Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

The Athletic weet meer dan Kudus in Telegraaf-interview deed vermoeden

Laatste update:

Het is nog allesbehalve uitgemaakte zaak dat Mohammed Kudus zijn contract gaat verlengen bij Ajax. De Ghanees leek vorige week in De Telegraaf voorzichtig te hinten op het willen openbreken van zijn verbintenis, maar The Athletic beweert woensdag dat dat onwaarschijnlijk is. Kudus zou bovendien al met diverse Europese grootmachten gesproken hebben over een zomerse transfer.

The Athletic publiceert woensdag een uitvoerige analyse van Kudus, waarbij ook het thema 'contractperikelen' aan bod komt. De gerenommeerde sportwebsite schrijft dat van de 22-jarige dribbelaar 'niet verwacht wordt' dat hij zijn tot medio 2025 doorlopende verbintenis in de Johan Cruijff ArenA gaat verlengen. Kudus leek daar in gesprek met De Telegraaf júïst op te hinten. "Waarom zou ik niet willen verlengen? Ik speel en ontwikkel me goed. Het gaat nu om onderhandelingen en waardering. Als de tijd rijp is, zullen we zien hoe het gaat", zei de Ghanees afgelopen week.

De Europese elite roert zich echter rondom Kudus. Volgens The Athletic behoren onder meer Manchester United, Arsenal en Liverpool tot de clubs die de Ajacied maar wat graag aan hun selecties willen toevoegen. Kudus zou al met enkele van de gegadigden gesproken hebben, al wordt niet duidelijk welke. Wel wordt duidelijk welk bedrag Ajax ongeveer voor zijn oogappel verlangt: zo'n 40 miljoen pond, omgerekend 45 miljoen euro.

Kudus is dit seizoen een van de zeldzame hoogtepunten bij het dolende Ajax. De aanvaller annex aanvallende middenvelder was onder Alfred Schreuder al een van de meest productieve spelers en is ook onder opvolger John Heitinga flink op schot. Kudus deed in de dertien duels onder Heitinga al acht treffers en drie assists noteren en staat in totaal op achttien treffers en vijf assists in 36 duels over alle competities. De Ghanees is bezig aan zijn derde seizoen in Amsterdamse dienst.

Zie jij Mohammed Kudus komende zomer vertrekken bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou 40 miljoen heel erg weinig vinden voor de beste speler van de Eredivisie die uitblinkt in het slechtste Ajax in 5 jaar tijd.

22 maart 2023 om 12:12

Beste speler van de Eredivisie? Jij kijkt alleen Ajax volgens mij.

22 maart 2023 om 12:14

Nou hoef je ook niet verder dan Ajax te kijken voor de beste speler van de Eredivisie, maar toch weet hij de verkeerde eruit te pikken. De beste is Tadic natuurlijk. Daarachter komen Simons, Kokcu en Kudus.

22 maart 2023 om 12:15

Ben geen ajax fan maar denk dat Kudus of Xavi Simons wel de beste vd eredivisie zijn. Zijn 2 totaal verschillende spelers maar allebei zo super belangrijk voor hun teams

22 maart 2023 om 12:18

Als je niet weet wat er links om je heen loopt en rechts om je heen dan kan je moeilijk vergelijking maken hè.

40 mln is echt best veel voor hem. Ajax moet wel opletten, na alvarez en timber heb je geen speler meer over die je voor zulke bedragen kan verkopen.

22 maart 2023 om 12:18

Wie is het dan Wouter? Ik snap dat je het er niet mee eens kunt zijn, maar noem op z’n minst een alternatief.

22 maart 2023 om 12:24

1. Kudus
Een flink gat
2. Simons
3. Tadic
4. Kokcu
5. Karlsson
6. Berghuis
7. Szymanski
8. Alvarez
9. Geertruida
10.Hancko

Aldus een Feyenoorder

22 maart 2023 om 12:27

Timber , Sangare , Pavlidis , Trauner

22 maart 2023 om 12:27

MR_Knowledge,

Laten we het ook niet overdrijven. Deze mag je quoten, maar ik durf te stellen dat Bassey ook voor minimaal 35 miljoen vertrekt binnen nu en twee jaar. Naar een Engelse laagvlieger of promovendus. Jonge gast, Britse afkomst, home grown, past prima in een verdediging met vijf man als wingback, kan ook prima als centrale man als hij niet hoeft op te bouwen. En datzelfde geldt voor Taylor. Ik zie het er niet in. Maar hij is jong, tweebenig en Nederlands international. Dat vind ik lachwekkend, maar daar kijken clubs toch naar. Bij Ajax is het echt niet zo slecht als dat het nu allemaal lijkt.

22 maart 2023 om 12:34

Haha wat een clubvoorkeuren, wat mij betreft staat Simons op eenzame hoogte 😉

22 maart 2023 om 12:42

@ de.theking ik mis Sangare ook wel in je rijtje man.

22 maart 2023 om 12:43

je vergeet Bassey en El Ghazi een plekje te geven!

22 maart 2023 om 13:01

Sangare blinkt iedere topwedstrijd inderdaad uit maar als het spel gemaakt moet worden zie je hem niet (of ik niet). Ik betwijfel nog steeds of Sangare 90 van de 100 ballen vooruit naar de goede kleur kan spelen, daar waar het lijstje dat ik nu heb dit wel kan.

Plek 9 tot 12 zou ik zeggen, maar niet hoger dan dat.

22 maart 2023 om 13:02

Xavi Simons vind ik. Geen andere voetballer in de ED heeft zijn talent. Ook Tadic niet, ook Kudus niet en ook Kokcu niet.

Als je kijkt waar de rest van de spelers waren op zijn leeftijd lijkt mij dit een no-brainer.

22 maart 2023 om 13:04

Kudus heeft enorm veel potentie, maar als hij de beste speler van de eredivisie was dan had hij die bal van afgelopen zondag gewoon gemaakt.
En tot voor kort had hij niet eens een onbetwiste basisplaats.

Vaak werd Gakpo er van beticht zijn team niet naar de winst te brengen. Dat doet Kudus ook niet in de wedstrijden dat het er echt om gaat.

Wat mij betreft staan Simons, Tadic en Kokcu bovenaan. Zij zijn al het hele jaar onbetwist en beslissend voor hun teams.

22 maart 2023 om 13:05

Tadic die vooral alleen levert tegen de kleintjes de beste noemen momenteel, nee. Kudus, Xavi, Geertruida en hoewel ik hem geen topper vindt doet Kukcu het ook uitstekend.

22 maart 2023 om 13:06

Kudus en Simons en Tadic kan je moeilijk vergelijken. Het zijn allemaal aanvallers/aanvallende middenvelders. Maar met zulk uiteenlopende speelstijlen, dat het moeilijk is ze langs dezelfde meetlat te leggen. Alle 3 kunnen of konden ze mee in de top. Maar denk persoonlijk dat Kudus en Simons meer bruikbaar zijn in de absolute top omdat ze ook nog snelheid hebben naast hun voetballende kwaliteiten. Tadic is altijd denk ik te traag geweest om mee te kunnen bij de absolute top. Dat hij bij Ajax zo goed is, is omdat het systeem zo goed bij hem past.

22 maart 2023 om 13:06

1. Simons
2. Tadic.
3. Kokcu
4. Geertruida
5. Alvarez
6. Hancko
7. Kudus.
8. Sangare
9. Timber
10. Saito

Het is lastig om spelers als Karlsson Reijnders of Zerrouki hier niet in te zetten. Vind Kudus iig veel te inconsistent. Laat vaak mooie dingen zien maar is bij vlagen ook te gemakzuchtig en heb het idee dat ie nog beter kan. Tegen Feyenoord en Union was ie niet best in ieder geval.

22 maart 2023 om 13:07

Voor wie Simons zegt omdat hij het meeste talent heeft.

Dat klopt, maar dat is wel een andere vraag. Hartman is nu ook verder dan Virgil van Dijk was op zijn leeftijd. Simons heeft het meest talent. Kudus is de beste. De vraag wie de beste is, is altijd een lastig vraagstuk merk ik op vz, omdat dan potentieel, verleden en waarde erbij wordt gehaald. Je moet als volgt denken: je eigen team staat zaterdag in de CL finale. Wie zou je dan voor die ene wedstrijd gratis willen lenen?

Kudus lijkt me dan toch?

22 maart 2023 om 13:12

Simons inderdaad met stip op 1.
Is ook het meest constant. Daarna zou ik zeggen Tadic, maar vind Kudus dit jaar wel wat beter.

22 maart 2023 om 13:15

Kan jij mij dan vertellen tegen welke grote team Kudus wel heeft geleverd? Want dat argument zie ik ook vaker voorbij komen als het over tadic gaat. Hij heeft afgelopen zondag nog gescoord? Waar was kudus toen? Tadic creert nog veruit de meeste kansen. Meer dan het dubbele dan kokcu die op 2 staat. En nee dit zijn niet de voorzetten of corners die Tadic volgens jou 100x per wedstrijd neemt, maar kansen vanuit open spel.

22 maart 2023 om 13:20

Micky

Wat dacht je van Liverpool, Rangers en Napoli. Kudus is de enige reden dat jullie een grotere schande bespaard bleef. 6x ca. 75 minuten gespeeld en 4 goals. Tegen alledrie de ploegen gescoord en uitblinker tegen Rangers en Liverpool.

*Toevoeging: verder in Nederland matchwinner in de beker uit bij Twente (0-1), jullie enige goal gemaakt uit bij AZ (1-2) en goed gespeeld en gescoord tegen PSV voor de super cup. Tadic meer kansen gecreëerd maar Kudus laatste 13 wedstrijden (sinds zijn basisplek) wel 8 goals.

Daartegenover staat dat Tadic in de toppers alleen van de week tegen Feyenoord 1 doelpunt heeft gemaakt. Dus dat argument over toppers gaat dit jaar niet op denk ik. Tadic uiteraard een verleden waar je u tegen zegt. Maar het verleden telt niet meer

22 maart 2023 om 13:26

Tot voor kort had hij ook een coach die niet van voetbal houd.

22 maart 2023 om 13:27

Tegen liverpool maakte hij een hele nette goal ja. Maar daarbuiten heeft hij niks laten zien qua veldspel. Tegen Napoli hetzelfde, maakte hij een goal waarvan hij zelf amper wist dat die hem maakte. Alleen tegen Rangers thuis blonk hij echt uit, maar dit is toch veel te weinig. Met een 1 6 nederlaag tegen napoli, hoeveel groter kan de schande worden?

22 maart 2023 om 14:09

Simons duidelijk de beste op dit moment. Kudus heeft de neiging om zijn kop te laten hangen als het niet lekker loopt. Simons blijft maar gaan.

22 maart 2023 om 14:48

Wat een gebler @benzema
Omdat het niet liep vs Feyenoord?
Heb je kudus gezien op het WK en de CL?
niveaus hoger dan Feyenoord hoor.

En zelfs in de eerste helft vs Feyenoord was hij prima. Indien zn schot erin vloog werd hij vast ook MOTM zo gaat dat. Kleine details.

Kop laten hangen lol hij is de enige die wilt gaan constant.

En dat niet eens op zijn positie.


@ Mickey12 ja en daarom was men lovend over hem in de Italiaanse media en de Engelse. Omdat hij los van zn goal niks deed.

22 maart 2023 om 14:53

Dus omdat Kudus op 19 jarige leeftijd geen ED voetbal speelde is hij minder ver? Aangezien je het hebt over Kudus op die leeftijd.
Je weet toch wel dat hij gewoon nog steeds in Denemarken speelde ? Niks voor niks had Ajax veel geld betaald. Hij zat niet te vissen daar hoor.
Beiden spelers waren goed op 19 jarige leeftijd....
Kudus was zelfs toen nog beter dan nu. Als ik een vriend van me mag geloven die Nordsjaelland fan is.

22 maart 2023 om 14:58

En wie gaf die assist op kudus die de 0 1.maakte.bij twente? Doelpunten maken en assists hebben dezelfde waarde en daarin staat een oude Tadic nog ver boven kudus en alle anderen.

22 maart 2023 om 16:35

Dus moet Ajax er alles aan doen om Kudus nog zeker 2 jaar te kunnen houden. Daarna kan hij gewoon zo'n 100 mlj opleveren. Hij is immers beter dan Antony.Kudus verdient een verbeterd contract bij Ajax waarin hij ook bij de grootverdieners gaat horen.

22 maart 2023 om 12:17

Meest waardevol is misschien Tadic, de beste (lees meest getalenteerde speler) is denk ik inderdaad Simons, gevolgd door inderdaad Kudus.

22 maart 2023 om 16:00

Ja de stats van Tadic zijn ook dit seizoen weer heel goed. Ik vind Kudus zeker een groot talent, wel een heel ruw talent. Als je dan kijkt naar een Simons of Kokcu ziet dat er toch allemaal iets verfijnder uit.

22 maart 2023 om 12:18

Behalve op de momenten dat het erop aankomt. Toppers of Europees gezien geeft hij nooit thuis.

22 maart 2023 om 12:22

“Europees gezien geeft hij nooit thuis” 4 goals en 2 assist in de Champions League. En dat terwijl ze alleen de groepsfase hebben gespeeld.

22 maart 2023 om 12:26

Jij hebt gelijk, deze goals en assists heeft Ajax geholpen met het bereiken van de vol.. never mind.

Thuisgeven betekent niet individuele stats opnoemen, maar wat je ermee bereikt hebt. Wim Kieft had 1 goal op het EK ‘88 maar daardoor bereikte we de volgende ronde, waarvoor hij tot op de dag van vandaag om herinnerd wordt.

Als hij 4 goals en 2 assists had gemaakt in de groepsfase maar we lagen eruit kende niemand hem.

22 maart 2023 om 12:28

Miste afgelopen zondag tegen Feyenoord en ook tegen Union echt een niet te missen kans. Dat kost je toch een paar overwinningen. Zo’n Simons laat dan meer zien in topwedstrijden en ook nog is 3 jaar jonger.

22 maart 2023 om 12:29

Jij zegt HIJ geeft nooit thuis in Europa terwijl die dat duidelijk wel deed. Kudus gaf thuis in Europa zijn teamgenoten niet.

22 maart 2023 om 12:30

@Zana,

Je geeft aan dat hij nooit thuis geeft. Dan geeft iemand feitelijk aan dat dat toch echt onwaar is en dan kom je ermee aan dat het niet om individuele stats draait. Natuurlijk is het een teamprestatie. Maar die cijfers geven in ieder geval aan dat het niet aan hem lag en hij dus wel degelijk thuis gaf.

Met jouw redenatie kun je zeggen dat als Arsenal Kampioen wordt en Haaland er 40+ maakt, Haaland niet thuis gaf. Want City werd geen kampioen.

22 maart 2023 om 12:36

Thuisgeven voor mij betekent vooral doorslaggevend zijn voor je ploeg om successen te vieren.

Als Haaland 40 goals maakt en geen kampioen wordt is het idd aardig nutteloos als de topscorer van Arsenal op 18 staat maar wel tekens de 2-1 of de 1-0 scoorde waardoor zijn ploeg met de punten naar huis gaat.

Individuele stats zijn leuk, maar als je nooit prijzen wint is het allemaal soep zonder zout. Kijk naar RVP, jarenlang topscorer van Arsenal maar kreeg pas echt status nadat hij ManU naar de titel schoot.

22 maart 2023 om 12:39

Volgens jou is een speler alleen van waarde als hij zijn team elke wedstrijd de overwinning bezorgd. Lachwekkend. Staan 11 man in het veld geen enkele speler kan het alleen doen. Maar toch alsnog van waarde zijn door goals en Assists.

22 maart 2023 om 12:45

Dan verschillen we daarover van mening. Het blijft mijns inziens een teamprestatie, ook als jijzelf een fantastische prestatie levert ben je nog steeds afhankelijk van je ploeggenoten. Neem Mbappe in de WK-finale. Die leverde een historische prestatie door een hattrick te maken in de finale, maar kocht er uiteindelijk helemaal niets voor doordat ze alsnog die wedstrijd verloren. Dan kun je wat mij betreft moeilijk stellen dat hij die dag niet thuis gaf. Het is dan vooral de rest van het team dat niet thuisgaf. Hoe goed je ook die dag bent. Als de rest van de ploeg een off-day heeft gaat het de ploeg niet verder helpen.

22 maart 2023 om 13:00

@son

Nee, volgens mij is een speler van doorslaggevende waarde als hij zijn team prijzen bezorgd, niet puur en alleen overwinningen. Dat mag jij overigens lachwekkend vinden, maar als alleen je eigen mening de absolute waarheid vertegenwoordigd en al het andere afdoet als lachwekkend weerspiegelt dat vooral jouw beperkte kijk op de wereld.

@mario

Fair voorbeeld, al blijf ik bij mijn standpunt dat Mbappe inderdaad niet thuisgaf in de WK finale. Hij speelde goed, bleef overeind, maar zijn doelpunten hebben uiteindelijk alleen vermaak opgeleverd en geen tastbare prijzen. Leuk voor de statistieken, maar op de beker prijkt de naam van Argentiniã£â£ã¢â« en niet die van Frankrijk.

Thuisgeven is doorslaggevend zijn, jij hebt het over knappe prestaties. Een wezenlijk verschil imo.

Maar zoals je al aangeeft, wij verschillen hier waarschijnlijk teveel van mening over. Ook niet erg, het leverde in ieder geval een leuke discussie op.

22 maart 2023 om 13:01

Tegen Union was Kudus echt een van de slechtsten. Hij is inconsistent in zn prestaties, ook binnen 1 wedstrijd.

22 maart 2023 om 13:27

Dus jij geeft woorden graag een andere betekenis zodat jezelf maar je zin krijgt in een discussie. Waar kunnen we dit alternatieve woordenboek bestellen?

22 maart 2023 om 13:32

Ik ga niet ontkennen dat ik voor deze discussie niet het woord 'thuisgeven' hebt opgezocht in de Dikke van Dale als dat is wat je bedoelt.

Echter leg ik volgens mij helder uit wat ik bedoel met 'thuisgeven' en ging de discussie vervolgens verder op die definitie, niet op de woordenboek definitie.

Verder heb ik geen aanbevelingen qua alternatieve woordenboeken voor je helaas.

22 maart 2023 om 13:36

Jij leeft echt in je eigen wereld. Geen enkele speler bezorgen hun teams eigenhandig prijzen. Voetbal is een teamsport. Het is idd lachwekkend om dan te zeggen dat een speler niet van waarde kan zijn terwijl die dat duidelijk wel is. Maar tuurlijk je hebt helemaal gelijk pik 🤣

22 maart 2023 om 13:47

Waar lees jij dat ik zeg dat hij niet van waarde is? Je legt me steeds woorden in de mond of interpreteert mijn woorden verkeerd, maar dat is toch echt voor jouw conto.

Natuurlijk kan een speler van waarde zijn voor een team door individuele kwaliteiten. Een Tadic en De Jong die Ajax naar de halve finale CL leiden against all odds, natuurlijk waren zij van waarde voor dat team.

In de halve finale gaven ze uiteindelijk echter niet thuis. Is dan meteen hun hele waarde weg voor dat seizoen? Nee. En dat is precies wat ik wil aangeven met Kudus. Groot talent, een van de beste van de Eredivisie, maar laat het wel pas sinds kort consistent zien en niet in de wedstrijden waar het om de knikkers gaat.

4 goals in een groepsfase waarvan er 2 de 3-0 en 2-0 tegen Rangers waren om er vervolgens uit te liggen aan het eind van diezelfde groepsfase, wat koopt Ajax daar dan voor, 'pik'?

22 maart 2023 om 14:29

Jou woorden zijn letterlijk “hij geeft Europees niet thuis” terwijl die dat dus daadwerkelijk wel deed. Maar zijn teamgenoten niet.

De halve finale van Ajax hebben ze toen bereikt als team. Jij benoemt hier Tadic en De Jong. Maar vergeet een geweldige Onana , Ziyech, Neres , De Ligt en kan zo nog wel doorgaan.

Jij verdraait nu mijn woorden. Ik zeg dat spelers van waarde kunnen zijn ook al wint hun team niet.

Als een spits een Hattrick scoort maar hij verliest met 4-3 dan gaf de spits thuis in die wedstrijd maar zijn teamgenoten niet.

Maar dit is een eindeloze discussie want je leeft in je eigen wereld. “Pik”

22 maart 2023 om 14:32

Kudus heeft top gespeeld in de CL slapen jullie of zo? WK zeer goed. Hou op man

22 maart 2023 om 14:34

Niemand die dat ontkent volgens mij.

22 maart 2023 om 15:17

En kudus voor Ghana dan ? Dat ff vergeten? Kudus in de cl ? Je hele betoog is lachwekkend. Je doet alsof hij constant de 5-0 alleen maakt. Vaak de goals waar Ajax juist wat aan heeft en de acties. Of hij de beste is daar zijn meningen altijd over verdeeld, maar om nou te doen alsof hij zogenaamd niet thuis geeft. Lachwekkend

22 maart 2023 om 15:31

Simons miste tegen Fortuna ook de nodige kansen wat ze de overwinning kostte. En dan is dat nog niet eens een topwedstrijd.

22 maart 2023 om 12:30

Tja als je afgaat in Europa en het slecht doet in de competitie gaan de prijzen logischerwijs omlaag. Al denk ik dat je er wel 50 boor krijgt.

22 maart 2023 om 12:33

Bij jou weet ik nooit of je nou cynisch bent of niet. Maar ik sluit het zeker niet uit dat Ajax er 50 voor Kudus krijgt. En dat is na dit seizoen toch vrij bizar te noemen. Want Gakpo leverde er geen 50 op en bij Feyenoord, beste ploeg van de competitie momenteel, zie ik er momenteel ook niemand 50 opleveren.

22 maart 2023 om 12:39

Die eerste zin geldt ook voor jou. Je loopt prijskaartjes op spelers te plakken zonder weet te hebben wanneer ze vertrekken en wat in die zomer/winter de omstandigheden van zowel kopende als verkopende club zijn + marktomstandigheden.

Straks ga je hier nog zeggen dat je bij voorbaat al dacht dat Antony 100m en Gakpo 50m gingen opleveren. Glazen bol inleveren, gauw.

22 maart 2023 om 12:51

Ik mis een beetje de redenatie waarom je zo geagiteerd lijkt. Maar dat zal er welicht mee te maken hebben dat ik moeilijk emotie kan lezen wanneer het via tekst komt.

Natuurlijk ken ik die omstandigheden niet. Die kent niemand. Maar desondanks, en die mag je quoten hoor, ben ik er vrij zeker van dat hij voor minimaal 40 miljoen vertrekt. Minimaal. Simpelweg door het feit dat je bepaalde factoren wel degelijk mee kunt nemen. Hij deed het prima op het WK, heeft prima stats in de CL, doet het in de eredivisie sinds vertrek Schreuder ook prima, is pas 22 jaar, is aanvaller, snel, bewegelijk, heeft een goede dribbel, heeft nog voldoende groeipotentieel en daarnaast verkoopt Ajax de afgelopen jaren vrijwel atijd hun spelers voor ver boven de marktwaarde. En die marktwaarde van Kudus ligt echt niet ver onder de 40 mijoen.

Ik heb echt geen glazen bol nodig om in te kunnen schatten dat Kudus er, nogmaals, minimaal 40 oplevert.

22 maart 2023 om 13:06

Allerminst geagiteerd.

Ik doelde trouwens puur en alleen op je statement dat je geen enkele speler bij Feyenoord momenteel 50m ziet opleveren, dat is hetgeen ik bestempelde als kortzichtig.

22 maart 2023 om 13:40



A, gelukkig maar. My bad. Haha.

Nouja, ik vind Feyenoord een geweldig team. Maar ik zou oprecht niet weten welke speler dan. Ik zie dit Feyenoord ook vooral als een erg sterk collectief dat de individuele spelers sterker maakt, minder op individuele klasse. Al heeft Feyenoord natuurlijk wel een paar klasbakken, maar die leveren geen 50 miljoen op. Neem een Trauner of een Hancko bijvoorbeeld. De reden waarom ik talentvollere spelers geen 50 mijoen op zien leveren heeft er dan vooral mee te maken dat Feyenoord voorheen nog nooit zo een bedrag kreeg voor een speler. De enige speler die ik in de buurt zie komen, dat heeft dan vooral te maken met zijn leeftijd en de prestaties die hij de laatste tijd laat zien, is Gimenez. Natuurlijk leveren spelers als Kokcu en Geertruida ook een smak geld op. Maar juist voor dat type spelers wat doorgaans minder betaald dan spelers in de voorhoede. En daar lopen vooral oudere spelers, huurspelers en de goudmijn in Gimenez.

Als ik teveel door een clubbril kijk moet je het zeggen hoor, dat zou kunnen, probeer altijd zo objectief mogelijk te blijven. Maar ook ik zal me er vast wel eens schuldig aan maken dat ik dat niet altijd even goed beheers.

22 maart 2023 om 14:01

Nouja, dat laatste geldt 100% ook voor mij in verschillende discussies, niets menselijks is ons vreemd kennelijk.

Eens met voorbeelden als Trauner, die zal idd niet snel voor 50m+ de deur uitlopen; een Wijndal netzomin, ook al speelt hij bij Ajax die het transferspelletje veel beter machtig zijn dan wij. Wat ik wil aangeven is dat de spelers die voor 50m+ de deur uitlopen echt uitzonderingen zijn en vooral ook teweeg worden gebracht door druk bij kopende en geen noodzaak bij verkopende club. Uitstekend voorbeeld is Antony: Ajax hoefde niet te verkopen, ManU moest een winger hebben, Ajax kan vervolgend 3 aanbiedingen afslaan waardoor de transfersom krnakzinnig oploopt.

Gakpo bij PSV is voor minder weggegaan dan hij misschien had gemoeten, maar dat kwam omdat PSV moest verkopen vanwege de boekhouding. Liverpool heeft echter uiteindelijk meer betaald omdat ze in de winter kwamen ipv de zomer en had druk van de achterban vanwege de tegenvallende resultaten voor de winter. Marktomstandigheden.

Indien hij deze lijn ook volgend jaar doortrekt zie ik Gimenez zeker voor zo'n bedrag weg gaan en ik heb persoonlijk veel vertrouwen in Paixao en Bullaude. Die moeten het nog bewijzen, maar de potentie is er zeker, vooral als een Gimenez de toon zet qua transferbedragen. Deze jongens hebben ook nog eens hun nationaliteit mee, daar ik het gevoel heb dat Latijns-Amerikaanse spelers toch altijd net dat beetje extra opbrengen (gebaseerd op niks dan onderbuikgevoel trouwens).

Szymanszki, indien we hem overnemen, zie ik ook voor een flinke smak geld weg gaan uiteindelijk. Wieffer en Bijlow eenzelfde liedje, al zal dit idd allemaal niet in de buurt van de 50M komen.

22 maart 2023 om 17:52

Uh nee, ik bedoel echt dat je wel 50 miljoen voor hem krijgt, want hij is duidelijk heel goed En tja, Ajax doet het idd slecht op het moment, maar uiteindelijk is het wel Ajax en 1 slecht seizoen zal nou ook weer niet zoveel uitmaken. Daarnaast willen meerdere clubs hem hebben.

22 maart 2023 om 12:31

Hij heb niks laten zien . Die is nu misschien op zijn hoogst 15 mil waard. Europees gefaald en dat geldt voor heel Ajax die denken dat hun spelers heel veel waard zijn en dat is niet meer zo

22 maart 2023 om 12:35

Deze mag ja quoten wanneer hij vertrekt, maar Kudus levert minimaal 40 miljoen op. Minimaal. Ik denk zelfs dat dat bedrag hoger zal liggen.

22 maart 2023 om 12:36

Niks laten zien? Was op het WK bij Ghana hun beste speler. Betrokken bij 7 goals in Europa en de beste speler van Ajax dit seizoen. Die gaat gewoon voor 30+ miljoen weg. Net als Timber en Alvarez. De pijn in je reactie is overduidelijk 😂

22 maart 2023 om 14:09

Zag je hoe Alvarez door Jahanbaks bij de 2-2 als een kleuter verdedigde????

22 maart 2023 om 14:14

Nee hoor . Is een speler veel waard zeg ik dat ook .ik denk niet dat er nu veel betaald gaan worden voor spelers van Ajax. Ik heb geen pijn omdat spelers van mijn club dalijk meer waard zijn en zeker als ze de halve finale bereiken , het kampioensshap en de KNVB beker

22 maart 2023 om 14:22

En alsnog gaan de spelers van Ajax voor meer verkocht worden gaat al jaren zo.

22 maart 2023 om 15:27

Dat was , clubs zijn niet achterlijk.het is hard maar Ajax was het lachertje van de cl niks gepresteerd ze kwamen gewoon tekort.

22 maart 2023 om 15:46

En toch blijven clubs interesse tonen. Een slecht cl brengt daar geen verandering in hoor. Juventus gaat niet eens cl halen maar wordt heus geen uitverkoop daar hoor.

22 maart 2023 om 13:26

Je vergeet dat hij nog relatief weinig heeft laten zien. Met alleen potentie ga je geen recordtransfersom halen. Daar is ook behoorlijk wat ervaring op het hoogste podium voor nodig. + Ajax presteert minder. Ze hebben afgelopen jaren kunnen profiteren van hun goede prestaties, nu kunnen ze de keerzijde verwachten.

22 maart 2023 om 14:07

? Weinig? Ik vind het een soort Brobbey. Je ziet hem vaker niet dan wel en Europees is het meestal ook net niet.

22 maart 2023 om 15:13

Wat zou je dan willen zien voor hem? Gakpo was echt paar klassen beter in de eredivisie. Die ging voor 50m in de winter met een langer contract, als aanvoerder en was ongeveer dezelfde leeftijd. Dat zo’n matige speler als Antony voor 100m is gegaan, betekent niet dat elke speler dat waard is. Ajax is een club die in de CL is weggespeeld, in de EL direct is uitgeschakeld door een niet bijzondere ploeg en concurreren met AZ in de eredivisie momenteel..

22 maart 2023 om 15:20

Goh gakpo was ook beter dan vd beek toch soortgelijke bedrag opgeleverd denk je nou echt dat clubs de ed als heilig zien ?

22 maart 2023 om 15:24

Hmm denk dat van de Beek hoger stond aangeschreven op dat moment. Hij kon net daarvoor naar Real Madrid en was erg belangrijk in de CL.

22 maart 2023 om 15:50

Vd beek die klaassen 2.0 werd genoemd ? Kudus was ook belangrijk in Europa met 7 goals/assists..
Je kijkt naar het collectief wat nergens opslaat. Kudus heeft juist bewezen als enige Ajacied mee te kunnen. Ook op het wk geprezen. Zijn waarde is juist riant gestegen.

Zeer groot talent dus niet gek dat er belangstelling is.
Arsenal lijkt me de ideale club voor hem qua speelstijl

22 maart 2023 om 12:13

Zal er wel een beetje aan liggen wat odegaard doet, zie ze niet beide spelen

22 maart 2023 om 12:17

Zou niet weten wie Kudus er dan uit moet gaan spelen. Zijn posities als nummer 10 en rechtsbuiten zijn al bezet door ödegaard en Saka, wat zekerheidjes zijn. Voor de spitspositie heb je Gabriel Jesus en linksbuiten de topscorer van Arsenal dit seizoen met Martinelli. Oftwel: ik zie Kudus op de bank belanden daar.

22 maart 2023 om 12:20

Ödegaard is captain en ontzettend belangrijk en gewaardeerd binnen de club. Die zie ik niet snel vertrekken. Op de rechtsbuiten zie ik Saka ook niet snel vertrekken als kind van de club die ook ontzettend populair is bij de supporters.

22 maart 2023 om 12:30

Mocht Kudus komen zal hij genoeg spelen. Trossard heeft ook genoeg minuten gekregen en zal ook blijven rouleren verwacht ik. Kudus zal niet iemand eruit spelen, maar alsnog wel aan speeltijd komen denk ik. Voor hem is een andere club misschien een betere keuze als hij voor de basis wil komen.

22 maart 2023 om 13:08

Kudus kan ook als nr 8 met zijn fysiek en loopvermogen.

22 maart 2023 om 12:24

Ideale club als hij op de bank wilt zitten ja

22 maart 2023 om 13:02

Oprechte vraag maar waarom zie jij Arsenal als ideale club voor hem qua speelstijl? Ik zie dat bij hoe de huidige aanval van Arsenal speelt echt totaal niet qua profiel.

Kwestie van afwachten dus. Echter vind ik genoemde bedragen van 40 tot 45 miljoen aan de lage kant, dit gaat natuurlijk veel hoger uitvallen. Kudus is een van de beste spelers van de eredivisie en heeft zich en tegenstelling tot de rest van Ajax zich wel op een positieve manier laten zien in de Champions League.

Niet naar united gaan iniedergeval. Ten hag heeft hem onder zijn hoede gehad en heeft hem toen constant op de bank gezet. Bij alle clubs die opgenoemd worden in dit artikel zie ik hem geen basis staan. Hij gaat saka of salah echt niet uit de basis spelen.

22 maart 2023 om 12:50

Salah schijnt toch weg te willen bij Liverpool. Nieuwe omgeving nodig

22 maart 2023 om 14:45

Oke dat had ik niet meegekregen. Dan zou het wel een goede stap zijn om naar liverpool te gaan, maar als ik het voor het zeggen had bij liverpool had ik het niet gedaan. Als salah vertrekt hebben ze iemand nodig die er direct staat. Met darwin en gakpo hebben ze al 2 lichtgewichten in de aanval lopen.

22 maart 2023 om 13:09

Ten Hag zette hem 2 jaar geleden in de basis, maar heeft veel blessures gehad en kwam elke keer terug in een draaiend team.

Ik vind dit een van de beste spelers in de Eredivisie. Om hem tevreden te houden zal je hem hetzelfde salaris moeten bieden als al die andere Galacticos bij ajax zoals tadic, bergwijn en berghuis. Anders kan het een vervelende meneer worden die een transfer wil forceren. Mvg.

Kudus is gewoon weg in de zomer. Lijkt me sterk dat hij nog een jaar wil blijven. Net als Alvarez en Timber. Dan heb je Tadic die weer een jaartje ouder is. Nou succes meneer Ward.

één van de beste spelers van ajax van de afgelopen jaren. Na Frenkie en Matthijs het grootste talent, vind hem in potentie beter dan Antony bijvoorbeeld. Dus dat bedrag is wel aan de lage kant, als je kijkt naar alle bedragen die ajax krijgt.

Die gaat sowieso weg in de zomer, hij wilde afgelopen zomer namelijk al vertrekken. Het klinkt misschien vreemd maar ik zou als Ajax zijnde proberen Xavi Simons als vervanger op te halen. Als je met PSG een soort deal maakt dat hun hem terugkopen voor die 12 miljoen en Ajax legt dan een miljoen of 25/30 voor hem neer moet het mogelijk zijn, voordelig voor beide partijen. Denk dat Simons ook wel oren heeft naar Ajax aangezien dat zijn eerste keuze in NL was kwa club en er een grote kans is dat PSV naast de Champions League grijpt.

22 maart 2023 om 12:27

Ja hij wilde weg omdat hij niet speelde. Nu krijgt hij al het vertrouwen.

22 maart 2023 om 12:31

In de winterstop wilde hij ook weg terwijl hij de eerste seizoenshelft genoeg minuten maakte. Die jongen gaat in de zomer gewoon de stap naar Engeland maken, maak jezelf geen illusies.

22 maart 2023 om 14:22

Denk jij echt dat hij blijft als hij in het buitenland veel meer kan verdienen ?

22 maart 2023 om 12:29

PSG kan hem alleen terughalen als Simons het zelf wil. Maar wel creatief plan van je, totaal onrealistisch overigens.

22 maart 2023 om 13:09

Ik zie die arie altijd overal reageren maar heb hem nog nooit betrapt op een snugger verhaaltje..

22 maart 2023 om 12:47

Zelden zoveel onzin in één bericht gelezen. Wel creatief gevonden inderdaad.

Maar weten ze ook echt meer dan Kudus deed vermoeden? Ik zie niet echt duidelijke argumentatie waarom de opmerkingen van Kudus in de Telegraaf hun waarde zouden verliezen. 'kudus zou al met enkele van de gegadigden gesproken hebben, al wordt niet duidelijk welke.' Dat is misschien nog iets, maar ook daar wordt direct al de sterkte van het argument weggehaald door te zeggen dat het niet duidelijk is welke clubs. Ik heb sterk het gevoel dat het vooral een gok is, die logisch is na een sterk WK en een goed seizoen bij Ajax. Kortom, alle opties (waaronder ook verlenging) lijken me gewoon open te liggen.

De bedragen die genoemd worden is waarom ik me niet zo druk maak om een jaartje geen kampioenschap. Alvarez levert er ook 35+ op. Met een beetje handig scouten kun je, laten we het niet hopen, een jaartje Champions league best opvangen.

22 maart 2023 om 12:43

Ik zou zelf niet snel 35 miljoen voor Alvarez betalen. Daarvoor is hij voetballend veel te beperkt. Ajax kan waarschijnlijk best wel een jaar CL missen. Er zit echter wel een ander nadeel aan. Doordat Ajax jaren de enige was die CL speelde hadden ze een groot financiele voorsprong. Nu gaat Feyenoord hoogstwaarschijnlijk CL spelen en dus hebben zij ook extra middelen om zich te versterken. Dus je kunt het zelf wel opvangen, maar je financiele voorsprong ben je kwijt en wordt het misschien elk jaar wel lastiger om CL te halen.

22 maart 2023 om 12:53

Er was in de winter interesse voor Alvarez vanuit Engeland en die wilde er toen, als het waar is natuurlijk, 50 betalen. Dat levert hij nu, vrees ik, niet meer op. Maar hij is ook niet heel veel slechter gaan spelen sinds de winter. Dan kun je er, verwacht ik, nog best 35 uittrekken.

Het voordeel is dat na dit seizoen Nederland twee CL plaatsen heeft en een voorronde plek. Dus zou je zelfs CL kunnen halen wanneer je op plaats 3 eindigt. Heeft ook wel het nadeel dat ook PSV en Feyenoord daar dan weer op kunnen investeren, maar als Ajax zijnde kun je dan best wel wat meer investeren. Ajax eindigt vrijwel nooit buiten de top 3, helemaal niet als je meer investeert dan de rest.

22 maart 2023 om 14:21

Volgens mij zit je verkeerd en krijgen we pas vanaf seizoen 2024-2025 2 directe startplekken voor de Cl.

Inzake de transfersom zullen we het af moeten wachten. Er zullen niet veel clubs zijn die rond de 35 miljoen of meer voor Alvarez willen betalen. Het is de vraag in hoeverre deze nog terug komen. Ajax heeft het eerder met Neres meegemaakt dat hij op het ene moment veel waard is en het volgende moment niet.
Alvarez is misschien niet minder gaan spelen, maar er wordt gezegd dat de transfersom mede bepaald wordt door het internationale voetbal (vooral CL), en daarin heeft ook hij niet kunnen overtuigen.

22 maart 2023 om 15:31

Dan hebben we het over hetzelfde toch, inzake de CL plekken? Volgend seizoen is het 2023-2024 en dan speel je voor de plekken tijdens het CL seizoen 2024-2025. Volgend jaar staan er dus 2 plekken + 1 voorronde op de rol.

Op dat laatste vlak ben ik het met je eens hoor. Maar ik ben daar bij Alvarez niet zo bang voor. Heeft het in vorige seizoenen in de CL laten zien. En hij heeft specfieke kwaliteiten die veel grotere clubs, of clubs met die ambitie hebben, toch wel nodig hebben. Daar zijn er niet zo heel veel van. Dan moet je een beetje geluk hebben hoe groot de daadwerkelijk geinteresseerde club dan is. Maar ik zou 30 toch wel wat teleurstellend vinden.

22 maart 2023 om 19:20

Je schrijft dat Nederland na dit seizoen 2 cl plekken heeft. Ik lees daarin niet dat we volgend seizoen voor 2 plekken speelt.

22 maart 2023 om 13:08

Ja Dr Mario, want een beetje handig scouten was de laatste keer wel aan ajax besteed...

22 maart 2023 om 13:43

Je bent er van op de hoogte dat de trainer die spelers naar voren schoof en het technische hart inmiddels bijna allemaal zijn vetrokken c.q. op de rol staat te vertrekken en dat de scouting de afgelopen zomer zo goed als volledig genegeerd is? Ik maak me weinig zorgen.

Die Ten Hag begint mij ook een beetje de keel uit te hangen. Koopt gewoon half Ajax leeg. Er wordt gezegd dan Ajax geen scouting heeft, maar de scouting van United richt zich ook maar op 1 plek. Afgezien van Weghorst.....

22 maart 2023 om 12:45

Je mag Ten Hag ook bedanken. Hij heeft misschien in totaal toch 50 miljoen meer betaald dan dat de spelers waard waren. Dat ajax dat geld zo slecht geinvesteerd heeft is niet de schuld van ten Hag.

22 maart 2023 om 13:10

Je mag Ten Had wel een standbeeld geven. Geen enkele club had 100 miljoen voor Antony betaald, dat was zo'n 60 miljoen teveel.
En wie zegt dat hij daadwerkelijk interesse in Kudus heeft.

60 miljoen minstens. Kudus kan op 4 posities spelen, kan doelpunten maken, goed dribbelen en heeft een versnelling die niemand heeft.

Denk na dit seizoen is hij gewoon weg en dat geldt ook voor Alvarez.
Als je daar samen 80 voor kan krijgen, zou ik dat mooi vinden.
Misschien is Timber ook weg, op zich vindt ik dit niet erg want loopt de laatste maanden naast zijn schoenen en denkt al dat hij een 2de Ramos is.
Gebeurd dat allemaal dan investeren in een goede centrale verdediger, Sanchez ook verkopen en Regeer daar de kans geven.

22 maart 2023 om 12:37

Het is alleen de vraag wat haal je weer terug. Ervan uitgaande dat Ajax 2de wordt en dus voorronde CL moet gaan spelen is het van groot belang dat je snel een goede selectie op de been krijgt.

22 maart 2023 om 12:43

@janssen dat is een kwestie van goed scouten. persoonlijk heb ik liever een centrale verdediger die uit Zuid Amerika komt, die hebben tenminste een goede mentaliteit.

22 maart 2023 om 12:47

Bassey heeft ook een goede mentaliteit, alleen dat is toch niet voldoende.

Maar goed scouten is toch lastig. Ik kan mij nog herinneren dat Maxwell als 18 jarige ontdekt werd op een toernooi in Terborg. Nu lopen er zoveel scouts over de hele wereld dat je zulk soort buitenkansjes haast nooit meer tegen komt.

22 maart 2023 om 12:55

Vele zeggen, Bassie kan er niets van maar is nog jong en komt in een elftal wat gewoon klote draait.
Verwachten ze gelijk dat hij de pannen vh dak speelt en het elftal draagt, ik heb in hem zeker vertrouwen.
Ik beschouw dat ook als een tussenjaar voor Ajax.
Ik dacht trouwens dat de nr 1 en 2 CL gaan spelen en 3 voorronde na dit seizoen?.

22 maart 2023 om 14:14

Volgens mij is het aankomend seizoen nog nr 2 voorronde en het jaar daarna (als de stand zo blijft) 2 rechtstreeks en nr 3 voorronde.

Ik vind Bassey erg tegenvallen. In 1 tegen 1 is hij sterk, aan de bal is hij zwak (terwijl ik wel vind dat hij toch best een aardige voorzet als linksback heeft), koppend kan (en moet) het beter, maar ook tactisch verdedigend / positionering vind ik hem toch ook wel tegenvallen. Je weet niet hoe hij is als hij een sterke leider naast zich heeft, maar als ik afgelopen weekend ook de 0-1 zie, dan vraag je je af waar hij mee bezig is.

Maar zou jij voor een tussenjaar niet meer vooruitgang willen zien ?

Deze man wordt zo overschat en gehyped .. ik moet het nog maar zien … tegen feyenoord 0,0 gezien … sorry hoor maar grote spelers staan in zulke wedstrijden minimaal wel 1 keer op .. kijk tadic bijvoorbeeld … geeft altijd thuis!! ..

Ik heb bij kudus toch het gevoel dat het een moment speler is tegen iets mindere tegenstanders

22 maart 2023 om 12:34

Klop . die kans die hij kreeg tegen Feyenoord was ook het enige wat die liet zien.

22 maart 2023 om 12:39

Ik zie zeker het talent van hem, maar roep al tijden dat hij veel te weinig brengt. Met zijn kwaliteiten moet zijn inbreng veel groter zijn. Daarnaast twijfel ik ook over zijn tactisch inzicht. Ik mag het volgens mij niet zeggen, maar je ziet wel vaker (ook op wk's) dat Afrikaanse spelers echt wel goed kunnen voetballen, maar dat ze tactisch toch vaak overklast worden.

22 maart 2023 om 13:15

Hij wordt wel wat overschat inderdaad. Het was op een gegeven moment op wel erg populair om te zeggen dat Kudus zo goed was. Zelf vind ik dat hij wel wat voetbalintelligentie mist door verkeerde beslissingen te nemen.
Maar goed, we zullen het zien. De laatste 10 keer dat hij speelde in de competitie heeft hij er toch 6 gemaakt, kan niet zeggen dat het slecht is.

22 maart 2023 om 14:25

@ikweetalles11
Uiteindelijk gaat het om doelpunten maken (wat hij ook tegen Feyenoord had moeten doen). Maar als je hoort hoe hij bejubeld wordt dan verwacht je een speler die het hele spel naar zich toe trekt en het spel verdeeld of voor veel gevaarlijke acties zorgt. Hij scoort dan wel regelmatig maar de rest valt allemaal toch eigenlijk wel tegen.

Als Ajacied hoop ik uiteraard dat hij blijft, maar een vertrek zou niet eens raar zijn. Ondanks dat hij pas een korte periode basisspeler is zie je aan alles dat hij voor de top gemaakt is. Technisch en fysiek gezien absolute klasse. Tactisch gezien moet hij nog wel stappen maken, maar dat kan ook bij een andere club.

En 40 a 45 miljoen lijkt weinig, maar op dit moment ga je niet meer krijgen voor Kudus. Daarvoor heeft Ajax Europees gezien een veel te slecht seizoen gedraaid.

Begrijp het goed als hij vertrekt. Ajax heeft een paar seizoenen nodig om weer een ploeg te vormen die kans maakt op prijzen. De voorsprong die er financieel was, is overboord gegooid door mismanagement en miskopen.

22 maart 2023 om 12:49

Je weet dat elke voetballer zo hoog mogelijk wil voetballen. Daarbij zien zeker de (meeste) buitenlandse spelers Nederland als mooi tussenstation. Daarbij kan hij bij Ajax leuk verdienen, maar staat dat nog niet in verhouding met het buitenland.

22 maart 2023 om 13:10

Ik geloof dat die voorsprong er financieel nog steeds wel is. Echter verdampt die wel snel als we nog zo'n transferzomer als afgelopen seizoen hebben.

Gewoon middelmaat houden en de spaarzame toppers verkopen. Ben je ook direct van het Bayern München stempel af. Bedankt, Ed!

22 maart 2023 om 12:53

Die stempel is dit jaar vakkundig uitgewist en blijkt achteraf een grove overschatting.

Ik weet echt niet waarom bijna iedereen zo overdreven doet over kudus. Ik vind dat hij te veel kansen mist. Ook weer tegen feyenoord, die bal moet er in. Dan wordt er gezegd, die keeper van feyenoord red feyenoord, nee kudus mist een 100% kans.

speelt geen CL en kan zich niet in europa laten zien. ajax eindigt met geluk 2e, maar wellicht 3e als je ziet oe ze tegen de top 5 speelden.

ik denk dat ajax zich in de handjes mag knijpen met 26M.

Als Ajax geen CL speelt wordt de reden on te blijven kleiner.

Die gaat gewoon weg. Ajax gaat waarschijnlijk geen CL halen dus komt er wel een Engelse club die dat wel doet. Kudus een hoger podium. Ajax wat centjes.

Maar wat is Kudus zijn positie? Als rechtsbuiten gaat hij sowieso geen basis speler bij Arsenal of Liverpool. Als 10 ook niet want beide clubs spelen niet met een 10. Bij United is Bruno dan zijn concurrentie maar dat is totaal andere speler.

Ach, bij Lisandro begonnen ze ook met 30 miljoen. Vergelijkbare concurrentie en contract en dat is het dubbele geworden. Die Engelse teams betalen alles, dus gewoon poot stijf houden, Ajax kan toch voor geen meter investeren dus aan die centen heb je sowieso weinig.

Het is geen echte spits en ook geen echte rechtsbuiten. Op 10 gaf ten Hag vaak de voorkeur aan andere spelers. Ik weet nooit zo goed wat voor type speler hij nu eigenlijk is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren