Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Michael Reiziger neemt vier debutanten op in selectie Jong Oranje

Laatste update:

Robin Roefs (NEC Nijmegen), Wouter Goes (AZ), Max Bruns (FC Twente) en Ibrahim Cissoko (Toulouse) zijn als debutanten opgenomen in de 23-koppige selectie van Jong Oranje. De jeugdinternationals moeten zich aanstaande maandag melden in Zeist, waarna de selectie van trainer Michael Reiziger op donderdag 21 maart oefent tegen de leeftijdsgenoten uit Noorwegen. Op maandag 25 maart wacht het EK-kwalificatieduel in en tegen Moldavië.

Reiziger kan in zijn selectie kiezen uit spelers die na 1 januari 2002 geboren zijn. Ook Roefs, Goes, Bruns en Cissoko komen dus in aanmerking voor Jong Oranje. Het viertal kan volgende week donderdag in het Goffertstadion debuteren in het hoogste Nederlandse beloftenelftal. Het oefenduel met Jong Noorwegen in Nijmegen wordt om 20:00 uur gespeeld.

Voor de supporters van NEC lijkt dat een leuk uitje, daar liefst drie spelers van de Nijmeegse club zijn opgenomen in de selectie van Jong Oranje. Naast debutant Roefs mogen Youri Baas en Sontje Hansen zich maandag melden in Zeist. Dirk Proper, normaliter een vaste waarde op het middenveld van Jong Oranje, kampt momenteel met een spierblessure waardoor hij ontbreekt.

Het is overigens nog de vraag of Ajacied Devyne Rensch, aanvoerder van Jong Oranje, fit genoeg is om zich te melden in Zeist. De rechtsbenige verdediger viel donderdagavond tijdens het verloren Conference League-duel met Aston Villa (4-0) geblesseerd uit bij Ajax. Voorlopig staat hij nog wel op Reizigers lijst.

Na het oefenduel in Nijmegen reist Jong Oranje af naar Moldavië, om daar de volgende stap te zetten in de EK-kwalificatiereeks. De aftrap van die wedstrijd staat op maandag 25 maart om 19:30 uur gepland. Nederland is na zes wedstrijden nog altijd foutloos in Groep C van de EK-kwalificatie en heeft acht punten meer verzameld dan nummer twee Jong Georgië.

De grote naam in de selectie van Reiziger is die van Ian Maatsen. De linkervleugelverdediger was afgelopen woensdag met zijn Borussia Dortmund met 2-0 te sterk voor PSV, waardoor de Eindhovenaren zijn uitgeschakeld in de Champions League. In de kwartfinales is het BVB van Maatsen eerder op de vrijdag tijdens de loting gekoppeld aan Atlético Madrid.

Volledige selectie Jong Oranje:

Keepers: Calvin Raatsie (Roda JC), Dani van den Heuvel (Leeds United), Robin Roefs (NEC Nijmegen).

Verdedigers: Devyne Rensch (Ajax), Neraysho Kasanwirjo (SK Rapid Wien), Max Bruns (FC Twente), Wouter Goes (AZ), Jorrel Hato (Ajax), Ian Maatsen (Borussia Dortmund), Bjorn Meijer (Club Brugge), Youri Baas (NEC Nijmegen).

Middenvelders: Ryan Flamingo (FC Utrecht), Youri Regeer (FC Twente), Julian Baas (Excelsior), Kenneth Taylor (Ajax), Ruben van Bommel (AZ).

Aanvallers: Million Manhoef (Stoke City), Sontje Hansen (NEC Nijmegen), Myron van Brederode (AZ), Emanuel Emegha (RC Strasbourg), Noah Ohio (Hull City), Ernest Poku (AZ), Ibrahim Cissoko (Toulouse).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Babadi en milambo spelen golf?

15 maart 2024 om 14:26

Milambo is geblesseerd

15 maart 2024 om 14:27

Alsof die anders wel opgeroepen zou zijn. Wordt al tijden heel consequent genegeerd. Zit wel altijd bij onder 19 trouwens.

15 maart 2024 om 14:38

Was ook deze keer opgeroepen voor de O19 inderdaad, maar gaat niet vanwege blessure.

15 maart 2024 om 14:38

En terecht. Je hebt geen jong team in de eerste divisie en mag af en toe heel even meedoen. Eerder heel raar als die er wel bij zou zitten.

15 maart 2024 om 14:46

Een speler die tegen de eerste 11 aanzit van Feyenoord is toch beter dan spelers die bijna allemaal onderaan staan in de kkd met hun jongelftallen

15 maart 2024 om 14:53

Welke spelers op deze lijst staan dan bijna allemaal onderaan in de KKD en zitten niet bij de eerste 11 van het 1e? Overigens is laag staan in de KKD nog altijd een veel hoger niveau dan bovenaan staan in een jeugdcompetitie.

15 maart 2024 om 14:55

En wie van die jongelftallen is er dan opgeroepen? Flamingo speelt bij Utrecht, Van Bommel bij Az en Taylor bij Ajax. Van Brederode speelt ook veel en veel meer bij Az.

15 maart 2024 om 15:03

Taylor speelt misschien wel veel, maar heeft niet genoeg talent om hier bij te zitten

15 maart 2024 om 15:23

@fr010frdam, als je spelers als Taylor niet eens meer kan selecteren, dan kan je niet meer een selectie volmaken. Dan hou je misschien een selectie van 4 spelers over. Beide Bazen zijn ook niet bepaald talentvol, net als Kasanwirjo, Hansen, van Brederode, Regeer etc. Het is Jong Oranje en niet Jong Frankrijk

15 maart 2024 om 18:26

Hij roep wel spelers op die niet presteren bij hun club ze worden door reiziger nog beloond ook

15 maart 2024 om 14:40

Inderdaad Babadi hoort er zeker bij.
Het moeten spelers zijn die de potentie hebben om op termijn door te stromen naar het echte NL-elftal.
Dan kunnen Rensch en Taylor al thuis blijven.
En Beelen had ik ook wel verwacht.

15 maart 2024 om 14:48

Reiziger moet gewoon resultaten boeken. Het kan hem denk gestolen worden wie er wel en niet door kan stromen naar het echte NL-elftal. Als je geen resultaten boekt, word je toch ontslagen. Of er nou veel doorstromen of niet.

15 maart 2024 om 14:49

Beelen is te oud voor dit team. Die is in 2001 geboren.

15 maart 2024 om 14:42

Opmerkelijk inderdaad dat Babadi er niet bij zit, die maakt laatste tijd regelmatig minuten bij PSV 1 en behoort toch zeker tot de allergrootste talenten van het land. Ik vind de kwaliteit van deze selectie overigens wel echt heel matig. Alleen Maatsen en misschien Hato zie ik het grote Oranje wel halen op termijn. Poku schijnt ook een groot talent te zijn, maar die heb ik te weinig zien spelen om er iets zinnigs over te zeggen. Voor de rest is het allemaal enorme middelmaat.

15 maart 2024 om 14:56

Meijer, Flamingo, en Ruben van Bommel vind ik ook interessante talenten.

15 maart 2024 om 16:10

Rubentje, dat zegt natuurlijk niets. Over het algemeen stroomt er vanuit Jong Oranje niet zoveel door naar het eerste. Kijk eens naar de selectie waar we ooit kampioen mee werden.

15 maart 2024 om 16:11

Vind ik ook niet op voorhand namen die dit jong elftal bij de hand gaan nemen en die gaan doorstoten naar Oranje. Ik sluit het niet uit hoor, maar het zijn niet de absolute topspelers waar je op hoopt om weer terug te keren naar de absolute top als Nederlands elftal.

15 maart 2024 om 17:01

Spelen amper..

Hoe kan het dat er geen enkele feyenoord speler bij zit maar die jeugd overal kampioen is geworden. Zijn die jonger dan dese nobodies ofzo?

15 maart 2024 om 14:48

Milambo, Read, Slory, Arnaud en Kleijn waren allen opgeroepen voor de voorselectie van onder 19. Mijn inziens komt alleen Milambo op dit moment in aanmerking voor Jong Oranje. Waarom hij er niet bij zit zou ik niet weten eerlijk gezegd..

15 maart 2024 om 16:44

Toch is het raar dat Van Sas er niet bij zit, keepte retesterk bij de O21 en zit nu op de bank bij 1 door Bijlow’s blessure. Die had ik er graag bij gezien.

15 maart 2024 om 14:55

Omdat deze spelers allemaal niet meer in de jeugd spelen maar al meedoen met het grote mensenvoetbal. Dan is het hartstikke tof als je o21 kampioen wordt maar die prestatie valt eigenlijk in het niet als de rest gewoon wekelijks minuten maakt in de eredivisie/kkd.

15 maart 2024 om 14:56

Zie het antwoord van @davydenko en daarnaast helpt het ook niet dat Feyenoord niet met Jong vertegenwoordigd is in de KKD. Het gat naar het 1e en dus ook Jong Oranje is dus schrijnend groot. Tsja, eerder gemaakte beleidskeuzes die nare hedendaagse consequenties hebben. Kun je wel giftig naar Reiziger kijken maar ik zou dat vooral doen naar de Feyenoord leiding als ik jou was

15 maart 2024 om 15:03



@savano, een Jong elftal maakt eigenlijk ook niets uit. Spelers worden ook nooit opgeroepen voor Jong Oranje als ze in een Jong elftal spelen in de KKD. Alleen keepers omdat je er toch eentje nodig hebt met de juiste leeftijd en nationaliteit. Zo'n Unuvar deed het als 18 jarige echt fantastisch en die werd ook nooit opgeroepen dus dat maakt niet uit. Kan me ook niet andere spelers bedenken die uit een Jong elftal werden opgeroepen als ze niet al regelmatig (dus echt wat meer dan 200 minuten) voor het eerste elftal hadden gespeeld

15 maart 2024 om 17:02

Omdat er geen enkele Feyenoorder in de basis staat en bij overige clubs wel. Eredivisie lijkt mij een hoger niveau dan Feyenoord jeugd..

Rensch is dus fit genoeg om zich te melden bij Jong Oranje?

Waarom zit Brittijn hier niet bij?

15 maart 2024 om 14:31

Heeft ervoor gekozen om uit te komen voor Brittannië

Thomas Beelen mag toch ook nog voor jong oranje spelen?

15 maart 2024 om 14:41

Beelen is geboren op 11 juni 2001 en komt niet meer in aanmerking.

Wat mooi voor Bruns dat hij bij Jong Oranje zit, ik heb veel vertrouwen in die gast. Hij maakt over het algemeen nu al een sterkere indruk dan Hilgers. Natuurlijk is hij nog jong, maar hij heeft wel alles wat een verdediger zou moeten hebben.

15 maart 2024 om 16:02

Ik denk dat we er inderdaad een hele goede mee hebben, die er volgend seizoen wel in staat als Hilgers vertrekt. Hilgers heeft natuurlijk wel al langer een hoger niveau laten zien, ik vind hem alleen dit seizoen af en toe matig spelen.

is summerville dan opgeroepen voor nederlands elftal ? die gozer is waanzinnig bij leeds.

15 maart 2024 om 14:59

Die is te oud voor dit team.

Laten we eerlijk zijn, zit hier nou echt een potentiele topper tussen die over 5 jaar bij een Europese (sub)topper speelt? Ok, Maatsen speelt er al en Hato kan zeker nog stappen maken, maar ik word niet warm van de overige namen.

15 maart 2024 om 15:15

poku, meijer en flamingo vind ik allen wel wat hebben.
waarbij meijer natuurlijk al op een heel behoorlijk niveau actief is.

15 maart 2024 om 15:41

Meijer schijnt het inderdaad goed te doen, maar Poku en Flamingo zijn geen toptalenten toch met de definitie van van Oortap?

Leuke spelers hoor voor het niveau waarop ze acteren, maar ik heb niet echt het idee dat die nog eens heel erg goed worden. Overigens is zoals in de tekst vermeld Proper van NEC er niet bij, dat vind ik wel echt een hele goede speler. Als die de juiste vervolgstappen blijft kiezen heb ik het gevoel dat die nog wel eens ver kan komen. Beetje een Danjuma-achtige route bijvoorbeeld (tot het moment waarop hij naar Tottenham ging natuurlijk).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren