Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fenerbahçe versterkt zich naast Tadic met ‘spotgoedkoop’ ex-Ajax-target

Laatste update:

Dominik Livakovic is bijna speler van Fenerbahçe. Fabrizio Romano geeft zijn karakteristieke 'here we go' af om dat te bevestigen. De 28-jarige doelman komt voor negen miljoen euro over van Dinamo Zagreb en wordt vermoedelijk ploeggenoot van Dusan Tadic. De voormalig Ajax-captain is óók in Istanbul om een transfer naar de Turkse topclub te bespreken.

Livakovic is sinds afgelopen WK een gewild keeper. De Kroaat hield zijn land onder meer in twee strafschoppenseries op de been, waardoor de Vatreni het tot de halve finale finale schopten. Daarna snelden de Europese topclubs toe. Onder meer Manchester United en Bayern München toonden volgens Kroatische media interesse, en ook Ajax zou belangstelling hebben gehad. Livakovic' verrassend lage ontsnappingsclausule had daar alles mee te maken.

Clubs zouden slechts tien mljoen euro hoeven betalen om zijn nog één jaar doorlopende contract af te kopen. Dat bedrag blijkt nu zelfs een miljoen lager te liggen. Fenerbahçe slaat zo weer een belangrijke slag, na de transfer van ex-Feyenoorder Sebastian Szymanski en de aanstaande komst van Tadic. Ook haalden de Gele Kanaries Edin Dzeko al transfervrij op bij Internazionale.

Fenerbahçe toont zich uiterst ambitieus met de bedrijvigheid op de transfermarkt. De Turken willen niet voor het tweede jaar op rij voorrang hoeven verlenen aan Galatasaray, dat landskampioen werd. Naast bovengenoemd drietal heeft Fener ook al oude bekenden Ferdi Kadioglu en Jayden Oosterwolde onder contract staan. De Nederlandse jeugdinternationals speelden in het verleden voor respectievelijk NEC en FC Twente.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik had dit een perfecte keeper voor Ajax gevonden..

16 juli 2023 om 09:56

Ajax wil een voetballende keeper en Livakovic kan echt voor geen meter mee voetballen…

16 juli 2023 om 10:16

Wanneer komt die dan??

16 juli 2023 om 10:19

Gelukkig heeft Rulli uittrappen waar je je vingers bij aflikt

16 juli 2023 om 10:22

Zn veldspel en korte passes zijn meer dan prima. Daar kan deze livakovic vrij weinig van

16 juli 2023 om 11:04

Gelukkig wordt een keeper ook niet afgerekend op z’n uittrappen of wel nordin….

16 juli 2023 om 11:19

Onze huidige keeper was echt slecht het afgelopen seizoen, dus ook als Livakovic niet zo goed mee kan voetballen is het qua keepers kwaliteit alleen al nog steeds een enorme vooruitgang.

16 juli 2023 om 12:09

Vraag dat maar aan Guardiola Soccerfan, elke uittrap op de stropdas, wie wilt dat nou niet.

16 juli 2023 om 13:22

@soccerfan ik lees anders hierboven dat ajax een meevoetballende keeper wil, dus ja dan wordt een keeper er wel op afgerekend.

Bovendien zie je in het huidige voetbal dat een meevoetballende keeper echt een hele mooie plus is voor je team. De reden dat Onana en Bijlow gelinkt worden met United heeft namelijk ook te maken met het feit dat ze ook zeer comfortabel aan de bal zijn.

16 juli 2023 om 09:58

koekoek, op basis van??
deze man speelt niet voor niks al jaren alleen voor dinamo zagreb. en pas sinds een aantal jaar in kroatisch elftal.

ik ga niet zeggen dat deze man er niks van kan, maar is totaal geen ajax keeper.
fener is gewoon een mooie stap voor hem, hier heeft ajax niet lopen slapen oid. deze man is wel verbeterd in zijn voeten werk, maar is nog niet van het niveau dat je zou willen zien als ajax keep.

ik kan je 100% beloven, als hij gehaald was door ajax, dat er na 2-3 wedstrijden al huilie huilie was dat deze man alleen maar lange ballen geeft en zijn passing ruk is.

16 juli 2023 om 10:22

Ik vraag me af waarom geen enkele club, waaronder Ajax, die clausule heeft gelicht. Allemaal clubs in Europa zaten achter hem aan maar niemand werd concreet. En nu gaat ie zelfs voor nog een miljoen minder naar Turkije. Toch een slecht seizoen gedraaid na het WK?

16 juli 2023 om 10:37

@hafcahaas: Om dezelfde reden dat Andries Noppert nog steeds bij Heerenveen keept. Op het WK hebben ze het beide meer dan prima gedaan, maar daar stegen ze toch wel boven zichzelf uit. Dat soort potjes zijn eerder de uitzondering dan de regel.

16 juli 2023 om 11:03

Omdat deze man meer een hype is dan een topkeeper

16 juli 2023 om 11:21

@soccer Als je 2 WK’s op rij een medaille wint (na Modric grotendeels ook dankzij de keeper) dan ben je inmiddels wel wat meer dan een hype.

Turkse voetbal lijkt weer in de lift te zitten na enkele magere jaren, althans als we kijken naar de inkomende transfers. Toch veel spelers van goed niveau die nu naar Turkije trekken. Is er iemand die mij uit kan leggen hoe dat plots kan? Volg het voetbal in Turkije niet heel goed maar laatste jaren zag ik veel voorbij komen dat clubs de hand op de knip moesten houden en op zeer creatieve manieren aankopen moesten doen.

16 juli 2023 om 09:29

Dan heb je er een hele verkeerde beeld bij. In het geval van Fener iig wel. Die smijten jaar in jaar uit met miljoenen zonder succes. De teller staat nu op 9 jaar al geen titel. Ook dit jaar smijten ze met geld kijken of het wat wordt.Hoe het kan dat ze zoveel geld kunnen uitgeven? Ze hebben 1 van de rijkste familie van Turkije als bestuur. Uit eigen zak betalen is wat hij voornamelijk doet.

16 juli 2023 om 09:48

Wat een zure reactie Gtore, maar ik neem het je niet kwalijk, je hebt vast een hele slechte nacht achter de rug na de Tadic transfer çalımı.Ali Koç komt zeker uit een rijke familie, maar als je kijkt naar de transfers van Fener de laatste 4-5 jaar, kan je zien dat wij, in tegenstelling tot de andere topclubs in Turkije, wel kunnen verkopen. We hebben jailson zelfs voor miljoenen kunnen slijten. Maar opzich snap ik de zure reactie wel, je doet dit jaar waarschijnlijk weer voor spek en bonen mee. Maar niet te verdrietig!! misschien haal je wel weer een derde plek en kan je toch Europa in.

16 juli 2023 om 09:52

Fener smijt misschien jaar in jaar uit met miljoenen, maar vermeld dan ook dat ze jaar in jaar uit miljoenen genereren aan verkochte spelers. Fener voert uitstekend beleid de laatste jaren op gebied van spelers kopen en verkopen. Veel van de aankopen worden met winst doorverkocht. Om nou te doen alsof ali koc alles uit eigen zak betaald is gewoon grappig. Enige wat hij doet is zijn eigen bedrijven sponsor maken van de club en dat zijn niet van die absurd hoge bedragen.

16 juli 2023 om 10:01

Ik citeer even: je doet dit jaar waarschijnlijk weer voor spek en bonen mee. Iets wat jullie al 9 jaar doen. Ik moet nog maar zien of het een calim is. Voor mij is het een calimals je een club ook 3/3,5 mil gaat geven ( als koc met 5/7mil aankomt is dat voor mij geen calim). Maar om even terug te keren naar mijn reactie en jou reactie daarop, weet ik niet eens waar ik moet reageren. Daar elke club verkoopt. Emirhan,Ridvan,Serdar Saatci bijv vorig seizoen voor 12miljoen dan heb ik het over 3 pubers. Je verkoopt er een paar maar haalt er elk jaar (zeg maar dat het nuet zo is) 10-15 voor terug en dat voorMiljoenen. Resultaat? Wederom tegen een 10 man Besiktas huile huile van het veld. Maar iig wel sportief om mijn club een staande ovatie te geven in Kadikoy.

16 juli 2023 om 10:14

Misschien even opzoeken wat meedoen voor spek en bonen betekent. Wij doen elk jaar mee voor het kampioenschap, we worden het alleen niet haha. Jullie daarentegen gaat heel Turkije er al van uit dat je weer derde wordt.

Dat je de FB - BJK wedstrijd erbij haalt zegt eigenlijk al heel veel. Kleine clubs hebben een goed seizoen als ze van een topclub winnen, wij zijn blij als we kampioen worden

16 juli 2023 om 10:22

Ik heb nog nooit zn domme reactie gelezen als dit🤣🤣🤣.
Je maakt jezelf wel echt belachelijk vriend.

15/16
16/17
20/21

3x kampioen afgelopen 8 jaar.
Hoop maar dat er slimmere mensen werken daar bij Fener dan jij. Wij doen elk jaar mee om kampioenschap maar worden het niet man man man🤣

16 juli 2023 om 10:45

@Gtore wat een stomme reactie, heeft overigens inhoudelijk helemaal niets mee te maken met wat Joos zegt.
“Turkse voetbal zit weer in de lift?”
“Nee Fener heeft 9 jaar geen titel”.
Lol? Ga fietsen. Geld uitgeven dat je aan transfers verdient is trouwens niet smijten. Szalai die we voor 400k hebben gekocht wordt bijvoorbeeld hoogstwaarschijnlijk voor 14 miljoen verkocht. Dat is wat Fener aan het doen is, een prima beleid voeren.

16 juli 2023 om 10:46

In de huidige markt zijn bedragen van 9M trouwens niet “geld smijten” meer. Een bewezen fatsoenlijke speler kost al snel meer dan dat.

16 juli 2023 om 10:51

Over domme reacties gesproken... (Helaas) wij staan bekend als het team dat het vaakst tweede wordt, als je dan stelt dat je niet meedoet om het kampioenschap, weet ik niet wat voor tiner je hebt geïnhaleerd vandaag.

Daarnaast noem je natuurlijk de laatste 10 jaar, omdat dat in het voordeel is van jouw kleine clubje. De laatste 20 jaar heb je minder kampioenschappen dan je grote broer.

16 juli 2023 om 10:54

Alle goeie dingen opnoemen is geen kunst he. Oosterwolde heb je ook voor 7miljoen gekocht. Dzeko is 37 geef je ook een megasalaris. Zo kan ik wel doorgaan.

16 juli 2023 om 10:56

AlexdeSouza je bent vergeten om de kampioenschappen van voor 1620 mee te tellen. Accepteer en oprecht reageer gewoon niet meer. Volgens mij heeft broer te maken met wie ouder is, geef je gewoon even wat les deze ochtend. Kijk maar even wie ouder is.Gewoon een dramatisch beleid is wat je club jaren uitvoert punt

16 juli 2023 om 11:01

Het verbaast me ook niet dat je ervoor kiest om mijn metafoor niet te snappen, of je snapt het echt niet??

Snap niet zo goed wat onze oude kampioenschappen hiermee te maken hebben, maar misschien zijn dat de bijwerkingen van de tiner?

16 juli 2023 om 11:09

Je staat te lang stil bij tiner, maar wederom even een reactie op jou domme reacties. Je zegt kijk naar de laatste 20 jaar😂😂😂 dan is het 5 om 5. Ook daar win je niet , yazik man sana

16 juli 2023 om 11:45

De laatste 20 kampioenschappen hebben wij 1 meer, maar ik snap natuurlijk wel dat je net een jaartje extra meerekent hoor. Of het nou 5 om 5 is of 5 om 4, maakt mij niet zoveel uit, voor het kleine broertje is dat wat belangrijker. Over yazık gesproken ; )Lijkt me wel erg vervelend trouwens. Altijd maar aan iedereen te moeten bewijzen dat je bij de grote 2 hoort, maar toch diep van binnen weten dat je echt de nr 3 bent en zal blijven. Ik leef met je mee...

16 juli 2023 om 11:49

Okey okey, erg interessant dat elkaar bashen omdat je voor een ander kleur shirtje bent. Maar even iets interessanter, hoe komt het toch dat de grote Turkse clubs al sinds de eeuwwisseling echt enorm matig presteren? En dan is enorm nog vriendelijk uitgedrukt. Turkije is een voetbalmafland, heeft grote clubs, goede faciliteiten, de topclubs spenderen jaar in jaar uit miljoenen aan transfers. Er worden hoge salarissen betaald. Maar het ontstijgt met alle respect niet eens het niveau van AZ. Geef het AZ bestuur de financiã«le mogelijkheden van een Fenerbahã§e en ze spelen ieder jaar Champions League.

16 juli 2023 om 11:50

Tel maar even opnieuw abisi. Wel vanaf 2002/2003 he aangezien 2022/2023 er net op zit ( denk ik help je weer even)5 om 5, 5 om 4 het boeit jou niet tuurlijk abisi. Daarom reageer je paar comments hierboven stoer met kijk laatste 20 seizoenen kijk kijk kijk wat ik niet zie kijk kijk wat jij niet ziet abisi

16 juli 2023 om 12:00

Voel je de behoefte om te tutoyeren, omdat het gesprek de verkeerde kant op gaat voor je? De laatste 20 jaar aka de laatste 20 kampioenschappen. Er is 1 kampioenschap per jaar.

Het zegt misschien wel wat over je dat je je verlaagt tot dit niveau, jammer...

16 juli 2023 om 12:05

@Alkmaar54 als AZ met de financiële mogelijkheden van Fenerbahce nog steeds geen kampioen worden in de eredivisie dan spelen ze helemaal geen CL, en in de Eredivisie is er een club met betere financiële mogelijkheden dan Fener, en dat is Ajax. Wij kwalificeren ons al jaren niet voor de CL, dus wij missen net zoals AZ de CL miljoenen, en hebben door inflatie extra financiële uitdagingen, als AZ dat ook had zou je er slechter voor staan dan Fener. Overigens werd Fener 1e in de groepsfase vd Europa league dit seizoen met 14 punten, en AZ 1e in de conference met 15. Hoe kom je op de conclusie dat AZ beter is dan FB? We waren in de knockouts het enige team dat een overwinning pakte op de EL kampioen, en grappig genoeg waren we ook dominanter over de 2 wedstrijden, maar we maakten onze kansen niet af… we zijn vaak slordig. We missen killers. Maar dat heeft AZ ook niet.

16 juli 2023 om 12:18

@Gtore, ik snap dat gebash van Besiktas supporters zoals jij totaal niet, jullie zijn 10x erger dan Fener, Besiktas heeft een half jaar lang gehuild om de punten vanwege de aardbeving, uiteindelijk voor helemaal niets, kampioen konden jullie toch niet worden, vervolgens gedragen jullie je alsof jullie de beste club uit Turkije zijn, guess what? Jullie zijn alles behalve de beste van Turkije laat staan de nummer 2, komende 10 jaar gaat het tussen GS en FB (zoals het hoort) mark my words, tijden van Besiktas is geteld.

16 juli 2023 om 12:38

Wij huilen niet om de punten maar omdat de regels niet worden toegepast, iets wat gs wel normaal vind blijkbaar…

16 juli 2023 om 12:47

Soms schaam ik me echt om Turks te zijn. Wat een dom, emotioneel en kinderachtig betoog. Heb je niks beters te doen dan in je Besiktas pyjama Fener belachelijk te maken? En ik ben niet eens voor Fener. Zweer als je een willekeurig artikel over Turks voetbal opent… het niveau is echt Sesamstraat achtig. Doe iets met je leven man.

16 juli 2023 om 12:48

Ja pas toen het in jullie voordeel was, word het wel toegepast hebben jullie er nog niks aan, waarom is het opeens stil daarover? Waarom zeurt het bestuur van Besiktas niet meer? Jullie hebben jezelf zwaar buitenspel gezet afgelopen seizoen, hoe durf je als Besiktas fan nog andere te bashen.

16 juli 2023 om 13:28

@fbsk07 AZ staat 31e op de UEFA coefficientielijst en Fenerbahce 64e. Maar laten we het erop houden dat ze vergelijkbaar presteren in Europa. Mijn vraag is, hoe kan een club met zoveel meer mogelijkheden toch zo belabberd presteren? Je zegt dat als AZ de mogelijkheden van Fenerbahce had nog steeds geen Champions League zou spelen, echter als je het geld wat er betaalt is en wordt voor: Szymanski, Batshuayi, Rossi en Tadic bij elkaar optelt denk ik dat je in Nederland een heel eind komt. Ook een Ajax huurt niet zo maar een speler van Chelsea. Van de andere topclubs in Turkije kan ik overigens exact dezelfde analyse maken. Wil je daar op ingaan? Of moet ik jouw reactie lezen als dat jij vindt dat Turkije nu eenmaal de nummer 13 is van Europa en dat Nederlandse clubs meer geld hebben en het een misvatting is van mij dat Turkse topclubs grote omzetten draaien.

16 juli 2023 om 15:08

@alkmaar weer een scheve vergelijking, AZ heeft de afgelopen 5 jaren, die tellen voor de coëfficiënten rankings, alle 5 jaar een Europese ticket veroverd in de Eredivisie, het ene jaar dat jullie via de play-offs moesten wonnen jullie die ook. Fenerbahce is de afgelopen 5 jaar 2x(!) een Europees startbewijs misgelopen in de Super lig, vind je het logisch dat je dan hoger in de ranking staat, is makkelijk als Fener 2/5 jaar 0 op de coëfficiënten heeft staan, maar dat zegt niet alles, te simpele redenering.

Overigens hebben we sinds de komst van de nieuwe president juist veel gesneden in onze budget, we hebben goedkopere en jonge spelers gekocht en deze voor winst doorverkocht, de hele club zat in een overgang qua bestuurscultuur. In deze periode hebben we ook ondanks de inflatie onze schuldenlast aanzienlijk omlaag weten te halen. Denk jij echt dit onze ceiling is? Fenerbahce is nog steeds een hartstikke ambitieuze club, en ja we hebben duurdere spelers dan AZ rondlopen, maar we hebben nog geen enkel seizoen tijdens deze overgangsperiode het kampioenschap gehaald, en hebben telkens ieder seizoen met een nieuwe trainer en nieuwe spelers aan moeten treden, wat niet helpt voor success, maar terwijl we dit deden bleven we wel financieel gezond, en maakten ook winst.

16 juli 2023 om 09:56

Als Fenerbahce fan zal ik het zo objectief mogelijk uitleggen: Galatasaray is in de laatste 10 jaar 5 keer kampioen geworden en toch wel regelmatig CL of Europees voetbal gehaald, daardoor hebben ze de minste schulden in Turkije en dus staan ze financieel redelijk sterk (ook hebben ze een nieuw bestuur dat slimmer met geld/transfers omgaat). Fenerbahce daarentegen heeft de laatste jaren geen kampioenschappen maar is wel de weg ingeslagen van jonge spelers ‘opleiden’ en verkopen, zoals Kim Min Jae en Eljif Elmas naar Napoli en Arda Guler naar Real Madrid. Daardoor staan wij financieel ook een stuk beter dan 5 jaar geleden en kunnen we eindelijk echte kwaliteit spelers aankopen. Jammer genoeg zijn Besiktas en Trabzon nog niet zo sterk qua financiën, hopelijk wordt het bij hun ook wat beter zodat we nog hoger kunnen mikken als land en competitie.

Ali Koc is weer bezig! Gaat Altay dan weg? Gefeliciteerd Gala Fans met jullie volgende kampioenschap!

16 juli 2023 om 09:29

De reden dat Ali Koc dit zo snel mogelijk heeft afgerond was, omdat Altay in die vriendschappelijke slecht was

16 juli 2023 om 09:30

Wie worden de 3 turken.. Ferdi, Mert Muldur(ook even 5mio) en Irfan ofzo?

16 juli 2023 om 09:36

Ferdi, Mert Muldur en Ismail; er gaan geruchten rond dat Cengiz Under ook zo goed als zeker isps: Fenerbahçe betaald Sassuolo 2.5m; maar ze willen 15% doorverkoop percentage, dat wil Fenerbahçe niet dus daarmee proberen ze nog te onderhandelen

Het belangrijkste van al deze transfers is dat het al zo vroeg gebeurt, ipv laat in augustus. Fener is goed bezig deze transferperiode. Team is flink versterkt. Ik kan niet wachten op het nieuwe seizoen. Ben wel benieuwd hoe ze de 8+3 buitenlandersregel gaan oplossen nu de keeper ook een buitenlander is.

16 juli 2023 om 11:11

Was die regel er altijd al? Of is dat iets vanbde laatste jaren. Ik vind 8+3 best wel streng (als er minimaal 8 Turken in de basis horen te staan). Overigens ben ik wel voorstander van zo'n regel maar zou dan wel 6+5 doen.

16 juli 2023 om 11:26

Minimum 3 Turken en maximum 8 buitenlanders op het veld.

16 juli 2023 om 13:13

De regel is er altijd al geweest in verschillende vormen. De regel heet nu eigenlijk 8+6. Dus max 14 buitenlanders in de selectie en max 8 op het veld. Tijdje terug was het gewoon max 14 buitenlanders en je kon gewoon 11 opstellen. Daarvoor nog een tijdje 6+2+2. 6 op het veld 2 op de bank en 2 op de tribune hahah. Lang geleden was het max 3 buitenlanders in de selectie. En het verandert om de paar jaar weer. Voor die max 14 buitenlanders wordt er wel een uitzondering gemaakt voor onder 21 spelers dacht ik.

Lekker team zo hoor!

Geen verkeerde keeper volgens mij, maar 9 miljoen lijkt dan weer overdreven. Becao(ook nog nooit van gehoord) voor 10 miljoen. Fenerbahce is zoals gewoonlijk weer aan het smijten met geld.

16 juli 2023 om 10:08

Becao verdediger van Udinese. Prima speler, Al zou Atalanta hem ook willen hebben

16 juli 2023 om 10:35

Fenerbahçe heeft ook interesse in Nicolás Domínguez, wat denk je van hem?

16 juli 2023 om 11:17

9 miljoen voor Livakovic lijkt eerder een koopje dan overdreven!

16 juli 2023 om 12:50

Als dat een koopje was had Villarreal hem sowieso binnen gehaald, zelfs voor hun was zijn transfersom te gortig.

Zeer goede aankoop. Als Bijlow weg had gegaan, had ik een poging bij hem gewaagd.

Wel vreemd dat hij voor Turkije kiest, terwijl hij nog in de winter aan Bayern werd gelinkt en deze zomer aan Fiorentina.

Blij mee! Ben alleen wel benieuwd of hij echt zo goed is als dat wij in Türkiye denken. Tot je 28e in Kroatië blijven en maar 40 interlands op je naam zorgt bij mij voor twijfels. Anderzijds halen sommige spelers gewoon op latere leeftijd hun plafond, met name keepers.

16 juli 2023 om 19:40

Muslera kwam ook toen hij 25 of 26 was dus denk dat fener hiermee wel een goede slag slaat alleen als je altay eruit haalt zit je wel weer met 8+3 regel

16 juli 2023 om 17:01

Ajax heeft intresse in Altay Bayindir

Kopen kopen kopenUiteindelijk is het weer Ismail Kartal die het een paar maanden mag proberen. Elk jaar nieuwe coach en smijten met miljoenen en weer wordt het niks..Waarom? Omdat er totaal geen voetbalfilosofie en beleid is.. Ik hoop dat Fenerfans niet weer denken dat het eindelijk hun jaar wordt..

16 juli 2023 om 18:43

Een ding is zeker met Senol Gunes word het nog steeds niet het jaar van Besiktas, gaat gewoon tussen GS en FB dit jaar.

Misschien heb ik iets gemist, maar dacht dat Tadic naar Besiktas zou gaan🤔

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren