Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spits bedankte uit frustratie voor Oranje: ‘Werd lacherig over mij gedaan’

Laatste update:

Bas Dost heeft in een interview in het Algemeen Dagblad teruggeblikt op zijn besluit om vijf jaar geleden te bedanken voor Oranje. De spits van FC Utrecht zag Vincent Janssen en Luuk de Jong recent hetzelfde doen. Het drietal kwam in het verleden gezamenlijk uit voor het Nederlands elftal onder Dick Advocaat, maar zal in de toekomst niet meer te bewonderen zijn in het shirt van Oranje. "Het gedoe, de eeuwige discussie over je capaciteiten; het werd op een bepaald moment killing voor me", aldus Dost.

Dost kwam in totaal achttien keer uit voor Oranje en was daarin één keer trefzeker, maar besloot in 2018 te bedanken voor een langere interlandcarrière. Spijt heeft hij daar nooit van gehad. "Nee, nooit", aldus de spits. "Kijk, ik snap heel goed dat Rafael van der Vaart zegt dat je als voetballer nooit moet bedanken voor Oranje. Zo dacht ik zelf ook altijd. Toen ik het mijn broer vertelde, vond hij het ook onbegrijpelijk. Alleen: er kan een moment ontstaan dat je je niet meer gelukkig voelt. Dat had ik bij het Nederlands elftal. Ik miste een stuk respect, had het gevoel dat er lacherig over me werd gedaan."

Dost benadrukt dat de geluiden niet uit de spelersgroep van Oranje kwamen. "Hoewel ik in die tijd topscorer van Sporting was, kreeg ik steeds het idee dat die prestatie door bondscoaches niet op waarde werd geschat", gaat de aanvaller verder. "Zo van: ‘ach ja, het is maar Sporting’. Dat vrat aan me. Ik merkte dat er niet echt een plan met me was. Vaste pinchhitter zijn was ook prima geweest. Dat is óók een plan hebben met mij, dan kom ik met alle liefde uit voor Oranje. Maar die duidelijkheid miste ik."

Uiteindelijk besloot Dost onder toenmalig bondscoach Ronald Koeman de handdoek in de ring te gooien. De aanvalsleider kreeg niet het gevoel dat de opnieuw aangetreden keuzeheer hem per se wilde behouden voor Oranje. "En ergens was dat ook wel een bevestiging van wat ik al dacht, dat de keuze die ik ging maken de juiste was. Kijk, ik wil voetballen, daar heb ik als kind alles voor gedaan en gelaten. Dat gezeik eromheen, al die meninkjes van iedereen, de oud-voetballers die zich als analytici krampachtig aan die voetbalwereld blijven vasthouden om iets over jou te roepen."

Toch weet Dost dat het erbij hoort. "Alleen: ik heb er niet zoveel mee. En juist bij Oranje, waar je voortdurend onder een vergrootglas ligt, heb je ermee te maken. Het gedoe, de eeuwige discussie over je capaciteiten; het werd op een bepaald moment killing voor me. En dan kun je zo’n gevoel maar het beste uit je lijf verbannen. Ja, zo’n beslissing om te bedanken is ook weer typisch ik. Wat vaststaat: als ik een beslissing neem, neem ik die op gevoel én met volle overtuiging. Dan zal ik er nadien geen seconde spijt van hebben."

Wie is momenteel de beste spits bij Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ahh Bas wat had je het toch zwaar, sta daar toch boven man..

31 maart 2023 om 13:11

Zo typisch dat analisten en iedereen maar mag roepen wat je wil maar wanneer voetballers iets terug roepen is het nooit goed en moeten ze daar boven staan… snap dat voetballers inmiddels klaar zijn met die oude profs die relevant willen blijven door maar domme dingen te roepen over hun oude collega’s.

31 maart 2023 om 13:20

'' maar wanneer voetballers iets terug roepen is het nooit goed en moeten ze daar boven staan…'' hier hoor je mij niks over zeggen. Voetballers mogen zeker wat terug roepen alleen de meninkjes van iedereen daar moet je boven staan. Een paar analisten die wat zeggen en een paar mensen achter hun computer of telefoontje die wat zeggen. 99% is gewoon jaloers op wat je beoefend, laat je voeten spreken en iedereen vindt je weer een fantastische voetballer.

31 maart 2023 om 14:08

Je moet wel plezier hebben in wat je doet. Het Oranjepubliek is matig, belachelijk kritisch en je loopt de kans blessures op te lopen.

Als je nagaat dat zelfs Seedorf het niet makkelijk had bij Oranje, spreekt dat voor mij boekdelen. Ik snap Dost en de anderen dan ook wel

Ik ben veel meer betrokken bij Feyenoord dan bij Oranje. Ik heb het WK overgeslagen en niet het gevoel dat ik iets gemist heb.

31 maart 2023 om 13:14

Hij doet alleen zijn verhaal... sta daar toch boven man...

Ontopic...

Hij heeft natuurlijk wel een punt. In Nederland moet het allemaal sierlijk...

Hoe lang is de discussie wel niet gevoerd Van Persie - Huntelaar. Van Persie raakte geen ene knikker wedstrijd in wedstrijd uit... en Huntelaar kreeg nooit de kans.

Als Huntelaar de kansen had gehad die van Persie kreeg was hij nooit meer in te halen als all-time topscorer voor het Nederlands elftal. (Yes is een aanname, maar ik ben net als velen heilig overtuigd)

Even goed verdedigers... Het moet allemaal mooi en sierlijk (Van Dijk - Ake of Timber - Blind) Botman en Schuurs laten vervolgens zien bij andere clubs uitstekend te kunnen verdedigen.

31 maart 2023 om 13:20

Het is toch wel bijzonder dat je compleet mag worden neergesabeld als je enigszins bekend bent zonder dat je jezelf mag verdedigen? Het zijn uiteindelijk geen emotieloze machines he

31 maart 2023 om 13:24

Natuurlijk mag je jezelf verdedigen, het lijkt me alleen erg zonde om direct te stoppen bij het Nederlands elftal. Begrijp me niet verkeerd, ook dat mag hij gewoon doen en moet hij helemaal zelf weten. Hij alleen kan weten hoe hij zich voelt bij de kritiek.

31 maart 2023 om 13:39

Blijkaar kan hij daar dus niet mee omgaan. Ik snap het op zich wel. Je bent 'spits van Antwerp' en je wordt opgeroepen omdat je (bij gebrek aan beter) de beste van Nederland bent. En dan wordt je wel beoordeeld alsof je de nummer 9 van Real Madrid bent. Daar kan je helemaal nooit aan voldoen. En keer op keer horen dat je er niks van bakt, dat gaat niet in de koude kleren zitten. Een Gijp of weet ik het zit je week in week uit gewoon uit te lachen. Soort Manolev-complex. Ik zou dan ook bedanken. Het is ook graag of niet.

31 maart 2023 om 17:28

Maar hij stopte niet direct toch? Hij stopte nadat hij meerdere keren voor niets werd opgeroepen en iedere keer weer te horen kreeg vanuit de media dat hij niet goed genoeg was.

Dat er nog mensen op Brobbey stemmen zeg. Is dat om te trollen? Red het niet eens bij Ajax, wat moet die dan in oranje?

31 maart 2023 om 13:07

Hetzelfde met Cody. Zagen bij PSV onder Schmidt al dat het geen spits was. Hetzelfde bij Liverpool. Zet hem lekker op links.

31 maart 2023 om 13:10

Cody heeft dan wel exceptionele kwaliteiten op andere posities, Brobbey is volbloed spits.

31 maart 2023 om 13:15

@Flamengo, niet elke speler staat er gelijk, hoe je het weet of keert is het gewoon nog een jonge speler, op die leeftijd speelde Tadic bijvoorbeeld op een veel lager niveau.. Alleen in NL ben je volgens mensen al mislukt als je 19 jaar bent en geen basisplaats hebt bij Ajax

31 maart 2023 om 13:20

Ja maar het is ook niet makkelijk om bij Ajax in de spits te staan. Veel lastiger dan meedraaien met de prutsers van Oranje.

31 maart 2023 om 13:23

Ik vind Kluivert de enige die stabiel is en ook gewoon bij mindere periode, toch nog redelijk een niveau aanraken. Noa Lang is ook wel gevaarlijk, die kan altijd nog terugvallen op een bepaald niveau. Maar bij enorm veel spitsen tegenwoordig is het allemaal om te huilen. Dat spelers tegenwoordig niet tegen kritiek kunnen, baart mij het meeste zorgen. Dan zit je mentaal niet goed in elkaar. Bedoel een Ronaldo heeft elke dag stront over zich heen, ondanks zijn grote prijzenkast, dat is naar mijn inziens nog meer killing. Stel je wint 6x de CL en nog vinden mensen je niet de beste. Dat is erger dan wanneer je nog geen naam hebt, en mensen blijven twijfelen. Ik heb liever Dost zijn mediadruk, dan die van Ronaldo, ik denk bij 99 procent van de voetballers zouden in Ronaldo zijn schoenen allang een einde maken aan hun carriere of zelfs hun leven. Komop man, je verdient meer dan 90 procent van de mensen op aardbol mag elke. week naar een andere stad, doet hobby waar iedere jongetje van kan dromen en je mag uitkomen voor Oranje. Ik snap het niet dat mensen die druk niet aankunnen. Dat hoort bij topsport. Mensen uiten altijd kritiek. Er bestaat geen wereld waar je 100 procent van de mensen achter je staan. Hoe meer haters je hebt, hoe meer potentie ze in je zien.

31 maart 2023 om 14:03

Juist omdat hij bij Ajax speelt. Je weet toch hoe het werkt. Speel je daar dan ben je vrijwel automatisch geselecteerd of je nu goed of slecht speelt. Zoals brobbey en taylor.

31 maart 2023 om 14:19

@pierre Weijers, best lullig om Brobbey te vergelijken met situatie Taylor. Voor Brobbey heeft Koeman ook duidelijk aangegeven bij gebrek aan beter. Dan is er niets mee om die jongen te laten ruiken aan het grote Oranje.

31 maart 2023 om 14:14

In potentie toch nog steeds beste spits voor het Nederlands elftal als hij zich door ontwikkeld? Zet die jongen in de spits en laat hem een stuk fo 10 wedstrijden staan. Dan kunnen we goed oordeel vellen, nu doe je voorkomen alsof hij bij voorbaat al mislukt is. Heeft er 11 inliggen zonder basisspeler te zijn en hulp van penalties etc. Waar hebben we het over.

31 maart 2023 om 14:16

Ik zeg dat niet dat hij het beste van dat rijtje is, maar tegelijkertijd vind ik wel dat het overdreven is om te stellen dat Brobbey het niet aan het redden is bij Ajax. Natuurlijk kan er nog meer uitkomen, maar desondanks pikt hij wel gewoon zijn goals mee en dat ook meestal als invaller. 11 Eredivisie goals, een hattrick bij wijze van spreken en hij is topscorer van de Eredivisie. Gemiddeld een goal per 110 gespeelde minuten. Het is duidelijk dat hij nog meer ontwikkeling moet doorgaan, maar het is soms wel overdreven hoe makkelijk mensen hem afkraken.

31 maart 2023 om 14:51

Er is momenteel geen beste spits, niemand is in geweldige vorm of beduidend beter dan een ander dus dan kan je kiezen wie je wil.

31 maart 2023 om 18:35

Gakpo stemmen is ook een beetje bijzonder. Is geen spits, wordt geen spits

Wederom een bevestiging dat Koeman een slechte trainer is. Weet niet wat te doen met alle spelers in een selectie.
Een schande dat deze Koeman weer trainer is

31 maart 2023 om 13:09

Daarnaast is het ook een schande dat spelers als Vincent Janssen, Bas Dost en Luuk de Jong zelf moeten bedanken voor oranje. Wat een armoe troef is dat rijtje zeg. Dan is Luuk nog de beste van de drie en dat vind ik persoonlijk al geen bijzondere spits. Wat een slechte lichting voorhoede spelers hebben wij de afgelopen 10 jaar gezien zeg. Gewoon niveautje IJsland

31 maart 2023 om 14:20

Tja, daar heb je wel gelijk in, maar Luuk had denk ik gewoon in de basis gestaan als hij niet gestopt was. Zijn concurrrenten Depay en Weghorst hebben net twee belabberde interlands achter de rug en Luuk levert eigenlijk altijd wel; naast dat hij met zijn kopkwaliteiten gewoon iets unieks heeft, niemand van de huidige aanvallers heeft namelijk kopkracht en dat moet je soms wel hebben als je voorzetten slingert.

Dat die drie spitsen zelf bedanken voor Oranje is wel een beetje sneu. Echter, en dat speelt wel mee denk ik, is men in Nederland ook bizar kritisch op hun landenelftal, meer dan in andere landen heb ik het idee. Zo'n Van der Vaart kan daar ook moeilijk inkomen denk ik, dat was namelijk precies een voetballer die Nederlanders willen zien en dan krijg je minder kritiek. Dat zelfs Seedorf, die bij al zijn clubs geliefd was, hier zoveel last van gehad heeft terwijl hij als clubvoetballer absolute top was zegt ook wel wat denk ik. Dan ben je één van deze drie spitsen, niet van het profiel zoals het publiek ze wil zien en dan weet je op voorhand ook dat je het nooit goed kan doen. Echt lekker voetballen is dat ook niet

31 maart 2023 om 14:48

PSV. Luuk levert eigenlijk altijd wel? Heeft die toch heel wat interlands vergeten om te leveren? En bij PSV levert hij dit seizoen toch ook niet echt? Vind niet bepaald dat Luuk altijd levert hoor. Hij past qua niveau dan wel weer goed in het rijtje Depay en Weghorst, dat dan weer wel. Denk ook niet dat het iets te maken heeft met een bepaald profiel, maar meer met leveren in het elftal. Seedorf is grotendeels voor mijn tijd, maar spelers als Luuk enz zullen nooit op handen worden gedragen omdat zij gewoon het niveau niet hebben.

31 maart 2023 om 16:59

Luuk is de reden dat Nederland uiteindelijk op het WK mocht verschijnen. Met zijn late goals .verdient gewoon veel meer respect

31 maart 2023 om 21:55

AD33. Je bedoelt 1 goal tegen noord-Ierland? En die was geen eens noodzakelijk. Want jij hebt het over goals?

31 maart 2023 om 13:41

Omdat Dost niet beter kan, is Koeman een slechte trainer? Hebben we betere spitsen momenteel dan? Is Weghorst zoveel beter? Gaan we de oorlog winnen met een bankzitter als Brobbey? Wat stel je dan voor? Altijd zo makkelijk om heel de tijd Koeman de schuld te geven, terwijl het een collectief gebrek is aan aanvallende impulsen. Gakpo en Depay zijn ook geen spitsen.

31 maart 2023 om 13:44

Wie zou je dan graag zien, Prem? Er zijn niet echt goede alternatieven voor Koeman beschikbaar. Daarnaast heeft Koeman het vorige keer als bondscoach wel goed gedaan.

31 maart 2023 om 13:45

Veel smaken heeft hij niet. En niet 1 die heel echt hierboven uitstijgt.

31 maart 2023 om 13:49

Spanje is toen volgens mij wereld kampioen geworden zonder spits. Als je het niet hebt, dan moet je hem niet opstellen. Nu speel je met een valse 9 in de vorm van Weghorst. Je kan er ook voor kiezen om Simons vals op 9 te zetten met 2 hoge buitenspelers die naar binnen trekken (zoals Depay en bv Gakpo). Die trekken sowieso graag naar binnen.

31 maart 2023 om 13:56

EK 2012 inderdaad, met zes middenvelders. Bizar. Uit m'n hoofd Busquets, Alonso, Xavi en 'voorin' Iniesta, Silva en Fabregas als valse negen.

31 maart 2023 om 14:01

Dat is het grote verschil tussen clubvoetbal en nationaal voetbal natuurlijk. Een club kan een systeem hanteren en daar spelers bij zoeken. Bij de nationale ploeg heb je een x-aantal spelers en daar moet je dan een systeem omheen bedenken. Dat laatste (dus de Spanje variant) zou je bij Oranje ook best kunnen doen. Je hebt namelijk geen topspits, dan moet je misschien zonder spelen. In plaats van dat eeuwig vasthouden aan het heilige 433.

31 maart 2023 om 14:33

Het is ook altijd wat met het systeem hè. Spelen we 5-3-2, is dat het meest verschrikkelijke systeem ooit en moeten we zo snel mogelijk terug naar onze voetbalroots, spelen we 4-3-3 is het weer naïef en ouderwets en moeten we zekerheid inbouwen.

Volgens mij zit het probleem hem niet zozeer in de formatie die gehanteerd wordt (al ben ik behoorlijk tegenstander van de 5-3-2 zoals Van Gaal hem uitvoerde door de veldbezetting), maar meer in het feit dat Koeman en alle coaches voor hem tot diezelfde Van Gaal (behalve Van Gaal, maar die denkt zo ver door dat het een hit or miss wordt) vrij ouderwetse coaches waren. Zeker geen tactisch hele sterke coaches inderdaad. Een 4-3-3 kun je op heel veel verschillende manieren spelen, waarbij je naar alle poppetjes kunt kijken om ervoor te zorgen dat ze elkaars mankementen opvangen. Je kunt variëren naar een 4-2-3-1, naar een verkapte 4-4-2, je kunt het zelfs een verkapte 3-4-3 laten worden als je in balbezit de 6 tot tussen de Cv's laat zakken. Koeman doet dat echter merkbaar niet. Die weet wat de Hollandse school ongeveer vereist en stuurt de poppetjes het veld in die het best in vorm zijn/geleverd hebben.

Tegen Frankrijk starten met Depay en tegen Gibraltar met Weghorst vind ik al heel typisch. Dan heb je gewoon niet nagedacht over de tegenstander. Frankrijk speelt met Upamecano en Konaté achterin. Dan kan Depay wel wat spiermassa hebben, tegen zulke fysieke beren komt hij er toch niet aan te pas. Dan moet je met een Weghorst starten die ze lekker kan irriteren en tot aan de eigen zestien meeverdedigt omdat je toch vanuit de omschakeling zult voetballen. Tegen Gibraltar moet je juist met een voetballer in de spits starten om er doorheen te voetballen; je hebt toch 80 procent balbezit dan en ze komen hun zestien niet uit, dus gewoon doorheen voetballen.

Koeman doet het echter precies andersom. Hij probeert maar wat en ligt goed in de groep bij 80 procent van de selectie. Dat gaat ons af en toe een leuke winstpartij opleveren, maar we winnen er waarschijnlijk niks mee en dan zijn we over vijf jaar nog op precies hetzelfde punt als we nu zijn.

31 maart 2023 om 14:11

Zei je dat ook toen we onder Koeman na de verschrikkingen onder Blind en De Boer eindelijk weer kleur op het gezicht van Oranje gaf? Je hebt hem al afgeschreven voor hij fatsoenlijk kan beginnen.

Wat heb jij de laatste tijd toch rare opvattingen.

31 maart 2023 om 14:24

Ja en dan verlaat hij het schip voordat er een echt eindtoernooi begint? Noem jij dat nou bondscoach waardig?
En nu op hangende pootjes weer terug bij Oranje. Nee nee dit is geen succes

31 maart 2023 om 14:39

De boer kwam pas nadat koeman naar barca ging

31 maart 2023 om 17:49

Laatste tijd?

31 maart 2023 om 15:47

Want? Veel keuze hebben we niet voorin met Oranje. Het is gewoon armoede qua spitsen in Nederland

1 april 2023 om 03:58

Wat heb je toch tegen Koeman Prem? Is nu slecht gestart, maar het zat natuurlijk ook niet mee… heeft het in zijn eerste periode als bondscoach toch (meer dan) prima gedaan? Lijkt wel alsof hij er vroeger met je vriendinnetje vandoor is gegaan joh

Boeie wat anderen van je vinden Bas. Schijt hebben aan de mening van een ander. Als iemand uit de eigen omgeving het zegt, oké.

Tja, als jij als spits in Oranje één doelpunt maakt in 18 wedstrijden wordt er inderdaad gediscussieerd over je capaciteiten.

31 maart 2023 om 13:23

Veels te kortzichtig. In hoeveel minuten? Tegen welke tegenstanders? Elke keer 5 minuten invallen als pinchitter tegen een handbalverdediging om wat te forceren maakt het niet makkelijk om goals te maken.

31 maart 2023 om 16:24

Tja, en Bruno Fernandes had in een interview aangegeven dat hij de beste afmaker was waarmee hij heeft gespeeld na CR7. En dat was in 2020. En die heeft nog daarvoor met Quagliarella, Muriel, Schick (allen Samdoria), Zapata, Di Natale (allen Udinese) en Andre Silva (portugal) gespeeld. Dan ben je niet echt een koekenbakker volgens mij. Het ligt meer aan Nederland dat we niet met ouderwetse 9's meer kunnen spelen.

Goed van Dost om voor zijn geluk te kiezen, maar het ontbreekt je dan toch wel aan echte topsportermentaliteit. Dat is niet alleen fysiek fit zijn, maar ook mentaal afsluiten van commentaar en er alles aan doen om op alle vlakken het hoogste te halen.

31 maart 2023 om 13:14

Moet zijn geluk dan aan de kant voor topsportmentaliteit? Bedoel het bereiken van ultieme geluk heeft ook te maken met het beseffen dat je genoeg hebt. Misschien was dat voor Dost gewoon lekker club voetbal. Vooral wanneer je bondscoach ook geen duidelijke plannen met je heeft.

31 maart 2023 om 13:25

Elke topspeler krijgt kritiek die soms te ver gaat. Het is de lelijke kant van voetbal(media) en als je het hoogste nastreeft moet je daarmee omgaan. Zo simpel is het.

Maar geluk staat in een leven gewoon voorop, daarom ook alle respect voor Dost en dat hij hiervoor eerlijk uitkomt. Het kan jonge voetballers ook leren dat de top nastreven niet altijd ten koste van je geluk moet gaan.

31 maart 2023 om 15:48

Dat ontbreekt er sowieso aan bij hem. Heb hem wel een paar keer in onze kroeg mogen verwelkomen. Kwal van een vent, enorm arrogant, in ieder geval met een borreltje op. En dat had hij nog wel eens.

Joel Piroe en Thijs Dallinga gewoon selecteren iets nieuws proberen 2 spitsen die het in zware competities gewoon goed doen.

Over Vincent Janssen wordt hier ook lacherig gedaan,
Terwijl dat bij Antwerp een absolute topper is dit seizoen.
Misschien geen spits voor de top zoals Tottenham, maar verdikke toch beter dan Weghorst
En al zeker voor het team

31 maart 2023 om 13:25

Je zegt het goed. Een absolute topper… bij Antwerp.

31 maart 2023 om 14:00

Volgens sommigen de beste spits van die competitie. Dan kan je echt wel wat hoor.

31 maart 2023 om 14:41

Hij legt er 16 in in 28 wedstrijden. Zo indrukwekkend is dat niet. Jongens als Boadu wisten dat ook in de Eredivisie te presteren. Het zegt vrij weinig wat dergelijke spelers in Belgie, Nederland e.d. doen. Waar het om gaat, is wat ze presteren in een top competitie en op de hoogste podia als je iets van Oranje wilt verwachten. Dan komen jongens als Janssen, maar ook Weghorst, De Jong, Dost e.d. flink tekort.

Ook wel lastig als je wordt beoordeeld op niveau “van Nistelrooij”, maar NL die kwaliteit spitsen momenteel helemaal niet heeft. Zon bijdehante van der vaart kan altijd wel makkelijk roepen dat die spitsen er niks van kunnen: maar dat is nu eenmaal ons maximale niveau. Dan sabel je iemand neer die simpelweg niet meer kan. Wat bereik je daar nou mee? En wat is dan je alternatief

31 maart 2023 om 14:37

Op die manier is het alleen wel lastig discussieren, want waar beoordeel je een speler dan nog op? Er gaan nou eenmaal verwachtingen gepaard met de nationale ploeg en als spelers niet aan dat niveau komen, is het niet goed genoeg. Dat is wellicht kort door de bocht, maar je kunt ook niet zomaar alles maar goed gaan vinden omdat de speler in kwestie niet beter kan. Ik vind het een beetje dubbel. Enerzijds heb je wel een punt hoor, maar anderzijds heb je als speler nou eenmaal te maken met verwachtingen.

31 maart 2023 om 14:54

Is ook een beetje dat gehinnik van Gijp en dat semi professionele gezeur van Van der Vaart elke week wat een speler uiteindelijk wel raakt. Je bent het lachertje van de natie, terwijl je aan de andere kant ook 'gewoon maar' het beste alternatief bent. Eigenlijk lach je Dost niet persoonlijk uit, maar het complete land 'haha, is dat alles dat we hebben'. Ik vind veel van die opinieprogramma's uiteindelijk de grens van pestgedrag wel passeren. Het is soms geen kritiek meer, maar puur karaktermoord. En we hebben niet beter. Of je moet simpelweg anders gaan spelen.

Je kan misschien beter kritiek leveren als een speler onder zijn kunnen speelt. Zo werkt het natuurlijk niet en je moet hier soms een beetje chargeren (kritiek geven kan natuurlijk altijd), maar toch.

31 maart 2023 om 18:38

Tsja zo werkt het nu eenmaal. De Nederlandse cultuur is vaak erg hard en recht voor zn raap. Dat kan soms confronterend zijn. Echter is het wel gewoon zo dat wij tegenwoordig maar matige spitsen hebben. Dan mag je ook het complete land afzeiken. Want dan gaat er gewoon iets mis in de opleiding.

1 april 2023 om 00:51

@westend - Daar heb je inderdaad wel een goed punt. Nu vind ik het geen pestgedrag om te stellen dat bijvoorbeeld een Dost niet het vereiste niveau heeft, maar ik ben het wel met je eens dat sommigen heel wat verder gaan, waardoor het inderdaad neigt naar pestgedrag en karaktermoord.

Uiteindelijk heeft iedereen z'n eigen maatstaf met betrekking tot het beoordelen van spelers in Oranje. Zolang men het onderbouwt en het niet op de persoon speelt, zie ik het probleem niet. Stellen dat een Dost er niets van kan of iets dergelijks, dat gaat dan ook weer te ver.

We hebben gewoon geen echte goede centrumspits , waar we ze vroeger voor het uitkiezen hadden is het nu gewoon om te huilen .
Gakpo , Depay , lang , bergwijn , dunjuma zijn allemaal linksbuiten en geen centrumspitsen .
Op rechts hebben we alleen Kluivert of eventueel Simons .
Misschien doet Koeman er verstandig aan om 442 te gaan spelen met Gakpo en Simons in de punt van de aanval

Tja, spelers als Dost, De Jong, Janssen, Weghorst of zelfs Memphis moeten nou eenmaal grote schoenen vullen. Die jongens zijn gewoon bij lange na niet van het niveau Van Nistelrooij, Huntelaar, Van Persie, Kluivert, Bergkamp, Hasselbaink, Makaay of noem ze allemaal maar op. De oud-spelers uit dat lijstje waren allemaal 3 tot 4 keer zo goed. Memphis in vorm is dan nog wel een stuk beter dan de overige spitsen uit het rijtje huidige spitsen, maar ook Memphis zie ik er niet zomaar 25 in schieten in een top 3 competitie en al helemaal niet consistent.

Vooropgesteld is iedereen vrij om zijn eigen keuzes te maken en als je ongelukkig wordt dan is het begrijpelijk dat Dost de handdoek in de ring gooit.

Dat gezegd hebbende, zegt dit veel over zijn mentaliteit. Omgaan met kritiek is voor veel mensen niet makkelijk, maar wel een hele belangrijke vaardigheid als je wil presteren in de top. Bas Dost is derhalve niet geschikt voor de top, los van het feit dat hij kwalitatief ook te kort komt.

Wel een erg lekkere spits om erbij te hebben als een FC Utrecht zijnde natuurlijk.

Tsja, 15 miljoen mensen dus ook 15 miljoen meningen. Je moet als speler in je eigen geloven en de rest de ene oor in de andere oor uit.

Vroeger kreeg een spits nog wel eens voorzetten....

Tegenwoordig zijn de buitenspelers op de actie gericht of als ze bij de achterlijn zijn, doen ze een tikkie terug naar de half of back.... om vervolgens via de keeper over te bouwen naar de andere kant...

Dost, toch een speler die altijd met zijn ziel door die voetballerij heeft gelopen. En helaas zonder al te veel zelfkritiek. Ik weet zijn interland tegen Engeland, volgens mij z’n laatste, nog. Werkelijk elke bal sprong van zijn voet af, steeds was hij de zwakke schakel. En het dan raar vinden dat er lacherig, sceptisch wordt gedaan. Net als bij Weghorst mag Dost blij zijn dat hij überhaupt werd opgeroepen; waar halen dit soort spelers het vandaan om hun neus op te halen voor Oranje? Niet dat ik het erg vind, want ik heb het nooit een sympathieke speler gevonden. Alleen al dat gefrustreerde gejuich met die verbeten harses van hem al… brrr wat een rare griezel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren