Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tiental AZ ontsnapt in Heerenveen na zoveelste flater Andries Noppert

Laatste update:

Maarten Martens heeft ook zijn tweede wedstrijd als interim-coach van AZ niet weten te winnen. De Alkmaarders wisten tegen sc Heerenveen in de slotfase nog wel een punt te redden: 2-2. Het duel lag in de beginfase stil vanwege vuurwerk dat vanuit het uitvak op het veld werd gegooid. Vangelis Pavlidis tekende voor zijn twintigste goal in de Eredivisie dit seizoen en Denso Kasius ontving een directe rode kaart. Andries Noppert ging andermaal in de fout, waardoor Heerenveen twee punten verspeelde.

Bij Heerenveen begon Thom Haye op de bank. De middenvelder zag een transfer naar Como afketsen en trainer Kees van Wonderen leek het in dat kader verstandig hem daarom op de bank te zetten. Aan de kant van AZ had Sven Mijnans na blessureleed weer een basisplaats. Hij redde vorige week tegen PEC Zwolle (2-2) in extremis een punt voor de Alkmaarders.

Het duel in het Abe Lenstra Stadion was nog geen zes minuten onderweg, toen de meegereisde fans van AZ vuurwerk op het veld gooiden. Naar verluidt als wraakactie voor het vuurwerk dat de Heerenveen-fans vorig seizoen op het veld gooiden in Alkmaar. Scheidsrechter Sander van der Eijk legde het duel daarop stil. Na ongeveer een kwartier werd de wedstrijd hervat.

AZ had geen last van de onderbreking en brak de ban na twintig minuten spelen. Een prachtige voorzet vanaf rechts van Kasius werd door Pavlidis fraai over de hulpeloze Andries Noppert gekopt. Het twintigste Eredivisie-doelpunt van de Griekse spits, die daarmee concurrent Santiago Gimenez (negentien goals) passeerde op de topscorerslijst. De Alkmaarse euforie was echter van korte duur.

Een voorzet vanaf rechts van Patrick Wålemark werd door Jordy Clasie op ongelukkige wijze in eigen doel gewerkt: 1-1. Meer rampspoed voor AZ volgde kort voor rust. Kasius ging aan de zijlijn vol op het lichaam van Pawel Bochniewicz staan en na een check bij de VAR trok Van der Eijk een directe rode kaart. De bezoekers moesten dus verder met tien man in Heerenveen, dat geen strafschop tegen kreeg ondanks het signaal van Pavlidis dat Sven van Beek hands maakte in de zestien.

Heerenveen profiteerde kort na rust van de overtalsituatie. Osame Sahraoui had een goede actie in huis op links en uit diens voorzet wist Luuk Brouwers de 2-1 binnen te tikken. De thuisclub nam duidelijk het heft in handen en het tiental van AZ wist er nog maar sporadisch uit te komen. Ondertussen bracht Van Wonderen Haye als invaller binnen de lijnen.

Martens bracht in de slotfase Ruben van Bommel, Mees de Wit en Jens Odgaard binnen de lijnen in een poging om een punt te redden. Dat punt kwam er ook voor de bezoekers. De uitkomende Noppert schoot tegen Bochniewicz aan, waarna de bal in het Friese doel zeilde: 2-2. Ongeloof bij alles en iedereen bij Heerenveen, dat dus toch niet wist te winnen van de tien AZ'ers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begint toch wel een probleem te worden bij Noppert. Toch niet zo goed als iedereen initieel dacht.

28 januari 2024 om 14:39

Hij is 29 jaar oud en speelt bij Heerenveen, hoe goed dachten mensen dat hij was?

28 januari 2024 om 14:48

Goed. Hij was echt geweldig vorig seizoen en haalde toen gewoon een heel hoog niveau. Toen werd hij terecht naar een betere club geschreven.

Alleen daar is niets van over. En is de vraag om vervanging eveneens terecht. Maar iedereen die hem vorig jaar geweldig vond, had natuurlijk gewoon gelijk. Al zijn er altijd misgunners die nu denken toentertijd gelijk te hebben gehad.

28 januari 2024 om 14:52

Deels heb je natuurlijk gelijk dat mensen te snel denken gelijk te hebben gehad als drie jaar later eens wat veranderd.

Maar ik denk dat er niet zozeer mensen waren die Noppert vorig jaar niet goed genoeg vonden. Er was niet echt een Nederlandse keeper die het aantoonbaar beter deed.

Tegelijkertijd mocht je daar wel de terechte reservering bij plaatsen dat één zwaluw nog geen zomer maakt, en je nog maar moet zien hoe hij over de langere tijd presteert. Dat is vooralsnog gewoon heel erg matig.

28 januari 2024 om 19:42

Ik denk dat hij nu op zijn normale niveau zit en daarvoor boven zeeniveau in stand bezig was. Bijlow had het niet minder gedaan op het WK, want de ballen die Noppert pakte moest hij ook wel hebben, anders hadden we hem toen al afgeschreven. Blessure hielp niet mee, alle gedoe om een transfer ook niet. Maar hij was natuurlijk niet voor niks alleen maar 2e of zelfs 3e keeper. In mijn ogen dus een eenmalig iets en dat had hij nog goed gedaan ook, maar nu is het wel klaar met hem voor niveaus hoger en NL elftal.

28 januari 2024 om 19:43

Zeeniveau in moet gewoon simpel het woord "zijn" zijn

Dit is toch wel zn meest krankzinnige blunder dit seizoen, hoe kan je zo’n bal in vredesnaam niet vangen?Los van dat had Heerenveen het uiteraard al eerder moeten beslissen, maar als je keeper dit soort dingen gaat doen…

28 januari 2024 om 18:21

Dit is een blunder maar eerder niet (polletje) hij heeft aantal andere keren gehad dat t niet geweldig was maar we laten m niet vallen. Gaat helemaal goed komen

Noppert draait een heel slecht seizoen. Maar vandaag stond hij op meerdere momenten echt te schutteren. Heerenveen doet er goed aan om nog snel een keeper te halen. Noppert hoort natuurlijk niet meer onder de lat te staan. Die jongen heeft gepiekt en blijkt nu niet meer dan een hele onzekere en beperkte keeper.

28 januari 2024 om 15:00

We hebben vd Hart als tweede keeper. Wat mij betreft mag hij de kans nu krijgen. Jammer voor Noppert maar die laat al te lang foutem zien

28 januari 2024 om 15:18

Tja, vd Hart kun je een kans geven. Maar hij is eigenlijk gewoon een reserve-keeper. Je hebt kwaliteit nodig onder de lat. Maar inmiddels lijkt iedere oplossing wel geoorloofd zolang Noppert er maar niet staat.

Hoe kan je een jaar terug zo vreselijk goed keepen en nu zo matig? Je verliest hier punten door Noppert. Bah. Vreselijke nasmaak van deze vermakelijke partij

28 januari 2024 om 15:04

Nou ja zo vreselijk goed stond hij nou ook weer niet te keepen een jaar geleden hoor. Hij deed het prima maar ook niet meer dan dat

28 januari 2024 om 15:48

Hij stond uitstekend te keepen. Louis roept hem niet voor niets op én laat hem dan ook nog eens keepen op een WK, wijsneus. Gelukkig weet Boze Marcel het waarschijnlijk beter.

Lekker noppert. Verneuk deze ongelofekijk belangrijke overwinning maar weer. Flater na flater . Is toch echt een one season wonder blijkt.

28 januari 2024 om 18:23

Onzin. 100% achter Noppert. Komt wel weer. Tis niet dat we door hem Europa mislopen of tegen degradatie moeten vechten. Veel te kort door de bocht

Hij gaat eigenlijk twee keer in de fout. Bij de 0-1 staat hij veel te ver voor zijn doel. Als je dan uitkomt, doe het goed en stap helemaal door of blijf achter.

Ik vond die eerste eigenlijk ook al een blunder. Als hij op z’n lijn blijft staan kan hij die kopbal op z’n borst aannemen.

28 januari 2024 om 14:41

Is het ook. Dramatisch gepositioneerd. Wederom verantwoordelijk voor puntverlies. Het polletje tegen pec kon hij niks aan doen maar dit is volledig door hem . Diep triest

28 januari 2024 om 15:25

Tja, dan neemt Pavlidis die bal op de borst aan en schiet hij hem dan binnen. Hij had gewoon eerder en sneller uit moeten komen, dan kan je die bal gewoon uit de lucht plukken.

Az, Twente en Feyenoord alledrie niet in opperbeste doen. Feyenoord zal denk ik wel tweede worden, maar mijn gevoel zegt dat Ajax 'gewoon' de derde plek zal gaan pakken.

28 januari 2024 om 14:39

Gaat heel hard nu, weer een 8 punten weekend ongeacht wat Feyenoord-Twente wordt.

28 januari 2024 om 14:40

Beetje afhankelijk van vandaag kan je zelfs nog naar plek 2 blijven kijken als Ajax zijnde.

28 januari 2024 om 14:47

Doe nou niet joh! Eerst maar eens een keer zorgen dat we een wedstrijd de 0 houden voordat we zulke praatjes krijgen.

28 januari 2024 om 14:53

Denk dat als Feyenoord thuis Ajax weer 4-0 geeft dat de 2e plek ver weg is

28 januari 2024 om 15:08

Doe niet zo? Het is puur rekenkundig, helemaal niet op basis van arrogantie of zelfoverschatting.

28 januari 2024 om 15:21

Puur rekenkundig kunnen we ook nog degraderen

et begon op zich hoopvol. Opbouw was dramatisch maar voetballend was er enigszins een plan. En toen was daar kasius waarvan ik al weken zeg hoe dramatisch hij is. Domme rode kaart en alles stort weer in. Clasie was vandaag ook echt slecht samen met Mijnans. En dan is je hele kern eigenlijk al weg. Het wordt nog een lastige karwei om het Jansen voetbal eruit te krijgen. Gelukkig wat hulp gekregen vandaag van Heerenveen.

28 januari 2024 om 15:27

Wel al positief dat de spelers bleven gaan voor dat punt. Onder Jansen gingen de koppies al hangen bij de rode kaart en ging alles op de verdediging om maar die 1-1 en zelfs 2-1 vast te houden. Martens gooide het dusdanig om dat we gewoon de bovenliggende partij waren na de 2-1. Voetbalden toen echt wel redelijk soepel en kregen ook een paar flinke kansen.

Oei oei oei Noppert gaat weer de fout in. Hoelang zal het nog duren voordat hij gepasseerd gaat worden.

Noppert heeft gewoon 1 x een super seizoen gehad, en vond zich zelf terug op een wk, vind het typisch een voorbeeld van een 1 dags vlieg,

“Allemaal even dankjewel zeggen tegen Andries Noppert”. Na de rode kaart was het wel klaar bij AZ. Hoewel het een domme actie is van Kasius vind ik rood echt zwaar gestraft. Hij raakt hem, maar echt totaal niet hard. Als je het moment op normale snelheid afspeelt zie je dat hij amper tijd heeft om iets anders te doen. In de ‘slomo’ ziet het er natuurlijk erg dramatisch uit.

Moet zeggen dat ik AZ na de 0-1 wel zwak vond spelen. Mag hopen dat Goes vandaag heeft laten zien recht te hebben op een basisplaats, vele malen beter en rustiger dan BMI en Bazoer achterin. Martens nog steeds ongeslagen als trainer van AZ, dus laat iedereen maar zeuren over Jansen

28 januari 2024 om 15:19

Hij had gewoon zijn been kunnen optillen, in plaats van domweg zijn schoen in het middenrif van de tegenstander te plaatsen.

28 januari 2024 om 16:24

En doorlopen op de keeper in minuut 5/6 mag wel gewoon. Dan krijg je geen enkele kaart.

29 januari 2024 om 06:55

Dat was echt verre van rood Rogier. Sowieso heb je qua arbitrage niets te klagen gehad gisteren

28 januari 2024 om 21:39

Opnieuw krijgt AZ een onterechte rode kaart. Dit is niet de eerste keer. Denk bijvoorbeeld aan de wedstrijd tegen Legia. Dit kost ons opnieuw punten

Eerste helft onherkenbaar AZ gezien, lang geleden dat ze zo liepen te beuken en schoppen. Met als dieptepunt die achterlijke actie van Kaaius, grootste voordeel vandaag is dat hij tegen Feyenoord niet mee zal doen.

Tweede helft op momenten aardig veldspel laten zien, mede mogelijk gemaakt door Heerenveen. Zo snel na rust al scoren haalde de noodzaak van drukzetten uit de ploeg. Achterin wel paar keer flink geschutter met Goes als uitzondering. Vooral Bazoer had weer een paar onbegrijpelijke acties in huis. Uiteindelijk nog een puntje weten te behalen omdat Noppert al zijn geluk op het wk heeft verbruikt.

Het Martens effect is nu wel duidelijk, bij 2-1 achter in de slotfase hoeven we niet te vrezen voor verlies😉

De directie mag zichzelf van az wel in de spiegel aankijken wat een dramatische elftal hebben hun neergezet. En dan als klap op de vuurpijl jansen ontslagen onder druk van supporters van az . En nee jansen is geen wereldtrainer en heeft ook tactische fouten gemaakt . maar hij heb alles uit deze ellendige groep gehaald. En zie nu het resultaat

Ajax gaat gewoon easy 3e worden. Az en Twente verspelen de laatste weken zo'n beetje alle punten en zijn gewoon niet goed genoeg. Ajax ook vaak wankel maar ze winnen hun wedstrijden wel gewoon over het algemeen

Die eerste goal was toch ook al een blunder van Noppert?
Komt hij dan kan hij die bal pakken, blijft hij staan kan hij ook easy die bal pakken.
Nu stond hij halverwege en dan gaat de bal over hem heen...

Noppert heeft het perfecte moment gekozen om in absolute topvorm te verkeren en (ver) boven zijn normale niveau te presteren. Daardoor heeft hij toch een WK gespeeld en zal hij voor altijd in alle documentaires over Messi zijn wk winst voorkomen.

28 januari 2024 om 18:24

Ook. Maar het zit er wel in. Wij blijven achter hem staan

Noppert heeft het een jaar voor het WK, en tijdens, meer dan prima gedaan. Na zijn blessure heeft hij zijn tweelingbroer gestuurd. En die was altijd al een paar klassen minder.;-) Maar van Wonderen heeft hem ook te lang de hand boven het hoofd gehouden. Al moet je maar afwachten of reservedoelman van der Hart het dan echt beter gaat doen. Al zal slechter dan Noppert op dit moment bijna niet kunnen. Bij beide tegendoelpunten van AZ matig en bizar slecht. Want als hij bij dat eerste doelpunt gewoon was blijven staan, in plaats van een stap naar voren, maar in niemandsland, had hij die bal nog kunnen stoppen. Die tweede van AZ gaat de hele wereld over.

28 januari 2024 om 18:25

Noppert in de basis. Samen uit samen thuis. Hij komt er echt wel weer. Zijn (helaas) aantal veel mindere spelers bij Heerenveen op dit moment

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren