Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Yaya Touré gaat aan de slag in een voor hem zeer speciaal land

Laatste update:

Yaya Touré gaat aan de slag bij Standard Luik, zo maakt de voormalig middenvelder bekend via Twitter. De Ivoriaan wordt bij de Walen een van de drie assistenten van hoofdtrainer Carl Hoefkens, die dinsdag werd voorgesteld als nieuwe eindverantwoordelijke. Touré is bepaald geen onbekende in België, daar hij zijn Europese carrière tussen 2001 en 2004 startte bij KSK Beveren.

Touré wordt samen met Geoffrey Valenne en Frazer Robertson de rechterhand van Hoefkens. De voormalig middenvelder van onder meer Manchester City laat weten blij te zijn met zijn nieuwe uitdaging. "Ik voel me verheugd om aan te mogen kondigen dat ik de rol van assistent-trainer ga bekleden bij Standard Luik. Het is een eer om me bij de club te mogen voegen en ik kijk ernaar uit om met de hooftrainer te werken, Carl Hoefkens! Let's do this."

Touré zette in 2020 een punt achter zijn spelerscarrière bij het Chinese Qingdao Huanghai. Sindsdien heeft Touré geprobeerd zichzelf op de kaart te zetten als trainer. Zo werd hij in Oekraïne assistent bij Olimpik Donetsk en vertolkte hij dezelfde rol in Rusland bij Akhmat Grozny. Sinds december 2021 hielp Tottenham hem aan zijn UEFA A-licentie, waarna hij in de zomer van 2022 officieel in dienst trad bij de Noord-Londenaren. Touré had het afgelopen jaar de leiding over de Onder 16 van the Spurs.

Touré is bepaald geen onbekende in België. In 2001 haalde KSK Beveren de toen jonge middenvelder naar België. Die club haalde toentertijd extreem veel Ivorianen binnen via een connectie met voormalig Frans international Jean-Marc Guillou. Onder meer Emmanuel Eboué, Gilles Yapi Yapo, Barry Copa Boubacar, Romaric en Gervinho kwamen in de beginjaren van deze eeuw naar Beveren. Yaya Touré groeide bij Barcelona en Manchester City uiteindelijk uit tot middenvelder van wereldklasse.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In België kan hij daardoor zijn trainers diploma afwerken want ik zie geen enkele reden wrm hij assistent gaat worden van Hoefkens terwijl hij zo’n wereldspeler was

22 juni 2023 om 00:39

Inderdaad een wereldspeler, hopelijk wordt het ook een wereldcoach.

22 juni 2023 om 06:24

Yaya toure wordt nooit een wereld coach.

22 juni 2023 om 01:01

Omdat wereldspeler niks zegt over goeie trainer zijn. Zie het interview met Seedorf

22 juni 2023 om 06:48

Ervaring op doen? Standard Luik heeft trouwens wel een track record met dergelijke stunts!

Zo speelden in het verleden al spelers als Victor Valdes, Sergio Conceicao, Jorge Costa, Sa Pinto, Robert Prosinecki,… bii de club.

Als fan van deze club heb ik wel mijn vragen bij de aanstelling van Carl Hoefkens.

22 juni 2023 om 08:51

Standard Luik was vroeger ook wel een top team in Belgie dat regelmatig Champions League speelde

22 juni 2023 om 09:23

Het gaat erg op en neer… typisch Standard😀

De CL is ook alweer meer dan 10 jaar geleden ( tijd van Witsel, Fellaini, Defour, Onyewu, Jovanovic, Mbokani,… wat een elftal toen zeg!)

Dat overdreven debacle destijds bij City waar ze 'zijn verjaardag zouden zijn vergeten' zorgt er toch voor dat ik niet direct verwacht dat er een hele bekwaame trainer in Toure schuilt. Kwam erg onprofessioneel en kinderachtig over. Op het eerste gezicht niet perse de karakteristieken van een goede trainer, maar ik laat me graag verrassen. Was in zijn periode bij City toch wel een topspeler. Prachtige vrije trap ook.

22 juni 2023 om 08:17

De spelers moeten hoogstpersoonlijk een cadeau komen afleveren, anders zijn ze hun plekkie kwijt 😂

22 juni 2023 om 12:17

Yaya is een raar geval.
Voor de camera een fles alcohol weigeren omdat hij moslim is,
Om een tijdje erna betrapt te worden op 'drunk driving'

Prachtige voetballer geweest.
Typisch Standard zo een folietjes.

Eens benieuwd of er een goede coach in schuilt.
Ik kan me Beveren nog goed herinneren in hun Ivoriaanse periode.
Die konden de top in België helemaal zoek spelen, maar ze kregen geen bal in het mandje.
Ik denk dat er nog 1 Belg stond linksbuiten.
De rest kwam van de befaamde academie van Jean-Marc Guillou uit Abidjan.

Tip: op YouTube vind je een hilarisch filmpje waarop de Beveren spelers Nederlands leren op speelse wijze.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren