Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Amrabat mijdt directe vraag niet en bespreekt toekomst bij Manchester United

Laatste update:

Het is niet geheel ondenkbaar dat Sofyan Amrabat ook volgend seizoen het shirt van Manchester United draagt. De Marokkaanse middenvelder speelde een uitstekende pot in de FA Cup-finale met Manchester City en ging na afloop van dat duel bij Ziggo Sport in op zijn toekomst.

“Een heel dik compliment voor de trainer", prijst de middenvelder zijn coach, Erik ten Hag. "Hij heeft ons heel goed voorbereid. Dit is precies het plan wat we wilden en wat hij zei is precies uitgekomen. We moeten het gewoon compact houden, de ruimtes heel klein houden, keihard bikkelen en dan hopen in de omschakeling wat te doen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Ik denk dat we twee perfecte goals hebben gemaakt en heel weinig hebben weggegeven", doelt Amrabat op de uitvoering van het spelplan. "Uiteindelijk was het al met al een perfect plan, en we hebben het perfect uitgevoerd.”

De 56-voudig Marokkaans international werd aan het eind van de zomerse transferwindow tijdelijk overgenomen van Fiorentina. Manchester United betaalde een kleine tien miljoen euro aan de Italianen om een jaar lang over Amrabat te kunnen beschikken.

De Engelsen hebben een koopoptie in het contract van de verdedigende middenvelder staan. Die bedraagt ongeveer vijfentwintig miljoen euro. “Of ik al weet wat ik volgend jaar ga doen? Nee. We gaan praten", vertelt Amrabat. "Blijven is zeker een optie. Kijk, ik denk dat het een heel moeilijk seizoen is geweest. Als Manchester United moet het veel beter en ook voor mij persoonlijk.”

Amrabat werd door de blessurecrisis bij Manchester United met de nodige regelmaat op de linksbackpositie geposteerd, waar Luke Shaw grote delen van het seizoen miste en Tyrell Malacia helemaal niet in actie kwam.

“Dat is niet makkelijk”, aldus de balansbewaker. “Ik ben altijd rustig gebleven, heb keihard getraind. Uiteindelijk wordt geduld beloond. We gaan praten. Manchester United is de grootse club in de wereld, dus wie zou hier niet willen voetballen?”, zo laat Amrabat doorschemeren wel oren te hebben naar een langer verblijf in Manchester. “Maar alle partijen moeten blij met elkaar zijn, dus we gaan zitten en kijken wat er uit gaat komen."

Paul Scholes


Amrabat was overal op het veld te bekennen in het duel met Manchester City. Hij vulde de rol van balansbewaker nagenoeg perfect in. Paul Scholes vergelijkt hem op zijn Instagramkanaal dan ook met een 'prime Gennaro Gattusso', verwijzend naar de legendarische AC Milan-middenvelder.

Soyan Amrabat oogst lof van Paul Scholes.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In wedstrijden zoals gisteren komen zijn kwaliteiten naar boven. Op het WK speelde Marokko ook erg compact.
Hij komt in de problemen als de ruimtes groter worden. Daarom betwijfel ik of de premier league een goede competitie voor hem is.

26 mei 2024 om 12:02

Klopt, daarnaast wil United lijkt me meedoen om de grootste prijzen, het liefst met aanvallend voetbal. Amrabat is goed als je wil verdedigen en op de counter wil spelen zoals United gisteren voor een groot gedeelte deed. Maar op weer stappen omhoog te maken, zou ik persoonlijk toch afscheid nemen van Amrabat..

26 mei 2024 om 13:02

Prima voor erbij als je tegen City, Liverpool, Arsenal speelt en tegen tegenstanders waar je eventueel 1-0 moet verdedigen. Zou hem er gewoon bij houden als ik United was, prima voor de bank.

Amrabat speelt altijd wel een 7, ik vond hem bij Feyenoord echt bagger spelen maar wat hij op het WK liet zien, was gewoon zijn fenomenale potentie. Ik hoop gewoon dat hij dit elke grote wedstrijd kan laten zien.

26 mei 2024 om 12:19

Geweldig hoe je jezelf binnen dezelfde zin nog tegenspreekt

26 mei 2024 om 12:41

Laatste 8 wedstrijden 1x een 7 gescoord en de rest allemaal minimaal een 6. Toch even je Marokkaanse bril afzetten habibi.

Amrabat is geen basismateriaal voor het niveau waar Utd naartoe wil. Zou bij de huidige top 4 niet in de basis staan. Voor Utd een verdienstelijk seizoen gespeeld en gedaan wat er van hem gevraagd werd, gisteren was 1 van zijn beste wedstrijden in Engeland, maar ik zou hem alleen houden als back-up.

26 mei 2024 om 15:59

Ik ben geen Marokaan cigero, ik zeg dit als voetballiefhebber. Amrabat is juist voor United gemaakt, de vuile meters die hij maakt is gewoon van buitencatogerie. Daarboven op trekt hij na 13 km nog een paar sprints. Waar heb je het over jongen? In topvoetbal draait het vooral om wie het meest rent. Je doet alsof je veel verstand van voetbal hebt maar in werkelijkheid trap je alleen open deuren.

26 mei 2024 om 21:16

Een ballon d’or wint-ie niet maar Amrabat kan in principe prima basisspeler zijn bij Arsenal, Liverpool of Tottenham, wat daar staat is nou ook weer niet wereldschokkend. Het is altijd zo, als een ploeg slecht draait dan lijkt driekwart van de selectie een cafevoetballer.

29 mei 2024 om 13:33

De vuile meters zijn buitencategorie?? Haha, gaat het wel? Wat is dit nou weer?

29 mei 2024 om 13:35

Hangover, nee Amrabat kan niet in de basis staan bij Arsenal, want daarvoor moet je ook goed kunnen voetballen anders speel je Partey, Rice of Jorginho er niet uit. Bij Utd afgelopen seizoen kon het prima omdat die op de counter cq reactionair voetbal speelden, dan heb je wel wat aan hem en dat heeft hij verdienstelijk gedaan met de FA Cup finale als bekroning. Voor een ploeg die het spel moet maken en er ook creativiteit van hem wordt verwacht komt hij tekort.

31 mei 2024 om 16:25

Jij vind dat amrabat niet op het niveau van united zit terwijl hij juist zichzelf bewijst op grote wedstrijden zoals tegen city wat is dat dan geluk? Wk ook geluk? Toen crystal palace 4-1 won van united was het zeker ook zijn schuld terwijl hij de hele wedstrijd op de bank zit. Hoe kan ie een speler de schuld geven die een transfer maakt naar een club toe waar het totale chaos is en dat je dan zegt dat hij het niveau niet aankan. Hij is geen bellingham hij is een verdedigende middenvelder zoals valverde iemand die de vuile meters maakt. Zonder valverde zou real madrid ook niet winnen. Elke speler heeft een eigen taak. En als je amrabat linksback zet en je zet casemeiro als cv zijn dan de spelers te slecht? Je hebt weinig verstand van voetbal. Courtois is ook slecht als je hem in de spits zet. Weet je niet hoeveel blessures er waren bij united dat spelers op andere plekken worden gezet?

31 mei 2024 om 16:36

Valverde is een cm.

Nogmaals, Amrabat deed het tegen City heel goed en op het wk ook, maar hij heeft niet het niveau waar Utd naartoe wil. Hij zal dus ook niet in de basis staan bij de ploegen die in de top spelen. Je kunt me een hoop woorden in de mond leggen, maar daarmee laat je juist zien dat je niet echt sterke argumenten aan kunt dragen waarom hij juist wel bij Utd zou moeten blijven. Als Utd doorselecteert op Casemiro en daadwerkelijk een waardige verdedigende middenvelder haalt, dan valt Amrabat buiten de boot. Het is een prima speler om erbij te hebben als back-up, maar that's it.

Amrabat is een speler met een duidelijke rol die alleen kan functioneren met de juiste spelers om hem heen. In de passing is het echt geen wereldklasse maar zoals hij Foden gisteren volgde was uitstekend. Ik zou hem zeker behouden omdat je spelers als hem nodig hebt. Hij heeft ook de juiste mentaliteit en kan de meters maken ( iets wat Casemiro niet meer laat zien ).

Een beetje als Wijnaldum, kan hele hoge piek aantikken als het team erom heen hem precies gebruikt in een bepaalde rol. Daarom denk ik ook niet geschikt voor de absolute top, waar er toch over het algemeen weinig compact gespeeld wordt. Behoudens een Mourinho-team, natuurlijk.

met het oog op een seizoen waarin je veel wedstrijden speelt, gewoon behouden als dat mogelijk is.
Misschien niet voor de basis, maar gewoon een sterke en goede bankspeler die genoeg minuten gaat maken. Keer op keer wordt wel bewezen dat de breedte en diepte van je selectie belangrijk is.

Als Barca fan lijkt zelfs 25M veel op dit moment haha... Ben groot fan van Amrabat en hoop dat waar hij ook gaat hij veel gaat spelen, wat ook goed gaat zijn voor Marokko. Ik denk dat Atletico perfect bij hem past!

Ik zou als Man U zijnde ook naar Palinha van Fulham kijken! Die speelt al tijdje zeer sterk!

26 mei 2024 om 15:30

Van mij mag Amrabat ook bij United blijven als wisselspeler omdat hij in topwedstrijden als extra slot op de deur wel echt een meerwaarde heeft, maar voor het gros van de wedstrijden bij United hoort hij gewoon geen basisplaats te krijgen en ik weet niet of hij daar zelf trek in heeft.

Voor hemzelf zou het denk ik inderdaad het beste zijn om naar Atletico te gaan; daar past zijn speelstijl het best van alle topclubs en die spelen vaak met drie Cv's achterop waardoor de ruimtes achterin nooit groot worden én hij het voetballen aan één van de voetballend betere Cv's over kan laten. Met een waarschijnlijk vertrek van Casemiro is Amrabat echter wel een mooie optie om achter de hand te hebben, al moet er wel echt een basisvervanger voor Casemiro komen.

Eerlijk is eerlijk Amrabat speelde gisteren echt als een baas. Ik ben het hele seizoen eigenlijk al kritisch op Amrabat. Mede omdat ik vind dat hij het eigenlijk alleen maar echt laat zien bij het Marokkaanse elftal. Dat was gisteren wel even anders. Vond het onderonsje met Erik achteraf ook ontroerend. Zover als mijn liplezen skills gaan zei hij iets van bedankt voor deze kans coach ik zal dit nooit vergeten.

Gister de Amrabat van het WK gezien. Speelde heel goed; zat overal fel tussen, goed afjagen.

Is het basismateriaal waardig voor een club als United die uiteindelijk aanvallend moet gaan spelen? Nee, maar een prima speler voor op de bank; als je dan een voorsprong wilt verdedigen kan hij erin. De vraag is, is hij bereid dat te doen en wilt United daarvoor 25M neertikken.

United heeft een prima kern aan spelers waar ze op verder kunnen bouwen als Onana, Shaw, Martinez, Dalot, Mainoo, Amrabat, Mount, Fernandez, Hojlund en Garnacho. Als ze nou vanuit die basis gaan doorselecteren komen ze er wel, maar dan moeten ze ook wel durven grote namen van de hand te doen die niet leveren of simpelweg niet in de chemie of spelopvatting renderen. Hoop dat ze niet weer 300 miljoen uitgeven aan twee spelers in plaats van slimme en gerichte aankopen.

26 mei 2024 om 15:38

300 miljoen gaat er sowieso wel uit, daar ben ik eigenlijk wel van overtuigd. Er gaan namelijk dit seizoen teveel spelers vertrekken of er moet een vervanger komen voor veelvuldig geblesseerde spelers dat er gewoon veel nieuwe (potentiã«le) basisspelers moeten komen en daar betaal je dik voor, zeker als je club United heet.

Er moet een nieuwe linksback komen omdat je er gewoon niet vanuit kunt gaan dat Shaw een heel seizoen fit is en Dalot nu het gros van het seizoen misbruikt wordt op links (al doet hij het daar heel verdienstelijk hoor) terwijl dat eigenlijk éã©n van je betere spelers is.
Er moet een nieuwe cvm komen omdat Casemiro waarschijnlijk vertrekt en in wedstrijden waar je zelf de bal hebt is Amrabat daar simpelweg niet goed genoeg voor.
Er moet een nieuwe RCV komen omdat Varane sowieso vertrekt, Lindelã¶f daar zomaar achteraan kan gaan en je op die plek gewoon veel spelers moet hebben als je afgelopen seizoen bekijkt.
Er moet een ervaren spits bij; of een concurrent of een backup, maar met het vertrek van Martial is Hojlund de enige spits in de hele selectie.
Er moet eigenlijk een rechtsbuiten bij, maar als Rashford blijft zou je het volgend seizoen kunnen proberen met Garnacho en Diallo. Dat is wel een enorm risico, maar de noodzaak voor de andere plekken is simpelweg nog groter.

Ik hoop zelf eigenlijk dat Rashford ook nog vertrekt en Olise wordt aangetrokken. Dan kan Garnacho zich gaan focussen op zijn favoriete positie (linksbuiten) en heb je in ieder geval weer een mogelijk basiswaardige (linksbenige!) rechtsbuiten. Dat acht ik echter niet realistisch, dus dan zal het vooral die andere posities moeten worden. Geluk bij een ongeluk is wel dat er hopelijk drie enorme salarissen vrij gaan vallen in de zomer (varane, Casemiro en Martial) en dat er dus op dat gebied wel wat mogelijk is.

edit: Ik heb in mijn opsomming overigens potentiã«le jeugdspelers die gaten op kunnen vullen al meegenomen, buiten de jongens die dit seizoen af en toe bij de selectie zitten is er namelijk weinig jeugd beschikbaar. Diallo en Kambwala hikken tegen het eerste aan (in ieder geval voor speelminuten) en Forson, Wheatley en Collyer gaan dat hopelijk doen volgend jaar. Ergens hoop ik ook nog steeds op Shola Shoretire, maar die lijkt een beetje te stagneren (mede door een paar zware blessures).

Mainoo en Garnacho reken ik dan al tot basisspelers en Diallo en Kambwala zie ik als extra optie, maar je kunt simpelweg geen aankopen negeren voor alle genoemde talenten net, ze zijn nog niet goed of consistent genoeg om daadwerkelijk invaller of vaste back-up te worden bijvoorbeeld.

Nu hij de laatste wedstrijden weer veel speelt en op zijn eigen positie zie je zijn klasse. Gisteren geweldig maar ook tegen Newcastle was hij echt de baas en viel hij op . Ik zou hem er zeker bij houden.

Gisteren was hij echt prima, maar ik vind hem verder te kort komen voor dit niveau. Aan de bal is het gewoon te weinig en er lopen in de top spelers rond die zijn kwaliteiten wel combineren met voetbal.

Speelt eigenlijk in balbezit hetzelfde als frenkie de jong. Balletje breed balletje terug alleen werkt Amrabat wel harder. Toch zijn mensen hier wel strenger voor hen dan voor hen Frenkie “sideeye”

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren