Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Yaya Touré voelt zich misbruikt door ‘vloek over Guardiola’: ‘Stop hiermee!’

Laatste update:

Dimitri Seluk wil de strijdbijl met Josep Guardiola begraven. De Russische zaakwaarnemer leefde lange tijd in onmin met de manager, vanwege diens 'schandalige behandeling' van zijn ex-cliënt Yaya Touré in zijn laatste seizoen bij Manchester City. Daarom liet Seluk een vloek over Guardiola uitspreken, die moest voorkomen dat hij ooit nog de Champions League zou winnen. Nu is de vloek opgeheven, verklapt de Rus aan de Daily Mirror.

De betovering loopt al sinds 2018. Touré vertrok na jaren van bewezen diensten door de achterdeur bij the Citizens, onder meer door de slechte band met Guardiola. Seluk onthulde daarop Afrikaanse sjamanen te hebben ingeschakeld om de Catalaan te vervloeken. Zolang de vloek zou lopen, zou Guardiola nooit meer de Champions League winnen. Zo geschiedde: dichterbij dan de finale van 2021 (die met 0-1 verloren werd van Chelsea) kwam Guardiola nooit meer.

Pep won weliswaar nog driemaal de Premier League en de EFL Cup, tweemaal de Community Shield en eenmaal de FA Cup, de eindzege in het miljardenbal ontbreekt nog altijd in het rijtje. Dit jaar lijkt het te kunnen. "Ik wil mijn excuses aanbieden", zegt Suluk namelijk. "Het is tijd voor deze verbitterdheid om te stoppen, en ik weet dat Yaya daar hetzelfde over denkt. Ik kan verklappen dat de vloek is opgeheven door de sjamanen, en ik denk dat City de Champions League gaat winnen onder Pep."

City is een van de laatste vier kanshebbers op de cup met de grote oren. Het zal in een tweeluik afgewerkt op 9 en 16 mei moeten afrekenen met Real Madrid. Eventuele tegenstander in de finale is AC Milan of Internazionale. Voor Guardiola zou het zijn derde Champions League-zege in zijn trainerscarrière betekenen. Hij mocht de trofee al tweemaal omhoogtillen als coach van Barcelona, in 2009 en 2011.

Update 16:16 uur: Yaya Touré meldt zich verontwaardigd op Twitter
Yaya Touré is absoluut niet blij met de berichtgeving rond zijn persoon, zo laat de oud-middenvelder blijken op Twitter. "Mijn voormalige zaakwaarnemer wordt door de media geciteerd over een ‘vloek’. Associeer mij alsjeblieft niet met deze onzin en luie stereotypen over Afrikaanse vloeken!" Touré heeft alle banden met Seluk al langer verbroken. "Media... ga verder alsjeblieft. Deze man vertegenwoordigt mij op geen enkele manier. Het versterken van deze stereotypen is schadelijk."

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou, hoeven we niet meer te kijken naar de CL. City gaat hem dus winnen.

Hahahaha hij ziet dat het toch gaat lukken en komt ie met dit verhaal. Al geloof ik best in (zwarte) magie.



De kans is 90 dat City de CL gaat winnen dus laten we de vloek maar snel opheffen, haha!

Lang verhaal kort. Meneer ziet dat City wel heel sterk is en dekt zich alvast in om de geloofwaardigheid van zijn vloek (ongelofelijk dat ik dat überhaupt uitgetypt krijg), te waarborgen.

8 mei 2023 om 12:52

Een zaakwaarmer die een vloek laat uitspreken door sjamanen vanwege een voetbalgerelateerd geschil probeert zijn geloofwaardigheid te redden. Wat een wonderlijke wereld leven we ook in.

8 mei 2023 om 12:57

Het houdt het leven in ieder geval interessant

8 mei 2023 om 13:15

Hoezo dekt zich in. Als je ziet hoeveel geld city heeft gespendeerd aan spelers onder pep, zo'n 1.5 miljard, dan had city elk jaar de CL moeten winnen. In dat licht zal de vloek wellicht werken ja

8 mei 2023 om 13:29

Dat het zo niet werkt tonen ploegen als Chelsea, PSG en Manchester United wel aan. Dat is heel makkelijk roepen, x-bedrag uitgeven is deze prijzen winnen.

Uiteraard geeft Man. City veel geld uit, maar dat doen andere teams ook. Het spel wat onder Pep gespeeld wordt daarentegen is vele malen beter dan andere teams dat doen.

Het winnen van de CL is van meerdere factoren afhankelijk, waarbij de randvoorwaarden uiteraard wel beter zijn hoe meer geld er wordt uitgegeven.

Pep heeft met een aantal rare tactische keuzes op belangrijke momenten zijn kansen doen slinken, maar hij presteert, buiten het winnen van de CL om, toch heel goed bij City.

8 mei 2023 om 15:38

United en nu ook Chelsea hebben over de laatste 10 jaar netto meer uitgegeven dan City en bruto bijna ook. United werd voor het laatst kampioen in 2013 en Chelsea staat 11e in de Premier League. Daarnaast is het sowieso dom gelul om te verwachten dat een team elk jaar de CL moet winnen. Zelfs als je 4 Messi's in je team hebt win je de CL niet elk kaar. Het niveau van de elite clubs loopt qua kwaliteit niet ver uit elkaar. De waarde van de selecties liggen dicht bij elkaar

8 mei 2023 om 16:28

Tenzij Zidane de coach is natuurlijk

Hij heeft het over de periode Guardiola en dat is vanaf zomder 2016, waarin City ruim 1,2 miljard heeft uitgegeven. Geen idee wat die andere clubs vanaf toen exact hebben uitgegeven maar alleen Chelsea al zo'n 600 miljoen natuurlijk afgelopen jaar.

Echter heeft City natuurlijk inmiddels 11 prijzen waaronder 4 en straks 5 landstitels gewonnen sindsdien en speelt het al een aantal jaar heerlijk voetbal. Daar wordt een stuk beter beleid gevoerd wat natuurlijk uiteindelijk zijn vruchten moet gaan afwerpen in de vorm van een CL. Iets wat misschien dit jaar wel allemaal op zijn plaats valt.

Vooropgesteld, ik ben geen fan van dit externe geld en wat het met zich mee brengt, maar City doet het wat dat betreft nu wel heerlijk.

8 mei 2023 om 17:12

@LeProf Dit is natuurlijk ook een beetje een non argument. Dus omdat United en Chelsea er een potje van maken is City niet aan hun stand verplicht om de CL te winnen. Vreemd verhaal. Zidane pakte als debuterend coach drie keer op rij de CL dus het heeft ook met de kwaliteit van een coach te maken

8 mei 2023 om 17:52

@japie Investeringen zijn een middel en geen doel. Het doel is spelerskwaliteit verkrijgen. Zidane kwam voor een groep te staan vol legendarische voetballers (ramos, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modric, Cristiano Ronaldo, Benzema) en dat nog aangevuld met toppers zoals Varane, Navas, Bale, Carvajal etc. Real was destijds de beste ploeg ter wereld. Zou City de selectie van Real van toen willen kopen dan hadden ze aan 1 miljard niet genoeg gehad, Dat staat er los van dat Zidane in de CL echt geweldig heeft gepresteerd.

City is nu een van de besten en kan de CL winnen. Ze waren de afgelopen jaren erg dicht in de buurt. Investeringen vs gekocht spelersmaterial en Spelersmateriaal vs sportieve successen zijn 2 totaal andere discussies.

8 mei 2023 om 18:04

Guardiola had bij Barca nog beter materiaal dan dat Real en won er niet drie keer de CL mee zoals Zidane. Bij Bayern won hij de CL niet met een selectie waarmee Heynckes het seizoen ervoor nog de triple pakte

8 mei 2023 om 21:24

Dus elke team die 1,5 miljard investeerd wint soieso de CL. Oke

Jammer, door deze vloek hoopte ik nog op een CL overwinning van Milan. Maar helaas is de kans nu verkeken nu City zeker kampioen wordt.

Dat zegt deze fantast ook alleen maar omdat hij ziet dat City dit jaar een compleet team heeft om de CL te winnen en zo probeert hij te zeggen dat hij die nu 'vloek' opheft en daardoor ze hem nu pas kunnen winnen.
Lach me dood als ze er alsnog uitvliegen.
Want Real Madrid kun je nooit uitsluiten in de Champions League dan zetten ze toch allemaal net een stapje extra .

Ik heb de vloek waarbij Feyenoord geen kampioen kon worden gisteren ook opgeheven.
Die van psv laat ik nog even.

8 mei 2023 om 13:55

Kan je die van Fc Groningen ook weghalen?

8 mei 2023 om 14:06

Nee, Ajax moet komend weekend tegen Groningen. We moeten nog wel een kleine soort hoop blijven houden op de tweede plaats :P

8 mei 2023 om 15:38

Uit pure frustratie heb ik na de uitschakeling Ajax vervloekt dat ze in ieder geval 1 seizoen helemaal geen CL voetbal spelen. Komt toch uit, zo lijkt.

Nu nog een vloek dat Az de Conference league wint
Dat Psv de voorrondes CL overleeft
Dat Feyenoord de Cl wint
Dat Ajax

Real heeft de meeste kans. Ervaren team dat weet dat Modric en Kroos afscheid zullen moeten nemen

8 mei 2023 om 14:22

Dat is een zegening en geen vloek. Een zegening is mogelijk via zwarte magie.

Moet bij dit verhaal toch direct denken aan die aflevering van Kabouter Wesley en de vloek van de tovergieter.

Oftewel: reken je nog niet rijk, Pep!

8 mei 2023 om 16:38

Hahaha gefopt ze is juist niet verbroken.

8 mei 2023 om 18:49

Turbo turbo!

City heeft normaliter natuurlijk het meeste kwaliteit en zou de wedstrijd met twee vingers in de neus moeten winnen.

Real heeft echter het talent om wedstrijden te winnen, waar ze eigenlijk niks te zoeken hebben. Vorig seizoen zijn ze bijvoorbeeld in geen enkele confrontatie de betere geweest knock-out. En toch staan ze op het einde met die beker..

Voor mij is het meer de vraag hoe City het deze keer voor elkaar krijgt het tweeluik te verliezen. Want ze zijn natuurlijk al wel vijf keer in deze positie geweest, maar staan nog altijd met lege handen. Net zoals ik geen moment heb geloofd in de titel van Arsenal, geloof ik ook geen moment dat City straks met de CL beker staat..

8 mei 2023 om 14:25

City zou de wedstrijd nummer twee vingers in de neus moeten winnen? . Waar ze eigenlijk niks te zoeken hebben? . Ik weet niet welke spul jij gebruikt maat maar je moet echt z.s.m stoppen met die zooi . Beetje meer respect voor de beste club ter wereld

8 mei 2023 om 16:50

Nou nou nou zo aangevallen overkomen is ook wel een beetje overdreven. Ik schat het fifty-fifty, maar dat is ook echt puur en alleen omdat het Real Madrid is. Hoewel Real vorig seizoen in de CL ook een stuk beter was dan in de competitie, wonnen ze La Liga nog en waren ze ook daar veel beter dan dit jaar.

De selectie is ongeveer gelijk gebleven met als belangrijkste wissel Casemiro - Tchouameni, maar of ze daar echt sterker van zijn geworden weet ik niet. Dynamischer hooguit. Wel zijn individuele spelers beter dan vorig seizoen (asensio, Rodrygo en je hebt het linksbackprobleem deels opgelost door Camavinga), maar tekortkomingen die Real vorig seizoen had zijn nog niet volledig weg.

Daarnaast was Real vorig seizoen in nagenoeg elke CL-wedstrijd de mindere, maar wonnen ze zeker tegen City met een bizarre dosis geluk. Als dat structureel gebeurt dwing je dat deels zelf af, maar kun je niet ontkennen dat ze het niet tegenzat vorig seizoen.

City is daarentegen dit seizoen veel beter dan vorig seizoen. Voetballend ziet het er tegen de mindere goden misschien minder mooi of vergelijkbaar uit als vorig seizoen, maar Guardiola heeft sinds twee maanden eindelijk de formule gevonden om tegen topploegen te spelen en sinds hij 3-2-4-1 speelt is hij defensief bijna onklopbaar en wordt zijn belangrijkste wapen, zeker in de CL - Haaland - het allerbest in stelling gebracht.

Als Real wint, wint Real op karakter en daar hebben ze inderdaad meer van dan City. Echter is City als het voetbal, selectie en vorm aankomt absoluut de betere dit seizoen en daarom is het in mijn ogen echt niet zo heel vreemd wat Martijn R zegt. Echter nogmaals, omdat het Real Madrid is schat ik de kansen ongeveer gelijk en de Unitedfan in mij zal ook heel hard voor ze juichen

8 mei 2023 om 15:44

Ik geloof wel dat City boven Real zou eindigen in een Super League concept, maar in de CL win je een top affiche nooit op voorhand met vingers in de neus. Vorig jaar had City het in Manchester al kunnen beslissen, maar gebeurde dat niet. De bal is rond

Op papier en qua vorm is City dit jaar echt twee keer zo sterk als vorig seizoen. Ook achterin hebben ze gewoon stabiele vorm. Opbouwend creëren ze ieder wedstrijd zat kansen en hebben ze zelden een offday. Met Haaland voorin heb je iemand die uit de niets kan toeslaan. Iets wat ze enorm mistten in de return tegen Real. Als ze eerste wedstrijd gewoon zo aanpakken als ze tegen Bayern deden dan zie ik geen reden voor paniek.

Aan de andere kant blijft Real gewoon Real in de CL. Real is het meest gevaarlijke team wanneer ze in een soort underdogs rol schuilen. Dan komt er moment van onderschatting en voor je het weet is Karim de motm met een hattrick lol. Dit seizoen vind ik Vinicius en Rodrygo nog gevaarlijker dan vorig seizoen. Die twee met big Benz maken gewoon 50-50 kans tegen dit City.

Alleen als Real Madrid zelf stopt met CL maakt Citt pas kans

Real blijft Real natuurlijk en de Cl is hun favoriete speeltuin. Los daarvan is City nog beter dan verleden jaar en dat de terugwedstrijd nu in Engeland is, lijkt me ook in het voordeel van de ploeg van Guardiola.

Maar ik ga maar echt geloven dat City de Madrilenen heeft uitgeschakeld 20 minuten na het laatste fluitsignaal bij een dan positief resultaat voor de Citizens.

En wat die vloek betreft : leuk voor de mensen en een mooie anecdote. En dan ook nog : alle begrip dat Yaya Touré daar zelf helemaal niet wil mee geassocieerd worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren