Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Unieke beelden: dit is wat De Wolf riep naar Karsdorp tijdens Roma - Feyenoord

Laatste update:

ESPN heeft vrijdagmiddag een kijkje achter de schermen bij het verhitte duel tussen AS Roma en Feyenoord (1–1, 4-2 na strafschoppen) gedeeld. Uit de beelden wordt eindelijk duidelijk wat assistent-trainer John de Wolf riep om Roma-verdediger Rick Karsdorp uit de tent te lokken. “Jij bent Pipo de Clown aan het worden, man”, spuwde De Wolf richting Karsdorp in Stadio Olimpico.

Vlak voor rust werd het even ongezellig in Rome. Na enkele eerdere opstootjes ging Karsdorp naar de grond toen hij de arm van Feyenoord-aanvaller Igor Paixão in zijn gezicht kreeg. De spelers van de Rotterdamse landskampioen, inclusief Slot, dachten dat de Schoonhovenaar dat deed om met een vermeende hoofdblessure de aanval te stoppen.

Direct na het rustsignaal legden de camera’s van de UEFA vast hoe Slot en Quilindschy Hartman richting Karsdorp liepen. Vervolgens werd het even grimmig toen De Wolf zich meldde. Door de nieuwe beelden van ESPN is duidelijk wat de assistent heeft geroepen naar Karsdorp. “Jij bent Pipo de Clown aan het worden, man!”

In het nieuwe inkijkje is ook te zien hoe Karsdorp en Slot elkaar in de spelerstunnel nogmaals opzoeken. “Ja, maar hij (Paixão, red.) raakt me. Wat moet ik doen? Wat doet John de Wolf dan? Dat is ook niet nodig”, aldus Karsdorp. Slot probeert vooral te kalmeren. “Dat is niet nodig nee, dat ben ik met je eens.”

Geen akkefietje


De succescoach van Feyenoord sprak donderdagnacht tijdens het persmoment al kort over het ‘incident’ in de theepauze. “Nee hoor, met mij was er geen akkefietje”, aldus Slot. “Het was gewoon leuk en gezellig.” De oefenmeester ontkende vervolgens niet dat zijn collega wel een korte woordenwisseling had met Karsdorp. “Er kwam nog iemand aangelopen die iets zei, waardoor er wat ontstond”, doelde Slot op De Wolf. Nu is duidelijk wat de Schiedammer heeft geroepen.

Volgens Slot moet men het niet groter maken dan het was. “Dat stelde ook niks voor. Gezien onze historie met AS Roma snap ik dat dat de nodige reacties op kan leveren.” Karsdorp werd tijdens het heenduel in De Kuip (1-1) overigens ook al uitgefloten door een deel van de Feyenoord-fans.

De 29-jarige Karsdorp speelde tussen 2004 en 2014 in de jeugdopleiding van Feyenoord, alvorens hij doorbrak in De Kuip. Met de Stadionclub wist de rechtsback beslag te leggen op de TOTO KNVB Beker (2016) en het landskampioenschap in de Eredivisie (2017). Ook debuteerde Karsdorp als speler van Feyenoord in Oranje.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onzin dat De Wolf dit roept. Snap dat het in het heetst van de strijd is, maar Karsdorp werd gewoon geraakt en dan gaat men tegenwoordig helaas naar de grond. En het had nog nut ook. Santi doet het overigens niet anders dan Karsdorp

23 februari 2024 om 16:45

Maar kasdorp gaat liggen alsof hij 7 tanden mist en een kaakbreuk heeft opgelopen. Ik voetbal 35 jaren en heb 1 keer kermend van de pijn op d'r grond gelegen en toen had ik een dubbele beenbreuk. Het is geaccepteerd theater in het voetbal. Een hand in je gezicht kan even pijn doen, maar welke volwassen man gaat dan een minuut gestrekt op de grond liggen, buiten het voetbal niemand.

23 februari 2024 om 17:27

Ja en als iemand van Feyenoord het doet is het volgens Slot en De Wolf een slimmigheidje.
Ik heb er sowieso een hekel aan, van mij mogen ze er tegenop treden. Helaas loont het vaak

23 februari 2024 om 17:28

@Lord Karsdorp overdrijft zeker, maar doen alle voetballers dat niet 90% van de tijd????

23 februari 2024 om 17:28

The lord has spoken. Amen!!! Dat gejank in het voetbal tegenwoordig, in spanje en italië zit ook een theateropleiding inbegrepen in de opleiding volgens mij. Zou willen dat ze daar eens glashard tegen zouden optreden. We hebben tegenwoordig ook geen types Colina en Jol meer die de fluit hanteren. Zijn allemaal eenheidsworsten van de Uefa geworden.

23 februari 2024 om 17:52

Ook types als Colina en Jol hadden in deze tijden moeten fluiten voor een vermeende hoofdblessure. Ik vind het een goede regel alleen jammer dat er ook misbruik van gemaakt word

23 februari 2024 om 18:25

Een paar vingers die je kin schampen is geen hoofdblessure. Kun je je voorstellen dat iemand daar zo gestrekt van gaat buiten het voetbal? Bij Colina en Jol werden dit soort fratsen niet eens uitgehaald.

23 februari 2024 om 19:31

Tegenwoordig wel al blaad je er 1 in de nek gaan ze al liggen janken waarom omdat het word geaccepteerd. Dat theatrale gedrag moeten ze eens hard aan pakken. Dan maar een gele prent voor aanstellen. En aam de hand van de var kunnen ze dat prima inschatten. Want ze kunnen de beelden 200x terug kijken zoals bij alles helaas tegenwoordig

23 februari 2024 om 22:45

@lord: Karsdorp was al erg,maar die gespeelde hoofdblessure in de 2e helft die een "gratis" wissel opleverde was nog erger. Triest hoe er misbruik wordt gemaakt van een spelregel die bedoeld is om ernstig letsel te voorkomen.

24 februari 2024 om 07:13

Het is helemaal geen goede regel! Het is een onzin regel waar alleen maar misbruik van gemaakt wordt. De scheidsrechter kan prima beoordelen of een blessure per direct behandeld moet worden of niet. Wat mij betreft gewoon doorspelen bij blessures tot de scheidsrechter bepaalt dat het levensgevaarlijk kan zijn. Ook niet de bal uitspelen, gewoon doorvoetballen, dan zul je zien dat niemand meer last heeft. Spelers die blijven liggen en geen verzorging nodig hebben, verplicht 5 minuten van het veld. Als je verzorging nodig hebt steek je je hand omhoog, dan hoeft de scheidsrechter het ook niet te vragen en kan hij, als het spel stil ligt direct de verzorging in het veld laten komen, waarna de speler van het veld moet. Het moet echt afgelopen zijn met dat theater wat mij betreft. Als zo’n Karsdorp zichzelf toch ziet op TV na zo’n actie en hij moet dat uitleggen aan zijn kinderen, dan schaam je je toch kapot! En kijk eens wat het doet met het jeugdvoetbal gewoon schrijnend!

23 februari 2024 om 19:16

Velen met mij zijn blij dat karsdorp niet meer bij Feyenoord speelt.

23 februari 2024 om 19:24

Ja,ik lees dat vaker de laatste tijd, maar vind dat onzin

23 februari 2024 om 19:37

Karsdorp was een goede toevoeging geweest, dan kreeg Santi tenminste een bal

23 februari 2024 om 20:33

Was bij Feyenoord ok maar meer ook niet ook zijn houding spreek mij niet aan .ik vind het een voetballer die kan werken maar verder is het helemaal niks een goeie buitenspeler draait hem helemaal dol

Gelukkig is het allemaal een paar tandjes minder erg dan Pusic ooit deed
John zal ook wel spijt hebben, zulke dingen gebeuren in het heetst van de strijd en de aard van het beestje zal ongetwijfeld meespelen.

Heetst van de strijd zorgt vaak voor kleutergedrag. Goed gehandeld door Slot

Haha mooie beelden dit. Snap ook wel dat De Wolf dit in emotie roept. Ik heb me ook kapot zitten ergeren aan het gedrag van die Romeinen gisteren. Dat onderonsje tussen Karsdorp en Slot is dan ook weer mooi.

24 februari 2024 om 05:14

Wat mij betreft gaat dat gedrag (ja ook van Gimenez) ook gewoon eens bestaft worden.

Respectloos. Ik mag aannemen dat Slot hem ter verantwoording roept en een reprimande geeft
Kijk, als spelers het onderling naar elkaar roepen, zeker tijdens de wedstrijd, is het iets heel anders.
Maar een staflid hoort zich te gedragen. Klein jochie gedrag

23 februari 2024 om 17:06



Heeft John de Wolf zich misdragen!? Een speler die hij goed kent, zit nu bij de tegenstander, die zicht aanstelt en stervend naar de grond gaat uitmaken voor Pipo de Clown is dan de grens? Ik stoor me meer aan de stervende zwanen die het spel zelf verpesten.


23 februari 2024 om 17:17

Respect uit je in woord en gedrag.
De Wolf heeft dit nagelaten

23 februari 2024 om 17:22

Ik denk dat dit bij ieder team gedaan wordt, bij de een wat meer dan bij de ander. Ik vraag me alleen wel af of de Wolf zijn eigen spelers ook openlijk aanspreekt als ze dit doen. Neem ten minste aan dat het hem dan ook irriteert of zou het alleen zo zijn als het bij de tegenstander gedaan wordt ???

23 februari 2024 om 17:34

Dus als je iemand aanspreekt op hun slechte gedrag, ben je direct onrespectvol? Dit aanspreken was assertief, maar zonder te schelden.
Ik probeer echt te begrijpen wat je precies bedoelt Cas

23 februari 2024 om 17:45

Iemand uitmaken en beledigen noem jij wellicht assertief
Aan de reactie van Karsdorp te zien vond hij het provocerend en was hij hier niet van gediend
Aan de reactie van Slot te zien vond hij het zelf nodig om de zaak te sussen

Ik hanteer met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een andere maatstaf
dan jij en een aantal anderen wat respect betreft

23 februari 2024 om 22:48

@alex: iedereen buiten de Feyenoord supporters zal een antipathie hebben richting de Wolf. Vast terecht. Voor mij blijf het echter een held en een absoluut Feyenoord icoon. Je zal dit er ook nooit uit krijgen bij de Wolf. Het stelt overigens ook weinig voor en is nog terecht ook

24 februari 2024 om 01:21

Respect moet je eerst verdienen en dat doe je nu door theater te maken (tenzij je echt op een podium staat).

23 februari 2024 om 17:29

Ik vind het constant misleiden van de arbitrage veel respectlozer.

Het voetbal graaft zijn eigen graf als dit zo doorgaat.

23 februari 2024 om 17:33

Daar ben ik volledig mee eens.
Tegenwoordig mag op veel gebieden veel meer, raar is dat.
Als scheidsrechters dan boos worden en een kaart trekken, hoor je en lees je dat scheidsrechters zich niet verplaatsen bla bla bla

23 februari 2024 om 18:05

Dat is nog nie eens het ergste, het ergste is dat de scheidsrechters weten dat zij van achteren worden genomen en ze laten het toe ook nog. Totaal geen eergevoel. Maar ja wat verwacht je van mensen die dit als part time baan erbij doen die geen armoede kennen.

23 februari 2024 om 18:02

Ik word misselijk van het te pas en te onpas het woord respect en respectloos te gebruiken… als je iemand pipo noemt wordt het al respectloos genoemd. Man stel je niet zo aan. Zijn toch geen kleine kinderen met tere kinderzieltjes.

Ze willen allemaal stoer zijn met tattoos in de nek maar als het er op aan komt zijn het kleine kinderen. Als die Karsdorp zo had lopen janken in de tijd van Israël en van Hanegem had hij er nog een paar rotschoppen over heen gekregen.

En dan Cas die nog even als moraalridder dit gedrag aanmoedigt. Bah!

23 februari 2024 om 18:29

Mijn hemel zeg, wat een sensatie weer om niets. Heb je enig idee wat er allemaal geroepen wordt in een voetbalwedstrijd, onderling, vanaf de bank, tribune of zelfs voor de buis. Dan is Pipo de clown al de maatstaf wat je niet mag roepen? Waar gaat de wereld heen... we zijn niet van suiker, na de wedstrijd biertje drinken en klaar. Dat ESPN hier dan ook weer een item van maakt is treurig.

Ach John heeft er zelf ook een paar rondlopen bij zijn club. De hyprociet moet niet zo kinderachtig gedrag vertonen.

Nou nou, heftig hoor. Hier zal ie denk ik voor in therapie moeten, dit verwerk je niet zomaar.

John de Wolf, gebruik je verstand, gvd!

23 februari 2024 om 17:10

Hahaha

Ik mag toch aannemen dat dhr de Wolf door zijn club op het matje wordt geroepen. Is dat dezelfde man die toen de Kuip in bedwang moest houden na het aansteker-incident met Klaassen?

23 februari 2024 om 17:11

Ik pleit zelfs voor ontslag. Zo'n belediging aan het adres van een Neerlands icoon als Pipo de clown. Die vergelijk je toch niet met Rick Karsdorp. Cor Witschge draait zich om in z'n graf.

23 februari 2024 om 17:53

Strafrechtelijk vervolgen minimaal, en daarna aan een kruis door Rome laten lopen, met een doornenkroon

23 februari 2024 om 17:15

Ja, herlev, en misschien moet hij jou ook zijn excuses aanbieden omdat je dit hebt moeten zien. Traumatisch en heftig zeg

Weten we trouwens zeker dat hij niet Jan Pipo de Clown zei en dat Petrovic naast hem zat?

Maar als z’n eigen speler dat zou doen, hoor je hem niet. Blijft een hypocriet wereldje, maar van clublegendes kan ik het wel hebben

Roept de Wolf dit dan ook als Gimenez weer eens een schwalbe maakt of dit gedrag vertoond? Zo nee, dan is enkel hij Jan Pipo de clown. Altijd gênant als een assistent het hoogste woord moet voeren, ga lekker op het bankje zitten joh

De Wolf komt op mij altijd zeer agressief over. Gebruik je verstand riep ie toch de hele tijd? Begin eens bij jezelf

Heel ernstig hoor. Die droeftoeter reacties van die pipo de clowns op voetbalzone bedoel ik dan.

Er zitten hier een hoop kleine kinderen als ik het zo lees .
Pipo de clown roepen en de wereld is te klein.
Reageer alstublieft een beetje normaal allemaal.
Pipo de clown, Pannenkoek en zo kan je doorgaan is toch niet het probleem.
Liever dit dan al dat gescheld met ziektes.
Het gebeurd in een opwelling en daar kan ik wel om lachen.
Weet zeker dat de dader en het slachtoffer om maar in de termen te blijven van een hoop reageerders hier na afloop hier geen probleem mee hebben

Dit wordt toch veel groter gemaakt dan het is? Er wordt zovaak van alles geroepen door iedereen en nog wat en pipo de clown is toch nou niet zo heel erg? Het is niet dat hij met ziektes loopt te schelden ofzo...

Tsja Karsdorp werd ook niet zomaar uitgefloten in de Kuip. Respect voor hem dat hij kampioen is geworden met Feyenoord als jongen van de club, maar het is natuurlijk wel een vrij aparte jongen en dan helpt dit gedrag niet mee.

Hoeft van mij niet meer terug te komen.

24 februari 2024 om 01:22

Dat was wel gemengd, hij kreeg ook applaus toen hij gewisseld werd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren