Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spaanse media oordelen hard over Frenkie de Jong na declassering door Girona

Laatste update:

De Spaanse kranten oordelen hard over onder meer Frenkie de Jong na de nederlaag van FC Barcelona tegen Girona. De Catalanen verloren de topper zondagavond met 2-4 en zagen de achterstand op de verrassende koploper van LaLiga daardoor oplopen tot zeven punten.

Mundo Deportivo is een van de kranten die kritiek uit op De Jong. De middenvelder wist Barça in het topduel niet bij de hand te nemen. Zijn optreden wordt zelfs ‘smakeloos’ genoemd. “Hoewel hij in de tweede helft wat meer initiatief wilde nemen, verspeelde hij te veel tijd aan te doorzichtige oplossingen, alsof de helft van de tegenstander verboden terrein voor hem was.”

Ook uit de krant kritiek op Robert Lewandowski, die stand na twintig minuten spelen weer in evenwicht bracht, maar in de slotminuten wedstrijd naliet om uit een vrije kopkans de 3-3 voor zijn rekening te nemen.

“De Poolse aanvaller faalde toen zijn ploeg hem het meeste nodig had. Ja, Barcelona kwam via Lewandowski op gelijke hoogte, maar na dat moment liet hij een slechte en onherkenbare versie van zichzelf zien. Lewandowski had de wedstrijd kunnen beslissen.”

Sport vond De Jong eveneens teleurstellen en beoordeelt het optreden van de Oranje-international tegen Girona met het rapportcijfer 5. “De Jong was wanhopig. Toen hij drukzette, deed niemand mee.” Marca geeft de controleur hetzelfde cijfer: “Hij staat niet ter discussie in de basiself van Xavi en is normaliter de perfectie zelve, maar hij was tegen Girona niet precies genoeg.”

De Jong stak de hand in eigen boezem na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Girona. “Het is onze eigen schuld”, concludeerde hij bij DAZN. “We hebben niet het niveau gehaald dat we moeten halen.”

“We zijn gewoon niet scherp geweest aan de bal. En vooral ikzelf niet.” De Jong erkende vervolgens dat de huidige achterstand van zeven punten op koploper Girona veel is. “Maar we verkeren niet in crisis. We hebben nog veel wedstrijden te gaan en zijn nog niet eens halverwege. Maar dit is zeker teleurstellend. Er zijn een hoop dingen die we moeten verbeteren en dan zien we wel of we ons terug kunnen knokken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Ik vond Frenkie niet eens zo slecht spelen, maar het hele team kon gewoon niet omgaan met de snelle tegenaanvallen van Girona. Blind speelde een prima pot op te late sliding (gele kaart) na.
Erg knap hoe hij het zo goed doet bij de koploper van Spanje, na elk jaar zoveel kritiek te krijgen.

Ik zie Barca de achterstand niet goed maken met het huidige team. Ze missen echt een creatieve nr.10 die eens iets speciaals of verrassends doet. Snel een versterking halen in de winterstop, anders zie ik Real of Girona (of zelfs Atletico) wel kampioen worden

11 december 2023 om 10:47

Wat gun ik het Blind zeg.. wordt al zijn hele carrière afgeschreven terwijl hij echt wel een sublieme voetballer is in bepaalde aspecten. Dit zou de kroon spannen.

11 december 2023 om 11:47

Toch hadden mensen vooral commentaar op zijn snelheid en hoe hij de linksback positie invult. Die kritiek was ook terecht. Zijn voetballende kwaliteiten werden door iedereen gezien.
Hij wordt nu ingezet op een positie waar zijn kwaliteiten volledig worden benut.

Verder mooi voor hem. Denk dat Real Madrid uiteindelijk kampoien wordt, maar Girona heeft nu al een enorm mooi seizoen.

11 december 2023 om 11:48

Zijn hele carrière kritiek is volkomen onzin. Blind wordt helemaal niet zijn gehele carrière afgeschreven, anders wordt je geen speler van het jaar en beland je ook niet bij Man.utd. Blind heeft heel veel waardering gehad in het centrum en als verdedigende middenvelder in zijn begin jaren bij Ajax en de eerste jaren na zijn comeback. Als LB deed hij zijn ding, maar kreeg hij pas de laatste jaren heel veel kritiek. Hij kon het verdedigend niet aan en al helemaal niet op snelheid.

Bij Ajax was de laatste jaren de kritiek ook terecht. Komt ook dat bij Ajax heel veel ruimte achter de verdediging ligt. Bij Girona speelt hij veel meer in en rondom de 16. Blind ziet en leest het spelletje wel, dus dat kan hij bij uitstek, en zijn opbouwende kwaliteiten komen dan ook beter tot zijn recht. Maar hij komt mega snelheid tekort en daarom niet meer geschikt voor de Hollandse school.

11 december 2023 om 12:15

@FR010FRDAM hij wordt al jaren bekritiseerd en wordt toch telkens weer opgesteld. Behalve bij Schreuder…. En in het 1/2 jaar daarna bij Bayern. Bij Bayern is dat om verschillende redenen niet vreemd maar dat Schreuder hem afschreef en 80% van Nederland over hem heen viel is nu wel bewezen onzin. Als je Blind goed gebruikt kan die ook nu nog, erg waardevol zijn. Maar Schreuder en de mensen hier snappen niet dat voetbal een teamsport is en je een speler moet beoordelen op het volledige plaatje voor het team. Toen Blind niet meer in de verdediging stond was opbouwen in eens een heel groot probleem. Vanaf dat Blind weg is gegaan is het niveau van de wedstrijden niet meer beter geworden…Zou het kunnen dat die gatenkaas bij Ajax niet op het conto van Blind terecht moet komen??? Natuurlijk heeft Blind zijn gebreken maar die heeft elke speler. Als je Messi in zijn prime als CV op had gesteld was hij ook een prutser geweest. Feit is dat Blind wekelijks laat zien dat hij nog altijd heel waardevol kan zijn. Maar hier zitten er nog altijd hele grote groepen mensen die dat niet willen toegeven.

11 december 2023 om 15:57

@FR

Dat is niet waar. Maakt niet uit waar Blind stond, linksback of centraal, de meesten hadden er een mening over.

11 december 2023 om 15:59

Eerst zeikt iedereen jarenlang Blind af. Dan doet hij het goed bij Girona en moet je weer lezen dat Blind helemaal niet zo werd bekritiseerd. Blind werd al bekritiseerd vanaf dag 1 bij Ajax, zowel door ajacieden als door supporters van andere clubs, ook vanwege zijn vader. Blind was de laatste jaren inderdaad niet de sneltste op linksback. Nou, nu hebben we het tegenovergestelde: twee linksbacks die niets kunnen behalve snel rennen. En dan zie je opeens hoe overrated snelheid is, alleen maar omdat dat iets is wat we allemaal meteen zien. Nu ziet iedereen opeens zijn voetballende kwaliteiten wel, in de jaren bij Ajax heb ik regelmatig moeten lezen dat zelfs zijn passing niet zo bijzonder was, die assist op Van Persie zou een uitschieter zijn geweest. Ach ja, eindstand, Blind verdient alle geluk bij Girona.

11 december 2023 om 16:01

@4fredondo

Nee, Blind heeft altijd kritiek gekregen maakt niet uit waar hij speelde of welke positie. Ik kan me werkelijk enkel 1-2 jaar herinneren dat dat standaard argument niet werd gebruikt.

Girona speelt ook totaal geen systeem die Blind zou moeten helpen en het systeem is letterlijk gebaseerd op 'meer scoren dan de tegenstander.' Ajax was veel beter defensief opgesteld dan dit team.

Blind is gewoon een intelligente speler die altijd al zij minpunten uitstekend verdekt

11 december 2023 om 10:48

Ik heb liever nog een extra flankspeler erbij dan een nummer 10. Het huidige aanval is gewoon echt matig. Zoals ik al een aantal maanden had aangeven dat Lewy het echt niet meer aankan en dat je gewoon met Torres moet starten. Een spits zal er komen in januari maar dat is gewoon niet voldoende. Ik hou mijn hart vast tijdens de volgende Champions league wedstrijd. Een PSG of Napoli kan je gewoon loten.

11 december 2023 om 11:09

Helemaal met je eens. We missen een goede linksbuiten en rechtsbuiten. Het vertrek van Dembele hebben we niet kunnen opvangen. Een speler ala Doku die snelheid heeft en kan dribbelen is wat we nodig hebben. Abde is zo'n speler maar die speelt met oogkleppen op.

11 december 2023 om 11:22

Met Torres starten lost ook echt niks op. De wedstrijden dat Lewandowksi geblesseerd was hebben we kunnen zien dat het dan zelfs nóg slechter loopt. Ferran moet gewoon lekker een invaller blijven, want dat doet die uitstekend. Gister ook, nadat die erin kwam had Barca een kleine 10 minuten echt het momentum en een aantal sterke aanvallen.
Maar als basisspeler komt Ferran telkens opnieuw zwaar tekort. Ik snap de roep daarom ook niet zo goed, aangezien we al meermaals hebben gezien dat het gewoon niet werkt met Ferran in de basis.

11 december 2023 om 13:13

Ik begrijp dat ze Lo Celso in beeld hebben, die mag weg bij Tottenham. Misschien kunnen ze ook bij United aankloppen voor Antony of Sancho als huurdeal? Madueke van Chelsea, Renato Sanches of El Sharaawy van Roma?

11 december 2023 om 10:48

Met Blind in je selectie wordt je altijd kampioen. Als je dat niet wordt betekent het dat de club door en door verrot is (*kuch United).

Maar Girona is werkelijk waar goed op weg om een Leicestertje te doen. Het veldspel is gewoon meer dan prima en de selectie lijkt ook gewoon in balans en op elkaar afgestemd te zijn. Uiteindelijk denk ik dat ze toch nipt achter Real eindigen, maar het blijft al prachtig om Girona straks in de CL te aanschouwen. Evenals een Aston Villa.

11 december 2023 om 11:15

Of Groningen he, die werden ook geen kampioen met Blind. Al zijn ze nu zonder Blind gedegradeerd natuurlijk.

11 december 2023 om 11:12

Er zou natuurlijk genoeg creativiteit moeten zijn op de 10 positie, met Joao Felix en vooral ook Pedri. Joao Felix is helaas heel wisselvallig, maar Pedri heeft gewoon enorm lang niet gespeeld en het is nog even afwachten welk niveau die gaat halen. Maar dat durf ik best nog even tijd te geven.
Sowieso was het creëren niet zo'n probleem met een expected goals van 4 vs 2.4, maar het ontbrak opnieuw aan het afmaken.

De posities waar versterkingen het hardste nodig zijn is de spits zodat Lewandowski kan rusten (waarvoor gelukkig Roque komt als backup), en een speler die als enige pivot kan spelen (bij afwezigheid van Frenkie) en ook met Frenkie samen kan spelen. Maar dat gaat in de winter niet gebeuren lijkt me.

11 december 2023 om 12:52

Kampioen worden zou sowieso een behoorlijk optimistische opgave zijn, maar top 4 (of zelfs top 5) is al voldoende voor een CL ticket en da's prima. Overwintering in de CL is ook in de pocket, met nog een wedstrijd te spelen zelfs.

Ik ben normaal best kritisch op Frenkie maar ik vond hem in balbezit op zich best goed gisteren, en hij speelde zeker geen verstoppertje, hij had geloof ik de meeste passes van iedereen. Maar Frenkie is wel een speler waar je vooral wat aan hebt als je dominant speelt en de bal hebt. In een wedstrijd zoals gisteren waar Girona veel balbezit had werd hij behoorlijk overlopen, en dan helpt het ook niet dat-ie naast een halfbejaarde Gundogan staat, zo krijg je een heel kwetsbaar middenveld. Er loopt ook niet echt een "klootzak" als Busquets meer rond op het middenveld die hier en daar een slimme tactische schop uitdeelt of een overtreding uitlokt om het spel van de tegenstander te verstoren.

11 december 2023 om 19:20

Snel een nummer 10 halen? Gaan ze dan de bezemkast verkopen? Ze spelen in een kleiner, niet gevuld stadion, lopen al enorm veel geld mis, ook nog eens inkomsten verkocht in aandelen. Een spits gekocht, waar moeten ze dan ook nog geld vandaan halen om een 10 te halen?

Denk dat Barcelona wel wat mist om kampioen te kunnen worden dit jaar. Het klopt gewoon niet helemaal en ook het geloop van Gavi is een gemis dat nu ontbreekt hoor...

Denk dat Real Madrid uiteindelijk er mee aan de haal gaat. Girona doet het uitstekend hoor, maar ik weet niet of zij dit een heel jaar vol kunnen houden. Beetje zelfde gevoel als bij Aston Villa in de BPL. Die spelen dan ook nog eens Europees, dat is nog zwaarder.

Maar over Pedri wordt niks gezegd? die was nog slechter.

11 december 2023 om 10:50

Ze kiezen ervoor om De Jong uit te lichten. Je opmerking heeft een hoog middelbare schoolgehalte. “Ja, maar hij dan?!”
Het gaat nu over De Jong die niet goed speelde, volgende keer wordt misschien Pedri wel weer uitgelicht.

11 december 2023 om 10:56

Ja op basis van deze wedstrijd. Ik vond bijvoorbeeld kounde echt heel slecht spelen. Pedri ook (maar wordt niet over gesproken omdat hij een Spanjaard is). Frenkie komt terug van een lange blessure en nu gavi geblesseerd is moet hij gelijk volle bak gaan. Dat kan je ook wel zien.

Girona speelde gisteren echt supergoed! Echt als een team. Barcelona speelde egoïstisch. De spelers speelden voor zichzelf. Tja dan vraag je er zelf om.

11 december 2023 om 11:20

Over Pedri wordt ook gewoon gesproken, maar VZ heeft ervoor gekozen dat stukje niet te kopiëren (logisch ook, want dat boeit de meesten veel minder dan een stukje over Frenkie). Daarnaast komt Pedri terug van een nog veel langere blessure dan Frenkie.
Beiden waren gewoon niet goed genoeg, en toch een van de betere van Barca.

11 december 2023 om 14:26

Altijd weer anderen erbij halen als mensen/kranten kritiek op Frenkie hebben. Om niet goed van te worden

11 december 2023 om 10:53

Is in Nederland toch ook, de eigen jeugd/Nederlanders worden minder aangesproken dan aankopen. Hebben minder krediet, dat is daar hetzelfde. Is niet heel gek lijkt mij.

En Frenkie was gewoon niet goed, dat mag gezegd worden.

11 december 2023 om 11:19

Pedri is ook gewoon een aankoop he ;-)
Maar Pedri is er echt lang uit geweest door een blessure, en iedereen begrijpt dat die even tijd nodig heeft. Dat zal wel vooral meespelen. Maar qua beoordeling krijgt Pedri op de meeste plekken hetzelfde als Frenkie, alleen VZ pakt logischerwijs alleen Frenkie eruit omdat dat de meeste reaguurders meer interesseert.

11 december 2023 om 10:54

Ik vond Pedri eigenlijk de beste op het veld. Hij heeft absoluut betere wedstrijden gespeeld maar hij was zo'n beetje de enige die iig de bal naar de juiste kleur speelde en af en toe de combinatie aan ging.

11 december 2023 om 11:07

Ik vond Pedri de beste aan de kant van Barca. Enige wat je hem kan verwijten is dat hij vaker moet schieten. De kritiek op Frenkie is onterecht aangezien ik van mening ben dat hij verkeerd werd gebruikt gisteren. Frenkie leek wel helemaal op na een minuut of 60. Hij komt net terug van een blessure dus daar zou het aan kunnen liggen.

11 december 2023 om 14:27

Verkeerd werd gebruikt? Het moet niet gekker worden. Stond in een dubbele 6 rol met Gundogan. Wat is daar dan weer niet goed aan? Echt verschrikkelijk die smoesjes

11 december 2023 om 11:16

@tunined13 snap je dan echt niet dat Frenkie er op VZ wordt uitgelicht omdat het een Nederlander is? Manman, even verder kijken dan je neus lang is kan ook geen kwaad zeg.

Voor de volledigheid, krijgt Pedri precies hetzelfde rapportcijfer als Frenkie bij Marca, en evenveel kritiek. Alleen dat is voor VZ gewoon een stuk minder interessant.

Het zal toch wat zijn als de verguisde Blind straks kampioen met Girnona gaat worden. Van 'je kan er niks van en je bent te traag voor Ajax' maar kampioen in een van de sterkste competities met een absolute outsider

11 december 2023 om 11:01

In Nederland gebruiken mensen zijn snelheid (en in sommige gevallen zelfs zijn vader) zodat ze hem slecht kunnen noemen. Maar kijkend naar alle andere aspecten in zijn spel? Gewoon Europees subtop en misschien zelfs iets daarboven. In een wat meer technische competitie zoals Spanje zie je gewoon zijn meerwaarde. Niet slecht voor een 33-jarige die bovendien ook nog eens met een hartkastje speelt.

11 december 2023 om 11:08

Ik denk dat het probleem voornamelijk ligt dat hij gebruikt werd als linkerwinger. En daarvoor is hij zeker te langzaam. Dat is hij al een paar jaar. Bij Girona speelt hij in een 3 mans centrum als linker verdediger. Dit past denk ik perfect bij hem. Zodat hij iemand in zijn rug heeft en de opbouw netjes kan verzorgen.

Bij het huidige Ajax had hij ook niet gepast. Want die spelen niet met 3 centrale verdedigers.

11 december 2023 om 11:48

Als je ziet hoe hij speelt bij Girona en als je kijkt hoe Ajax (defensief) speelt, dan was er gewoon prima plek voor hem in het centrum van de verdediging geweest. Allemaal gedane zaken, maar die had je er prima bij kunnen hebben naast Hato. Al met al gun je Blind na het afgelopen jaar zon succes.

11 december 2023 om 15:19

Toen hij bij Bayern bijna in z'n eentje het kampioenschap weg heeft gegooid kreeg hij ook niet zoveel aandacht. Tegen Real Madrid was Blind hoofdverantwoordelijke voor beide tegentreffers. Als je zijn zwakke punt kunt maskeren(zijn gebrek aan snelheid) is het nog steeds een degelijke speler met een goede inspeelpas.

11 december 2023 om 16:03

Haha ja. Ik vind het voor Blind heel mooi dat hij nu zo een bijzonder seizoen beleeft. Maar als ajacied ben ik echt wel verbolgen over hoe er om is gegaan met hem. Door Schreuder nota bene, een passant. To be fair, waren er altijd genoeg ajacieden hier op VZ die Blind eindeloos bleven verdedigen. En to be fair de andere kant op, hij was ook te traag. Maar mijn god, wat wordt zijn leiderschap, spelinzicht, ervarig, passing, rust aan de bal gemist. Ik denk niet dat ze kampioen worden, maar dat hoeft ook niet. Zo lang ze het Real maar echt lastig kunnen maken heeft die club al een legendarisch seizoen.

ja ik weet et allemaal niet met deze club. Vorig jaar draai je een leuk seizoen en denk je dat je daar vervolg aan kan geven. Dit seizoen hebben we 2 wedstrijd leuk gespeeld, tegen Antwerpen en tegen Real Betis. Het ziet er gewoon niet uit en eerst kan je wijzen naar Pedro en Frenkie die er niet bij waren maar zelfs dan slaat het nergens op. Waarom speelt zo’n Kounde op de back positie terwijl hij 100x heeft aangegeven dat hij zich niet relaxt voelt op die positie en dat zie je ook gewoon aan al die fouten die hij maakt. Speel gewoon met een Cancelo - Araujo - Kounde - Balde. Araujo en Balde zijn super snel dus die kunnen echt wel gaten dichten. Het middenveld staat ook gewoon niet goed want zo’n Frenkie staat weer te hoog op het veld en de aanval is wekelijks gewoon 10x niks. Lewa, Ferran en Raphina zijn op dit moment de grote grap van Europa.

11 december 2023 om 11:04

Met Balde en Cancelo op de backs zijn we dit seizoen meerdere malen overlopen. Cancelo op de back is gewoon vragen om problemen, terwijl Balde dit seizoen nog niet zijn vorm heeft kunnen vinden helaas. Verder met je eens over het middenveld en de aanval. Ik vind het zeer kwalijk dat er geen duidelijke afspraken worden gemaakt over de vrije trappen. Objectief gezien heeft een iemand daar recht op en dat is Gundogan, maar die mag het nooit nemen.

11 december 2023 om 11:27

Cancelo en Balde tegelijk op de backs kan ook echt niet, dan had Girona nog 3 zulke scherpe counters op kunnen zetten.
Vooral Cancelo komt verdedigend echt zwaar tekort. Je kunt prima met 2 goede centrumverdedigers en 2 types Balde op de flanken spelen (want Balde verdedigd vaak echt goed mee en compenseert veel met snelheid), maar als je Cancelo op de back zet kun je Balde al niet meer zijn spel laten spelen omdat je dan enorm veel tegengoals krijgt.

Araujo kan zeker gaten dichten, maar vanuit de CV positie is dat behoorlijk gevaarlijk. Als je aanvallende backs gebruikt heb je twee backs nodig die gaten kunnen dichten, en Cancelo kan dat simpelweg gewoon niet.
Vraag me trouwens niet met welke verdediging ik zelf aan zou treden, want dat weet ik oprecht even niet haha.

Ferran was deze wedstrijd gewoon best goed toch? Hij zorgde direct nadat die inviel al een paar keer voor gevaar. Wat mij betreft is hij een ideale invaller.

11 december 2023 om 11:53



Guardiola wist Cancelo optimaal te gebruiken door hem zo min mogelijk verdedigende taken te geven. Volgensmij speelde City destijds met een 352 waarbij Cancelo eigenlijk meer de rol van een verkapte middenvelder/ vleugelaanvaller had, daarin blonk hij uit. Bij Barca zie je ook dat hij aanvallend misschien wel onze belangrijkste speler is.

In dat opzichte zou ik het niet gek vinden om hem als vleugelaanvaller op te stellen en Balde op linksback te zetten. Op die manier zijn we in de verdediging niet zo fragiel en kan Cancelo alsnog zijn bijdrage leveren in aanvallend opzichte.

11 december 2023 om 11:59

Dan is het nog kwalijker dat we dus eigenlijk al geen cent hebben, dat je een rechtsback nodig hebt en een back haalt die eigenlijk totaal niet kan verdedigen waardoor je centrum verdediger op de back positie kan neer zetten. Deze club maakt keer op keer keuzes waar je als supporter helemaal gek van word.

11 december 2023 om 12:42

@barcalover123

Precies dit dus, Kounde moet voortaan gewoon rechtsback blijven spelen ik zie hem het niet redden als fulltime verdediger bij Barca. Christensen en Araujo zijn vele malen belangrijker in de opbouw.

Begin me te storen over de eenzijdige berichtgeving maar ook Sierd de Vos gisterenavond, alles wijst naar Barca maar niemand geeft Girona een schouderklop.
Sierd maakte er zelfs van dat Real een punt was ingelopen en vergat gewoon even te melden dat Girona de winnaar van het weekend was.

11 december 2023 om 11:24

Naja, het artikel op VZ was lovend over Girona met "swingend Girona weer koploper na knappe zegen op Barcelona" oid.

11 december 2023 om 19:29

Hij heeft toch een punt? Frenkie de Jong mag toch ook best complimenten geven aan Girona? Staan al even bij de bovenste plekken en hebben verdiend gewonnen. Niet perse omdat Barcelona slecht was maar omdat Michel tactisch Girona heeft neergezet.

Wat betreft Sierd hoeft er toch niet veel geschreven te worden? Die kan niet enthousiast zijn over de tegenstander van Barcelona terwijl hij objectief verslag zou moeten geven. Ook hoe hij reageert als Girona scoort. Gewoon in en intriest, bijzonder dat het maar geaccepteerd blijft worden bij zo’n grote voetbalzender.

11 december 2023 om 21:10

Ik heb meer problemen met Sierd als hij in de CL een wedstrijd van een Nederlandse club tegen Atletico doet eigenlijk 😅

Het is te makkelijk om de middenvelders aan te wijzen. Ik vond het gek dat Gundogan als cvm speelde, terwijl De Jong daar in de huidige selectie deze rol het beste uitvoert. Verdedigend werd het middenveld soms overlopen en daarin is het gemis van Gavi duidelijk merkbaar. In dat opzichte is het geen gek idee om in dit soort wedstrijden Fermin op te stellen als vierde middenvelder.

Daarnaast is het nu wel duidelijk dat Cancelo verdedigend ontzettend zwak is. Die moet je eigenlijk zo min mogelijk verdedigende taken meegeven. Door met vier middenvelders te spelen kan je dat probleem deels verhelpen. Zo niet moet je Balde opstellen en Cancelo als aanvaller opstellen, want hij is aanvallen heel belangrijk voor dit team.

Tenslotte vind ik het kritiek op Xavi niet helemaal terecht, want als je kijkt naar het aantal kansen is Barca in de Liga de ploeg die de meeste kansen creeert. Helaas zijn we ook de ploeg die de meeste kansen niet verzilveren en hier zijn voornamelijk Raphina en Lewa de hoofdschuldigen. Dat is gelijk mijn grootste kritiek op Xavi en dat is het transferbeleid. We hebben +- 150 miljoen uitgegeven aan Raphina, Lewa en Ferran en dit is bijna allemaal verspilde geld. Het is toch wel lachwekkend dat de meeste stabiele aanvaller op dit moment een 16e jarige jeugdtalent is.

11 december 2023 om 11:44

De keuze voor Gundogan als cvm was erg opvallend inderdaad. Ik vermoed dat Xavi Pedri graag op "10" ziet spelen, waar Gundogan begin dit seizoen speelde. Dan hou je de 6 en 8 over, en voor "8" heeft Gundogan eigenlijk gewoon te weinig loopvermogen. Maar Frenkie is duidelijk beter als pivot, dus of dit nou zo verstandig is, is maar de vraag.

11 december 2023 om 11:58

Dat is wel een goed punt inderdaad. Alhoewel Gundo vorig jaar ook veel op 8 heeft gespeeld. Wellicht speelt het ook mee dat hij sinds het begin geen rust heeft gekregen door de blessures van Frenkie en Pedri. Ik zie weinig oplossingen voor het probleem op het middenveld momenteel. Voetballend is het middenveld wereldtop, maar in topwedstrijden wordt het overlopen. Wellicht een 4 mans middenveld of hopen dat een jeugdspeler (bernal, Casado) de oplossing kan zijn ala Gavi in 2021, maar dat is een hele grote gok.

11 december 2023 om 12:57

Er zal in Januari wel een middenvelder gehuurd worden, idd is de bezetting op het middenveld veel te krap en Gundogan & Pedri wil je niet overbelasten. Je kan Frenkie op 6 nog wel rouleren met Romeu, maar elke week rouleren met jeugdspelers is denk ik ook niet de bedoeling.

11 december 2023 om 15:12

Fermin Lopez kun je ook gewoon als vaste invalller gaan gebruiken, die valt niet meer echt onder de categorie jeugdspeler wat mij betreft. Dan heb je dus 5 spelers voor 3 posities; kan wel maar bij een blessure wordt het heel krap.

11 december 2023 om 16:08

Lopez heeft nog geen half seizoen buiten de Spaanse 3e divisie gevoetbald, dat is toch wel een grote gok.

Lewandowski is toch wel ver over de top heen. Die hadden ze 5 jaar eerder moeten halen. Veel te veel voor betaald.

Barca’s probleem is de aanval, en niet het middenveld.
Vooraan geen actie, geen snelheid, en geen goals.
Drie spelers die vooraan spelen, zijn gekomen op aavraag van Xavi.

Een scherpe Lewandowski had er nog 2 ingekopt of geschoten. Die vent is geen schim meer van de spits die hij bij Bayern was. We moeten ook niet vergeten dat Girona echt een goed voetballende ploeg heeft. Ik kan echt genieten van hun spel en ze staan niet voor niks bovenaan. Frenkie vond ik nog geen eens zo heel slecht spelen. Spelers om hem heen speelde vooral voor zichzelf had ik het idee.

11 december 2023 om 11:50

Bij Bayern was hij in zijn prime en aan het begin van zijn Barca tijdperk was er ook niks mis mee. Dat is gewoon het lot van een 'oudere' spits kopen. Die worden niet meer beter, maar gaan langzaam maar zeker achteruit. Niks mis mee, maar dat had je van tevoren ook wel kunnen voorspellen

11 december 2023 om 13:03

Het is juist lastig voorspellen hoe lang het nog goed gaat - Zlatan bleef tot zijn 40e topfit, maar Aguero was direct na zijn komst al voorbij, Aubameyang was ook matig, en Lewandowski heeft 1 goed seizoen gehad.

Maar ja, zoveel goede en goedkope spitsen zijn er niet. Icardi was misschien de betere keus geweest, maar of PSG zou meewerken?

11 december 2023 om 13:41

Aguero was echt zonde trouwens. Had natuurlijk niks met vorm te maken maar met algehele pech. Heeft volgens mij geen minuut officiele speeltijd gemaakt.

Iedereen was heel slecht gisteren, behalve Pedri dan dat was nog de enige lichtpuntje van gisteren die speelde best goed maar die moet ook nog op zijn ritme komen na een lange blessure.

Mag hopen dat er meer onder vuur liggen en ook nog eens zwaarder. Een linksback die op 1-1 zelf schiet en niet de vrijstaande spits bediend. Diezelfde spits die een mega kans om zeep hielp. Een buitenspeler op rechts die echt geen knikker geraakt heeft en tot slot in mijn ogen de slechtste speler van gisteren Kounde. Bij de 2-1 loopt hij ineens weg. Zo van succes. En bij de derde ging hij maar half het duel in, die hij daardoor verloor. De Jong was niet fantastisch dat is waar. Het tactisch plan werd overigens gemaakt door een persoon die als speler briljant was, maar wat ik als coach nog niks van terug zie.

Girona is gewoon de koploper op dit moment he. Dat zal niet voor niets zijn. Zij spelen gewoon goed. Barcelona loopt tegen een ploeg in vorm aan en verliest. Ze verliezen wel vaker dit seizoen. Zo goed zijn ze ook gewoon niet. Vorig jaar wel kampioen geworden maar geen potten gebroken in de CL. Dit seizoen zijn ze beduidend slechter.

Lewa wordt een jaartje ouder. Raphina is net niet denk ik. Van Ferran is al langer bekend dat ie net niet is. Zo lopen er wel meer rond daar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren