Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta Rotterdam haalt rechtsback uit gouden Ajax uit 1995 binnen

Laatste update:
/

Michael Reiziger zet een nieuwe stap in zijn carrière. De veertigjarige oud-prof uit Amstelveen gaat aan de slag als jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam, meldt de club via de officiële kanalen. Reiziger kende tussen 1990 en 2007 een lange en glansrijke loopbaan, die hem langs onder meer Ajax, AC Milan en Barcelona voerde. Reiziger is reeds in het bezit van het diploma om hoofdtrainer te zijn.

Sinds hij zes jaar geleden de schoenen opborg, was Reiziger al werkzaam in de jeugdopleidingen van Ajax en Barcelona. Hij deed daar de nodige kennis op en wil die nu gaan toepassen in dienst van de Jupiler League-club. In Rotterdam is men erg blij met de komst van de voormalig rechtsback, die in het seizoen 1994/95 de Champions League als speler van Ajax.

Hoofd opleidingen Lennard van Ruiven zegt dat Reiziger een zeer gedreven indruk op hem maakt: de oud-international (72 caps) wil erg graag een goede start van zijn loopbaan bewerkstelligen. “We hebben een aantal gesprekken gevoerd waaruit bleek dat de filosofie over het opleiden van jeugdspelers overeen komt”, licht Van Ruiven donderdag toe via de officiële kanalen van de Kasteelclub.

“Het past bij de talentenorganisatie van Sparta Rotterdam om zowel spelers als stafleden te ontwikkelen. We hebben de intentie uitgesproken om continuïteit in de trainersstaf te brengen. Michael tekent een eenjarige verbintenis, maar we gaan in gezamenlijkheid kijken naar een eventueel langer verblijf bij Sparta Rotterdam”, legt Van Ruiven uit. Na zijn jaren aan de top bouwde Reiziger zijn carrière af bij Middlesbrough (2004/05) en PSV (2005-2007).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was een hele sterke verdediger en met zijn ervaring kan Sparta hier een goede aan hebben!

Off: is dit dezelfde gast met het boek: "deze neger buigt voor niemand" het boek wat ik echt moet hebben.
Of haal ik hem dan door de war?

20 juni 2013 om 10:46

Dat was Winston Bogarde

20 juni 2013 om 10:47

Nee, dat is Winston Bogarde

20 juni 2013 om 10:47

Nee, dat was Winston Bogarde.

20 juni 2013 om 10:48

Volgens mij was dat Winston Bogarde haha! Wat een gek was dat zeg. Die zat gewoon tijdens trainingen van Chelsea te golfen in Curacao. En gewoon doorbetaald krijgen

20 juni 2013 om 18:56

Het was inderdaad een aparte kerel.
Hij heeft geluk dat hij niet in deze tijd voetbalt, dan had de media dubbel en dwars gehakt van hem gemaakt, nog erger als toen..
Hij was goed bij Ajax en later bij Barca ook nog, maar bij Chelsea had hij er schijnbaar geen zin meer in..
Oud teamgenoten bij Chelsea hebben al aangeven dat veel mensen hem probeerde te motiveren, maar het leek erop alsof hij gewoon geen zin meer had. Dus meneer diende zijn contract ter waarde van 10 miljoen pond netjes uit.. Gaf in een mum van tijd zijn geld aan uit aan een joekel van een huis, (inclusief een discotheek in de kelder) gouden kettingen, auto's ed.
Hij heeft weleens een restaurant gekocht, zijn reden hiervoor; Het eten was daar lekker. Hij heeft een sportpub gehad, die gesloten is na een inval van de politie(reputatieschade). De fiscus kwam even langs en inmiddels zit hij in de financiele problemen.
Zonde dat het zo gaat, maar niks aan te doen denk.

21 juni 2013 om 04:43

tim101

Je bedoeld deze neger buigt voor niemand, behalve uiteindelijk voor de bank.

Zat laatst toevallig te zoeken op internet. Door van Lanschot (bankiers) zijn er 2 woningen excecutoriaal (gedwongen) verkocht. De bank kwam daarna nog tekort en heeft beslag gelegd op zijn tegoed bij het pensioenfonds voor beroepsvoetballers, hij dat daar bruto nog een potje van 1,8 mln.
Las verder dat de Belastingdienst beslag bij hem wou leggen, alleen ging dat wat lastig omdat ze in Nld en het buitenland niet beschikten over een vaste woon- en verlijgplaats.

20 juni 2013 om 10:51

Nee, dat is Winston Bogarde

20 juni 2013 om 11:17

Nee, dat was Jaap Stam. Alsof hij na één reactie niet al weet dat het Bogarde is jongens...

20 juni 2013 om 12:04

Kijk even naar de tijdstippen waarop de reacties geplaatst zijn....
De eerst 3 hebben elkaar al overlapt.

20 juni 2013 om 11:21

Heb je inmiddels al enig idee wie het is?

20 juni 2013 om 11:23

Volgens mij, he... Was dat Winston Bogarde.

20 juni 2013 om 11:49

Was dat niet bogarde ???!!

20 juni 2013 om 12:21

Als ik het me goed herinner was dat Winston Bogarde lol

20 juni 2013 om 12:58

Kan Bogarde schrijven dan?????

20 juni 2013 om 12:44

Je weet de auteur niet van het boek wat je echt moet hebben???

Goede zaak dat steeds meer oudprofs aan het trainen slaan. Reiziger is ook een prima kerel, kan je denk ik wel wat van leren!

Mooie club voor deze man, hier kan hij langzaam en in de luwte aan zijn carrieré werken maar gezien zijn achtergrond en ongetwijfeld zijn ambities zie ik voor hem zeker toekomst bij Ajax
Voor nu is het een mooie club om te leren hoe je andere mensen het totaalvoetbal kan laten spelen, gezien zijn verleden en het volgens mij wel een serieuze jongen is zie ik hem daar zeker in slagen.

Hoe Sparta aan de weg timmert zie ik Sparta zeker wel weer terugkeren in de Eredivisie met mooi voetbal, en daar horen ze ook vind ik.

(aangepaste reactie, iets serieuzer dan de vorige)

"na zijn jaren aan de top bouwde Reiziger zijn carrière af bij Middlesbrough (2004/05) en PSV (2005-2007)."

laat ze dit in eindhoven maar niet lezen

20 juni 2013 om 11:34

Werden wel kampioen in die jaren .. maakt ze denk ik helemaal niets uit.

21 juni 2013 om 04:49

Deze is ook niet zo netjes, maar wel grappig m.b.t. Reiziger (daar moet ik altijd aan denken als ik het gebit van Michael Reiziger zie).

Het paard van Ankie van Grinsven is afgemaakt.
Wat erg, waarom moest dat dan.

Michael Reiziger had een nieuw (kunst)gebit nodig.

Nou, goed nieuws voor Sparta, maar als ik Ajax zo bezig zie met oud-profs uit de Ajax-gelederen, zou hij eigenlijk daar aan het werk moeten gaan!

20 juni 2013 om 11:53

Bij Ajax doen ze het toch met de ''hollandse'' gasten. Reiziger, Davids, Seedorf, Kluivert, Bogarde en andere ''grote namen'' uit de geschiedenis van Ajax blijven (voorlopig) buiten de deur.

20 juni 2013 om 12:35

Misschien begrijp ik je verkeerd, maar dat heeft natuurlijk heel weinig met "hollandse" te maken. Mannen als Davids en Bogarde lijken mij niet capabel genoeg in de trainingsvak om van waarde te kunnen zijn voor Ajax en zullen denk ik ook niet heel goed in de technisch hart passen en dan heb ik t voornamelijk over Davids. Wel waren t twee keiharde spelers die er -wanneer nodig- lekker op wouden knallen, dit is wel een punt wat zij de jeugd/spelers van Ajax zouden kunnen aanleren. En over Kluivert, ik zou niet weten welke taak je hem zou willen geven? We hebben Bergkamp al die de aanvallers individueel begeleidt en Kuivert staat (begrijpelijk of niet, dat is weer een andere discussie) niet open voor een lagere jeugdelftal.

En er lopen ook een aantal "on-hollandse" jongens rond op De Toekomst zoals Bryan Roy en Dean Gorré en in mindere mate Kenneth Perez'.

20 juni 2013 om 12:41

@ brainiaco

Het zijn toch gewone Hollandse gasten? Qua geschiedenis zouden Reiziger, Bogarde, Davids en Kluivert er ook bij kunnen lopen, maar dat is niet zo. Ik bedoel het niet als iets racistisch of zo iets.

Zij zijn waarschijnlijk meer met elkaar opgetrokken in het verleden en hebben allen dezelfde filosofie, daarom voeren zij het beleid uit.

Verder zeg ik niet dat er enkel Hollandse gasten werken bij Ajax, maar doel ik met ''buiten de deur blijven'' op het niet invullen van belangrijke posities binnen Ajax. De namen die het nu doen bepalen wat er bij Ajax gebeurd, terwijl de namen die jij noemt vooral 'normale' trainerstaken hebben.

20 juni 2013 om 13:18

Serieus? Denk jij werkelijk dat Ajax deze jongens uit kiest op ras? Ik mag toch hopen dat het niet zo is, want dan mogen we wel snel afscheid nemen van Perez, Ouaali, Trustfull en Tevreden.

Wellicht zijn er momenteel simpelweg geen vacatures open, of heeft Ajax geen vertrouwen in hen. Het moet toch niet zo zijn dat alle oud Ajax spelers van 95 een functie moeten krijgen binnen Ajax, ook als ze niet capabel genoeg zijn?!

Bovendien, Seedorf voetbalt nog.

20 juni 2013 om 13:47

Zijn allemaal hollands die jij noemt? Bedoel je gekleurd soms? Dan ben je Trustfull en Bryan Roy vergeten. Reiziger lijkt mij op termijn een welkome versterking, net als Kluivert, Seedorf en allicht Davids (als het botert).

haha wat een titel weer,

Altijd leuk dat oud-spelers trainers worden en het pakt altijd wel goed uit gezien hun ervaringen op het veld. Sparta hoort naar mijn mening in de eredivisie thuis. denk dat een slijngard wel wat van hem wil leren aangezien ook hij een Ajax verleden had en ongetwijfeld naar hem opkeek.

Weet iemand waarom Reiziger tijdens de CL finale als alalist bij ZDF zat? Hij heeft toch niks met het Duitse voetbal, en zo'n Europese grootheid was het niet.

On topic: mooie club om te beginnen aan je trainerscarriere. Al zie ik voor hem geen grootse trainerscarriere in het vooruitschiet.

Ik wens hem veel succes, zijn tante woonde vroeger naast een vriend van me

20 juni 2013 om 12:06

Ik heb afgelopen seizoen getraind onder zijn broer.
Allemaal erg leuk, maar wat heeft dat met zijn nieuwe functie te maken?

20 juni 2013 om 14:51

Oh leuk en kan die broer een beetje training geven? Op mij kwam hij destijds over als een schuw mannetje, moet ik wel bij zeggen dat hij toen in zijn hoogtijdagen zat en waarschijnlijk gek werd van de faam, maar toch.

20 juni 2013 om 15:56

Als je het wil horen... De broer van Reiziger teert op de naam, leeft totaal in zijn eigen wereld, beweert dat hij Michael, Sneijder, Van der Vaart en Heitinga heeft leren voetballen. Bovenal was hij binnen 3 weken van de aardbodem verdwenen. Hij was slechts assistent trainer btw.

Ik dacht al, anders had Sparta er een leuke ervaren verdediger bij gehad. Maar die generatie spelers uit die tijd zijn bijna allemaal al gestopt natuurlijk.
De tijd vliegt. Hopelijk kan hij een goede trainer worden.

De goede van Sparta, een man binnen halen met de ervaring wat hij heeft doe je niet zomaar. Hij heeft natuurlijk al een beetje kunnen leren in zijn tijd bij Ajax en Barça en nu mag hij het ook gaan proberen om zijn visie bij de jeugd van Sparta te laten spreken.

Leuk voor hem.
Ik had dit niet verwacht aangezien hij ooit aangaf nooit trainer te willen worden nadat hij zag hoe de media Advocaat sloopte na de Robben-wissel.

Hey mensen kan 1 iemand nog 1 keer zeggen wie dat boek heeft geschreven?

"deze neger buigt voor niemand?"

- Heb je het al gehoord?
Nee wat is er dan?
- Michael Reiziger is overleden.
Hoe kan dat zomaar?
- Hij had een tand door zn lip.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren