Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sterke invalbeurt Wålemark levert Feyenoord drie punten op tegen RKC

Laatste update:

Feyenoord is er zondagmiddag in geslaagd om RKC Waalwijk met 0-1 te verslaan. Voor rust had het elftal van Arne Slot enorm veel moeite met het verdedigende RKC, maar in het tweede bedrijf zorgde de sterk invallende Patrik Wålemark ervoor dat de Rotterdammers meer kansen kregen. De jonge Zweed was er in de 65ste minuut verantwoordelijk voor dat Feyenoord een penalty kreeg, die werd verzilverd door Danilo.

Slot wijzigde de basiself van Feyenoord zondag op drie plekken. Op de linksbackpositie koos hij voor jeugdexponent Quilindschy Hartman ten koste van Marcus Pedersen. Fredrik Aursnes werd in Waalwijk vervangen door de van een blessure teruggekeerde Orkun Kökcü. De 26-jarige Noor wordt in de komende dagen gepresenteerd bij Benfica. Voorin gaf Slot de kans aan Oussama Idrissi, waardoor Wålemark op de bank moest plaatsnemen. RKC-trainer Joseph Oosting koos tegen Feyenoord voor een vijfmansdefensie, daar de Rotterdammers onder Slot al meerdere keren lieten zien daar moeite mee te hebben.

Net als in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (0-0) had Feyenoord moeite met het creëren van kansen. RKC liet de bal grotendeels aan het elftal van Slot. Het eerste schot op doel was voor Michiel Kramer, die zag dat Justin Bijlow zijn rollertje makkelijk kon pakken. Het eerste gevaar van Feyenoord kwam voort uit een vrije trap van Kökcü, die door Etienne Vaessen werd verwerkt tot een hoekschop. Tien minuten later probeerde debutant Hartman het van afstand. Zijn harde schot werd door de vingertoppen van Vaessen naast getikt, wat overigens niet werd opgemerkt door scheidsrechter Edwin van de Graaf die een doeltrap gaf.

In de rust bracht Slot Wålemark en Jens Toornstra in de ploeg voor Idrissi en Kökcü. Idrissi liet in het Mandemakers Stadion wederom een slechte indruk achter, terwijl Kökcü nog steeds niet volledig fit oogde. Na rust werd Feyenoord direct gevaarlijk via invaller Wålemark, die zag dat Vaessen zijn schot met moeite uit het doel van RKC kon houden. Een minuut later bracht diezelfde Wålemark Javairô Dilrosun perfect in stelling, al leek de buitenspeler zelf te schrikken van de kans die hij kreeg, waardoor hij de bal niet wist binnen te werken. Ook een poging van Danilo stuitte op Vaessen.

In de 65ste minuut was het wederom Wålemark die een plaag vormde voor de Waalwijkse defensie. Nadat hij Thierry Lutonda passeerde werd hij door een slordige tackle van de Belg naar de grond gehaald. Van de Graaf wilde in eerste instantie niets weten van een strafschop, maar werd door de VAR naar het scherm geroepen. Na een lange check werd duidelijk dat hij de bal wel op de stip moest leggen. Danilo benutte de penalty vervolgens feilloos door Vaessen naar de verkeerde kant te sturen: 1-0.

In de slotfase bleef Feyenoord de dominante ploeg, maar vergaten de Rotterdammers de voorsprong te vergroten. Quinten Timber wachtte lang met uithalen, waardoor zijn poging makkelijk geblokt kon worden. Pas in de laatste vijf minuten ging RKC echt aanzetten, maar konden de Waalwijkers geen vuist maken. In de 92ste minuut had Feyenoord het even moeilijk met de druk van de thuisploeg, maar wist het de drie punten alsnog veilig te stellen. Een allerlaatste poging van Florian Jozefzoon trof ook geen doel. Daardoor staat Feyenoord na drie wedstrijden in de Eredivisie op de tweede plek met zeven punten. RKC staat dertiende met slechts twee punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

RKC is echt een prima ploeg wederom, complimenten aan Oosting. Lutonda deed het heel leuk, maar beetje stom bij die penalty. Gelijkspel had helemaal niet zo gek geweest. Bij Feyenoord missen ze nu veel te veel scorend vermogen blijkt. Wålemark begint er wel lekker in te komen, maar er lopen voorin geen kanonnen zoals bij Ajax en PSV, met vandaag Dilrosun als allerzwakste. Ook een Til die er vorig jaar veel scoorde is toch heel anders dan Szymanski. Slot zal sowieso nog minimaal 1.5 maand nodig hebben om er een team van te maken met alle nieuwe spelers, daarna zal blijken of de en zo ja welke aankopen het gat gaan vullen wat Dessers en Sinisterra en in mindere mate Til achter hebben gelaten.

Slechte wedstrijd, slechte leiding.

Idrissi kan echt niet hoor, komt nog geen lantaarnpaal voorbij die gast

Hele sterke invalbeurt van walemark,

Fantastische overwinning, niets op af te dingen. Echt genoten! De vraag die mij rest; is Gimenez beter dan Pratto?

21 augustus 2022 om 18:45

Kom op zeg... net 18 minuten gespeeld in 2 wedstrijden waar het totaal niet liep. Geef het wat tijd

21 augustus 2022 om 18:46

Poh mijn hemel. Ik vind Danilo niet zo veel bijzonders, maar die gaat zijn goaltjes wel meepikken. Die Gimenez lijkt er op het eerste gezicht echt helemaal niks van te kunnen. Echter, kan me ook voorstellen dat het allemaal even wennen is voor hem. Overigens; hoe zijn jullie erbij gekomen om die Idrissi te halen? Ook van die Dilrosun ben ik niet bepaald onder de indruk moet ik zeggen. Er is nog veel werk aan de winkel voor Slot!

21 augustus 2022 om 18:49

Mocht even een paar minuten verdedigend het vuile werk gaan opknappen. Hele ondankbare taak voor Gimenez.

21 augustus 2022 om 18:54

Haha. Die danilo kan helemaal niet voetballen. Hoeveel simpele kaatsen fout gaan bij die man.. Echt absurd. Giminez staat er gewoon in straks

21 augustus 2022 om 18:57

Zeker. En je kan iemand natuurlijk ook niet beoordelen op zo weinig minuten. Echter zag ik hem 2 keer aan bal proberen aan te nemen, dat zag er niet best uit… Maar goed, hij is er ook pas net natuurlijk.

21 augustus 2022 om 19:17

Ja bij Idrissi krijg je het idee dat ie belastende info over de directie heeft ofzo. Die kan er echt geen klote van.

21 augustus 2022 om 19:26

Dat had jankahabaks vorig seizoen ook

21 augustus 2022 om 18:47

Haha wauw. Is dat serieus een vraag voor je, Migi?

21 augustus 2022 om 18:48

Ongelofelijk dit soort opmerkingen. Geef die jongen gewoon de tijd, is normaal bij spelers uit Latijns Amerika

21 augustus 2022 om 19:05

Ik ben gewoon vaak teleurgesteld door onze aankopen, dus ik bereid me er alvast op voor. Natuurlijk heeft ie nog ff nodig, maar de minuten die hij tot nu toe speelt zijn wel van een zeer bedenkelijk niveau.

21 augustus 2022 om 19:29

Gelukkig heb je er daar 5 van gekocht hahhahaa

21 augustus 2022 om 18:49

Haha oefff, die paar balaanrakingen de laatste minuten van Gimenez waren om te janken. Zonder ritme en in zo'n wedstrijd kan je iemand niet echt beoordelen... maar toch. Wauw.

21 augustus 2022 om 18:59

Het erge is LeidseHood, hij heeft wel ritme, heeft gewoon al 5/6 wedstrijden van het nieuwe seizoen in Mexico vol gespeeld. Ook veel gescoord trouwens. Dat zei ik al bij z'n komst, hij kan helemaal niet zo goed voetballen. Koppen kan hij wel haha.

21 augustus 2022 om 19:06

Ja, het was ook niet echt een serieuze vraag, ik krijg alleen een beetje Pratto-gevoelens bij z'n aannames en acties in de paar minuten die ik hem heb gezien.

21 augustus 2022 om 19:11

Geen probleem Luuk de Jong heeft met kopkracht Barca gehaald, als Gimenez voor de helft zo goed kan koppen is het een goede aankoop

21 augustus 2022 om 19:39

Geef die jongen wat tijd. Dit gaat gewoon onze eerste spits worden.

Voetbalzone heeft een andere wedstrijd gekeken? Hoezo sterke invalbeurt van walemark. Super voorspelbaar en al zijn schoten recht op de keeper af.

21 augustus 2022 om 19:12



Veel dreiging en uitendelijk daardoor een penalty mee. Wat wil je nog meer voor een sterke invalbeurt, Michael?

21 augustus 2022 om 19:14

Als hij aan de bal kwam gebeurde er tenminste iets. Uiteindelijk komt ook de strafschop doordat hij initiatief neemt. Ik vond hem best goed invallen. Als was een kinderhand vandaag snel gevuld.

21 augustus 2022 om 19:34

Je hebt dus gewoon niet gekeken..

Zware punten dit hoor.

Ik vind wel wat van de extra tijd regel. Vaessen rekt 10 minuten tijd. Ze komen achter en hij krijg nog bonus tijd om gelijk te maken.

Wederom een tegenstander die ver inzakt en dan wordt het moeilijk

21 augustus 2022 om 18:46

Wat als; de scheids besluit om er maar 2 mij bij te tellen omdat RKC zelf tijd ging rekken. In die twee minuten weet RKC toch te scoren. Dan zouden ze dubbel beloond worden, toch?

21 augustus 2022 om 18:49

Stel dat dat zo zou zijn kan je die 4 er weer bij pakken. Uiteindelijk bepaald de scheids wanneer hij affluit.

Nogmaals we willen allemaal zuivere speeltijd hoor maar dit is wel de andere kant op.

21 augustus 2022 om 19:02

Dan blijf je aan de gang, Bliek!

21 augustus 2022 om 18:49

Precies. Heel apart weer. Het is ook maar goed dat de VAR er was want die clowns willen gewoon een doeltrap geven 😂 Het was een penaltie of een corner, hij heeft de bal geraakt of hij heeft het niet.

21 augustus 2022 om 19:12

Penalty

21 augustus 2022 om 20:46

Mee eens maar zo werkt het niet voor de scheidsrechter. Een beetje scheidsrechter weet bij een wedstrijd als dit dat rkc dit spelletje gaat spelen. Vooraf zou ik de keeper al waarschuwen en daad bij het woord voegen. Als je dan na 30 minuten al geel geeft zal het stoppen.

22 augustus 2022 om 08:01

Ook eens natuurlijk. We zien de de scheidsrechter in zulke wedstrijden 100 waarschuwingen uitdelen en daar blijft vaak bij. Of in m inuut 86 volgt er een gele kaart die dan niet meer hoef

Jammer dat Feyenoord geen punten heeft gemorst, gefeliciteerd Feyenoord met de overwinning.. vond die Dilrosun wel echt slecht

21 augustus 2022 om 18:46

Heb je Idrissi gemist? Die was nog 100 keer slechter. Gelukkig hebben we nu meer opties waardoor we gewoon andere wingers in kunnen brengen.

21 augustus 2022 om 18:51

Ja ik moet zeggen heb alleen de 2de helft gekeken, vandaar... Maar die was blijkbaar ook weer drama, maar goed de 3 punten zijn het belangrijkste

Geen beste partij vandaag maar goed. Dat moet nu ook niet het doel zijn. 3 punten is het belangrijkste en straks met 3 a 4 nieuwe spelers is het al heel anders.

21 augustus 2022 om 19:43

Heeft wel nog tijd nodig. Hopen dat we het tot dan goed overleven!

Dit viel niet mee zeg! RKC stond erg goed, complimenten!

vd Graaf de allerslechtste scheidsrechter van de Nederlandse velden. Hoe kan je in hemelsnaam zo inconsequent fluiten in het nadeel van RKC echt ongekend. 2x geel geven voor mekkeren maar Walemark mag de grens praktisch in zijn gezicht meppen zonder consequenties.

RKC gestreden en recht op meer maar jammer dat Jozefzoon zo aan het prutsen was.

21 augustus 2022 om 18:45

RKC heeft zeker 5 enkels vol geraakt maar alleen 2x geel voor praten. Ze hadden er veel meer moeten hebben. Die keeper na een half uur al.
Het mekkeren van Walemark was niet te vergelijken met die andere 2 en ook gewoon terecht bleek al snel.

21 augustus 2022 om 19:52

De scheidsrechter had aan beide kanten wel 3 extra kaarten moeten en kunnen geven. Maar wat jij nu benoemt met de grensrechter viel mij ook op. Feyenoord heeft teveel gekregen

Wat was dit schandalig slecht. Nog altijd stukken beter dan RKC die zich in een hoekje dood moeten gaan schamen. Maar zo’n slordig en slecht spel heb ik vorig seizoen alleen tegen Dritta gezien volgens mij.Maar uiteindelijk toch de verdiende punten door een sterk invallende Walemark. De wedstrijd maar snel vergeten verder.Trauner verdedigend weer als een baas.

21 augustus 2022 om 18:48

RKC moet zich in een hoekje doodschamen? Op basis van wat? Ze hebben bijna een punt gepakt tegen het grote Feyenoord.

21 augustus 2022 om 18:50

Ja maar de manier waarop is echt schandalig. Zo extreem verdedigen, schoppen en ontregelen zie je zelden.

21 augustus 2022 om 19:00

Groot gelijk. Die hebben nog niet een tiende van de middelen van Feyenoord. Ze hadden op basis van kansen nog een punt verdiend ook.

21 augustus 2022 om 19:04

Welke kansen?

21 augustus 2022 om 18:51

Feneynoord moet zich schamen met wat de fans riepen

21 augustus 2022 om 20:30

Feyenoord kan zich beter schamen dat ze een pingel nodig hebben om te winnen, maar wil Feyenoord wel eens tegen city zien of ze dan volle bak gaan aanvallen. Scheelt ook 10 keer met begroting

3 punten maar vraag niet hoe. je zag vandaag duidelijk het grote nadeel van deze indrukwekkende transfer window. het team is nog niet compleet en totaal niet op elkaar ingespeeld of in balans. de komende 3/4 wedstrijden gaan erg zwaar worden. hoop dat we er staan tegen psv.

21 augustus 2022 om 20:24

Er waren af en toe wel redelijke combinaties te zien. Dat gevoel dat het bar slecht was komt met name door het krankzinnige laatste kwartier, wat we toen aan het doen waren heb ik zelden gezien. Trauner heeft ons in die fase hoogstpersoonlijk de punten bezorgd. Je ziet dat het nog enorm zoeken is, daarom hoop ik dat Slot de komende periode wat meer een beroep op Jens gaat doen. Die kan op dit moment echt van grote waarde zijn.

Wat een povere pot van Feyenoord zeg...
Zorgwekkend dat ze zoals gewoonlijk niet door een 5-mans verdediging weten te breken. Aursnes gaat gemist worden, van alle middenvelders had hij het meeste vernuft.

21 augustus 2022 om 20:26

Timber was gewoon goed vandaag. Kokcu moet er nog even weer in komen. Dat middenveld komt echt wel goed, ook zonder Aursnes.

Matige pot, na de rust wel iets beter, maar duidelijk dat er bij Feyenoord nog een hoop werk moet worden verzet om wat meer automatismen erin te krijgen. Dat ze geen puntverlies lijden is dan prettig voor ze.

21 augustus 2022 om 18:47

Oelie wederom een tegenstander die inzakt. Ben blij met de punten hoor maar je ziet het ook bij Ajax t is gewoon lastig.

Wat mij verbaast als rkc wat meer opportunisme toont krijgen ze nog kansen ook waarom doen ze dat niet begin van de wedstrijd?

21 augustus 2022 om 18:51

@bliek, Het is wel het inzakken van tegenstanders. Maar het is vooral dat zowel Feyenoord als Ajax met 7/8 nieuwe spelers spelen zowat. Dat heeft gewoon tijd nodig. Hoor ik wel opmerkingen als ‘de voorbereiding is al zo lang voorbij’, maar Ajax weet nog niet hoe het er uit gaat zien, en bij Feyenoord ontbreken er ook nog aanwinsten. Met 5/6 week ziet het er veel beter uit denk ik. En ach, dit soort wedstrijden zitten er ook bij hè

21 augustus 2022 om 18:54

Messi
Volledig met je eens hoor alleen gaan dit soort wedstrijden dit seizoen meer zijn dan andere jaren.
Nogmaals een tegenstander hoeft echt de deur niet open te zetten hoor maar inzakken tot 5 meter buiten de 16 is wel bedroevend.
Maar ja puntjes zijn binnen

21 augustus 2022 om 18:54

Is ook zo, maar dan moet dus het tempo omhoog en om dat succesvol te kunnen doen, moeten de spelers beter op elkaar zijn ingespeeld. Zodat een winger en back van elkaar weten wat ze gaan doen, zodat ze daaruit gevaarlijk kunnen worden.

Dat heeft dus tijd nodig. Daarom is het prettig dat je in deze periode nog in staat bent om wedstrijden te winnen, want je kunt in deze fase veel punten verliezen, die je later te kort komt.

Wat dat betreft weten wij dat heel goed, zowel vorig seizoen als het seizoen ervoor verloren we heel veel (te veel) punten in het begin van het seizoen en ging het later beter lopen.

21 augustus 2022 om 19:18

Het was verre van best vandaag. Nu moeten er nog wat spelers aansluiten en wat spelers aan elkaar wennen.
Voor nu is het zaak het aantal puntverlies te beperken

Haha nog blij met de overwinning ook. Wat een zwak Feyenoord, veel aankopen vallen tegen, Giminez en Danilo zijn niet goed genoeg. Dilrosun ook niet van het niveau. Hakken over de sloot tegen een dragadatieploeg met een penalty. Kunnen dit jaar zomaar 4e/5e worden. AZ en Twente zijn momenteel verder

21 augustus 2022 om 18:51

Maak je niet zo druk. Hoe kan je Gimenez nou in 5 minuten beoordelen? Team is net bij elkaar. Dat zal toch echt ff tijd nodig hebben. In potentie is dit echt wel beter dan az en twente. Tis te hopen dat je de eerste weken alleen niet teveel punten verliest.

21 augustus 2022 om 19:35

Als iemand niet kan voetballen zie je dat snel genoeg. Danilo kennen we al, nooit topwaardig geweest en zo blijkt. Dilrosun en Feyenoord zijn geen match en Dilrosun is ook een aankoop op niks gebaseerd

21 augustus 2022 om 19:57

Haha wel vermakelijk. Zo stellig oordelen op basis van niks

21 augustus 2022 om 18:52

Giminez heeft nog niet eens 20 min gespeeld. Jouw kunnen we ook totaal niet serieus nemen oude troll.

21 augustus 2022 om 18:53

Veel aankopen vallen tegen? Mogen ze even de tijd krijgen om een team te vormen? Kom op zeg. Wat is dat toch tegenwoordig. Spelers meteen na een paar weken al bestempelen als niet goed genoeg.

En spelen tegen degradatie ploegen is niet altijd makkelijk hoor.

21 augustus 2022 om 19:06

Soccerfan_1 compliment vind je altijd heerlijk inhoudelijk reageren. Tenminste een goed inzicht op het spelletje.

Saaie eerste helft, leukere tweede helft. Beide ploegen amper fatsoenlijk kansen gecreëerd. Scheids dramatisch, RKC krijgt twee keer geel voor commentaar terwijl een Feyenoorder een duidelijke overtreding maakt, terwijl Walemark vervolgens een heel toneelstuk op mag voeren. Bijzonder ook dat een duidelijke handsbal "niet gezien" wordt. Tot slot nog chapeau voor het uitvak, ze hebben zich 93 minuten voorbeeldig weten te gedragen, voordat ze Anita massaal toe begonnen te zingen met "Anita is een **** jood"

21 augustus 2022 om 18:52

Voor een leuke wedstrijd heb je 2 voetballende ploegen nodig dus niet gek dat het saai was. Je zul dit seizoen nog wel meer saaie wedstrijden van rkc zien.
Ik snap alleen dat inzakken niet zo.
Laatste 10 minuten gaan ze wel los en wordt nog gevaarlijk ook.

21 augustus 2022 om 18:59

Scheids heeft jullie gespaard vandaag. 8 gele kaarten was beter geweest. Ordinaire boeren schop ploeg.

21 augustus 2022 om 19:08

De arm langs het lichaam is nooit hands. Ik snap dat zo'n gelijkspelwedstrijd verliezen zuur is, maar het is gewoon geen hands, en zeer duidelijk wel een pingel op Walemark. Elk woord over het gedrag van die uitfans is er een te veel wat mij betreft. Van mij mag je ze in zee gooien.

Gewonnen maar wat was dit slecht zeg. Zit totaal nog geen automatische in. Zo slordig in bal bezit en soms veel te ver doorvoeren van aanvallen.

Hoop dat slot nou walemark wel eens een paar wedstrijden laat staan op rechts buiten. Idrissi heeft ieder geval laten zien dat hij gaan basis mag staan.

Compliment aan onze grote kale leider. Wat een monster van een verdediger is dat toch ook. 1 van de beste aankopen sinds jaren van me club.

Hartman speelde ook echt heerlijk laat die maar lekker staan op linksback.

Gelukkig hele sterke invalbeurt van Wahlmark, die de wedstrijd heeft gered.
Verder was het zeer dramatisch aan de kant van Feyenoord.

Gimenez als grote spits binnengekomen maar krijg maar 5 minuten speeltijd.
Heel apart. Geen sterkte invalbeurt trouwens maar dat terzijde.

Nee, hopen dat Paixao, Hancko, Lopez en Bullaude er snel bij zijn.
En volgende keer Gimenez hopelijk basis.
Danilo is het ook niet.

Wel heel veel kansen nodig wilt ie een doelpunt maken,maar hij deed het direct beter dan Idrissi
Walemark is een jonge speler nog die toch buiten goede statistieken om,wel alles geeft.Ik heb bij hem ook t idee dat hij als cam zou kunnen spelen

Je zal maar supporter zijn van beton voetbal rkc. Zodra er een club dat beter is langskomt dan gaan we met 10 man verdedigen en met geluk aanvallen. Sparta eerder op de dag ook al tegen Ajax. De eredivisie is met de jaar saaier. Geef mij maar La Liga, de ene keer krijg je met 1-4 op je klote en een week later win je met 3-1 door aantrekkelijk, attractief voetbal waarvoor het publiek langskomt.

21 augustus 2022 om 20:27

Vind je dat heel raar dan, hebben 10 keer zo’n hogere begroting. Als je de poort open zet verlies je zoiezo. Maar wil Feyenoord wel eens tegen city zien of ze dan ook volle bak gaan aanvallen.

Die Idrissi is gewoon een kloon van Jahanbakhsh maar dan op links, beide kunnen er niks van

Was geen best potje je hoorde het Slot al zeggen, er moeten er nog genoeg fit worden doordat ze allemaal laat binnenkomen.
Je speelt nu 2 potjes tegen goed compact spelende ploegen die ver inzakken, dat is nooit lekker om in een ritme te komen.
Combinaties voorin moeten dan met snelheid worden gespeeld en de buitenspelers moeten wel ballen voorgevel.
Hierin zullen ze ongetwijfeld snel gaan groeien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren