Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vink begrijpt niet waarom Reiziger talent overslaat bij Jong Oranje: ‘Heel gek’

Laatste update:

Marciano Vink vindt het vreemd dat Isaac Babadi niet is opgeroepen voor Jong Oranje, zo zegt de analist van ESPN vrijdagavond in Voetbalpraat. Volgens de voormalig middenvelder hoort het achttienjarige talent van PSV thuis in het Nederlandse beloftenelftal, dat kampt met een gebrek aan middenvelders.

Vink kijkt uit naar de komende interlandperiode van Jong Oranje. “Er zitten een aantal jongens bij die al bij Oranje hebben gezeten. Hato is daar al bij geweest natuurlijk, net als Kenneth Taylor en eerder Devyne Rensch. Het is gewoon een heel leuk elftal.” Ook Borussia Dortmund-linksback Ian Maatsen mocht onder bondscoach Ronald Koeman al eens ruiken aan het grote Oranje.

Collega-analist Kees Kwakman plaatst vraagtekens bij het evenwicht in de selectie van trainer Michael Reiziger. “Er zitten niet veel middenvelders bij toch?” Vink ziet vooral een gebrek aan aanvallende middenvelders en vraagt zich af waarom Babadi niet is opgeroepen. “Ik zie geen typische nummer ‘10’. Babadi is nu geselecteerd voor Nederland Onder 19 en dat vind ik heel gek.”

“In het begin van de cyclus voor de EK-kwalificatie heeft hij er gewoon bij gezeten”, herinnert Vink zich. “Toen speelde hij ook echt heel goed, tegen Jong Moldavië thuis scoorde hij nog. Daarna is hij geblesseerd geraakt en heeft hij contractperikelen gehad, maar hij is nooit meer opgeroepen.”

Vink had een ander besluit genomen dan Reiziger heeft gedaan. “Nu alles achter de rug is en hij ook tegen FC Volendam heeft laten zien hoe goed hij is, had ik hem zeker meegenomen. Hij liet echt weer wat dingen zien dat ik dacht: hij hoort wel in Jong Oranje te spelen.” Voorlopig blijft Babadi dus steken op twee interlands namens het hoogste Nederlandse beloftenelftal, waarin hij eenmaal trefzeker was.

Vink denkt te weten waarom Babadi niet is opgeroepen, maar begrijpt het niet. “Reiziger heeft Ruben van Bommel daar heel lang geprobeerd, maar dat is in mijn ogen geen succes. Van Bommel moet vanaf links komen.”

Van de vier debutanten in de selectie van Jong Oranje kijken de analisten in Voetbalpraat het meest uit naar AZ-verdediger Wouter Goes en Toulouse-aanvaller Ibrahim Cissoko. “Dat is een lange en technische buitenspeler die van NEC naar Frankrijk is gegaan. Hij scoort nog niet veel, maar is wel dreigend. Ik denk dat Reiziger hem graag wil zien.”

Volledige selectie Jong Oranje:

Keepers: Calvin Raatsie (Roda JC), Dani van den Heuvel (Leeds United), Robin Roefs (NEC Nijmegen).

Verdedigers: Devyne Rensch (Ajax), Neraysho Kasanwirjo (SK Rapid Wien), Max Bruns (FC Twente), Wouter Goes (AZ), Jorrel Hato (Ajax), Ian Maatsen (Borussia Dortmund), Bjorn Meijer (Club Brugge), Youri Baas (NEC Nijmegen).

Middenvelders: Ryan Flamingo (FC Utrecht), Youri Regeer (FC Twente), Julian Baas (Excelsior), Kenneth Taylor (Ajax), Ruben van Bommel (AZ).

Aanvallers: Million Manhoef (Stoke City), Sontje Hansen (NEC Nijmegen), Myron van Brederode (AZ), Emanuel Emegha (RC Strasbourg), Noah Ohio (Hull City), Ernest Poku (AZ), Ibrahim Cissoko (Toulouse).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoezo is dat raar? misschien wilt Reiziger wel zonder 10 spelen

16 maart 2024 om 12:02

Dan speel je hem op 8 of op links. Een van de grotere talenten van Nederland moet je gewoon speeltijd geven. Van Taylor weten we nu wel dat hij nooit basismateriaal voor Oranje gaat worden.

16 maart 2024 om 13:30

Beetje vreemd om dan Taylor uit te kiezen uit het rijtje Baas, Regeer en Van Bommel als middenvelders. Lijkt me dat Taylor de enige is met de potentie om als middenvelder het grote Oranje te halen. Hij is 21 en al 100 wedstrijden voor Ajax 1. Zelfs als je Ajax als subtopper nu ziet dan is dat indrukwekkend. Zoveel 21 jarige hebben ook niet zoveel wedstrijden voort Utrecht of NEC gespeeld bijvoorbeeld.

16 maart 2024 om 13:55

Die 100 wedstrijden voor Ajax zeggen natuurlijk niet bijster veel. Die jongen speelt nu z'n tweede seizoen als basisspeler en maakt erg weinig indruk. Daarnaast wordt het al een stuk minder als je die 100 wedstrijden gaat afbreken in speelminuten. Dat zijn er zo'n 7000. Omgerekend dus zo'n 78 wedstrijden. Maar goed, ook niet geheel relevant.

Taylor haalt gewoon niet zo'n enorm hoog niveau voor zijn leeftijd. Dat zou geen probleem zijn als hij onwijs creatief was, maar dat is hij simpelweg niet. Ik kan goed geloven dat Taylor een leuke carriere gaat hebben, maar die gaat de basis van Oranje echt niet halen. Dat middenveld is nu al niet heel indrukwekkend, maar eigenlijk komt hij ook daar niet enigszins tussen, kwalitatief gezien.

16 maart 2024 om 14:22

Mijn punt was vooral dat het raar is om van alle voor Jong Oranje geselcteerde middenvelders Taylor als voorbeeld te nemen. Van degene die geselecteerd zijn is hij toch degene die het meest heeft laten zien.

Daarnaast vind ik het middenveld van Oranje in de breedte juist behoorlijk indrukwekkend momenteel. Toen Taylor werd opgeroepen was dat door gebrek aan beter. Sindsdien kloppen spelers als Wieffer, Timber, Schouten, Veerman, Koopmeiners en Reijnders nadrukkelijk op de deur terwijl Simons zich weer moeiteloos aan een niveau hoger heeft aangepast.

16 maart 2024 om 12:56

Ook omdat babadi op de bank zit bij psv dus nog weinig gezien

Hij noemt Taylor en Rensch i.c.m. een leuk elftal. Daar kan ik mij niets bij voorstellen. Wel een verliezend elftal. Al zijn er gelukkig ook talenten van andere clubs geselecteerd. Dus vertekend dat de uitkomst een beetje;-)).

16 maart 2024 om 11:36

Overdrijf toch niet zo joh. Zowel Rensch als Taylor hebben hun meerwaarde gehad voor Jong Oranje en horen gewoon ontegenzeggelijk bij de selectie van die ploeg. Sterker nog: het is vrij logisch dat spelers van dat kaliber in de basis staan in de huidige selectie.

16 maart 2024 om 12:05

Taylor zou bij PSV en Feyenoord heel weinig minuten maken. Babadi en Milambo hebben veel meer concurrentie en een hoger plafond.

16 maart 2024 om 12:16

Gaat er toch om dat de beste spelers (die niet ouder zijn dan 21) geselecteerd worden. Daar komen Rensch en Taylor voor in aanmerking in dit geval.

16 maart 2024 om 12:59

Dus als je ooit een meerwaarde heb gehad hoor je er dus bij te zitten. Nee zo werk het niet je moet presteren bij je club dan verdien je een uitnodiging. Deze 2 spelers horen nu niet opgeroepen te worden

16 maart 2024 om 13:00

Alle 4 horen ze niet in oranje babadi en milambo spelen te weinig het zijn invallers

16 maart 2024 om 14:12

Om Taylor even als voorbeeld te nemen: die was met 3 assists en 2 goals in iets meer dan 5 duels in totaal (tijdens de EK kwalificatieduel van afgelopen drie interlandperiodes aan het eind van 2023) misschien wel de belangrijkste man van Jong Oranje. Ga nou niet onzinnig zitten doen, het is gewoon doodnormaal dat die opgeroepen wordt. Als je dat niet inziet dan heb je gewoon een plaat voor je kop. Idem voor Rensch, of ken jij twee betere rechtsbacks in die leeftijdscategorie die op hoger niveau spelen dan hij? Nee, die hebben we niet in Nederland.

16 maart 2024 om 14:19

Nee anders gaan spelers denken ik hoef niet te presteren bij mijn club want ik zit er toch altijd bij.leg dat uit aan spelers die wel bij hun club presteren. Reiziger doet ook aan vriendjespolitiek dat is wel duidelijk

16 maart 2024 om 14:31

@crooswyker, even concreet.Gooijer en Rensch zijn letterlijk de enige twee spelers in de eredivisie met een Nederlands paspoort die jong genoeg zijn om opgeroepen te worden. Er speelt letterlijk geen andere rechtsback in de eredivisie van die leeftijd.

Heel gek ja. De hetze is gestart tegen die jongen omdat hij voor een bepaald ideaal stond. Alle moraalridders staan dan vooraan om hem te veroordelen zonder de waarheid te kennen en alle trainers gaan in polonaise achter de media aan.

Meneer heeft nauwelijks gespeeld tot begin februari. Vrij logisch dat hij er niet bij zit.

Reiziger lijkt de zoveelste door de KNVB opgeleide trainer die een broertje dood heeft aan creativiteit op 10. Lopen, lopen, lopen is het devies. De Dani de Wits, de Ekkelenkampen en tegenwoordig Taylor hebben overduidelijk de voorkeur aldaar..

Toch wel merkwaardig hoe hij dat middenveld indeelt. Daar zit toch totaal geen creativiteit in?! Zelfs al zou hij een goede reden hebben om Babadi thuis te laten, dan nog vind ik met name dat middenveld nogal merkwaardig geselecteerd. Regeer zit momenteel op de bank bij FC Twente en gaat waarschijnlijk pas volgend seizoen een basisplaats krijgen. Van Bommel vind ik niet eens een middenvelder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren