Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ten Hag wil voor 10 miljoen eerste Kroaat ooit naar Manchester United halen’

Laatste update:

Manchester United is bereid om de ontsnappingsclausule van tien miljoen euro te betalen voor Dominik Livakovic, schrijft Sportske Novosti. Het Kroatische sportdagblad baseert zich op 'goed ingevoerde bronnen' en neemt alvast een voorschot op de deal door te stellen dat 'de miljoenen Dinamo Zagreb toelachen'. Livakovic speelde zichzelf met een uitstekend WK in de kijker bij menig Europese topclub. Ook werd zijn naam afgelopen winter in verband gebracht met Ajax.

De 41-voudig international van de Vatreni toonde zich het gehele toernooi in Qatar een uiterst betrouwbare doelman. Vooral de wedstrijden tegen Japan (achtste finale) en Brazilië (kwartfinale) sprongen in het oog, waar Livakovic met talloze belangrijke reddingen zorgde dat Kroatië na strafschoppen telkens aan het langste eind trok. Het land eindigde mede daardoor als derde, wat in het buitenland niet onopgemerkt bleef.

Tal van topclubs wilden de Kroaat na het succesvol verlopen WK aan hun keepersbestand toevoegen. Manchester United, dat zoekt naar een serieuze concurrent van David de Gea, lijkt de belangrijkste gegadigde. Vooral het prijskaartje van de WK-uitblinker is interessant. Livakovic, die beschikt over een contract tot volgend jaar zomer, heeft een ontsnappingsclausule in zijn contract staan van tien miljoen euro. Dat bedrag vormt geen enkele belemmering voor United.

"Het verhaal lijkt sensationeel, maar ingewijden verzekeren ons dat het heel goed mogelijk is dat de deal gerealiseerd gaat worden", schrijft Davorin Olivari. De Kroatische journalist noemt het 'de punt op de i' van de carrière van Livakovic. Ook Galatasaray, Villarreal en Real Sociedad zien de 28-jarige sluitpost graag komen. Zagreb slaagde er tot op heden nog niet in om het contract van Livakovic te verlengen, daar de club niet akkoord gaat met de wens dat zijn salaris 1,2 miljoen euro zou bedragen.

De Gea
Ook United en De Gea kunnen het nog altijd niet eens worden over een nieuw contract. De Spanjaard verdient een godsvermogen, waardoor the Mancunians zich genoodzaakt voelen het salaris naar beneden bij te stellen. De Gea zit nu op een weeksalaris van 375.000 pond (425.000 euro). Eind maart heeft de doelman een voorstel van United afgewezen. Ten Hag heeft altijd zijn volledige vertrouwen uitgesproken in de Spaanse goalie. Verwacht wordt dat beide partijen snel tot een akkoord zullen komen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Eerst maar eens een spits halen

25 april 2023 om 17:37

Eerst maar eens een nieuwe eigenaar..

25 april 2023 om 17:40

Er moet een spits komen, maar ik weet niet of het per se in een bepaalde volgorde moet.

Lijkt me een goede optie voor United, maar Livakovic wordt dan zo goed als zeker bankzitter. Ik zie hem de concurrentiestrijd niet winnen van De Gea. Zou toch zonde voor hem zijn.

25 april 2023 om 17:48

De Gea is verreweg de meest inconsistente keeper ter wereld qua schoten tegenhouden en statistisch een van de slechtste voetballende keepers in de top 5 competities. Ik denk dat ten Hag dat ook ziet en liever een Livakovic op doel heeft dan de Gea.

25 april 2023 om 18:03

Je kunt toch niet stellen dat Livakovic per se beter is dan de Gea na 1 WK? De Gea heeft net zo goed vaak genoeg punten gepakt voor United. We doen nu net of die er helemaal niks van kan.

25 april 2023 om 20:59

Gaat om manier van spele, ten hag kan niet zijn spel spele als de gea de doelman is. De gea is aan de bal echt waardeloos, zolang de gea 1e keeper is kan eth njet xijn systeem implementeren.

25 april 2023 om 21:51

Dan zeker Livakovic niet nemen, die is net zo slecht met de bal aan de voet.

Als je livakovic aantrekt, dan kan je al meespelen om de CL en kampioenschap.
De Gea met zijn showduikjes is helemaal niet te vertrouwen. Ik kan zo 20 keepers noemen die beter als hem is.

25 april 2023 om 17:04

Altijd leuk, noem ze dan ook meteen.

25 april 2023 om 17:51

Ederson, Alisson, Pope, Ramsdale, Sanchez, Raya, Martinez, Ter Stegen, Oblak, Courtois, Bounou, Maignan, Szczesny, Onana, Meret, Sommer, Neuer, Kobel, Costa, Vlachomidos.
Zullen er vast wel meer te bedenken zijn.

25 april 2023 om 18:05

Pope, Sanchez, Raya, Martinez, Bounou, Meret, Sommer, Kobel en Vlachodimos zijn iig sowieso niet beter dan de Gea... Szcesny en Onana om het even. Allen geen slechte keepers, maar zeker niet significant beter dan de Gea. Je kunt iig nog wel Donnarumma noemen en evt Lloris.

25 april 2023 om 18:42

Hahaha Lloris...

25 april 2023 om 20:03

Vind ik ook niet significant beter nee.. maar wel een betere keeper dan een hoop genoemden hierboven

25 april 2023 om 21:53

Je overschat de Gea echt enorm. Kan niets anders dan lijnkeepen en zelfs daar is hij niet beter in dan het overgrote gedeelte van die lijst. In andere onderdelen, zoals penalty's stoppen, hoge ballen, 1 op 1 situaties, leiderschap, distributie, noem het maar op, is hij niet beter dan iemand op die lijst. Af en toe heeft hij een leuk seizoen wat hij afwisselt met 3 dramatische. Keeper is eerste prioriteit bij United volgend jaar, want naast dat hij een veredelde subtop-keeper is, past hij totaal niet in het spelletje dat United wilt spelen.

25 april 2023 om 17:23

Nou laat horen? Ik kan er namelijk geen 20 bedenken.

25 april 2023 om 17:31

Zoals Samcro al zegt: Begin maar met noemen dan.

De Gea bezorgt Unitedfans soms grijze haren door zijn wisselvallige keeperswerk, maar qua lijnkeepers is er bijna geen betere op de hele wereld. Hij heeft zijn gebreken en daarom snap ik dat er twijfels zijn over de lange termijn. Hij is niet geweldig in het meevoetballen en hoewel mensen dat altijd afbranden als overbodig is een keeper met een redelijke inspeelpass echt een enorme plus, hij heeft ook in topvorm één keer in de vijf/zes wedstrijden een ketser waar je u tegen zegt en (dat begint me de laatste tijd op te vallen) hij pakt geen pingels.

Echter is hij op een goede dag echt niet te passeren. Ook dit seizoen, waar United stabieler staat achterin dan vorige seizoenen is hij soms nog keihard nodig geweest voor de punten omdat hij er dan soms echt alles uit haalt.

Zo'n Livakovic keepte een fantastisch WK en is een penaltykiller zoals we hebben kunnen zien, maar De Gea is geen Kepa ofzo die het even goed gedaan heeft, die presteert al jaren bij United, ook als het slecht gaat. Ik ben wel voor een nieuwe keeper op de lange termijn, mede ook door zijn monsterlijke salaris, maar hoe jij het nu schetst is echt zwaar overdreven. Je levert namelijk ook een paar punten per seizoen in als je naar een andere keeper gaat.

26 april 2023 om 04:17

Bij NEC, Heerenveen en Feyenoord lopen er al evenwaardige keepers rond, ik denk echt niet dat ik persee 20 keepers op hoef te noemen om een punt te maken. De Gea komt gewoon te kort met al zijn blunders, een goeie keeper maakt geen foutjes tenzij het 3-0 op voorsprong staat maar De Gea heeft vaak in grote wedstrijden gefaald en zakt altijd door het ijs. Dat hij een paar punten heeft gepakt is mooi en aardig maar een club als United hoort altijd 1ste of 2de te staan in de competitie. Juist omdat hij instabiel is en weinig concentratie heeft staat United waar ze staan. De allergrootste club van Engeland sukkelt al een decennia in de ranglijst omdat ze een blunderende keeper in goal hebben staan.
Casillas was ook van de showduikjes maar die blunderde ook ongelooflijk vaak pas toen hij werd vervangen kwamen de CL titels binnen, iets wat veel eerder had kunnen gebeuren als die weg was. Spanje had destijds 99 procent balbezit anders hadden ze de WK en EKs ook nooit gewonnen met zo een blunderende keeper. De Gea is zelfs in Spanje gepasseerd door keepers van Bilbao en Sociedad. Blunderende keepers hebben niks te zoeken in de top en bij De Gea is het een gewoonte.

25 april 2023 om 17:46

De Gea heeft veel meer punten opgeleverd met zijn reddingen dan verloren door fouten. Wanneer De Gea 4 wedstrijden achter elkaar beslissende reddingen maakt en 1 wedstrijd blunderd, dan wordt die ene wedstrijd onthouden....

25 april 2023 om 17:52

Als keeper bij een topclub kan je niet eens in de 5 wedstrijden zo'n blunderpot hebben. Zijn performance tegen Liverpool zou zelfs bij de Treffers gezorgd hebben voor flinke kritiek want dat kan echt niet.

25 april 2023 om 20:06

Daar heb je inderdaad een punt, maar zoveel keepers die zo stabiel zijn heb je nou eenmaal niet. De Gea behoort naar mijn idee nog steeds tot de betere keepers. Livakovic vind ik niet per se een flinke vooruitgang in ieder geval. Wel als 2e man uiteraard.

Altijd gevaarlijk zo'n WK sensatie halen. Ochoa was ook zo'n Geweldenaar op een WK maar in clubverband was het mager

25 april 2023 om 20:09

Tja in clubverband ook niet de beste clubs gehad toch? Malaga, Ajaccio & Standard Luik... Terwijl hij het bij laatstgenoemde nog vrij aardig deed en bij Malaga Kameni voor zich had die jaren een goede La Liga keeper is geweest. Had Ochoa iig maar wat graag bij de NL top 3 gezien.

25 april 2023 om 22:38

Kun je beter Enyeama noemen.

26 april 2023 om 07:02

Ochoa doet het momenteel vrij goed in de Serie A

livakovic is leuk voor een club als dinamo zagreb... zag er op het wk leuk uit... maar het is geen topper, niet voor het niveau dat je als man utd zijnde zou willen nastreven.
als je een meevoetballende keep wil moet je toch ergens anders gaan zoeken.
livakovic is gewoon een stap minder dan de gea.

als ze de gea van de hand willen doen vanwege het hoge salaris dan kan ik het begrijpen dat ze een livakovic als tijdelijke vervanger nemen. koop dan ook gelijk sosa en gvardiol. heb je een leuk kroatisch groepje achterin

25 april 2023 om 17:36

De verdediging is niet het probleem van United, daar zitten ze prima. Lijkt nu minder omdat Maguire en Lindelof soms weer achterin staan, maar met een fitte Varane en Martinez zit je daar prima als ook Shaw daar heel goed kan spelen en Lindelof speelt ook nagenoeg foutloos de laatste wedstrijden. Zou bij alle clubs in Engeland onder de traditionele top-6 en bij Spurs trouwens ook gewoon basis staan.

Als ze een Kroaat bij willen halen moeten ze Brozovic halen, maar die wil niet als stand-in van Casemiro dienen denk ik. Kovacic zou ik overigens ook prima vinden voor de breedte als je er van uitgaat dat Sabitzer weer teruggaat naar Bayern aan het eind van het seizoen. Echter zijn dat geen directe transfertargets van United en Livakovic blijkbaar wel. Lijkt me een prima versterking voor de breedte, in ieder geval beter dan Heaton of Butland die wel uitgespeeld zijn in de voetballerij. Als je hem ervan kan overtuigen dat hij de concurrentiestrijd met De Gea aandurft bij United moet je dat gewoon doen. Zoveel beters ga je niet krijgen als tweede keeper.

25 april 2023 om 18:29

Verdedigers is nog steeds wel probleem. Varane is blesuregevoelig dus daar moet je gewoon extra optie voor hebben. Lindelof vind ik erg wisselvallig. Dalot en Wanbisaka doen het welliswaar beter dan voorheen maar als je echt wil voetballen komen ze gewoon tekort evenals Malacia. Vind de Gea goede keep maar voor weeksalaris van bijna half miljoen kun je best een voetballende optie vinden. Er zit gewoon nog te weinig voetbal in de achterste linies plus middenveld daarvoor.

25 april 2023 om 18:39

Lindelof is het hele seizoen nog niet wisselvallig geweest hoor, doet het eigenlijk altijd prima als hij speelt of invalt. Backs is inderdaad wel een probleem, maar ik zat meer op centrale verdedigers te letten.

Shaw is in principe goed genoeg. Dalot/Wan-Bissaka zijn allebei wel erg wisselvallig en Malacia schiet tekort. Na een aardig begin vind ik die al erg lang slecht spelen en dat vindt Ten Hag ook, want die zet zelfs een rechtsback op linksback terwijl Malacia weer fit is. Wordt een soort Daniel James denk ik; paar jaar bij United als stand-in, maar nog wel geld opleveren als je hem verkoopt.

Dat betekent dat een goede rechtsback (frimpong?) belangrijk is en eventueel een linksback. Dat zijn echter niet de belangrijkste prio's in het elftal, dat zijn namelijk een spits en een nieuwe middenvelder als Sabitzer weer vertrekt. Voetbal vanuit de as heb je inmiddels wel met Martinez of Shaw en Eriksen/fernandes naast Casemiro (die zelf ook best een aardige pass in de benen heeft als hij er zin in heeft).

Ik ben er van overtuigd dat United met een Kane i.p.v. Weghorst of Martial in de spits en een fitte basiself een wereld van verschil zal zijn met het huidige United van afgelopen wedstrijd; zonder de rest veel diepteversterkingen voor de rest. Zo slecht is het elftal niet, de selectie is echter gewoon te smal.

Leuke breedte aankoop. Daarmee is alles ook wel gezegd. De Gea is vrijwel nooit geblesseerd dus zal bankje warm houden worden. Zou als ik hem was toch naar een club gaan waar ik basis zou staan. Misschien Spurs als opvolger van Lloris bijvoorbeeld, als Spurs dat aandurft.

Een ontsnapings clasule van 10 miljoen, je bent toch gek als je die keeper als ongeveer elke club niet aantrekt. Echt een hele goede.

De verlenging met de Gea is bijna rond volgens Fabrizio dus dan zal dit de tweede keeper worden. Prima voor de breedte. Persoonlijk had ik liever een vervanger voor de Gea gehad maar daar zal het geld niet voor zijn gezien de andere prioriteiten zoals een topspits

25 april 2023 om 17:42

En het geld voor het salaris van De Gea is er wel? Transfersommen worden boekhoudkundig net zo goed over meerdere jaren verwerkt als salarissen en De Gea verdient echt gigantisch veel en zal niet veel water bij de wijn willen doen. Overigens is het salarishuis natuurlijk wel ingekrompen door het vertrek van Pogba in de zomer en Ronaldo in de winter wat je al rond de vijftig miljoen aan salaris scheelde en ik denk dat de aankopen onder Ten Hag allemaal geen monstersalarissen verdienen behalve Casemiro die volgens mij rond de 12 miljoen verdient. Echter moet het contract van Rashford ook nog opgewaardeerd worden die nu al gigantisch veel verdient en alleen maar meer zou willen + dat een topspits ook een monstersalaris wil.

Echter heeft United daar in het verleden nog geen problemen mee gehad, dus dan maar duimen dat dat zo blijft.

25 april 2023 om 19:27

Sancho zal ook niet heel erg weinig verdienen gezien zijn transfersom en zijn statistieken bij Dortmund. Om nog maar te zwijgen over zijn nationaliteit. Hetzelfde met Maguire.

25 april 2023 om 18:56

Dan krijgt de Gea een salarisverlaging lijkt mij? Die verdient nu toch ruim 300K per week?

26 april 2023 om 08:58

De Gea verdient nu (schrik niet) £375k per week(!). Hij gaat nu naar £200k p/w. Nog steeds teveel voor een keeper die niks met zijn voeten kan, maar wel een flinke besparing.

Waarom niet Bono halen? Is gratis op te pikken
Volgens mij

26 april 2023 om 12:25

Nee dat is het hem juist. Het prijskaartje .Sevilla vroeg al 30 miljoen aan Bayern afgelopen winter .

Waarom heeft ajax geen 10 miljoen neergelegd voor hem ipv Rulli..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren