Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Toornstra maakt rentree: ‘Oranje? Dat is voor de langere termijn’

Laatste update:

Jens Toornstra speelde zondag zijn eerste wedstrijd sinds hij half december een hamstringblessure opliep in de competitiewedstrijd tegen AZ. De middenvelder deed 45 minuten mee in de met 2-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen FC Emmen en voelt zich weer helemaal fit.

/

Toornstra had naar eigen zeggen voor de winterstop al zijn rentree kunnen maken, maar wilde niet te veel risico nemen. Hij zegt in gesprek met Metro dat hij ‘de lijn’ van de eerste seizoenshelft wil doortrekken: “Om eerlijk te zeggen ben ik best wel verbaasd dat ik me zo snel in de basis heb gespeeld en ook nog eens op een positie die ik niet gewend ben.” De ex-speler van FC Utrecht en ADO Den Haag staat doorgaans als hangende rechtsbuiten opgesteld.

Trainer Fred Rutten heeft echter al aangegeven dat hij op het trainingskamp in Dubai gaat nadenken over een andere rol voor Toornstra. “Ik zie het in ieder geval wel zitten. Een voorkeur voor een positie heb ik niet. Als ik maar speel”, aldus Toornstra, die er in NUsport aan toevoegt ‘best tevreden’ te zijn over het voorbije kalenderjaar. “Maar het kan altijd beter. Ik streef naar weer een goede serie met veel goals en assists. Oranje? Dat is voor de langere termijn.”

Denk jij dat Jens Toornstra meegaat naar het EK van 2016?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oranje vind ik hem net niet goed genoeg voor, zeker niet als buitenspeler. Op het middenveld heb je betere opties met oa Sneijder, Nigel de Jong, Strootman, Clasie, Wijnaldum, Klaassen en dan vergeet ik er nog wel een paar.

4 januari 2015 om 22:55

Ik denk niet dat hij tot de vaste kern van Oranje gaat behoren, maar hij zou zeker bij blessures wel een paar keer mee kunnen. Hij heeft bewezen dat hij zich moeiteloos aanpast bij elk team, dus je zou hem zo eens mee kunnen nemen

4 januari 2015 om 23:00

Eens, bij blessures zou hij inderdaad eens in beeld kunnen komen. Je hebt trouwens ook Van Ginkel nog, alleen moet die voor volgend jaar de goede keuze gaan maken. Blijf het zuur vinden dat die vorig jaar geblesseerd is geraakt. Speelde voor zijn blessure redelijk wat bij Chelsea, daarna kwamen Fabregas en Matic en was het klaar.

5 januari 2015 om 02:14

Van Ginkel helpt zijn carriere in het slop, door louter voor verkeerde clubs te kiezen. Nee doe mij dan maar Toornstra..

"toornstra had naar eigen zeggen voor de winterstop al zijn rentree kunnen maken, maar wilde niet te veel risico nemen."

Als dit tegen NAC was zeg ik groot gelijk, maar als die tegen PSV al 30 of 45 minuten had kunnen spelen dan had ik hem daar toch wel graag op de bank gezien...

4 januari 2015 om 22:41

Ik had wel willen zien hoe die wedstrijd tegen PSV was gelopen als Toornstra gewoon mee had gedaan. Hij was nu niet de enige die zat te schelden op de bank.

4 januari 2015 om 23:54

PSV zou hij zeker niet gehaald hebben, maar NAC was de kans wel groot dat hij die zou halen. Kan me voorstellen dat is besloten dat hij die wedstrijd heeft laten schieten. Natuurlijk had hij er bij geweest als hij tegen PSV had kunnen spelen!

Kan maarzo de nieuwe Kuyt worden. Kan alles en is multifunctioneel. Ook past hij zich steeds weer eenvoudig aan aan het gewenste niveau. Zowel bij ADO, Utrecht als Feyenoord is hij in no-time één van de sterkhouders.

4 januari 2015 om 23:05

Ik vind dat bijzonder snelle aanpassingsvermogen van Toornstra ook heel interessant, spelers die in zeer korte tijd al heel belangrijk kunnen zijn voor hun team. Strootman is een ander goed voorbeeld er van, en tot voor kort schaarde ik Suàrez hier ook onder (al ervaart die nu bij Barça wel wat problemen met het aanpassen).

5 januari 2015 om 02:15

Suarez is nog steeds aan absolute topper, hij past alleen niet bij Barca. Net hoe Bergkamp niet bij Inter paste.

5 januari 2015 om 22:00

Mee eens, het zal grotendeels wel aan het systeem/spelletje van Barca liggen. Wellicht heeft Suarez gewoon even wat meer tijd nodig om zich aan te passen, het blijft hoe dan ook 1 van de beste aanvallers ter wereld.

Voorlopig is er beter materiaal op het middenveld van oranje. Of er moeten blessuregevallen ontstaan, dan komt toornstra wel in beeld. Want hij kan het niveau wel aan, overal waar hij speelde pastte hij zich moeiteloos aan het niveau.

Toornstra is een sympathieke speler en een harde werker. Hij wordt hier min of meer terecht vergeleken met Kuijt. Hij past zich telkens goed aan wanneer hij een niveautje hoger komt te spelen. Ik betwijfel echter of hij goed genoeg is voor Oranje. Op het middenveld genieten Klaassen, Wijnaldum, De Jong, Blind, Strootman en Sneijder de voorkeur. Als hangende rechtsbuiten zou hij meekunnen, al geef ik persoonlijk de voorkeur aan ''echte'' flankspelers als Robben, Depay, El Ghazi en Boëtius. (kishna ?!?)

Omdat je met types als Strootman, De Jong en Klaassen al genoeg harde werkers hebt, denk ik dat Toornstra van weinig toegevoegde waarde zal zijn in Oranje ...

5 januari 2015 om 06:46

Clasie?

6 januari 2015 om 23:57

Die vergeet ik ook nog ... :-)

Speelt idd ook op het middenveld. En zo ben ik er nog een paar vergeten, waaronder Fer en Van Ginkel. Lijkt me in elk geval dat mijn punt duidelijk is : Voor Toornstra is eigenlijk geen plaats op het middenveld. Voor iedere positie zijn er meerdere/betere concurrenten.

Tja als een bruma en rekik worden opgeroepen dan lijkt het me normaal dat toornstra helemaal wordt opgeroepen.

5 januari 2015 om 06:47

Popie jopie doen? Totaal andere posities. Toornstra heeft veel meer concurrentie dan de twee die jij net noemt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren