Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Totti lovend over aanvaller van PSV: ‘Ik beschouw hem als een topspeler’

Laatste update:

Hirving Lozano kan rekenen op mooie woorden van Francesco Totti. De Italiaanse legende was deze week in Mexico omdat hij werd toegelaten tot de Football Hall of Fame in Pachuca, de stad waarin Lozano doorbrak als profvoetballer. Tijdens een persmoment sprak Totti vol lof over de aanvaller van PSV, die volgens hem ‘een topspeler’ is.

Totti zag Lozano de afgelopen jaren vaak spelen. De Mexicaan speelde tussen 2019 en 2023 voor Napoli, waar hij in 155 officiële wedstrijden goed was voor 30 doelpunten en 17 assists. Met de Italiaanse club won Lozano de Serie A en Coppa Italia, waarna hij afgelopen zomer terugkeerde bij PSV.

Het is jammer dat Lozano niet meer in Italië speelt, zo concludeert Totti. “Hij is een buitengewone speler, een speler die meteen het verschil maakte in Italië”, aldus het voetbalicoon in gesprek met TUDN. “Hij won de Scudetto met Napoli, wat niet gemakkelijk is. Ik beschouw hem op dit moment als een topspeler.”

Totti, die samen met onder meer Carles Puyol te gast was in Pachuca, ziet het Mexicaanse voetbal groeien. “Het Mexicaanse voetbal explodeert beetje bij beetje, het groeit en er zitten spelers bij van het hoogste kaliber. Ik hoop op een dag meer Mexicaanse spelers in het Italiaanse voetbal te zien. Voor mij zijn het hele belangrijke spelers.”

Totti en Puyol werden gezamenlijk opgenomen in de Football Hall of Fame in Pachuca. Ook Carlo Ancelotti, Samuel Eto’o, Xavi, Kaka en Rivaldo kregen die eer deze week op zich. Zij waren wegens andere verplichtingen echter afwezig tijdens het evenement in Mexico.

Santiago Gimenez
Waar Lozano als Eredivisie-speler complimenten ontvangt in de Mexicaanse media, wordt de lofzang rondom Feyenoord-spits Santiago Gimenez getemperd door een icoon uit zijn geboorteland. Cuauhtémoc Blanco, die maar liefst 120 interlands speelde voor Mexico, is nog niet volledig overtuigd door de 22-jarige spits van de Nederlandse landskampioen.

“Ik ga je één ding vertellen, met alle respect: je hebt het over Nederland, je hebt het niet over de Engelse Premier League”, aldus Blanco. “Je moet realistisch zijn. Je hebt het over de Eredivisie, dat is echt geen competitieve competitie in Europa.” Gimenez was in zijn eerste acht competitiewedstrijden goed voor twaalf doelpunten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Net alsof je altijd naar Engeland moet om een legacy neer te zetten Blanco (wel mooie sprongetjes overigens in 1998 😉) Vind dat dat weleens een beetje genuanceerd mag worden. Zou leuker zijn als het qua topspelers en successen weer wat meer verdeeld zou zijn dat komt het voetbal denk ook ten goede.

"“ik ga je één ding vertellen, met alle respect: je hebt het over Nederland, je hebt het niet over de Engelse Premier League”, aldus Blanco. “Je moet realistisch zijn. Je hebt het over de Eredivisie, dat is echt geen competitieve competitie in Europa."

Topscorers van de competitie die van de top 3 kwamen hebben het later eigenlijk altijd goed gedaan in grotere competities. Zeker als ze nog jong waren toen ze het goed deden in NL.
Suarez, Ronaldo, Romario, Van Nistelrooij, Kuijt, Huntelaar, Depay, , Bergkamp, Van Basten, Haller. Enkel Jorgensen en Luuk de Jong hebben niet echt aan kunnen haken en volgens mij had men van Kezman ook meer verwacht.

12 oktober 2023 om 14:26

Je vergeet nog Zlatan, Kluivert Cruijf?

Iedereen weet toch dat Eredivisie een opleiding is. Wij zullen nooit kunnen meten met PL of Laliga dat heeft gewoon te maken met geld.

Het is een goed begin, zelf ben ik nog eerst ook benieuwd hoe doet hij het NU tegen Lazio bijvoorbeeld.

12 oktober 2023 om 14:31

“ Je vergeet nog Zlatan, Kluivert Cruijf?” Ik denk dat je er nog wel een aantal mist uit de top 3.

12 oktober 2023 om 14:31

Cruijff wel idd en ook vd Kuijlen enzo, maar Zlatan en Kluivert zijn nooit topscorer in de competitie geworden.

12 oktober 2023 om 15:13

Dat is een manier om ernaar te kijken, maar dat spitsen als Vleminckx, Malki, Sol en nog meer beperkte spitsen hier soms ook aan de lopende band kunnen scoren toont natuurlijk wel aan dat het hier niet heel lastig is.

12 oktober 2023 om 15:22

Daarom zeg ik topscorers van de competitie van de top 3.
Die zijn een hele andere weerstand gewend dan de spitsen van de rest van de competitie en zijn daarom ook succesvoller in het buitenland.

12 oktober 2023 om 15:14

Alves, Machlas, Júlio Cruz, Obiko, Venegoor, Eijkelkamp, Luc Nikis… enz enz Genoeg veelscorende spitsen waar je na de eredivisie niets meer van gehoord hebt.

12 oktober 2023 om 15:23

Topscores van de competitie van de top 3.
Nilis was dat wel maar brak zijn been op 2 plaatsen.

12 oktober 2023 om 15:44

Nilis past echt niet in dat rijtje. Die brak de eerste wedstrijd in het buitenland zijn been.

12 oktober 2023 om 15:18

Als we naar de topscorers van de Eredivisie seizoenen kijken vanaf 2000/-01 dan hebben we het over de volgende spelers die wel of geen succes hadden buiten de Eredivisie:
- Kezman (00/01, 02/03, 03/04): Geen succes
- Van Hooijdonk (01/02): Geen succes
- Kuyt (04/05): Succes
- Huntelaar (05/06, 07/08): Succes
- Afonso Alves (06/07): Geen succes
- El Hamdaoui (08/09): Geen succes
- Suarez (09/10): Succes
- Vleminckx (10/11): Geen succes
- Bas Dost (11/12): Geen succes
- Bony (12/13): Succes
- Finnbogason (13/14): Geen succes
- Memphis (14/15): Succes
- Vincent Janssen (15/16): Geen succes
- Nicolai Jorgensen (16/17): Geen succes
- Jahanbakhsh (17/18): Geen succes
- Tadic en Luuk de Jong (18/19): Geen succes
- Berghuis en Dessers (19/20): Geen succes
- Giakoumakis (20/21): Geen succes
- Haller (21/22): Succes

Dan zijn als je het mij vraagt van de 21 spelers er zeker 15 geen succes geweest buiten de Eredivisie. Dat vind ik wel een vrij flink aantal. Ik vind zeker dat men een punt heeft door te zeggen dat het stempel 'eredivisie' er zeker niet eentje is die garant staat voor succes en goede spelers. Ik heb nu al de afgelopen 23 jaar erbij gehaald, wat natuurlijk al erg veel is, maar kijk je naar de afgelopen 5 of 10 jaar dan wordt het er eigenlijk alleen maar slechter op in mijn ogen. Als we nu nog steeds terug moeten grijpen naar namen zoals Van Nistelrooy, Bergkamp, Ronaldo en Romario (spelers die rond 2010 wel van de Europese velden verdwenen waren) dan denk ik juist dat je zijn punt best bewijst.

12 oktober 2023 om 15:24

Daarom zeg ik topscorers van de competitie van de top 3.
Die zijn een hele andere weerstand gewend dan de spitsen van de rest van de competitie en zijn daarom ook succesvoller in het buitenland.

12 oktober 2023 om 15:39

Maar de topscorers van de top 3 worden vaak niet eens topscorer van de Eredivisie. Hoe kun je dan verlangen dat ze de grote competities van Europa wel even bij de keel vatten?

Je moet al zo vreselijk ver terug in de tijd gaan dat het toch nauwelijks meer relevant is? Uit de lijst die ik net opgelepeld heb hebben we het dan over:
Kezman, Van Hooijdonk, Nicolai Jorgensen en Luuk de Jong als spelers zonder succes en Kuyt, Huntelaar, Suarez, Memphis en Haller als spelers die het wel goed gedaan hebben. Dan moet je niet nog eens willen gaan definiëren wat je precies onder succes verstaat want dan wordt het voor een speler als Memphis ook al erg lastig.

Welke absolute wereldtopper is er nu de afgelopen 10 jaar uit Nederland gekomen? Ik kom met moeite aan Frenkie de Jong. Dan ben je er wel zo'n beetje en dan laat ik het idee dat we alleen naar spitsen kijken al varen! Laat staan dat we nog in discussie moeten gaan of De Jong überhaupt wel in die klasse thuishoort.

13 oktober 2023 om 09:13

Virgil van dijk is anders ook wel een echte wereldtopper (geweest)

12 oktober 2023 om 15:44

Alireza, Jorgensen, finnbogason, janssen, giakoumakis, bony...

12 oktober 2023 om 17:38

Je vergeet ook Vlemincx
Giakumakis machlas en al die andere sukkels die topscorer waren in de Eredivisie. Het is niet echt moeilijk om tegen jeugdspelers een paar in te knallen als je spits bent ergens in de 3de divisie van Spanje(Ogbeche/Cambuur)

12 oktober 2023 om 22:34

@fr010frdam

Het is een mooie en aansprekende lijst die je aanvoert en denk er net zo over. Ik wel er aan toevoegen dat zelfs als we de X2 coëfficiënt als de top 5 competities hadden voor goals in de eredivisie dit de afgelopen 10 jaar geen enkele gouden schoen had opgeleverd, dit vind ik een behoorlijke indicatie dat scoren in Nl moelijker is dan Totti impliceert.

Een beetje denigrerend naar de successen van Gimenez. het klopt dat je hier makkelijker kan scoren dan in Engeland maar zie Gimenez straks wel een stap hoger maken en daar succesvol zijn. Heeft alles om een goede spits bij een goede team te zijn.

12 oktober 2023 om 14:20

Het is wel een feit dat de Eredivisie veel minder uitdagend is dan de PL. Ik zou niet weten waarom het denigrerend is, want Gimenez heeft in Europa ook nog veel te bewijzen.

De beste man Totti was in Mexico aanwezig met Puyol om bijgezet te worden in een of andere hall of fame waar niemand ooit van gehoord heeft.

Tja.. dan moet je natuurlijk even wat moois zeggen over het Mexicaanse voetbal en een bekende Mexicaanse speler. Dan kom je als Totto zijnde al snel bij Lozano, voormalig Napoli speler uit. Een paar leuke en vlijende woordjes verzinnen en uitspreken over Lozano en iedereen is weer tevreden!!

Mooi compliment naar Lozano toe van zo'n topper als Totti. Ik hoop wel dat hij snel zijn vorm weet te vinden. PSV kan het vooral Europees gezien goed gebruiken. Gelukkig was de laatste wedstrijd positief.

Da's wel een goed staaltje zelfpromotie natuurlijk. Niet heel creatief, maar altijd effectief. Totti zal ook vast heel goed weten dat een topspeler sterkhouder zou zijn van een Napoli en in een periode wat zijn hoogtijdagen zouden moeten zijn terugkeert naar een topclub in een middelgrote competitie. Lozano is absoluut goed, maar bij lange na geen topspeler. Dat was hij niet in de Serie A, laat staan in Europa.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren