Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Engeland laat geen spaan heel van Wales en wordt groepswinnaar

Laatste update:

Engeland heeft dinsdagavond een overtuigende zege geboekt op Wales. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate kon voor rust niet imponeren, maar liep in de tweede helft uit naar een comfortabele overwinning dankzij Phil Foden en een dubbelslag van Marcus Rashford: 0-3. Door de overwinning plaatst Engeland zich als groepswinnaar voor de achtste finale. Zaterdag wacht een treffen met Senegal, dat tweede werd in groep A achter Oranje.

Southgate wijzigde zijn basiself tegen Wales ten opzichte van het teleurstellende doelpuntloze gelijkspel tegen de Verenigde Staten op vier plekken. Kyle Walker, Declan Rice, Rashford en Foden startten vanaf het eerste fluitsignaal. Dit ging ten koste van Kieran Trippier, Mason Mount, Raheem Sterling en Bukayo Saka. Bij Wales begon Gareth Bale zoals verwacht in de basis.

Wales kwam in het eerste bedrijf nauwelijks aan voetballen toe en slaagde er amper in om van de eigen helft af te komen. Engeland had het veldoverwicht, al resulteerde dit niet direct in vele kansen. Rashford kreeg na een steekpass van Harry Kane wel een uitgelezen mogelijkheid om the Tree Lions op voorsprong te schieten. Doelman Danny Ward kwam echter goed van zijn doellijn en voorkwam zo een vroege achterstand.

Waar Engeland voor rust weinig overtuigde, zat het elftal van Southgate vroeg in de tweede helft binnen twee minuten ineens op rozen. Rashford brak de ban door een vrije trap vanaf een meter of twintig hard en overtuigend in de lange hoek te schieten: 0-1. Het was na de vrije trap van Hakim Ziyech namens Marokko tegen België (0-2) pas de tweede benutte directe vrije trap van dit WK. Nauwelijks bekomen van de achterstand, kon Ward voor een tweede maal de bal uit zijn net vissen toen Kane de bal strak voorzette op Foden, die eenvoudig kon binnenlopen: 0-2.

Via Kieffer Moore deelde Wales eindelijk eens een speldenprik uit, maar al snel zorgden de Engelsen ervoor dat bondscoach Robert Page en zijn elftal zich geen illusies over een mogelijke comeback hoefden te maken. De wedstrijd werd halverwege het tweede bedrijf in het slot gegooid door Rashford. De aanvaller kwam vanaf de linkerflank naar binnen en trof vervolgens doel door de benen van Ward: 0-3. Onder meer Jude Bellingham en John Stones lieten na om de score nog verder uit te breiden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Rashford redemption. Trots op die man

29 november 2022 om 23:32

Rashford was echt kapot slecht tot hij uit t niks die vrije trap erin schiet...

29 november 2022 om 23:53

Rashford speelde een goede 2e helft. Maar die keeper van Wales was wel erg matig. Die vrije trap was super houdbaar en bij de 2e goal van Rashford zag hij er ook niet erg goed uit

30 november 2022 om 00:10

Ja precies Rashford mag t keepertje van Wales op zn blote knietjes bedanken voor het verbloemen van zn zaad pot

Tegen Amerika is net zo erg. Nog een potje en ze komen weer naar huis

Kunnen we concluderen dat Nederland in een van de zwakste poules zat van de Nations league?
België bakt er niets van.
Wales bakt er niets van.
Polen bakt er niets van maar verbloemt dat met een gestolen overwinning.

Nederland speelt ook als een krant.

29 november 2022 om 22:08

Hoe verklaar je Engeland dan die 4e werden in de poule met Italie(niet gekwalificeerd) hongarije (ook niet) en duitsland (vwrloren van japan)?

29 november 2022 om 22:16

Ik snap vooral niet dat mensen zoals jij niet snappen dat een WK een toernooi op zich is. Saudi Arabië die van Argentinië wint. Datzelfde Argentinië wat laatst nog van Brazilië won. Maar ja, laten we vooral allemaal teletekst analist worden net als Verdeler..

29 november 2022 om 22:26

Ik baseer het op spel. Klopt het dan niet?
Bakken België, Wales en Polen er qua spel iets van?

29 november 2022 om 22:41

Wat heeft het spel van nu met een Nations League eerder dit jaar te maken?

29 november 2022 om 22:19

Je weet dat dit soort vergelijkingen geen enkele nut hebben toch? Je kunt dag en nacht teams met elkaar vergelijken maar uiteindelijk kom je nergens. Japan wint van Duitsland maar verliest weer van Costa Rica die tegen Spanje 7-0 klop kregen. En vervolgens spelen Duitsland en Spanje 1-1.

29 november 2022 om 22:27

Senegal en Ecuador zijn echt wel degelijk hoor. Behoudens de poule met Portugal en Uruguay en de poule met Duitsland en Spanje vind ik ze allemaal redelijk gelijkwaardig

29 november 2022 om 22:30

Nederland wordt zowel in de nations league en 1ste ronde op het wk poule winnaar. Er is werkelijk geen 1 ander land in de wereld die dan zou zeuren en zeggen dat we er niks van kunnen. Behalve weer in Nederland.



Tegen qatar was er weer wat beweging, spelers boden zich aan in t veld en ze konden de bal toch weer een paar keer naar elkaar overspelen. T gaat ietwat vooruit. Dit wk is een toernooi op zich. VS speelt 0-0 tegen engeland. Zaterdag VS - Nederland. Je zou zeggen dat dit niet zomaar een overwinning gaat worden voor nederland.
Ik hou t op een overwinning voor nederland door individuele oprispingen.

30 november 2022 om 01:32

Ik vind de VS een stugge ploeg. Behoorlijk veldspel, lastig tot scoren komend. Dan hebben we echt een bevlieging van een Gakpo, Depay nodig inderdaad. Anders kan je er ook vanaf gaan.

30 november 2022 om 10:03

Dat is dan ook t enige lichtpuntje bij dit ned elftal. De individuele oprispingen. Ik denk dat de vs er een hoop energie in gaat leggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren