Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Tien clubs vergaderen in Philips Stadion over komst BeNeLiga’

Laatste update:

De discussie over de komst van de BeNeLiga is afgelopen dinsdag nieuw leven ingeblazen, zo meldt Voetbal International. Tien clubs uit Nederland en België hebben in het Philips Stadion vergaderd over het plan om de competities samen te voegen. Ook delegaties van beide voetbalbonden waren aanwezig bij de vergadering.

Vanuit de Eredivisie waren Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en FC Utrecht aanwezig, terwijl vanuit België delegaties van Club Brugge, Standard Luik, RSC Anderlecht en Racing Genk present waren. AA Gent was ook uitgenodigd, maar niemand van de club kon aanwezig zijn. Gesproken werd over plannen voor in de toekomst, daar de UEFA overweegt om vanaf 2024 de Europese clubtoernooien anders op te zetten.

De Europese voetbalbond denkt na over een grote Europese competitie met drie divisies, met een promotie/degradatie-regeling tussen de Europese toernooien. Champions League-tickets hoeven daardoor niet langer verdiend te worden via de nationale competities, zoals nu het geval is. Deze plannen hebben veel weerstand opgeleverd en het is nog niet zeker of het daadwerkelijk doorgaat.

Om de aansluiting te vinden en te behouden met de grote competites, bespreken Nederland en België of zij samen sterker staan. Met een sterkere competitie zouden de clubs op sportief gebied beter aansluiting kunnen vinden met de Europese topcompetities. Daarnaast wordt gekeken of het bundelen van de krachten ook op financieel gebied interessant kan zijn, met bijvoorbeeld een gezamenlijk tv-contract. Volgens Voetbal International staan de plannen nog in de kinderschoenen en betreft het project zich in de oriënterende fase.

Ben jij voor of tegen de komst van de BeNeLiga?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik juich dit toe. Meer animo, tv gelden, hoger niveau, gewoon doen en hopelijk leidt het tot structurele kwartfinales in de cl

31 mei 2019 om 16:38

Ik zit hier echt niet op te wachten. Alle historie wat opgebouwd is met de Nederlandse competitie verdwijnt, en voor wat? Zo'n competitie gaat er echt niet voor zorgen dat we opeens weer meedoen in de top hoor. De geringe verbetering weegt voor mij niet op tegen het niet behouden van onze eigen nationale competitie en identiteit.

31 mei 2019 om 16:42

Wat willen we, hoger niveau en aansluiting met Europa, of kleine Nederlandse clubs in de eredivisie. Realistisch gezien gaat Sparta nooit kampioen worden, en elke week met 4-0 afgeslacht worden is ook geen pretje, dus beter spelen ze dan in de 2e league van de bnl competitie.

31 mei 2019 om 16:44

Helemaal mee eens kleinegeneraal. Eagles-Zwolle, Vitesse-NEC, Heerenveen-Cambuur/Groningen. Het zal allemaal definitief verdwijnen voor wat eigenlijk.... een aanname die nergens op gebaseerd om structureel kwartfinale cl te halen?!

31 mei 2019 om 16:49

Je kan er donder op zeggen dat de onderzoekscommissie beter heeft onderzocht dan ik hier in 1 minuut iets heb geschreven.

31 mei 2019 om 16:53

Die onderzoekscommissie waar je het over hebt denkt maar aan een ding.... en als jij denkt dat dat het niveau van het voetbal of de Nederlandse supporter is heb je het mooi mis!

31 mei 2019 om 16:54

Geef mij maar een eredivisie met kleine Nederlandse clubs en geen aansluiting met Europa, dan na de wedstrijd interviews in het Frans met onze Waalse vrienden.

31 mei 2019 om 16:59

Klinkt lekker ambitieloos kleine, ik weet dat verandering moeilijk is voor vele maar als je echt wil groeien zul je iig met elkaarnin gesprek moeten en de mogelijkheden goed bekijken. Ben er van overtuigd dat de BeNeLiga gaat bijdragen aan een hogerniveau en mooiere potten voetbal.

31 mei 2019 om 16:59

@shenkie
Dat verdwijnt niet, ze zullen dan alleen in de 1e of 2e Beneliga gespeeld worden.

31 mei 2019 om 17:01

Realistisch gezien is dikke bullshit. Kijk maar naar leicester city die werden ook kampioen terwijl alleen de top in engeland kampioen kon worde. Tv gelden eerlijk verdelen. Zullen we zien hoe snel sparta weer op gras speelt en de jeugd afdeling uitbreid

31 mei 2019 om 17:06

Ja leicester is een goed voorbeeld. Waarom denk je dat men dat jaar een sprookje noemt. Wanneer was Sparta voor t laatst kampioen

31 mei 2019 om 17:19

Dat maakt toch niks uit. Het is voetbal. Er word jaren moord en brand geschreeuwd. We komen niet verder dan de groepsfase als we het al halen in de cl. Kijk dit jaar en de finale vd uefa cup daarvoor. Dat is voetbal vriend. Soms is het kut en daarna weer goed. Ik kan daar als spartaan zeker over mee praten. In nederland moet jeugd beter gemaakt worden. Ligt niet perse aan de competitie. Altijd dat groot praat wann zijn ze voor het laast kampioen geworde. Voetbal is er voor de mensen niet voor het geld. Moet jij is rond vragen hoe mensen over sparta denken. Vind ik veel belangrijker gozer

31 mei 2019 om 17:23

Helemaal mee eens. Alle kleine clubs kapot maken dat komt er dan van. Nederland is nederland. Dan moeten we hier de jeugd maar beter en vooral dat meer profclubs op jeugd gaan richten.

31 mei 2019 om 17:36

Jij mist FC Wageningen en de Jaarbeursstedenbeker waarschijnlijk ook nog dagelijks? Nee, dit is een hele goede ontwikkeling. Met Belgische ploegen gaan de wedstrijden veel vaker ergens om. Qua niveau maar ook qua interessantheid. Bij Vitesse tegen Fortuna interesseert het me als neutrale supporter echt niets wie er wint. Maar een van beide tegen een Belgische tegenstander geeft me iig iets om geïnvesteerd in de wedstrijd te zijn. En dan komen de financiële voordelen, kwaliteit van het voetbal en de toeschouwersaantallen nog bij. Weekendje Gent lijkt me best leuk...

31 mei 2019 om 17:41

Plus stel dat iemand op het lumineuze idee komt op FC Luxemburg leven in te blazen.. met wat geld erachter... extra topclub met Luxemburgse backing... trekt niveau verder omhoog..

31 mei 2019 om 18:53

Ik ben voor Cambuur maar houd van voetbal. Ik vind in de Eredivisie 70%van de wedstrijden niks aan om te zien geef mij maar de Beneliga. Meer toppers en meer spanning en de reis tijden zijn wat groter en er zijn clubs Franstalig. Nou als dat allemaal zo erg is kruip dan maar weer snel onder je steen.

31 mei 2019 om 19:49

Ja het klinkt leuk maar hoeveel ploegen mogen er dan naar de CL en EL 2 plaatsen voor Nederland en Belgie in de CL.samen hetzelfde voor de EL waar wordt het beter voor Nederland.

31 mei 2019 om 20:02

We kunnen wel stoppen met deze discussie want die BeNeliga komt er toch niet. Ga maar na: één Nederlandse club kon het kunstgrasverbod al blokkeren, dus zal dit al helemaal niet gebeuren. En wat mij betreft gelukkig ook. Die clubs kunnen mooi samen gaan zitten en plannetjes smeden, het komt er toch niet doorheen.

31 mei 2019 om 20:08

Helemaal mee eens Thamike! We moeten met alle respect meer weerstand voor Ajax en PSV creëren.

31 mei 2019 om 22:56

De tv gelden worden nergens eerlijk verdeelt. Toch spelen ze overal op gras... Als je in de hoogste divisie speelt moet je je eigen broek op kunnen houden. Ajax en PSV zijn nou eenmaal degene met meer aantrekkingskracht en groter. De druk is groter, het verwachtingspatroon van de buitenwacht is groter, de spelers zijn duurder. Wat mij betreft is het dus prima eerlijk verdeeld zo.

1 juni 2019 om 08:30

Die wedstrijdjes die je noemt zijn leuk voor een kwartiertje samenvatting. Er voor thuisblijven doen er (te) weinig. Bovendien zul je met een verandering altijd mensen teleurstellen. Ik wil wel eens wat anders zien dan met alle respect clubs als Emmen of VVV-Venlo.

31 mei 2019 om 16:40

Meer animo en tv gelden voor........6 Nederlandse clubs?

31 mei 2019 om 16:51

Ja, in principe wel. Ajax, PSV en Feyenoord nemen de fox abonnement houders mee en het zelfde geld aan Belgische kant. Die pot wordt dus groter. De pot eredivisie daarentegen wordt vele malen kleiner. Maar hey, eerlijke verdeling van TV geld zou wel eens een stuk dichterbij komen op de manier. En de clubs die zo nodig kunstgras nodig hebben voor de begroting rond te krijgen blijven hoogstvermoedelijk lekker in de eredivisie en mogen het kunstgras houden. Sterker nog. Een hele zwik van de kkd schuift vermoedelijk door na de eredivisie en dan kan kunstgras mooi de boventoon voeren. 👍🏾

31 mei 2019 om 17:49

Als dat zo is zeg ik uit principe mijn Fox abo op.

31 mei 2019 om 17:55

In ruil voor jou komen Henk en Marcel uit nl die geen abo hebben, plus Kevin en Pierre uit België zich aansluiten bij fox of hoe de nieuwe zender dan ook mag heten

31 mei 2019 om 18:21

Goed. Neem je dan een abo op de puur Hollandse competitie die overblijft. Zou je uit principe moeten doen of ga je die dan niet kijken omdat die niet interessant genoeg is?

31 mei 2019 om 20:20

Nee, dan hou ik het gewoon bij mij seizoenskaart.

31 mei 2019 om 16:58

Ben ook voor, gewoon veel meer kwaliteit te zien. Kan wel voorstellen dat je als supporter van een kleinere club dan weer niet zit zitten aangezien deze waarschijnlijk veel minder geld/supporters/aandacht zullen krijgen en dit navenant zal zijn voor hun niveau.

31 mei 2019 om 17:41

Precies, dus over de rug van andere voor eigen voorspoedigheid kiezen. Als wij weer denken iets belangrijker te worden hierdoor dan denk ik dat het geen groot verschil zal maken. Iets meer kwaliteit, iets meer televisiegelden en grote spelers zullen echt niet ineens naar Anderlecht/Ajax/Brugge/PSV etcetera gaan hierdoor. Gewoon een fusie van twee mindere competities, wat één iets betere competitie moet maken, alsjeblieft waar is de eigen waarde van mensen. Geld is de drijfveer in de wereld, maar verpest steeds meer ook de simpelere dingen in het leven, beschamend.

31 mei 2019 om 17:51

Geld is een bijkomstigheid, kwaliteit is de motivator. Het voetbal niveau in nl en be gaat omhoog. Prachtige wedstrijden utrecht Anderlecht, PSV genk, Ajax Standard maar ook utrecht PSV etc. Bijna Alleen maar mooie affiches

31 mei 2019 om 17:59

Dan kijk je voor die kwaliteit toch lekker elk jaar naar dezelfde clubs in de CL, of 1 van de andere grote competities meneer bocherief. Of je nou op tv naar VVV of Milan, Real of City kijkt maakt dan ook niet uit. Hoeft zo'n beneliga er niet te komen.

31 mei 2019 om 18:03

Daar twijfelt niemand aan, wij hebben het over het niveau van de clubs die niet tot de huidige top 6 behoren van beide landen. Ga ervan uit dat dit een soort tweede klasse wordt met de lagere gerangschikte teams en bijgevolg degradeer je ze dus automatisch. Wie zal, buiten de die-hard fans nog naar hun matchen kijken? Wie zal geïnteresseerd zijn? De media in ieder geval niet denk ik als je ziet hoeveel aandacht ze vandaag de dag nog maar krijgen. Het is gewoon een systeem wat mijns inziens de grote clubs enorm voordeel oplevert maar de fataal wordt voor alles daaronder.

31 mei 2019 om 18:18

Ik heb een championship voor ogen, waar het niveau minder is dan premier league maar wel spannend, aan elkaar gewaagd, veel diehard fans

31 mei 2019 om 18:25

@0485PSV

Geld? Het feit dat de competitie in een klap een hele brede subtop heeft, heeft niets met geld te maken. Nu hebben we een subtop bestaand uit een club. En met wat mazzel komt daar AZ bij. Die ene club kan gewoon de stap naar top maken met goed beleid. Dus dan zijn we weer terug bij af en is er slechts 1 club subtop. Dat is echt heel slecht.

31 mei 2019 om 17:31

Dus we gaan nu al er van uit dat het samenbrengen van twee mindere competities één goede moet creëren? En wat houd dit in voor alle andere eredivisie clubs die hier buiten de boot kunnen vallen, en wat heeft dit voor invloed op de teams die over het algemeen voor promotie/lijfsbehoud streden? Nou krijgen allemaal minder animo, dat terwijl die al jaren voor hetzelfde animo spelen en dus niet zomaar financieel een stap terug kunnen nemen.
Ook denk ik dat er te veel mensen zijn die hier niet voor zijn wat zoveel zou kunnen verpesten(wat het voor mij sowieso zou doen). Snap het idee maar nogmaals te nadelig voor iedereen, en persoonlijk hoef ik niet te zien hoe PSV tegen Brugge speelt/Ajax tegen Anderlecht enzovoorts.

31 mei 2019 om 17:31

Dus we gaan nu al er van uit dat het samenbrengen van twee mindere competities één goede moet creëren? En wat houd dit in voor alle andere eredivisie clubs die hier buiten de boot kunnen vallen, en wat heeft dit voor invloed op de teams die over het algemeen voor promotie/lijfsbehoud streden? Nou krijgen allemaal minder animo, dat terwijl die al jaren voor hetzelfde animo spelen en dus niet zomaar financieel een stap terug kunnen nemen.
Ook denk ik dat er te veel mensen zijn die hier niet voor zijn wat zoveel zou kunnen verpesten(wat het voor mij sowieso zou doen). Snap het idee maar nogmaals te nadelig voor iedereen, en persoonlijk hoef ik niet te zien hoe PSV tegen Brugge speelt/Ajax tegen Anderlecht enzovoorts.

31 mei 2019 om 17:38

Ik ook! Ik woon sowieso in de regio van Genk en Luik (maastricht) en een voetbalcompetitie dat over de grens gaat, heeft waarschijnlijk ook invloed op de regionale binding van Belgisch Limburg eb N3derlands Limburg.

Bovendien ben ik van fan topsport en niet van breedtesport.

31 mei 2019 om 17:53

Mooi gesproken Belgische vriend. Ik denk dat het gros van fans uit beide landen voorstander zullen zijn. We worden hier allemaal beter van, ook de kleinere clubs in 2e beneliga want zij spelen gemiddeld genomen wekelijks op een hoger niveau en dat maakt dat zij ook beter worden

31 mei 2019 om 18:28

Ik ben hier tegen. De 'grotere' ploegen krijgen leukere wedstrijden, maar de mindere goden spelen allemaal wedstrijden die niemand wat interesseert en waarschijnlijk zullen de stadions ook veel minder vol gaan zitten.de wedstrijden in de Europa League en CL zullen ook minder bijzonder zijn omdat een ieder elkaar al treft in de 'normale' competities.

Als je bijvoorbeeld kijkt (compleet andere sport) Maar vroeger had je het K1 Toernooi. Uiteindelijk is het over gegaan in Glory (commercieel / meer geld) maar is het geen zak meer aan. Het enige waar ze nog op teren zijn Rico en af en toe Badr bijvoorbeeld. Terwijl het vroeger echt geweldig was om naar te kijken. Veel meer verschillende vechtsport discipline's en grotere namen zoals Hoost, Aerts etc.

31 mei 2019 om 18:40

ik denk dat glory geen zak aan omdat er minder topsporters in zitten, ze zijn allemaal gestopt, hoost, aerts, bonjaksy, hari. heeft niks te maken met de vercommercialisering.

daarnaast krijgt de 2e divisie van de bnl ook genoeg aandacht omdat de wedstrijden qua niveau dicht bij elkaar liggen. ik zie kansen

31 mei 2019 om 19:56

Peperbus,

Ik begrijp de angst hoor maar spelen de kleinere clubs nie sowieso alleen maar wedstrijden die niemand behalve de club zelf een zak interesseert? Neem nu een vvv Venlo of een Fortuna. Ik zal persoonlijk niet een uitslag kunnen vertellen van een van die clubs. Omdat het mok niet interesseert, met alle respect. Dus dar houd je toch.

1 juni 2019 om 19:08

Ben ik het niet helemaal mee eens. Zeker door het commerciële gedeelte is het opeens veel interessanter om bijv uit te komen in een andere tak (ufc) en zijn er veel talenten die het glory wereldje niet meer zien zitten. Waarom zou je uitkomen in bijv een glory terwijl je 100x meer kan verdienen elders. Ik ben bang dat dit ook in het voetbal gaat gebeuren

1 juni 2019 om 19:11

Elninoo ik begrijp dat het jouw niks interesseert. Heel begrijpelijk zelfs. Maar vergeet niet hoe erg voetbal ook leeft hier in Zwolle bijvoorbeeld. Natuurlijk is dit niet te vergelijken met een Ajax of Feyenoord maar er zitten toch 10k+ mensen in het stadion, het leeft enorm in de stad en je ziet dat het sinds de eredivisie ook veel meer leeft. Ik zou het echt heel jammer vinden als hier zometeen een veredelde keuken kampioen divisie word gehouden en alleen de top 5 leuke potjes speelt.

31 mei 2019 om 18:33

Meestal leidt schaalvergroting tot kwaliteit vermindering. Dus ik zie die aanname van jou niet zo snel @bochherief. Ik denk dat je daarmee uiteindelijk de nationale selecties van beide landen uitholt. Welk meer animo? Dat is een aanname die je doet. Het zou zomaar zo kunnen zijn dat waar een Pec - PSV veel toeschouwers naar het stadion trekt een Pec - Den Haag dat niet meer doet. Wat weer tot minder revenue zal leiden voor beide clubs met als gevolg daarop minder geld voor kwaliteitsspelers en uiteindelijk een minder sterk elftal. Dus dat hoger niveau zie ik ook niet zo snel gebeuren. Wat je eigenlijk doet is van je eerste divisie een tweede maken; van het restant van de eredivisie (hier en daar aangevuld vanuit Jupiler of hoe het ook mag heten tegenwoordig) verschaal je naar eerste divisie en dan de betere clubs uit de eredivisie samen met d betere clubs uit België creëer je een soort eredivisie. Wellicht is het goed voor de grote spelers (lees clubs) van beide landen, maar je holt m.i. daarmee de rest van je competities uit.

31 mei 2019 om 18:42

het is ook goed voor het nederlands publiek. er wordt de misvatting gemaakt door te denken vanuit een kleine club, maar de meerderheid in nederland is of voor een grote club of wil vermaakt worden met goed voetbal. sorry, maar is de realiteit.

31 mei 2019 om 18:49

Ja daarom was er in Breda ook een wachtlijst op seizoenkaarten. Omdat we een degradatieclub zijn, goed voetbal zien en een grote club zijn en is het stadion elke week ram uitverkocht. Bij bijv. de Graafschap idem. Zelden iemand zo wereldvreemd gezien als jij.

31 mei 2019 om 18:53

een stadion van 20k supporters vergelijken met 10 miljoen voetballiefhebbers en dan mij wereldvreemd noemen

31 mei 2019 om 19:30

Veel succes met het niet begrijpen van wat ik schrijf. Schaalvergroting in de agrarische sector: Gevolg Enkele grote jongens, maar de kleine bedrijven verdwijnen of hebben het zwaar. Schaalvergroting in kruideniersland: Gevolg de kleine kruidenier bestaat zo goed als niet meer. Dat kan je goed vinden (ik denk daar anders over), maar ik denk dat je daarmee je doorvoer van onderuit kwalitatief uitholt. Maw er komen minder grote talenten voort. Het is net zoals veel buitenlanders in je competitie hebben: Eigen talenten minder kans. Gevolg kwaliteitsvermindering met als uiteindelijk gevolg een gapend gat in de opbouw van het nationaal product: NL elftal. Goede voorbeelden hiervan: Engeland, waar veel topspelers logeren, maar Engeland zelf als nationaal team is mwah. Ander voorbeeld Italië: Zo goed als hetzelfde verhaal: Veel buitenlanders, minder ontwikkeling eigen talent en ook Italië was bij het laatste grote toernooi er ineens niet bij.

31 mei 2019 om 19:36

nederland is er al 2 grote toernooien niet bij, grote talenten breken altijd door, is het niet rechtstreeks via de nationale competitie, dan via een omweg. en als ze alsnog niet doorbreken vanwege de beneliga, dan is dat survival of the fittest. de beneliga concurreert niet ineens met de premier league maar wordt de 5e/6e competitie van europa, veel potentie en ik vermoed veel aandacht alsnog voor ontwikkeling eigen talenten.

31 mei 2019 om 18:39

Er zou beter een gecombineerde extra competitie of beker gemaakt kunnen worden. Echt revolutionair zou het verdienen van een bijvoorbeeld Europa League ticket of CL ticket hiermee zijn. Echter qua voetbalopvatting.. het verschilt toch heel erg. Weet niet of het logisch is, samen te voegen. Schotten en Engelsen spelen ook niet samen in 1 competitie.

31 mei 2019 om 18:47

bij de engelsen is er geen noodzaak met hun tv-deal, voor de schotten zou het wel goed uitkomen.

1 juni 2019 om 18:07

Meteen de harde eis van natuurgras vastleggen, ben je ook van dat ellendige kunstgras af.... win-win

Mag toch hopen dat hier niks uit komt. Moet er niet aan denken, zaterdagavond uit naar AA Gent. Nee, Nederland moet Nederland blijven en België moet België blijven.

31 mei 2019 om 16:38

Liever aa gent dan fortuna sittard. Grote stadions, betere kwaliteit, nl vs belgie rivaliteit... geweldig

31 mei 2019 om 16:39

Ga je wel eens naar uitwedstrijden dan?
En dat is een oprechte vraag, anders is zo'n statement natuurlijk niks waard.

31 mei 2019 om 16:43

Moet men per se naar uitwedstrijden gaan. Je kan t ook op tv volgen.

31 mei 2019 om 16:49

"moet men per se naar uitwedstrijden gaan."
Heb de indruk dat jij geen supporter bent van een club, gezien hoe simpel je erover praat. Er zijn inderdaad mensen die wekelijks naar uitwedstrijden gaan ja. En die niet zitten te wachten op een rit naar België.

31 mei 2019 om 16:50

Ja, sterker nog: ik ga naar elke thuis en uitwedstrijd van ajax (behalve midweekse wedstrijden) terwijl ik in drenthe woon. De beneliga zou voor mij allleen nog maar meer reistijd betekenen maar ik heb het voor over. Bovendien zijn uitsupportere echt 0.01% van de totale ajax fanbase

31 mei 2019 om 16:50

Groot deel van het publiek zit ook niet te wachten op vvv Heracles op tv. Is de realiteit

31 mei 2019 om 17:03

Dan kijk je toch lekker niet naar VVV Heracles. Niemand verplicht het je, maar ze zijn wel onderdeel van onze competitie in ons land.

31 mei 2019 om 17:03

Dan kijk je toch lekker niet naar VVV Heracles. Niemand verplicht het je, maar ze zijn wel onderdeel van onze competitie in ons land.

31 mei 2019 om 17:09

Dan ga je toch lekker niet op zaterdagavond naar AA Gent? Niemand verplicht het je. Maar ze zijn wel onderdeel van de Beneliga straks.

31 mei 2019 om 17:50

bochherief,
Beetje fan van Nederlands voetbal kan denk ik juist zeggen dat VVV-Heracles en vice versa best vaak een leuke wedstrijd is. Je wil een hele historie vergooien hiermee, alle clubs die hier buiten de boot mee vallen gaan het zo onnodig zwaar krijgen voor de aantallen clubs die wél iets meer televisiegelden etc krijgen.
Zullen best het niveau iets omhoog gooien hiermee maar dat hoef ik dan allemaal niet meer te zien. Zover ik het ken zou de Eredivisie voor mij totaal verdwijnen en dat zou zo zonde zijn.. Ik had echt de hoop dat deze gesprekken al helemaal vergeten en opgegeven waren maar helaas.

31 mei 2019 om 17:59

Ik ben ook fan van Nederland voetbal maar zie ons land ook afglijden . Belgen zijn geen wereldvreemden voor ons ofzo, we verstaan elkaar. Ik vind kwaliteit belangrijk, groei van de nl clubs, meer geld om mogelijkheden te creëren, plus betere wedstrijden te kijken in het weekend

31 mei 2019 om 18:02

Ga een keer in gesprek met iemand uit Luik of Charleroi dan wil ik nog wel eens horen of je elkaar verstaat.

31 mei 2019 om 18:06

Dus omdat een Waal Frans spreekt moet het maar niet doorgaan? Ook jouw club wordt er beter van want in de 2e bnl divisie speel je wekelijks tegen clubs van je eigen niveau, dat is beter dan kansloos van ajax of PSV verliezen of van een amateurclub winnen

31 mei 2019 om 22:23

Ga ns naar friesland, limburg, achterhoek, volendam, Brabant, Zeeland, Drenthe. 75% van de mensen zal veel moeite hebben dat te volgen

1 juni 2019 om 11:50

Ga met een limburger of fries on gesprek die zn eigen streektaal spreekt en je verstaat ze ook niet. Je punt?

31 mei 2019 om 16:38

Ik heb anders veel liever AA Gent uit dan Emmen uit...

31 mei 2019 om 17:10

Ja snap ik, want Emmen kan best lanstig zijn voor zelfs de grote clubs.

31 mei 2019 om 17:28

Bereta, waar heb je het over? De top 4 heeft haar wedstrijden tegen FC Emmen gewonnen....

31 mei 2019 om 17:34

Behalve PSV

31 mei 2019 om 16:46

In de grote landen krijgen ze dit toch ook voor elkaar? Als Bilbao naar Malaga moet dan moeten ze heel Spanje over vliegen, naar Las Palmas zelfs zowat naar Afrika. PSG naar Lyon is ook een aardig roteind, zit toch steeds goed gevuld. Zelfs naar België zouden wij in een paar uurtjes autorijden gewoon kunnen doen, dus wat dat betreft zijn wij als klein land eigenlijk best verwend dat we onze clubs zo makkelijk in alle uitwedstrijden kunnen steunen. En komt deze reactie ook zo over.

31 mei 2019 om 16:51

Goed punt. We zijn verwend qua afstanden in dit land. Hoe doen alle grote landen hetdan idd. Bedankt, uitstekend punt

31 mei 2019 om 17:07

Je bent net zo snel van Parijs naar Lyon als van Eindhoven naar Groningen, misschien wel sneller. Daarnaast zijn Bilbao en zeker Malaga grotere steden dan Eindhoven met een eigen vliegveld. Die gaan echt niet met de bus naar een uitwedstrijd, als ze uberhaupt al gaan.

31 mei 2019 om 17:10

Ik was even vergeten dat Eindhoven geen vliegveld heeft. Bedankt.

31 mei 2019 om 17:20

Bedankt Harry, door jouw eerste zin krijg ik wat meer waardering voor de topografie SO’s die ik vroeger maar niks vond maar mij nu ervan weerhouden flaters te slaan op voetbalzone. Moeten we het in een Bene-Liga serieus over vliegvelden gaan hebben? Dit is mijn hele punt, zij moeten retourvluchten boeken voor voetbalwedstrijden terwijl wij hooguit 2 uurtjes hoeven te treinen. De verbindingen liggen tegenwoordig zo fijn geregeld dat dat naar België toe niet veel anders is. En wie weet krijgt die arme Van Boxtel dan eindelijk nog wat centjes terug van die falende HSL lijn.

31 mei 2019 om 16:47

Sittard of gent is voor mij even lang reizen en dan ga ik liever weekendje naar gent hoor. Plus dat de wedstrijd ook misschien nog iets oplevert.

31 mei 2019 om 16:49

Wat een bekrompen gedachten... In Duitsland en Frankrijk moeten ze verder reizen. Bij Europese duels moet er verder gereisd worden... Reizen gaat tegenwoordig zo snel en comfortabel, jouw argument mag geen issue meer zijn. Zelf zou ik het juist mooi vinden om nieuwe stadions van binnen te kunnen zien en verder te reizen.

31 mei 2019 om 16:53

Exact, drogredenen worden nu aangehaald alleen omdat hun clubs niet in de bovenste league van de bnl gaan spelen

31 mei 2019 om 17:00

Van het prokamp worden er ook alleen maar drogreden aangedragen alsof alle clubs in Nederland hier belang bij hebben. De enige die hier belang bij hebben zijn de grotere clubs (waar jij dus fan van bent) en ziet er natuurlijk geen problemen in, maar waarschijnlijk wel zeuren dat er uit de grotere landen 4 clubs met de cl mee mogen doen. Uiteindelijk is dit dus gewoon precies hetzelfde. De grote landen willen dat, omdat er daardoor meer geld naar de clubs vloeit, hetzelfde wat de groter clubs nu in Nederland willen met deze competitie.

31 mei 2019 om 17:55

Bochherief, en het argument dat het goed is voor het Nederlandse voetbal is geen drogreden? Wij bij NEC gaan er niks van merken als Ajax of PSV er nu meer betekent europees. Kleinere clubs zullen alleen geld kwijtraken, want bij de westrijden tegen grotere teams zit het stadion voller. Eigenlijk moeten we dus heel veel clubs kapot laten gaan en qua geld zwakker maken. Daar worden Nederlandse teams niet beter van.

31 mei 2019 om 18:12

Je doet de toekomstige 2e bnl divisie tekort (ik ga er vanuit dat je fan bent van een club die niet goed genoeg is voor hoogste bnl league). Kijk de championship, hoe populair dat is bij de fans en hoe dicht het niveau bij elkaar zit. Er gaat helemaal niemand kapot, jouw club speelt.alleen wedstrijden op zn eigen niveau, is spannender en zal meer geld opbrengen door het samenvoegen van beide landen

31 mei 2019 om 18:23

Je bent nu wel appels met peren aan het vergelijken hé. De championship is een nationale competitie, kent een lange historie, Engeland heeft een grotere markt als het gaat om voetbalfans, enz.. Daarnaast onderschat je echt wel hoe belangrijk het is voor kleine clubs dat de grote clubs ook langskomen. Als ik bijvoorbeeld in Enschede zou zijn, dan zou ik wel naar Twente - Ajax willen om de spelers van Ajax een keer te kunnen zien. Voor welke spelers zou een neutrale toeschouwer of gematige fan naar het stadion gaan in de 2e bnl divisie? Je ziet het toch al aan clubs die promoveren naar de hoogste afdeling wat dat doet met de seizoenkaarten?

31 mei 2019 om 18:27

Kleinegeneraa7

Ik denk dat beseffen dat het niet goed gaat, en over oplossingen denken beter is dan je kop in het zand steken en niets doen. Zo is jouw zeer geliefde eredivisie ook ontstaan. En in die procedure waren er tegenstanders met dezelfde emotionele argumenten die jij nu aanvoert. We zijn van regionale, naar een nationale competitie gegaan. Uiteindelijk is daar betaald voetbal uit voortgevloeid.

Nu wordt onze competitie al jaren uitgehold, en kunnen we niet meer concurreren door creatief te zijn. We moeten iets anders bedenken. Schaalvergroting levert veel voordelen op. Het is vooral commercieel interessant. Dat zorgt ervoor dat spelers langer blijven, en andere spelers makkelijker aangetrokken worden.

Met een populatie van om en nabij de 29 miljoen inwoners en een bnp wat kwa omvang niet ver van bijvoorbeeld die van Spanje ligt, zul je niet direct met die competitie concurreren, maar wel met de competities daaronder. Frankrijk bijvoorbeeld. Daar is PSG koning, en een Benelux waarbij vijf a zes ploegen kampioen kunnen worden, een speler in de top tegen de vijf miljoen zou kunnen verdienen heeft veel meer kans om te concurreren dan nu het geval is.

VVV tegen Heracles zal niet verdwijnen. Wanneer daar genoeg animo voor is. Verdwijnt het wel, dan is dat gewoon een gevolg van de ontwikkeling. Net zoals dat ging bij de oprichting van de eredivisie. Dat hebben niet alle clubs overleefd. Lig je daar wakker van?

Als je dit niet in wilt zien, dan verergert de situatie alleen maar. En nee, vanuit het prokamp komen niet alleen drogredenen.

31 mei 2019 om 18:34

Wat zie jij als grote clubs. Ik schat in dat zo ongeveer de top 10 tot 12 minus de kunstgrasclubs die competitie in getrokken worden. Zelfde aan Belgische kant met de top 8 a tien. De helft van de competitie dus. Dat is meer dan Ajax, PSV, Feyenoord. Dat is dus ook AZ, Vitesse, Heerenveen, Groningen, Utrecht, Willem 2. Heracles, VVV, Fortuna en PEC zijn vermoedelijk clubs die moeten buigen of barsten. En laat dat nou net iets zijn dat het merendeel van Nederland wilt als het op kunstgras aankomt. Ik vind het persoonlijk eeuwig zonde dat we NAC en de Graafschap kwijt zijn geraakt dit seizoen. Excelsior daarentegen juist weer lekker.

31 mei 2019 om 18:47

Waarom kop in het zand steken en niks doen? Niet voor elk probleem hoeft er een oplossing te komen hé. De illusie heerst bij sommige dat met een beneliga we in Europa weer gaan presteren als vanouds. En dat argument dat spelers langer blijven? Er gaat in deze competitie echt niet met miljoenen salarissen gestrooid worden hoor. We hebben het over België en Nederland hé, niet over een competitie met bijvoorbeeld Duitsland. De echt goede spelers zullen gewoon dan ook vertrekken hoor. Met zo'n competitie gaat het niveau niet bijster veel omhoog (als het het vergelijkt met de topcompetities) en er komt ook geen pot goud deze kant op. Bij mij staat de Nederlandse competitie gewoon op 1 en Europees voetbal komt op een 2e plek. Ik hoef dan ook geen beneliga te zien. Ik wil gewoon de Nederlandse competitie koesteren. Voor Ajacieden is het makkelijk praten, want jullie worden er inderdaad alleen maar beter van en zouden denk ik het liefst in de Engelse competitie spelen, maar we raken als land al veel kwijt door de globalisering en dan moeten we ook nog onze nationale competitie gaan opdoeken? Daar denken wij gewoon verschillend over. Jij wilt met Ajax in Europa presteren en zoekt naar oplossingen in de vorm van een gecombineerde competitie met België. Ik wil gewoon een Nederlandse competitie houden en neem dat we dan in Europa minder presteren te koop toe.

31 mei 2019 om 18:50

kleine, sorry maar ons rechterrijtje wordt vervangen door belgisch linkerrijtje. als je niet inziet dat het niveau dan pijlsnel omhoog schiet, dat is namelijk bijna een verdubbeling in niveau, tja wat voor argumenten kunnen we dan nog aandragen

31 mei 2019 om 19:43

Zoals ik al zei kleine, de Nederlandse competitie zal gewoon blijven bestaan wanneer daar genoeg interesse voor blijft.

31 mei 2019 om 16:59

De Ghelamco Arena is anders een prachtig modern stadium met meer dan sfeer genoeg. Denk dat er ergere plaatsen zijn om je club te steunen.

31 mei 2019 om 17:05

Ben jij nooit in Gent geweest neem ik aan? Grotere stadions, geen kunstgras, hoger niveau? Daar worden voetballers beter van

31 mei 2019 om 17:45

Je zou maar Italiaans zijn arme ziel! Napoli tegen Turijn is al drie keer zover als Groningen - Gent

31 mei 2019 om 18:40

Ach IN Duitsland gaan ze vanuit Bayern ook naar Hamburg dat is wel iets verder denk ik dan Amsterdam Gent. Dat gezeur over de afstand, ik heb liever wedstrijden Ajax Gent of Feyenoord Brugge dan Feyenoord Excelsior.

1 juni 2019 om 18:10

Ja lekker blijven ballen op dat miezerige kunstgras. Ik zou de kans aangrijpen. Verbod op kunstgras door de kleintjes geblokkeerd, kunnen ze nu heerlijk hun eigen kunstgras-competitie oprichten. Alleen daarvoor zou ik het al doen!

Zou ik als Ajacied geweldig vinden. Het enige wat ajax weerhoudt om uit te groeien tot een topclub is het spelen in een grote competitie. Een beneliga zou kunnen concureren met de franse competitie als 5e competitie van europa

31 mei 2019 om 16:47

Absoluut onzin! Verhaal van het gras van de buren is groener! De Franse competitie is paris en dan heel lang niks! Laat Vitesse of Utrecht tegen Rennes of Reims spelen en het zal nooit een walk-over worden!

31 mei 2019 om 19:49

Hetzelfde Rennes dat dit seizoen de bekerfinale wist te winnen van Psg? Hetzelfde Rennes dat dit seizoen ver kwam in de Europa League en Arsenal met 3-1 versloeg?

1 juni 2019 om 18:12

Misschien niet groener maar wel echter gras.

31 mei 2019 om 19:49

Wow, daar sla je wel even een paar stappen over, zeg. Begin maar eerst met het eerstvolgende land dat momenteel boven Nederland staat, Turkije. Dat is al een enorm gat om te overbruggen en als dat is gelukt moet je nog 4 landen. De Ligue 1 is echt mijlenver weg. Zelfs in een (onrealistisch) droomscenario waarin de BeNeLiga clubs structureel de laatste 8 van de CL gaan halen en de Fransen er ineens niks meer van bakken, zou het nog steeds 10 tot 15 jaar duren voordat dat gat enigszins gedicht is. Dit is wel een heel erg ambitieuze uitspraak.

Ik hoop dat deze onzin er niet komt. Ik zit echt niet te wachten op Ajax Genk etc. Gewoon de eredivisie en geen gedonder ook nog eens met play-offs

31 mei 2019 om 16:46

@hqnsje1969

Hier kon je op wachten. Op het moment dat Heracles nee zei tegen afschaffing kunstgras wist je dat de topclubs het sowieso over een andere boeg zouden gaan gooien. Die hebben namelijk al vaker aangegeven dat kunstgras een opstakel is bij het aantrekken van bepaalde spelers. En het lijkt alleen maar meer kunstgras te worden ipv minder.

31 mei 2019 om 20:43

Geef ze eens ongelijk. Zou toch prachtig zijn. Ajax-Anderlecht, Luik, Brugge, PSV, Feyenoord. Zijn toch allemaal mooi affiches. Als je tot den treurnis moet blijven kijken naar al die walk overs van Ajax dan word je daar toch ook niet vrolijk van.

Dit is de enige manier om de TV gelden omhoog te krijgen zodat je eindelijk eens structureel kunt gaan concurreren met de Europese subtopcompetities. Daarnaast is het ook goed voor de talenten want die krijgen meer wedstrijden met hogere weerstand.
Gewoon doen, of begin anders eens met een BeNe-bekertoernooi.
Ik zie toch liever elk weekend wedstrijden als PSV-Genk dan bijvoorbeeld Emmen-Fortuna.

31 mei 2019 om 16:40

Kijk je ook liever naar Zulte-groningen dan Ajax-utrecht?

31 mei 2019 om 16:45

Zulte - Groningen zal niet in de Beneliga worden gespeeld, zoals het er nu voorstaat. Ajax - Utrecht wel. Matig voorbeeld.

31 mei 2019 om 16:46

Rare vergelijking, jij neemt 2 ploegen die misschien niet eens in deze competitie zullen spelen en je vergelijkt dat met een topper en subtopper uit Nederland.
Ik kijk het liefst naar wedstrijden op een hoog niveau en in de Beneliga zal je vaker mooie wedstrijden hebben dan in de Eredivisie.

31 mei 2019 om 16:46

Wel liever dan naar Emmen Fortuna ja. Laten we eerlijk zijn, al die kleine clubs op kunstgras maken het niet aantrekkelijker. De top 10 van Nederland en de top 10 van België samen zou automatisch een veel sterkere competitie moeten opleveren met hogere toeschouwersaantallen en dus meer televisiegelden. Er zou een hoger niveau moeten ontstaan. En daar gaat jet uiteindelijk om. Je moet mee of je blijft hangen.

Compleet doorgeslagen schaalvergroting allemaal. Gewoon lekker in Nederland houden. Daarnaast zouden ze de Europese competities eens onder de loep moeten nemen in de zin van terug naar hoe het ooit is opgezet. Om te beginnen alle landen afgevaardigden in het hoofdtoernooi en niet exclusief voor de competities die groot zijn geworden door een achterlijk systeem dat de rest buitensluit en verder achterop werpt.
Dit idee en de Europese divisies is de omgekeerde probleemaanpak. Groten zullen enkel groter worden.

31 mei 2019 om 16:45

Je weet ook dat dit nooit gaat gebeuren. Daarvoor zijn de clubs uit de grote landen te groot en te machtig. Dortmund, Liverpool atletico zijn nr 2 geworden, maar deze clubs uitsluiten van de CL ten faveure van de kampioen van Bulgarije en Moldavië gaat ten koste van miljarden uit sponsor opbrengsten en ten koste van honderden miljoenen tv kijkers.

Ik ben het er mee eens dat de CL een exclusief feestje is geworden van de rijke clubs, en dat de naam niks meer te maken heeft met de uitvoering. Wat dat betreft heeft de commercie het verneukt, maar we kijken nog wel steeds met zijn allen.

31 mei 2019 om 16:49

Dat bedoel ik dus. Het probleem van de groten wat er nu is, hebben ze zelf gecreeerd door de CL en ook de EL, zeker nu de winnaar een CL ticket krijgt, een exclusief feestje te laten worden. Door de invoering van een BeNeLiga worden de groten ook alleen maar bevoordeeld, want onder de top 3 zal nooit iemand meer Europees voetbal halen.

31 mei 2019 om 17:03

Op het moment dat er ploegen in Nederland een grote zak spelers moesten huren om een selectie bij elkaar te brengen was het al gebeurt. Je kunt lekker naïef wachten tot we echt een dwerg land zijn of je gaat nadenken en veranderen. Niveau moet omhoog in Nederland maar gaat zinspelen maar hard achteruit.

31 mei 2019 om 17:14

"maar we kijken nog wel steeds met zijn allen."

Ik niet meer hoor, vind er echt helemaal niets aan, aan die CL. Ja, als een Nlse club speelt in de poulefase kijk ik, of natuurlijk de uitzonderlijke prestatie die Ajax heeft neergezet dit seizoen. Maar verder kan die CL mij al jaaaaren gestolen worden.

31 mei 2019 om 17:05

Totaal niet mee eens. Jouw redenatie is een ouderwetse. Grootschaligheid, globalisering.. Het hoort er allemaal bij en is logisch in een wereld waarin we steeds meer met elkaar verbonden zijn. Juist door samen te gaan kan nu nog groei gerealiseerd worden en uiteindelijk moeten we toe naar een Europese competitie en een Champions League variant voor de hele wereld (soort uitgebreide versie van het Wereldkampioenschap voor clubteams). En dat is niet alleen goed voor de grote clubs, maar ook voor de kleine clubs. Ook die kunnen dan met goed beleid en promoties meer doorgroeien dan nu het geval is. En ja, ook Ajax is Europees gezien een kleine jongen, dus voor ons zal het ook vechten zijn voor ons plekje. Maar ik ga liever voor die uitdaging dan vasthouden aan onze saaie competitie met zeer kleine clubs en zeer weinig weerstand.

31 mei 2019 om 17:14

Betaal jij dan mijn 2wekelijkse tripjes naar Ofi Kreta, Cadiz, Foggia, Ferencvaros, HJK Helsinki, Leyton Orient en weet ik veel welke uithoeken van Europa ik dan heen 'mag'.

31 mei 2019 om 17:21

Wie zegt er dat je daarheen moet? Je verzint ze echt te plekken haha...

31 mei 2019 om 17:34

Omdat met de dramatische staat waarin mijn club zich bevind, we niet bepaald naar de hoogvliegers zullen mogen.

31 mei 2019 om 22:44

Ja, prima, maar nogmaals wie zegt er dat je naar die uithoeken moet? In Duitsland en Engeland hebben ze in lagere divisies ook meer regionale competities op hetzelfde niveau.... Dat kan Europees ook. Dan heb je "gewoon" in Nederland dus een competitie voor de kleinere clubs. Ik begrijp echt niet hoe je kan verzinnen dat je naar Finland moet.... Niemand heeft het erover, het is geen thema.. Alleen jij haalt het in je hoofd..

Ik ben hier echt tegen!
Welke andere landen gaan nou samen?

Iets wat ik wel echt toe zou juichen is een beneliga beker toernooi, naast het KNVB beker toernooi, dat lijkt me echt top!

31 mei 2019 om 16:48

"iets wat ik wel echt toe zou juichen is een beneliga beker toernooi, naast het Knvb beker toernooi, dat lijkt me echt top!"

Wanneer wil je dat gaan organiseren? Een club als Ajax heeft dit seizoen al 58 officiële wedstrijden gespeeld en daar kwamen voor sommige spelers nog een kleine 10 interlands bij. Er is helemaal geen ruimte meer in het speelschema voor nog een extra bekertoernooi.

31 mei 2019 om 16:58

Dan moeten we misschien soms ruimte maken in het competitie schema, bijvoorbeeld door een hele speelronde te verplaatsen 😜

31 mei 2019 om 17:16

Beter dan ook in plaats van het huidige bekertoernooi. Dat zou ik inderdaad ook wel leuk vinden om te zien. Maar die competities graag gescheiden houden.

31 mei 2019 om 17:25

Het hoeft natuurlijk geen Beneliga bekertoernooi te zijn naast het huidige bekertoernooi.
Je kan ook je eigen bekertoernooi spelen en de toernooien van Nederland en Belgiã« samenvoegen zodra er in elk land nog 8 of 16 clubs over zijn. In dat geval hebben we het over éã©n speelronde extra en hoeven de kleine clubs geen extra reiskosten te maken.

31 mei 2019 om 18:23

Monaco en Frankrijk zijn samen

1 juni 2019 om 18:26

Welke andere landen spelen zo massaal op plastic velden?

Tja, oriënterende gesprekken is weinig mis mee. Als ze het doen, moeten ze het wel goed doen. Een competitie van 20 teams en al die playoffs voor Europese tickets en kampioenschap eruit. Bekers van beide landen ook gewoon in stand laten.

Maar dit is een logisch gevolg van de ontwikkeling van de afgelopen tijd. Topclubs leveren wel geld en het enige wat ze ervoor terug hebben gekregen is later instromen in de KNVB beker indien ze Europese verplichtingen hebben. Kleinere competitie is direct van tafel geveegd (in mijn ogen terecht, moet juist meer ipv minder), kunstgras blijft ook gewoon (dat is dan weer een slechte ontwikkeling). Dan gaan die clubs verder kijken. En dan kom je heel snel uit bij een beneliga.

31 mei 2019 om 16:45

Ben benieuwd wat voor playoffs ze in die orienterende gesprekken bespreken. Die van ons zijn al een gedrocht, maar die in Belgie zijn helemaal een drama.

Belachelijk idee dat de Nederlandse competitie verder uitholt. Leuk voor zo'n 5 clubs die zich altijd zullen handhaven. De rest krijgt alleen nog de kruimels.

31 mei 2019 om 16:50

De top wil omhoog en de rest weigert mee te groeien met praktijken als kunstgrasvelden. Daarmee zijn clubs als Ado en Sparta een blok aan het been van de top. Je kunt hen niet verwijten dat ze ambitie tonen toch? Zonder die ellendige velden maak je gelijk 30% meer kans om een Robben terug te halen.

31 mei 2019 om 16:53

Helemaal mee eens. De topclubs willen vooruit en dan kan je gewoon niet wachten op de zwakste broeders... Als die clubs, zelfs met hulp, niet vooruit willen bewegen dan maar zonder ze..

31 mei 2019 om 16:56

Dus alle clubs in de KKD die op natuurgras spelen mogen volgens die insteek ook mee naar de BeNeLiga. Wordt een drukke boel dan. Dat kunstgras afgeschaft moet worden ben ik het 100% mee eens, maar dat moet los staan van deze samensmeltingsplannen.

31 mei 2019 om 17:06

Weet niet waar jij vandaan haalt dat clubs uit de KKD die op natuurgras spelen mee mogen?

31 mei 2019 om 17:08

Sparta blok aan het been wtf man. Sparta wilt dolgraag op gras spelen. Maar wij gaan niet snijden in de jeugdopleiding en het eerste. Dan kan je onze club gelijk opdoeken. Denk dat alle clubs samen een pot moeten maken voor gras. Is het door eerlijk de tv gelden te verdelen of iets anders maak nie uit. En ik zit echt niet te wachten op wedstrijden met belgie. Kom op zeg we wonen in nederland. Het niveau is wat het is. Wij werken tenminste hard aan onze jeugd!

31 mei 2019 om 17:37

En wij werken hard aan ons gras. Bravo dat jullie bakken geld overhouden voor een jeugdopleiding, maar dat is niet zo moeilijk met de minimale kosten jaar in jaar uit voor een kunstmat.

31 mei 2019 om 17:28

Ja maar de top 10 clubs die in de beneliga spelen zijn toch ook de enige clubs die daadwerkelijk wat voorstellen? Sorry maar wat stelt excelsior nou voor? De enige reden dat ze in Nederland op het hoogste niveau spelen is omdat we maar een aantal clubs hebben die daadwerkelijk wat voor stellen. Maar in werkelijkheid zijn ze net zo groot als een gemiddelde league 2 club. Als dit soort clubs op het tweede niveau van de beneliga genoeg krijgen om als club professionele contracten uit te delen en alle kosten te onderhouden maakt het dan zoveel uit dat dit soort clubs iets minder tv gelden krijgen? Ik bedoel ze voegen toch niks toe en het tweede niveau wordt gewoon van een leuk niveau

31 mei 2019 om 17:40

Wel eens aan gedacht dat er ook mensen zijn die wel waarde hechten aan gemeenschap en verbond door een bepaalde trots voor de regio. Dat jij er voor kiest om vanuit Drenthe naar Ajax te gaan en niet de lokale club wil niet zeggen dat anderen die afkomst ook verloochenen en succes boven alles verkiezen.

31 mei 2019 om 21:14

Vanaf plek 10 krijg je PEC, VVV, Fortuna, Emmen en nog erger. Dat gaat toch helemaal nergens over in internationaal opzicht? Veredelde amateursteams. Zo nu en dan zullen ze er een jaartje bij zijn, en dat lijkt me prima.

1 juni 2019 om 18:30

Kan die nog verder uitgeholt worden dan met die plastic velden? Dat doet de competitie namelijk de das om en het ziet er niet naar uit dat dit binnen afzienbare tijd veranderd. Dan maar over een andere boeg

Ik vind het idee op zich wel interessant, maar dan spreek ik natuurlijk wel een beetje uit eigen belang als supporter van één van de grotere clubs van Nederland. Natuurlijk zou ik een competite met Anderlecht, Club Brugge en Standard Luik interessanter vinden dan een competitie met Emmen, Fortuna Sittard en Rkc, maar ik kan me voorstellen dat supporters van de kleinere clubs gruwelen van het idee van een nationale competitie zonder de topper en subtoppers.

Ik ben wel benieuwd wat ze dan van plan zijn met de overige clubs. Komt er dan ook een 2e Beneliga? Of schuift de helft van de Nederlandse competities een plekje op (rechterrijtje van de eredivisie wordt een nieuwe competitie met het linkerrijtje van de Kkd, etc.)?

31 mei 2019 om 16:56

Ik denk dat ook de divisie(s) onder een BeNeLiga gewoon goed bekeken zullen blijven. De eerste divisie kreeg ook meer kijkers door de aanwezigheid van clubs als Twente, Sparta en NEC. Vaak hebben die kleinere clubs lokale, trouwe supporters. Het animo voor die clubs zit er vaak van jongs af aan in en dat zie ik niet veranderen. Bij NAC, Sparta en Twente zat het volgens mij ook gewoon vol in de eerste divisie.

31 mei 2019 om 17:04

Daar twijfel ik zelf aan. In Belgie krijgen de kleinere clubs allesinds de stadia moeilijk vol als het gaat over matchen tegen met alle respect andere laagvliegers, terwijl ze tegen de topploegen wel meestal vol zitten. Omgekeerd zit Anderlecht bv. ook zelden vol tegen de kleintjes. Vrees dat deze competitie echt slecht zal uitpakken in lagere divisies. De 1ste Beneliga geeft je dan wel weer meer matchen tegen topclubs. mes dat snijdt aan twee kanten lijkt me

31 mei 2019 om 17:09

Niet alleen Twente Sparta en NEC maar ook wilde de mensen graag de talenten van Jajax en Jpsv zien.

31 mei 2019 om 17:14

Je vergeet dat de Beneliga dan ook de zo'n beetje de 3e divisie wordt, 1e divisie top 4 uit de top 5 landen, etc. Dit wordt onderzocht omdat de Uefa een Europese competitie wil. En ik ben daarvoor hoor, kijk liever topvoetbal dan de eredivisie, laat staan zoals vorig seizoen de KKD. Dus hoe meer wedstrijden op hoog niveau, hoe liever mij het is, Twente kijk ik toch wel en eredivisie of Beneliga zal mij om het even zijn, ja als er geen topvoetbal is zal ik daarvan een wedstrijdje meepikken, maar gezien de plannen van de Uefa zal dat waarschijnlijk niet nodig zijn.

Direct doen. Mensen die lopen te zeuren dat ze geen zin hebben in Ajax - Moeskroen zullen in de regel ook geen zin hebben in Ajax - Fortuna of Feyenoord- Emmen. Het zorgt gewoon voor een veel interessantere competitie waarbij je 4 of 5 clubs hebt die om de titel kunnen strijden. Nu heb je alleen Ajax en PSV en als 1 van de twee een slecht seizoen draait is de competitie geen klap aan. Het is daarbij qua afstand ook geen enkel probleem als je naar de andere grote competities krijgt. In Nederland moeten we een keer af van die 'doe maar normaal dan doe je al gek genoeg'-mentaliteit en gewoon doorpakken met een grotere, interessantere competitie. Tegenstanders van een dergelijke competitie praten vaak of uit eigen belang (hun relatief kleine provincie club zal dan waarschijnlijk niet meer in de hoogste divisie spelen) of zetten zich per definitie af tegen elke verandering. Objectief gezien is een Beneliga gewoon het beste voor het Nederlandse voetbal.

31 mei 2019 om 18:03

Objectief gezien is het dat dus niet. Objectief gezien is een BeNeliga het beste voor de grote Nederlandse clubs. Maar dat is niet het complete Nederlandse voetbal. Denk je dat de supporters van Ajax en PSV ook niet in eigenbelang praten? Leuk hoor, die topwedstrijden. Maar ik krijg met mijn seizoenskaart bij NEC nog mindere ploegen te zien dan wat ik nu al zie.

Spelersvakbond zal zich ook wel gaan roeren. Er spelen momenteel 34 clubs gezamenlijk op het hoogste niveau. Dat worden er 12. Deze 12 zullen de dus de pot gaan verdelen en daardoor meer inkomsten genereren. De overige clubs mogen het met de kruimels stellen. Minder tv-gelden en minder aantrekkingskracht (lees minder sponsoring en publiek). Hun inkomsten zullen danig achteruit gaan. Waar een prof bij Heerenveen, Willem II of ADO nog een behoorlijke boterham kan verdienen, zal dit in de toekomst dan stukken minder worden. De spelers in de top gaan erop vooruit, maar dit gaat wel ten koste van de overige voetballers. En hoe dan met de opleidingen van die clubs? Er zal daar ook minder geld voor beschikbaar zijn. Op die manier versmal je ook de basis van de piramide.

31 mei 2019 om 17:15

Er kan gewoon worden gepromoveerd en gedegradeerd... Als die clubs met goed beleid komen, profiteren ze zo mee... En dat principe is hetzelfde als nu. Daarbij zal de divisie of zullen de divisies onder de BeNeLiga ook juist interessanter worden voor andere clubs.. Clubs die haast altijd in de tweede divisie zitten krijgen voor hun doen toch prachtige tegenstanders als Groningen, Heerenveen etc op bezoek en ze mogen spelen in die stadions.. De aantrekkingskracht van de tweede competitie zal ook groter worden dan nu het geval is. Daarbij zal het niveau in die competitie dus ook hoger worden en dus ook juist beter voor het ontwikkelen van talenten.

Krijgen wij dan ook de Croky Cup...

Beter laat dan nooit want zoals nu de opzet is beland het voetbal in Nederland en in België op een dood spoor.

31 mei 2019 om 17:11

En toch gaan er veel mensen en clubs zijn die keihard vasthouden aan de huidige, ouderwetse opzet omwille van sentiment...

31 mei 2019 om 17:20

Als je denkt dat zo een Bene liga wel structureel mee gaat doen in Europa, dan snap je er ook weinig van. Vergeet het maar, aan sluiting met Europa gaat nooit lukken, zelf als we de boel gaan corrumperen.

31 mei 2019 om 17:42

Alleen al door deze uitbreiding zullen de TV rechten omhoog schieten omdat het aantrekkelijk wordt en door dat grotere afzetgebied zal het aantrekkelijker worden voor de toekomstige sponsors die nu voor een dubbeltje op de 1e rij zitten als je dat vergelijk met de andere landen. Veel clubs uit NL en België zitten met een begroting die amper de 8 miljoen haalt maar het water staat nu al aan hun lippen.

31 mei 2019 om 17:48

Als de TV geld 3x zoveel wordt (wat dus niet gaat geburen) dan nog is het niet genoeg om mee te doen in Europa. Met Belgie erbij heb je potentieel 11 miljoen extra kijkers, daar gaan ze niet zoveel extra geld inpompen.

Beneliga is voor mij een beetje 50/50
Je raakt wel je nationale competitie kwijt... iets wat best een heftige beslissing is

Als Feyenoorder ben ik op dit moment een beetje bang dat de komende jaren onze europeese tickets zullen verdwijnen.

Puur gekeken naar de competitie kan niemand natuurlijk ontkennen dat wedstrijden tussen
Feyenoord en Anderlecht. natuurlijk wel wat leuker zijn dan Feyenoord en Fortuna.

Ik zou persoonlijk beginnen met een 2e beker toernooi.
Be-Ne-liga cup.
Deze naast de standaard Knvb beker.
(ja meer wedstrijden... maar we spelen er objectief gezien niet super veel op dit moment als Nlse clubs.... zelfs in een bijzonder seizoen zoals Ajax nu heeft gehad ga je net over de 50 heen... terwijl sommige clubs in Engeland richting de 70 gaan als ze in alle toernooien actief zijn)

31 mei 2019 om 17:10

Volgens mij las ik het dat Ajax 58 duels heeft gespeeld, dus net over de 50... Het zijn er dan een paar meer Daar komen ook nog interlands bij en dan nog een bekertoernooi.. Ik zie niet in waar er ruimte zou zijn voor een extra bekertoernooi. Doek dan de nationale bekertoernooien gelijk op, want in ieder geval in Nederland is het animo daarvoor laag..

Ik vind dit niks. Meedoen Europees is leuk en aardig, maar niet als je de hele historie en de helft van je competitie in de prullenbak gooit. Ik heb allang geaccepteerd dat we niet meer mee gaan doen, en dat gaat ook niet echt gebeuren met de beneliga. Laten we gewoon geniten van onze eigen leuke competitie.

31 mei 2019 om 17:18

Een historie is niet iets waar je aan vast moet houden. Dan speelde we nu nog met een zware leren voetbal..... Sport verandert, de omgeving en omstandigheden veranderen.. Net als alles in het leven aan vverandering onderhevig is.

31 mei 2019 om 17:22

Je kan heus wel vast houden aan een historie. Zoiets voegt heel veel toe aan een competitie. Daarnaast is het voor de fans van de kleinere clubs veel beter zo. Het hoeft niet altijd groter en groter, er hoeft niet altijd meer en meer geld te komen. Ik zou dit echt heel jammer vinden in ieder geval.

31 mei 2019 om 17:29

Niet vast houden aan historie. Poeffff zeg je dat ook over wo 1 en 2. Hier moeten we gewoon vast houden aan nederland. Nederland is nederland we zijn een eigen land. Is het niet beter dan is het niet beter joh. En dus moeten wij zelf de jeugd beter maken. En vooral elke profclub in nederland. Want dat is nu niet zo! Alles op nederlandse jeugd

Ik ben hier tegen. Als we Belgie binnenvallen en het land veroveren dan mag je best een aantal van die clubs toevoegen aan de Eredivisie, maar zo niet. Zonder gekkigheid, elke land hoort zijn eigen competitie te hebben, zo ook Nederland en Belgie.

31 mei 2019 om 17:16

En zo ook Monaco en Wales.. Of wacht, dat gaat ook prima zo...

31 mei 2019 om 17:30

Monaco is een stadsstaat, nogal wiedes dat die geen eigen competitie kunnen hebben. Vergelijk dan met Portugal, eveneens een wat kleiner land met stabiele topclubs. Daar denkt men er niet aan om te fuseren met de Spaanse competitie.

31 mei 2019 om 17:36

Monaco is wel een heel uitzonderlijk geval en Wales is onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Dit kan je niet vergelijken met Nederland en Belgie. dit zijn twee landen met een enorme voetbalgeschiedenis die verder weinig met elkaar te maken hebben.

31 mei 2019 om 22:45

Wales heeft gewoon een eigen competitie, enkel een paar clubs die liever in Engeland mee doen.

Als Ajax morgen in Belgie mee wil doen, en het mag van de Belgen, ga je gang hoor.

Monaco en bijvoorbeeld Liechtenstein zijn ook geen gefuseerde competities, dat is gewoon 1 club die in een andere competitie mee doet, simpelweg omdat er niet eens genoeg clubs voor een poule van 6 zijn.

Nou, ik hoop dat er structureel iets uit die vergadering rolt en dat de Beneliga snel tot stand komt...

Ons land is nu eenmaal te klein voor het aantal "prof"clubs dat we nu hebben, vaak ook samengepakt in een relatief klein gebied. Ik heb het hier al eens eerder geopperd: fuseren van de kleinere clubs (in dezelfde provincie of regio) was ook een optie geweest. Maar nee, men moet de eigen "identiteit" behouden.

Jaren geleden had er mijns inziens al een FC Limburg moeten zijn; Fortuna Sittard, Roda JC, VVV Venlo en MVV hebben op zichzelf amper bestaansrecht. In verhouding lage toeschouwersaantallen, amper inkomsten van sponsoren en altijd bungelend in het rechterrijtje...

Hetzelfde geldt voor Nac, Willem II, Rkc, RBC (en eventueel FC den Bosch)... Niets meer of minder dan opvulling van de competitie.

Maar goed, fuseren is geen optie volgens deze (en andere) clubs... Ok, dan maar (zoals ik al eerder voorspelde hier) een Beneliga voor de clubs die WEL inzien dat de Eredivisie een veredelde amateurdivisie is (in Europa althans).

Qua afstanden (naar Belgie) hebben hierboven al genoeg criticasters wat gezegd... Ik reis 10 x liever naar Antwerpen, Gent, Luik of Brugge dan naar Groningen, Emmen of Doetinchem...

31 mei 2019 om 17:34

Zou zeggen word voor anderlecht kan je elk jaar naar gent luik en brugge haha. Er zijn zoveel clubs ook op amateur tak moet gewoon kunnen. Weet je wat er moet gebeuren. Elke prof club moet zich in zetten op jeugd! Nederlandse spelers moeten kansen krijgen en beter gemaakt worden. Er zijn teveel clubs die buitenlanders halen en amper iets met jeugd doen. Dat maakt zoveel kapot voor jonge nederlandse spelers.

31 mei 2019 om 18:08

Maar wel onze eigen veredelde amateurdivisie. Wat boeit mij het dat er over de grens beter gevoetbald wordt en meer geld in wordt gepompt en historie wordt verloochend. Ik vind het prima zo. Mijn leven draait bij de voetbal niet om succes en de beste willen zijn met het meeste geld en de meeste toeschouwers. Soevereiniteit is mij meer waard dan een nieuwe B competitie maken door 2 B competities samen te voegen.

31 mei 2019 om 19:28

Wat zit jij nou te koeterwalen? Roda en MVV hebben voor de KKD hoge toeschouwersaantallen. Fuseer dan de jeugdteams als je zo gaat redeneren. En van Venlo naar Maastricht is 1 uur rijden. Dan kan je ook Groningen en Zwolle laten fuseren volgens jouw gekke filosofie. Of je maakt FC Brabant, FC Zuid Holland met oa alle Rotterdamclubs. Wat moeten ze met al die stadions doen? Jij snapt niet dat voetbal niet alleen om geld draait, maar een cultuur is.

1 juni 2019 om 20:51

@lucaij:

In Kerkrade is het niet lang kultuur meer, aangezien Roda op omvallen staat... Lekker dan voor die supporters... Toch maar naar Sittard dan ?

Hoge toeschouwersaantallen.... Jij bent de leukste thuis.. Maar goed, het was te verwachten dat er een aantal kortzichtige figuren zou gaan reageren, valt me nog mee dat het er maar 3 zijn...

Voor jullie alle 3: lekker vast blijven houden aan "clubliefde", "eigen identiteit" en meer van dat kortzichtige geneuzel... De Beneliga komt er dan wel voor de clubs die WEL verder kijken dan hun neus lang is..

1 juni 2019 om 21:15

De aantallen kan je gewoon opzoeken hoor. Voor de rest zie ik weinig inhoudelijke argumenten. Ik merk wel dat je totaal niet inziet dat voetbal ook cultuur is en niet alleen om geld draait. Maar jij bent al helemaal ingepakt door de FIFA en de oliesjeiks.

Kunnen ze niet de KNVB-beker en de Beker van Belgie schrappen/samenvoegen? En nieuw bekertoernooi beginnen met alleen de topteams.
De Eredivisie en Pro League samenvoegen is te ingrijpend.

Echt, stop ermee. Voor mij de druppel, dan haak ik af. Doe een League Cup ofzo, prima. Maar vermoei mij niet met de Belgen. Totaal oninteressant. En de kleiner clubs in NL gaan er aan.

en als bv Club Brugge en Anderlecht dan eerste en tweede worden hebben we geen Nederlandse club in de Champions League? of begrijp ik het verkeerd?

31 mei 2019 om 18:58

Hebben we nu toch ook niet? Het is al jaren drama. Geen Nederlandse club die zich voor de groepsfase weet te plaatsen. Dan heb ik liever een competitie van een algeheel hoger niveau waardoor de Nederlandse clubs die zich plaatsen ook echt een woordje mee kunnen praten in Europa.

De charme van iedere nationale competitie is nu juist dat die nationaal is, met regionale rivaliteiten die door de decennia heen gegroeid zijn. Mijns inziens is dat veel belangrijker dan het niveau.

ik heb verder helemaal niks met dit idee. ik word al moe van al die TV programma's waarin ze Belgen en Nederlanders door elkaar heen gooien

31 mei 2019 om 18:08

Precies Jan Mulder is al vermoeiend genoeg als halve Belg.

1 juni 2019 om 11:55

@ Japie_krekel

Heb jij hier serieus geen belangstelling voor ? Daar sta ik eerlijk gezegd van op te kijken, jouw club zou hiervan juist sportief en financieel zijn voordeel mee kunnen doen. Het is echt een illusie om te denken dat beide nationale competities ooit in staat zullen zijn om structureel zich te verbeteren. De huidige competitie opzetten zijn doodlopende wegen, de FOX deal was bijvoorbeeld voor veel clubs in de Ere als Eerste divisie van levensbelang, anders waren er echt een aantal omgevallen. Dan zou er weinig meer over zijn geweest van de vaderlandse competities.

Bovendien hebben de clubs die toen al financiële problemen hadden dat nog steeds. Dat zal ook nooit veranderen totdat ze gewoon omvallen wat vroeger of later gewoon zal gebeuren, een fusie kan het club voetbal redden. Ik denk niet dat FOX (of een andere partij) bereid is meer te betalen wanneer de rechten weer vrijkomen; voor competities met een alsmaar dalend niveau. Waarbij er ook nog eens weinig tot geen binnenlandse belangstelling is voor wedstrijden waar de traditionele top niet bij betrokken zijn. e Malle gevolgen van dien voor veel clubs. Uiteindelijk zal zo' n fusie niet alleen het club voetbal ten goede komen, want zal ook de nationale elftallen van beide landen ten goeden komen.

Dit is de enige manier om de weerstand structureel te verhogen, zijn we van de plastic velden af; en moeten clubs in staat zijn om betere spelers aan te trekken. En/of talenten en sterktehouders (iets) langer aan zich te kunnen binnen. Alles is nu wel zo'n beetje uitgeprobeerd om meer weerstand en inkomsten te generen, en dus tijd voor rigoureuze plannen om het voetbal te redden. Voor een aantal clubs voor wie het uitstel van executie is om door te gaan in de huidige competitie opzetten kan dit ook hun redding zijn.

1 juni 2019 om 12:46

@F-18/TACP

ik denk niet dat een Beneliga internationaal gezien een heel groot aanzien gaat hebben. buiten Nederlanders en Belgen zit er denk ik ook geen hond op te wachten.

het kan zijn dat het voordelen heeft. sportief zal de weerstand iets hoger worden en financieel ook omdat je wel veel meer kijkers heeft maar zelf zit ik niet echt te wachten op clubs als Anderlecht, Club Brugge etc. niet dat het geen mooie clubs zijn ofzo maar persoonlijk heb ik er weinig mee. als die clubs nu EL of CL spelen kijk ik er niet echt naar. de laatste keer dat ik keek naar dat soort wedstrijden was toen bij Anderlecht nog spelers als Boussoufa en Lukaku rond liepen, maar die zijn door de jaren qua spelersmateriaal echt veel minder geworden

ik ben het wel helemaal met je eens dat het kunstgras moet verdwijnen uit de Eredivisie. mooi zou zijn als er een potje werd gemaakt waarin alle clubs elk jaar een kleine bijdrage stoppen zodat hopelijk binnen nu en een paar jaar alle kunstgrasvelden kunnen verdwijnen

Vind het fantastisch nieuws dat hier weer over gesproken wordt, de Eredivisie is zijn allure kwijt, deels door kunstgras en deels door het ontbreken van echt uitdagers van de 'gevestigde orde, de top en de subtop'. en van 'nationale trots en nostalgie' wordt niemand een betere voetballer. Spelen tegen toppers van Ajax, Psv, Anderlecht of Club Brugge is voor elke speler een grotere uitdaging, training, verbetering. Je kunt denken aan een Bene 1 (nrs 1 tm 9) en Bene 2 (nrs 10 tm 18) en daaronder de nationale 2e competities KKD en Proximus League. Bene 2 promoveert naar Bene 1, KKD en PL promoveren naar Bene 2, etc. Zo snel mogelijk mee beginnen, misschien eerst met een BeNe-Beker!

Veel tegenstanders komen veelal met 'historische' en financiele argumenten. Maar de Beneliga is eigenlijk de volgende stap. 80 jaar geleden speelden we in NL nog in regionale klassen en daarna pas voor het landskampioenschap (mijn schoonvader van 90 zegt nog steeds dat Ajax-Blauwit de wedstrijd van het jaar is!). Qua financien moet je wel even op letten dat de 2e liga's in Duitsland en Engeland nu veel betere commerciele deals hebben dan wij in NL. Dus een 2e niveau hoeft niet perse slecht te zijn.met wedstrijden als Heerenveen-Groningen blijft het wel degelijk interessant. Voor fans, sponsors en tv. Of de beneliga voldoende tegengewicht geeft tegen een europese liga waar misschien Ajax en heel misschien PSV bij kunnen horen, vraag ik mij af.
Alleen omdat de engelsen de gouden Premier league kip niet zelf zullen slachten, zal die Europese liga er voorlopig niet komen, denk ik.......

31 mei 2019 om 18:04

Ik snap dat “historisch”-argument ook totaal niet. Wat wordt er dan bedoeld met historisch? Emmen is toch ook geen historische eredivisie club? Hadden ze dan niet mogen promoveren omdat ze nog nooit in de historie van de eredivisie op het hoogste niveau hebben gespeeld?

Ik snap de aantrekkelijkheid wel, maar zo'n competitie is natuurlijk een middelvinger naar alles clubs buiten de top 6. Ik zit als Groningen supporter totaal niet te wachten op anoniem bestaan in een complete divisie van middenmoters. Denk ook dat de interesse in de laagste competitie alleen maar geringer wordt, waardoor clubs gaan omvallen.

Vanuit een puur romantisch oogpunt of die van een liefhebber sta ik hier niet om te springen.

Maar ik begrijp het wel.de grote competities zijn qua inkomsten de kleinere al lichtjaren voorbij.
Nu zijn ze echter ook bezig met plannen waardoor clubs uit kleine competities helemaal worden buitengesloten.

Mits goed uitgevoerd kan het o.a. de volgende voordelen hebben:

- een potentiële tv-markt van bijna 30 miljoen inwoners. België en Nederland zijn gezamenlijk ook rijker dan bijv Spanje. De tv-inkomsten kun je hiermee laten stijgen. Ik denk zelf dat het niet zo gigantisch zal worden als La Liga of de Bpl, die krijgen namelijk veel uit Azië. Maar zelfs met een paar miljoen euro per seizoen meer kun je al je spelerssalarissen opschroeven en zo je beste spelers wat langer houden.

-elke week een wedstrijd met een goede tegenstander. Hierdoor krijgen je talenten meer uitdaging, ontwikkelen die zich sneller én zijn je spelers ook beter bewapend op het niveau wat nodig is voor de Cl.

- een competitie waar het niveau wat hoger en dus aantrekkelijk is. Hierdoor kan je misschien op lange termijn meer interesse in Azië en Amerika generen en daarmee ook meer inkomsten.

- qua afstanden is het eigenlijk nog wel redelijk te verhapstukken. Een wedstrijd PSV-Anderlecht is voor zowel het team als de fans prima te doen. Groningen -Gent is een wat grotere afstand, maar in Engeland, Duitsland etc zijn ze dat allang gewend.

Ik ben een voorstander van het feit dat Belgische en Nederlandse clubs onderzoeken of een Beneliga iets op kan leveren. Beide competities hebben enkele clubs die internationaal een grote naam hebben en een paar sterkere clubs uit de subtop. De rest is internationaal gezien klein. Er wordt gespeeld in kleine stadions op kunstgras.

Je kunt dus 2 kanten op. Zo doorgaan en blijven onderhandelen maar er toch nooit onderling uitkomen en zo klein blijven of meegaan met de grotere competities. Zowel België en Nederland hebben potentie omdat ze clubs van naam hebben maar beiden als land te klein zijn. Wil je erbij horen dan betekent krachten bundelen een toekomst die het waard is om te onderzoeken. Wil je als kleine club daar ook bijhoren, stop dan met zeuren en ga het aantrekkelijk maken dat voetballers daar willen voetballen. Dat er weinig geld is weten we ook wel. Ooit waren Ajax en PSV ook klein en hebben hard moeten werken om groot te worden.

Pijnlijk om te zien dat de meerderheid hier de ziel van het Nederlandse voetbal wil verkopen voor een paar extra knaken aan televisiegeld. We lopen met z'n allen te zeuren dat het geld voetbal kapot maakt, en wat willen jullie? Het voetbal kapot maken om wat meer geld te genereren. En zelfs al voeg je Nederland en België samen, denk je echt dat we dan ineens structureel kunnen meedoen met Engeland en Spanje? Je gooit een hele historie weg om vervolgens nog steeds in de marge mee te doen.

Ik spuug op iedereen die dit een goed idee vindt. Als dit gebeurt kap ik met voetbal kijken, ga ik wel gewoon lekker bij de plaatse amateurclub supporten, dat is tenminste nog authentiek.

1 juni 2019 om 11:32

@ linksbuiteadem

De ziel van het voetbal zoals het ooit was is allang weg, de wereld verandert en daar moet je gewoon in meegaan anders ga je gewoon naar de fillesteinen. Ik ben blij als dit er gaat komen, dan zijn we ook gelijk van de mensen en de clubs af die elke vorm van vooruitgang tegen houden.

Bovendien is het doorgaan op de huidige weg gewoon uitstel van executie, de FOX deal was veel Ere als de Eerste divisie clubs letterlijk van levensbelang anders waren er een aantal gewoon omgevallen. Wanneer de rechten weer vrijkomen lijkt het mij stug dat FOX of een andere partij bereid is om meer te betalen voor competities waar het niveau als maar dalende is, maar ook de binnenlandse belangstelling niet bijster groot is. Het als maar dalende niveau van het club voetbal heeft ook gevolgen voor de nationale elftallen, de wereld verandert nu eenmaal (lang niet altijd ten goede).

De clubs die toen al financiã«le problemen hadden; hebben dat nu nog steeds en dat zal altijd zo blijven. Dan kun jij wel stoer gaan roepen dat jij op iedereen spuugt omdat niet iedereen het club en interland voetbal naar de haaien wilt zien gaan. Andersom spuug ik op mensen die er geen problemen mee hebben om door te gaan op de huidige destructieve koers.

1 juni 2019 om 12:03

Je bent bijzonder slecht geïnformeerd, de Eredivisie is gezond en het aantal Fox abonnees is nog nooit zo groot geweest in Nederland. Er zijn een aantal clubs die de stadions niet gevuld kunnen krijgen, dat is een probleem, maar die clubs zijn de uitzondering, de meeste stadions in Nederland zijn goed gevuld. Dus destructieve koers? Wat een onzin.

Yes!! Io hoop erop! Al is het alleen al een test van 1 of 2 jaar!

Een soort van playoff systeem waarin de bovenste vier per competitie strijden voor het kampioenschap van de Benelux zou ik prima vinden maar de titel Landskampioen mag je nooit weggeven.

Dan weten we gelijk wat van der Sar bij het PSV stadion deed deze week....

Ze kunnen beter vergaderen hoe steeds meer oneerlijker de CL tickets worden verdeeld i.p.v. mee te gaan in die gekte van Modern Football. Champions League waar de kampioenen eerst moeten strijden om überhaupt mee te doen en de nummer 4 van een grote competitie gelijk gekwalificeerd is en gelijk het geld weer kan binnenharken. Rara, hoe kan het nou dat de kleine competities steeds verder achterblijven?

1 juni 2019 om 11:05

@ Lucaij

Vanuit de hedendaagse posities heeft dat geen enkele zin. Het samenvoegen van de competities is de enige manier om zowel het sportieve en financiële niveau in beide competities structureel te verhogen. Dan kun je ook harder met je vuist op tafel slaan bij de Uefa, vanuit de huidige posities heb je weinig tot niks te eisen.

1 juni 2019 om 19:12

Dan ga je juist mee in die gekte waarin voetbal alleen maar om geld draait. Ze kunnen beter samenpakken met de kleinere landen on zo fifa onder druk te zetten.

Als er een fusie komt dan krijgen de Nederlandse en Belgische clubs ook meer naamsbekendheid in de hele wereld. We worden dan de zesde competitie in Europa. Want in de internationale sportwereld worden vaak altijd de top 5 competities uitgezonden. Want men is minder geïnteresseerd in de Nederlandse, Zweedse, Oostenrijkse of Poolse competitie?

Ik vind dit geen rare gedachte. De beste 10 van NL samen met de beste 10 van België. Daaronder een chapionship size 2e divisie bestaande uit de overige 8 uit de ED + 4 uit de KKD en 12 uit België. Zo kan je nog een 3e divisie maken. Zal alle divisies interessant maken voor fans en sponsors. Misschien nog een club uit Luxemburg en we hebben de Benelux compleet.

Yes, eindelijk !!!!!!!! Zo'n nieuwe competitie opzet kan mij niet snel genoeg beginnen. Persoonlijk ben ik dan ook erg blij dat clubs eindelijk het initiatief hebben genomen om in ieder geval hierover met elkaar te praten. Dit lijkt mij persoonlijk al jaren de enige oplossing om de weerstand in beide landen structureel te verhogen. Daarnaast creã«er je een nieuw en groter economisch afzet gebied, waardoor clubs betere spelers kunnen halen en/of talenten en sterktehouders wellicht iets langer kunnen vasthouden.

Wat natuurlijk uiteindelijk ook de nationale elftallen van beide landen ten goede komt. Op deze manier denk ik dat het voor Belgische en Nederlandse clubs het mogelijk moet zijn om serieuze Europese outsiders worden. Nu zitten de clubs met potentie opgesloten in een competities waar de clubs die elk seizoen de grootste moeite hebben om een sluitende begroting voor elkaar te krijgen elk serieuze verandering tegen houden.

Clubs die afvallen kunnen uiteraard promotie maken naar de nieuw vorm te geven competitie. Ook moet het mogelijk zijn om een betrouwbare, veilige en voordelige manier te vinden zijn om supporters die naar uit wedstrijden willen gaan mogelijk te maken. Ajax vs Brugge, Anderlecht vs Feyenoord zijn toch wel mooie affiches, maar ook Heerenveen zie ik liever spelen tegen een van de (sub)top clubs van Belgiã« dan bijvoorbeeld tegen Excelsior. Een ander positief bij effect zal zijn dat we dan waarschijnlijk ook van die plastic rotzooi velden verlost zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren