Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Toneelstukje van Ryan Babel tegen Getafe valt niet goed bij Erik ten Hag

Laatste update:

Bij Ajax overheerst uiteraard teleurstelling na de 2-0 nederlaag van vanavond op bezoek bij Getafe. De Amsterdammers kwamen in Spanje geen enkel moment in hun spel en ergerden zich gedurende de wedstrijd zichtbaar aan de provocaties van de tegenstander. Trainer Erik ten Hag had Ajax vooraf gewaarschuwd voor het cynische spel van Getafe, maar moet na afloop toch erkennen dat zijn ploeg daar lang niet altijd raad mee wist.

Dat de zuivere speeltijd in het Coliseum Alfonso Pérez uiteindelijk slechts 42 minuten en 36 seconden bedroeg, was mede het gevolg van het spelbederf van Getafe. “Ik heb er vooraf niet veel aandacht op gelegd, maar natuurlijk is het besproken”, vertelt Ten Hag na afloop voor de camera van FOX Sports over de strijdwijze van Getafe. “We moeten vaker ons hoofd erbij houden. Op de momenten dat we kunnen voetballen, moeten we dat doen. In de duels moeten we de controle ook zeker bewaren en niet meegaan in hun opportunisme en emotie.”

Onder anderen Ryan Babel was zijn emoties in de tweede helft niet de baas: na een overtreding op Nyom rolde de 33-jarige aanvaller opzichtig over het gras en hinkte hij naast de verdediger van Getafe, om de spot te drijven met zijn opponent. “Ik wil niet op individuele namen ingaan”, reageert Ten Hag op het incident. De oefenmeester had liever gezien dat Babel het toneelstukje achterwege had gelaten. “Het is duidelijk dat zij alles uit de kast halen en het hele theater voorbij komt, maar daar moeten wij niet op ingaan.”

Ten Hag vindt vooral dat Ajax het vanavond in voetballend opzicht heeft laten liggen. “Alle ploegen hebben hetzelfde probleem (tegen Getafe, red.), maar wij kunnen beter dan we vandaag op de mat hebben gelegd. We hadden ook in de eerste helft de mogelijkheden om ons onder de druk uit te voetballen, al waren ze toen natuurlijk frisser en dan is het ook moeilijker. Maar er waren ook fases in de wedstrijd dat het wel kon. Dan moet je langer aan de bal blijven.”

“Het is de vorm van de vandaag. We hebben veel betere spelers op het veld staan dan dat we vandaag met name in de eerste helft lieten zien. Normaal is het wel onze kwaliteit om onder de druk uit te voetballen”, baalt Ten Hag. De 2-0 van Kenedy steekt extra bij de Ajax-trainer, omdat Perr Schuurs voorafgaand aan die treffer in blessuretijd onnodig balverlies leed op de helft van Getafe. “In de blessuretijd mag je natuurlijk niet meer tegen zo’n counter aanlopen. Of ik het Schuurs verwijt? Ik verwijt het de ploeg”, aldus Ten Hag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moet je dan ook niet doen, ook al was het wel terecht. Als je niet oppast krijg je meteen nog eens geel en dan wordt het nog moeilijker. Hoe moeilijk het ook is, zeker als ouderdomsdeken moet je je hierboven kunnen plaatsen.

Prima reactie van Ten Hag. Had Babel eigenlijk direct moeten wisselen na die idiote actie.

20 februari 2020 om 21:53

Daarvoor eigenlijk al. Speelde belabberd vandaag en eigenlijk de hele tijd bij ajax al. Was een redelijke voorstander van zijn komst maar vind hem tot nu toe maar matig en weinig toevoegen. Wel sneu dat je je als 33 jarige zo laat provoceren al vond ik het stiekem wel komisch

20 februari 2020 om 22:25

Met je eens. Vraag me inmiddels af of Noa Lang verhuren om Babel weer te huren nou zo'n goede zet was. Ik had Ryan wat hoger zitten,maar hij stelt ontzettend teleur.

20 februari 2020 om 21:53

Hij had hem überhaupt geen eens moeten opstellen. Sinds hij bij Ajax zit is hij steevast de slechtste van het veld. Snap echt niet wat mensen ooit in deze speler hebben gezien.

20 februari 2020 om 21:56

Eens, al heeft Babel wel goeie periodes in zijn carrière gehad. Maar vind hem echt niks toevoegen aan dit Ajax. Kan in het rijtje miskopen van Overmars.

20 februari 2020 om 21:59

Mishuren... hij is niet gekocht... 😉😂

20 februari 2020 om 22:07

Vond hem bij fulham bijvoorbeeld sterk spelen. Zoals hij bij ajax speelt, dan heb je vrij weinig aan hem helaas. Wat worden neres en promes gemist zeg

20 februari 2020 om 21:59

Helaas is Ten hag wel verantwoordelijk voor het opstellen van Babel. Want laten we eerlijk zijn, Babel heeft nog niets laten zien sinds hij in de winter overkwam. Tadic is het ook helemaal kwijt maar speelt wel elke week, kennelijk hoopt Ten Hag dat hij ineens weer in vorm is. Ziyech ging ook niet, net terug van zijn blessure. Maar toch maar hopen dat ie het ineens heeft. En dat tot slot Huntelaar inbrengen, dat gaat niet meer. Alveres eraf halen voor Schuurs, ook niet de beste zet maar goed, dat is achteraf. Nee het was niet veel vandaag, dat mag ook Ten Hag zich aantrekken.

20 februari 2020 om 22:05

Ten Hag lijkt zich inderdaad erg vast te houden aan zijn vaste namen. Huntelaar snapte ik ook totaal niet. Traoré kreeg geen enkele aanvoer en dan heb je al helemaal niks aan Huntelaar.

20 februari 2020 om 22:15

Klopt wat je zegt qua aanvoer, maar traore was deze keer gewoon matig en geen andere echte aanvallende opties op de bank. Toen huntelaar erin kwam begon het ook wel wat beter te lopen.

20 februari 2020 om 22:17

Op de vleugel heeft Ten Hag geen andere smaken dan Fabel en Tadic momenteel. Wie moet hij er anders neerzetten.

20 februari 2020 om 22:20

Dan terugvallen op de jeugd, Babel heeft het niet meer. Gaat al niet sinds hij terug is. Of een ander systeem spelen maar Babel op de vleugel is tot op heden gewoon slecht.

20 februari 2020 om 22:43

Ik was zelfs even bang dat hij er een tweede gele kaart voor zou krijgen; dan ben je helemaal in de aap gelogeerd. Dat was gelukkig niet het geval, maar deze man is er voor zijn ervaring bijgehaald. Wat moet je daar nu als jeugd(ige) speler van denken?

Hij reageerde tenminste, hoogtepunt van de wedstrijd

Jammer voor Schuurs. Velen zullen hem wel afbranden nu maar ik zie zeker veel potentie in hem. Maar als je persoonlijke fout tegen AZ al verlies oplevert en ook tegen Getafe ga je gigantisch in de fout dan kan je alleen in de spiegel kijken als je straks naast Pierie staat te ballen. Ik geloof in zijn kwaliteiten maar ik denk dat het nu tijd is dat hij laat zien ook mentaal uit het juiste hout gesneden te zijn.

20 februari 2020 om 21:57

Die jongen stond ook al een paar weken geblesseerd langs de lijn. Dan valt het niet mee om,zeker tegen deze tegenstander, in te vallen

20 februari 2020 om 22:00

Ben ik het helemaal mee eens Frits. Zoals gezegd zie ik veel toekomst in hem, maar het is en blijft topsport en dan word je afgerekend op de fouten.

20 februari 2020 om 22:01

Je kan zo'n speler niet in inbrengen in de EL. Verdedigers hebben ervaring nodig, anders maken ze domme fouten. Fouten waarmee je wel wegkomt in de KKD maar niet in Europa. Ik geloof ook wel in hem, maar nu nog niet.

20 februari 2020 om 22:09

Deels mee eens. Verdedigers hebben vooral ook wedstrijdritme nodig. Ik ben ervan overtuigd dat Schuurs indien fit samen met een fitte Daley een ijzersterk duo zou kunnen vormen. Maar je zou ze inderdaad eerst in de Eredivisie eens een serie wedstrijden kunnen opstellen.

20 februari 2020 om 22:14

Zou kunnen in de toekomst maar nu nog niet. De fout die hij maakte mag gewoon niet op Europees niveau. 1-0 kon je thuis nog goedmaken, 2-0 niet want Getafe hoeft maar een keertje uit te scoren.

20 februari 2020 om 22:24

Tja, ondertussen loopt er een Pierie rond die steevast uitblonk bij Heerenveen die niet eens overwogen wordt

20 februari 2020 om 23:04

Als je Jong Ajax volgt snap je ook waarom hij niet overwogen word.

Je moet niet netjes willen blijven voetballen tegen dit soort teams. Alles maar bescheiden willen accepteren. Gewoon hetzelfde doen als zij. Een van Bommel wist er wel raad mee. Frustreer hen dan maar lekker. Je kan wel netjes blijven maar na een tijdje wordt het teveel en gaat je focus verloren. Je wil voetballen maar dat gaat dan lastig. Echt zeer slecht gedaan en je had het kunnen weten. Weer hetzelfde liedje als tegen Valencia.

21 februari 2020 om 08:55

Ik vrees dat dat je geen doelpunten op gaat leveren. Maar jouw gedachte "if you can't beat them, join them " is mocht het volgende week voetballend weer niet lukken niet eens zo'n gekke gedachte. Rood kaartje aansmeren en dan hopen op wat meer ruimte om te voetballen.

Ten Hag heeft gelijk. Dit is niet de eerste keer dat Ajax zich laat provoceren. Maar ergste is nog het spel wat we hebben laten zien. Het was waardeloos. Simpele passes kwamen al niet aan. Lopen met de bal om deze te verliezen en dan zie je ook nog overstapjes en hakjes?? Dan moet Tadic of Donny op staan en zeggen dat iedereen het simpel moet houden. Deze vorm baart me dan ook echt wel zorgen. Dit gaat niet over individuen maar juist om het collectief.

20 februari 2020 om 21:58

Dat zou moeten, maar dat kan Tadic niet. Die is veel te veel met zichzelf en de tegenstander bezig als het niet loopt. Die toont zich alleen een leider als het goed gaat en dan ben je in mijn ogen geen echte leider.

20 februari 2020 om 22:00

Over het voetbal ben ik met je eens. Maar ik lees telkens dat Ajax zich heeft laten provoceren. Dat valt toch reuze mee? Alleen Babel laat zich even gaan maar als dat het ergste is? Ajax was voetballend gewoon niet goed, daar zat het hem in vandaag. Getafe was bloed irritant maar als Ajax een beetje fatsoenlijk voetbalt is het echt veel beter.

20 februari 2020 om 22:03

Provoceren vind ik ook niet het juiste woord. Maar ze reageerden veel te veel op Getafe. Armen in de lucht, hoofdschudden, mopperen tegen de scheidsrechter. Dan ben je te veel met de tegenstander bezig en te weinig met je eigen spel. Zeker als het al niet loopt werkt dat volledig in je nadeel.

20 februari 2020 om 22:05

Thamike. Te veel disonanten in de selectie en te veel zwakke aankopen

20 februari 2020 om 22:25

@Hansje dat vind ik echt veel te makkelijk gezegd. Als je kijkt naar vandaag met een Ziyech, Tadic, Donny, en zelfs Nico dat zijn fantastische voetballers die het vandaag laten afweten. Hebben laten zien erg goede spelers te zijn. Met Promes en Neres zou je het goed voor elkaar hebben. Blind was prima voor een speler die net terug komt en Onana in het doel en Martinez heb je een keurige selectie. Echter is het na de winter bij veel spelers niet goed en blessures gehad. Zijn net mensen.

Prima nooit meer opstellen die Babel. Kan er toch vrij weinig van

20 februari 2020 om 22:01

Ook nooit begrepen waarom ze die gehaald hebben. Meer bezig met zijn haar kleuren dan met voetbal

Tja ik snap Babel wel. Je wordt kots misselijk van zon ploeg. Getafe is het lelijkste team wat ik ooit gezien heb samen met Atletico. Dat heeft gewoon niks met voetbal te maken.

20 februari 2020 om 22:05

Klopt. Mijn bloed kookte gewoon na de wedstrijd van al dat irritante gedrag. Toch vind ik dat Babel daar gewoon boven moet staan als prof. Zeker als je teruggehaald bent vanwege je ervaring. Ik denk dus dat hij zich beter druk kan maken om zijn eigen ondermaatse prestaties. Hopelijk volgende wedstrijd een Engelse scheids, anders kunnen we hem wel schriftelijk afdoen.

21 februari 2020 om 13:21

Die eerste goal was prachtig! Als Ajax die gister had gemaakt dan zou je heel wat anders zeggen!

Tja grootste probleem vanavond was gewoon de kwaliteit binnen de selectie.

20 februari 2020 om 22:03

Precies, het gebrek aan kwaliteit. Zonder Promes en Neres is het niks op de vleugels en die zijn in het Ajax spel erg belangrijk. Hopelijk is het volgend jaar beter met de aankopen.

20 februari 2020 om 22:07

Ik denk dat Ajax naast Overmars die goed kan onderhandelen een TD nodig heeft die de zwakke plekken in de selectie aanpakt. Overmars haalt spelers maar heeft te weinig oog voor de selectie als geheel. Dan doel ik ook op lengte en fysiek

20 februari 2020 om 22:12

Hoe kun je dat nou zeggen na de enorme stappen die Ajax gemaakt heeft afgelopen jaren met Overmars. Mensen vergeten snel waar Ajax stond een paar jaar geleden.

20 februari 2020 om 22:16

Ik heb grote hoop op de nieuwe Braziliaan. Promes en Neres ben ik ook dik tevreden over. Maar ja, spelers die maanden niet gespeeld hebben maar in vorm willen komen voor het EK bij Ajax, daar moet Ajax niet aan meewerken.

20 februari 2020 om 22:22

@hansje1969
Ik heb dezelfde post van jou nu al in diverse topics voorbij zien komen. Denk je nu echt dat hij de spelers in zijn uppie haalt? Hij heeft toch een team van scouts, een trainer en weet ik wat nog meer. Hoe zie je 2 technisch directeuren naast elkaar functioneren? Dat kan toch niet? Dan moet je er nog een derde bijzetten als die andere twee het niet eens worden. Als het goed gaat is Overmars de man en nu moet hij onder curatele worden gesteld. Beetje opportunistisch niet?

21 februari 2020 om 06:19

Laat Overmars de transfers regelen. Dan doel ik op de onderhandelingen. Laat een ander de selectie bouwen.ik reken overmars echt niet alleen af op de mislukte aankopen, maar wel dat er gewoon dingen aan de selectie schorten. Martinez is gehaald als backup voor Nico. Alvarez is gehaald als vervanger van De Licht. Maar niet voor de opbouw of als middenvelder waar ze meestal spelen. Uit armoe staat Veltman - die geen contract verlenging kreeg - nu maar weer centraal achter. Omdat die twee blijkbaar nog minder zijn.tja dan hebben we ook direct de vraag beantwoord hoe er niet geanticipeerd is op het vertrek van Schöne en De Jong.nog een onderdeel is bijvoorbeeld de reserve doelman. Vorig jaar het gekloot met Lamprou bijvoorbeeld.maar ook de scouting zal doorgelicht moeten worden. Hoe kan je spelers als Magalan en Bandé halen terwijl alle kenners zeggen.....niet doen!dit zijn toch zaken die nu gewoon niet op orde zijn. Dit kan Overmars blijkbaar niet alleen oplossen. Dus vandaar zeg ik dit steeds.hoop dat je hier wat mee kan

Als je iemand wil martelen maar geen geweld wil gebruiken dan geef je hem een kaartje voor de volgende editie van Getafe vs Atletico Madrid.

Babel’s beste actie deze wedstrijd. Eindelijk wat te lachen in deze zaadwedstrijd.

Jaja, hetzelfde liedje wat we als Nederlanders al jaren zingen. “Erboven staan” en “je eigen spel spelen”. En wanneer de hele wedstrijd wordt vermoord , of het nou Getafe of Portugal is, met je bek vol tanden staan en absoluut geen Plan B hebben. Dan heb ik liever een Babel die lekker reageert. Als hun vervelend zijn, wees vervelender. Ik zou echt een dikke glimlach krijgen als Tadic er eentje gewoon lekker bij de ballen greep, en daarna zou gaan janken dat zijn hand geblesseerd is geraakt. En het Nederlandse clubvoetbal interesseert mij nog vrij weinig, laat staan als ik een Ajacied was.

20 februari 2020 om 22:18

Leuk dat Babel grappig reageert maar het was beter geweest als hij zijn voeten had laten spreken. En dat deed hij niet, het was gewoon slecht vandaag. En helaas was hij niet de enige speler die vandaag niet thuis gaf. Ik ben bang dat de koek op is. Na de halve finale CL kunnen ze het niet opbrengen in de EL. Denk dat het goed is dat komende zomer het elftal grondig vrnieuwd wordt. Ajax heeft frisheid nodig.

20 februari 2020 om 22:35

Tja, dat Babel zijn voeten niet laat spreken is niet geheel zijn schuld puur vanwege het feit dat Babel het simpelweg niet meer kan. Halfjaartje bij Gala was al drie keer niks ondanks de goaltjes die hij wel telkens meepikte, en dat dan in een matige competitie als de Super Lig (aldus Alex17, een fervente Super Lig volger). Ajax heeft idd frisheid nodig, en daarom vond ik het aantrekken van Babel al echt belachelijk ondanks dat hij als tussenoplossing is gekomen. Ziyech is al weg, en de rest zal ook volgen, en nu mogen Overmars en co weer laten zien wat ze kunnen. En dan hoop ik voor jullie niet dat dat Vertonghen/Babel-achtige aankopen zullen worden.

20 februari 2020 om 22:37

Vertonghen kan niet, die liet bij Tottenham onlangs zien dat het over is. Ik heb hoop op de niewue aankoop uit Brazilie en wellicht blijft Neres ook nogh een jaartje. Dan hebben we in ieder geval snelheid op de vleugels en mensen die een mannetje kunnen passeren.

Bij de 2-0 moet Dest in stappen en niet achteruit lopen daar ligt de grootste fout.
Dat je een bal verspeelt kan altijd dom of niet maar je moet als verdediger daar nooit achteruit.

20 februari 2020 om 22:19

De laatste minuut met 1-0 moet een verdediger helemaal niet instappen, laat staan doordekken, de bal verspelen en dan diep druk willen zetten. Ajax had de hele wedstrijd geen enkele kans, trek dan de 1-0 over de streep en probeer het thuis. Maar ga niet als een dolle naar voren om dan het deksel op de neus te krijgen.

Babel brengt veels te weinig . Die kan zijn plaats bij het Nederlands elftal wel vergeten .
Ajax werd uit hun spel gehaald, maar liet zelf ook weinig zien.
Het is nog niet verloren , ze kunnen het volgende week nog recht zetten . Ook al zal het een hele klus worden

Babel graag op eerstvolgende vliegtuig terug naar Istanbul. Voegt werkelijk niks toe en is puur voor de bühne gehaald. Trouwens het hele elftal heeft vandaag verzaakt en het lijkt alsof sommigen voor zichzelf spelen.

20 februari 2020 om 22:43

In Istanbul zitten ze ook niet op hem te wachten hoor, die hebben nu hun lieveling Onyekuru weer op die positie en beginnen eindelijk te draaien.

21 februari 2020 om 11:55

@felipe Damsko er was vaak wel terechte kritiek op die Noa Lang maar ik vind Babel eerlijk gezegd nog minder presteren

Wat een slechte wedstrijd en wat een slecht Ajax. Verdiend verloren. Eerste goal begrijp ik niet waarom ze zover van het doel verdedigen en gokken op buitenspel. Dat was vragen om problemen. Tweede goal waar is schuurs in hemelsnaam mee bezig. Amateurisme ten top. Tadic, Ziyech, vd beek en blind gaven allen niet thuis en dan blijft er weinig over. Babel nooit neer opstellen. Wordt diep gestuurd neemt hij de bal zeer slecht mee. Was anders 100% kans geworden. En met die kopbal weet ik niet wat hij wou maar hij zelf waarschijnlijk ook niet. Had er gewoon in gemoeten. En ja getafe is een irritante ploeg en ja de scheidsrechter was belabberd en ja er is slechts 43 minuten gevoetbald. Maar dat is allemaal geen excuus. Ajax speelde gewoon bagger!

Getafe wilde niet voetballen, die willen een resultaat halen en doen daarvoor wat in hun macht ligt. Ze kunnen namelijk voetballend nooit winnen van Ajax. Geen schande en zelfs prijzenswaardig dat ze zichzelf op waarde schatten en er resultaat mee halen. Een scheidsrechter is er echter om het voetbal te beschermen en/of bevorderen. De zuivere speeltijd die in deze wedstrijd zat is dan ook direct iets wat de scheidsrechter aan te rekenen valt, die had hier veel strakker moeten optreden. Overigens een heel ander iets. Voetbalzone weet een kop te bedenken over Ten Hag vs. Babel, terwijl Ten Hag het juist opzichtig vermijd om persoonlijke verwijten uit te delen. Voetbalzone is er ook niet op uit om journalistiek te bedrijven maar om met hun beperkingen zoveel mogelijk clicks (en dus geld) binnen te halen. Geen schande en zelfs prijzenswaardig dat ze zichzelf op waarde schatten en er resultaat mee halen...

Stelletje hypocrieten bij Ajax. Nico is 1 van de grootste toneelspelers in het voetbal. Gisteren was het niet anders. Voelt hij ook een x hoe het is als andere op het toneel schitteren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren