Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mulder: ‘Had Ajax die niet kunnen halen dan? Hij lijkt me beter dan Rulli’

Laatste update:

Youri Mulder denkt dat Ajax er goed aan heeft gedaan om Gerónimo Rulli over te nemen van Villarreal. De analist van Ziggo Sport ziet de Argentijnse doelman doorgaans goede reddingen verrichten en looft tevens de voetballende kwaliteiten van de miljoenenaankoop. Mulder had desondanks liever gezien dat Ajax een deal had gesloten met Dominik Livakovic, die excelleerde met Kroatië op het afgelopen WK en in de Kroatische media met de Amsterdamse club in verband werd gebracht.

"Dat zou helemaal geweldig zijn", concludeert Mulder als presentator Bas van Veenendaal de naam van Livakovic ter sprake brengt. "Had Ajax die niet kunnen halen dan? Want die lijkt me beter dan Rulli." Van Veenendaal wil vervolgens weten hoe de voormalig aanvaller denkt over het tussentijds aantrekken van de dertigjarige keeper. Mulder verwacht dat Ajax er zeker op vooruit gaat met de komst van de ervaren Rulli en hij legt uit waarom dat volgens hem zo is.

"Bas, ik ben van de spitsen, niet van de keepers", antwoordt Mulder met een kwinkslag. Om vervolgens aan een serieuze analyse te beginnen. "Maar bij Ajax is het wel belangrijk dat je een beetje kan voetballen. Niet alleen ballen tegenhouden, al is dat wel het belangrijkste. Rulli doet als een soort derde verdediger mee in de opbouw en blijft altijd rustig. Waar het echt om gaat bij keepers is ballen tegenhouden. En dat is wel goed verzorgd bij hem. Het is een beetje een onorthodoxe keeper en op de lijn is hij goed. En met het uitkomen vind ik hem ook wel goed", geeft Mulder als compliment mee aan Rulli.

Mulder wijst daarnaast op de goede statistieken die Rulli kan overleggen uit zijn periode van bijna drie jaar bij Villarreal. "34 clean sheets heeft hij op tachtig wedstrijden. Dat heeft natuurlijk ook met het elftal te maken." Villarreal incasseerde in de eerste vijftien duels in LaLiga van dit seizoen slechts zes doelpunten. Rulli is normaal gesproken eerste keus bij Ajax, zo liet Alfred Schreuder vrijdag doorschemeren. FootballTransfers schat zijn waarde op €18,5 miljoen euro. Remko Pasveer staat normaal gesproken zondag nog wel onder de lat tegen NEC.

Youri Mulder looft de voetballende kwaliteiten van de nieuwe Ajax-doelman.

Had Ajax beter voor Dominik Livakovic kunnen gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Nee, Livakovic kan veel hoger dan de Eredivisie… Die zie ik nog wel naar de PL gaan.

7 januari 2023 om 17:02

Want dat kon Rulli niet, haha? Die is heus niet voor de Eredivisie naar Ajax gekomen.

7 januari 2023 om 17:12

Livakovic wordt genoemd bij de Europese top, ik denk dat GeenInspiratie daar op doelt.

7 januari 2023 om 17:15

Er zijn weinig clubs die vaak champions league spelen en die in Rulli geïnteresseerd zijn.

Livakovic is een kanshebber voor een Chelsea of Spurs ofzo

7 januari 2023 om 17:23

Er staat PL, niet CL. Nogmaals: Rulli is heus niet voor de Eredivisie gekomen, eerder door Ajax' veelbelovende prestaties in Europa de afgelopen jaren.

7 januari 2023 om 17:32

Myvision

Livakovic heeft nu wel toch een hogere status dan Rulli vind je niet?

7 januari 2023 om 20:25

Je snapt zelf toch ook wel dat ik daarmee de hoger aangeschreven clubs bedoel mag ik hopen? Nee Rulli kon niet bij veel hogere clubs terecht, Livakovic wel. Is geen schande natuurlijk want Ajax is een uitstekend niveau, maar constant iedereen erheen praten alsof ze een macht a la Real Madrid zijn is natuurlijk lachwekkend.

7 januari 2023 om 17:14

En dit op basis van die 5 wedstrijden die je hebt gezien van hem? Ik heb geen idee hoe hij het verder heeft gedaan in de competitie en ben vooral benieuwd hoe hij het zal doen bij een team dat niet zo voor de pot hangt.

7 januari 2023 om 17:29

kijk maar hoe hij aan de bal is. Hij schiet bijna elke bal direct na voren toe onder druk. Zijn balcontroles etc. zijn ook niet geweldig. Er is ook een reden waarom hij nog altijd in Kroatië speelt.

7 januari 2023 om 20:20

Prima toch als die dat doet? Beter dan dat pingelen van Rulli. Daarnaast is ballen stoppen wel het belangrijkste als keeper zijnde..

7 januari 2023 om 17:32

Premier league wel maar geen top daar. Als jij daar op doelt. Is natuurlijk niet voor niks dat Livakovic nog nooit opgepikt is daar. Geweldige lijnkeeper maar ontbreekt het nodige aan. En ik kende hem al 6 jaar geleden ipv de gemiddelde leek die denkt het een wereldkeeper is na 6 wedstrijden😉

Tsja, Ajax had ook Noppert kunnen halen die bij Oranje excelleerde. Had gekund telt niet, we gaan nu rustig kijken hoe Rulli het gaat doen in dit tussen(half)jaar. Misschien staat hij er wel direct en kunnen we met een fatsoenlijke coach weer naar boven kijken in seizoen 23-24!

7 januari 2023 om 17:23

Excelleerde Noppert in Oranje ja? Volgens mij viel dat allemaal wel mee..Leuke jongen, vriendje van Van Gaal, maar wilt niet zeggen dat het een top keeper is natuurlijk.

7 januari 2023 om 17:27

Ik vond Noppert vrij sterk op het wk. Probleem was dat hij jammer genoeg bij geen enkele penalty in de goede hoek zat.Dan snap ik dat mensen wat sceptisch zijnAh, nu zie ik weer dat je erbij hebt gezegd dat het een "vriendje" van van Gaal is. Dit soort popi jopi uitspraken zijn zo vermoeiend.

7 januari 2023 om 17:37

Wat voor een wereld reddingen heeft hij verricht dan? Ik snap die euforie niet zo goed..Heeft hij dan zulke enorme belangrijke grote reddingen verricht? Hij heeft de bal tegen gehouden, maar daar stond hij toch ook voor?

7 januari 2023 om 18:17

Ja, hij had vooral het hoogste reddingspercentage. En daar zaten toch behoorlijk lastige tussen.

7 januari 2023 om 18:20

Reddingspercentage zegt vrij weinig. Stel je krijgt 8 ballen die je makkelijk kan vangen en je maakt 2 flinke blunders zit je alsnog op 80%

7 januari 2023 om 18:30

Voor een keeper van Heerenveen die nog nooit in Oranje had gespeeld deed hij het wel aardig. Niet meer en niet minder. Ben blij dat hij niet naar Ajax is gekomen, al was hij waarschijnlijk wel een heel stuk goedkoper geweest dan Rulli.

Er zit ook wat verschil in prijs, Livakovic schijnt een prijskaartje van minimaal 20 miljoen te kosten. Deze jongen kost 8 miljoen, met wat moeilijk haalbare bonussen max 10. Dat is een heel ander prijskaartje natuurlijk. Ajax zal ook budget willen overhouden voor andere posities.

Als, had, is achteraf gezwets. Rulli krijgt het vertrouwen en wij gaan het zien! Volgens mij is dit gewoon een prima keeper voor ajax. Jammer wel dat hij al de 30 heeft aangetikt, maar mss is dat ook wel een voordeel mbt ervaring.

Rulli was een vaste aankoop van mij, in FM17 en 18. Daar groeide hij steevast uit tot de beste doelman van de wereld. Maar ja, er zijn wel meer voorspellingen uit FM niet uitgekomen (maar ook een paar wel).

Mulder zou hem vast nooit bij zijn club hebben zien keepen en enkel vanwege het WK roept die dit. Lijkt mij typisch een speler die excelleert op een eindtoernooi en daarmee een transfer verdient.

Kost toch veel meer, die heeft meerdere subtop en misschien wel topclubs voor het kiezen.. stap naar ajax lijkt me dan raar in zijn ogen

livakovic is denk ik te duur nu. was ook een optie geweest wss, hadden ze hem in de zomer al moeten halen.
er zijn maar weinig keepers van het niveau neuer qua meevoetballen, dan is een rulli (of livakovic in mindere mate, heeft weer andere kwaliteiten) opzich prima.
bij een keeper gaat het ook vaak om communiceren, daar ben ik wel benieuwd naar hoe dat gaat lopen.

Clubs liggen altijd te slapen als het aankomt op keepers, Ajax ook. Om nu een Vlachodimos of Livakovic te halen is veel te laat. Goed WK achter de rug, transferwaarde schiet omhoog en het is te riskant om te kopen. Het zijn echter wel goede keepers, die al enkele jaren in de nationale en internationale competities uitblinken. Livakovic heeft met Zagreb al vaker Europees laten zien goed te kunnen keepen, evenals Vlachodimos. Echter als clubs minder belang blijven hechten aan keepers zullen ze altijd tegen deze problemen aan blijven lopen. Vroeg op keepers scouten en sneller binnenhalen, daar hoort enig risico natuurlijk bij.

Ajax heeft het geprobeerd met keepers als Scherpen en Gorter maar moet nu gewoon een keeper kopen van een acceptabel niveau die er meteen staat. Livakovic was op basis van het WK een geweldige aankoop geweest maar vooral onhaalbaar op dit moment. Vlachodimos is tegengehouden door de RvC in de zomer en daarmee heb je die boot gemist. Dan is Rulli een prima derde optie, hopelijk iemand die de komende drie, vier jaar onomstreden kan blijven en zorgt voor rust in de verdediging.

Livakovic stond toch op de 1e plek bij Bayern minder dan een maand geleden.

wat een gedoe Het is ook nooit goed al hadden ze messi gehaald dan nog was er iemand die negatief zou zijn om ater te kunnen zeggen zie je wel

Beste mr. Mulder junior, ten eerste zijn lijken dooien. Iets meer geloofwaardiger brengen kan wel. Ten tweede heeft rulli iets meer strepen verdiend in een grotere competitie. Als laatste is het een wereldkampioen. Dat zou eigenlijk al genoeg moeten zijn.
mr. ik heb de ballen verstand ervan of mr. ik ben een Noppert groupie geworden tijdens het wk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren