Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Touré toont zich slecht verliezer: 'Dit is een schande voor Afrika'

Laatste update:

Yaya Touré werd vier jaar op rij gekozen tot Afrikaans voetballer van het jaar, maar donderdagavond eindigde hij zowaar eens als tweede, achter Pierre-Emerick Aubameyang van Borussia Dortmund. De middenvelder van Manchester City kon het nog net opbrengen om zijn collega te feliciteren, maar was duidelijk niet te spreken over de gang van zaken.

/

Touré toonde zich een slecht verliezer en meent dat de Afrikaanse voetbalbond CAF corrupt is. “De manier waarop dit gegaan is, is een schande voor Afrika”, foeterde de Ivoriaan. “Pierre-Emerick heeft een uitstekend jaar achter de rug, maar dit begrijp ik niet. Het zou hetzelfde zijn als Cristiano Ronaldo volgende week de Gouden Bal zou winnen ten koste van Lionel Messi. Iedereen zou dat oneerlijk vinden.”

“Zelfs de FIFA met al zijn corruptieschandalen zou niet doen wat de CAF gedaan heeft”, vervolgde Touré. “Vanaf nu denkt Yaya alleen nog maar aan Yaya en moet Afrika zichzelf maar redden. Je moet je nooit te druk maken om Afrika, want Afrika laat je altijd in de steek.” Onduidelijk is waarom Touré van mening is dat de verkiezing oneerlijk is gegaan: de middenvelder heeft in het afgelopen jaar toch veel kritiek gehad op zijn spel en wist geen prijs te pakken met Manchester City.

Yaya Touré verdiende het om te winnen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ha! Wat een grap! Wat een slechte verliezer zeg. Die man heeft vier (!) keer op rij gewonnen, nu wint ie die vijfde op rij niet, en is het plots allemaal corrupt... Aubameyang heeft gewoon een geweldig jaar gehad en is volledig terecht de winnaar.

8 januari 2016 om 17:45

Ja dat was mijn eerste gedachte ook. Maar je ziet duidelijk dat hij een verhaal heeft en deze word niet echt verteld. Ik wacht dus nog ff af voordat ik oordeel...

8 januari 2016 om 17:49

Ik doe het met de informatie die ik nu heb....diep trieste reactie van toure die direct behoorlijk in aanzien daalt. Als je nou een geweldig jaar hebt gehad snap ik het misschien nog een beetje, maar deze verkiezing lijkt me nu gewoon terecht.

8 januari 2016 om 17:49

Juist PAOK!! Als iedereen zo was, zou er minder onnodige discussies ontstaan. Eerst afwachten, want idd ik denk ook dat niet alles gezegd is. Good weekend!

8 januari 2016 om 18:12

Ik vind dat best kortzichtig. Kijk bijvoorbeeld naar het elftal van t jaar; daar worden verschillende ' europese' spelers geskipt, die dat podium ook verdienen.
Ik heb niet gezegd dat Touré het verdiend. Aubamyang had een topjaar en iedereen weet dat, Toure stelt hier de wijze van totstandkoming vd uitslag ter discussie en dat is hem goed recht, zo te horen..

8 januari 2016 om 19:26

Nou ja...in de jaren dat hij wel won heb je hem hierover niet gejoord. De motieven zullen dus niet zo goed bedoeld zijn als jij hier voorstelt.

8 januari 2016 om 22:45

Hahaha. Hebben jullie de verhalen omtrent Yaya Touré wel gelezen bij zijn contractverlening bij City? Die man vindt zichzelf zo enorm belangrijk geworden dat hij zich nu waarschijnlijk niet kan voorstellen dat een Aubameyang een beter jaar heeft gedraaid dan hij. Bij die contractverlening en dat gejank om zijn verjaardag maakte Touré zich al enorm belachelijk, hier doet hij er nog een schepje bovenop. Niet meer serieus te nemen zulke mensen.

8 januari 2016 om 23:02

Ja want als hij zich zo uitliet terwijl hij won zou hij hem natuurlijk nog 3 x krijgen vanwege zijn eerlijkheid? Hahahaaha wat een moraalridder

9 januari 2016 om 00:30

Eenzijdige info van vz. Dit waren zijn woorden: “I’m very, very disappointed. It’s sad to see Africa react this way, that they don’t think African achievements are important,” he said to the French radio station RFI.

“I think this is what brings shame to Africa, because to act in that way is indecent. But what can we do about it? Us Africans, we don’t show that Africa is important in our eyes. We favour more what’s abroad than our own continent. That is pathetic.”

Het ging hem dus niet om zijn eigen winst. Dit zei de andere speler: Ayew, who joined Swansea in the summer from Marseille, also seemed unhappy about finishing behind Aubameyang. In aninterview with the French newspaper L’Equipe with the headline “Je m’interroge” (I’m wondering), the Ghana forward openly questioned the decision.

He said: “I wonder can someone explain what is the criteria in a Cup of Nations year. It seems logical to me that the major competition of the continent is considered in the verdict. The Euro would count for Europeans but the Cup of Nations would not count for Africans?

“Yaya and I were finalists at the Cup of Nations; he won, I finished top scorer. Then for our clubs, it was great as well – when I returned to Marseille (to finish the season) and I was also voted player of the month for August in England with Swansea. And Yaya, captain of the Elephants, had a good year too. So I thought it would be one of us...”

Hopelijk is zijn kritiek nu wat begrijpelijker.

9 januari 2016 om 10:04

Wie is hier nou de moraalridder....je maakt jezelf volkomen belachelijk paok. Eerst doen alsof yaya de beste bedoelingen heeft en mij vervolgens een moraalridder noemen.

9 januari 2016 om 14:08

Waar zie je dat staan? Ik zei dat hij een verhaal heeft. Het interview hier boven laat al een hele andere interpretatie zien en dat is waar ik op doelde.
Verwacht je nou echt dat hij gaat kraken als hij eerste word?? Ik zie messi al staan; ja bedankt voor mijn 5e ballon dor maar jullie zijn corrupt ajuu

8 januari 2016 om 23:16

Yaya Touré klaagt over een gebrek aan waardering en respect, maar schoffeert ondertussen zelf de Afrikaanse voetbalbond en de uitverkiezing van beste speler en toont daarmee zelf geen respect voor de winnaar. Eerlijk is eerlijk, Yaya is een goede speler, maar de keuze voor Aubameyang is toch zeker goed te verdedigen.

Altijd een nare mannetje gevonden, deze gast spoort niet en wordt tijd dat city deze man gaan vervangen en hem gaan lozen ergens in een zandbak

8 januari 2016 om 17:55

Klopt ja, wou hij vorig jaar ook niet weg omdat hij niet persoonlijk door de voorzitter werd gefeliciteerd met z'n verjaardag? Geweldige prima donna is die Toure.

Ondanks het feit dat ik Toure wel een geweldige voetballer vind is het ook wel terecht dat Aubameyang hem wint.

8 januari 2016 om 21:41

Aubameyang heeft het heel goed gedaan dit jaar maar toure blijft een betere voetballer, ookal ben ik meer fan van auba, ik vind dat hij gelijk heeft

9 januari 2016 om 01:40

Ik persoonlijk vind ook dat Toure de betere en completere voetballer is. Echter hoe hij hier op reageert is toch wel de overtreffende trap van narcisme. ''vanaf nu denkt Yaya alleen nog maar aan Yaya en moet Afrika zichzelf maar redden''. Alsof hij de nieuwe Mandela is.

9 januari 2016 om 09:13

Natuurlijk is Touré een meer complete voetballer. Hij stond volgens mij op CM, waar je ook moet verdedigen en veel moet passen, terwijl Aubameyang spits staat. Je kunt ze niet vergelijken.

9 januari 2016 om 18:25

Dat hoeft niet, een middenvelder is niet per definitie completer dan een spits. Je bent compleet als je zo veel mogelijk facetten beheerst die je op jouw positie moet beheersen. Neem bijvoorbeeld Xavi, dat was zelfs in zijn toptijd geen complete middenvelder maar kon zo goed voetballen dat hij ook niet compleet hoefde te zijn. Net zoals ik Ronaldo ook een completere voetballer vind dan Messi terwijl Messi qua aanleg natuurlijk 3 klasse beter is.

Touré wordt 1x 2e, en meteen kan heel Afrika wat hem betreft barsten? Zure verliezer krijgt zo een heel andere definitie.

Wat een kinderachtige reactie.. Bijna nog sneuer dan "Ow ze zijn mijn verjaardag vergeten op Facebook te zetten, nu wil ik weg bij City!".. Volgens mij gaat het hier om een individuele titel? Dan is het eigenlijk een "schande voor Afrika" dat hij weer genomineerd is, zo goed was Toure nou ook weer niet. Ik zou hem als ik een ManCity fan was zo ondertussen vrij erg zat worden. Elke keer dat gejammer en 0,0 inzet (met name in verdedigend opzicht).

Toure pakt de prijs niet, gunt Auba hem dus niet en het is gelijk het einde van de wereld..

8 januari 2016 om 17:53

Wat een onzin reactie..staat toch nergens dat het einde van de wereld Is en wordt ook niet groter gemaakt dan het is..er staat precies wat hij heeft gezegd en niets meer..

8 januari 2016 om 18:02

En wat een trieste reactie.
Deze man heeft totaal geen zelfreflectie aangezien aubemayang gewoon terecht wint.
Daarbij geeft hij aan dat zijn eigen winst van de afgelopen 4 jaar ook onterecht is aangezien de Afrikaanse bond corrupt is in zijn ogen.
Wat een slechte reactie van hem zeg.

Huh wat is dit nou, nooit verwacht van Yaya.. Aube was duidelijk beter en wat boeit zown prijs nou die je al vier x hebt gewonnen?

8 januari 2016 om 17:42

Precies, had het ook totaal niet verwacht. Meteen respect verloren voor Yaya

8 januari 2016 om 17:59

Niet verwacht van iemand die altijd slecht spreekt over vorige clubs en begint te janken wanneer er geen verjaardagstaart met 52 kaarsjes voor 'm wordt neergezet?

Gewoon een vervelende man met een te groot ego.

8 januari 2016 om 18:00

Yaya klaagt wel vaker over onzin, ben niet zo heel verbaasd

8 januari 2016 om 18:05

En daarbij geeft hij aan dat dw Afrikaanse bond corrupt is.
Daarmee haalt hij gelijk zijn eigen 4 titels flink omlaag.
Niet echt slim van hem lijkt me.
Daarbij zou de Afrikaanse bond hier zomaar een zaak van kunnen maken wegens smaad.

Nee, aubameyang heeft het 20x beter gedaan dan yaya, ik denk dat zijn tijd erop zit, kan misschien nog een jaar of 2 mee op topniveau, daarna niet meer

Jaja, dit is één reeks van sneren naar CAF, FIFA, Afrika en zelfs Ronaldo. Deze man heeft het vier keer achter elkaar mogen winnen en Aubameyang is dit jaar dan ook weergaloos. Terechte verkiezing als je het mij vraagt. Om gelijk het hele continent hierop af te rekenen is sowieso waanzinnig!

Wauw, hele slechte reactie van Toure. Dit had ik niet verwacht van hem, hij is te veel in Europa vandaar dat ie dit zegt over Afrika. Wat een neppe afrikaan.

Rare reactie van Touré, vooral 'je moet je nooit druk maken om Afrika, want Afrika laat je altijd in de steek'. Ik weet niet of hij dit precies zo heeft gezegd, maar het zou sowieso niet uit moeten maken hoeveel je voor Afrika hebt gedaan in deze verkiezingen. Auba heeft gewoon een uitstekend jaar gedraaid en verdiende de prijs. Gewoon een slechte verliezer en dat terwijl je hem 4 keer op rij hebt gewonnen..

De vorige 4 edities die hij wel heeft gewonnen waren natuurlijk niet corrupt he. en om nou meteen een heel continent aan te vallen..

Vast omdat hij in de PL speelt moet hij winnen en Auba in de BuLi.

Corrupt zal de bond van afrika vast wel zijn, maar dat is denk ik niet de reden dat aubameyang wint. Aubameyang heeft gewoon een geweldig jaar achter de rug en toure een wat mindere.

Hij heeft gelijk. De Afrikaanse bond is corrupt. Maar ik geloof dat met de stemming niet gesjoemeld is.

Hahahahahha? Ik heb hier geen woorden voor.

Eerst al zo kinderachtig doen omdat hij geen verjaardagstaart had gekregen en nu weer het kleine kind uithangen omdat een andere speler (volkomen terecht!) tot Afrikaans speler van het jaar gekozen is. Als dit niet uit zijn verband gerukt is, vind ik hem echt een enorm vervelende kleuter. Bah

"vanaf nu denkt Yaya alleen nog maar aan Yaya en moet Afrika zichzelf maar redden". Hij lijkt zichzelf echt als de tweede Nelson Mandela te zien volgens mij, man man man..

Zoals het nu lijkt, vind ik het echt hemeltergend storend hoe Toure zich hier uitlaat. Ik ben benieuwd welk verhaal hier achter schuilt, maar gezien het taartincident van een tijd geleden zal het wel weer gekrenkte, misplaatste trots van Yaya zijn.

Wat een drol zeg. Je nationaliteit en waar je vandaan komt vergeten gadverdamme zeg die denkt echt dat ie een wereldspeler is

Je zou toch denken dat die man een spiegel voor in zen badkamer kan betalen, of ontwijkt hij die misschien. Te triest voor woorden, het enige argument dat je er tegen kunt gebruiken is dat Aubameyang ook geen grote prijs heeft gepakt. Daarin staan ze op gelijke hoogte, qua individuele inbreng in de ploeg heeft Aubameyang toch echt wel even 10 klassen beter gepresteerd dan Toure. Een paar jaar geleden zei Toure dat Afrikanen ongewaardeerd word, toen vond ik hem nog wel gelijk hebben. Maar nadat je zoiets hoort klinkt het pure wanhopigheid om zichzelf in een beter daglicht te zetten. Je moet je voeten laten spreken, als die hebben gesproken heb je pas het recht om je mond op deze manier open te trekken

Haha, Yaya dacht altijd al voornamelijk Yaya gok ik zo. Wat een inhalige kneus, ongelofelijk wat een eenvoudige, domme jongen dit is.

Toch mooie reacties hierboven. Als er een zekere andere sterspeler op deze manier zou reageren, dan is het een held want hij wil altijd de beste zijn (ibra, CR7 en zo kan ik er nog een paar noemen). Nu dat Yaya deze uitspraak doet is het (ik neem even een greep): Een Drol, Kinderachtig, Arrogantie (zoals typisch voor Man City) en zelfs een 'neppe Afrikaan'.

Uit die reacties is maar weinig te zeggen over Yaya, maar heel veel over de mensen die dit hebben gepost. Laat jullie zelf eens nakijken.

8 januari 2016 om 18:01

Niet mee eens. Ibra om maar een voorbeeld te noemen, doet heus weleens gekke dingen. Maar een heel continent beledigen dat zou hij nooit doen.

“vanaf nu denkt Yaya alleen nog maar aan Yaya en moet Afrika zichzelf maar redden. Je moet je nooit te druk maken om Afrika, want Afrika laat je altijd in de steek.”

Dat is toch belachelijk, een heel continent kapot maken om je kleinzerigheid. Nee triest figuur die Touré, dat hij maar eens goed over zichzelf gaat nadenken. Want zijn voeten laten spreken doet hij ook amper.

8 januari 2016 om 21:29

Ach, ik wil Ruudtoer geen gelijk geven, maar Zlatan heeft inderdaad heel Frankrijk beledigd, zij het in een andere setting.

8 januari 2016 om 18:08

Dus jij generaliseert alle mensen die een reactie hebben gegeven hierboven want wij verheerlijken allemaal CR7 en Ibrahimovic als ze weer eens stuitend en mensonterend arrogant zijn. Geloof me maar, het gros van de mensen hierboven zou exact hetzelfde hebben gezegd als dit de teksten van Ronaldo waren na de Gouden Bal verkiezing.

In plaats van dat wij ons na moeten laten kijken, moet jij misschien eens kijken of de generalisatie die je maakt wel terecht is, in plaats van hier iedereen tendentieus terecht te komen wijzen.

Wat een triest figuur zeg. Lijkt me ook een naar mannetje. Aumabayang scoorde erop los en de eerste twee uutverkiezeingen voor Toure waren ook niet echt terecht.

Dit had ik eerlijk gezegd echt niet van hem verwacht. Yaya leek me altijd een vrolijke, sympathieke en sociale gast maar als ik dit zo lees, sta ik echt stomverbaasd te kijken. Dit verwacht je meer van een Mourinho of Zlatan, maar van Toure had ik dit nooit verwacht. Zo leer je toch elke dag iets nieuws. Tenminste... als hij dit echt heeft gezegd, want ik zie nergens een bronvermelding staan en zelfs al staat er een bron, die zou zijn woorden natuurlijk compleet verdraaid kunnen hebben.

8 januari 2016 om 18:59

Of hij heeft gegronde redenen. Maar toch vreemd, want de uitslag had ik wel verwacht.

Vraag me af waarom hij dit zegt.

Het komt nu erg negatief over en dat past wel bij Touré de laatste jaren. Dacht altijd dat het echt een vrolijke leuke jongen was, maar heb echt een hekel aan die man gekregen door zijn zielig, aanstellerig en huilend gedrag.

8 januari 2016 om 19:01

Ik denk dat Kolo de grapjas is van de 2.

10 januari 2016 om 22:07

Kolo is echt een topvent.

8 januari 2016 om 20:48

Het is een normale reactie van Toure hij is toch zelf ook een Afrikaan,wanneer er eindelijk een prijs gewonnen kan worden kan hij natuurlijk openlijk van zich laten horen.

Normaal een van mijn favoriete speler, maar deze uitspraak kan ik helaas niet meer dan schandalig vinden! Neem je verlies als een man! Je hebt hem 4 keer mogen winnen

8 januari 2016 om 18:56

Dat heb ik dus ook. Ik dacht ook dat het wel een relaxte kerel was..

Afrika redt zichzelf maar. Hij is ook dankbaar voor de plek waar hij weg komt. Man wat een idioot is dit toch. Zelf het laatste jaar niet eens meer vooruit te branden zijn en dan dit. terechte winnaar in mijn ogen.

Ik vraag me af waar deze (grote) frustratie vandaan komt. Als het 'niet tegen je verlies kunnen' is, dan is het schandalig. Ik had Yaya wel wat ander ingeschat, dus ik vraag me af waar dit vandaan komt. Volgens mij is het geen rare uitslag.

Wat een naar ventje is het ook. Als die niet huilt voor een taart is het weer huilen voor zoiets. Belachelijk gewoon, niet meer dan verdiend. Auba heeft een topjaar terwijl Touré steeds minder doet op het veld, lijkt wel altijd aan een wandeling bezig te zijn als ik City zie spelen. Ook de vergelijking met Messi en CR7 is belachelijk wil toch zeggen dat die een te groot zelfbeeld heeft. Want is niet meer de Touré van 2jaar terug.

Haha, hij wou net als Zlatan spreken maar hij kan het dus totaal niet, jammer Touré. Ik had hem eerst bij
mijn favo spelers.

Was iemand zijn verjaardag vergeten?
Wat een kwal joh. Wees sportief nadat je vier keer gewonnen hebt...kneus.

Wat een baby. Vond het altijd al zo'n raar mannetje. Walgelijk.

Wat een jankerd, die gast van dortmund heeft gewoon een geweldig jaar gehad, niet meer dan de terechte winnaar lijkt me...

Laat Touré dan die titel van beste speler van het jaar uit 2013 dan maar inleveren. Als hij blijkbaar zoveel waarde hecht aan die Afrika Cup zou ie dan aan iemand uit Nigeria gegeven moeten worden.

Valt idd vuil vies tegen van yaya.
Hij ziet zichzelf dus als de messi van afrika...hij mag God danken dat hij via voetbal geen straatarme afrikaan is maar een stinkend rijke jongeman die zo te zien is vergeten waar hij vandaan komt

Dit is wat hij echt zei:

“I’m very, very disappointed. It’s sad to see Africa react this way, that they don’t think African achievements are important,” he said to the French radio station RFI.

“I think this is what brings shame to Africa, because to act in that way is indecent. But what can we do about it? Us Africans, we don’t show that Africa is important in our eyes. We favour more what’s abroad than our own continent. That is pathetic.”

Wat een amateurs werke bij vz...

Nee Nee Touré Aboubiyang is de terechte winnaar...

9 januari 2016 om 10:30

Volgens mij is Yaya niet zo gelukkig. Dit is pure frustratie. Hij voelt zich snel ondergewaardeerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren