Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Solo Juve’: Matthijs de Ligt is vastberaden en wil alleen maar naar Juventus

Laatste update:

Matthijs de Ligt wil alleen maar naar Juventus, zo verzekert Tuttosport. Het Spaanse Mundo Deportivo meldt dinsdagochtend dat Barcelona een akkoord met Ajax heeft liggen inzake De Ligt. De negentienjarige verdediger wil echter niets anders dan verkassen naar de grootmacht uit Turijn, zo claimt Tuttosport.

Mundo Deportivo stelt dat Ajax en Barcelona een akkoord ter waarde van 75 miljoen euro hebben bereikt. Het salaris van De Ligt blijft echter een discussiepunt. Juventus zou De Ligt op jaarbasis netto twee miljoen euro meer bieden dan Barcelona. De Italianen willen voorlopig echter niet verdergaan dan vijftig miljoen euro als transfersom, waardoor het nog niet duidelijk is waar de Oranje-international komend seizoen speelt.

Tuttosport verzekert dinsdag echter dat De Ligt zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar la Vecchia Signora. Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft al laten weten dat De Ligt een overeenstemming met de Italiaanse topclub heeft bereikt. Volgens de krant uit Turijn hoopt Juventus in de komende dagen een definitief akkoord met De Ligt te sluiten, zodat hij snel kan aansluiten bij de selectie van Maurizio Sarri.

Raiola heeft al laten weten dat men een arbitragezaak om een transfer te forceren uitsluit. “Die heb ik Matthijs ook afgeraden, want die past niet bij zijn stijl en levenswijze”, aldus de zaakwaarnemer. Paris Saint-Germain was in een eerder stadium ook geïnteresseerd in de aanvoerder van Ajax, maar technisch directeur Leonardo heeft aan Le Parisien laten weten dat De Ligt niet naar Parijs zal verkassen.

Verwacht jij dat Matthijs de Ligt deze zomer vertrekt naar Juventus?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig is het, zoals Mathijs al vaker heeft aangegeven, geen straf om in Amsterdam te blijven. Kunnen die itilianen het volgens jaar nog eens proberen.

9 juli 2019 om 10:18

Het is een beetje zien hoe de transfermarkt zich ontwikkelt. als er eind juli nog geen deal ligt en Barca heeft nog geld over (afhankelijk van het wel/niet aantrekken van Griezmann/neymar) komt er een belletje van Frenkie en is Matthijs alsnog weg hoor. Die is niet meer te houden.

Kan me overigens nog steeds niet voorstellen dat hij liever naar Juve zou gaan (of zelfs Psg) dan Barca... Niveau van de Spaanse competitie is zo veel interessanter.

9 juli 2019 om 11:07

@ Chrissie23

De redenen om naar Barcelona te gaan zijn ook hard aan het afnemen, als je bedenkt dat binnen nu en 2 jaar waarschijnlijk de volgende spelers gestopt zijn of denken aan stoppen:
- Messi (33)
- Suarez (33)
- Busquets (31)
- Pique (33)
- Rakitic (32)
- Alba (31)
- Turan (33)
- Vidal (33)
Voorlopig voldoen aankopen als Coutinho, Malcolm en Dembele totaal nog niet aan het niveau van bovenstaande spelers die ze zouden moeten vervangen.

Moet je dan als Mathijs de Ligt zijnde voor vijf jaar bij bovenstaande ploeg tekenen?

9 juli 2019 om 11:24

Ondanks dat je best logische dingen zegt, vind ik het lastig om je post serieus te nemen omdat je Turan in je lijstje opneemt.

9 juli 2019 om 11:47

Ik was dus niet de enige

9 juli 2019 om 11:52

Als hij CL-kwalificatie met ajax meedoet kan hij geen groepfase spelen met juve of Barça. Omdat je pas na de groepfase in januari weer kan wijzigen voor eventuele winteraankopen.

9 juli 2019 om 12:00

@D-Bergkamp

Je kan er ook heen gaan (als topper) om deel uit te maken van het nieuwe tijdperk.

9 juli 2019 om 12:09

Dat is natuurlijk onzin wat je zegt aangezien er binnenkort een nieuwe lichting staat.
Griezman die op weg naar barca is.
Dembele die dit seizoen zijn waarde kan bewijzen
Arthur op het midden veld met Frenkie en puig is toch om te smullen. En achterin kan hij naast umtiti te komen staan

9 juli 2019 om 12:42

@papabubadiop

Ook Vidal en Turan zullen op den duur vervangen (moeten) worden in de selectie. En misschien hebben ze op het moment geen toegevoegde waarde qua basis plaatsen. Een vervanger word dan een jeugd speler of een aankoop die geld kost. In beide gevallen pakt dat qua kwaliteit/transferbudget niet positief uit.

9 juli 2019 om 12:47

@barcakingszz

De nieuwe lichting moet dan wel snel gaan komen. Ter Stegen blijft wereld klasse. Alleen zie ik geen directe vervangers beschikbaar voor Pique, Alba, Rakitic, Busquets, Suarez en Messi beschikbaar.

Zeg nou zelf

Een team met
Semedo - Umtiti - De Ligt - ???
Arthur - De Jong - Puig
Malcolm - ???? - Dembele

is toch een stuk minder dan het huidige elftal? Persoonlijk vind ik bovenstaand elftal geen wereld top voor de komende vijf jaar. Terwijl een Real Madrid met Hazard, Jovic, Rodrygo, Vincinius, Kroos, Casemiro, Militao, Varane, Mendy en Courtois juist wel een team voor de komnde 5 jaar hebben.

9 juli 2019 om 16:32

Je doet alsof alle spelers van boven de 30 nu al weg zijn. Het gros speelt gewoon volgend jaar op hoog niveau, zoals Alba die heeft verlengd, Messi, Busquets. Griezman komt er nog bij. Real koopt inderdaad als een malle, maar de meeste van de door jou genoemde spelers bakten er vorig seizoen ook niks van. Denk dat ze dit jaar best aan elkaar gewaagd zullen zijn.

9 juli 2019 om 17:35

In Turijn heb je alleen Ronaldo als wereldtop. Die is nog ouder dan Messi. Daarbij is het lijstje wel een verdomd goed lijstje spelers waar je minimaal nog een jaar mee gaat trainen. Het probleem wat Juve nu ook al toont is dat ze niet echt geld willen spenderen voor wereldtoppers. Al is iedereen van die lijst weg bij Barca, dan wordt er makkelijk weer dik geinvesteerd in nieuwe toppers. Matthijs hoeft zich echt geen zorgen te maken of er over 3 of 4 jaar nog wel goede spelers rondlopen.

9 juli 2019 om 18:30

Ja joh, die Chiellini is echt subtop natuurlijk!

9 juli 2019 om 19:00

@zuidenaar. Dat is al een paar seizoenen niet meer zo toch. Want ook voor Ziyech speelde dit vorig jaar niet. Dus hij als de ligt meedoet in de CL kwalificatie Kun je nog gewoon ve andere club in de groepsfase uitkomen.

9 juli 2019 om 19:44

En binnen 2 seizoenen ziet de ploeg er nog volledig hetzelfde uit? Na 4 transferwindows?

10 juli 2019 om 01:25

@D-Bergkamp

En dat is bij Juventus niet zo?.. Ze hebben notabene Buffon weer vanachter de rollator weggehaald...

9 juli 2019 om 10:30

Ja want de transfermarkt is al tijdje gesloten. Hartstikke dom om te onderhandelen voor een betere prijs

9 juli 2019 om 18:33

Vind ik ook. Gewoon vast houden aan 70 mio plus. Daarnaast denk ik dat Matthijs zelf geen arbitrage zaak wil. Daar heeft hij het advies van Raiola niet voor nodig. De Ligt is namelijk een verstandige jongen.

Als ze hem willen moeten ze betalen, en niet 50 maar gewoon 70 miljoen. Hij is al veel meer waard dan die 70 in de huidige markt. Snel afronden, dit is voor niemand goed.

9 juli 2019 om 10:10

De Ligt heeft Ajax wel in een slechte positie gezet door akkoord te zijn met Juve.
Een club wilt wel 70 mil geven aan Ajax maar minder aan De Ligt, en de andere juist minder aan Ajax en meer aan De Ligt. Vraag me af wie met minder genoegen neemt en als wat Raiola gisteren zei over afspraken die gemaakt zijn met Ajax kloppen snap ik wel waarom Juve ''maar'' 50 mil wilt betalen.

Straks is hij akkoord met Barca en blijkt het allemaal een spelletje van Raiola zijn geweest om zijn commissie + hoger salaris voor de Ligt te regelen

9 juli 2019 om 10:33

Ik denk dat het andersom is. Raiola is een rattenstreek aan het uithalen en heeft inderdaad gewoon tegen Juve gezegd: geef die 20 miljoen aan Matthijs en mij, en maak 50 ipv 70 miljoen over aan Ajax. Ik ga ze wel wijzen op een of andere niet-op-papier-staande afspraak van voor alle successen in de CL. Dan zijn we allemaal winnaars (behalve Ajax). Echt rattigheid ten top, het bod van Juventus is gewoon een belediging.

9 juli 2019 om 11:19

@Gaalmeister: Waar is die rattenstreek dan? Of denk jij dat die mondelinge afspraak er nooit is geweest? Er wordt hier veel gereageerd als fan van Ajax. Objectief gezien, indien die afspraak gemaakt is, is dit toch allemaal een logisch gevolg?

Een aantal forum bezoekers doen alsof 50 miljoen een belediging is, terwijl dat natuurlijk een heel mooi bedrag is. Frank is de Jong en Matthijs de Ligt hebben de club veel moois gebracht de afgelopen tijd. Natuurlijk heeft de club hen een podium gegeven echter is het ook niet zo dat Matthijs het talent van Ajax heeft gekregen. Voor elke andere verdediger had iedereen 50 miljoen een hartstikke mooi bedrag gevonden. Waarom de voetballer die zoveel goeds heeft gedaan hiervoor benadelen?

9 juli 2019 om 12:29

De manier waarop het nu lijkt te gaan straalt af op De Ligt. En ik vermoed dat daarmee alle goodwill om hem net zo'n afscheid als Frenkie te gunnen, weg is. Ik vermoed geen grote bus in Turijn met een boodschap van Ajax en geen advertenties in de Italiaanse kranten. Als hij op deze manier gaat, dan verbrandt hij schepen achter zich. Zou ik niet direct achter hem gezocht hebben, maar goed, ik ken hem alleen van TV.

9 juli 2019 om 12:31

Welke afspraken? Een overeengekomen transfer som zet je altijd in het contract. De Ligt zijn afgelopen april nog dat Ajax de verkoopprijs bepaald.

Bij Raiola heb je altijd gedonder. of het nu Zlatan is die van de Vaart even een blessure schopte, het gedoe met Pogba bij Man U of al die andere Raiola transfers, we zien altijd hetzelfde patroon. Altijd wordt de verkopende club onder druk gezet om genoegen te nemen met een gereduceerde transfersom zodat Raiola miljoenen commisie krijgt en zijn client het meeste salaris.

Ik geloof werkelijk niets van een bestaande, modelinge afspraak tussen Ajax en kamp de Ligt.

9 juli 2019 om 13:34

@jappano: Ik denk inderdaad dat die mondelinge afspraak er nooit is geweest, want er zijn teveel aanwijzingen dat deze is verzonnen door Raiola.
- Tot nu toe hebben PSG en Barca naar verluid biedingen rond 70 miljoen neergelegd, waarom zouden ze dat hebben gedaan als deze afspraak bestond?
- Waarom zou deze afspraak nu pas boven tafel komen? Deze transfersoap is al zo lang gaande
- Raiola is een sluwe zaakwaarnemer, denk je echt dat hij akkoord was gegaan met een mondelinge afspraak die niet op papier wordt gezet?
- Vorig jaar is het contract van De Ligt nog opgewaardeerd. Zonder langere duur van het contract is hij wel meer gaan verdienen. Daar bovenop ook nog een afspraak over een "lage" transfersom zou wel erg eenzijdig voordelig voor De Ligt zijn en daarmee niet erg logisch.

Ik geloof best dat er vanuit Ajax zal zijn gezegd dat ze niet heel moeilijk zouden doen bij een transfer en niet persé het alleronderste uit de kan zouden vragen. Maar met een vraagprijs van naar verluid ca 70 miljoen voor De Ligt doen ze dat ook bepaald niet in deze markt.

10 juli 2019 om 11:18

Zelfs als Overmars dat 1 op 1 tegen Raiola/de Ligt heeft gezegd mag Raiola hier gebruik van maken. Raiola is niet zoals een Mendes die zijn netwerk/macht gebruikt, met Raiola weet je dat je zulke dingen kan krijgen. Ik vind hem nog best degelijk bij deze transfer maar hij handelt ook volgens de stijl van zijn clienten. Bij een Mario of Zlatan was hij smeriger gaan spelen.

Ik zou hem voor 60 weg doen, heeft de club al de nodige CL miljoenen rijker gemaakt en zonder CL succes zou hij ook geen 70 waard zijn. Als hij het echt wilt kan je hem ook niet tegenhouden. Ajax heeft deze jonge geen gunst gedaan door hem op te stellen, hij heeft alles zelf bereikt met zijn talent.

Laat de Ligt maar naar Juve gaan. Grootste transferdrama van deze zomer. Wilt klaarblijkelijk gigantisch veel verdienen voor een 19-jarige. (wat een heel elftal uit balans haalt) Tot overmaat van ramp wilt Juve ook nog eens het minst betalen als ik VZ moet geloven, zowel Barca als PSG zouden meer op tafel leggen.

9 juli 2019 om 10:01

Dat klopt niet, Barcelona en PSG willen juist minder betalen.

9 juli 2019 om 10:04

Hij bedoelt dat ze meer willen betalen qua transfersom. Daar heeft hij gelijk in.

9 juli 2019 om 10:05

Volgens mij willen barca en psg het bedrag betalen wat Ajax vraagt.

9 juli 2019 om 10:42

Oh mijn fout dacht dat die het over het salaris had.

Kiest dus toch voor het geld in plaats van het sportieve, als Juventus hem hebben wil zullen ze met 75 miljoen of meer over de brug moeten komen of De Ligt blijft gewoon in Amsterdam en verkast in de winterstop naar een andere club die net wat meer salaris biedt.

9 juli 2019 om 10:05

Hoezo kiest hij voor het geld in plaats van het sportieve? Mensen doen echt of alleen Barcelona een topclub is. Hij speelt bij een top 8 team in Europa. Als je de geruchten moet geloven heeft hij garantie op speeltijd, speelt samen met Ronaldo en daarnaast inderdaad een goed salaris.

9 juli 2019 om 10:14

@jeroen_amf

mee eens. ik snap hem prima als hij niet voor Barca kiest. spelers die heel de wedstrijd liggen te duiken en rollen en om kaarten vragen bij de scheids, ze spelen saai behoudend voetbal en ze hebben spelers die naar grasmatten en corruptie wijzen omdat ze niet zelfkritisch kunnen zijn als ze slecht presteren. ik zou dan persoonlijk ook liever naar een club als Juventus gaan

9 juli 2019 om 10:30

Met als hoogte punt het grootste corruptie schandaal uit de voetbalgeschiedenis. Voor welke club ben jij eindelijk als ik vragen mag.

9 juli 2019 om 10:36

Ah, daar hebben we Krekel weer met zijn duikelaarssyndroom. Begint een beeeeeetje afgezaagd te worden.

ON: wacht nou gewoon eens officiele berichten af in plaats van reageren op speculaties.

9 juli 2019 om 10:42

@krekel


Volgens mij zijn er in de afgelopen 40 jaar in Italië meer maffia en corruptie schandalen geweest dan in elke andere europese competitie, dus ik weet niet wat je elke keer loopt te gallen gozer.. echt een johnny deze krekel...

9 juli 2019 om 10:43

@droadnagel

ik ben voor Feyenoord

9 juli 2019 om 10:52

Jeroen-AMF

"hoezo kiest hij voor het geld in plaats van het sportieve? Mensen doen echt of alleen Barcelona een topclub is. Hij speelt bij een top 8 team in Europa. Als je de geruchten moet geloven heeft hij garantie op speeltijd, speelt samen met Ronaldo en daarnaast inderdaad een goed salaris. "

In de voetbalwereld, helemaal in de Italiaanse, is een belofte helemaal niets waard. Bij Ajax laten de trainers hem gewoon staan als hij af en toe een foutje maakt, bij Juve gelden hele andere wetten. Dus zelfs als hem de belofte zou zijn gedaan dat hij kan rekenen op een basisplaats, zal die belofte helemaal niets waard blijken te zijn en zal men de een of andere smoes verzinnen om daar onderuit te komen als men dat noodzakelijk acht.

9 juli 2019 om 10:52

@nick Danninga

precies. ik mag natuurlijk alleen Neymar bekritiseren als hij fopduikt maar als de spelers van Barca het doen moet ik er niet te zwaar aan wegen

9 juli 2019 om 11:17

Doet niet zo naïef, corruptie is overal even erg. Het grootste verschil zit hem in de aanpak en laat Italië nou net het enige land zijn die de schuldigen en vaak zelfs de onschuldigen verschrikkelijk hard straft in tegenstelling tot de andere landen. In Italië wordt ook alles openbaar gemaakt en wordt je aan de schandpaal genageld, in Nederland kan je alles afkopen wanneer je macht/geld en een bepaalde functie hebt.

9 juli 2019 om 11:39

Krekel: Punt is dat je alleen maar neuzelt over spelers van Barca. Niet 1x of 2x, maar gewoon echt altijd en alleen maar over spelers van Barca. Alsof niemand anders ter wereld duikelt.

Terwijl ik je laatst al eens heb uitgelegd dat duiken en struikelen, zeuren en zagen schering en inslag is in alle landen die zuidelijker liggen dan de Benelux

9 juli 2019 om 12:15

@nick Daddinga

omdat Barca de Europese topploeg is waar ik het het meeste zie gebeuren al die onnodige valpartijen. misschien gebeurd het ook bij pakweg een Real Valladolid of een Braga ofzo ook maar dat soort clubs volg ik minder

9 juli 2019 om 12:34

Komt ie waar aanzetten met niet zelfkritisch.
Je bent de realiteit aan het ontkennen japie.

Messi heeft letterlijk gezegd ik speel slecht.
Maar jij hebt bewezen dat je een selectief geheugen hebt omdat hij daarna ook kritiek gaf op de grasmatten.

9 juli 2019 om 12:35

Gebeurt zelfs in Nederland, Tadiç, Berghuis,Lozano en nog meer spelers maar jij pikt er telkens spelers van Barcelona uit terwijl zelfs de grote Cristiano Ronaldo duikelt en vraagt om kaarten maar dan horen we je niet.

9 juli 2019 om 12:42

@bf1994

ja, ik heb slecht gepresteerd mede door de slechte grasmatten en corruptie bij de bond. dan ben je toch naar excuses aan het zoeken voor je mindere presteren?

op het afgelopen WK was hij ook slecht. ik ben benieuwd wat voor externe factoren daar weer allemaal een rol bij speelden voor zijn matige spel

9 juli 2019 om 12:43

@droadnagel

je hoort mij niet over Ronaldo? ik weet niet of het topic van Portugal tegen Marokko op het afgelopen WK nog ergens terug te vinden is maar daar ben ik aardig los op hem gegaan na een schwalbe

ik bekritiseer iedereen die zich met dit soort gedrag bezig houd. of je nou Messi, Suarez, Neymar, Ronaldo of Lozano heet

9 juli 2019 om 14:10

Zoals ik dus eerder zei. Je negeert express een helft van de verhaal om jou punt te bevestigen met halve waarheden.

En haalt hij weer het WK van 2018 erbij waar niemand het hier over heeft.

Het staat er gewoon letterlijk. Hij zegt ik speel slecht, en geeft aan dat de grasmatten ook slecht zijn.
Hij zegt niet ik speel slecht door de grasmatten.

Maar ga gerust verder met je leugens dat hij niet zelf kritisch is.

Hij speelt 13jaar lang op het hoogste niveau denk je dat dat mogelijk is zonder zelf kritisch te zijn?

9 juli 2019 om 17:40

Ronaldo heeft er ook wel een neusje voor.. Waar speelt die ook alweer? Ohja Juventus..😂

9 juli 2019 om 14:26

@ droadnagel Als je denkt dat juve 75 of meer gaat betalen dan ben je toch goed mis, en hoezo hij kiest liever voor het geld dan voor het sportieve? Juventus schat ik op moment hoger in als psg en op gelijke hoogte als Barcelona.

Dan moet Juve toch nog even sparen en volgend jaar terug komen. De Ligt moet de duurste verdediger ter wereld worden en minimaal 86m opbrengen. Als Southampton 85m kan incasseren moet Ajax hiertoe ook in staat zijn.

9 juli 2019 om 10:56

volgend jaar heeft De ligt nog maar een 1 jarig contract. Dan ga je helemaal al minder incasseren.
Daarnaast speelt Ajax niet in de Bpl. Dus Ajax is niet 1-2-3 instaat ook ff 86 miljoen te vangen voor een CV.

9 juli 2019 om 11:47

Met je eerste argument ben ik het eens. Met je tweede niet; van Dijk had enkel bij Celtic en Soton gespeeld, wat nou niet bepaald clubs zijn die Europees indruk hebben gemaakt. Daarnaast is van Dijk bij Liverpool echt naar een hoger niveau gestegen. De Ligt komt bij Ajax vandaan, staan bekend om het voortbrengen van wereldspelers, en heeft de Ligt naast het winnen van de Golden Boy award ook Europees geweldig gespeeld. Ik zou niet weten waarom hij in deze transferpeiode minder moet kosten dan van Dijk.

9 juli 2019 om 12:57

Ajax staat bekend om het voorbrengen van wereldspelers?

Ze hebben nu Sanchez, de Jong en de ligt uit de laatste 5 jaar. Het stroomt niet echt over met wereldspelers. Daarnaast heeft Southampton ook een goede naam mbt spelers aan de top verkopen. Van Dijk, Wanyama, Clyne, Schneiderlin, Sane, Lallana, shaw, Chambers, Lovren. zijn allemaal spelers die via Southampton de top van de BPl hebben gehaald.

Juist doordat van Dijk al BPL ervaring had is Van Dijk zo duur geworden. Binnenlandse BPL transfers zijn nu eenmaal hoger dan van de eredivisie naar de Serie A. Puur en alleen daarom zal het transfer record niet verbroken worden voor een CV van een eredivisieclub naar de Serie A

9 juli 2019 om 15:07

@gloryUnited: zet even je Feyenoord-bril af en wees kritisch. Clyne, Schneiderlin, Lallana, Chambers, Wanyama en ook Lovren (ondanks de prestaties van Kroatië) zijn echt geen wereldspelers. Shaw is ok als hij niet geblesseerd is. Als jij die spelers betiteld als wereldspelers dan kan je bij Ajax ook Kluivert, Klaassen en Milik meetellen.

Daarbij vergeet je een aantal transfers die in de afgelopen vijf jaar hebben plaatsgevonden met (inmiddels) grote namen als Cillessen, Blind (naar Utd), Eriksen en Alderweireld. Beetje een slap verhaal dus.

Iedereen ziet dat De Ligt momenteel het grootste verdedigende talent ter wereld is dus dat daar een absurd bedrag voor mag worden neergelegd lijkt me duidelijk. Of dat hetzelfde of meer zou moeten zijn dan Van Dijk lijkt me afhangen van de markt en wat de gek ervoor betaalt niet?

9 juli 2019 om 18:52

@lasse

ahja de bekende feyenoordbril. Als je het niet met iemand eens bent meteen over clubvoorkeur beginnen. Sterk begin van je betoog!

Ik heb nergens gezegd dat al die spelers van Soton wereldspelers zijn. Heb alleen gezegd dat ze vanuit Soton de top van de BPl gehaald hebben, niet dat het wereldspelers zijn. Kwestie van lezen, Lasse.

Ik wil best kijken naar de transfer van de afgelopen 5 jaar.

De Jong - Barca ( al genoemd)
Kluivert - Roma
Sanchez - Spurs
Klaassen - everton
Milik - Napoli
Cillessen - Barcelona
Blind - United

Aldeweireld en Eriksen waren eerder dan de laatste 5 jaar. Ken je feiten. Over slap verhaal gesproken. Man Man. Verder zijn clubs als Roma, Everton en napoli van een minder kaliber als de top 6 van de Bpl.

Toegegeven, Cillessen en Blind ben ik vergeten. Milik en Klaassen horen echter niet in dat rijtje thuis.

9 juli 2019 om 19:07

Je vergeet wel veel spelers van Ajax die nuttig zijn geweest bij topclubs. Als we vanaf 2010 ongeveer nemen kan je Suarez, Cilessen, Vertonghen, eriksen, Alderweireld, blind en milik ook nog meenemen.

9 juli 2019 om 19:18

Als we alleen de echte wereldtop pakken. Dus de creme de la creme van laatste 10 jaar.

Spelers met Soton verleden: Mane en van Dijk
Spelers met Ajax verleden: Suarez, Aldeweireld

Spelers als Cillessen, Vertonghen, Eriksen, Blind, Sanchez, Lallana, Schneiderlin, Clyne, Wanyama, Shaw hebben wel bij de top gezeten maar zijn geen absolute toppers.

Ik ben natuurlijk niet objectief, maar ik denk dat Juve een uitstekende club voor Matthijs zou zijn. Toch weer een paar niveau's hoger dan de Eredivisie. Bij Juve heb je ook met een totaal andere druk te maken. Hij zal daarnaast met gasten als Chiellini, Ronaldo, Buffon en Pjanic spelen en zal daar ook alleen maar van groeien.

Het is gewoon een kwestie van tijd voordat de deal rond is. Het lijkt me sterk dat ze bij Juve afknappen op het bedrag. Ik denk dat het ongeveer 65-70 miljoen wordt + 10-15 miljoen aan bonussen.

9 juli 2019 om 10:04

Ik ben wel objectief en zie juve ook als uitstekende optie voor de ligt. Kan veel leren van chiellini en Bonucci en daarnaast van andere grote spelers als buffon en Ronaldo. Grote kans dat je ook de CL gaat winnen.

9 juli 2019 om 10:16

Pjanic? Zeer goede speler hoor, maar toch geen absolute wereldtop. Uiteraard kan hij van hem wel wat leren, maar hij heeft van Schone ook vast wel wat geleerd.

9 juli 2019 om 11:10

Misschien geen absolute wereldtop maar toch wel top 20-15 middenvelders. Dan vergeet ik overigens nog gasten als Bonucci, Dybala etc. Hij gaat met zoveel grote namen spelen. Dat zal hem echt wel wat doen.

9 juli 2019 om 10:25

70 miljoen en kean 2 jaar verhuren aan ons daar zou ik voor tekenen.

9 juli 2019 om 10:26

Je hebt ook gewoon gelijk. De Italiaanse competitie is natuurlijk ook fantastisch en gevuld met roemrijke, echte voetbalclubs. Helaas is in Nederland iedereen helemaal weg van FC Barcelona en begrijpen de meeste mensen zijn keuze niet.

9 juli 2019 om 12:55

Romero van Genoa wordt ook al medisch gekeurd, mocht De Ligt wel komen wordt het wel druk centraal achterin met Chiellini, Bonucci, Rugani, Demiral, Romero en De Ligt?

Mischien dat Romero weer aan Genoa word verhuurd en Demiral aan Sassuolo?

9 juli 2019 om 14:53

Romero gaat als het goed is naar Atalanta voor verhuur. Dan heb je Bonucci, Chiellini, Rugani, De Ligt en Demiral als vijftal. Dat is prima toch?

9 juli 2019 om 18:49

@dysentery Gary
Met Italianen moet je niet met bonussen werken. Dan komen de trucjes weer uit de hoge hoed, zoals het geld is al over gemaakt maar jullie hebben een verkeerd rekeningnummer opgegeven. Of je hoort helemaal niks. Gewoon een vast bedrag en vast percentage doorverkoop. Ook geen termijnen! Ze moeten gewoon betalen en anders is Magallan een betere optie als De Ligt te duur is

Weet je wat Juve, waarom huur je Matthijs niet dit seizoen met een verplichte koopoptie waarbij je 100 miljoen overmaakt naar Ajax.

9 juli 2019 om 10:57

Dus dan moet Juve eerst geld betalen voor een huurdeal. Daarna 100 miljoen om een 1 jarig contract af te kopen.

Dat Raiola een pizzabakker is, maakt hem natuurlijk gene koekenbakker. Hier trapt niemand in

Zou de perfecte club zijn voor Matthijs.

Vind hem ook beter passen bij Juve dan bijv. een Psg.

Hopelijk komen Ajax en Juve eruit en mogen we vanaf nu De Ligt zien schitteren in Turijn.

Met een bod van 50 miljoen is er weinig onduidelijk. Voor Juve althans.

Begin steeds meer te denken dat Mino Raiola wil dat Matthijs naar Juventus gaat in plaats van Barcelona, omdat hij het niet zo heeft met Barcelona en omdat er niet aan zijn wensen is voldaan. Als je al die interviews van Mathijs terug kijkt en hij de vragen kreeg wat hij echt van jongs af aan wilde, dan wilde hij of mister Ajax worden of bij zijn droomclub Barcelona voetballen. Zou mij verbazen als hij daadwerkijk naar een Juventus gaat, omdat dit absoluut niet zijn eerste keuzen zal zijn.

9 juli 2019 om 10:18

@mitchell172

een tijdje terug heeft De Ligt nog aangegeven dat hij buiten Ajax helemaal geen favoriete club heeft dus dat het hem niet zoveel uitmaakt voor welke Europese topclub hij gaat uit komen. volgens mij komt de wens dat De Ligt naar Barcelona moet gaan meer van de Barca lovers af dan van De Ligt zelf

kan ook zijn dat De Ligt ze tegen Liverpool heeft bezig gezien waarin Barca alleen maar aan het counteren was en waar de spelers alleen maar liepen te rollen over het veld en dat hij daar een beetje op is afgeknapt

Juve moet dan maar eens met een acceptabel bod over de brug komen. Vanaf 75M kunnen we praten.. Golden Boy, aanvoerder en een dijk van een seizoen gespeeld, zowel Eredivisie als internationaal voor Ajax en Nederland. Zowel aanvallend bij standaardsituaties als verdedigend subliem. Grootste verdedigende talent van de wereld. En dan kom je met 50M aanzetten. Leuk dat Matthijs goed betaald krijgt daar, maar Ajax mag de hoofdprijs vragen!

Ze spelen het wel smerig daar bij Juventus, met dat persoonlijk akkoord en dan vervolgens niet verder te willen gaan dan 50 miljoen. Ze hebben allemaal transfervrije gehaald, dus er zal toch wel voldoende geld moeten zijn daar in Turijn.

9 juli 2019 om 11:21

Ah, eerst was het Mathijs zelf, toen was het Raiola, nu is het Juventus? Laat ik anders ook even een conclusie trekken op basis van roddelartikelen. Ben namelijk heel benieuwd hoe jij hier tegen aan kijkt.

Hoe verklaar je dat bijna elke speler die in de belangstelling staat van Barcelona, niet meer komt opdagen bij zijn club? Je zou bijna zeggen dat Barcelona er een vinger in de pap heeft om spelers gek te maken. Vind je dat ook een smerig spelletje van Barcelona? Ik trek mijn conclusie ook maar op van de artikelen die ik heb gelezen en het kan geen pure toeval zijn dat zowel Neymar als Griezmann niet meer komen opdagen, na Dembele en Coutinho vorig seizoen zo weg zijn gegaan bij hun club, 1+1= 2 toch? (sarcasme mode uit)

9 juli 2019 om 11:45

Dat spelers niet komen opdagen lijken mij eerder de instructies van de zaakwaarnemer. Maar het klopt, dat clubs ook kunnen zeggen dat de speler dat vooral moet doen, maar daar is echter geen bewijs voor. Bovendien werd er gewoon een marktconforme prijs voor die spelers betaalt. Volgens mij ben je in de war met de situatie van Icardi.
Dat deze transfersoap nog altijd bezig is, komt nu gewoon omdat Juventus niet aan de vraagorijs wil voldoen. Volgens verschillende buitenlandse media zou er al een persoonlijk akkoord tussen de speler en Juventus zijn, dus wat zou dan de andere reden kunnen zijn dat de ligt nog altijd niet in dat zebrashirt zit te poseren? Misschien dat ze Pjanic in de deal kunnen betrekken met 50 miljoen erbij

9 juli 2019 om 13:05

Het klopt dat zaakwaarnemers veel te zeggen hebben anno 2019. Maar ik geloof dat spelers van het kaliber Griezman of Neymar zelf de beslissingen nemen en de zaakwaarnemer maar een bemiddelaar is. Er is net zoveel bewijs dat de club in kwestie de speler zijn hoofd op hol maakt als dan de zaakwaarnemer. Precies, er is dus geen bewijs, het zijn alleen maar geruchten.

Pjanic zou ik dolgraag in een Ajax shirt zien, lets make it happen.

Raiola en Italiaanse clubs, juve in het bijzonder, zijn vriendjes. Die gaat hoe dan ook naar Juventus. Daar ligt ook de grootste commissie van de baas zelf.

Paar maanden terug wilde hij per sé naar Barcelona. Niet te veel waarde aan hechten.

9 juli 2019 om 12:22

Nee, dat is wat mensen willen hier. Hij heeft zelf aangegeven dat hij geen favoriet heeft.

9 juli 2019 om 13:30

Nee hoor dat heeft hij nooit gezegd.

Ik snap de keuze voor Juventus wel. Grote kans op speeltijd met een matige Bonucci en een op leeftijd zijnde Chiellini. Daarbij is Italiã« het land waar verdedigen is uitgevonden. Ervaring op doen, een paar kampioenschappen op je conto zetten en vervolgens naar Engeland of wellicht alsnog barca. Bij PSG kom je toch moeiljik weg, leert het verleden.

sportief gezien lijken alle 3 de clubs op elkaar. Ze worden bijna elk jaar kampioenen concurrentie is er nauwelijks. Enige verschil is de concurrentie van Real Madrid bij Barca, maar ook dat lijkt wat minder de afgelopen jaren in de Liga.

"mundo Deportivo stelt dat Ajax en Barcelona een akkoord ter waarde van 75 miljoen euro hebben bereikt. Het salaris van De Ligt blijft echter een discussiepunt. Juventus zou De Ligt op jaarbasis netto twee miljoen euro meer bieden dan Barcelona. De Italianen willen voorlopig echter niet verdergaan dan vijftig miljoen euro als transfersom, waardoor het nog niet duidelijk is waar de Oranje-international komend seizoen speelt."

Volgens mij is het glashelder waar hij volgend jaar speelt als hij alleen naar Juve zou willen en die niet over de brug wil komen. En dat is bij Ajax.

Lekker ophalen voor 50-55miljoen, zou mooi zijn! Hopelijk krijgt Mino dit voor mekaar. Dan kunnen we nog geld investeren in een top middenvelder (Pogba?). We zullen zien wat er gebeurd.

Maak er 50 miljoen van Juventus en een doorverkooppercentage van 10-15% voor De Ligt. En stuur Moise Kean gratis naar Ajax door hem in de deal met De Ligt te betrekken. Juventus dan de eerste terugkoop optie behouden op Moise Kean. En dan is iedereen happy.

9 juli 2019 om 13:33

Behalve Juventus, want die gaan echt niet Moise Kean naar Ajax sturen en 50 miljoen (incl. doorverkooppercentage) op tafel leggen. Realiteitszin van veel mensen (ajaxcieden) lijkt totaal verloren.
Juventus en Ajax zullen waarschijnlijk overeenstemming vinden in een transferbedrag van om en nabij de 65 tot 70 miljoen.

9 juli 2019 om 14:47

Nou dan gaat hij toch niet naar Juventus? Ajax vraagt minimaal 87 miljoen voor De Ligt. Als Juventus dat niet kan betalen zullen ze Moise Kean moeten inzetten om De Ligt te kunnen losweken. Willen ze dat ook niet dan verkoopt Ajax hem wel aan Barcelona of PSG.
Het is Juventus dat een peperduur toptalent wilt kopen dan zullen ze ook een peperduur bedrag moeten neerleggen of iets aan grote waarde erbij moeten doen om aan die peperdure vraagprijs te kunnen voldoen.

9 juli 2019 om 15:42

Realiteitszin lijkt ook verloren bij mensen die denken dat je een de ligt voor 50miljoen kunt ophalen. Als een felix ruim boven de 110miljoen is dan is een de ligt met zijn staat van dienst vooral ruim 70miljoen waard. Heel simpel, wil je de ligt hebben dan zul je grofgeld moeten neerleggen.
Heeft niks met ajax te maken or what so ever.. maar gwn logisch nadenken.

9 juli 2019 om 17:57

@dominiquethiem
Er is zo veel mis met je verhaal.

- Ajax vraagt ten eerste geen 87 miljoen, dat bedrag is gemeld door Tuttosport en die hebben nog nooit een betrouwbaar bericht gepubliceerd.

- "als Juventus dat niet kan betalen zullen ze Moise Kean moeten inzetten" - Juventus heeft in dit kalenderjaar voor bijna 80 miljoen aan spelers verkocht en heeft enkel 4 miljoen voor Demiral dit jaar betaald. Ze kunnen Matthijs dus gemakkelijk betalen, maar zouden gek zijn om geen gebruik te maken van de verbale afspraak tussen Ajax en de Ligt, waar Raiola Juventus natuurlijk op geattendeerd heeft. Logisch dat ze rond dit bedrag een openingsbod uitbrengen.

"willen ze dat ook niet dan verkoopt Ajax hem wel aan Barca of Psg" - Succes met het verkopen van een speler aan een club waar hij zelf niet heen wil. Dat kan namelijk niet.

9 juli 2019 om 18:01

@c_h_a
Logisch nadenken noemen, maar in dezelfde comment de vergelijking met een aanvaller en een verdediger maken. Niet alleen transfereren aanvallers voor meer geld dan verdedigers, daarbij had Felix een afkoopclausule waar Alteti zo gek was om aan te voldoen. De transfer van Felix is een uitzondering en geen norm.

Elk jaar deze transfer perikelen om dit soort spelers heen. Toentertijd met Neymar was dit zo, elk jaar met CR7, toen mbappe, toen werd de honderdduizend over frenkie de jong geschreven. Nu Mathijs de ligt zo'n beetje gelinkt is aan elke club, volledig neergezet als geldwolf. Eindstand; er blijkt gewoon al een akkoord te zijn sinds begin juni met Turijn. Hij had geen absurde salaris eisen, de transfersom wordt marktconform en we kunnen allemaal weer gerust naar bed, 95% van de VZ,mundo, Telegraaf artikelen bleek achteraf totale onzin. Mathijs de ligt geeft een interview komend jaar waarin hij aangeeft dat hij alle roddels ontkracht. Zo zaal afgedaan. Ja de voetbal wereld is achterbaks maar kom op,de Ligt wil gewoon voetballen. Je denkt toch niet dat deze jongen zich echt echt echt druk maakt om een miljoen per jaar meer of minder. Kom op, KOM OP. Hij wil met Ronaldo voetballen in Italië, met Buffon op doel en een legio aan fantastische centrale verdedigers bij zich. Daarom gaat hij naar juve.

De Ligt kan wel vastberaden zijn, maar Ajax is dat ook. Refereren aan een nergens op papier getekende overeenkomst waarin staat dat er 50 miljoen voor De Ligt betaald moet worden, maakt de positie van Raiola er dus niet sterker op, want hoe interpreteer je een gesprek? Ajax kan zeggen minimaal 50 miljoen toen, nu minimaal 75 miljoen; kamp De Ligt zal zeggen gewoon 50 miljoen. Het gaat om nuances waarin iedere partij zijn eigen gelijk claimt. En Ajax staat in feite dan ijzersterk, en dat weet Raiola maar al te goed. Dus gierige Italiaantjes: betalen!;-))).

9 juli 2019 om 13:36

Als er een verbale overeenkomst is tussen kamp de Ligt en Ajax over een vermeende transfersom van 50 miljoen dan is het irrelevant hoe een gesprek ''geïnterpreteerd" wordt. Mondelinge overeenkomsten zijn namelijk rechtsgeldig in Nederland.
Desalniettemin zie ik De Ligt geen arbitrage zaak aanspannen (heeft Raiola ook al te kennen gegeven) en zullen Ajax en Juventus elkaar waarschijnlijk vinden in een transfersom van om en nabij de 65 miljoen euro.

9 juli 2019 om 20:34

Als er meerdere mensen van in dit geval verschillende kampen bij een gesprek zitten, kan de ene partij zeggen dit is wel gezegd, de ander juist weer niet. Als er geen opnames van zo’n gesprek bestaan, is het welles/nietes. Natuurlijk zullen wij nooit het naadje van de kous weten - vooral van schimmige transferconstructies - maar op basis van wat naar buiten komt bestaat er toch een verschil van mening/inzicht. Een ding weet ik bijna zeker: De Ligt vertrekt niet voor 50 miljoen of minder. Maar er zal vast wel een overeenkomst komen, lijkt me....

Een vraag voor de Ligt kan zijn: wil ik persé voor 12 miljoen (trouwens 8 en 4 mogelijk daarbij) naar Juventus of voor een beetje minder naar Barcelona. Het sooort voetbal en de competities waarin beiden uitkomen zijn behoorlijk verschillend. Waarbij dan schijnbaar nu geldt dat Ajax en Barca het wel eens zijn over de transfersom (75 miljoen ?) terwijl Ajax en Juventus het nog lang niet eens schijnen te zijn, omdat het bod van de Italianen veel lager is dan dat van Barca. Het zijn zo van die overwegingen......

9 juli 2019 om 13:38

Het voetbal is inderdaad verschillend. Maar ik denk dat Juventus onder Sarri weleens attractiever voetbal kan gaan spelen dan Barcelona doet onder Valverde. Dat valt in het niets in vergelijking tot het voetbal van Barca onder Pep.

9 juli 2019 om 17:46

En dat is gebaseerd op zijn tijd bij Chelsea of in Italie? Vergeet niet dat Valverde nog maar 1 seizoen blijft (als het goed is). Ik zie het zomaar gebeuren dat na het komende EK ene meneer Koeman zich gratis in Barcelona meld en Valverde gratis mag afzwaaien.

9 juli 2019 om 17:59

Met name bij zijn tijd in Italië bij Napoli. Dat speelde zo'n beetje het leukste voetbal van Europa destijds. Stukken attractiever dan Barcelona heeft gedaan onder Valverde. Ook attractiever dan Ronald Koeman zijn teams ooit heeft laten spelen.

Wat ik in deze kwestie vooral raar vind is dat Juve überhaupt met De Ligt een persoonlijk akkoord heeft kunnen sluiten, terwijl het (openings)bod zoveel lager ligt dan de vraagprijs vanuit Ajax. Eerst moet een club bereid zijn te betalen wat Ajax (minimaal) voor De Ligt wil hebben, dan kunnen ze met hem zelf onderhandelen over salaris en voorwaarden. Als andere topclubs wél bereid zijn minimaal 70 miljoen neer te leggen, zou ik als Ajax zijnde de communicatie met Juve negeren tot ze een fatsoenlijk bod neerleggen.

En ja, in absolute zin in 50 miljoen veel geld. Maar in deze markt is het een schijntje voor een 19-jarige topverdediger, Golden boy, kampioen en international die al een EL finale en een halve finale CL heeft gehaald met een contract voor nog 2 jaar.

9 juli 2019 om 14:12

Overmars heeft De Ligt toestemming gegeven om met Juve te gaan praten voordat de clubs eruit waren. Dure les voor Marc: Nooit. Meer. Doen.

9 juli 2019 om 14:29

Of voor De Ligt. Het heeft namelijk niet zo veel zin om lekker gemaakt te worden met een dik salaris, als blijkt dat dit deels moet worden betaald met het onrealistisch drukken van de transferprijs. Zonder akkoord tussen Juve en Ajax, gaat De Ligt nergens heen. Dus Juve moet dan maar wat hoger bieden en laten zien dat ze hem echt willen. Als Juve nu niet hoger wilt omdat ze een bepaald prijskaartje hebben gehangen aan het totaalplaatje, zal het De Ligt zijn die waarschijnlijk met minder genoegen moet nemen. Of bij Ajax blijven, dat is toch geen straf zoals hij zelf al zegt.

Voor Ajax is er geen reden om nu voor een fractie van de prijs die andere topclubs wilden betalen, akkoord te gaan met een overstap naar Juve.

Weer een artikel over de Ligt en dus weer een mogelijkheid om met zijn allen te gaan roepen dat hij beter naar Barcalona kan gaan dan naar welke club dan ook in een oneindige discussie

Wat ben ik blij als deze soap is afgelopen en de rust op voetbalzone kan wederkeren.

Bij het akkoord met Juve is niet alleen het salaris van Matthijs doorslaggevend, maar ook de toezegging van een afkoopclausule. Als dit de reden is dat Juve minder wil betalen om over een paar jaar meer winst op die clausule te maken, dan is dat nog wel begrijpelijk. Maar dan zou Ajax wel een goed doorverkooppercentage moeten vastleggen 😏

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren