Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta kijkt over de grens en praat al met beoogde opvolger Steijn

Laatste update:

Gregg Berhalter moet Maurice Steijn opvolgen bij Sparta Rotterdam. ESPN meldt maandagavond op basis van bronnen dat de clubleiding reeds in gesprek is met de voormalig bondscoach van de Verenigde Staten over een samenwerking. De 49-jarige Berhalter is geen onbekende in Rotterdam, want tussen 1996 en 1998 stond de Amerikaan als speler onder contract bij Sparta.

Berhalter speelde in Nederland verder voor PEC Zwolle en SC Cambuur. De voormalig verdediger was tussen 2018 en 2022 als bondscoach verbonden aan de Verenigde Staten. Hij loodste Team USA op het WK in Qatar naar de achtste finale, waarin met 3-1 werd verloren van het Nederlands elftal. Berhalter was verder als trainer werkzaam bij LA Galaxy, Columbus Crew en het Zweedse Hammarby IF.

Berhalter moet Steijn gaan opvolgen bij Sparta.

De Amerikaanse voetbalbond startte begin dit jaar een onderzoek naar Berhalter, die als achttienjarige zijn toenmalige vriendin zou hebben geschopt. De beoogde nieuwe trainer van Sparta werd daar in maart van vrijgepleit, al gaf hij in een uitgebreide verklaring toe dat hij schuldig was aan huiselijk geweld in 1991. RTV Rijnmond voegt maandag toe dat ook de bij FC Twente vertrekkende Ron Jans in beeld zou zijn, al heeft die reeds aangegeven van een sabbatical te willen gaan genieten.

Steijn
Steijn stond vanaf medio 2021 voor de groep bij Sparta. In zijn eerste seizoen wist hij door een zeer sterke eindsprint degradatie uit de Eredivisie te voorkomen. In het tweede jaar verging het Sparta een stuk beter. De knappe zesde plaats leverde een ticket op voor de play-offs om Europees voetbal. Men reikte tot de finale, waarin na het 1-1 gelijkspel thuis zondag met 1-0 werd verloren van Twente.

Goede keuze van Sparta Rotterdam?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ironisch genoeg had ik de voormalig bondscoach van Amerika juist wel iets gevonden voor Ajax. De Verenigde Staten speelden, leuk, aanvallend en verzorgd, zoals dat bij Ajax zou passen.

12 juni 2023 om 20:36

Hij zou op de schaduwlijst van Feyenoord gestaan hebben als eventuele vervanger van Slot.

12 juni 2023 om 20:44

Slot had hem zelf volgens mij ook benoemd om in de gaten te houden en vond dat het ooit wel een opvolger van hem kon worden

12 juni 2023 om 21:13

Laat hem maar naar Sparta gaan dan, kunnen we 2 jaar lang kijken of het wat is en mag die dan Slot opvolgen. Klinkt als een plan

12 juni 2023 om 20:37

Internationale ervaring heeft hij ook

12 juni 2023 om 20:38

En bovendien nog kaal ook!

12 juni 2023 om 20:48

Gelukkig kan hij na Sparta nog direct een stap maken naar Ajax 😉

12 juni 2023 om 20:56

Heb je nu over de VS op het WK? En heb je die wedstrijd tegen Oranje niet gezien? VS die zich tegen een niet zo bijster goed Oranje als een mak lammetje naar de slachtbank liet leiden. Ik weet niet of dat aan de coach lag of aan de beperkte kwaliteit van de spelers. Maar vond dat nou niet echt een goed voorbeeld om deze coach aan te prijzen als trainer van Ajax...

Interessante optie. Had niet verwacht dat hij haalbaar is voor Sparta, maar wel tof dat ze het proberen. Daarnaast oud-speler van de club, dus dat geeft ook een extra dimensie

12 juni 2023 om 20:42

Doordat hij oudspeler is, eerder een grotere kans van slagen. Zou wel mooi zijn, nooit geweten dat hij voor Sparta heeft gespeeld.

Heel interessante optie. Mooi dat we zo ambitieus zijn. Ik ging eigenlijk al uit van Fred Grim.

12 juni 2023 om 23:05

Toen ik de kop las met zoektocht buiten de grenzen dacht ik aan Knutsen. Zou wel een stunt zijn.

Ik hoop dat hij Sparta naar een hoger niveau kan tillen (subtopper) Rotterdam is groot genoeg voor 2 grote clubs. Sparta heeft al één van de beste jeugdopleidingen van het land.

12 juni 2023 om 21:11

Dan zullen ze die samenwerking met Ajax rustig los moeten laten en zelf de vruchten gaan plukken van die jeugdopleiding

12 juni 2023 om 21:33

Die gaan ze juist uitbreiden

Zou ik een leuke keus vinden. Een man die bekend is met de club en bovendien al heel wat ervaring op niveau heeft opgedaan. Verbaas me trouwens dat ie pas 49 is, lijkt al een eeuwigheid geleden dat hij nog in Nederland voetbalde...

Mooie keuze voor Sparta, liet goed voetbal zien met team USA en had oog voor jong talent, Berhalter zou eigenlijk nog beter bij Ajax passen dan Steijn. Was ook tijdens het WK lovend over z'n tijd in Nederland en de manier van spelen.

Wat heerlijk dit. Dit zijn precies het soort verhaallijnen waarvoor je een club of competitie gaat volgen. Dit is voor mij echt een reden om Sparta te gaan volgen, want wat gaat deze Amerikaan er van brouwen? Voor mij is een van de redenen dat de PL zo veel leuker is, dat er uit allerlei plekken succesvolle coaches binnen gehengeld worden die het dan mogen gaan uitvechten.

In de Eredivisie haak ik juist af omdat het me niet interesseert of John van 't Schip of Kevin Hofland of Fred Grim of Ruud Brood of Gertjan Verbeek aan het roer staan. De namen lopen voor mij in elkaar over. Hebben deze coaches uberhaupt een identiteit?

Kortom, een uitstekende aanstelling al is het alleen maar voor het gevoel.

12 juni 2023 om 21:19

Berrhalter heeft wel echt een flinke tijd in Nederland gevoetbald dus heel exotisch is het ook weer niet

Dat lijkt mij niet verkeerd voor Sparta, ienand die jarenlang bondscoach is geweest van de VS, dat is toch wat anders dan een trainer die veelal in de keuken kampioen divisie actief is geweest.

Heitinga niet iets voor Sparta???

Zou Louis niet nog een jaartje Sparta willen doen? Sparta is zijn club, Truus lekker terug in Rotterdam zie alleen maar pluspunten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren