Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spelers van Man City breken interlandperiode af voor topper tegen Arsenal

Laatste update:

Rúben Dias en Bernardo Silva hebben het Portugese kamp verlaten, zo laat bondscoach Roberto Martínez weten. De Spaanse oefenmeester heeft de twee Manchester City-spelers niet meer nodig voor de interland tegen Slovenië aankomende dinsdag.

Donderdagavond nam Portugal het in Guimarães op tegen Zweden. Al in de eerste helft stonden de Portugezen met 3-0 voor dankzij treffers van Rafael Leão (AC Milan), Matheus Nunes (Manchester City) en Bruno Fernandes (Manchester United).

In het tweede bedrijf maakte voormalig PSV’er Bruma (Sporting Braga) er 4-0 van. Zweden deed via Viktor Gyökeres (Sporting Portugal) iets terug, maar Gonçalo Ramos (PSG) schoot drie minuten later de 5-1 tegen de touwen. Gustaf Nilsson (Union Sint-Gillis) besliste de eindstand: 5-2.

Rúben Dias en Bernardo Silva begonnen beiden aan de aftrap in Portugal donderdagavond. De sterspelers van Manchester City maakten de negentig minuten vol en zijn niet meer nodig voor het duel met Slovenië.

Het nieuws moet ongetwijfeld klinken als muziek in de oren van Pep Guardiola. De titelstrijd in Engeland is razend spannend met Arsenal en Liverpool op 64 punten. Manchester City volgt met 63 punten.

Guardiola kan zijn spelers dus even wat extra rust geven. Dat komt de Spaanse oefenmeester goed uit: zondag staat het cruciale onderlinge duel met Arsenal op het programma. Het is zelfs niet ondenkbaar dat Guardiola aan bondscoach Martínez heeft gevraagd om de terugkeer van zijn spelers.

Bij Engeland gebeurde afgelopen week hetzelfde. Bukayo Saka werd ‘uit voorzorg’ door de Engelse voetbalbond teruggestuurd naar Arsenal.

Rúben Dias en Bernardo Silva zijn niet de enige spelers die het Portugese kamp hebben verlaten. Ook Nélson Semedo, Toti Gomes, Rafael Leão, Bruno Fernandes en Gonçalo Ramos zijn teruggekeerd bij hun club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er komt een belangrijke periode aan voor Manchester City. Logisch dat de spelers zich ook niet geroepen voelen om de zakken van de bonden even te komen spekken met onzinnig interlandvoetbal. Het zal meer en meer gaan gebeuren dat spelers zich afmelden voor die idiote en nietszeggende wedstrijdjes..

22 maart 2024 om 17:01

En terecht ook. Verder ook merendeels eens met je verhaal hieronder over het schrappen van het gros van internationale wedstrijden. Ik vind ook dat spelers die fit zijn niet eens een excuus moeten maken met 'neppe blessures' maar gewoon moeten kunnen aangeven dat ze niet willen spelen voor hun land.

Verder is het me opgevallen dat veel leden het vaak met je oneens zijn maar ik weet niet waarom. Jij en handjevol leden zorgen ervoor dat ik vaak niet mijn mening hoef te delen hier. Weet dat vaak 1 like van mij afkomstig is.

Compleet logisch natuurlijk, de wedstrijd in de competitie is ontzettend belangrijk.

Is iedereen in de comments een NPC ofzo? Wat een haat op interland voetbal. Dat is toch het mooiste wat er is! Ik kijk er alweer weken naar uit! Clubs moeten gewoon eens wat meer rouleren met hun spelers als ze het zo zwaar hebben.

22 maart 2024 om 14:54

@frank otten

Ik snap ook heel het probleem nooit. Volgens mij worden er buitensporig veel wedstrijden gespeeld in clubvoetbal, niet internationaal, maar desondanks geven velen internationaal voetbal de schuld dat spelers te weinig 'rust' hebben.

22 maart 2024 om 15:10

Daarnaast werden de laatste kwalificatiepotjes in november gespeeld. Willen we dan geen potjes meer tussen november en het toernooi? Dan moeten we niet gaan klagen dat er totaal geen vastigheden inzitten...

22 maart 2024 om 16:59

Ik vind interlands gedurende het seizoen ook waardeloos. Zeker de eerste, is de zomer voorbij, zit je er net lekker in met clubvoetbal, CL begint, krijg je op eens interlands.

Ik vind dat echt niets. De Nations League vind ik ook echt ruk toernooi. EK's en WK's vind ik nog wel mooi, wat mij betreft spelen we de kwalificatie daarvoor in de zomer ervoor. Dan heb je ieder jaar na clubseizoen of een eindtoernooi, of een kwalificatietoernooi.

22 maart 2024 om 14:56

Klopt inderdaad helemaaaal waar zeg! Want hun salaris en dergelijke worden totaal niet betaald door hun clubs. Nee, dat doen de overheden van hun land.

Het is de hatelijkste wat er is, zeker die niks zeggende oefeninterlands.

22 maart 2024 om 15:41



Drogredenen. Interlands horen al sinds jaar en dag bij het voetbal.
En die oefenpotjes zijn er juist onderdeel van de voorbereiding van de WKs en Ek's.

Onzinnig om ze nietszeggend te noemen.

22 maart 2024 om 16:05

Dan kan je best wat oefenwedstrijdjes spelen nadat alle nationale competities zijn gestopt. Dus na de Champions league.

22 maart 2024 om 16:14

De Champions League finale is op 1 juni en twee weken later begint het EK al. Dus nee, er is juist helemaal geen ruimte om na het clubvoetbal even "wat oefenwedstrijdjes" in te plannen voor het EK.

22 maart 2024 om 17:00

@Sander, dat is juist het punt. Door al die interlandbreaks is dat zo, schaf je ze af, win je dus een aantal weken in het seizoen.

22 maart 2024 om 15:03

interland voetbal is leuk als het ergens om gaat.
oefeninterlands zijn nooit leuk of boeiend geweest.

in een voorseizoen als clubs hun oefenwedstrijden spelen is het ook vaak niet om aan te gluren, logisch ook.

kwaliteit van de oefeninterlands is altijd vrij matig dus niet echt interessant wat mij betreft. Maar om het af te schaffen is weer het andere uiterste.

22 maart 2024 om 15:08

Laat de landen maar lekker rouleren in een nietszeggende oefenpotjes en de betalende werkgever zich voorbereiden op de aankomende belangrijke potjes.

22 maart 2024 om 15:10

Ik vind het ongelofelijk onzinnige wedstrijdjes van lik m'n r**t. Waarom moet de KNVB zo nodig nu weer 2 wedstrijdjes inplannen? De enige reden is om de kas te spekken, niets meer en niets minder.

Zoals je terecht zegt staan er al heel veel wedstrijden op het programma, waar het interlandvoetbal en de bonden nog even een schepje bovenop doen met onzin toernooitjes zoals de Nations League, dus waarom spelers nu weer extra belasten? Spelers klagen steen en been, coaches zien blessures ieder jaar toenemen en interlandvoetbal draagt zijn steentje bij door heel toondoof gewoon lekker door te plannen.

Wat mij betreft speel je alleen de eindtoernooien en laat je kwalificatie afhangen van de prestaties van de clubs in de Europese coã«fficiã«ntenlijst. De clubs en spelers kiezen zelf niet voor meer, meer, meer. Dat doen de UEFA en de Fifa. De KNVB zou zich juist kunnen onderscheiden van die bandidos door GEEN schijtlollige oefenwedstrijdjes in te plannen tegen Schotland terwijl voor de clubs de eindfases van de competities in zicht komen en er aankomende zomer alweer roofbouw gepleegd gaat worden op hun spelers door middel van een opgeblazen EK.

22 maart 2024 om 15:15

Ja laten we spelers eens in de twee jaar samen spelen.

Kleinere landen die zich nu vrijwel nooit plaatsen voor toernooien mogen hun nationaal elftal wel opdoeken! Geweldig plan.

22 maart 2024 om 15:24

Ja hoor, geen enkel probleem mee. Laat ze maar lekker 1x in de twee jaar samen spelen. Wat is er overigens op tegen dat de kleinere landen hun nationale teams opdoeken? Hoeveel zin denk je dat die gasten van Gibraltar hebben om een keer in de 6 weken even flink afgedroogd te worden door gasten vanuit heel Europa?

Als de kleinere landen dat willen dan spelen zij toch lekker onderling oefenwedstrijdjes? Op de Olympische Spelen zie je ook bepaalde landen veel vaker terug dan andere landen, maar alleen maar omdat er geen curling team van Samoa meedoet aan de Spelen betekent het niet dat ze geen hallen mogen hebben waar ze eens flink kunnen curlen.

22 maart 2024 om 15:38

"hoeveel zin denk je dat die gasten van Gibraltar hebben om een keer in de 6 weken even flink afgedroogd te worden door gasten vanuit heel Europa?"

Persoonlijk denk ik eerlijk gezegd dat die gasten van Gibraltar, Liechtenstein en Malta het echt fucking geniaal vinden dat zij als ietwat bovengemiddelde amateurvoetballer gewoon tegen Ramos, Mbappe, Kane, Lewandowski, etc. mogen spelen. Dat is toch super vet.

22 maart 2024 om 15:57

De mindere Europese competities ook maar niet mee laten doen aan de CL en EL? Winnen toch nooit een prijs. Weet je wat - laten we, op pak 'm beet 20 a 30 clubs, de rest van de Europese clubs maar opdoeken.

22 maart 2024 om 16:05

Nee, want dat is clubvoetbal en dat heeft altijd zin.. Interlandvoetbal niet, kijk maar naar de aankomende 2 wedstrijden die Nederland gaat spelen.

22 maart 2024 om 16:11

In het clubvoetbal worden ook gewoon oefenduels gespeeld, Yoeri. Meer dan bij de internationale teams zelfs. Wat een paniek om een paar oefeninterlands in aanloop naar een eindtoernooi zeg, jeetje. Dat hoort er nou eenmaal bij als je international bent. Vraag het elke Oranje speler en ze zeggen alle 23 volmondig dat ze het prachtig vinden om voor Oranje uit te komen, ook in een oefeninterland. Maar Jantje en Pietje (en Yoeri) zitten haast schuimbekkend thuis op de bank te oreren hoe verschrikkelijk dat interlandvoetbal wel niet is. Kom op zeg, doe even normaal.

22 maart 2024 om 17:06

Volgens mij overschat je hoe belangrijk ik het vind, ik zie er gewoon de meerwaarde niet van in. Ik vind het onzin, maar als andere mensen er voor gaan zitten dan wens ik ze er alle plezier mee.

Er zijn ondertussen ook redelijk wat internationals die dat met me eens zijn, zeker als het gaat om deze oefenwedstrijden.

22 maart 2024 om 15:33

Mooiste wat er is? In de belangrijkste fase van het seizoen gaan we nu oefenpotjes zitten spelen in het toch al enorm zware programma.. doe mij maar lekker club voetbal. Geef helemaal niks om oefenwedstrijden, nations league of kwalificatie.. alleen eindtoernooien zijn leuk. Overigens zijn het de clubs die de salarissen betalen en de gevolgen moeten overzien van geblesseerde spelers, niet de landen..

22 maart 2024 om 16:55

Eindronde voetbal is het mooiste wat er is. Oefenwedstrijden om saus kunnen me gestolen worden.

Sjongejonge wat een sneu gedoe weer om spelers eerder terug te sturen naar City!

22 maart 2024 om 16:24

Ja denk dat het toch niet veel zou uitmaken. Gewoon die wedstrijd met Portugal laten spelen!

22 maart 2024 om 16:36

Wat heb je nou weer uitgehaald dat je op een laatste staat? Rebel jij.

22 maart 2024 om 23:55

Ze hadden mijn laatste per ongeluk opgeheven. Dus nu heb ik hem weer express terug. Erg attent van men!

23 maart 2024 om 13:04

Gebeurt bij Arsenal ook met Saka dus super sneu inderdaad. Van beiden kampen

Het is net Football Manager, daar halen ze ook altijd mijn internationals eerder terug en alles wat overblijft willen ze dat maar 45 minuten mag spelen per wedstrijd. Het is net alsof je misschien mogelijk beter de interlands kan afschaffen (en anderzijds ook als club de gezondheid van je spelers wat beter in beeld moet houden in plaats van roofbouw op ze plegen, de grote teams hebben vaak diepte in de selectie waar je niet goed van wordt maar echt roteren ho maar).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren