Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Transfer van Ziyech is detailkwestie; collega van 30 miljoen mee in vliegtuig

Laatste update:

Hakim Ziyech mag zich bijna speler van Al-Nassr noemen. Volgens Fabrizio Romano zijn de spelmaker en zijn aanstaande werkgever op een haar na persoonlijk rond en is er ook al overeenstemming met Chelsea bereikt over een transfersom. Ziyech voegt zich zo bij Cristiano Ronaldo, die sinds de winter al rondloopt bij Al-Nassr. Kalidou Koulibaly, ploeggenoot van Ziyech bij Chelsea, stapt ook op het vliegtuig naar Saudi-Arabië.

Zaterdag werd al duidelijk dat een vertrek van Ziyech bij Chelsea 'dichterbij dan ooit' was. Romano wist toen te melden dat de onderhandelingen in volle gang waren. Nu lopen die op zijn eind en wordt er een punt achter een driejarig huwelijk met the Blues gezet. Dat werd gekenschetst door wisselvalligheid.

Ziyech wist namelijk nooit een vaste basisplaats te veroveren op Stamford Bridge. Vooral afgelopen seizoen werd hij nog maar mondjesmaat gebruikt. In de winter wilde Ziyech al weg en die wens leek aanvankelijk ook ingewilligd te worden. Administratief falen van Chelsea zette echter een streep door zijn overgang naar Paris Saint-Germain.

De voormalig Ajacied werd gedwongen het seizoen af te maken bij Chelsea, maar nu komt het alsnog tot een vertrek. Ziyech kiest voor een lucratief contract in het Midden-Oosten en gaat Ronaldo van aanvoer voorzien. Koulibaly vertrekt in zijn kielzog naar Al-Hilal, dat tussen de 25 en 30 miljoen euro voor de mandekker betaalt. Chelsea maakte vorig seizoen nog 38 miljoen euro voor Koulibaly over naar Napoli.

De dertigjarige Ziyech kwam in zijn drie jaar bij Chelsea tot 107 duels, waarin hij 14 keer scoorde en 13 assists afleverde. Het is onbekend wat the Blues overhouden aan de vleugelspits annex aanvallende middenvelder. In 2020 maakte Chelsea nog veertig miljoen euro over naar Ajax voor Ziyech. Naar verwachting komt de transfer naar Al-Nassr deze week nog rond.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor Chelsea is dit natuurlijk wel echt het ideale instap moment van die Arabieren. Beide spelers ga je anders bijna niet meer kwijtraken door de hoge salarissen. Blij dat we zo eenvoudig afscheid hebben kunnen nemen van beide spelers. Al blijft het wel zonde dat zo'n grote hoeveelheid goede spelers richting de zandbak gaan, liever zie je ze nog jaren binnen Europa spelen.

19 juni 2023 om 08:24

Koulibaly wel jammer, had het idee dat er redelijk wat Italiaanse clubs geïnteresseerd zouden zijn.

19 juni 2023 om 08:26

Inter was geïnteresseerd maar die hebben geen geld.

19 juni 2023 om 08:28

Interesse zal er zeker zijn, maar ik denk dat er weinig Italiaanse club zijn die zijn salaris kunnen veroorloven inclusief transfersom. Hij verdient namelijk rond de 18 miljoen euro op jaarbasis.

19 juni 2023 om 08:34

Kans leek mij ook groot dat hij zelf wel terug wou naar Italië. Dan ga je al gauw wat inleveren qua salaris.

19 juni 2023 om 08:32

Waarom zonde als het naar SA is? Als een speler naar VS trekt is het “lekker afbouwen”

19 juni 2023 om 08:35

SA heeft schijt aan mensenrechten.

19 juni 2023 om 08:37

Ah en de VS natuurlijk een voorbeeld wat mensenrechten betreft 😂

19 juni 2023 om 08:38

Koulibally en Ziyech zouden nog niet moeten afbouwen, kunnen nog prima mee in topcompetities.

19 juni 2023 om 08:42

Koulibaly wel, althans dat heeft hij in het verleden laten zien, Ziyech geen idee, heeft nog nooit goed gespeeld in een top 5 competitie.30 jaar en dan heb je grootste gedeelte van je leven in de eredivisie gespeeld, mislukte jaren bij Chelsea en geld harken in Saudi, gok dat hij er zelf ook meer van had verwacht. Qua prestaties dan, qua geld niet

19 juni 2023 om 08:42

Als een topspeler naar de VS vertrekt vind ik dat net zo zonde, aangezien ze beide keren uit beeld raken. Aangezien ik zelf enkel Europese competities volg.

19 juni 2023 om 08:44

VS is echt in de verste verte niet te vergelijken met SA

19 juni 2023 om 09:00

Ik weet dat hier veel VZers zijn die Saudi Arabia graag vergelijken met de Verenigde Staten, volgens mij ook veel VZers met een islamitische achtergrond die een beetje in dat 'het westen is slecht verhaal' zijn gaan geloven, maar kom op zeg. De VS heeft veel problemen maar zoals Arsenal890 al zegt, die landen zijn niet te vergelijken.

19 juni 2023 om 09:03

Amerika is een prachtig land. Voor velen is een rondreis daar een droom. Bij SA is dat niet het geval...

19 juni 2023 om 09:05

Tsja, wat zou je zelf doen met die astronomische salarissen? Het wordt zo verleidelijk gemaakt, dat nee zeggen geen optie is. Messi is al lang goed en breed binnen, had het dus niet nodig. Maar ik denk dat een Ziyech en koulibaly dat geld echt wel kunnen gebruiken, hoe vreemd dat ook klinkt.

19 juni 2023 om 09:07

@arsenal890….VS en mensenrechten gaan ook niet samen hoor.

19 juni 2023 om 09:11

@LeidseHood, bij elk topic zie je dat Saudi’s verdedigd worden door Islamitische mensen met een migratie-achtergrond. Terwijl Saudi’s schijt hebben aan Marokkanen, Turken, Tunesiërs etc. Saudi’s spugen op de armere Islamtische landen en hebben hele warme banden met Europa en de VS. vanuit Nederland denken veel moslims dat we één blok vormen in het Midden-Oosten tegen landen als de VS. In werkelijkheid ligt het allemaal heel anders. En dit zeg ik als Turkse moslim.

19 juni 2023 om 09:16

Soccerfan,

Ik zeg niet dat VS geen problemen heeft. Maar VS kun je mbt mensenrechten echt nooit vergelijken met SA. Dat snap je zelf ook nog wel mag ik hopen.

19 juni 2023 om 09:20

Leidsehood...Ook zijn er veel VZers die de VS niet graag met SA vergelijken. Die hebben meestal last van hypocrisie en geloven in het 'wij in het westen zijn de norm en al het andere wat daar van afwijkt is niet goed'. Verdiep je eens in de ellende die de VS heeft veroorzaakt in de wereld en vergelijk dat met SA. Inderdaad niet te vergelijken.

19 juni 2023 om 09:23

Ronaldo en co denken daar toch anders over kerel.

19 juni 2023 om 09:28

Als je graag ellende wilt zoeken van vroeger kun je Nederland ook als verschrikkelijk land bestempelen.

Het gaat alleen over het nu. Daar zie je dat ze bij SA schijt hebben aan mensenrechten (ook aangegeven door objectieve partijen zoals Amnesty). In VS is dat niet het geval. Oftewel, VS kun je absoluut niet vergelijken met SA.

19 juni 2023 om 09:35

@leidsehood
Inderdaad zijn die landen zijn niet 1 op1 te vergelijken. Hoeveel landen is de VS al niet binnen gevallen en daarna het land verdeeld en het helemaal leeg getrokken. Irak is door de VS en bondgenoten helemaal vernietigd en aan zijn lot over gelaten, door een leugen over massavernietingswapens. SA is bezig om Jemen helemaal te vernietigen mbv wapens uit het Westen dat graag verdiend aan het zo verwerpelijke land. Laten we zeggen ieder huisje zijn eigen kruisje , alleen hechten we meer waarde aan het ene kruisje dan aan het andere

19 juni 2023 om 09:39

@alckmariaaz
Net zo als in Europa waar Nederlanders zeggen dat Belgen dom zijn en dat Nederland de reputatie heeft dat het gierig is , zo heb je dat ook in de Arabische wereld. Daar zullen de Marokkanen wel wat te zeggen hebben over hun buurlanden en visa versa.

19 juni 2023 om 09:51

/SA heeft schijt aan mensenrechten./

Hahaha, en de VS niet? In bepaalde gevallen is Saudi Arabië in vergelijking tot de VS een knulletje dat nog nat achter de oren is. Het blijft kiezen tussen twee kwaden, maar wat bepaalde kwesties betreft is de VS een nog groter gezwel dan SA.

19 juni 2023 om 09:59

VS heeft geen schijt aan mensenrechten. VS heeft voldoende problemen maar daar is mensenrechten niet 1 van. SA daarentegen…

19 juni 2023 om 10:04

/VS heeft geen schijt aan mensenrechten./

Ben je aan het trollen of?

19 juni 2023 om 10:25

Ik denk ook oprecht dat dat een probleem is dat wij in het westen kennen; vrijheid van meningsuiting maar wel tot wat we kennen en daarbuiten niet.
Ik ben echt totaal geen fan van het mengen van moslims met christenen zoals nu gebeurd en de massa immigratie, maar dat betekent niet dat 1 van de 2 slechte normen en waarden heeft ofzo.
Naar mijn mening hoef je niet te mengen maar kan je wel elkaars normen en waarden respecteren en proberen te begrijpen. Wat dat betreft wil ik wel wat meer van de arabische cultuur begrijpen, interessante ontwikkelingen aldaar en om het is gewoon heel anders dan waar ik mee opgegroeid ben maar of het goed of fout is weet ik eerlijk gezegd niet.
Wel vind ik 'ons' westerlijk superioriteitsgevoel stuitend en absurd.

Reageer ook bewust op jouw tekst; ik ben het eens met je statement "wij in het westen zijn de norm en al het andere wat daar van afwijkt is niet goed". Ik hoop ook dat je ondanks mijn 'voorkeuren' wel respect kunt opbrengen voor het feit dat ik ze uitspreek en hopelijk kun je in mijn tekst ook lezen dat ik respect voor je mening heb en die (zelfs) aanmoedig!

19 juni 2023 om 10:46

Als een speler naar SA gaat is het ook lekker afbouwen. Het ding hier is dat zowel Ziyech als Koulibaly nog wat jong voelen om lekker af te gaan bouwen. Als Ziyech naar de VS was gegaan had ik dat net zo goed zonde gevonden.

19 juni 2023 om 10:52

, aldus AjaxNL! De zelfbenoemde vertegenwoordiger en woordvoerder van vele miljoenen mensen. Waarom doe jij alsof je meninkje een onwrikbaar feit is?

19 juni 2023 om 11:17

@tjeerdgilders
Want in de VS is er ook geen vrijheid van meningsuiting, is er een dictatuur, hebben vrouwen bijna geen rechten en is er geen vrijheid van demonstratie?

19 juni 2023 om 13:39

Want in de VS mag je geen vrije mening hebben? Er is daar niet democratisch gekozen voor een leider? Want vrouwen hebben in de VS bijna geen rechten? In de VS mag je niet demonstreren?

19 juni 2023 om 13:45

Democratie bestaat niet. Kijk maar hier naar onze eigen land. Als het erop aankomt doen ze wat ze willen. De VS is zeker niet onschuldig als je ziet wat ze met Syrië en Irak gedaan hebben. Dan vertrek ik liever naar SA dan naar VS die een miljoen irakezen vermoord hebben omdat de dollar in gevaar kwam.

19 juni 2023 om 13:54

Vs heeft schijt aan letterlijk heel de wereld en spelen schijt voetbal. Maar mensenrechten waren natuurlijk veranderd als Messi in Saudi ging spelen. Iedereen gaat. Niks mensenrechten.

19 juni 2023 om 14:00



ga je elk land beoordelen op daden van vroeger? In dat geval kun je Nederland, Engeland en duitsland ook boycotten om er even een paar te noemen. Groot verschil is dat ze in SA schijt hebben aan de mensenrechten tot de dag van vandaag.

VS speelde gewoon goed voetbal op het Wk

19 juni 2023 om 14:04

Kijk verder dan je neus lang is je praat niet over 100 jaar geleden. Vs heeft maling aan alles wat niet met hun te maken heeft. Vs heeft onder bush een genocide gepleegd en jij wilt dat goed prsten om SA in een slecht daglicht te brengen. Schaam je kapot.

19 juni 2023 om 14:21



Ik praat helemaal niets goed. Ik zeg zelf ook dat VS meer dan genoeg problemen heeft. Maar dat wil niet zeggen dat ze schijt hebben aan de mensenrechten van nu. En dat heeft SA wel.

Nederland, Duitsland, Engeland hebben vroeger ook allemaal verschrikkelijke dingen gedaan. Het gaat niet over 10, 20, 50 of 100 jaar geleden maar over nu, 2023. Dan zie je dat SA schijt heeft aan de mensenrechten.

19 juni 2023 om 14:49

Op die manier kan je beter stoppen met voetballen want geen 1 land doet het goed op die manier. Lekker kort door de bocht. Syrië Libië Irak binnenvallen omdat de dollar in gevaar kwam is minder erg omdat het niet tot heden gebeurd. Maar mensenrechten in SA foei dat mag niet hoor. Hoorde niemand hier klagen toen jordy Cruyff in Israël zat daar waar Palestina letterlijk uitgemoord word.

19 juni 2023 om 14:55



Omdat de dollar in gevaar was of omdat de dictator die het hele land in zijn greep had uit te schakelen?

Jij bent hier toch degene die 1 land aanpakt door hun daden in het verleden? Maar de rest van de wereld hoor ik je niet over.

Ook die actie van Cruyff vind ik allesbehalve verstand, wat wil je nog meer horen?

Jij staat ook vooraan om de mensenrechten in SA goed te praten. want ja ergens anders gebeurt dit . whataboutism

19 juni 2023 om 17:02

Dat jij al oprecht denkt omdat de 'dictator het land in zijn greep had' zegt al wat voor een schaap je ebnt en alles klakkeloos overneemt van het nieuws. In Libië met khadaffi hoefde de burger helemaal niks te betalen als het gaat om lasten. Er werd voor je betaalt als je wou studeren en naar het buitenland wou. Maar jij gelooft natuurlijk wat de media zegt. Een moordenaar van 20 jaar geleden is minder erg dan een moordenaar van het heden want dat was van het verleden. Mooie logica gebruik je. Je probeert 1 ding te rechtvaardigen omdat het niet in je straatje past om het andere zwart te maken. Kijk verder dan je neus lang is.

19 juni 2023 om 17:41

Wil je voor altijd een land veroordelen op basis van verleden? Dat kun je dus echt land wel veroordelen. Het gaat nu toch om 2023? Dan heeft SA schijt aan mensenrechten. En omdat het niet in je straatje past ga je maar over VS beginnen en hun verleden.

Ik zeg nergens dat het verleden er niet toe doet. Je kunt alleen een land niet blijven veroordelen om die daden. Anders kun je beter op een andere planeet gaan wonen want elk land heeft wel erge dingen gedaan.

Het gaat er nu om dat SA schijt heeft aan mensenrechten. Daar kun je zo in stukken gehakt worden als je je mening geeft. Dat kun je totaal niet vergelijken met de VS.

19 juni 2023 om 17:58

Vraag me af als je er wel eens in verdiept hebt, veel plekken in Amerika is in een soort na de bom valt gebied.
Hele wijken bestaan niet meer , iedereen leeft buiten of soms in een tent.
99% is verslaafd en Amerika Dont really care.
Dat je echt heel erg hoor.
Het is in mijn ogen net zo erg ze doen het alleen op een andere manier

19 juni 2023 om 18:11

Het gaat mij erom dat geen 1 land perfect is. Elk land heeft wat op zijn kerfstok. Het ene praat het andere niet goed of het nu gebeurd of 30.000 jaar geleden. Als er 1 land het meest hypocriet is op deze planeet is het Amerika wel. Rusland aanpakken op het binnentreden van Oekraïne maar vervolgens wel hetzelfde doen? Maar goed ieder heeft zijn of haar eigen kijk erop. Voor mij bestaan er geen goeie landen.

19 juni 2023 om 18:30

Kijk nu komen we ergens heb ik het idee. Er is ook geen enkel land dat perfect is. Omdat dingen vroeger zijn gebeurt wil dat niet zeggen dat het minder erg is. Alleen nu is het anders. Je kunt Nederland en Duitsland toch ook niet nog steeds veroordelen door hun vroegere acties? Datzelfde geldt met VS.

In de VS kun je democratisch een leider kiezen, kun je je mening geven en demonstreren. Dat soort dingen kunnen in SA niet en daarom hebben ze schijt aan mensenrechten. Dat staat absoluut niet gelijk aan de VS.

Ik vind het nogal een kromme vergelijking. De VS viel Irak binnen om het volk te willen helpen en het willen uitschakelen van de dictator. Dat is anders dan Rusland dat gewoon landjepik speelt.

20 juni 2023 om 04:52

@magikhetwete Het is allemaal relatief. In de ''islamitische'' wereld hebben ze ook een superioriteitsgevoel ten opzichte van de ongelovigen vanwege een boek dat 1400 jaar geleden in het leven werd geroepen, en daartegenover heb je dus wat je zegt het Westerse superioriteitsgevoel. Tja.

20 juni 2023 om 14:21

Veel imams die in Nederland preken worden ook opgeleid in SA en Mekka is daar natuurlijk. Dat kan de symptahie ook wel verklaren.

19 juni 2023 om 08:39

Volgens mij zijn we extreem naïef aan het zijn hier. Saoedi's hebben fiks ingelegd bij Boehly's investeringsplannen destijds.

Chelsea lijkt onderdeel te zijn geworden van dit megaplan om de beste spelers gemakkelijk naar Saoedi-Arabië te halen.

19 juni 2023 om 10:26

Ik vind Koulibaly nog steeds een goede speler voor Chelsea, ondanks hij zijn topniveau nog niet gehaald heeft. Het ding is dat we hem met Thiago Silva, Badiashile, Fofana, Colwill en Chalobah niet meer nodig hebben. Dus inderdaad ideaal.

19 juni 2023 om 14:04

Het is toch allemaal een beetje bizar vind ik. Ineens gaan alle overbodige spelers van Chelsea naar Saudi Arabia? Ik lees net dat Saudis verbonden zijn met Chelsea, of toch de eigenaars. Lees hieronder:

The Saudi PIF now owns majority stakes in each of these Saudi clubs and has also invested in Chelsea's majority owner Clearlake Capital.

Komt bij mij over als oneerlijke concurrentie. De spelers van Chelsea verdienen goed en enkel ploegen in SA willen een gelijkaardig loon (of meer) betalen voor overbodige spelers. Zeker nu Chelsea geen Europees speelt moeten ze kassa maken en via hun Saudi connectie kunnen ze dit dus realiseren.

Als Juve supporter ben ik verrast dat dit allemaal mogelijk is maar wanneer Juve een speler verkoopt boven zijn waarde (gelijk quasi elke ploeg doet) om zo boekhoudkundig er beter voor te staan, worden we bestraft met minpunten en rechtzaken? Bizar.

19 juni 2023 om 20:38

Ik denk dat het ook heel veel te maken heeft met dat de Saudi's ook investeren in Clearlake Capital, wat dan weer grootaandeelhouder van Chelsea is sinds de overname. Voor de club en de fans wel mooi dat onnodige spelers op deze manier weg kunnen.

19 juni 2023 om 20:55

Die hebben zover ik gelezen heb niet meer dan een minderheidsbelang in Clearlake Capital. Wat erop neerkomt dat ze niet meer dan 5 van de -300 miljard hebben zitten in de fonds. Dus het is gelukkig geen vuil spel, want om spelers te komen om je minderheidsbelang winstgevender te maken is niet bepaald logisch.

Neemt niet weg dat die Amerikaan met zijn bedrijfscontacten nu eindelijk eens goed van pas komt. Lekker die Saudi's wijzen op onze "mompel mompel" geweldige lijst aan spelers. Hij kan er zo een reclamefolder voor opmaken

Goede transfers voor Chelsea, beide presteren ondermaats en zo houden we er nog een mooi bedrag aan over.
Enig idee wat de transfersom voor Ziyech bedraagt?

19 juni 2023 om 09:43

Op gevoel vermoed ik niet meer dan 15 (en misschien 20) miljoen euro. Hij heeft een hoog loon, mag vertrekken en heeft al tijden niet gepresteerd. Ik ben er in ieder geval tevreden mee, want had het ook wel zien gebeuren dat hij uitgeleend zou worden tot hij uit z’n contract zou lopen/transfervrij mocht vertrekken. Dat gebeurt namelijk te vaak bij Chelsea.

Was inderdaad wel een wereldtopper zullen wij maar zeggen. Heeft het tot nu toe alleen maar in de eredivisie laten zien en een handvol CL wedstrijden. Mislukt in de PL en nu geld gaan scheppen in een matige competitie. Ik persoonlijk had wel wat meer van hem verwacht. Niet dat ik hem direct chelsea bij de hand zou nemen, maar een stapje eronder had ik hem wel zien slagen. Heeft nu toch niet zo'n hele indrukwekkende clubcarriere achter de rug.

19 juni 2023 om 09:11

Uiteindelijk geprobeerd en 'gewoon' mislukt in het buitenland. Had misschien zijn carriere nieuw leven in kunnen blazen als hij was terug gekomen naar Nederland, maar voor die bedragen is SA ook geen verkeerde. Hij tikt toch al bijna de 30 aan.

Sjonge wat ambitieloos en geld gedreven. Zijn goed recht, maar had van zo’n rasvoetballer wat meer verwacht. Carriere nu als een nachtkaars uit.

19 juni 2023 om 08:28

Inderdaad. Het is zijn keuze, en het is zijn goed recht om geld binnen te harken in een islamitisch land. Maar eeuwig zonde dat Ziyech zo verloren gaat voor het voetbal.

19 juni 2023 om 08:36

Waarom is het ambitieloos? Hij heeft bij mooie ploegen gespeeld, goed verdiend en nu lekker naar een land waar hij zich thuis voelt met zijn familie. Het leven is meer dan voetbal

19 juni 2023 om 09:08

Sead je beschrijft het zelf al, het leven is meer dan voetbal. Dan geef je jezelf dus op, voor zover het om echt topvoetbal gaat, want daar moet je al het andere voor in de schaduw zetten. Dat is dus ambitieloos. Ik snap het wel, maar het is zonde voor de neutrale kijker.

19 juni 2023 om 09:52

Wie zegt dat zijn familie daarheen wil? Die zijn allemaal in NL opgegroeid en ik weet van 1 van z'n broers dat die een Nederlandse vrouw en kinderen heeft. Die zie ik niet zo snel vertrekken naar SA hoor. Waarschijnlijk heeft Hakim gewoon an offer you cant refuse gehad, want anders zou een rasvoetballer als Hakim deze stap niet nu al maken. Zeker als je bedenkt dat hij afgelopen winter bijna speler van PSG was geweest, dan zijn er zat ander mooie europse clubs waar Ziyech dan evt naar toe zou kunnen.

19 juni 2023 om 12:49

Ligt er maar net aan wat de ambities in je leven zijn. Dus iemand ambitieloos noemen zonder zijn ambities te kennen is gewoon dom.

Dat jij het ambitieloos vind maakt het nog geen feit. Just saying!

19 juni 2023 om 12:58

Waarom geeft hij zijn leven in Saudi op 😂 man man man, de arrogantie van westerlingen als het aankomt op het midden Oosten is lachwekkend. In de Emiraten, Qatar, Oman, Bahrein en Saudi Arabië leven mensen veel beter dan in het “Westen”. Criminaliteit bestaat niet, de scholen en ziekenhuizen zijn van wereld kwaliteit, mensen met geld leven daar als koningen, belasting? Wat is dat? In Nederland wordt je genaaid vanuit alle hoeken als je geld hebt. En de zon, zee en strand is slechts een pluspunt. Je wordt ook niet scheef aangekeken als in een Ferrari of Lambo rijdt, in Nederland krijg je gelijk opmerkingen aan je hoofd.

19 juni 2023 om 13:30

Nee wanneer het is toegestaan lichaamsdelen af te hakken bij criminelen snap ik dat er minder criminaliteit is. Dat maakt het geen mindere bananen republiek.

19 juni 2023 om 13:44

SA is echt zo vriendelijk inderdaad! Die vinden mensenrechten ook zo ontzettend belangrijk!!

20 juni 2023 om 05:02

@ziyechgoat22 Ik weet niet welke stad jouw referentiekader is, maar in grofweg de meeste Nederlandse steden (behalve de grote 4) heb je weinig tot geen criminaliteit. Schone straten, goede zorg, etc.. en hier leven zelfs mensen met weinig geld als koningen. Over belastingen heb je dan wel weer een goed punt.

19 juni 2023 om 08:38

"carriere nu als een nachtkaars uit."

Dat weet je niet toch.

Er waren ook 2 Belgische spelers die naar China gingen op geld te scheppen. Uiteindelijk na tijd terug in Europa. Een naar Dortmund ander Atletico en deden het gewoon weer goed.

Wie weet wil Ziyech alleen 1 seizoen echt geld gaan scheppen (was natuurlijk heel lang in NL gebleven. Bij Heerenveen en Twente verdien je niet super veel en Ajax redelijk maar kinderwerk vergeleken met de andere groye clubs).

19 juni 2023 om 09:11

Witsel en Carrasco waren toen een pak jonger. Midden 20 dacht ik.
Als Ziyech er 2 jaar zit is die 32 dus gaat die niet meer aan de top terechtkomen in Europa

19 juni 2023 om 15:43

Tekent een meerjarig contract, waardoor hij een tussentijds vertrek niet in eigen hand heeft. Waarschijnlijk minimaal 3 jaar, dus dan is hij 33 jaar. Kunnen we het er over eens zijn dat het beste er dan van af is en het onrealistisch is dat hij dan nog Europese (sub)top haalt?

19 juni 2023 om 08:43

Nee voor 30/40 mln minder moet hij jou een plezier geven.

Men is soms zo makkelijk, zelf kijken waar de aanbieding zijn in de supermarkt of reisbureau etc. Is toch vrij logisch als je zoveel mln krijgt dat je dan voor geld gaat.

19 juni 2023 om 09:51

Niet voor iemand die altijd geroepen heeft dat geld niet leidend is voor hem bij de keuze van een nieuwe club.

19 juni 2023 om 10:13

Mischien moet ie wel wat betalen aan 1 of andere crimineel voor ze maatje promes ;,

19 juni 2023 om 15:37

Wie zegt dat hij mij of iemand anders een plezier moet doen? Ik constateer enkel de betekenis van zijn vervolgstap.

19 juni 2023 om 09:01

We praten hier over profvoetballers. Prof=professioneel=beroeps. Voor de meesten van ons is voetbal een hobby. Voor hen is hun hobby het werk geworden. En werken doe je voor geld. Bovendien hebben ze voor het goed worden in hun hobby en later werk verder vaak niet in hun toekomst geïnvesteerd. Ze moeten het dus tot, zeg hun 35e, verdienen. Daarna droogt hun bron op.
Ik vind dat altijd zo'n geleuter dat ze niet voor het geld moeten gaan.

19 juni 2023 om 09:49

Waarom ambitieloos? Volgens mij heeft hij de Europese top gehaald in de beste competitie. Denk niet dat hij het gevoel heeft zich nog te moeten bewijzen op een lager niveau, terwijl hij de Europese top niet meer gaat halen.

19 juni 2023 om 10:40

Zulke belachelijke zonnebrillen met een schakering van kleuren zijn heel duur en Ziyech draagt ze altijd. Ik snap wel dat hij nog even flink wil verdienen zodat hij elke dag een nieuwe belachelijke zonnebril kan lengen.

Kan het Ziyech natuurlijk niet kwalijk nemen, maar had hem hier niet voor aangezien.

19 juni 2023 om 08:49

Tja inderdaad niet verwacht van ziyech die in zijn beginjaren juist bewust wat langer in de eredivisie bleef spelen om dan als grote man naar het buitenland te gaan. Helaas is het bij Chelsea niks gewonnen maar dan kijk je toch of je het ergens anders wel kan laten zien...? Ik denk dat hij 2 jaartjes wil cashen om op zijn 32e terug naar NL te komen.

Iets met zoveel talent en een nachtkaars

Hakim, je doet jezelf tekort.

19 juni 2023 om 08:39

"je doet jezelf tekort."

Zijn bankrekening is het absoluut niet eens met jou ;p

19 juni 2023 om 10:41

Zijn belachelijke zonnebril collectie ook niet.

mooi toch, mist de handelingssnelheid voor europese top.
lekker in de zandbak ballen, daar zal hij wel tot zijn recht komen.
ook niet hele moeilijk tussen veredelde amateurs

Gaan die Arabieren nou ook verstandige transfers maken? Ruben Neves en dan nu deze 2

Gelijk niet meer oproepen voor Marokko. Niveau daalt alleen maar zo. Kan ie nog meer gaan waterpijpen en snuss gebruiken. Doei

19 juni 2023 om 13:02

Haha denk je dat, als Boufal zelfs wordt opgeroepen, die man speelt in de Emiraten, dat is de Eredivisie van het Midden Oosten. Ziyech gaat tenminste naar de Premier League van het Midden Oosten.

Ik vind dat mensen de kwaliteiten van Zyech een beetje overschatten. Als hij het op zijn heupen had, dan was hij verschrikkelijk goed inderdaad. Maar wat ik altijd een groot probleem bij Zyech vond was dat hij zijn momenten nooit goed wist uit te kiezen. Hij probeerde altijd voor dat afstandsschot of steekpas. Bij Europese subtoppers als Ajax kan je dat prima doen aangezien je dan de grote man bent, maar bij een topploeg als Chelsea kan dat gewoon niet. En dat is denk ik toch wel zijn ondergang geweest bij Chelsea. Jammer dat hij naar de woestijn vertrekt, maar ook niet onlogisch natuurlijk. Een andere Europese topclub zag ik toch niet heel snel komen. En ja PSG wilde hem halen afgelopen winter, maar ook daar was hij hoogstwaarschijnlijk op de bank terechtgekomen. Ideaak zou een ploeg als Roma of Sevilla zijn geweest.

Dit is hoe Chelsea (en de PL) het voetbal kapot maakt. Teveel spelers kopen voor te hoge salarissen die vervolgens alleen in de woestijn gematcht kunnen worden door oliegeld als de helft van die spelers na een paar jaar bij het grof vuil worden gezet. Iedere club heeft wel eens miskopen maar wat daar allemaal gebeurt...

19 juni 2023 om 13:35

Geld heeft het voetbal verziekt. Vooral in de PL, waar veel Russisch, Arabisch en Amerikaans geld heeft gezorgd voor salarissen die in andere Europese landen niet vol te houden zijn. Las dat er Italiaanse interesse was in Koulibaly maar dat ze zijn salaris niet konden betalen (inter meen ik). Dit is toch waanzin. Ik weet niet of je de spelers in kwestie nu heel veel kwalijk kan nemen - in de trant van: weiger zo'n grote zak geld maar eens. Wel zou het goed zijn als er een systeem werd opgetuigd waarin salarissen worden gemaximeerd. Datzelfde geldt voor transferbedragen. Als deze ontwikkeling niet wordt afgeremd, dan wordt voetbal "onbetaalbaar" voor clubs in kleinere competities, of misschien zelf voor club in het merendeel van de competities.

SA koopt het voetbal de komende jaren. Ook in het land zelf wordt fors oliegeld geïnvesteerd. Een beetje hoe VAE het heeft gedaan met bv Dubai en Abu Dhabi. Vraag me echter af of de echte fans ook daadwerkelijk naar de competitie gaan kijken. Het niveau blijft de komende jaren natuurlijk gewoon bagger.

19 juni 2023 om 12:35

Zelfde verhaal als China lijkt me - groot project, geld zat, dus kopen de clubs alle spelers die maar willen komen, en na een paar jaar is de lol eraf en gaan al die spelers met een zak geld weer naar huis, en wordt het voetbal weer wat het daarvoor was.

Hij heeft volledig afgedaan door zijn bezoek aan de desonant in Rusland. Een grove schending van het toelaatbare. Schijt aan de wereld, schijt aan de supporters. Wij als supporters zijn er - na het van het NL elftal gisteren - klaar mee! Ga voetballen, hou je mond tegen de scheidsrechter, spug niet op het veld, hou je coach in bedwang en stop met schenken van alcohol in de stadions. Dit alles zal deze bakvissjes, die niet bestand zijn tegen al deze druk, mogelijk laten inzien dat je niet boven de wet staat omdat je bakken met geld verdient. De wet is er niet voor jou, de wet is er voor ons als samenleving, en daar hoort iedereen bij. Maar dus niet diegene die drug dealen - oftewel faciliteren - en een familielid neersteken op notabene een familiebijeenkomst. Het recht zal zegevieren, en daar berust ik in.

Geld + de Islam. Voor zowel Ziyech als Koulibaly de ideale combinatie om aan je geloof te werken icm met zoveel geld verdienen als ze tot nu toe in 10 seizoenen bij elkaar zelfs nog niet verdiend hebben!!!!

19 juni 2023 om 09:31

Als hij ergens nog meer kon verdienen in een non-Islamitisch land zou hij gewoon daarheen gaan hoor.

Dit is een voetballer die de B status nooit heeft kunnen verlaten om door te breken naar een A status dan wel een absolute smaakmaker te worden. Hij is simpelweg te wisselvallig, veel te veel balverlies, geen goede attitude en zijn afkomst en keuze voor het nationaal elftal heeft daar geenzins bij. Kortom, afgegleden en nooit meer boven gekomen. B garnituur, die gaat voor een zandbak contract en daarna in Rusland gaat wonen bij proMES?!

Zonde. Had hem het liefst bij Ajax gezien en anders een andere mooie club. Afgelopen jaren te weinig de kans gekregen zijn magie te laten zien.

Volkomen logisch. Wordt steeds wat ouder speelt zelden. Hoe langer hij niet speel lastiger. Je kan een godsvermogen verdienen. Hoeveel je hiermee voor je familie en anderen kan betekenen. Als je dit gaat beseffen zou ik ook tekenen.

Ben zo blij dat
We straks niks meer hoeven te lezen over deze middelmatige PL voetballer. Enige wat we zien is kijk mijn auto’s 🤪….voetballen HO maar geen trainer ziet het in hem….maar in een mindere competitie zal
Die lekker gaan ballen….past daar prima…niks meer over schrijven

19 juni 2023 om 09:28

Chelsea heeft de selectie en het imago ook niet om hem aan het voetballen te krijgen, altijd maar achteruit en saai voetbal spelen

Een van de weinige marrokaanse spelers waarvan je ziet dat hij de instelling en het talent heeft om ver te komen en dan doet hij dit op deze leeftijd. Man wat jammer weer

19 juni 2023 om 13:06

Hij is 30, heeft de CL gewonnen, Europese supercup, Wereldbeker voor clubs, Eredivisie kampioen, beste speler van de Eredivisie prijs, 2 WK’s, waarvan 1 om nooit te vergeten. Hij is nog steeds de vaste rechtsbuiten van marokko en zal nog zeker 1 WK meemaken in 2026, daartussenin zal hij nog 2 Africa cups spelen. Hij heeft niks meer te bewijzen en is nog lang niet klaar in het mondiale voetbal. Ziyech heeft een lichaam die makkelijk meekan tot zijn 37ste. We doen alsof hij met pensioen gaat nu 😅 over 2 jaar kan hij zomaar een transfer maken naar Dortmund, AC Milan, Ajax, Lyon, Newcastle. Enige wat hij moet doen is fit blijven.

Te goed voor de eredivisie, te slap voor de top… doodzonde! Het gevoel dat er meer in had gezeten blijft hangen… Snap wel dat ie nu op zijn 30e nog flink wil cashen…

Wow, opvallend veel 'topspelers' vertrekken naar het Rijk der Zandbakken. Als ze zo blijven doorgaan wordt het zowaar nog een topcompetitie!

Als voetballer heb je een prima leven daar in het MO. Goed salaris , alles top geregeld en voor de Nederlandse spelers is het een uur of 7 vliegen en je bent weer in Nederland. Ook zie je dat SA steeds meer open wordt, wat niet altijd ten goede is . Verder zal dit land de komende jaren zich meer en meer ontwikkelen. Dat geldt voor het gehele MO

Al met al dus gewoon een teleurstellende carriere voor zo'n goede voetballer.

19 juni 2023 om 13:14

Hahahaha

Dit noem jij teleurstellend 😂

Gouden schoen Eredivisie
3 X Ajacied van het jaar
1 X Twente speler van het jaar
Finale Europa League gespeeld
Geschiedenis geschreven in Bernabue
Transfer naar Europese topclub Chelsea
Meer dan 100 wedstrijden voor Chelsea
Premier League voetbal gespeeld
Champions league gewonnen
Europese Supercup gewonnen-1 goal
Wereldbeker voor clubs gewonnen
Wereldgoals gemaakt in PL én CL
2 WK gespeeld Rusland en Qatar
4e op een WK in Qatar
Gescoord en assist op een WK
MOTM in een WK wedstrijd
3e topscorer allertijden voor Marokko
20 goals voor Marokko
Meest verdiende Marokkaanse voetballer allertijden
Zal spelen met legende Cristiano Ronaldo

19 juni 2023 om 13:56

Zo lust ik er nog wel een. Misschien is hij bij Heerenveen ook wel eens Fries speler van het jaar geweest? Gezien jouw naam snap ik dat jij er anders over denkt. Maar je bent toch hopelijk wel met mij eens dat hij (en dan druk ik me voorzichtig uit) als clubspeler heel wat meer had kunnen bereiken?

19 juni 2023 om 14:56

Laatst zat mijn neefje te pochen dat hij New York is geweest.
Bleek het om een tussenlanding op JFK te gaan.

19 juni 2023 om 17:50

Nee, jij zegt een teleurstellende carrière, ik benoem hier boven feiten, en dan mogen mensen zelf invullen of het een (let op) mooie carrière is geweest of niet. Maar om nou te zeggen teleurstellend? Dat is gewoon lachwekkend, weet je wat een teleurstellende carrière is? Die van Van de Beek, kijk dat is teleurstellend.

Ziyech heeft in mijn ogen (bijna) alles uit zijn carrière gehaald, voor iemand die uit de jeugd komt van Heerenveen, Feyenoord aan de kant schuift voor Twente, Oranje aan de kant schuift voor Marokko. AS Roma aan de kant schuift voor nog 1 jaar Ajax.

Zelfs bij Chelsea kan je niet spreken van een mislukte transfer, dat kan niet als je meer dan 100 wedstrijden speelt voor Chelsea, je kan wel zeggen dat hij nooit onomstreden basisspeler was, daar ben ik het mee eens. Maar ook bij een club als Manchester City heb je aanvallers die geen basisplaats hebben, behalve Haaland nu.

19 juni 2023 om 17:53

En nog iets, een speler die vrijwel zijn hele carrière hangend rechtsbuiten speelt, terwijl hij een echte nummer 10 is. Hij zeurt nooit over zijn positie, bij Chelsea heeft hij weleens als LINKER WINGBACK gespeeld, tegen man City nota bene. Op het WK in Rusland speelde hij als linksbuiten. In Qatar weer als veredelde rechtshalf. Ziyech zeurt nooit, en dat maakt hem een unieke speler in mijn ogen. Hij gebruikt dat nooit als excuus terwijl in mijn ogen dat een van de redenen is waar het bij Chelsea niet meer is geworden.

19 juni 2023 om 18:32

Ziyech heeft zeker een teleurstellende carrière gehad. Bij Ajax goede jaren gehad en bij Chelsea mislukt. Dan op je 30ste naar SA. Is dat nou een goede carrière?

En dit zullen niet de laatste spelers zijn die naar het verre oosten vertrekken. Geld doet een hoop …

Jammer dat hij gaat vertrekken naar SA. Niet dat ik problemen heb met SA als land, maar omdat ik hem nog graag zag schitteren bij een mooie club die attractief voetbal speelt in een topcompetitie. Hij had dit naar mijn idee nog makkelijk gekund.

Zijn er trouwens VZ-leden van plan om naar het WK in SA te gaan

Jezus... Dat een cr7 daar nog even heen gaat om af te bouwen, dat kan ik nog wel een soort van begrijpen. Maar van Ziyech valt me dit tegen zeg. Wat moet je daar in hemelsnaam doen, behalve een beetje als een vorst leven en de grote jongen uithangen? Dat heeft toch niks meer met je carrière te maken?

19 juni 2023 om 10:10

Dat was toch ook de reden dat hij bij chelsea op de bank ging zitten?

Zou fijn zijn als die saudische clubs united nog even van wat spelers af helpen. Kijken of ze gek genoeg zijn om maguire op te halen

19 juni 2023 om 17:29

Maar de Saudi's zijn niet deels eigenaar van United. Ze zijn wel deels eigenaar van Clearlake, wat dan weer 60 procent van de aandelen van Chelsea in handen heeft.

Altijd een grote fan van Ziyech geweest maar dit is echt ondermaats. Jammer en daar gaat je carrière uit als een nachtkaars. Nooit meer het niveau kunnen halen dat hem zo geweldig maakte. Na deze transfer verdien je het ook niet meer om minuten te maken in de nationale elftal.

Toch naast voetbal bezig houden met randzaken die er niet toe doen.

Project mislukt.

Op zijn erelijst prijken landstitels, nationale bekers, een Europa Cup, UEFA Super Cup en een FIFA Club World Cup. Hij heeft hiernaast drie keer de Nederlandse gouden schoen gekregen voor zijn individuele prestaties en een legendarisch WK gespeeld. Hij heeft meer bereikt en gewonnen dan alle andere spelers uit het Ajax team van 2018/19. Ziyech heeft het volste recht om nu in Saoedi Arabië zijn allerbelangrijkste titel te gaan halen; multi-, multi-, multimiljonair.

Wat een nachtkaars, die carrière...

Dit zijn de zoveelste spelers die na Chelsea gaan waarbij de carrière als een nachtkaars uitgaat. Chevcenko,,Torres’ Ziyech, kolibaly, die Braziliaanse spits..( weet zen naam ff niet meer) toch opvallend

19 juni 2023 om 13:55

Pato, robben, kezman, Lukaku. Chelsea is Drogba en dan hebben we t wel gehad

19 juni 2023 om 14:07

Robben en lukaku? Die hun carrieres zijn toch na chelsea niet als een nachtkaart uitgegaan? Is juist beter gegaan met die 2 nadat ze vertrokken.

Ben benieuwd wat ze voor ziyech betalen

Ik kan me voorstellen dat er een bepaalde trost naar boven komt onder de islamitische/midden oosten broeders. Saudi Arabië is ook een prachtig land met vriendelijke gastvrije mensen. Maar heel eerlijk om daar voor een langere tijd te wonen denk ik dat je snel gaat realiseren hoeveel vrijheid je hier in Nederland hebt.

Hij heeft gelijk, lekker belachelijk veel bij schrapen voor hopelijk een aantal jaar en dan met pensioen en genieten van het feit dat je geld niet meer op kan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren