Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Toptransfer voor felbegeerde Sofyan Amrabat zit in de afrondende fase

Laatste update:

De transfer van Sofyan Amrabat naar Atlético Madrid zit in de afrondende fase. Dat weet L'Équipe met zekerheid te melden. De Marokkaans international, die met Fiorentina de finale van de Conference League haalde en op het WK in Qatar een geweldige indruk maakte, aasde al een tijdje op een toptransfer. Die lijkt er nu dus te gaan komen.

Dat Amrabat deze zomer een transfer zou gaan maken, stond eigenlijk al vast. Er was de nodige interesse in de verdedigende middenvelder van la Viola en clubs als Barcelona werden genoemd. Het wordt nu een transfer naar Atlético, zo verzekert L'Équipe. Amrabat is al akkoord met de Madrilenen en de gesprekken tussen de clubs verlopen voorspoedig. De controleur heeft nog een contract voor een jaar bij Fiorentina en de Italianen hebben besloten dat ze niet het onderste uit de kan gaan proberen te halen. Een transfersom van twintig miljoen euro wordt genoemd.

Atlético is naarstig op zoek naar een speler met de kwaliteiten van Amrabat en zal naar alle waarschijnlijkheid een dergelijk bedrag uiteindelijk wel op tafel willen leggen. Trainer Diego Simeone wil een extra middenvelder die fysiek sterk is en veel ballen verovert, ook omdat Geoffrey Kondogbia op weg is naar Besiktas. De inkomsten die dat oplevert, worden ingezet om Amrabat op te kunnen halen bij Fiorentina. De Marokkaans international krijgt uiteindelijk de voorkeur boven Leandro Paredes van Paris Saint-Germain en Guido Rodriguez van Real Betis.

Amrabat heeft op 26-jarige leeftijd al een fraai rijtje clubs achter zijn naam saan. In 2016 brak hij onder Erik ten Hag door bij FC Utrecht, waarna Feyenoord hem een jaar later oppikte. Via Club Brugge en Hellas Verona belandde Amrabat bij Fiorentina, waar hij zich al snel ontwikkelde tot een onmisbare kracht op het middenveld. Tijdens het afgelopen seizoen kwam de controleur tot 49 officiële wedstrijden voor la Viola, waaronder de finale van de Conference League. Amrabat was basisspeler en ging met zijn ploeg uiteindelijk met 2-1 onderuit tegen West Ham United.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sow, dan is dat een goede deal van Atletico, 20 miljoen? Tonali voor 3x zoveel naar Newcastle... ik gun die jongen van harte een mooie stap naar Atletico.

22 juni 2023 om 14:07

Tonali komt uit 2000 en heeft een contract tot 2027.
Amrabat komt uit 1996 en heeft een contract tot 2024.

Daarnaast heeft Tonali zich al bewezen in de Champions League en is kampioen geworden. Amrabat niet.

22 juni 2023 om 14:24

Amrabat heeft met Marokko halve finale WK behaald. Hij is was een van de betere spelers op het WK. Voor dat land een wereldprestatie natuurlijk. CL winnen doe je vaak met wereldsterren om je heen.. toch niet helemaal te vergelijken vind ik.

22 juni 2023 om 14:30

Ja, klopr wat je zegt. Maar dan zou ik eerder voor Amrabat gaan dan voor Tonali. Ik snap dat de transfersom hierdoor lager uitvalt dus zou ik hem oppikken.

22 juni 2023 om 14:49

Ik vind 20 miljoen voor deze non voetballer veel geld, weggegooid geld zelfs. Had altijd voor Zubimendi gegaan als Atletico zijnde.

Amrabat is een prima voetballer, maar tegelijk ook het type voetballer wat makkelijk vervangbaar is. Bijtertje die alle ballen probeert te veroveren en daarna de bal inlevert bij een teamgenoot. Al moet ik zeggen dat hij opzich ook nog wel een goede steekpass in huis heeft. Dit soort spelers kan je overal in Zuid-Amerikaanse landen vinden dus een vervanger vinden zal niet zo moeilijk worden. 20 miljoen is een behoorlijke smak geld voor Fiorentina. Ik ben benieuwd of Amrabat het niveau van Atleti aankan, aan inzet in ieder geval geen gebrek. Mooie transfer voor die jongen.

22 juni 2023 om 14:08

Die jongen past perfect bij het spel en tactiek/mindset dat atletico heeft. Denk dat het een zeer goede match gaat zijn.

22 juni 2023 om 14:15

Vind alleen 20 miljoen wat magertjes. Had je na t afgelopen WK voor t dubbele kunnen verkopen denk ik.

22 juni 2023 om 14:11

Volgens mij ken je amrabat niet zo goed

22 juni 2023 om 16:01

Vind dat je hem persoonlijk tekort doet. Als hij het niveau van het WK consistent weet aan te tikken. Is het veel meer dan een balafpakker. Hij is dynamisch, heeft een geweldige mentaliteit en gaat altijd voorop eigenschappen die je niet kan trainen. Waardoor hij in mij ogen beter is dan veel mensen denken. Atletico is natuurlijk wel een ploeg wat op zijn lijf is geschreven. Daar gaat winnen toch net iets voor mooi verzorgd voetbal

Geweldig! Een speler zoals Simeone wenst. Kracht, lef en borst vooruit!

Jammer dat hij weggaat, maar deze transfer is hem gegund. Belangrijke speler geweest bij Fiorentina. Spelen bij de mooiste club van Italië is natuurlijk prachtig, maar ik snap dat hij een stapje hoger wil. Succes bij Atletico!

22 juni 2023 om 14:24

Hopen dat Fiorentina er zoveel mogelijk geld voor krijgt. Als vervanger zou ik kijken om misschien Torreira terug te halen

een "fraai rijtje clubs" en dan met clubs als Utrecht, Club Brugge, Verona aankomen...
Het zal aan mij liggen, maar op Fiorentina en mindere mate Feyenoord na zijn het niet de clubs waar iedereen van droomt. Atletico is natuurlijk wel een mooie toevoeging

Zou een geweldige tranfser voor hem en Atleti zijn. Hij pas perfect bij het type voetbal dat spelen.

Dit is nou echt de ideale club voor Amrabat. Vecht voetbal en nooit opgeven. Mooie transfers voor beide partijen!

Ik dacht dat Simone zou stoppen bij atletico of gaat hij toch nog een jaar door?

22 juni 2023 om 14:13

Ik had het ook al gehoord maar hij blijft toch begrijpelijk hij is de best betaalde trainer ter wereld.

22 juni 2023 om 14:13

Inderdaad ik las ergens begin dit jaar dat hij ermee stopt. Maar daarna nooit meer iets van gehoord.

Atletico is de perfecte club voor Amrabat. Zijn speelstijl is Atletico op het lijf geschreven en hij komt gewoon bij een topclub in Spanje terecht. Welverdiende transfer ook!

Afrikaanse spelers zijn over het algemeen stuk goedkoper ivm Africacup tijdens winter? Andere verklaring kan ik namelijk niet vinden. Echt een goede deal voor zowel Atletico als Amrabat. Wat zou hij binnen het Nederlandse elftal toch een goede stofzuiger zijn geweest.

22 juni 2023 om 17:45

Nee (Afrikaanse) spelers zijn over het algemeen goedkoper puur omdat in dit geval de beste jongen 1 jaar contract heeft. Fiorentina heeft weinig troeven in handen

Amrabat past precies bij het spel wat Simeone wil spelen, dus ik denk dat dit een match made in heaven is. Succes bij de mooiste club van Madrid.

Mooie beloning voor een speler die zichzelf is blijven ontwikkelen. Nu in Spanje dat laatste stapje om een nog betere voetballer te worden. Dicht bij Marokko, ook mooi meegenomen.

Ideale transfer, zal grote vrienden worden met Simeone die genoeg hebben aan 1 blik als het gaat om mentaliteit en manier van spelen!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren