Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Engelse club gunt voormalig Premier League-ster Touré eerste klus als manager

Laatste update:

Kolo Touré is de nieuwe manager van Wigan Athletic, zo laat de Championship-club weten via de officiële kanalen. De 41-jarige Ivoriaan is dinsdagochtend begonnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Touré, die als speler uitkwam voor onder meer Arsenal, Manchester City en Liverpool, heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2026. Hij komt over van Leicester City, waar de voormalig verdediger assistent was van Brendan Rodgers.

Malachy Brannigan, directeur bij Wigan, laat via de clubwebsite weten tevreden te zijn over de aanstelling van Touré. “We zijn verheugd over het feit dat Kolo de nieuwe trainer van Wigan Athletic is. Het bestuur is dankbaar voor zijn vertrouwen in de visie van de club en gelooft erin dat hij de juiste man is om voorwaartse stappen mee te maken.” Bij Wigan staat Touré voor een zware klus: the Latics staan momenteel op de 22ste plek in de Championship.

Op 10 november nam Wigan, vanwege de tegenvallende prestaties, afscheid van Leam Richardson. De 43-jarige Engelsman stond ruim twee seizoenen aan het roer bij de club, en werd vorig seizoen kampioen in de EFL League One. Een niveau hoger deed Wigan het een stuk minder onder Richardson: van de eerste 21 wedstrijden werden er maar liefst tien verloren. Touré zal degradatie uit de Championship moeten voorkomen.

In zijn spelerscarrière was de 118-voudig international van Ivoorkust het vooral gewend om voor de prijzen te spelen. Touré was onderdeel van the Invincibles die in het seizoen 2003/04 ongeslagen kampioen werden met Arsenal. Later won hij de Premier League ook met Manchester City. Met zijn land won Touré de Afrika Cup, terwijl hij met Celtic ook kampioen van Schotland werd. Kolo’s jongere broertje, Yaya Touré, is als jeugdtrainer actief bij Tottenham Hotspur.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk voor Kolo. Verwacht er weinig van. Naar mijn idee zijn er weinig Afrikaanse topcoaches. Het is hem wel gegund. Blijft toch een Premier League legend. Vooral na de videos waarbij supporters zijn naam scanderen.

29 november 2022 om 14:38

Gaat ook lastig als er weinig Afrikaanse trainers de kans krijgen. Vieria kreeg de kans bij Palace en doet het daar uitstekend

29 november 2022 om 14:43

Krijgen ze de kans niet of zijn ze niet goed genoeg?

29 november 2022 om 14:45

Vieira is naar mijn weten nog altijd Fransman. Jij doelt hier op trainers van kleur. Wat dat betreft ben ik het niet met je eens. En dan durf ik zelfs te stellen dat de meerderheid van die coaches nou eenmaal geen toppers zijn: Henry, Seedorf, Gullit, Davids, etc. Uiteraard zijn er uitzonderingen; denk bijvoorbeeld aan een Rijkaard. Echter ben ik het niet met je eens als je zegt dat ze de kans niet krijgen.

29 november 2022 om 14:58

Gasten als Henry, Seedorf, Kluivert, Thuram en Davids krijgen ook geen kans in hun eigen nationale competities (ligue 1 en Eredivisie) waar blanke trainers als De Boer en Stam zelfs kans na kans krijgen

29 november 2022 om 14:59

Vind je Rijkaard echt zo'n topper? Bij Barca geweldig, maar met Sparta gedregadeerd, bij Gala ontslagen wegens tegenvallende resultaten en bij Saudi Arabia ontslagen omdat hij het team niet naar het WK 2014 kon leiden. Met Oranje i2000 wel goed gedaan.

29 november 2022 om 15:26

Nou ja, geen kans. De Boer heeft dat Ajax-geluk, maar begon er ook als jeugdtrainer. Seedorf begon bij AC Milan als hoofdtrainer. Dat is een behoorlijke kans. Kan ook heel goed zijn dat Seedorf zich niet echt beschikbaar stelt voor een baan in de Eredivisie bij alles wat lager dan Ajax is. Henry was trainer van AS Monaco. Ging heel slecht. Heeft weinig ambitie als trainer, wilt liever analist zijn en zit nu te chillen bij Club Montreal. Kluivert is technisch directeur geweest bij PSG van alle clubs en heeft functies gehad in Nederland, waar hij niet al te lang zat. Ik twijfel aan zijn wil om daadwerkelijk hoofdtrainer te zijn. Thuram heeft hele andere dingen aan zijn hoofd dan voetbaltrainer zijn, zoek het maar op.

29 november 2022 om 14:39

Rustig aan regenboog, niet naar afkomst kijken.

29 november 2022 om 14:48

Ik zeg nergens dat Toure geen goede trainer kan zijn gezien zijn afkomst. Het enige wat ik zeg is dat in het verleden er weinig Afrikaanse coaches succesvol zijn gebleken. Hierdoor vraag ik mij af waardoor Kolo deze tendens zou breken. Daarentegen zou een ander bijvoorbeeld een opmerking kunnen maken over zijn relatief jonge leeftijd of iets dergelijks. Een pluspunt vind ik trouwens de positie waarop hij heeft gespeeld. Dat is dan weer - statistisch gezien - een positie waarop veel goede coaches hebben gespeeld.

29 november 2022 om 14:41

Ik denk dat Kolo juist een goeie manager zal worden omdat hij echt wel overal heeft geleerd met hoe het spelletje gaat.

29 november 2022 om 14:50

Als je met 'overal' Engeland bedoelt, zelfs dan geen "ja". Hij heeft enkel bij topclubs gespeeld (liverpool, Manchester City en Arsenal. En zijn carrière afgesloten bij Celtic).

Ik denk dat je op gebied van ervaring completer bent als je in meerdere competities hebt gespeeld, en voor clubs van verschillende niveaus. Denk dus aan een topclub, middenmotor en hekkensluiter.

29 november 2022 om 14:56

@fredvanleer

Hij heeft ook bij het nietige Beveren gespeeld in België ;-)

29 november 2022 om 14:50

@fredvanleer

Heeft niet zozeer met afkomst te maken hoor. Denk persoonlijk dat er veel oud-voetballers van Afrikaanse afkomst ook gewoon niet de job als hoofdtrainer ambiëren op een uitzondering na. Patrick Vieira doet het goed bij Palace en zie ik nog wel naar een topclub gaan. Rijkaard was een goede coach die mooie prijzen heeft binnengehaald (maar ook dat duurde niet lang). Seedorf heeft meteen een zware job genomen bij een AC Milan in verval, had beter laag begonnen. Hij was te onervaren op dat moment.

In Frankrijk heb je Antoine Kombouaré die coach was in de Ligue 1 (wel geen topcoach zoals je zegt). Henry is genoeg ervaring aan het opdoen als assistent en zie ik nog wel ergens terechtkomen. Hij heeft veel opgestoken van onder meer Guardiola.

29 november 2022 om 14:53

Wellicht heb je hier gelijk in. Denk inderdaad dat het met ambitie te maken heeft, want naar mijn idee hoor je ook minder vaak van donkere spelers dat ze de trainerscursus doen.

29 november 2022 om 14:51

Ik vind de coach van Senegal wel oprecht heel sterk overigens. Het Africa cup succes was grotendeels zijn verdienste. De organisatie stond echt perfect

29 november 2022 om 15:27

Nou ja, Toure heeft wel heel lang onder Wenger gespeeld, was assistent onder Rodgers bij Leicester. Het kan misschien wat worden met Kolo, ik hoop van wel.

Veel slechter kan het toch niet, maar wel een pittige eerste klus zo. Iemand enig idee of hij hiervoor jeugdteams heeft getraind en hoe dat liep? Lijkt me niet dat slechts even assistent zijn al voldoende bleek om het roer over te laten aan Toure. Zou wel mooi zijn als een Afrikaanse coach het maakt, dat ook die ontwikkeling zich doorzet.

Gemiste kans voor Wigan om het welbekende liedje te gebruiken in de aankondiging.

Leuk voor Kolo. Benieuwd hoe hij het gaat doen als manager.
Zag wel op insta geloof ik een foto voorbij komen van hem. Aardige kerel geworden qua formaat zeg (of het is een oude foto, volgens mij bij Fabrizioromano)

Was een hele sterke CV mooi voor hem. En natuurlijk kan de legendarische Kolo-Yaya song niet vergeten worden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren