Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘AZ-topscorer Pavlidis kan zomerse overstap naar topcompetitie maken’

Laatste update:

Borussia Mönchengladbach wil Vangelis Pavlidis komende zomer losweken bij AZ, zo meldt het Duitse BILD. De 25-jarige topscorer van de Eredivisie moet die Fohlen weer op de kaart zetten in de Bundesliga. Pavlidis ligt in Alkmaar nog vast tot medio 2025 en is volgens Transfermarkt zo’n 25 miljoen euro waard.

Gladbach is bezig aan een teleurstellend seizoen in Duitsland. Het elftal van trainer Gerardo Seoane bungelt momenteel op de dertiende plaats in de Bundesliga. In het seizoen 2019/20 (vierde plaats) eindigden die Fohlen voor het laatst in de top vijf, waardoor het hoogste tijd is voor verandering.

Gladbach wil flink investeren in meerdere posities. Pavlidis is een van de belangrijkste opties voor de spitspositie. De club hoopt in de DFB-Pokal nog wat extra miljoenen op te strijken, om die uiteindelijk te gebruiken voor het aantrekken van Pavlidis. Ook wordt verwacht dat toptalent Manu Koné in de zomer veel geld gaat opleveren. Zijn marktwaarde wordt geschat op zo’n 35 miljoen euro.

Pavlidis moet bij Gladbach gaan concurreren met Alassane Pléa (30), Tomas Cvancara (23), Jordan (27) en een aantal jongere talenten. De aankoop van de Griek kan mogelijk het transferrecord verbreken. Pléa kwam in de zomer van 2018 voor 23 miljoen euro over van OGC Nice. De marktwaarde van Pavlidis wordt een stukje hoger ingeschat.

Tegelijkertijd zal AZ Pavlidis moeten verkopen om nog iets aan zijn vertrek over te houden. In de zomer van 2025 loopt de 36-voudig international (zes doelpunten) uit zijn contract. Pavlidis speelt sinds juli 2021 voor AZ, toen hij voor 2,5 miljoen euro werd opgepikt bij Willem II. Sindsdien staat de teller op 71 doelpunten en 24 assists in 123 officiële wedstrijden.

Pavlidis speelde in Duitsland eerder voor VfL Bochum en Borussia Dortmund. Bij laatstgenoemde club kwam hij enkel uit voor het tweede elftal. Namens Bochum speelde Pavlidis viermaal in de 2. Bundesliga. Bij Gladbach kan hij voor het eerst in zijn carrière aan de slag in de Bundesliga.

Schorsing


Komende woensdag komt Pavlidis niet in actie, wanneer AZ het opneemt tegen Feyenoord in De Kuip. De goaltjesdief is geschorst voor de bekerkraker in Rotterdam-Zuid. Om 21:00 zal hij moeten toekijken hoe zijn teamgenoten strijden voor een plekje in de halve finale van de TOTO KNVB Beker.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het heeft mij verbaasd dat hij afgelopen maand niet is vertrokken. Hij zou voor menig team in het buitenland van grote waarde kunnen zijn. Vaak zien we het pas als de speler weg is of als je tegen hem moet spelen
Voorwaarde voor een transfer is natuurlijk wel dat hij niet geblesseerd raakt

6 februari 2024 om 12:44

Nou is hij bij AZ gelukkig bijna nooit geblesseerd geweest, dus zal dat wel goedkomen. Anders inderdaad erg jammer voor hem.

6 februari 2024 om 13:00

Nou, toch niet helemaal. Begin van zijn tweede seizoen was hij langdurig geblesseerd. Toen hadden we nog meer blessures, waardoor het een hoop geschuif was in de voorhoede.

6 februari 2024 om 13:38

Vandaar bijna nooit, kan me verder niet echt blessures herinneren.

6 februari 2024 om 16:59

Pavlides is de beste speler van AZ en wellicht de beste spits in de gehele eredivisie. Logisch dat AZ Pavlides niet tussendoor weg laat gaan.

6 februari 2024 om 18:54

Was er wel (concrete) belangstelling? Zo ja van welke club(s)

Voor een mooi groot bedrag kan je hem uiteraard niet laten zitten. Ik zou op 30 miljoen. In vergelijking met andere competities een koopje natuurlijk. Wel record transfer voor ons.

6 februari 2024 om 12:52

Het lijkt me bijzonder dat een spits van AZ met een 1-jarig contract voor 30 miljoen gaat vertrekken.

Dat gaat een club als Gladbach ook niet neerleggen. Ik zie geen club uit de categorie die het kan betalen uitkomen bij Pavlidis. En clubs voor de categorie Pavlidis gaan echt geen 20 miljoen+ neerleggen.

6 februari 2024 om 13:42

Voor de caegorie Pavlidis ? Dit is gewoon een hele goede spits, die overal zijn doelpuntjes zal meepikken. En met de financiele mogelijkheden van clubs in Duitsland en Engeland moet hij makkelijk 25 miljoen op kunnen leveren, zelfs 35 miljoen zou ik niet raar van opkijken.

6 februari 2024 om 13:45

Topscorer van de Eredivisie. En een Huiberts die echt niet onder de vraagprijs gaat zitten. Denk niet dat hij geen 20+ op zal leveren.

6 februari 2024 om 12:55

Met 1 jaar contract nog lijkt me dat nogal veelgevraagd.

6 februari 2024 om 13:02

haha, geen enkele speler in Nederland is dat nu waard en Pavlidis ook zeker niet
Buitenlandse clubs kennen het niveau van verdedigen hier.
Het meest recente voorbeeld is Boadu. Goud waarde geweest voor AZ, daarna helemaal niets waard en afgelopen zondag weer zeer waardevol. Zegt wat over "onze" verdedigers
Voeg hieraan de wedstrijd van Ajax-Psv en je ziet dat spelers omvallen als de intensiteit omhoog gaat.
Ik schat hem op €12 mln max

6 februari 2024 om 13:22

Je vind geen enkele speler in Nederland nu 30 miljoen waard? Kan er zo meerdere opnoemen die dat in de aankomende window zeker wel gaan opleveren

6 februari 2024 om 13:23

Hancko, Brobbey, Wieffer, Hato, Bakayoko, Saibari vind ik zeker 30 miljoen waard in deze markt. Dan vergeet ik er vast nog een paar. Vergeet niet dat Sangare (30 mil) en zelfs Bassey (23 mil) voor grote bedragen verkocht zijn.

6 februari 2024 om 13:29

Wieffer en Brobbey tegen de €25 max
De rest daaronder

6 februari 2024 om 13:34

Het is maar goed dat jij geen TD bent dan.

6 februari 2024 om 13:36

Hato? Die heeft naast een Ajax-sticker nog helemaal niet laten zien dat hij zo speciaal is.
Betrap hem bijna wekelijks op het meermaals laten lopen van zijn man.
Maar goed....

6 februari 2024 om 13:39

Hij is 17 + Ajax tax die denken niet eens na bij een bod van 25 miljoen.

6 februari 2024 om 13:42

Nou dat denk ik niet. 12mil voor de topscorer van de Eredivisie?
Als ik terugdenk dat Vincent janssen en Alireza destijds waren verkocht voor 22 miljoen. En Boadu met +/- 15 goals voor 18 miljoen. Moet Pavlidis in deze tijd echt wel een mooi bedrag op kunnen leveren, ondanks zijn aflopende contract. Als hij zijn statistieken nog een beetje opkrikt zou dat nog een mooi bedrag kunnen worden.

6 februari 2024 om 13:44

12 miljoen?🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

6 februari 2024 om 14:49

Dat nemen de buitenlandse clubs mee in hun overwegingen
Deze spelers presteren buiten Nederland niet. Dus worden ze een stuk lager gewaardeerd.
Wij zien ze en plakken er een hogere waarde op

6 februari 2024 om 15:30

Bakayoko komt ruim boven die 25 miljoen uit, mogelijk het dubbele. Wieffer en Veerman zie ik ook wel 25+ miljoen opleveren en op termijn zeker ook Saibari.

6 februari 2024 om 17:03

Cas1 haat AZ, dus je hebt gewoon gelijk Rowan1908. Er zijn genoeg goeie spelers in de Eredivisie en Pavlides is dit seizoen wellicht consistent de beste spits van de Eredivisie. Ik zeg expliciet consistent. Omdat Giminez ook een tijd heel goed was, maar momenteel niet. En Brobbey was aan het begin van dit seizoen niet zo goed, maar nu wel.

Kwam er zondag achter dat deze gast 25 is

Ik dacht die is midden 30 joh.

Prima voor AZ, denk dat de koek nu wel op begint te raken, tijd voor vernieuwing in de spits.

6 februari 2024 om 13:45

Ja inderdaad. De koek is onwijs op. Topscorer van de Eredivisie momenteel. Slimme opmerking. Prima voor AZ dit, hebben nog genoeg scorend vermogen achter de hand.

Tja met 1 jaar contract zal hij uiteraard vertrekken, maar wat een voltreffer is Pavlidis gebleken. Oogt soms lomp, maar is stiekem toch echt erg technisch en echt een geweldige afmaker gebleken. Ook in een uitzakkende rol (zoals Kane ook wel bij Spurs deed) kan hij uit de voeten, al zou ik hem toch lekker in de punt houden. Als hij zich ook nog ontwikkelt op het gebied van koppen zie ik hem ver komen, zeker met zijn mentaliteit.
Gladbach zou een mooie stap zijn, maar je weet eigenlijk vrijwel zeker dat AZ 25 miljoen gaat vragen. Ik ben benieuwd of zij dat gaan betalen voor iemand met een 1-jarig contract. Ik hoop in ieder geval wel dat het transferrecord (22-22,5 miljoen) verbroken zal worden, zeker als Pavlidis op 30 goals uitkomt.

Mooi als je dit bedrag er aan over houd komende zomer.
Wellicht kun je bij meerdere gegadigden nog hoger gaan zitten, vooral als Engelse mee gaan doen.
Ben benieuwd wie er volgend jaar staat in de spits, want de rest loopt hopeloos op achter wat doelpunten maken betreft.
Misschien Boadu polsen voor een terugkeer mocht hij deze huurperiode bij Twente laten zien dat hij het echt niet verleerd is.

Hopelijk zo hoog mogelijk wat wij hebben nog een doorverkoop percentage van +\- 20%.. helaas wel maar een 1-jarig contract..

Gladbach is wel te laag voor deze geweldenaar, ik schat hem echt wel hoger als Brobbey of Gimenez. Ik ken weinig spitsen die een hatrick maken met zn linkervoet, rechtervoet en hoofd. Ik weet ook niet waarom hij nog steeds word onderschat want ik geloof dat als hij topspelers om zich heen heeft alleen maar beter zou renderen.

6 februari 2024 om 17:06

Ik snap wat je bedoelt. Alleen Luuk de Jong is misschien een betere spits in de eredivisie. Pavlides draagt zo'n beetje de gehele aanval en is technisch ver vooruit gegaan. Echter, is hij goed genoeg voor dé top van Europa? Denk het (nog) niet. Maar de subtop wel. En dan zou Gladbach wellicht een goeie optie kunnen zijn.

6 februari 2024 om 20:27

Luuk de Jong was al geweldig bij FC Twente maar zijn carriere ging ook bij Gladbach als een nachtkaars uit. Gladbach is echt een eindstation, veel goeie spelers komen daar niet uit de verf. De laatste speler die ze aan de top hebben geleverd was Marco Reus dan hebben we het over ongeveer 10 jaar geleden.

6 februari 2024 om 18:22

Helemaal mee eens, Vangelis is echt een zeer complete speler en nog relatief jong ook. Die kan het nog heel ver schoppen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren