Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Timber spreekt in uitgebreid interview opnieuw over eventuele transfer

Laatste update:

Jurriën Timber weet nog niet of hij komend seizoen in het shirt van Ajax speelt. Het Algemeen Dagblad pakt zaterdagochtend uit met een uitgebreid interview, waarbij een eventuele transfer van de 21-jarige verdediger opnieuw ter sprake komt. Timber tekende in augustus vorig jaar een verbeterd contract, waarin een clausule met een gelimiteerde transfersom werd opgenomen. Het mislopen van Champions League-voetbal heeft geen invloed op de keuze van de Utrechter. “Het is niet zo dat ik weg ben als we geen Champions League spelen. Ajax blijft Ajax."

Waar tweelingbroer Quinten Timber met Feyenoord afgelopen weekend de landstitel wist binnen te slepen, loopt het dit seizoen bij Jurriën met Ajax iets minder lekker. “Ik kan me niet herinneren dat ik geen kampioen werd.” Toch moet hij zijn broer complimenten geven. “Kampioen met nog twee wedstrijden te gaan. Wij hebben dat ook meegemaakt. Dan ben je heer en meester. En dat is knap van Feyenoord. Zo eerlijk moet je ook zijn.” Technisch directeur Sven Mislintat hoopt Timber, die nog tot medio 2025 vastligt, deze zomer in de Johan Cruijff ArenA te houden.

Toch sprak Timber zelf nog niet uitgebreid met de Duitser. “Ik ben hem hier op De Toekomst tegengekomen en toen hebben we elkaar kort en een-op-een gesproken. Met mijn zaakwaarnemer heeft hij langer gesproken. Voor zover ik weet, wil Ajax me hier houden. Verder kan ik er moeilijk iets over zeggen. Gesprekken daarover zullen binnenkort wel volgen.” Volgens diverse media verlangt Ajax zo’n vijftig miljoen euro indien de centrumverdediger wel vertrekt komende zomer. Of dat bedrag ook de gelimiteerde transfersom in zijn contract is, is niet bekend.

Het Manchester United van Erik ten Hag hoopte de snelle mandekker vorig seizoen te verleiden met een droomtransfer, maar Timber besloot te blijven. De rechtspoot is nog niet duidelijk over zijn eigen toekomst. “Eigenlijk zit ik nu in dezelfde situatie als vorig jaar. Ik weet nog niet of ik die stap nu wel ga maken. Ik ben blij dat ik bij Ajax zit. Hier kun je je altijd laten zien.” Het spelen in de Champions League is niet doorslaggevend in zijn keuze. “Nee, het is niet zo dat ik weg ben als we geen Champions League spelen. Ajax blijft Ajax.”

Voor Timber draait het erom de juiste keuze te maken. Dat kan ook een langer verblijf in Amsterdam zijn. “Waar ik naar kijk: als ik wegga, klopt het hele plaatje dan? Ik weet ook hoe belangrijk de trainer en de jongens om je heen zijn. Ik ga ervan uit dat dat volgend seizoen beter zal zijn. Met of zonder mij, Ajax krijgt het meestal wel weer op de rit. Maar of ik nou blijf of Ajax verlaat: ik heb er alle vertrouwen in dat ik de juiste keuze zal maken.”

Speelt Timber volgend seizoen nog voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker weggaan Jur. Ajax is momenteel een beetje een zinkend schip dat zelfs moet oppassen dat ze dit seizoen geen 4e wordt. Ja het is de club mrt de grootste naam en het meeste geld. Maar ze hebben eigenlijk dezelfde fout gemaakt als Feyenoord destijds met veel geld. Allerlei rare aankopen.

20 mei 2023 om 09:26

Waar zou hij naartoe moeten? Clubs als Leverkussen, Fiorentina en Everton spelen komend seizoen ook geen Champions League en het is ook niet zo dat hij dit seizoen heeft aangetoond een hoger niveau aan te kunnen.

20 mei 2023 om 09:36

Ik denk dat hij in een driemans verdediging of als rechts back (niet opgaand) beter zou renderen.
Atletico Madrid zou denk ik super zijn mochten zij hem willen.
Als je ziet dat ze Axel Witsel als rb neerzetten kan Timber zeker dat niveau ook halen.

20 mei 2023 om 09:57

De kwaliteiten van Timber worden hier in Nederland nog wel eens overschat. Als je hem voor belachelijk veel geld had willen verkopen had je dat verleden jaar moeten doen. Dit jaar is hij in een groot aantal wedstrijden volledig door de mand gevallen. Positioneel ( verdedigend) is hij erg matig, tel daarbij op dat hij het in duelkracht en lengte vaak af moet leggen. Dan ben je voor clubs niet een hele zekere investering voor de 50 miljoen die Ajax vraagt.

20 mei 2023 om 10:12

Ik zou Timber graag bij Inter zien. Als vervanger van Skriniar. Denk dat hij als rechter centrale verdediger uitstekend uit de verf komt. Snel, kan heel behoorlijk indribbelen en heeft een goede inspeel pass. Neemt niet weg dat hij dit seizoen heel matig speelt en dat wij die 50 miljoen niet kunnen betalen.

20 mei 2023 om 10:20

Ik denk dat hij dat vooral niet aan jou heeft getoond. Ik denk dat Timber, ondanks een slecht jaar van Ajax, erg goed is en niet zou misstaan bij een club als Liverpool. Waar lag het volgens jou aan dat hij dat niveau niet heeft aangetikt?

20 mei 2023 om 13:14

@marek Hamsik
Je hebt helemaal gelijk, ik heb dit ook talloze keren hier gezegd.
Hij past in een 3-4-3 systeem als CV mist hij het fysieke aspect gewoon terwijl hij toch wel heel intelligent kan verdedigen.

20 mei 2023 om 12:17

"ajax is momenteel een beetje een zinkend schip dat zelfs moet oppassen dat ze dit seizoen geen 4e wordt".

Is totale onzin. Feyenoord is de laatste 4 seizoenen op resp. 21, 6 (onafgemaakte competitie), 27 en 12 punten afstand geëindigd van Ajax. En is nu kampioen geworden met een voorsprong van 13 punten. Heeft allemaal te maken met de omstandigheden. Ajax is de beste trainer sinds Van Gaal kwijt geraakt terwijl er ook nog eens 10(!) potentiële basisspelers zijn vertrokken die belangrijke automatismen hebben mee genomen met hun vertrek. De club is in amper 3 jaar tijd de bijna volledige topselectie van 18/19 kwijt geraakt, daar is Tadic nog als enige van over gebleven. Er zijn in NL kennelijk mensen die zichzelf hebben wijs gemaakt dat een club een kwaliteitsverlies van dergelijke omvang zomaar kan opvangen zonder dat het gevolgen heeft voor het spel en de resultaten en dat is natuurlijk zo bespottelijk als het maar zijn kan.

Het is totale onzin dat Ajax een zinkend schip zou zijn, door al die sleutelspelers die zijn vertrokken, is de club niets anders overgebleven dan opnieuw te beginnen. En dat is allesbehalve een noviteit, maar loopt als een rode draad door de clubgeschiedenis. Een nieuwe start zorgt altijd voor aanvangsproblemen, die zijn daarbij onvermijdelijk. De succeselftallen van Ajax door de jaren heen hebben met elkaar gemeen dat ze altijd zorgvuldig zijn opgebouwd. En dat kost nu eenmaal tijd. Het is typisch Nederlands om zoiets vanzelfsprekends vanuit een defaitistisch perspectief te benaderen ipv voor de optimistische benadering te kiezen dat een nieuwe ronde altijd nieuwe kansen biedt. Ook als de concurrentie er relatief beter voorstaat.

20 mei 2023 om 13:02

Ajax is geen zinkend schip, maar een gezonken schip. Juist fantastisch om nu in te mogen stappen. Hoofdscout weg, hoofd jeugdopleidingen weg. Dramatisch seizoen. Die Mislintat kan de hele club naar zijn hand zetten en zijn idee doorvoeren. Dat zijn de momenten dat de club keihard de weg naar boven inzet. Zag je ook met overmars. Toen die 100% zijn visie en idee kon doorvoeren ging het echt heel hard. Ik heb wel vertrouwen in die Muslintat. Heeft echt wel een duidelijke visie, wil juist met een kleine kring werken die hij vertrouwd en heeft geen voorkeur voor een nauwelijks samenwerking met zaakwaarnemers, maar juist op basis van scouting en data spelers aantrekken.

Als Timber naar een grote club in het buitenland verhuist en hij legt het spel van dit seizoen op de mat, zit ie binnen een maand op de tribune. Denk dat ie beter even kan bewijzen dat dit seizoen een uitzondering was voor na te denken over z'n transfer.

20 mei 2023 om 09:05

En toch was hij bij Oranje op het WK heel erg sober en degelijk. Ik zou hem voor zijn optredens dat toernooi een prima 7 geven, terwijl bij Ajax toen al alles in de fik stond. Bij een andere club zie ik Timber weer in zijn kracht spelen. Ik vind het moeilijk om zijn mindere spel los te zien van hoe historisch slecht Ajax dit seizoen is. En voor mij is nog steeds een van de beteren.

20 mei 2023 om 10:59

Maar dat laatste bewijst toch juist dat hij niet klaar is voor een stap hogerop? Hij kan het duidelijk nog niet aan zonder een sterke partner naast hem (Martinez). Dan heeft Timber in mijn optiek nog genoeg te leren, als je zonder je sterkere partner allemaal individuele fouten gaat maken. Dat zegt niet dat hij slecht is, maar in mijn optiek wel dat hij nog niet het niveau van de Eredivisie is ontschoten.

Overigens ben ik het niet met je eens dat hij het hele WK 7ens heeft gespeeld. Heeft daar ook fout gemaakt die tegengoal inleidde en was positioneel geregeld afwezig. Dat verdient niet voor elke pot een 7 in mijn optiek.

20 mei 2023 om 11:07

Arme jongen staat het hele seizoen met Bassey of Alvarez naast hem. Iedereen praat er erg makkelijk over maar hebben jullie zelf wel op een beetje niveau gevoetbald? Als je compagnon geblesseerd is en daar komt een speler te spelen die een stuk minder is en dan is het heel heel hard werken. Timber en Martinez waren een erg goed ingespeeld duo, nu krijgt die Bassey, Alvarez of Rensch daar voor terug, dat is niet te vergelijken.

20 mei 2023 om 12:15

Dus omdat Timber matige spelers naast het heeft staan is het geoorloofd om individuele fouten te maken die niets maar dan ook niets te maken hebben met spelers naast hem?

Timber is gewoon aan het falen zonder een sterke partner (Martinez). Dan heb je weinig te zoeken op een hoger niveau.

20 mei 2023 om 12:55

@migi
Miss is de eredivisie wel een platform voor hem. Voor een goede CV mist hij gewoon dat hij niet kan koppen. Misschien zou hij beter zijn op de positie waar zijn broer speelt

Ik vraag me af welk team op dit moment zit te wachten om timber voor 50 miljoen aan te schaffen na zon matig seizoen.als je er 25-30 kan krijgen lijkt het me al veel op basis van afgelopen seizoen. Prima speler maar zou niet weten waarom een club momenteel volle pond voor hem zal betalen

20 mei 2023 om 09:03

Gelukkig kijken scouts ook naar de twee eerdere seizoenen waarin Timber echt uitstekend speelde. Zowel nationaal als internationaal. Heeft ook de nodige interlands gespeeld en een zeer degelijk EK en WK gespeeld. In tegenstelling wat iedereen hier zegt, vind ik hem dit seizoen niet eens heel slecht. Als je het niveau vergelijkt met de eerdere seizoenen, dan wel, maar zo een kale vergelijking gaat voorbij aan het historisch slechte seizoen dat Ajax draait.

20 mei 2023 om 09:37

Ik denk ook dat ze kijken naar zijn kwetsbaarheden; die zijn dit seizoen toch wel extra duidelijk geworden.

De Timber van de vorige seizoenen vond ik bij tijd en wijle een echte veldheer; zo makkelijk als hij verdedigde. In een grote competitie -bij niet per se een topclub- kom je gewoon vaker onder druk te staan tegen veel betere tegenstanders. Dan wordt hij kwetsbaar.
Dat zal ook meewegen verwacht ik.

Neemt niet weg dat hij wel een leuke stap zal maken.

Edit: Typos

20 mei 2023 om 11:13

Ik vind 50 miljoen ook heel veel voor Timber op dit moment maar ik zou hem ook niet voor minder dan het contractueel afgesproken bedrag weg doen als Ajax zijnde.
Bij 25-30 lekker in Amsterdam laten. Volgend jaar zal hij dat ook nog wel waard zijn ondanks een korter contract.

Lijkt me voor hem verstandig om nog een seizoen te blijven. Draait een heel matig jaar. Staat verdedigend veel te vaak verkeerd en gaat duels slapjes aan. In tegenstelling tot jaren hiervoor. Bijzonder wel. Aan de bal is het nog steeds prima natuurlijk maar maakten andere CV's hem eerder beter dan hij was of is dit gewoon zijn niveau? Is natuurlijk ook een vrij kleine CV en heeft niet de power van een Martinez om dat bijvoorbeeld in de PL te compenseren.

20 mei 2023 om 09:11

Ik vind het best grappig hoe iemand twee uitstekende seizoenen draait, en dan er termen komen als "is dit gewoon zijn niveau" als hij een minder seizoen draait in een historisch slecht Ajax. De onderlinge afstanden tussen de linies zijn echt gigantisch en spelers als Timber en Alvarez dweilen eigenlijk met de kraan open. Er valt gewoon geen eer te behalen in dit Ajax. Martinez is een geweldenaar, maar die ontplofte ook naast Timber. Veel mensen vergeten dat Martinez pas basisspeler werd na anderhalf seizoen toen hij met Timber een complementair duo vormde. Met Schuurs naast zich zag het er bij Martinez soms ook erg wankel uit. Zoek de wedstrijd Midtylland-Ajax maar eens op.

20 mei 2023 om 09:36

Suarez7. Je zou toch denken dat hij juist dit seizoen zichzelf had kunnen onderscheiden als verdediger? Er was namelijk werk genoeg te doen daar. Dat hij duels verliest heeft toch vrij weinig te maken met hoe het om zich heen gaat? Denk dat dit seizoen juist laat zien dat hij verdedigend gewoon zijn zwaktes heeft. Andere 2 seizoenen was Ajax vaak de bovenliggende partij en was het achterin gewoon een stuk makkelijker dan dat het nu is.

20 mei 2023 om 09:54

@Suarez, het 'is dit zijn niveau' is een vraag he, geen constatering. Misschien speelt hij inderdaad wel minder omdat Ajax een slecht seizoen speelt. Misschien ook wel niet. Kan ook best zijn dat hij zich eerder kon optrekken aan het niveau en nu terugvalt naar zijn eigenlijke niveau. Ik vind hem bijvoorbeeld zoals ik zeg niet echt de power hebben om in een grote competitie ook zo solide te spelen over een heel seizoen. Maar nogmaals: ik weet het niet. Wat ik wel zie is dat hij dit seizoen gewoon heel matig speelt. En niet alleen door grote afstanden maar ook gewoon in onderlinge duels, 1 op 1 situaties en positionering. Daarom zeg ik: lekker nog een jaartje Ajax, weer op niveau komen en dan met zelfvertrouwen een stap maken. Zijn plek in Oranje is hij denk ik sowieso komende jaren kwijt aan de Ligt.

20 mei 2023 om 10:23

"Veel mensen vergeten dat Martinez pas basisspeler werd na anderhalf seizoen toen hij met Timber een complementair duo vormde."

Dat heb ik hier al vaker gelezen maar dat klopt niet. Martinez heeft in zijn eerste seizoen welgeteld 2 wedstrijden gemist, 1 daarvan werd hij naar de tribune verwezen en de andere haakte hij af wegens een blessure. Dat was de laatste wedstrijd tegen Utrecht en daarna werd de competie stilgelegd om corona. Ajax heeft dat seizoen in alle competities maar 43 wedstrijden gespeeld en Martinez 41, nagenoeg alles als basisspeler en de meeste als middenvelder.

In zijn 2e seizoen had EtH tijdelijk de kolder in de kop vwb Martinez want toen heeft hij Martinez in Dec. een maand naar de bank/tribune verwezen waaronder de wedstrijd tegen Feyenoord en psv. Dat seizoen heeft hij 7 wedstrijden gemist.

Als hij slim is blijft hij nog lekker bij Ajax. Niet alleen Timber maar meerdere spelers hebben niet het beste seizoen achter de rug. Vind Timber nog niet klaar voor een vervolg stap.

Natuurlijk weet hij wel dat hij een transfer gaat maken. Vind het misplaatst. Hij deelde absoluut in de malaise. Heeft echt geen goed seizoen gedraaid. Mag je misschien niet verwacht e gezien z’n leeftijd maar hij is ook een vaste international. Bovendien als je goed genoeg bent dan ben je oud genoeg. Ook hij mag als belangrijke speler z’n verantwoordelijkheid nemen. Als ETH hem haalt dan speelt ie daar op rechtsachter. Zonde. Maar hij verdiend een boel geld en dat is uiteindelijk het doel.

20 mei 2023 om 09:08

Als dat zijn doel was, was hij vorige zomer al weggeweest.

20 mei 2023 om 13:45

Hij heeft een flinke opwaardering en een vastgestelde transfersom gekregen. Dat is investeren in de toekomst/de volgende transferperiode. Dat heet strategie, slim onderhandeld. Niet gaan voor directe genoegdoening maar voor een uitgestelde, hogere voldoening. Het een sluit het ander dus niet uit.

Ik zie hem liever vertrekken, meer waard gaat hij niet worden en heeft duidelijke een nieuwe prikkel nodig, dit seizoen was gewoon slecht van hem.

Schijnt dat hij ook op de top zit qua salarisniveau en nog een mega bonus heeft ontvangen voor dit extra jaartje.

In belangrijke wedstrijden krijgt Ajax cruciale tegengoals omdat Timber niet kort genoeg dekt en of onvoldoende daadkrachtig is in de kopduels.

Daarom zou het top zijn als hij voor een mooi bedrag verkocht kan worden. Graag een vervanger die kort kan dekken en goed kan koppen.

Ik zou dit wel een aankoop voor Newcastle vinden. Jong, redelijk bewezen en potentie zat. Geen idee of ze al vol zitten qua verdedigers.

20 mei 2023 om 11:06

In Engeland moet je kort dekken en kopduels winnen. Daar zal hij niet op worden gescout door Newcastle gok ik, maar wie weet.

Met de juiste persoon naast hem kan hij zich verder ontwikkelen. Martinez en Timber vulde elkaar goed aan. Daarbij lijkt het nu dat een type Martinez , Timber beter maakt.

Kan deze jongen niet gewoon lekker nog een seizoen voetballen ipv constant praten over een transfer. Echt vermoeiend. Iets met focus en respect naar je werkgever.

ik vind timber een beetje een zacht ei. nog net te zwak voor een centrale verdediger.
het is ook te makkelijk om hem te vergelijken met de ligt op die leeftijd, want dit is buiten categorie.
timber zit daar qua niveau gewoon onder, ook qua fysiek trouwens. ik denk als hij naar een grotere club gaat dat hij al snel tot rechtsback wordt gepromoveerd. en zoals andere al aangeven zal hij best renderen in een 3 mans verdediging of bij een club als man city (gek genoeg) waar je veel al aan de bal bent. misschien dat hij een beetje de weg van ake kan volgen.

50 miljoen is veel geld maar Timber is 21 en heeft al een goed EK en WK gespeeld en ook in de CL laten zien een hoog niveau te kunnen halen.

Ik zou ‘m als Ajax zijnde niet voor minder dan die clausule wegdoen. Dan is alleen de vraag of een kopende club door dit seizoen heen kan prikken waar hij wat mij betreft op een 6 uitkomt qua prestaties.

Op basis van dit seizoen denk ik niet dat hij snel zal presteren bij een ploeg met een tweemans centrum, maar eerder bij een Inter of Atletico waar hij als RCV kan spelen. Daar valt zijn vaak matige positionering minder snel door de mand en kan hij ruimte creeëren door in te dribbelen.

Dit seizoen viel die wel behoorlijk door de mand hoor. Timber dribbelt veel te vaak te lang in waardoor je het spel echt vertraagt. Daarnaast is die verdedigend gewoon zwak dit seizoen. Verliest veel te veel kopduels en is niet agressief genoeg als die een keer moet druk zetten. Opbouwend valt die ook tegen want zijn passing is echt belabberd en een leider is die helemaal niet. Hij zou er goed aan doen om nog een jaartje te blijven. Want in een tweemans defensie zie ik hem niet slagen.

Timber is een groot talent, wij zijn zo goed in spelers afschrijven na 1 seizoen. Heel Ajax is slecht, met Rensch en Sanchez op de zijkanten kom je veel eerder in de problemen als de jaren ervoor, zelfs Ramos had fouten gemaakt in zijn toptijd als hij bij dit Ajax had gespeeld, lekker naar het buitenland Jurrien, jij word net als veel andere spelers niet gewaardeerd in Nederland. Die jongen is begin 20 en hij mag nu al geen fouten meer maken.

50 mil mag per direct gaan! Door de mand gevallen wanneer hij is aangewezen om de verdediging te leiden.

Timber heeft toch laten zien dat hij totaal niet klaar is voor een volgende stap. Zo veel fouten. En met zijn lengte heeft hij centraal achterin niets te zoeken. Koppend uiterst zwak en met de bal is het een loper. Geen passer, wat je op die positie nodig hebt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren