Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sportief directeur Bayern bevestigt: komst Trippier gaat definitief niet door

Laatste update:

De transfer van Kieran Trippier naar Bayern München gaat niet door, bevestigt Christoph Freund, sportief directeur van der Rekordmeister. Daarmee wordt het nieuws dat de Duitse tak van Sky Sport eerder op woensdag bracht bevestigd. De rechtsback was al onderweg naar Zuid-Duitsland, maar een nieuwe interne discussie heeft ertoe geleid dat Bayern hem niet gaat vastleggen.

Tegenover de Duitse tak van Sky Sport zegt Freund: "De deal gaat niet meer door. We doen alleen dingen waar we honderd procent van overtuigd zijn." Het nieuws is opvallend te noemen, daar dinsdag nog meerdere Duitse en Engelse media melding maakten van een transfer van Trippier. De Engelsman widel dolgraag een stap maken en bereikte al in een eerder stadium een mondeling akkoord met Bayern.

Journalist Florian Plettenberg wist woensdag echter te melden dat de leiding van Bayern niet bereid is om een in hun ogen onrealistisch bedrag te betalen. Binnen het bestuur van de Duitse recordkampioen waren ze er stellig van overtuigd dat het redelijk moet blijven.

Bayern was bereid om maximaal vijftien à zestien miljoen euro neer te leggen voor Trippier. Dat bod werd dinsdag afgewezen door Newcastle United. De deal is daarmee van de baan, daar de nummer twee van de Bundesliga dus niet bereid is om nog verder te gaan.

Trippier kwam dit seizoen in totaal in negentien Premier League-duels in actie. Hij was daarin al goed voor zeven assists. Een doelpunt wist hij nog niet te maken.

De verdediger kwam in januari 2022 voor veertien miljoen euro over van Atlético Madrid. Naast Atlético en Newcastle kwam hij uit voor Barnsley FC, Manchester City en Tottenham Hotspur, waar hij vier seizoenen onder contract stond.

Mukiele
De situatie van Trippier is enigszins te vergelijken met die van Nordi Mukiele. Ook voor de verdediger van Paris Saint-Germain wil Bayern geen extravagante bedragen betalen. Er zijn de afgelopen dagen gesprekken geweest met PSG, maar daarin is nauwelijks vooruitgang geboekt.

Zowel Mukiele als Trippier kwam al tot een mondeling akkoord met Bayern, maar de kans bestaat dus dat beide transfers uiteindelijk niet doorgaan. Ook de eisen van Paris Saint-Germain zijn in de ogen van Plettenberg 'te hoog'.

Intern lopen ze bij Bayern met de gedachten om geen rechtsback meer aan te trekken deze winter. In plaats daarvan moet geld gespaard worden voor de zomerwindow, zeker gezien het feit dat Min-jae Kim (Azië Cup) en Noussair Mazraoui (Afrika Cup) binnenkort terugkeren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Wat zou ik Nous graag terug bij Ajax zien. Als hij geen perspectief bij Bayern ziet hoop ik dat Ajax een poging gaat wagen

24 januari 2024 om 13:16

Hij verdiend daar 8 mio, die gaat echt niet terugkomen voorlopig... Hij zou zeker welkom zijn maar ook al wilde hij de helft inleveren zou de gok te groot zijn gezien zijn blessuregevoeligheid!

24 januari 2024 om 17:29

8mil ? Heeft Zn zaakwaarnemer goed geregeld joh, gun het hem van harte

24 januari 2024 om 13:18

Met alle respect de Eredivisie heeft hij gepasseerd mocht hij een transfer maken is dat naar een andere topclub.

24 januari 2024 om 14:00

Lol alsof er topclubs op Nous met zn gekke uitspraken zitten te wachten. Die heeft zn eigen ruiten ingegooid

24 januari 2024 om 14:04

Hij zou juist geliefd moeten zijn door die uitspraken

24 januari 2024 om 14:04

Wat zeg jij nou allemaal? Hij speelt bij Bayern he volgens mij is dat wel een prima topclub. Komt er niet helemaal uit dit seizoen nog ook door wat blessures. Maar is zeker een prima speler.

24 januari 2024 om 21:34

Heeft wel perspectief, maar is erg vaak geblesseerd. Een fatsoenelijke andere rechtsback hebben ze niet, vandaar dat ze iemand willen halen.

Op een uitzondering als Kane nagelaten zie je toch dat Bayern niet helemaal mee wilt gaan in het transfergeweld van de andere compeities.

24 januari 2024 om 13:25

Gaan er misschien niet vol in, maar naast Kane hebben ze ook oa Hernandez voor veel geld gehaald paar jaar terug en ook o.a. de Ligt en Kim hebben voor Bayern-begrippen (wat ze normaal uitgeven) heel veel gekost.

24 januari 2024 om 13:33

Bayern is op Kane na wat zuiniger met transfersommen maar staat op plek 3 wereldwijd op salaris na Real Madrid en PSG en dus boven alle premier league clubs.

24 januari 2024 om 13:51

Dat was altijd zo, maar de laatste jaren niet meer toch?

24 januari 2024 om 14:27

En die van de ligt. En die van Hernandez. En ze willen Araujo als ik de media mag geloven.

Valt dus wel mee.

Bayern kan toch wel creatiever zijn in het vinden van degelijke backs... Veel te dure spelers die al bij een topclub zitten.

100% voor Frimpong gaan. Die kan voor 40min opgehaald worden. Davies, Kim, Upa/Ligt en Frimpong.

24 januari 2024 om 13:52

Dat is niet het goede systeem voor Frimpong, die moet je echt met een 5-3-2/3-5-2 laten spelen.

24 januari 2024 om 14:39

Zou bij FC Bayern eigenlijk wel kunnen in 4-2-3-1. Laat je Kimmich inzakken in balbezit en Frimpong en Davies aanvallen. Toch zou ik Kimmich ook wel weer wat wedstrijden daar willen zien, hij is goed op het middenveld maar op back vond ik hem ook geweldig.

24 januari 2024 om 20:41

Jaajoh, dat zou weer typisch Bayern zijn, een speler die bij de directe concurrent potten breekt daar gelijk weg halen & zo je mee racer om de titel te verzwakken.
Daarnaast geniet Frimpong volle belangstelling vanuit de PL. Arsenal, Liverpool & United. Zie hem daar eerder naartoe verkassen.

Het zou zomaar kunnen dat de opgelaaide discussie te maken heeft met het feit dat Tuchel's baan ook een beetje aan een zijden draadje hangt. Ik denk dat Freund zijn oor heeft laten hangen naar Tuchel en zo bij Trippier is uitgekomen, Tuchel is verre van een trainer die de juiste spelers identificeert op de transfermarkt, als er binnen nu en een maand een opvolger moet komen voor Tuchel snap ik dat ze liever even wachten met het aantrekken van spelers die hij voorgesteld heeft.

Ik volg Bayern niet, maar is Mazraoui niet beter dan een Trippier of Mukiele?

24 januari 2024 om 14:06

De wedstrijden die Nous gespeeld heeft dit seizoen, 10 in de basis in de competitie. Speelde hij redelijk goed ook 3 assist gegeven. Alleen is wat te vaak licht geblesseerd steeds. Moet gewoon 1/2 seizoenen volledig spelen.

Gelukkig zijn er mensen binnen Bayern die wel kunnen nadenken, Trippier is niet het niveau dat Bayern achterna moet gaan, zeker niet met dat prijskaartje en bijkomend salaris.

24 januari 2024 om 21:00

Al hadden ze ook wel mogen nadenken voordat ze deze speler benaderde. Nu is hij al lekker gemaakt voor een transfer, maar heeft Bayern er vervolgens niet voor over. Dat Newcastle hem niet voor 15 miljoen zou wegdoen had de gemiddelde VZ’er ook wel kunnen voorspellen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren