Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Philippe Coutinho lijkt na positieve gesprekken terug te keren op bekend terrein

Laatste update:

Philippe Coutinho gaat zijn carrière vermoedelijk vervolgen bij het Braziliaanse Vasco da Gama, de club waar hij zijn doorbraak als voetballer beleefde. De 31-jarige middenvelder is nu nog eigendom van Aston Villa, dat hem dit seizoen uitleent aan het Qatarese Al-Duhail.

Volgens de Italiaanse transfermarktexpert Fabrizio Romano vorderen de gesprekken over een overgang gestaag en raakt de Braziliaanse club langzaam overtuigd van de komst van de creatieveling.

Coutinho, die 68 interlands speelde voor het nationale elftal van Brazilië, zou zelf zeker open staan voor een vertrek naar Brazilië. Als klein jochie doorliep hij aldaar de jeugdopleiding van de ploeg uit Rio de Janeiro.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Inter speurde het talent af en tikte een slordige vier miljoen euro neer voor de aanvallende middenvelder, die direct weer gestald werd in Brazilië. Uiteindelijk kwam Coutinho tot negentien wedstrijden voor de hoofdmacht van Vasco da Gama.

Inter stalde hem in de jaren daarna nog bij RCD Espanyol, alvorens Liverpool hem uiteindelijk losweek uit Italië. In de ploeg uit de Merseyside kende de Braziliaan zijn grootste successen en wist hij FC Barcelona ertoe te verleiden 135 miljoen euro te betalen voor zijn diensten.

In Spanje brak Coutinho geen potten en wist hij de astronomische transfersom verre van waar te maken. Via een verhuurperiode bij Bayern München wist de rechtspoot uiteindelijk bij Aston Villa flarden te laten zien van hetgeen hij bij Liverpool tentoonstelde.

The Villans wisten na de succesvolle verhuurperiode van een jaar genoeg en maakte twintig miljoen euro over naar FC Barcelona, maar onder het bewind van Unai Emery was er geen plekje voor Coutinho. Derhalve werd de Braziliaan een jaar later gestald in Qatar, waar hij met 9 doelpuntencontributies in 21 wedstrijden een tamelijk kleurloos seizoen afwerkte.

Nu lijkt Vasco da Gama uitkomst te bieden. Coutinho tekende in 2022 een contract voor 4 jaar bij Villa en ligt dus nog wel even vast op Villa Park. Wat een eventuele overgang naar Brazilië dus in de weg zou kunnen staan is een transfersom, waarover Romano nog niet bericht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aston Villa heeft op papier wel een goede selectie, Zaniolo, Barkley en deze countinho die waren uitgeleend. Wel mooi om te zien!

26 mei 2024 om 12:58

Charles barkley?

26 mei 2024 om 13:18

Wat dacht je van Luiz, Pau Torres, Martinez, Watkins en McGinn... Prima selectie. En Zaniolo is volgens mij gehuurd dus die zal wel teruggaan

27 mei 2024 om 11:28

Barkley is niet uitgeleend door Villa. Is oud speler ja.
Zaniolo is juist gehuurd van Gala, niet verhuurd

31 pas, dacht dat hij inmiddels al 35 of ouder was. Loopt voor mijn gevoel al lang mee, al dik 20 jaar maar loopt dus 15 jaar ongeveer mee. Blijft zonde, de transfer naar Barcelona destijds was geen goede keus. Bij Liverpool was hij fenomenaal. Helaas sterven type spelers zoals Coutinho inmiddels uit, een creatieve 10. Al speelde Coutinho meestal ook in een vrije rol vanaf de vleugels bij Liverpool ipv op 10, zag je de afgelopen jaren ook bij Ziyech (bij Ajax al) bijvoorbeeld en James.

26 mei 2024 om 14:49

Heb het idee dat het verval al is begonnen toen de scorende buitenspelers hun intrede maakten. Kijk maar naar Kaka die sneuvelde bij Madrid. De echte 10 zie je niet of nauwelijks meer. De enige die dit seizoen echt die rol min of meer nog had en domineerde was Bellingham.

26 mei 2024 om 16:27

Klopt, maar met alle respect; Bellingham vind ik dan weer geen klassieke 10. Natuurlijk heeft hij een goede techniek en scoort hij zijn goals, maar technisch is hij geen Coutinho, Ozil, James, Kaka, Diego, Riquelme en nog een hoop andere namen. De klassieke 10 wordt, als die er nog zijn, al jarenlang in een vrije rol vanaf de vleugels gebruikt zoals Coutinho bij Liverpool, Ziyech bij Ajax en momenteel Galatasaray, Bernardo bij Manchester City of worden net wat meer allround waardoor ze ook eventueel als een soort 8 kunnen spelen. Ook heel goed en fijn, maar vind het toch zonde dat dit gebeurd.

26 mei 2024 om 17:23

Ooehh tof dat je Diego noemt, die wordt vaak over het hoofd gezien!
(Tenzij je Diego Maradonna bedoeld hahah).

27 mei 2024 om 17:09

Nee, bedoel de Braziliaan Diego. Ik heb Maradona nooit zien spelen, alleen wat beelden gezien maar dus nooit live. Nu heb ik het over de Diego die bij o.a. Werder Bremen, Juventus, VFL Wolfsburg en Atletico Madrid heeft gespeeld en bij Werder Bremen was hij echt ontzettend goed. Wat was ik een gigantisch fan van hem.

27 mei 2024 om 21:41

Ja die Diego bedoelde hij denk ik ook. En eerlijk is eerlijk, vergeet ook niet onze eigen Sneijder en Van der Vaart..

Couthino.. wat een verhaal zou dit zijn geweest bij barca. Had alles maar dan ook alles om bij Barca Neymar op te volgen maar het kwam er niet uit. Klaagde nooit, gedroeg zich altijd netjes en respectvol en van de drie grote aankopen (griezman, Dembele en Couthino) kon ik hem het minste kwalijk nemen. Nog steeds zonde dat het er niet uit kwam.

26 mei 2024 om 20:20

@barcalover; hij paste ook perfect bij Barca, doordat het een echte voetballer is/was waar je naar uit keek. Maar wat je zegt, het kwam er helaas niet uit. Echt een voetballer pur sang. Zo jammer.

Ik weet niet of Coutinho ooit goed genoeg is geweest voor Barcelona. Hij heeft een goede periode bij Liverpool gehad, maar helaas voor hem begonnen ze pas alles te winnen toen hij weg was. Met het geld van Coutinho werden onder meer Van Dijk losgeweekt.

Bij Barcelona heeft hij nooit een super goede indruk gemaakt, al was die club toen ook al wel in verval geraakt. Bij Bayern kon hij zijn stempel toch ook niet helemaal drukken, maar viel notabene tegen Barca goed in en won de treble daar. Dat is Barcelona nooit meer gelukt.

Barcelona moest zelfs 5 miljoen extra aan Liverpool overmaken omdat hij de CL won, haha.

26 mei 2024 om 17:13

Dat laatste stukje is hilarisch en tegelijkertijd erg pijnlijk om te beseffen als barça fan haha..

Zou een mooie transfer voor hem zijn. Vasco is echt heel gaaf. Ben er een keer geweest en alles is top daar. Het stadion is schitterend en ligt midden in een favela en de sfeer was echt bizar goed.

31 pas. Dacht dat hij rond de 37 was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren