Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spaanse media staan stil bij déjà vu Frenkie de Jong naar Ajax-periode

Laatste update:

Frenkie de Jong beleefde woensdagavond een déjà vu in de Champions League-wedstrijd tussen Juventus en Barcelona (0-2). De Nederlander en Miralem Pjanic waren in de eerste helft de controleurs in het 4-2-3-1-systeem van Ronald Koeman, maar de geblesseerde Ronald Araújo moest in de rust vervangen worden door Sergio Busquets en De Jong zakte een linie terug. Hij stond zodoende voor het eerst in Spaanse dienst op de positie waar hij bij Ajax door Marcel Keizer en later Erik ten Hag regelmatig werd gebruikt. De rol van inschuivende verdediger genoot destijds niet zijn voorkeur. In Spanje is men desondanks over het algemeen positiever over zijn optreden als compagnon van Clément Lenglet dan als controleur op het middenrif.

“De Jong speelde geen goede eerste helft”, begon Sport, dat de Nederlander desalniettemin een zeven uitdeelde. Alleen Pedri, een acht, en Lionel Messi, een negen, kregen een hogere beoordeling van de Catalaanse sportkrant. “De Nederlander kwam niet veel in het spel voor en zijn bijdrages waren minimaal. Het lijkt erop dat het systeem met twee controleurs toch niet zijn ding is. Er moet méér van De Jong worden gevraagd. Na de onderbreking speelde hij centraal in de verdediging, waar hij, met zijn panoramische spelinzicht en zijn tactische intelligentie een uiterst complete wedstrijd speelde.”

Ook Marca zag een De Jong met twee gezichten. “De Nederlandse middenvelder is een van de weinige voetballers die niet uit het basiselftal verdwijnt. In elk van de zeven duels dit seizoen verscheen hij aan het startsignaal. In de eerste helft maakte De Jong juiste keuzes en zorgde hij voor verticaliteit in het spel van Barcelona, maar slechts bij vlagen. Nog steeds wachten we op de beste versie van De Jong. In de tweede helft zakte hij door blessure van Araújo een linie terug en stond hij centraal achterin. Op die positie stond hij ook een enkele keer bij Ajax. Hij voldeed daar aan de verwachtingen.”

Ousmane Dembélé is back baby! Een geweldig afstandsschot (met enig geluk, dat wel!)

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 28 oktober 2020

“De Jong was de as van het spel van Barcelona”, klonk het lovend bij Mundo Deportivo. “Hij bereikte de aanvallers vaak met één keer raken. Na de blessure van Araújo moest hij een linie terugzakken, een positie die hij bij Ajax al eens eerder had ingevuld.” Daar was ElDesmarque, dat de Oranje-international een vijf uitdeelde, wellicht niet van op de hoogte. “De Jong was onzichtbaar. Zijn eerste helft op het middenveld was zeer slecht en in de tweede helft werd hij ‘gered’ omdat hij op een ongebruikelijke positie stond. Centraal achterin. Er moet nog veel gebeuren wil hij de voetballer worden waar iedereen op zit te wachten.” Alleen Miralem Pjanic scoorde lager: een vier.

“Het woord veelzijdigheid schiet tekort om De Jong samen te vatten”, benadrukte AS op zijn beurt. “In de eerste helft speelde hij als controleur en in de tweede helft als centrale verdediger, na het uitvallen van Araújo. Hij scoorde op beide posities een ruime voldoende.” El Periódico deelde de Nederlander een zes uit. Geen al te hoge beoordeling, maar aan de andere kant kregen alleen Messi, Ousmane Dembélé (beiden een zeven) en Pedri (een acht) een hogere beoordeling. “Koeman vertrouwde op De Jong als centrale verdediger op basis van zijn wedstrijden bij Ajax op die positie. Het team zette qua onzekerheid een stap achteruit, maar de aanvallers van Barcelona allerminst. Het veld werd groter en het team van Koeman kon gevaarlijke counteraanvallen opzetten”, schreef een van de meest gelezen dagbladen van Catalonië.

Ook El Pais staat in enkele passages van het wedstrijdverslag stil bij de rol die De Jong onder Koeman invult. “Messi en De Jong krijgen geen rust omdat Koeman van mening is dat beiden de pilaren zijn waarop het 4-2-3-1-systeem is gebouwd.” Dat De Jong na rust de positie van de geblesseerde Araújo moest innemen en Busquets onverwachts moest invallen, zegt volgens de kwaliteitskrant veel ‘over de gebrekkige selectie die de opgestapte directie aan Koeman heeft nagelaten’. “Barcelona verloor aan verticaliteit maar won aan balbezit en controle van de wedstrijd. Balbezit was een must om aan zelfvertrouwen te winnen na de onzekerheid over de wisselingen in de defensie. De spelers waren veel met De Jong bezig. Juventus zocht immers voortdurend de ruimte achter De Jong op.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij moet ook wat meer doen in mijn ogen. Daarmee bedoel ik niet dom rond gaan rennen, maar ik zie zo vaak dat hij een eenvoudig balletje speelt op zijn eigen helft en daarna er een beetje achteraan sloft. Het wordt daardoor zo statisch en vaak is de enige optie om de bal weer terug te spelen. Dat is overigens niet alleen het probleem van de Jong, maar van veel meer spelers bij Barcelona. Overigens moet ik zeggen dat Barcelona een prima tweede helft speelde.

Frenkie is net zo wisselvallig als Depay. Vervelend voor Oranje want dit zijn wel twee van onze beste spelers

29 oktober 2020 om 03:49

Geef die jongen wat tijd. Nieuwe trainer met een nieuw systeem. Hij speelt veel bij barca en is nog jong. Stabiliteit komt denk ik nog wel

29 oktober 2020 om 08:10

In oranje lijkt hij veel vaker goed te spelen. In barca is die de meeste wedstrijden onzichtbaar. Snap niet wat dat is met hem, ik had wel beter verwacht. En dan heb ik het niet eens over goals en assists he want dat verwacht ik niet van hem

29 oktober 2020 om 09:15

Snap het ook niet. Klinkt misschien een beetje onnozel alleen lijkt het soms alsof het ook met motivatie te maken heeft als je ziet hoe hij over het veld sjokt. Bij Ajax en het Nederlands elftal ligt denk ik zijn hart en heeft hij ook een veel bepalendere rol. Blijft jammer die salarissen in het buitenland

29 oktober 2020 om 11:11

Zou het oprecht vreemd vinden als het aan zijn hart ligt. Zelf zat hij in de media te zeggen dat hij graag naar barca wilde en dat messi zijn favoriete speler was etc etc. Ook hoe zijn vader op de transfer reageerde leek het alsof zijn droom uit kwam.

29 oktober 2020 om 12:13

@bf1994 ik ook voor een speler met zijn kwaliteiten. hij kan natuurlijk geweldig voetballen maar soms mis ik een beetje gif in zijn spel

29 oktober 2020 om 08:55

Tegelijkertijd is zijn ondergrens gewoon hartstikke hoog. Lijken me andere spelers waar de zorgen groter over zijn

29 oktober 2020 om 09:15

Alleen speelt Frenkie weleens een 5 of 6 en Depay verandert gelijk in koning balverlies waardoor hij regelmatig een 3 speelt. De ondergrens van Depay ligt veel lager

29 oktober 2020 om 12:15

Mee eens al is het voor een aanvaller natuurlijk ook moeilijker als voor een controlerende middenvelder maar Depay zijn ondergrens Ligt idd hoger

29 oktober 2020 om 10:58

Frenkie blinkt uit als er druk op hem wordt gezet. Dan kan hij ruimte creëren. Echter als je bij barca speelt spelen heel veel teams defensief met weinig druk. Dan worden de ruimtes kleiner en daar heeft frenkie moeite mee

29 oktober 2020 om 11:21

Niet geheel mee eens. De Jong speelt momenteel in een vrij matig Barcelona en er is totaal geen balans op het middenveld. Als je dan nog op zoek bent naar de vorm is dat gewoon lastig. Memphis is eigenlijk onder alle omstandigheden wisselvallig, hoe de ploeg ook rendeert. Bij De Jong zijn het naar mijn mening de omstandigheden waarom hij wisselvallig speelt bij Barcelona, bij Memphis is het een structureel mentaal dingetje waar hij zich niet overheen lijkt te kunnen zetten.

29 oktober 2020 om 12:17

Maar dat probleem heeft Depay in Oranje ook een beetje. hij heeft veel te weinig aanvoer omdat we geen creativiteit in het elftal hebben. Bij Lyon doet hij het beter

29 oktober 2020 om 15:40

Doet hij het nou echt zoveel beter dan? Hij trapt er een paar in tegen degradatiekandidaten en middenmoters uit de Ligue 1, ook niet de sterkste competitie. Niets ten nadele van Memphis verder hoor, maar die jongen is z'n hele carriere al wisselvallig. Dat heeft niet echt iets met aanvoer te maken. Het verschil tussen een goede en een slechte wedstrijd is bij Memphis gewoon veel te groot.

29 oktober 2020 om 12:23

Frenkie is geen speler die een 8 of 9 moet halen altijd. Hij moet gewoon zijn wedstrijd spelen. En we moeten vooral niet meer maken van hem dan hij is. Dat werkt alleen maar averechts en de verwachtingen zijn dan veel te hoog en dat stelt altijd teleur. Gewoon een prima voetballer en doet zijn werk goed.

29 oktober 2020 om 13:03

Toch denk ik dat mensen iets extra's verwachten van een speler van 80 miljoen

29 oktober 2020 om 13:45

Die transferprijs heeft hij niet op zijn hoofd geplakt. Hij zal nog zeker groeien in zijn spel, en wie weet kan hij de leider op het middenveld worden. Maar dat gaat niet zomaar vanzelf. Eerst moet die Busquets uit het elftal, Frenkie op zijn plek en veel wedstrijden laten spelen.

29 oktober 2020 om 15:01

Klopt maar Neymar, Maguire en Joao Felix worden ook beoordeeld op hun transferbedrag dus dan geldt dat natuurlijk ook voor Frenkie

29 oktober 2020 om 17:22

Rare redenering, Japie. Jij bent slimmer dan dat.

29 oktober 2020 om 18:37

@millonario maar wat is er zo raar aan die redenering dan? natuurlijk kiest een speler niet hoe duur hij kost maar mensen kijken toch altijd naar het transferbedrag en hoe dat in verhouding ligt met de prestaties van een speler?

29 oktober 2020 om 14:16

Jij vindt Depay tot de beste spelers van NL 11-tal behoren? Wellicht als hij net als in zijn PSV tijd op links gaat spelen en meer diepte in zijn spel brengt anders is het een speler die ervoor zorgt dat er voorin geen aanspeelpunt in de spits is.

29 oktober 2020 om 15:02

We hebben hem toch allemaal onder Koeman zien excelleren. Toen was hij met afstand onze meest bepalend speler en nam hij zowat al onze goals voor zijn rekening, ook tegen de toplanden

29 oktober 2020 om 15:13

Je bedoelt dat hij toen iets boven zichzelf uitsteeg. Begrijp mij niet verkeerd. Ik vind het een goede voetballer, maar dan moet hij wel gebruikt worden zoals in zijn PSV tijd. Anders heb je geen aanspeelpunt in de 16, waardoor de kwaliteiten van Wijnaldum en ook Dvdb niet tot uiting komen. Met als gevolg dat we eigenlijk bar weinig voorin creëren.

29 oktober 2020 om 18:50

dat kan maar dan kan je ook zeggen dat Frenkie in dat CL jaar bij Ajax boven zichzelf uitsteeg want daarna was het ook niet heel indrukwekkend meer

29 oktober 2020 om 21:19

Zou kunnen, maar ik zie meer voetbal intelligentie bij De Jong dan bij Depay. Die loopt steeds uit positie, omdat hij zo nodig als prima donna overal loopt te zwerven, waardoor hij niet staat waar hij moet staan. En dat vind ik echt bagger. Vind zelf dat De jong ook te vroeg weg is gegaan bij Ajax. Maar tegenwoordig willen ze niet meer wachten tot ze 24 zijn. Dan nog zie ik De Jong als hij goed speelt de rest van het team sterker maken. Dat gevoel heb ik nou nooit bij Depay. We lopen altijd te klagen over Wijnaldum en Dvdb, maar die hebben ook geen spits voor zich waar ze wat aan hebben. Een tyoe als Tadic in dat geweldige jaar zou voor hen perfect zijn. Ik denk echt dat je dan hun kwaliteiten wel er uit ziet komen. Daarnaast vond ik De ligt in dat Ajax jaar veel belangrijker dan de Jong.

29 oktober 2020 om 15:46

Ik vind de De Jong totaal niet wisselvallig. Hij is niet altijd even dominant aanwezig, maar hij scoort wel altijd een voldoende. Hij mag zeker meer zijn stempel gaan drukken op het spel, maar dat komt ook een beetje met vertrouwen. Bij Barcelona heb je een aantal spelers lopen die enorm dominant zijn in de groep met Pique, Messi en Busquets en die eisen alle ballen op en bepalen wat er gebeurd. Suarez heeft zichzelf daar destijds op basis van zijn prestaties bij geplaatst en dat moet De Jong ook doen, dan komt die dominantie op het veld vanzelf.

Vond Frenkie gister zowel de eerste als tweede helft prima spelen. Geen uitblinker, maar gewoon prima. Mensen verwachten dat hij elke wedstrijd de beste moet zijn. Hij speelt in dienst van het elftal en is soms nog wat zoekende. Niet gek als je nog zo jong ben.

29 oktober 2020 om 13:05

Hij speelde een prima wedstrijd en begint een van de vaste mannen te worden bij Barcelona. Hij speelt het hele seizoen, met een enkele uitzondering, heel goed. Gaat nooit door een ondergrens heen. Achterin gisteren in de tweede helft, deed me wat wat denken aan een PSV-Ajax eerder, De Jong en Blind als hart van de verdediging. Daar had Luc de Jong geen moeite mee.

29 oktober 2020 om 16:07

Frenkie kan je in principe prima centraal achterin zetten, als de opbouwer en inschuivende man. Maar je moet er wel een pure verdediger/mandekker naast zetten. Blind is dat zeker niet, en ik vind ook Lenglet dat niet hebben. Maar ik denk dat hij met bijvoorbeeld een van Dijk wel een uitstekend koppel zou vormen.

Je kan ook niet iedere wedstrijd uitblinken. Als je je taken maar uitvoert. Daarnaast heeft ie nog steeds niet de ruimte gevonden om in zijn favoriete spel te komen. Het spel van De Jong is ook wel vrij specifiek, dat moet ook passen in een team.

29 oktober 2020 om 11:24

Ik vind het sowieso een hele slechte keuze van Koeman om De Jong en Busquets samen te laten spelen. Dat liep vorig jaar al niet lekker en dit jaar werkt het eigenlijk nog slechter tot nog toe.

29 oktober 2020 om 13:13

Ik verbaas mij voor alle excuses die er voor Frenkie zijn, plek, club, team, wat het ook is het ligt nooit aan hemzelf. Hij heeft een vrij hoge piek alleen die haalt hij niet zo heel vaak, nu is zijn ondergrens niet zo heel laag, dus hij haalt altijd wel een 5 of een 6, maar denk dat het vanuit Barcelona gezien toch niet zo'n hele goede aankoop is gezien de prijs.

29 oktober 2020 om 14:03

Snap niet dat mensen zoveel kritiek hebben op Frenkie. Iedereen weet dat hij op '6' op zijn best is. Als er een speler naast hem staat zoals Busquets moet je er ook een klik mee hebben en de ruimte hebben om je eigen spel te spelen. Er zijn zat voorbeelden dat twee top spelers op een of andere manier niet altijd lekker klikken. Het zijn geen excuses, maar waarnemingen die gedaan worden op basis van zijn spel en prestaties.

29 oktober 2020 om 14:18

Tja mijn waarneming is dat hij niet zo heel goed is bij Barcelona, wat ik al typte hoge pieken, maar helaas niet zo heel vaak, als hij volgens jou alleen op 6 kan voetballen is die veel te beperkt om een wereldvoetballer genoemd te kunnen worden

29 oktober 2020 om 16:49

Nou ja, Wandering, je weet wat je koopt als je Frenkie koopt, toch? Zowel bij Ajax als in Oranje doet ie het uitstekend. Bij Barca iets minder. Dat ligt uiteraard aan hem, maar ook hoe de spelers om hem heen voetballen. Kun je een speler in zijn kracht zetten, of moet die speler zich teveel aanpassen wat ten koste gaat van zijn kwaliteit. Dus de waarheid ligt in het midden.

Ousmane Dembele moet basis. Is de enige samen met Messi en Fati die vooruit durft te voetballen. Natuurlijk heeft hij balverlies, het is een sierlijke aanvaller. We klagen over Griezmann omdat hij niets toevoegt, maar ook over Dembele omdat hij dat wel doet? Stop is met het bashen van die jongen (Sierd).

Ik vind dat Frenkie de laatste paar maanden erg flets speelt (op een paar wedstrijden na). Ben groot fan van hem maar hij moet echt veel meer kunnen brengen gezien zijn kwaliteiten. Het lijkt wel alsof hij door iets geremd wordt? Misschien een gebrek aan zelfvertrouwen of geen fouten durven te maken?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren