Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Turkije kruipt door goal Arda door oog van de naald en passeert Oranje

Laatste update:

Turkije is het Nederlands elftal gepasseerd in Groep A en staat nu met acht punten op de derde plaats. De Maansterren leken vrijdagavond te remiseren tegen Kazachstan, maar zeven minuten voor tijd maakte Arda Turan het bevrijdende doelpunt in Alma-Ata: 0-1. Turkije heeft nu al zijn zes ontmoetingen met Kazachstan winnend afgesloten.

/

Turkije was als verwacht de bovenliggende partij, maar de gastheer achtte zich zeker niet kansloos en leek na twaalf minuten zelfs op voorsprong te komen. Sergey Khiznichenko scoorde, maar dat doelpunt werd vanwege buitenspel terecht afgekeurd. Turkije speelde in de eerste helft niet onaardig, maar hanteerde een te laag tempo en kreeg slechts een paar kansen. Een verre vrije trap en een schot uit de draai van Hakan Calhanoglu werden gekeerd door Stas Pokatilov en de doelman had ook een antwoord op een knal van Arda. Mehmet Topal kopte later bij een hoekschop rakelings naast.

Turkije mocht zich overigens beklagen bij Michael Oliver, want de scheidsrechter weigerde tot twee keer toe om een strafschop te geven aan de bezoekers en hield zijn rode kaart op zak toen Volkan Sen op het hoofd werd getrapt door een Kazak. Turkije wist zijn kansen ook in de tweede helft niet te benutten en leek dan ook met 0-0 gelijk te spelen, maar door een doeltreffend schot van de relatief onzichtbare Arda gingen de punten toch mee naar Turkije. De roodhemden, die maandag een oefenwedstrijd tegen Bulgarije met 4-0 wonnen, moeten nu hopen dat Oranje vanavond punten verspeelt tegen Letland.

Wie eindigt hoger in de poule, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pfff wat een wedstrijd weer. Ä°k zal maar niet al teveel zeggen.
3 punten zijn binnen.
Hopen op een gelijkspel tussen ijsland en tjeschie ofzo.

Zou leuk zijn als turkije en nederland allebei door gaan maar dat verwacht ik niet.

Turkije speelde niet heel goed had wel wat kanzen, ze konden het spel niet zo goed maken daardoor kregen ze het heel moeilijk.

Ze hebben wel de belangrijke 3 punten, superturk doet het.

12 juni 2015 om 20:05

Kaka-cr7

Opzich als ijsland vandaag verliest.
Dan kan NL en turkije ijsland wel voorbij als ze allebij winnen van Ä°jsland. Dan moet of NL of TR zich via playoffs plaatsen.

12 juni 2015 om 20:54

Trabzon, dus 3de kan ook door? Want als ik via livescore kijk staat er dat er maar 2 door gaan.

12 juni 2015 om 21:49

Beste nummers 3 spelen play-offs

12 juni 2015 om 22:24

Thnx

12 juni 2015 om 23:50

Ajaxlwd, beste nummer 3 plaatst zich direct voor het EK. Alle andere nummers 3 gaan de play-off ronde in.

15 juni 2015 om 13:48

ja had het inmiddels gezien.

Arda was de enige die goed speelde, wat een passie en strijdlust. Na mate de wedstrijd vorderde deed Arda zich gelden en zetten de lijnen uit, wat een techniek heeft Arda een lust voor het oog,

5x paal 3x lat 2 penalty's niet gegeven en dan scoren in de 83e minuut...

12 juni 2015 om 20:02

umad ?

Het ergste van allemaal is dat ze na het fluitsignaal zo uitbundig gaan juichen. Sorry maar ik zou me doodschamen en zou zo snel mogelijk de kleedkamers inrennen. Fatih Terim... Be a man en neem ontslag aub en neem Burak en Umut met je mee.

12 juni 2015 om 20:04

Wie zie je Terim dan vervangen, en welke Turk is een betere spits dan Burak?

12 juni 2015 om 20:12

Mehmet

12 juni 2015 om 20:13

Cenk Tosun... Zoveel slechter kan hij het niet doen, toch? Het liefst zie ik ze zonder spits spelen met een diepstaande Calhanoglu bijgestaan door Arda en Töre/yasin.

12 juni 2015 om 20:23

Maak je een grap? Cenk tosun? Als burak invorm is is het gewoon een topspits dat bewijst hij keer op keer, oke het ziet er wat lomp uit met alles wat die doet maar hij zorgt er wel voor dat die kansen er komen in tegen stelling tot alle andere spitsen van turkije die het vooral van een bal die in de 16 valt moeten hebben en geen combinaties aan kunnen gaan. Burak kan dat wel en loopt goed weg bij zijn man. Met cenk wil ik niet eens naar het WK man

12 juni 2015 om 20:30

Met een Burak kom je niet eens op het WK, dus don't worry hahaha.

12 juni 2015 om 20:38

Dus Burak die Galatasaray letterlijk in zijn eentje naar de kwartfinale van de CL schoot zou je niet naar een wk/ek kunnen helpen? Oke dan.. Het is in vorm gewoon een klasse spits. Zag je ook tegen bulgarije en bursaspor..

12 juni 2015 om 21:12

Voor een spits van een topclub is hij té vaak uit vorm dan in vorm. Ik hoef geen spits die er 2 weken wel is en 8 weken niet is, dat kan je het kampioenschap kosten.

12 juni 2015 om 21:13

Neem aan dat je sarcastisch bent? Althans, dat hoop ik van wel haha.

12 juni 2015 om 23:55

Kan je dan even uitleggen waarom je Cenk Tosun wilt ?

Of gooi je gewoon een naam erin en hoop je dat mensen ja knikken.

Elke wel denkende man weet dat Burak de beste Turkse spits is omdat je geen betere alternatief hebt. Je kan wel blijven zeuren maar er is gewoon geen betere.

Umut zou ik wel vervangen, ik word al boos als ik die gast op bank zie zitten bij Galatasaray.

13 juni 2015 om 10:48

Gunner1905 heeft gewoon gelijk. Als burak in topvorm is zeg je nou dat is hij het hele seizoen al niet en heb echt liever yasin tore in de flanken en erdinc tosun in de spits want met deze opstelling kom je nergens ben zelf fanatiek gs supporter mr terim neemt alleen spelers van gs niet leuk...

Deze wedstrijd moest niet moeilijk worden voor Turkije maarja de drie punten zijn binnen. Terecht gewonnen!

Samenvatting: Veel kansen gemist, Volkan Sen die belachelijk speelt en Fatih Terim met zijn belachelijke wissels. En Arda die ons weer redt. Nu hopen op een nederlaag van Nederland.

Een niet gegeven pingel, een niet gegeven rode kaart. De scheidsrechters maakten het ons erg moeilijk, maar gelukkig is de leider van Turkije Arda Turan naar voren gestapt in deze fysiek zware wedstrijd. De eerste finale is alvast gewonnen. Alles wordt nu een finale voor Turkije. Het spel leek nergens op trouwens, but who cares?

12 juni 2015 om 20:05

My heart cares, zulke wedstrijden zijn niet gezond! Gewoon hopen op een gelijkspel bij de andere wedstrijden en misschien halen we het wel.

12 juni 2015 om 20:09

Ik bedoelde meer van: zolang we maar winnen, boeit het me niet meer. Ik kijk al lang niet meer voor plezier naar het Turkse nationale elftal. Ik kijk puur vanwege mijn roots.

12 juni 2015 om 21:45

Ozil was nergens te bekennen!

Wat een geluk zeg, maar zeker wel verdiend, ik hoop het liefst dat Nederland en Turkije door gaat, maar dat zal wel heel lastig worden. Ik ga er wel vanuit dat Nederland wint van Letland.

Deze scheids mag ook per direct geschorst worden aub, stuk of 4/5 100% penaltys niet gegeven.. En dan nog eens drama in het fluiten

Het was met hangen en wurgen, maar het is gelukt.
Je kon merken dat we niet door de 9-mans defensie van Kazakistan konden komen. Ze hadden het heel compact opgesteld en uitbraken waren er dan ook meer aan Kazakse kant, dan die van ons, zou je haast zeggen.

Ozan was dit maal wel dramatisch, in tegenstelling tot maandag. De rest was ook niet goed, maar het was nog niet zo erg gesteld als bij Ozan, die continu balverlies leed.

Het team lijkt wel op elkaar te moeten inspelen, aangezien de looplijnen van elkaar continu niet wordt begrepen. Daarom lukte die eindpass continu niet. Maar goed, de punten zijn op zak en daar gaat het om.

Kleine opmerking over Arda, buiten dat zijn doelpunt subliem is afgerond, zie je echt hoe volwassen hij is geworden in Europa. Hoe hij de bal na de 0-1 voorsprong in de ploeg probeert te houden en zijn rust houdt, dat zie je niet vaak bij Turkse spelers.
Want hoewel hij juist de rust bewaarde, waren het vooral Selçuk en Volkan die probeerden nog een doelpunt eruit te forceren waarbij ze onnodig risico namen. Dat resulteerde in enkele gevaarlijke uitbraken, maar eind goed al goed in dit geval.

Overigens, voor diegenen die Volkan maandag in bescherming namen (clutch en Rotterdam96), tegenover mijn opmerking dat hij continu balverlies leed. Ik hoop dat jullie vanavond hebben gekeken en durven te erkennen dat hij werkelijk dramatisch was (alweer). Hij kon geen bal goed geven en hij veroorzaakte bijna twee tegendoelpunten. Vooral die bal nadat hij op de zijlijn zowat een dieptepass terug gaf aan de Kazakse speler, maar waar we er uiteindelijk goedkoop af kwamen met een buitenspelgeval sprak boekdelen! Deze man hoort niet te spelen voor Turkije. Het lijkt verdomme Narsingh bij Oranje wel...

12 juni 2015 om 20:09

Bro, je doet nu alsof ik de beschermengel van Volkan ben. Enige wat ik zei is dat het niet meer dan logisch is dat hij wordt opgeroepen, ik snap niet waarom je het zo nodig vind om je punt te maken. Dit is zijn beste seizoen en hij heeft de beste statistieken van alle Turkse vleugelspelers. Je kan niet om hem heen.

En vandaag speelde hij inderdaad zwak, waarom zou ik dat niet durven te erkennen? Zelfs als het een speler van Besiktas was, zou ik dat gewoon eerlijk toegeven.

12 juni 2015 om 20:11

Ik vond Volkan tegen Nederland ook heel zwak. De statistieken zeggen dat hij opgeroepen moet worden, maar bij de nationale ploeg haalt hij gewoon zijn niveau niet. Geldt voor een hoop andere spelers trouwens.

12 juni 2015 om 20:13

Dat is ook zo, maar het is oneerlijk als je hem niet oproept, terwijl je spelers met veel mindere statistieken wel oproept, omdat ze al langer deel uitmaken van het nationale elftal.

12 juni 2015 om 20:20

Volledig gelijk, net zoals olcay sahan vorig jaar...

12 juni 2015 om 22:08

Nee, ik bedoelde het niet op die manier. Maar ik snap die keuze voor Volkan gewoon niet en jij was hem aan het verdedigen, omdat je vond dat hij goed genoeg had gepresteerd. Ik wil niet beweren dat hij slecht presteerde, want qua statistieken presteerde hij zeker goed.

Maar we hebben hem zoals Forzafener ook al aangeeft, niet alleen vandaag slecht zien spelen. We hebben het gezien tegen Bulgarije, tegen Nederland en ik heb hem ook gezien bij Bursa. Ondanks dat hij een prima seizoen draaide, vond ik hem bijvoorbeeld in de twee wedstrijden tegen Trabzon niet bijzonder. Ja hij scoorde tegen ons bijvoorbeeld, maar ik vond hem niet overtuigend.
Hij speelt te weinig zonder de diepte op te zoeken, kan de druk niet aan en heeft geen bijzondere individuele actie. Als hij dan zoals vandaag ook nog eens simpele ballen gaat verkwanselen, tsja dan houdt het snel op!

Vanuit dat perspectief snap ik gewoon niet dat hij wordt opgeroepen en dan ben ik echt voorstander van spelers als Arda, Gökhan, Yusuf, Olcan (zoals hij destijds speelde had hij het verdiend bijvoorbeeld, maar ook toen kon hij niet spelen), Yasin (nu verkeerd hij zich ook in goede doen bijvoorbeeld). Of zelfs zoals vandaag, zonder vleugels. We missen jongens als Depay of Robben, die en buitenom en binnendoor kunnen. We hebben one-trick pony's die, die ene truck zelfs niet goed kunnen uitvoeren.

12 juni 2015 om 20:10

Het is eigenlijk niet de schuld van Volkan, maar de schuld van degene die hem oproept. Alsof Volkan zo goed speelt bij Bursa.

12 juni 2015 om 20:12

Volkan is de drager van Bursa samen met Fernandao. Als je dat al niet ziet...

12 juni 2015 om 20:18

Hij haalt het niveau gewoon niet. Ook al speelt hij goed bij Bursa, hij is niet genoeg voor het nationale elftal.

12 juni 2015 om 20:22

Dat zien we allemaal. Maar jij beweert dat hij niet goed speelt bij Bursa... Dan heb je gewoon een seizoen lang geslapen volgens mij.

12 juni 2015 om 20:26

Ik zeg helemaal niet dat hij slecht speelt bij Bursa, maar zo geweldig is hij nou ook weer niet. Van de 3 wedstrijden speelt hij er misschien 1 goed.

12 juni 2015 om 22:09

Wat Emregs27 zegt dus, hij speelt niet constant op hoog niveau en hij brengt niet veel dreiging met zich mee. Ik vind het niveau wat hij haalde bij Bursa, ondanks dat het voor zijn doen zeker niet slecht was, gewoonweg niet Turkije waardig.

Stelde weer niks voor, maar de punten zijn binnen. Hopen op een gelijkspel bij de andere wedstrijden.

Ik zeg het weer, hoe eerder we af zijn van spelers als Selcuk Inan, Mevlüt Erdinc en Umut Bulut, hoe beter. Ze voegen letterlijk niks toe. Een Muhammet Demir of Cenk Tosun zullen het niet slechter doen dan Umut/mevlüt.

Deze wedstrijd moesten we pakken met 4- of 5-0, maar het geluk zat ons niet mee. De driehoek Arda-Hakan-Burak kan een levensgevaarlijke worden als ze blijven spelen. Gunman Töre maakt het viertal dan compleet, want die Volkan Sen gaat hem niet worden volgens mij.

Arda is eindelijk weer eens beslissend voor het nationale elftal, dat moet vaker het geval zijn. Als de ster van de ploeg ben je dat verplicht.

Volkan
GG
Serdar
Semih
Caner
Topal
Ozan
Töre
Hakan
Arda
Burak
12 juni 2015 om 20:27

Umut moet je er altijd bij houden als wissel, ja hij is technisch beperkt maar geloof mij hij maakt het werk door zijn werklust voor een verdediger stukken lastiger dan een cenk tosun of mevlut erdinx, over de rest ben ik het wel met je eens. Umut kan je altijd op de bank laten en laatste half uur á 20 minuten er in gooien. Toch veel belangerijke doelpunten gemaakt voor Galatasaray zonder dat hij vast un de basis stond

12 juni 2015 om 22:06

Leuk en aardig dat hij hard werkt, maar daar koop je niks voor. Merendeel van zijn doelpunten dit seizoen waren intikkertjes, die ruimte ga je niet krijgen in internationale wedstrijden, zelfs tegen Kazachstan en Letland niet.

Umut gaat ook niet beter worden dan dit, Cenk en Muhammet hebben nog groei potentie.

12 juni 2015 om 20:42

Opstelling is perfect behalve van Ozan ben ik geen fan van. En zeker na vandaag hoef ik hem niet te zien in de basisopstelling. Selcuk Inan, Nuri Sahin en Ozan zijn geen spelers die het team versterken. Wij hebben nog een speler naast Topal nodig. Emre en Altintop konden dat vroeger wel, maar ook die zijn niet meer de oude.

12 juni 2015 om 22:03

Ozan moeten we niet gelijk na een slechte wedstrijd afschrijven. Tegen Nederland speelde hij bijvoorbeeld heel goed. We moeten niet vergeten dat dit pas zijn eerste seizoen als basisspeler was en hij is nog 20 jaar.

Tolgay Arslan kan ook van waarde zijn voor het nationale elftal, ik hoop dat ze het kunnen regelen met Fifa.

13 juni 2015 om 00:25

Ik wil spelers die er meteen staan en ik denk zelf dat Ozan niet een goed duo kan vormen met Topal. Memo was na 45 minuten al kapot, omdat hij steeds de fouten van Selcuk en Ozan moest corrigeren. Bij Fener heeft hij het geluk dat Emre en Meirellles als paarden kunnen rennen.

Tolgay was ik helemaal vergeten. Ik hoop ook dat hij er over 2 maanden bij is. Dat zou wel een goed duo kunnen vormen met Topal. En dan Selcuk en Ozan op de bank.

Opstelling ongeveer zo tegen Letland en Nederland:

Babacan
Gokhan G
Semih
Serdar Aziz
Caner
Topal
Tolgay/Ozan
Töre/Yasin
Calhanoglu
Arda
Burak

Wat een grote grap dit Turkije !!!

slaat de turkse rivaliteit dan toch echt door bij het nationale elftal ? afzonderlijk vind ik de turkse spelers nog zo slecht niet . maar als team samen voor turkije valt het me altijd weer tegen .

daarnaast moest fati toch de verlosser zijn?.? hoor nu alleen maar geluiden dat hij zelf moet opstappen.

vreemd gebeuren voor zo'n groot voetballand naar mijn idee

Turkije speelde niet echt goed maar ik snap een ding niet Waarom speelde Caner niet mee Blijkbaar een groot gemis. Wat mij ook opviel was de creativiteit van Islamkhan denk dat als ik hem zo zie spelen dat hij best een russische middenmotor aankan iemand die Meer Informatie heeft over Islamkhan?

12 juni 2015 om 20:18

Onze vaste linksachters Caner en Hasan Ali waren beide geblesseerd. Daarom moest Hakan Balta op die positie. Wat vond je goed van die spelers van Kazachstan? Ze gingen hele tijd jankend liggen op de grond en kwamen alleen stevig in.

13 juni 2015 om 15:40

Ik vond Alleen islamkhan beetje goed had mooie acties (bijna gescoord) maar voor de rest was kazachstan Een natrappers team

Hoe durft men nog op te komen voor Terim. Die man is het helemaal kwijt met zijn opstelling en wissels. Het was weer de klasse van Arda, anders hadden we hier niet kunnen scoren laat staan winnen. Terim moet echt ophouden met zijn trio van Bursaspor. Dan zeggen Turken nog dat Emre Tasdemir linksachter moet spelen voortaan ipv Caner. Ozan en Volkan eruit laten en lekker Yasin en Tore erin gooien.

We spelen met 3 controlerende middenvelders tegen zo een team. Scheidsrechter was ook een vreemde. En dan vinden die Britten Cakir een slechte arbiter. Kijk wat voor clown onze wedstrijd ging fluiten.

12 juni 2015 om 20:23

Fatih Terim moet echt weg. Hij brengt alleen maar schade toe aan het Turkse voetbal. Zijn wissels slaan helemaal nergens op. Volkan erin zetten, terwijl je nog Yasin en Gokhan Tore op de bank hebt.

12 juni 2015 om 20:38

Meest overschatte trainer van Turkije en Senol Gunes meest onderschatte. Ozan en Selcuk speelden beide echt slecht. Gaat die na 45 minuten onze beste middenvelder eruit halen Topal en zet die daar Volkan Sen neer. Kan je geloven dat deze man jaarlijks 1.5 miljoen (euro!) netto krijgt van de Tff. Ik ben benieuwd wat de wedstrijden worden tegen Letland en Nederland in Konya gelukkig. In Istanbul loopt het ook niet met die supporters daar.

13 juni 2015 om 13:12

De Britten vinden Cakir alleen slecht vanwege dat incident met Nani.

Heb de wedstrijd niet kunnen kijken helaas. Welke cijfer geven jullie de spelers? Ik zag weer dat umut speelde.. Geen idee waarom, Marja we zijn weer een stapje verder nu

12 juni 2015 om 20:38

Fatihkhedira Umut was weer dramatisch. Het was een wedstrijd waar we veel balbezit hadden maar het lukte niet. Scheids was een drama. Belachelijke wedstrijd. Zoveel kansen moet er 1 wel ingaan.

Oef, dat was maar nipt. Gelukkig nog kansen voor Turkije, al zal het heel, heel lastig worden.

In het live-topic werd ik aangesproken vanwege mijn avatar. Deze avatar heb ik omdat ik het zie als een Turkse en Nederlandse vlag ineen. Het had ook andersom gekund, maar in de Nederlandse vlag zit geen symbool. Tevens ben ik 200% ongelovig, maar vind dat alle moslims hier welkom zijn.

Tot zover mijn betoog ;-)

13 juni 2015 om 00:02

Respect

Voor een Klein voetballandje als Turkije hoeven we gelukkig niet bang voor te zijn

13 juni 2015 om 00:17

voor jou clubje hoeven we ooknie meer bang voor te zijn

Dit is mijn ideale opstelling ..

Volkan
Gokhan
Semih
Serdar
Caner
Selcuk
Hakan
Arda
Gökhan
Burak
Yasin
12 juni 2015 om 22:36

Niets mis mee!

13 juni 2015 om 00:19

Wij worden afgemaakt broeder met deze opstelling. Er is niemand op het middenveld die gaat verdedigen. Turkije heeft onder Hiddink al geprobeerd 4-3-3 en dat was 10 keer niks. Turken kunnen niet omgaan met dit systeem. We moeten een drukke middenveld hebben en met 1 speler voorin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren