Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord-staflid kreeg het aan de stok met Karsdorp; Slot geeft uitleg

Laatste update:

Arne Slot heeft tijdens de persconferentie gereageerd op het incident tussen AS Roma-verdediger Rick Karsdorp en zijn assistent John de Wolf. De twee Ras-Feyenoorders kregen het donderdagavond aan de stok in de rust van de absolute kraker in de tussenronde van de Europa League (1-1, 4-2 na strafschoppen). Slot ontkent dat hij zelf een akkefietje had met Karsdorp.

Vlak voor rust werd het even ongezellig in Stadio Olimpico. Na enkele eerdere opstootjes ging Karsdorp naar de grond toen hij de arm van Feyenoord-aanvaller Igor Paixão in zijn gezicht kreeg. De spelers van de Rotterdamse landskampioen, inclusief Slot, dachten dat de Schoonhovenaar dat deed om met een vermeende hoofdblessure de aanval te stoppen.

Na het rustsignaal legden de camera’s van de UEFA vast hoe Slot en Quilindschy Hartman richting Karsdorp liepen. Vervolgens wordt het even grimmig wanneer De Wolf zich meldt, waarna de camera wegdraait. Slot geeft tijdens de persconferentie in Rome een korte uitleg over het moment.

“Nee hoor, met mij was er geen akkefietje”, aldus Slot. “Het was gewoon leuk en gezellig.” De succescoach ontkent niet dat zijn collega wel een korte woordenwisseling had met Karsdorp. “Er kwam nog iemand aangelopen die iets zei, waardoor er wat ontstond”, doelt Slot op De Wolf.

Toch wil Slot ook dat niet groter maken dat het was. “Dat stelde ook niks voor. Gezien onze historie met AS Roma snap ik dat dat de nodige reacties op kan leveren.” Karsdorp werd tijdens het heenduel in De Kuip (1-1) overigens ook al uitgefloten door een deel van de Feyenoord-fans.

De 29-jarige Karsdorp speelde 2004 en 2014 in de jeugdopleiding van Feyenoord, alvorens hij doorbrak in De Kuip. Met de Stadionclub wist de rechtsback beslag te leggen op de TOTO KNVB Beker (2016) en het landskampioenschap in de Eredivisie (2017). Ook debuteerde Karsdorp als spelers van Feyenoord in Oranje.

Na 122 officiële wedstrijden, 3 goals en 24 assist verkocht Feyenoord de vleugelverdediger in 2017 voor 16 miljoen euro aan Roma. In het seizoen 2019/20 keerde Karsdorp op huurbasis terug naar Rotterdam-Zuid. Namens Roma staat de teller overigens al op 152 officiële wedstrijden. Karsdorp ligt nog tot medio 2025 vast in de Italiaanse hoofdstad.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties


Absurd dat na een overtreding van Karsdorp het spel stilgelegd wordt en hij als 'slachtoffer' wordt gezien. Het was 100% een overtreding en had nog een kans uit kunnen komen.

23 februari 2024 om 10:14

Commentator was duidelijk toch, scheidsrechter moet affluiten bij hoofdblessures. Hij werd geraakt in z'n gezicht.

23 februari 2024 om 10:21

De regel is goed en verstandig. Jammer dat er dan misbruikt gemaakt moet worden van zo'n regel. Zal wel gezien worden als 'slimmigheidje' maar blijft eerder een vorm van vals spelen. Maar goed een scheidsrechter zelf kan niet anders.

23 februari 2024 om 13:28

Jaa altijd verschrikkelijk hoe daar misbruik van wordt gemaakt. Spelers die (amper) geraakt worden op hun borst of schouder grijpen gelijk naar hun hoofd en blijven liggen totdat er gefloten wordt. Dan is het gelijk opstaan en vrolijk ballen.

23 februari 2024 om 10:15

Overtreding van Karsdorp? Hij wordt toch gewoon in zijn gezicht geraakt? Dat is naar mijn weten altijd een overtreding, hoe per ongeluk het ook kan zijn.

23 februari 2024 om 10:25

Wat is dat voor onzin? Als hij een kopstoot uitdeelt, en daarbij geblesseerd raakt, dan is het toch ook niet dat hij de overtreding meekrijgt?

Hij was zelf verantwoordelijk voor de hele actie... maakt dan boel theater... erg sneu.

23 februari 2024 om 10:25

Je ziet toch dat Karsdorp Paixao aan zijn shirt trekt en dat die daardoor een armbeweging maakt en Karsdorp licht raakt die daarna tegen de grond gaat alsof hij dodelijk getroffen is.

23 februari 2024 om 10:27

Ja als je zelf iemand vasthoud waardoor diegene uit balans raakt en daardoor met ze arm zwaait. Maak je toch echt zelf de eerste overtreding.

23 februari 2024 om 13:08

Jullie hebben gelijk, het trekken van Karsdorp kwam in de herhaling minder sterk naar voren (of viel mij gewoon minder op) dan de hand van Paixao in het gezicht van Karsdorp. Vind het verder nog steeds niet raar dat Karsdorp daarna naar de grond ging, dat doet tegenwoordig elke voetballer na enig contact in het gezicht.

23 februari 2024 om 10:25

Vond het opzich niet raar. Karsdorp werd gewoon in zijn gezicht geraakt.
Vond de scheids sowieso prima. Liet veel doorgaan en liet zich niet inpakken door de Italianen.
Misschien wat eerder geel geven voor zeuren bij de scheids.
Verder had Mancini ook geel mogen hebben en was die van Geertruida niet goed gezien, maar wel consequent met het voorval ervoor.
Gezien het verleden qua scheidsrechters in Europa zou ik ervoor tekenen om deze scheids iedere Europese wedstrijd te krijgen.

23 februari 2024 om 10:55

Hij deed het wel prima. Zeker tot aan de 1-1 liet hij het ook allemaal prima doorgaan en mochten er duels worden uitgevochten. Dat resulteerde alleen in een hoop Roma spelers die telkens om hem heen gingen staan. Daarna kreeg ik het gevoel dat wij strenger werden aangepakt en dan Roma. Zij kregen wel gemakkelijk de vrije trappen mee, waarbij hij dat bij ons wegwuifde. Maar daar is een team als Roma natuurlijk ook meesterlijk in om dat af te dwingen.

23 februari 2024 om 11:14

Heb gekscherend gezegd op kantoor vandaag, maak koppeltjes. Als één van Roma gaat zeiken moet er gewoon een Feyenoorder bij gaan staan, niks doen maar gewoon irriteren. Dan kappen ze er misschien is mee.

Karsdorp ging gewoon als een klein kind met een hoop theater naar de grond en dat doe je dan uitgerekend tegen je oude club. Ik snap de frustratie wel

23 februari 2024 om 10:22

Je huidige werkgever betaald je salaris, dan moet je oude club geen meerwaarde hebben daarbij. En tja hij speelt al een tijdje in Italië dan ga je automatisch mee met dat gedrag.

23 februari 2024 om 10:27

tweeënhalf jaar Mourinho gaat je niet in de koude kleren zitten hé, wie met pek omgaat wordt ermee besmet.

23 februari 2024 om 10:28

Dat lees ik op FR12 ook allemaal, maar is grote onzin. Hij speelt nu bij Roma en probeert voor hun te winnen. Terecht.
Wordt ook gewoon geraakt.

Daarbij krijgt Karsdorp kritiek terwijl Santi ook drie keer als een klein kind naar de grond gaat.

23 februari 2024 om 11:09



Die stoere Gimenez ging ook vaak naar de grond. Hoor ik je niet over Lolz!

De Wolf deed het niet slim, maar hij kent Karsdorp natuurlijk goed dus ik snap wel dat je zo reageert. Je kan niet verwachten van Karsdorp dat hij jarenlang in Italië speelt en zich dan niet zo gaat gedragen, dat hoort daar bij de voetbalcultuur daarin moet je meegaan als je daar speelt. Wij vinden het misschien irritant maar dat is dan niet zo belangrijk.

Karsdorp werd inderdaad geraakt, maar dat kwam puur omdat hij expres een overtreding maakte om een veelbelovende aanval te stoppen. Paixoa probeerde los van zijn greep te komen en zwaaide wat wild om zich heen. Dat de scheids hier het voordeel gaf aan Roma, was belachelijk. Karsdorp maakte, zoals gezegd, zelf de overtreding en had daar geel voor moeten krijgen.

Joh Karsdorp hield zelf een Feyenoorder vast daar, lekker shirtje trekken en dan kansloos naar de grond gaan

Ach wat. De Wolf wilde Karsdorp waarschijnlijk nog even opfokken, want ook Ricky is een aardig wandelend bommetje hoor...

Volgens mij leek Karsdorp ook iets te zeggen van: ik werd toch geraakt in mijn gezicht en ik dacht zelfs iets van: ik bloed toch niet voor niets ofzoiets...

Maar goed. Slot had al snel vrede. De Wolf heeft vast en zeker even zitten steuken, hem kennende.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren