Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag: ‘Het is duidelijk dat hij voor heel veel clubs interessant gaat zijn’

Laatste update:

Ajax-trainer Erik ten Hag houdt er rekening mee dat buitenlandse topclubs na dit seizoen gaan trekken aan Antony, zo liet hij zondagochtend weten bij Goedemorgen Oranje. De Braziliaanse buitenspeler heeft zich vast in de basis bij Ajax gespeeld en is uitgegroeid tot een van de smaakmakers van de Amsterdammers. Wanneer het team van Ten Hag goed blijft presteren in de Champions League, verwacht Ten Hag dat clubs in de rij komen te staan voor de aanvaller.

In gesprek met Hans Kraay jr. kreeg Ten Hag zondagochtend de vraag aan welke speler na dit seizoen getrokken gaat worden vanuit het buitenland. “Antony, dat is duidelijk”, reageerde Ten Hag. “Als je bij de Braziliaanse selectie zit, daar een rol speelt en minuten maakt, dan is het duidelijk. Daar gaat aan getrokken worden.” Antony werd afgelopen zomer Olympisch kampioen met Brazilië en mag zich sinds vorige maand Braziliaans international noemen. Ook deze interlandperiode zit de 21-jarige buitenspeler weer bij de nationale ploeg en viel hij afgelopen vrijdag in tegen Colombia. Door de 1-0 overwinning plaatste Brazilië zich voor het WK.

De huidige marktwaarde van Antony wordt door Transfermarkt geschat op 25 miljoen euro. Kraay jr. vroeg aan Ten Hag welk bedrag de Braziliaan na dit seizoen moet opleveren en noemde daarbij bedragen als zestig en tachtig miljoen euro. “Dat weet ik niet, dat is ook moeilijk te zeggen”, aldus Ten Hag. “Je weet niet hoe de markt zich ontwikkelt, de economische component. Als je nu in Nederland ziet dat we in lockdown gaan en wat voor economische gevolgen dat heeft. Daar is het natuurlijk ook van afhankelijk. Maar sportief gezien is het natuurlijk helder: een ongelooflijk talent die een ongelooflijk mooie ontwikkeling doormaakt.”

“Zeker als wij in de Champions League presteren, dan is het duidelijk dat hij in de spotlights komt en voor heel veel clubs interessant gaat zijn”, aldus Ten Hag over Antony, die zich sinds juli 2000 speler van Ajax mag noemen. De Amsterdammers namen hem voor een bedrag van 15,75 miljoen euro over van Sao Paulo. Dat bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal 21,75 miljoen. Het contract van de talentvolle aanvaller in de Johan Cruijff ArenA loopt door tot aan de zomer van 2025.

Verwacht jij dat Antony na dit seizoen een toptransfer maakt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd wie z'n handen wil branden aan Antony maar met alle respect voor de absolute top komt Antony zwaar tekort , bij Bayern is Gnabry beter bij Chelsea zie ik hem de strijd ook niet winnen en bij Real Madrid hebben ze Mbappe komend seizoen , zelfs bij Juve is Chiesa een paar maten groter dus zou zeggen lekker bij Ajax blijven of naar Monaco/Leverkussen want bij Man City zijn zelfs bewezen internationale spelers ( Mahrez/Sterling) gewoon wisselspeler.

14 november 2021 om 11:50

Goede buitenspelers zijn schaars en Anthony speelt bij Brazilie. Als er meerdere teams geinteresseerd zijn kan het hard gaan met de prijs.

14 november 2021 om 12:05

Z’n handen branden nog wel. Zwaar tekort komen voor Bayern München of Real Madrid.. mag het op je 21e? Als iets ontegenzeggelijk waar is, is het dat hij zich als een komeet ontwikkelt. Dat zien andere clubs ook. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat hij op zijn top zit toch? Houdt Vinicius buiten de selecao op het moment, speelt eigenhandig Dortmund op een hoop, moet in februari nog 22 worden. Staat er gewoon goed op. Dan moet je niet naar Monaco, dan moet je gewoon gas blijven geven en dan komen de mooie clubs vanzelf. En dat zijn er meer dan alleen Juventus Madrid City en München. Als Ajax top 16 van Europa is, dan zijn er nog meer stappen te nemen.

14 november 2021 om 12:12

Oh, echt? Wat raar dat ik Vinicius eergisteren nog eerder zag invallen dan Antony dan.

14 november 2021 om 12:23

"houdt Vinicius buiten de selecao op het moment"

Wellicht is er wat mis met mijn TV of ogen, maar ik dacht toch echt dat ik Vinicius zag invallen tegen Columbia in de 46ste minuut. En Athony viel zo rond de 65ste minuut in. Maar kan aan mijn ogen liggen.

Of bedoel je soms dat hij de Vinicius van PSV buiten het braziliaanse team houdt? dat is wel weer waar.

14 november 2021 om 12:28

Vinicius en Antony spelen niet op dezelfde positie, dus die eentje er niet bij zou zijn dan komt dat echt niet door elkaar.

14 november 2021 om 16:08

Goede buitenspelers zijn schaars? Kijk je wel voetbal?

14 november 2021 om 13:00

Boeit mij het nou waar hij terechtkomt.. als ze maar het juiste en liefst zo hoog mogelijke bedrag op tafel leggen. Ajax blijft hij toch niet zijn hele carrière trouw. Dan kunnen wij weer door.

14 november 2021 om 13:06

Oh dat is toch prima? Als hij bij Ajax blijft is dat geweldig, vertrekt hij voor een gigantisch bedrag dan is het ook geweldig.

14 november 2021 om 13:57

Je vergelijkt Anthony met een spits en een buitenspeler die meer middenvelder is (Chiesa). Naast dat Anthony pas 21 is, lijken me je conclusies nogal een gebrek aan logica te bevatten.

14 november 2021 om 14:05

Ik vind Anthony veel beter en gevaarlijker dan Chiesa.
Je weet dat als Antony de bal krijgt dat er wat gaat gebeuren. Dat zie je niet zo heel veel meer.
Zijn explosiviteit is echt niet normaal

14 november 2021 om 14:12

Heb je Chiesa wel is zien spelen dan? Ik kan mij niet voorstellen dat we het hebben over dezelfde speler. Kijk vooral even het EK terug of wedstrijden van vorig seizoen. Chiesa is echt onwijs goed en zeker wel beter dan Antony na mijn mening.

14 november 2021 om 16:10

@mbvfan, dan zou ik nog even wat wedstrijden van Chiesa gaan kijken. Jouw omschrijving vind ik eigenlijk precies bij hem passen. Bijna elke wedstrijd dribbelt hij wel 3 a 4 man voorbij en is hij dreigend voor het doel. Overigens vind ik Antony ook een heerlijke speler maar schat Chiesa nog wel wat hoger in.

Nou de bedragen die je hier ziet…denk dat we weer een beetje op hol slaan. Kijk hoe Antony speelde tegen Heracles en GAE bijvoorbeeld. Hij moet nog veel constanter worden dan kan je pas naar hogere sommen gaan kijken dan nu. Effe afwachten maar weer.

14 november 2021 om 11:45



Denk je dat die buitenlandse clubs daar naar kijken?? Die kijken voornamelijk naar de prestaties nu in de CL. Dat is namelijk het niveau waar ze naar zoeken. Niet wat een speler doet tegen een 3 dubbele berlijnse muur in de Eredivisie.

14 november 2021 om 12:46

Als dit waar is, dan kon zoet beter naar real Madrid of wat dacht je van bruma ? Wat je zegt slaat echt serieus helemaal nergens op. Iedereen heeft zijn pieken en bodems, maar het gaat om consistent zijn en tegen On Berlijnse muur spelen is ook belangrijk.

Anthony is niet verder dan ziyech destijds. Hij is jonger en heeft potentie, maar die kan nog beter even bij ajax blijven. Neres werd ook naar real geschreven en kijk nu..

14 november 2021 om 12:52

Neres naar Real geschreven.. wanneer? Bron? Volgens mij kon David naar China voor heel veel geld maar Real heb ik nooit gehoord in een zin met David Neres los van die wedstrijd tegen ze waarin hij prima speelde.

14 november 2021 om 15:37

Dat ben ik deels wel met je eens soccerfan. Maar als Ajax het eerste CL rondje na de winterstop er uit vliegt, gaan clubs die interesse hebben ook echt wel kijken wat hij in de eredivisie laat zien. En als je kijkt wat zijn rendement tegen een Berlijnse muur is, is dat nog veel te laag en wordt hij imo echt omhoog geschreven.
Grappig dat ik hierboven de naam van Ziyech voorbij zie komen. Die vond ik toch echt veel creatiever trouwens. Maar dat Antony nog weinig potten bakt tegen tegenstanders die net als GAE spelen, gaat geïnteresseerde clubs echt wel opvallen. Dus eerst maar constant naar een hoger niveau

14 november 2021 om 21:00

@hansje, alle spelers spelen mindere wedstrijden. Als je soms naar Mbappe of naar Griezmann kijkt, dan denk je ook dat ze er niks van kunnen. Maar dan is er een belangrijke wedstrijd en dan slopen ze hun tegenstanders.

Dat Antony tegen Heracles slecht speelt boeit echt niet. Ze kijken naar waar zijn plafond ligt, en dat ligt hoog. En daar gaan ze voor betalen.

25 miljoen lijkt me wat laag ingeschat. Al snap ik dat het een laste (post) corona periode is, toch verwacht ik deze zomer wel een bod van rond de 40 miljoen. Wellicht meer mocht Ajax en Anthony de vorm doorzetten in de CL.

14 november 2021 om 11:38

Jij denkt echt dat er een club zo gek is om 40 miljoen te bieden voor Antony ? 40 miljoen werd betaald voor een absolute sterkhouder (Ziyech) die alles wat te bereiken valt bij Ajax had bereikt ( Halve Finale CL, EL Finale en landstitels) tuurlijk speelt de leeftijd van Ziyech mee en is Antony een stuk jonger maar als je ziet dat Ziyech het zelfs lastig heeft bij Chelsea ben ik bang dat Antony zelfs voor het 2e elftal van Chelsea of Man City tekort komt.

14 november 2021 om 11:45

Maar speelt in de CL wel al zn tegenstanders horendol. Dat blijft hangen bij die clubs.

14 november 2021 om 11:49

Groepsfase laten we zien of die straks in de Knock-Outs waar het echt omdraait opstaat.

14 november 2021 om 11:58

Antony is 21 jaar en Ziyech was al 27. Bovendien is hij Braziliaans international en heeft hij de Olympische Spelen als onbetwiste basisspeler gewonnen. Ik vel geen oordel over de kwaliteiten van de spelers, maar over het bedrag. Als spelers als Bergwijn en Malen voor 30-35 miljoen weggaan, is Antony voor 40 toch niet gek?

14 november 2021 om 12:49

Malen en Bergwijn hebben dus veel meer bewezen dan antony... maar goed, tis wat de gek ervoor geeft. Verder speelt Braziliaans wel mee indd

14 november 2021 om 12:54

Vergeet vooral niet dat Ajax een principeakkoord is aangegaan met Ziyech; jaartje langer blijven en Ajax zou akkoord gaan met een relatief laag bod. Antony en Ziyech zijn totaal verschillende spelers ondanks dat ze op dezelfde positie speler. Natuurlijk zal Antony nog geen basis staan in de absolute top, maar die potentie heeft hij wel en daar wordt naar gekeken.

14 november 2021 om 21:04

Ik weet wel zeker dat er clubs gaan komen voor dat bedrag. Clubs vergelijken spelers niet een op een. Die kijken niet naar Ziyech, als ze naar Antony kijken. Ze kijken en zien een jonge speler met een levensgevaarlijke actie die hij op CL niveau vaak laat zien. En daar gaan ze voor betalen.

Wat misschien interessanter is aan welke spelers naast Antony wordt er getrokken ? Er zijn nog een aantal spelers die hun contract niet hebben verlengd , die zijn waarschijnlijk ook interessant voor andere clubs. En daarnaast heb je ook nog spelers die ook goed presteren en bij het juiste bedrag mogen vertrekken.

Ik denk dat Antony nog niet beslissend kan zijn in de absolute top. Op papier heeft hij alles: hij is razendsnel, heeft een geweldige techniek, kan aan beide kanten een man passeren, is goed in de kleine ruimte en heeft een uitstekende traptechniek. In zijn spel heeft hij echter nog wat druistigheid zitten. Dat zorgt ervoor dat zijn rendement niet altijd even hoog ligt en dat hij soms knullig de bal kwijt raakt. Als hij wat rustiger wordt in zijn spel dan zal zijn rendement ongetwijfeld omhoog gaan en zien we hem soms ook wat eenvoudiger spelen. Ik betwijfel of hij die stap kan zetten (wat ook helemaal niet erg zou zijn als het niet lukt, niet iedereen kan een Neymar, Salah, Mane of Mbappe worden: Antony zou nu al een prima selectiespeler zijn bij veel topclubs).

14 november 2021 om 11:44

Kijk naar Mahrez , Sterling , Ziyech , Pulisic , Grealish , Sancho die zitten zelfs op de bank in de Premier League en al deze namen zijn niet 2 niet 3 maar minimaal 4 keer beter dan de heer Antony, als deze namen het al lastig hebben dan weet ik echt niet wat Antony te zoeken heeft op dar niveau op dit moment.

14 november 2021 om 11:46

Dat Geldt voor vd Beek en Ziyech ook. Wordt ook gewoon 40 miljoen voor betaald.

14 november 2021 om 11:59

Ik zeg toch ook dat hij niet beslissend kan zijn. Op welk deel van mijn post reageer jij precies? Of vind je ook dat hij geen selectiespeler kan zijn (waarmee ik doel op een rotatiespeler).

Sinds Juli 2000 al bij Ajax, word tijd voor een volgende stap dan na zoveel jaar Ajax 😉

14 november 2021 om 11:50

@messibazoer Wel knap dat hij al voor Ajax speelde toen hij nog in de luiers zat, dat is nog eens talent!

Als Antony zo blijft spelen in Europees verband dan is hij niet te houden komende zomer. In de Eredivisie vind ik hem overigens nog niet zo overtuigend dit seizoen, in tegenstelling tot in de Champions League heeft hij een erg laag rendement daar.

14 november 2021 om 13:07

Inderdaad bijzonder dat Ajax Braziliaanse kraamafdelingen afgaat, en 15,75 miljoen meer telt voor een baby. Knap scoutingswerk!

15 november 2021 om 03:04

Geboren Ajacied !

Voetbalzone....pas aub even het jaartal aan van sinds hij bij Ajax zit. Als hij sinds 2000 hier is dan is zn carriere wel zo'n beetje over he. Wel een ontzettende clubliefde voor Ajax natuurijk....

14 november 2021 om 15:41

Gelukkig bestaat clubliefde nog. En dat zelfs voor een Braziliaan. Erg mooi

Ik vind dit geen speler voor de absolute top en kan me ook niet voorstellen dat die langskomen. Misschien een club als Spurs.

14 november 2021 om 12:58

Als die club maar veel betaald boeit het mij geen ene zak of hij naar Real madrid gaat of dat hij naar Fc volendam gaat. 35/40m en wij kunnen dan weer verder. Kan mij het nou schelen waar hij terecht komt alsof hij anders zijn hele carrière bij Ajax zou blijven. Wij nemen de winst wel en kopen weer goeie speler, daar gaat het om als ajax zijnde. De absolute top heeft toch honderdeb miljoenen meer.

Elke Nederlandse club moet jaarlijks een of meer spelers verkopen om inkomsten te genereren. Bovendien geldt voor Ajax zeker dat spelers aan de poort rammelen, die je ook een kans perspectief moet kunnen bieden

Komt Ajax ver in de CL dan is tussen de 60 en 80 mil geen gek bedrag lijkt me.

Komen ze niet ver denk ik dat het eerder tussen de 30 en 40 mil zal zijn. Vind Antony echt een heerlijke speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren