Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Twaalfvoudig international wordt verbannen na keuze voor Russische club

Laatste update:

Mathias Normann kan een uitnodiging voor het Noorse nationale elftal voorlopig vergeten. De 26-jarige middenvelder tekende maandagavond bij Dinamo Moskou en wordt om die clubkeuze verbannen bij Noorwegen, zo bevestigt bondscoach Ståle Solbakken. "Dat was geen moeilijke beslissing, nee", aldus Solbakken tegenover de nationale omroep NRK.

Normann stond sinds 2019 onder contract bij het FK Rostov, maar speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Norwich City. Ten tijde van het uitbreken van de oorlog in Oekraïne was de twaalfvoudig Noors international dus niet actief op Russische bodem. Normann werd door Solbakken gewaarschuwd dat een keuze voor een nieuwe Russische club het einde van zijn interlandcarrière zou betekenen, maar koos alsnog voor een overstap naar Dinamo Moskou.

Het afgelopen anderhalf jaar kreeg Normann steevast een uitnodiging voor het Noorse elftal, en in de twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Nederland (1-1 en 2-0 verlies) stond hij in de basis. "In principe is het niet de taak van de bond om iets te zeggen over de clubkeuze van de spelers van het nationale team, maar we bevinden ons nu in een buitengewone situatie", zegt Lise Klaveness, voorzitter van de Noorse bond. "Het hele Noorse en Europese voetbal is het erover eens om gezamenlijk druk uit te oefenen op Rusland als oorlogvoerende partij, die ook in de sport zeer actief gebruik heeft gemaakt van machtsposities."

Bondscoach Solbakken oordeelt keihard over de transfer van Normann naar Dinamo Moskou. "Ik denk dat het een totaal verkeerde keuze is", aldus de keuzeheer. "Dit is het gevolg. We zullen zien of Mathias ooit terugkeert in het Noorse nationale team. Als hij andere ideeën krijgt, is dat nog steeds een mogelijkheid. Maar op dit moment is er helemaal geen sprake van."

Normann lichtte zaterdag op de Noorse televisie zijn keuze al toe. "Als er één ding is dat ik in mijn carrière heb geleerd, is het dat je politiek en voetbal niet door elkaar moet halen. Ik ga daar voetballen en daar ben ik 'gelukkig' mee", vertelde Normann aan TV 2. De middenvelder benadrukte dat hij de Russische oorlogshandelingen in Oekraïne veroordeelt. Tegelijkertijd gelooft hij dat Rusland nu zijn beste sportieve kans was. "Ik ben wel bang voor de gevolgen die het kan hebben, maar ik hoop dat ik gezien zal worden als de voetballer die ik zal blijven."

Is de verbanning van Mathias Normann bij Noorwegen terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel goed! Gewoon voetballen. Altijd de uefa die voetbal en politiek niet wil mengen maar zelf als te veel aan politiek doet

6 september 2022 om 00:07

Het is de Noorse bondscoach die hem niet meer wil oproepen. Wat heeft de UEFA daarmee te maken?

6 september 2022 om 00:10

Toch bijzonder, de UEFA wordt hier niet één keer genoemd. Hebben er niets mee te maken. De Noorse bond maakt een keuze: één van hun buurlanden voert een illegale oorlog om grondgebied te veroveren en het hele beleid van Noorwegen staat lijnrecht daar tegenover. Dus de Noorse bond kiest ervoor Normann uit te sluiten van een oproel voor het Noorse elftal. De UEFA komt er niet aan te pas.

Overigens, volledig los dus van deze situatie, kun je ook wel spreken van een uitzonderlijke situatie hier. De UEFA is de Europese voetbalbond, en er vindt hier oorlog plaats tussen twee UEFA-leden waarbij er één (Rusland) de overduidelijk foute partij is. Het zou immoreel zijn daar geen partij in te kiezen. Zijn voetbalbonden hypocriet in hun selectieve verontwaardiging en houding tegenover politieke statements op en van het veld? Absoluut. Maar dit is wel iets dat directe weerslag heeft op het Europese voetbal en waar enorme druk op staat binnen het continent. Het is onvermijdelijk dat men hier partij in kiest. Het is raar om doodleuk, met alle sancties van dien, tegen vrijwel alle Europese regeringen in te gaan en doodleuk uitwedstrijdjes in Europese toernooien te gaan houden in Moskou en Sint-Petersburg.

6 september 2022 om 00:26

Onvermijdelijk partij kiezen...hmmm.. hoe zit het dan met een ander UEFA lid? Israël? Dat gewoon ook illegaal land annexeert? Bommen gooit op onschuldig burgers en een apartheidstaat heeft?

Daarover nagedacht? Dat boycotten is en blijft hypocriet. Net zoals bijvoorbeeld spelers die in China spelen. We weten wat voor genocide China pleegt jegens de oeigoeren. Maar geen land of coach die spelers boycot om daar te voetballen

6 september 2022 om 00:34

Het Israel-Palestina conflict is natuurlijk van een radicaal andere orde, maar dat weet jij ook wel denk ik zo. De neuzen staan wat dat betreft ook niet dezelfde kant op. Israel zit ook alleen maar bij de UEFA omdat ze uiteraard niet mee kunnen doen met Aziatische land- en -clubtoernooien, want Maccabi Tel Aviv gaat niet in Iran uitwedstrijden kunnen spelen.

Dat is een heel ander, langer slepend conflict. Opnieuw, ik zeg niet dat men in de voetballerij consequent genoeg is. Ik zeg dat het heel begrijpelijk is dat een duidelijk foute partij bij een direct conflict tussen twee UEFA landen wordt bestraft en uitgesloten. Het is niet consequent, maar het is beter dat dan tenminste een keer de goede keuze wordt gemaakt, toch? Of was het beter geweest dan nu ook maar niets te doen?

6 september 2022 om 04:44

Je vergelijking gaat sowieso niet op. Israël-Palestina is geen UEFA conflict aangezien Palestina niet in de UEFA zit. En dat staat compleet los van de gehele Israël-Palestina discussie.

6 september 2022 om 06:33

De overduidelijke foute partij. Stop eens met die staats-oorlogspropaganda napraten of ben jij van een politieke partij?
Volledig geïndoctrineerd.
Zoek de waarheid binnen (je innerlijk) en niet buiten (je zintuigelijke waarneming) want die laatste is subjectief en afhankelijk van welke informatie je binnen krijgt.

6 september 2022 om 06:41

Heb je er weer zo 1. Rusland valt Oekraïne toch binnen zonder dat dit voorafgegaan is door enige vorm van dreiging richting Rusland? Snap dat je zelfstandig moet nadenken maar sommige mensen koppelen dat aan het bij elk onderwerp diametraal het tegenovergestelde roepen van wat er in de krant staat. Vreselijk. Laat me raden; je hebt zelf “onderzoek” gedaan?

6 september 2022 om 08:28

@Toss…Hou op zeg. Ook zo’n ik doe zelf onderzoek op internet type zeker. Als we het over propaganda hebben dan moet je even naar de Russische tv gaan kijken. Maar je bent zelf denk ik al volledig geïndoctrineerd.

6 september 2022 om 08:39

Kakadu

Wat jij zegt is nog meer tenenkrommend. Spreken over onverwachts binnenvallen, zonder dat er iets aan vooraf is gegaan. Dan heb je toch onder een steen geleefd.

De beginnen met de strijd tussen Oekraã¯ne en separatisten in 2014. Dat is jarenlang door blijven emmeren, maar grotendeels buiten de media gebleven. In de zomer van vorig jaar maakte Zelensky nog bekend dat zij militaire operaties in Luhansk en Donetsk gaan houden.

Nu weten we allemaal dat de separatisten niet alleen strijden (net als Oekraine), dus voor de oorlog aan waren beide landen al in gevecht met elkaar. Dus doen alsof de oorlog uit het niets is komen aanwaaien. Daarbij, het gebied van Oekraã¯ne en Rusland heeft een hele historie, waar wij in Nederland ook niet alles over weten. Feit blijft dat daar in Oost-Europa een stuk zwaarder aan getild wordt.

Daarom is de oorlog ook niet verrassend, maar kun je niet stellen dat er geen agressie vanuit beide kampen is. Zelensky die aanvallen op Russische burgers aankondigt en Rusland qua agressie spreekt voor zich natuurlijk.

6 september 2022 om 08:58

@Pasevski

Je gebruikt een hoop woorden maar je klinkt echt een stuk minder slim dan je denkt. Er zit een concreet verschil tussen een proxy-oorlog en ronduit oorlog. Donetsk en Luhansk waren verre van onafhankelijk vorig jaar zomer en dat was gewoon Oekraïens grondgebied dat door Russische eenheden zonder insigne werd binnengevallen. Dit is geen 'gelijke munt' situatie. Zelensky kondigde namelijk niet aan 'en als we ons territorium weer onder controle hebben gaan we ook de hele caucasus veroveren!' en zelfs dan had ie daar al mee begonnen moeten zijn voordat dat een argument tegen hem had kunnen worden.

Ook 'het gebied van Rusland en Oekraïene heeft een hele historie waar wij in Nederland niet zoveel van begrijpen'.. Kijk, dat jij het niet snapt betekent niet dat de rest van de wereld het niet doet. Dat beïndigt overigens ook enige input die je überhaupt kan hebben in een gesprek over dit onderwerp.

En dan noem je wat Kakadu zegt 'tenenkrommend'. Dit is echt één van de laffere posts die ik over dit onderwerp heb gelezen.

6 september 2022 om 09:21

@Bongiorno
Pasevski haalt gewoon goede punten aan. Rusland heeft het conflict zeker geescaleerd maar die oorlog is niet uit de lucht komen vallen. De oorlog in de Donbas woed al sinds 2014, dat zijn geen Russen zonder insigne de lokale bevolking die een strijd voeren tegen de regering van de Oekraïne. Dat de rest van de wereld het allemaal snapt is nogal makkelijk gesteld, deze oorlog heeft een lange voorgeschiedenis en daarnaast spelen er ook economische en politieke belangen dus nee het is niet simpel maar heel complex.

6 september 2022 om 09:45

In 2014, vrijwel direct nadat er iets van onrust uitbrak nadat de laatste pro-Russische president werd weggestemd in Oekraïene kwamen er direct massa's Russische troepen zonder insigne de Krim en de Donbass binnen. Dit is geen geheim, we hebben het hier niet over een willekeurig 'bottom up' conflict waar Rusland maar op een gegeven moment besloot in te grijpen. De Russen zouden een pro-Europese leider in Oekraïene gewoon nooit hebben geaccepteerd en hebben het anti-Europa sentiment zo hard mogelijk opgeblazen om hun directe militaire ingrijpen te verantwoorden. Dit is allemaal publiek bekende informatie. Je kunt het van ontzettend veel bronnen terugvinden.

6 september 2022 om 09:56

@Bongiorno
Wat jij allemaal opschrijft klopt maar is slechts een deel van de waarheid, de laatste pro Russische president is overigens niet weggestemd maar afgezet wat natuurlijk een groot verschil is. Misschien herinner je nog dat Hans van Baalen en Guy Verhofstadt namens de EU een revolutie op het Maidan plein het vuurtje namens de EU aan het opstoken waren. Dit is allemaal echt een beetje anders dan een simpele invasie. On topic: sport en politiek zijn helaas al lang niet meer gescheiden maar neemt niet weg dat het schrijnend is dat dit zo moet zijn, deze man is daar om te voetballen en geld te verdienen, in dat geval mag je bij heel veel sportevenementen vraagtekens zetten of het wel ethisch is om daar te verschijnen.

6 september 2022 om 10:33

Beter omdat het toevallig in het straatje past. Als het om China, Palestina, saudie Arabië en Amerika gaat dan past het niet in het straatje. Daar durft de FIFA niet tegen op te treden (laten we de UEFA wijzigen met de FIFA).

Het is gewoon hypocriet dat Israël jarenlang zijn gang mag gaan maar niemand die ze terugfluit. En Rusland wordt meteen aangepakt. Is het leven van een Palestijn minder waard dan een Oekraïner?

Je kan van alles zeggen. Maar dit valt niet recht te praten.

6 september 2022 om 10:35

@Lierse

Het is toch een conflict waarbij een UEFA lid zware oorlogsmisdaden begaat? Of gaat dat ook aan je voorbij?
Als de UEFA trouwens ballen had dan hadden ze in 2014 Rusland al geboycot. Maar blijkbaar als je de apartheidstaat opnoemt hierzo dan wordt er omgekeken. Die krijgen carte blanche om een volk te onderdrukken. Dan wordt je snel in een 'whataboutism' hoekje gedrukt.

6 september 2022 om 10:38

Je hebt gelijk mbt het wegstemmen. Het was vroeg voor me. Zelensky is echter 'gewoon' verkozen. Het cruciale verschil tussen de EU en Rusland zit hem wel in de brute maatregelen. De EU gaat geen militaire operatie uitvoeten in zuid-Ossetië, Belarus, Nagorno-Karabakh, Transnistrië of Tsjetsjenië. Ze hebben gewoon een beter verhaal (vrede en welvaart) dan Rusland dat heeft, waardoor er sprake is van een logische afbraak van de Russische invloedssfeer.

Los daarvan nog is er natuurlijk ook geen sprake van dat de Russische complete invasie van Oekraïene op wat voor manier dan ook gewaarborgd was, maar soit. Je hebt gelijk, de EU heeft met het verwijderen van de laatste pro-Russische president ook een beetje gesjoemeld. Het staat echter niet in verhouding eerlijk gezegd.

6 september 2022 om 10:41

"zoek de waarheid binnen (je innerlijk) en niet buiten (je zintuigelijke waarneming) want die laatste is subjectief en afhankelijk van welke informatie je binnen krijgt."

Dit klinkt heel mooi, maar ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe je dit praktisch bedoelt? Hoe kan je de waarheid achter een buitenlands conflict innerlijk zoeken? Tenzij je een persoonlijke vriend van Putin én Zelensky bent, lijkt me dat erg lastig. Het enige wat je kan doen is verschillende bronnen raadplegen en een conclusie trekken. Een ding staat vast; Rusland is Oekraã¯ne binnen gevallen, niet andersom. Dat Rusland zich in de hoek gedreven voelt zal best, maar Putin is natuurlijk weldegelijk een dictator die vanuit zijn verleden de overtuiging heeft dat de Soviã«t Unie in ere moet worden hersteld. Hij noemt de ontbinding ervan niet voor niets de grootste geopolitieke blunder aller tijden.

6 september 2022 om 10:50

@Jsmooth

Ik praat het helemaal niet goed. Hoe ik het zie, is zo: ik heb liever dat de UEFA soms goed zit, dan nooit goed. En de sancties tegen Rusland zijn gewoon goed.

6 september 2022 om 12:29

Lid van de UEFA tegen een niet-lid van de UEFA is toch totaal anders dan twee UEFA-leden?

6 september 2022 om 14:00

Er zijn 2 partijen schuldig. Rusland die binnenviel en de eu/vs/Oekraïne door uit te dagen waarop er een moment kwam dat poetin vond dat hij zijn ballen moest laten zien.

6 september 2022 om 14:38

Het is nog altijd een keuze van Poetin binnen te vallen, want dat hoefde hij helemaal niet te doen natuurlijk. Twee 'schuldigen' zijn het natuurlijk niet

6 september 2022 om 17:43

Terechte vraag Migi en geen idee hoe jij aan je info komt, net al iedereen zijn bronnen heeft.
Ik doe niet aan waarheid bevinding adhv zintuigelijke waarneming (dat probeer ik althans). Deze info van buiten (tv, krant, internet) is vaak gekleurd en beinvloed oftewel subjectief.
Wij kunnen wel denken dat wij de goeie zijn maar dat weet je niet, dat denken de russen wellicht ook. Hierin is de waarheid niet te vinden ook al wil je graag of klinkt een verhaal nog zo overtuigend en sterk beargumenteerd.

Wat wel een goed te peilen waarheid is: hoe voel je jezelf van binnen. Ga je door de informatie van buiten leven in boosheid, angst, verdriet of heb je vertrouwen, dankbaarheid , etc.
Het gaat er steeds weer om jezelf te kennen wat gebeurd er met jezelf (innerlijk) en te ontdekken waar dit vandaan komt (vaak oude pijn, ervaringen, etc.)
Kijk ik wordt soms ook boos van reacties hier op forum. Ipv dat ik ga reageren (wat ik vaak toch doe) kan ik beter onderzoeken waarom een reactie me zo raakt

Door te focussen op de waarheid buiten ontstaat er polarisatie (goed/ fout, welles/ nietes) en mogelijk conflict en meer ellende zoals oorlog. Ik denk dat dit ook een doel is van machthebbenden, zaai angst en haat en je kan hele groepen sturen, beinvloeden.

Hier trapt de mens steeds weer in met oorlog als gevolg. Beide partijen doen dit (Rusland en europa) en beide keur ik af. Echter hier denken velen dat onze overheid alles goed doet en stinken dus in deze opzet/ fuik.

Ons hele leven is gericht op zintuigelijke waarneneming en daamee een waarheid vinden, terwijl ik denk dat de werkelijkr waarheid dus zich in je innerlijke leefwereld bevind en dus meer energetisch is als materie, hoe bizar dit voor velen ook klinkt.

6 september 2022 om 17:46

Ja hoor soccerfan, die doen hetzelfde en vind ik ook niks.

6 september 2022 om 19:16

Toss, wat betekent 'energetisch' überhaupt? En hoe kun je weten of Rusland of Europa een ding doet als jij voor je waarheidsbevinding niet je zintuigen gebruikt? Begrijp je wel wat voor bizar statement dat is om te maken? Als jij in een appartementencomplex woont en de brandweer belt aan om je te vertellen dat er brand is elders in het complex en je ruikt rook, ga je dan niet evacueren omdat je van binnen de brand niet als waarheid ervaart?

Waarom zit je op dit forum? Je leest hier artikelen met je ogen- een zintuig -daar bouw je toch niet op voor de waarheid? Je kunt geen enkele vorm van informatie, letterlijk niets, zonder je zintuigen verwerken. Je bent zo hulpeloos als een baby in de baarmoeder- of als, laten we zeggen, iemand die al is overleden.

6 september 2022 om 00:15

Wat betreft UEFA heb je helemaal gelijk, maar de UEFA is niet degene die hem verbant, maar het Noorde bond. En sowieso, de IEFA gaat hier helemaal niet over.
En wat betreft politiek en voetbal scheiden? Dat gaat niet altijd. Sommige dingen die gebeurd zijn kunnen natuurlijk niet los van politiek. Ik kan je zat voorbeelden geven.
Ook profvoetballers zijn mensen met gevoelens. Wat denk je, dat als je land is kapot gebombardeerd, kennissen of familie hebt verloren, nog steeds niet over is, dat je dat altijd maar even af kunt achterwege laten? En al helemaal als degene waartegen je speelt de daders zijn.
Ok, Noorwegen is geen Ukraniane, en de voetballers van Rusland zijn ook niet degene die dat hebben gedaan.
Maar het is zo erg wat er gebeurd, en de voetballers van Rusland nemen niet alleen afstand, maar zijn er vaak ooknog eens trots op.
Dan is het goed dat we een beetje empathie en solidariteit tonen toch?
Al is het om een statement te maken.

Dus een buitenlandse voetballer en Russische voetbalfans moeten allemaal worden gestraft vanwege een bepaald regime dat aan de macht is.....sport en politiek moesten toch altijd gescheiden blijven. Hier gelden blijkbaar nieuwe wetten.

6 september 2022 om 00:02

Als ze consequent waren met andere landen dan zou ik daar geen problemen mee hebben. Dit bewijst nog maar eens de dubbele standaarden.

6 september 2022 om 01:22

Busby, bij welke landen handelt de Noorse bond anders?

6 september 2022 om 04:36

Totaal niet. Dit is een rechtstreeks buurland. Totaal anders dan een ander regime.

6 september 2022 om 00:05

Ik weet niet of Noorwegen is geplaatst voor het WK in Qatar, maar als ze daar wel gaan of zouden gaan voetballen kan ik deze beslissing echt niet serieus nemen

6 september 2022 om 00:15

@japie, ze zijn niet geplaatst. Als Noors international doe je toch amper mee aan wk's en ek's. Laatste keer dat ze meededen was al meer dan 20 jaar geleden.

6 september 2022 om 00:17

Komaan Japie, ze zaten zelfs in onze kwalificatiepoule. Ze gaan niet naar het WK. En Qatar en Rusland; niet hetzelfde qua negatieve impact momenteel. Nogal een open deur natuurlijk. Rusland is een letterlijk buurland van Noorwegen dat illegaal een ander buurland binnenvalt. Dat de Noorse bond het een speler kwalijk neemt dat hij doodleuk in Moskou gaat voetballen is ontzettend logisch.

6 september 2022 om 00:35

Ik heb dat allemaal niet echt gevolgd. Wel wat wedstrijdjes gezien van Oranje maar ik heb niks met dit WK gezien het hele menselijke drama wat erachter zit. Dat had nooit mogen gebeuren. Mensen opofferen voor een voetbaltoernooitje

6 september 2022 om 07:20

Als je zo consequent bent Japie dan neem ik aan dat je ook geen benzine tankt bij de grote maatschappijen en kleding koopt van de grote bedrijven etc die mensenrechten niet heel belangrijk vinden. Anders kunnen we je echt niet serieus nemen.

6 september 2022 om 00:07

Sport en politiek gescheiden is de grootste fabel die bestaat. Sportevenementen zijn bij uitstek politiek. Hitler met Berlijn 1936. Putin met Sotsji. Xi met de laatste Olympische spelen.

6 september 2022 om 01:47

VTB Bank is hun grootste sponsor en daar wordt hij indirect door betaald. Daarna heeft hij zijn keuze gemaakt.mocht je het nog koud krijgen deze winter vraag dan aan Dinamo Moskou of ze je nog een shirtje kunnen sturen.

6 september 2022 om 06:43

Tsja, zo werkt dat nou eenmaal. Het is nu eenmaal zo dat een regering/regime het land vertegenwoordigt, en dit is allemaal niet zozeer tegen de bevolking gericht als wel tegen die regering. Het volk zal zich zelf ook eens moeten gaan roeren namelijk.

6 september 2022 om 07:23

Als je het artikel leest zie je het antwoord. De bedoeling is niet straffen, maar druk uitoefenen op een regime. Of dat nuttig en wenselijk is is een andere discussie.
In het geval van voetbalclubs in Rusland is daar trouwens best iets voor te zeggen, aangezien die doorgaans serieus verbonden zijn met Putin en zijn regime.

6 september 2022 om 07:26

@silaz nog even los van t feit dat dynamo Moskou altijd sterk verbonden is met het leger krijgt elk volk de leiders die het verdient. Dus ja, t ligt ook aan t volk

6 september 2022 om 08:14

Je moet politiek niet verwarren met de dictatuur die geldt in Rusland. In Rusland bestaat geen politiek, enkel Putin en tegenstanders die verdwijnen onder omstandigheden waarbij ik eerder de ontdekking van aliens verwacht dan de eerlijkheid over die verdwenen mensen.

6 september 2022 om 10:55

Inderdaad ja, laat die Russen de gevolgen maar ondervinden van de acties van hun staatshoofd. Ze hebben daar verdomme kinderen verkracht, mensen gemarteld, mannen gecastreerd, en voor wat? Ja, laat het Russische volk maar de consequenties voelen. En dan ga jij hier verkondigen hoe erg het wel niet is voor die arme Russische voetbalfans. Het is eigenlijk gewoon lachwekkend.

Terecht dat hij niet geselecteerd word lijkt me, moreel gezien niet zo slim om daar naar toe te gaan maar de financiën zijn blijkbaar belangrijker. Overigens vind ik een WK spelen in Qatar net zo verwerpelijk, de ene keuze rechtvaardigt de ander niet.

Ik vraag me wel af of het slim is qua veiligheid om openlijk de oorlog te veroordelen, er verdwijnen daar mensen voor minder..

6 september 2022 om 00:00

Een land dat een ander land binnen valt en mensen vermoord is hetzelfde als een land waar zij wetten en regels hebben die jij niet leuk vind? Bizar.

6 september 2022 om 00:04

Een land dat homo’s of politieke tegenstanders vermoord is wel iets heel anders dan regels hebben die niet leuk zijn… Bizar.

6 september 2022 om 00:12

Een land dat immigranten lokt onder valse voorwendselen, hun paspoort afpakt, opsluit in barakken, niet uitbetaald en ze de dood in jaagt met onmenselijke arbeid bij de bouw van die stadions. Nee, Qatar is lekker bezig

6 september 2022 om 00:15

Nee hoor het is maar net waar je de grens trekt, het ene mensenleven is niet meer waard dan de ander in mijn ogen of was je voor het gemak vergeten hoe de stadions daar zijn gebouwd?

6 september 2022 om 02:46

Bijzonder dat de Qatar argumenten altijd plaatsvinden bij dit soort discussies. Voelt iemand gedescrinineerd - - > Qatar. Gaat iemand voor kwade buurland spelen - - > Qatar. Totaal verschillende onderwerpen die klaarblijkelijk naar beneden gehaald worden door over Qatar te beginnen.

6 september 2022 om 08:06

Whatsboutism, kan je elke discussie mee doodslaan.

7 september 2022 om 00:26

Genieterr, Qatar wordt er hier bijgehaald, dus gewoon onderdeel van de discussie lijkt mij.

6 september 2022 om 00:05

Ik begrijp je analogie, echter is Noorwegen en Europa in een (in)directe oorlog verwikkeld met Rusland. Dat is toch iets anders dan mensenrechtenschendingen.

6 september 2022 om 00:09

Op welke manier is Noorwegen dan een een (in)directe oorlog verwikkeld? Volgens mij zitten de beide landen in oorlog niet in de EU of de VN. We hebben in Europa het er zelf onze oorlog van gemaakt, terwijl wij er niets mee te maken hebben en de inwoners zich hier scheel voor moeten betalen.

6 september 2022 om 00:15

Oekraïene en Rusland zitten allebei in de VN. En natuurlijk hebben we er heel veel mee te maken. Als je Poetin zijn gang laat gaan dan gaat dit patroon door; Belarus wordt ingelijfd en Lukashenko mag naar een mooie villa gaan met pensioen, de Baltische staten worden binnengevallen, Finland komt onder druk, Moldavië wordt geannexeerd. Poetin doet dit al jaren maar dit is de meest objectief foute invasie die hij dusver heeft gepleegd. Dat het leven zoveel duurder wordt ligt zeker niet alleen aan die oorlog overigens. Dat is de ineptitude van onze regeringen.

6 september 2022 om 00:17

@-NEC- ik gok dat je NATO bedoelt, want zelfs noord Korea is lid van de VN. Maar Noorwegen is dan weliswaar niet lid van de eu, maar wel van de nato en die hebben nadrukkelijk hun steun aan Oekraïne gegeven.

6 september 2022 om 00:18

Ok-NEC- Geloof jij maar lekker dat we er niets mee te maken hebben. Ik weet wel dat Oekraine zonder onze hulp, niet het laatste slachtoffer van Putin was geweest. Maar droom maar lekker verder.

6 september 2022 om 00:22

@alkmaar54

Zeker mee eens en op dat vlak is het ook niet vergelijkbaar maar het ging mij meer om wanneer je wel of geen voorbeeldfunctie tegenover de rest van het volk hebt als voetballer in de ogen van de Noorse bond.

6 september 2022 om 00:45

Bongiorno, kap eens met dat bangmakerij. Je doet alsof Rusland met heel Europa in oorlog en en we allemaal niet meer zeker zijn van onze veiligheid. Van achter je pc lekker dingen verzinnen en doen alsof we in een oorlog zijn.

6 september 2022 om 06:48

Lekker kortzichtig weer NEC, het was ook niet de oorlog van Amerika en Canada maar ben in verdomd blij dat ze besloten te helpen en het er hun oorlog van te maken. Soms moet je als mens iemand anders helpen, ook als dat ten koste gaat van je eigen portemonnee. Overigens betalen wij betalen ons niet scheel door de oorlog alleen, maar is dit het gevolg van consequent verkeerd beleid (of eigenlijk de afwezigheid van beleid).

6 september 2022 om 14:33

" Je doet alsof Rusland met heel Europa in oorlog en en we allemaal niet meer zeker zijn van onze veiligheid.'

Waarom nou weer dit?
Feit is namelijk dat het Kremlin al jaren de propaganda aan het verspreiden is dat juist de VS en de NAVO op het punt staan om Rusland binnen te vallen. Als er ergens constant de oorlogsroffel wordt geslagen is dat in het Kremlin. Verzonnen door de apparatsjiks en andere leden van het Departement van Desinformatie en verspreid via RT en de Russische staatstv en aangemoedigd door die trollen in hun zaaltjes in St Petersburg en andere Russische steden.

Maar vertel ons nou eens eerlijk Aze/che. Geloof jij werkelijk in die onzin dat de VS en NAVO op het punt staan Rusland binnen te vallen??? Want dát is hét Leitmotiv van Poetin. Dus wie doet er exact aan bangmakerij eigenlijk? Maak eens duidelijk aan welke kant jij staat!

6 september 2022 om 18:15

Klopt Tim, ik bedoeld uiteraard de NATO. Sorry voor de onduidelijkheid allemaal.

6 september 2022 om 04:06

Hij speelde al in Rusland, was afgelopen seizoen verhuurt. Meeste Europese banken doen geen transacties meer naar Russische rekeningen. Het is goed mogelijk dat de speler enkel binnen Rusland verkocht kon worden.

Lekker deugen allemaal mensen! Deze oorlog kan nog jaren gaan duren. We schieten onszelf in de voet met inmenging in een oorlog die niet van ons is. Als we het morele kompas erbij moeten halen dan hadden we het WK niet in Brazilië gespeeld of aankomend WK in Qatar. Wat daar gebeurt is verschrikkelijk, maar laten we asjeblieft ophouden met topsporters te veroordelen in de keuze voor een club uit Rusland. Sporters staan buiten deze oorlog, laat hen met rust en hun keuze vrij.

6 september 2022 om 01:07

Rusland stopt niet bij Oekraïne als de Europese Unie deze ongeprovoceerde invasie van een soevereine Europese staat toelaat. Een bufferland ook nog eens. Natuurlijk is dit ook onze oorlog. Waarom denk je dat Europa en de VS zoveel wapens sturen? Waarom de Scandinavische landen ineens toch bij de Unie willen horen? Waarom Oekraïne een spoedprocedure krijgt? Als je niet inziet dat 'we' al lang in oorlog zijn met Rusland steek je je kop in het zand. Het is gelukkig geen grondoorlog, en wij hebben alleen met energieterrorisme te maken, maar het is toch zeker oorlog. Alleen het woordje ontbreekt.

Dat gezegd hebbende, als Normann er hetzelfde tegenaan kijkt als jij snap ik zijn keuze wel. Blijf ik het onverklaarbaar vinden hoe je er zo tegenaan kunt kijken, maar soit.

6 september 2022 om 14:09

Waarom?? Macht en geld. Het is zo simpel. De vs verdient ontzettend veel geld aan deze oorlog en macht door de leningen die er zijn gegeven.

6 september 2022 om 14:39

Aha! Dus Poetin is Oekraïne binnen gevallen zodat de VS ontzettend veel geld aan deze oorlog konden verdienen, en macht uitoefenen door de leningen die zin gegeven?? Wauw, dat is dan super slim en bekeken gespeeld door Poetin zeg, wat een geopolitieke strateeg van de hoogste orde!

Lekker de VS veel geld laten verdienen, de NAVO aan de grenzen juist versterken en vergroten (finland en Zweden erbij, alle defensie budgeten van alle NAVO landen gaan fors omhoog en er wordt nu intensiever door NAVO landen samen gewerkt bij de aanschaf van nieuwe wapen systemen (en ook direct benut voor afstemming van materieel en standaardiseringen), waar de EU dreigde uiteen te kunnen gaan vallen zijn de onderlinge banden juist stevig aangehaald nu, nee je hebt gelijk Musi2, Rusland heeft inderdaad een uitstekende zet gedaan door Oekraïne binnen te vallen! Want voor de EU en de NAVO zijn die invasie een Godsgeschenk.

6 september 2022 om 01:33

-NEC- Lafaards zoals jouw maakten het mogelijk dat Hitler zo te keer kon gaan de vorige eeuw. Nederland zonder enige ruggengraat dacht toen ook buiten schot te blijven en de rest kennen we allemaal. Zoek maar eens voor de grap de historie rondom sudetenland op en zie daar de parelen met Oekraïne en Rusland als agressor.

Overigens hebben Poetin en zijn minions ook verklaard dat ze het Sovjet rijk willen herstellen met de o.a. Baltische staten er is letterlijk gezegd dit is slechts het begin. Je wacht liever tot zijn troepen georganiseerd en ervaren zijn voordat je wil reageren want dat zijn namelijk landen van de Europese Unie.

Maar goed blijf gerust een conflict wat impact op de wereld maar met name Europa zal hebben de komende pakweg 30 tot 50 jaar bagatelliseren.

6 september 2022 om 01:53

''overigens hebben Poetin en zijn minions ook verklaard dat ze het Sovjet rijk willen herstellen met de o.a. Baltische staten er is letterlijk gezegd dit is slechts het begin.''

Heb je daar een quote en bron van?

6 september 2022 om 04:50

“Oekraïne is volledig gecreëerd door Rusland, om precies te zijn, bolsjewistisch, communistisch Rusland. Dit proces begon onmiddellijk na de revolutie van 1917”, was een van de stellingen die Poetin opwierp tijdens zijn speech. In werkelijkheid is de geschiedenis van Oekraïne natuurlijk een pak gecompliceerder. De eerste Oekraïners maakten deel uit van de Slavische volkeren en de hoofdstad Kiev werd honderden jaren voor Moskou gesticht.

Dat is gewoon een quote uit 1 van zijn speeches. Dat Poetin Oekraïne als deel ziet van Rusland valt gewoon niet te ontkennen. Dat hij daarvoor moet teruggaan tot meer dan 1000 jaar geleden maakt sommigen niet uit. Maar dat is gewoon verleden tijd. Je moet voor de grap eens een kaart maken van Europa zo een 1000 jaar geleden.

6 september 2022 om 11:29

Lierse

Uiteindelijk is dit gehele discours een simpel gevalletje 'welke geschiedenis telt en neem je mee?'

Als je de Kremlin propaganda gelooft dan is het dat Oekraïne 'russisch' is en altijd is geweest, gaat alles om 2014 (en de laffe en gemene staatsgreep van wijlen Hans van Baalen en Guy Verhofstadt op het Oekraïense volk) en de constante NAVO agressie waarbij de VS en hun vazalstaten zich opmaken om Rusland binnen te vallen en leeg te roven.

En als je dat niet gelooft allemaal dan kun je erop wijzen dat Oekraïne al onderdeel was van het grote Poolse rijk in centraal Europa in de 17e eeuw, dat het gebied tot aan de Dniepr omvatte. Dus niets 'russisch' of 'russisch ontwerp' aan.

En klopt, Poetin ziet het allemaal als groot Rusland, en helaas zijn er van die onnozele halsjes hier in Nederland die om welke persoonlijke reden ook dat soort nonsens ook echt geloven, evenals dat eeuwige Kremlin gereutel dat de VS, de NAVO en Marc Rutte persoonlijk allemaal gereed staan om Rusland binnen te vallen. Dan ben je het contact met de realiteit echt totaal kwijt hoor, sorry.

6 september 2022 om 11:32

"heb je daar een quote en bron van?"

Jij stelt dit ter discussie? Want je vraagstelling lijkt daarop te wijzen. Meen je dat serieus? Want dit is gewoon algemeen bekend en een gegeven. Poetin's streven, als sinds zijn aantreden in 1999, is het herstellen van het oude Sovjet imperium. Onder de vlag van 'groot Rusland'. Heb je de afgelopen anderhalf jaar soms alleen RT en de Kremlin staats tv gevolgd of zo? Ik zou dan eens wat vaker MSM kijken als ik jou was. Dan blijf je tenminste op de hoogte.

6 september 2022 om 13:30

Lierse, wel mooi hoe je met een totaal andere quote komt.

Constant Kante, nee hoor heb de andere half jaar juist van beide kanten het nieuws gevolgd en weet dus dat er niet zo'n quote is en dat types zoals jij dan vooral met woorden watervallen komen die vooral jou mening, verwachting, onderbuik gevoel is. Door te zeggen dat je onzin algemeen bekend is kan je lekker makkelijk alles roepen en hoef je nergens met feiten te komen die wacht gezegd zijn. Zeker zo eentje die de nos volgt en het aan neemt als woord van God?

6 september 2022 om 14:50

"constant Kante, nee hoor heb de andere half jaar juist van beide kanten het nieuws gevolgd "

Dan had je daarbij je vingers in je oren én riep je luidkeels 'lalalalalalalala'.
Als je je oren open had gehouden en je mond even vijf minuten dicht had gehouden dan had je namelijk de vraag naar de bron van het gegeven dat Lierse noemde niet gesteld, want dan had je het antwoord geweten.

Want jouw gebruik van het woord 'onzin' maakt direct een einde aan iedere mogelijke discussie op dit punt. Dan hebben we het over een andere Poetin namelijk. Ik had het namelijk over Vladimir Vladimirovitsj Poetin. De President van Rusland, die dit, diverse malen, heeft gezegd. Over welke Poetin jij het hebt, dat weet ik dan verder niet. En dat boeit ook niet. Maar dat de President van dat land dit heeft gezegd, staat gewoon vast. Hij wil de oude Sovjet Unie herstellen, inclusief alle verloren gebieden en veel meer!

En dan is je geciteerde zinsnede dat je 'beide kanten' zou hebben gevolgd gewoon een eufemisme voor 'msm = nazi, RT = truth'. Slaap lekker verder en heel veel succes met het verder verspreiden van je Kremlin propaganda. En laat ik je dit zeggen, op NOS en RTL is voldoende kritiek te hebben. Maar ook voor jou geldt: hier in Nederland hebben wee en Rechtsstaat. Probeer jij maar eens in jouw geliefde Rusland te zeggen over Poetin wat er hier in Nederland over Rutte gezegd wordt! Er zijn mensen al voor minder met polonium 210 volgespoten beste kerel! En dan kom jij hier klagen over 'de Nos'??? In de kern een hele geestige opmerking van je, terwijl in Rusland nog nooit persvrijheid heeft bestaan.

6 september 2022 om 15:44

Die quote toont aan dat hij Oekraïne als een Russische creatie ziet. En vaak zien mensen hun eigen creaties als hun eigendom. Zijn ook genoeg andere quotes van terug te vinden hoor.

6 september 2022 om 17:23

Constant Kante, ik wil je best geloven dat Putin dat heeft gezegd hoor, maar daarvoor heb ik toch echt een quote en bron nodig. Als het echt zo is dat Putin dat meerdere malen heeft gezegd dan kan je toch makkelijk een link delen, wat houd je tegen om dat te doen?

Verder maak je je toch wel belachelijk door te doen alsof Rusland voor mij een geliefde land is. Ik heb geen een malle moer met dat kutland en wij hebben als volk meer geleden door toe doen van Russen dan de meeste landen/volkeren op aarde, dus er is eerder een haar naar Rusland dan liefde.

Waar mij het om gaat is dat mensen zoals jij, dingen roepen en onrust veroorzaken, mensen bang maken terwijl jullie zelf teksten verzinnen.

6 september 2022 om 18:23

Eazy-E, heeft niets met lafaards te maken. Ik bagatelliseer hier ook helemaal niets. Ik heb genoeg opgezocht met de agressor Oekraïne en Rusland en de invloed van de EU. Ik denk dat het juist belangrijk is om dit vanuit meerdere standpunten te bekijken. Al is de oorlog aangaan natuurlijk het meest verschrikkelijke van dit alles. In ieder standpunt is dat het meest foute van alles, dat is iets wat Putin volledig aan te rekenen is.

6 september 2022 om 04:41

Voor de mensen van Noorwegen is het wel een oorlog van hen. Een van hun buurlanden heeft namelijk een van hun buurlanden aangevallen. Geen enkele garantie dus dat zij niet de volgende zijn. Als Duitsland morgen Polen binnenvalt zal jij ook wel anders piepen tegen sancties tegen Duitsland.

6 september 2022 om 18:27

Sancties? Je bedoeld onze sancties dat Rusland alleen maar rijker heeft gemaakt en dus nog meer strijdkracht kunnen leveren en wereldwijd meer macht krijgen? Ah, die sancties.

6 september 2022 om 06:50

Dit is een argument van niks. Bovendien, oorlog maken is toch iets radicaal anders dan wat er in Brazilië of Qatar gebeurt?

6 september 2022 om 07:32

Noorwegen grenst aan Rusland nec, je ogen sluiten als een buurland zoiets doet is dan geen optie. Of nou, een hele laffe en naïeve optie. Maar jij ziet het als deugen, grappig zeg

6 september 2022 om 10:58

En het staat de nationale voetbalbond vrij om hem dan te weren uit de selectie. Fijn dat er nog voetbalbonden zijn met een moreel compas

6 september 2022 om 18:25

Als ze daadwerkelijk een moreel kompas hebben dan hadden ze nooit meer aan een FIFA toernooi mee moeten doen.

Dit vind ik wel overdreven. Waren er wel aanbiedingen uit andere landen en zo ja, tegen dezelfde financiele voorwaarden? Waarom zou hij geld moeten inleveren. Als hij die stap niet maakt, haalt Dinamo gewoon iemand anders. Het is toch niet zo dat hij de redder in nood is daar.

6 september 2022 om 07:49

Hij hoeft ook geen geld in te leveren, hij kan daar gewoon spelen, alleen geen uitnodiging voor Noorwegen

Heel grappig dat iedereen hier schijnt te vergeten dat Noorwegen gewoon een buurland is van Rusland. Geen wonder dat ze anders reageren op dit moment. Iedereen die dit vergelijkt met een of ander conflict op de wereld is gewoon niet goed op de hoogte of wereldvreemd.

Lekker zo doorgaan. Indien we niet stoppen met de sancties dat gas goedkoper gaat worden, dan wordt de kans op oorlog in europa steeds groter. En daarmee doel ik niet op een oorlog tussen landen, maar een burger oorlog in 1 van de Europese landen. De situatie die op dit moment namelijk ontstaat is hiervoor bijna ideaal. In dit geval ook belachelijk. Hij gaat niet vechten voor rusland. Hij gaat een SPELLETJE spelen.

Dit was een top CVM voor Feyenoord geweest, had m veel gedoe gescheeld en misschien wk opgeleverd.

Ik vraag me dan wel af of er interesse was van clubs buiten Rusland die aan zijn salariseisen wilden voldoen. Waarschijnlijk niet, dus veel keus had ie niet gehad.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren