Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spaanse media raken onder indruk: ‘Naci Ünüvar, de ster van Ajax’

Laatste update:

Het nieuwe Estadi Johan Cruijff werd dinsdagavond ingewijd door de hoogste juniorenteams van Barcelona en Ajax, de clubs waarmee wijlen Johan Cruijff zijn grootste successen vierde. Naci Ünüvar vestigde in de ontmoeting alle aandacht op zich door beide treffers voor zijn rekening te nemen. De pas net zestien jaar geworden spelmaker schoot het Ajax Onder-19 van John Heitinga nog voor rust op 0-1 en in de tweede helft stifte hij het leer vanuit een moeilijke hoek heerlijk tegen de touwen: 0-2.

De media in Spanje schrijven woensdag niet alleen over de mooie avond in het gloednieuwe onderkomen, de thuishaven van Barcelona B en het vrouwenelftal, maar ook over de verrichtingen van Ünüvar tegen de ploeg van Victor Valdés. “Naci Ünüvar, de ster van Ajax”, zo schrijft Mundo Deportivo. “Barcelona had de eer om het stadion te openen en Ajax was de best mogelijke tegenstander, onder leiding van een sublieme Ünüvar.”

“Het was niet alleen de dag van wijlen Johan Cruijff maar ook van Ünüvar, die niet alleen de score opende maar ook de einstand bepaalde door de toeschouwers te trakteren op een stift met veel gevoel.” Sport voorziet een mooie toekomst voor Ünüvar. “De jongste doelpuntenmaker aller tijden in de UEFA Youth League laat met zijn doblete tegen Barcelona zien dat Ajax mogelijk over een paar jaar een nieuwe sterspeler in huis heeft.”

“We zijn verplicht om zijn naam te noteren en zijn ontwikkeling in de gaten te houden. Cruijff zou ongetwijfeld weg zijn geweest van Ünüvar.” Ook AS schrijft dat Cruijff genoten zou hebben van het duel tussen zijn ex-werkgevers en ‘de voorstelling van Ünüvar in de stad waar hij vele successen vierde’. Het Catalaanse Esport3 is eveneens onder de indruk van ‘de souplesse waarmee Naci Ünüvar zich over het veld bewoog’. “Barcelona en Ajax hielden elkaar in evenwicht, maar de klasse van Ünüvar was doorslaggevend.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oh nee, afblijven! Naci is van ons! 1 van de mooiste spelers die ikzelf heb zien spelen in de jeugd. Absolute parel van de opleiding op het moment.

28 augustus 2019 om 08:25

Ik volg de jeugd van een afstandje en kijk op youtube enkel de samenvattingen van de jeugdspelers terug maar die Unuvar is wel een enorme klasbak. Speelt al een tijdje in oudere elftallen maar weet zich toch telkens tot de beste van het elftal te vechten. Lichtvoetig, tweebenig alleen een beetje aan de kleine kant. Grootste talent sinds Nouri.

28 augustus 2019 om 08:30

Eigenlijk zou Ajax hem dit seizoen een paar keer in de wedstrijdselectie moeten opnemen en wellicht een keer zijn debuut gunnen als je er al 3-0 voorstaat. Gewoon om het grootste talent van de jeugdopleiding te laten zien dat een doorbraak zeer reëel is bij Ajax. Dan zal die niet eens denken aan een vertrek naar het buitenland.

28 augustus 2019 om 08:37

Dat hebben ze vorig seizoen bij Gravenberch al gedaan. In de beker en ook uit bij PSV (alhoewel dat een beetje een vreemde wissel was).

28 augustus 2019 om 09:17

En natuurlijk ook niet vergeten jongens als De Ligt en Kluivert die al jong de kans kregen. Al is Justin natuurlijk wel weer snel vertrokken naar het buitenland.

28 augustus 2019 om 09:32

Normaal had ik dat ook gezegd, maar mij Unuvar is dat niet het geval. Die jongen heeft een beetje hetzelfde als Nouri had. Beiden echt maar 1 droom en dat was spelen bij Ajax 1 en zich bewijzen in Ajax 1. Zijn vader is ook nog eens de zaakwaarnemer van Unuvar, een extreem groot fan van Ajax.

28 augustus 2019 om 12:48

Dat was bij 3-0 achter volgens mij. Dat bedoelt Lucas waarschijnlijk niet.

28 augustus 2019 om 14:38

Lucas1234 : ik ben het daar volledig mee eens. Bij wat blessures lekker op de bank zetten en wanneer het moment dat toe laat lekker laten invallen. Zo laat je zo’n jongen ook geloven in een toekomst bij Ajax1.

28 augustus 2019 om 10:27

Klopt, alleen dan moet Ajax 1 wel meer gebruik maken van talent en niet alleen maar kopen. Gravenberch en Brobbey komen er momenteel maar moeilijk doorheen bijvoorbeeld.

Het enige en beste wapen dat Ajax heeft ten overname van talent is dat we talenten meer perspectief kunnen bieden om door te breken in Ajax 1. Plan Cruijff is niet meer en dat beginnen we langzaam te merken.

Unuvar kan komende zomer wat mij betreft al met Ajax 1 mee, moet dit jaar dus al een beetje ruiken aan het eerste.

28 augustus 2019 om 13:37

Jezus. Gravenberch en Brobbey zijn beiden 17.. Verwacht je echt dat die jongens het eerste al halen met een Tadic in de spits? Gravenberch is nog veel te nonchalant en loopt erbij als een prima Donna.

16 jaar.. Deze jongen wordt heel groot heb ik het gevoel. Volgend jaar aansluiten bij de selectie.

28 augustus 2019 om 08:24

Precies. Zijn leeftijd doet er in geheel dan ook niet toe. Toptalentje die Ūnüvar en Ajax moet m naar het 1e brengen volgend seizoen.

28 augustus 2019 om 08:36

Ja echt. En n contract tot 2028 laten tekenen. Koeman moet m in de voorselectie opnemen. Niet weg voor minder dan 150 milj. ...toekomstige voetballer vh jaar. .....ðÿ˜‰

Jammer dat die spaansemedia nu dus ook weet wat wij in Amsterdam al een tijdje weten. Denk dat hij volgend jaar al debuteert dan speelt hij net als Mathijs hooguit 2 jaar in Ajax een en zijn we hem op 19 jaar dus al kwijt...er zou toch iets van bescherming moeten komen voor clubs met dir soort zelf opgeleide spelers zodat hij tot 22 minimaal bij ons moet spelen maar dat is een utopie! Hopen dat Ajax hem een mooi contract geeft en we hiervoor wel de 100 miljoen kunnen aantikken!

28 augustus 2019 om 09:04

Grappig is dat als die regel wordt ingevoerd, Frenkie de Jong nooit bij jullie had gespeeld.

28 augustus 2019 om 09:40

Inderdaad Boris het is preken voor eigen parochie. Zo werkt de marktwerking in de voetballerij nou eenmaal. Ajax is kapitaal krachtig maar kan qua salarissen nooit mee met de PL clubs bijvoorbeeld. Daarom moet je het slimmer aanpakken en die jongens de bij Ajax goede perspectieven bieden dmv de beste jeugdopleiding en begeleiding en een reële kans om te debuteren in het eerste elftal.
Soms verlies je geweldige talenten als Redan of Fosu Mesah maar soms kun je ze ook aantrekken zoals Frenkie of Eriksen.

28 augustus 2019 om 10:09

Ajax rooft zelf vrij agressief andere jeugdopleidingen leeg. Een van de redenen dat die teams nu zo goed zijn. Beetje merkwaardig dat je bij vertrekkende jeugd dan ineens boter op je hoofd hebt.

Hopelijk gaat deze jongen een mooie toekomst te gemoet. 16 jaar en zich zelf zo presenteren tussen en tegen die oudere gasten , mooi hoor

Niet verrassend! Dit is de speler die -eigenlijk- in de voetstappen van Appie moet stappen. Deze jongen kan zo ontzettend goed voetballen. Een speler met techniek in zijn kleine teen waar ik alleen maar van kan dromen!

Mooi gegeven dat Ajax twee nog zo jonge talenten voor grof geld naar Europese topclubs brengt terwijl er al weer nieuwe pareltjes zich aandienen.

Unuvar was volgens mij maar een paar uur de jongste doelpuntenmaker in de Youth League, is dat niet een Fransman nu?

28 augustus 2019 om 09:36

Haha hij was welgeteld 2 minuten. Rayan Cherki een ander bizar groot talent van Lyon scoorde in dezelfde ronde op dezelfde dag, alleen die is nog 1 maand jonger dan Naci. Wel mooi dat die 2 die titel op hun naam hebben (gehad), want zijn in mijn ogen wel 2 van de grootste '03 talenten van minimaal Europa.

28 augustus 2019 om 09:42

Toevallig had ik die YL wedstrijd tegen Lyon live gekeken vorig seizoen. Die Cherki is echt een belachelijk groot talent. Die is z'n leeftijdsgenoten heel ver vooruit.

28 augustus 2019 om 10:38

Jaa ik vind Unuvar de betere speler qua techniek en rendement, maar Cherki heeft meer snelheid en is fysiek al veel verder dan Unuvar.

28 augustus 2019 om 11:48

Paar minuten, brak record brak record van Gravenberch dmv een penalty, minuten later scoorde Cherki van Lyon die nog iets jonger is. Die heeft dat record nu. Prachtige speler, Real Madrid en Man U waren heel geïnteresseerd in hem nog.

Zitten paar mooie spelers in dit elftal van Ajax. Ze hoeven niet te wanhopen qua eigen jeugd, maar ben toch benieuwd hoe dat zich gaan ontwikkelen met het oog op die enorme oorlogskas waardoor er ook de nodige aankopen zullen worden gedaan.

Barcelona heeft de hele opleiding naar de klote geholpen. Daar stroomt niks meer uit door van niveau Busquets, Iniesta, Messi of Pique.

28 augustus 2019 om 10:30

De kunst is om simpelweg de opleiding te blijven gebruiken, spelers als Unuvar maar ook Gravenberch kun je niet als directe versterking kopen, enkel opleiden als Ajax zijnde. Meer kans geven, Ten Hag geeft te vaak de voorkeur aan de Kristensens en Labyads van deze wereld.

28 augustus 2019 om 11:22

Dat is inherent aan aankoopbeleid. Ervaring kun je kopen, talent is vaak de dupe daarvan. Ben daarom ook wel benieuwd hoe zich dat bij Ajax gaat ontwikkelen. Begreep dat er best wat spelers Ajax hebben afgepist deze zomer omdat er weinig uitzicht is op speeltijd in het eerste. Dan gaan spelers liever naar een AZ, Utrecht of Willem 2 dan in de keukenkampioen divisie met Jong Ajax spelen.

Maar hopen dan dat Ten Hag en co hem gaandeweg het seizoen het idee gaan geven dat er mogelijkheden voor hem gaan komen. Als jeugdspelers en vooral hun zaakwaarnemer tegenwoordig maar half denken dat een speler te weinig kansen krijgt gaat de zaakwaarnemer de boer op en heeft zo een andere club. Ik weet wel, tot nu toe zijn de meeste van dat soort 'moves' niet bepaald succesvol gebleken voor zo'n jeugdspeler, maar ik zou als ik Ajax was toch íets zuiniger zijn op talenten.

Gelukkig heeft hij een contract tot medio 2022 dus Ajax kan bij wijze van spreken ieder bedrag voor hem vragen voor een talent dat nog niet 1 wedstrijd in het eerste heeft gespeeld.

Als je als aanvallende speler érgens niet naar toe moet willen dan is het wel Barcelona.
Ze hadden al Suarez, Rafinha, Messi, Dembele en Perez. Daar is Griezmann bij gekomen en komt waarschijnlijk Neymar ook nog bij. De boel is daar dus volledig dichtgeslibt. Wellicht komt Unuvar komend seizoen bij Ajax al aan wat speelminuten. Ik denk dat hij daar veel meer aan heeft dan in Barcelona B spelen. Hij heeft nog tijd zat om te gaan cashen, maar kan op dit moment veel beter goed naar zijn ontwikkeling als voetballer kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren