Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sneijder: ‘Echt verstandig dat hij niet voor Parijs heeft gekozen’

Laatste update:

Net als veel voetballiefhebbers volgde Wesley Sneijder de ontwikkelingen omtrent de transfer van Frenkie de Jong vorige week op de voet. De middenvelder van Al-Gharafa is blij dat De Jong zijn loopbaan voort gaat zetten bij Barcelona en denkt dat de Ajacied er goed aan heeft gedaan om een transfer naar de Catalanen boven Paris Saint-Germain te verkiezen. De Jong vertrekt na dit seizoen voor een bedrag van maximaal 86 miljoen euro naar Spanje.

“Zijn zaakwaarnemer Ali Dursun ken ik ook vrij goed. In de gesprekken met Frenkie heb ik daarom ook mijn mening gegeven: het Spaanse voetbal past hem veel beter. Het Franse voetbal is fysieker, in Barcelona komt zijn spel veel beter tot zijn recht, verwacht ik. Echt verstandig dat Frenkie niet voor Parijs heeft gekozen”, legt de recordinternational van het Nederlands elftal uit aan het Algemeen Dagblad.

Sneijder speelde zelf bij respectievelijk Real Madrid en OGC Nice in Spaanse en Franse dienst en weet wat de verschillen tussen de twee competities zijn. Hij heeft daarnaast het idee dat De Jong zich beter door kan ontwikkelen bij Barcelona: “Hij komt in een geweldig team, zelfs op de training kan hij daar al heel veel leren. En het is daar helemaal niet erg als hij de eerste maanden nog niet meteen alle wedstrijden speelt. Bij Paris Saint-Germain loop je veel meer het risico dat je als aankoop meteen in het team wordt gegooid, dat je je moeilijker aanpast, en dat ze dan opeens weer een ander halen.”

Sneijder, die ervan overtuigd is dat De Jong de kwaliteiten heeft om te slagen bij Barcelona, bekeek de Klassieker van afgelopen zondag samen met Nigel de Jong. Hij zag toen hoe zijn oude club Ajax een slechte beurt maakte in De Kuip en met 6-2 verloor van Feyenoord. Een verband tussen deze afgang en de transferperikelen in Amsterdam legt hij echter niet: “Natuurlijk doet het iets met je als opeens de hele wereld over je praat, en als er zo’n prijskaartje aan je hangt. Dat heb ik zelf ook enigszins meegemaakt toen ik naar Real ging. Maar Frenkie is een super nuchtere jongen. Je kunt altijd een keer wat minder spelen, maar hij laat zich echt niet gek maken. Dat zit gewoon niet in zijn karakter.”

Denk jij dat Frenkie de Jong de juist keuze heeft gemaakt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat 27 februari een mooi meetmoment wordt als Frenkie opnieuw naar de Kuip mag voor door halve finale beker tegen Feyenoord. Kijken hoe Ajax en Frenkie reageren en acteren na de 6-2. Dan zijn vaak de momenten dat de echte grote spelers en talenten opstaan. Verder ik heb er trouwens alle vertrouwen in dat Frenkie gaat slagen in Barcelona.

29 januari 2019 om 14:04

@lamasia

afgelopen zondag was natuurlijk ook een wedstrijd waarin de grote talenten en spelers horen op te staan. als Ajax door deze wedstrijd bv het kampioenschap mis loopt kan het wel eens een hele dure nederlaag zijn geweest. Van Persie die liet zien hoe je zo een klassieker hoort te spelen

29 januari 2019 om 14:12

Nou als het op basis van deze wedstrijd misloopt is de wedstrijd in Eindhoven waarschijnlijk nog meer doorslaggevend geweest (zogenaamde zespuntenwedstrijd).

Verder zie je zelfs in amateurvoetbal dat seniorenteams jonge teams helemaal scheeltikken op basis van hun ervaring. Dus dat ervaren types juist in zulke wedstrijden opstaan en jonge talenten hier soms verzuipen zegt mij niet zoveel. Van Persie heeft in Oranje ook weleens niet geleverd in belangrijke wedstrijden. Juist door ervaring wordt dat alleen maar beter.

29 januari 2019 om 14:14

@ajaxrosenburg

Heerenveen is ook geen superervaren team en daar lieten ze ook al punten liggen

29 januari 2019 om 14:19

Elke nederlaag is een dure voor een (nederlandse) topclub. Verder word alles veel te erg opgeblazen. Neem bijvoorbeeld jouw uitspraak: "van Persie die liet zien hoe je zo een klassieker hoort te spelen.".

Daar heb ik namelijk niets van gezien toen Feyenoord in de Arena kwam of toen ze gelijk speelden tegen Trencin. Elke speler heeft weleens een mindere dag op een belangrijk moment. Als dat voor een routinier geldt, geldt dat ook zeker voor een jong talent die nog moet leren.

29 januari 2019 om 14:26

Japie: Van Persie was weergaloos tegen Ajax, maar zelf hij (met al zijn ervaring en klasse) is dit seizoen ook al meermaals door de mand gevallen, zoals Sirius hierboven aangeeft bijvoorbeeld in de 2 belangrijke duels tegen Ajax-uit, bij AZ uit en tegen Trencin. Maar ook in de verloren duels tegen nota bene De Graafschap en Fortuna kon Robin er niet voor zorgen dat Feyenoord ook maar in de buurt van de 3 punten kwam.. Kortom: als zo'n ervaren rot al een off-day kan hebben en zijn team niet kan dragen, waarom kan een Frenkie of een De Ligt dan niet een keer minder spelen? Ben het volledig met Sirius eens, het wordt echt weer ouderwets opgeblazen. Het opportunisme van de voetballerij/media blijft me toch steeds verrassen!

29 januari 2019 om 14:27

@sirius

dat klopt wel maar in de topper tegen PSV heb ik Frenkie De Jong ook amper gezien. dit zijn de wedstrijden waar je van een toptalent verwacht dat hij de ploeg bij de hand neemt.

Van Persie is maar zelden fit en is op zijn retour waar Frenkie De Jong in de bloei van zijn carriere zit. Vilhena bv heb ik wel echt geweldig zien spelen tegen PSV en Ajax

de kritiek op Ziyech was vroeger altijd dat hij onzichtbaar was in de grote wedstrijden. dat vind ik momenteel bij Frenkie De Jong ook het geval

29 januari 2019 om 14:32

"als Ajax door deze wedstrijd bv het kampioenschap mis loopt kan het wel eens een hele dure nederlaag zijn geweest."
Japie er zijn twee wedstrijden per jaar waar je het kampioenschap niet op kunt verliezen en dat zijn de wedstrijden in Amsterdam en Rotterdam. Daarnaast is Utrecht uit ook een behoorlijke horde (die ze wel wisten te nemen).
Echter, thuis gelijkspelen tegen Heracles en Heerenveen, dat zijn de punten waar je een kampioenschap op verliest.

29 januari 2019 om 14:32

Je doet net alsof een topspeler nooit een offday kan hebben. Messi en Ronaldo hebben dat ook wel eens, ook van Persie.

29 januari 2019 om 14:38

@bellapartita

maar Messi en Ronaldo blinken vaker uit in de grote wedstrijden dan dat ze een offday hebben. dat je er af en toe niet staat in een grote wedstrijd is begrijpelijk maar als je er elke keer niet staat word het wel een probleem. in de Eredivisie kom je daar mee weg maar in de Europese top niet. dan zijn dat juist de wedstrijden waarin je op staat

kijk naar een Depay. heeft hij zijn dag is hij Europese top maar helaas heeft hij die dag maar een keer in de zoveel wedstrijden. dat moet Frenkie De Jong zien te voorkomen

iedere keer dat Ajax grote wedstrijden speelt zijn Ziyech en De Ligt de mannen die hun ploeg bij de hand neemt. als die dan afgelopen zondag een keer minder spelen kan dat idd een keer gebeuren. Frenkie De Jong zie ik gewoon te weinig in dat soort wedstrijden

29 januari 2019 om 14:58

Ja serieus als we zo gaan beginnen, dan kunnen we elke keer puntverlies er wel bij gaan halen!

Dan kan ik ook wel zeggen, kampioen word je tegen de kleintjes dus dat zijn de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Waar was van Persie tegen de Graafschap, Willem 2, Fortuna Sittard, Ado den Haag en tegen PEC Zwolle?

29 januari 2019 om 15:11

@ajaxrosenberg

je hebt het met RvP over een speler op zijn retour die maar 50 procent van de wedstrijden kan meedoen en niet eens hele wedstrijden. die heeft het gewoon moeilijk tegen die kleine clubs in dit stadium van zijn carriere, want fysiek kan hij dat allemaal niet meer bol werken. het is nog knap wat hij laat zien op deze leeftijd, gezien zijn verleden van blessureleed.

Frenkie De Jong zit in de bloei van zijn carriere en is topfit maar die heb ik trouwens ook niet echt gezien tegen de clubs waar jij het net over hebt

ik weet wel dat Van Persie op de leeftijd van Frenkie De Jong aardig wat backs weg speelde in de Europa Cup II waar ze tegen teams als Dortmund en Inter Milan speelde en dat hij United bijna in zijn eentje naar een kampioenschap heeft geschoten. Sneijder, VdV en Robben hetzelfde verhaal. Robben speelde op zijn 20e bij Chelsea al de pannen van het dak

wie weet doet Frenkie De Jong dat straks ook bij Barca en ik hoop het voor Oranje en ik gun hem het ook, maar na zijn geweldige wedstrijd tegen Frankrijk heb ik hem niet gezien tegen Psv, Feyenoord, Duitsland en de wedstrijden tegen Bayern. dat zijn alle grote wedstrijden dus dat moet echt beter

29 januari 2019 om 15:25

Dat is knap want Van Persie ging in 2012 naar Manchester United, toen was hij 29 jaar oud. Op Frenkie's leeftijd (21) transfereerde hij net naar Arsenal en scoorde hij 1 goal in Europees verband (tegen Panathinaikos). Van Persie is een geweldige speler, maar je moet wel bij de feiten blijven dan he

Die geweldige prestaties waar jij het over hebt waren par jaren later, in zijn laatste jaren bij Arsenal en in zijn tijd bij United. In dienst van Feyenoord heeft hij in internationaal verband geen enkele goal gemaakt en geen enkele assist gegeven.

Dus zo zie je maar, Van Persie heeft het ook nog aardig gemaakt daarna, hopelijk voor ons allemaal wordt Frenkie net zo'n geweldenaar als hij. De meeste voetballers zijn op hun 21e nog geen absolute sterkhouders namelijk, zelfs Van Persie niet.

29 januari 2019 om 15:51

Van Persie speelde in zijn eerste jaar bij Arsenal al 41 wedstrijden maakte 10 doelpunten en gaf 1 assist.
Dat is toch heel wat anders dan spelen in de eredivisie zoals de Jong nu doet. Bovendien had Van Persie toen al een met Feyenoord de Uefa Cup gewonnen en draaide backs van Dormund , Inter en andere Europese clubs compleet door. Hij had zeker ook mindere wedstrijden maar zijn pieken waren toen al veel hoger. Zijn handelingssnelheid , traptechniek waren toch next level in verhouding tot De Jong op deze leeftijd.

29 januari 2019 om 16:02

Nou ik had het speciaal even nagekeken op transfermarkt.nl en in al deze wedstrijden heeft hij veel of alle minuten gespeeld. Ik neem aan dat hij fit was als hij zoveel minuten gespeeld heeft?

Het is zeker knap wat hij presteert, want hij heeft Feyenoord zelfs al een aantal keer hoogstpersoonlijk gered dit zijn. Bij Feyenoord heeft Robin in het begin van zijn carriere overigens weinig gepresteerd behoudens ruzie maken met van Hooijdonk

Volgens mij vergeet je wel 1 belangrijk punt in dit verhaal, en dat is de positie van Frenkie de Jong en de positie van Van Persie. Frenkie de Jong is namelijk een verbindingsspeler en heeft in het begin van dit seizoen en vorig seizoen zelfs vaak centraal achterin gespeeld. Dus voor iedereen die 15 doelpunten en 20 assists verwacht, dat gaat niet gebeuren.

29 januari 2019 om 16:33

Eens dat het beter moet, maar Frenkie vergelijken met RVP, Messi & Ronaldo is een beetje krom, die gasten spelen al jaren op top niveau, logisch dat deze gasten makkelijker een team bij de hand kunnen nemen in belangrijke wedstrijd...

29 januari 2019 om 17:22

Japie_krekel

Vilhena is dan ook een speler die toe is aan een volgende stap. Echter zijn Van Persie of Vilhena ook vaak zat niet op komen dagen in een wedstrijd.

Verder zit Frenkie de Jong niet in de bloei van z'n carriere, maar begint er net mee. Dit is pas z'n eerste seizoen als basisspeler op het middenveld en z'n tweede volledige seizoen. Natuurlijk moet hij nog veel leren. Dat moest bijvoorbeeld een Rashford ook en die ontwikkelt zich ook nog.

Men had inderdaad kritiek op Ziyech, maar Ajax betaalde dan ook veel geld voor hem. Bovendien had Ziyech al een aantal jaren Eredivisie in de benen en nam FC Twente al op sleeptouw. Dan zijn de verwachtingen veel hoger. De Jong moet nog steeds vlieguren maken.

Verder ben ik ook nieuwsgierig wat jij van De Jong verwacht. Feitelijk is hij een verdedigende middenvelder die het spel verlegt naar het middenveld en de aanval. Als je daar een hoog rendement van verwacht, is het beeld sowieso nogal onrealistisch.

29 januari 2019 om 18:30

Ik kan me anders een voorzet van Van Persie herinneren in de halve finale tegen Inter die Van Hooijdonk binnenkopte... dus jouw bewering dat Van Persie nooit bij Feyenoord presteerde internationaal is totale onzin.

29 januari 2019 om 18:30

@sanderkoevoets

uitblinken op je 19e in de Europa Cup II tegen ijzersterke tegenstanders vind ik niet pas later in je carriere presteren. misschien maakte hij geen goals of assists maar hij maakte wel steeds grote indruk in dat soort wedstrijden door constant dreigend te zijn en backs een hele vervelende dag te bezorgen.

@sirius

ik zeg ook nergens dat Frenkie De Jong het niet gaat redden. ik geef alleen aan dat hij vaker zijn topniveau moet demonstreren als dat hij nu doet. hij heeft ongelofelijk veel talent maar hij laat het imo te weinig zien.

@wakanda

ik vond het inderdaad ook al vreemd want Van Persie was zeer belangrijk in dat elftal dat de Europa Cup II won en speelde ook vaak geweldig, ondanks dat hij toen geloof ik net 19 jaar was.

29 januari 2019 om 19:03

@japie_krekel Wat een onzin om het mislopen van een kampioenschap af te laten hangen aan een klassieker die je met dikke cijfers wint. Elk seizoen speel je 34 wedstrijden, als je alles wint, maar je verliest van Feyenoord dan kan je theoretisch alsnog kampioen worden. Met andere woorden, wedstrijd tegen Heereveen had je zeker niet moeten verliezen, nu laat je een gapend gat achter. Dan was het gat maar 3 punten en minder pijnlijk geweest. Enige voordeel is dat PSV ook gelijk speelde vorige week, dus er zijn perspectieven. Alleen kan Ajax geen misstap meer maken in de rest van het seizoen. Nog 15 wedstrijden te gaan en in mijn ogen zijn dat meteen 15 finales, want op doelsaldo kom je nu gewoon dik tekort. Na deze twee wedstrijden heb je weer qua doelsaldo 4 doelpunten ingeleverd. Alles wat je voor de winterstop had ingelopen, ben je nu gedeeltelijk kwijt. Andere pluspunt is dat PSV maar 1+ doelsaldo heeft. Dus je komt maar op -5 tov PSV kijkend naar de laatste twee wedstrijden. Voor nu zaak om paar goede reeks wedstrijden te spelen en hopen dat PSV minstens een keer verliest en twee keer gelijk speelt. Dan zie ik nog een kans dat Ajax misschien kampioen kan worden.

29 januari 2019 om 14:11

@lamasia: een meetmoment nemen lijkt mij sowieso geen goede keuze. Je moet zijn algehele niveau bekijken, hoe hij speelt, welke verbeteringen er te maken zijn en of hij vaak door de ondergrens zakt. Je moet dus iemand minimaal een half seizoen volgen om zoiets te zeggen. En Frenkie deed het goed bij het Nederlands Elftal en overtuigde in de meeste wedstrijden in de Champions League. Daar kijken clubs naar. Niet naar hoe je het doet tegen een aartsrivaal. Zoiets geeft enkel een vertekend beeld omdat het uit een momentopname komt.

29 januari 2019 om 14:13

@mexicanooo

ik heb maar 1 grote wedstrijd gezien waarin hij echt uitblonk en dat was tegen Frankrijk. in de Champions League tegen Bayern bv is hij me niet echt opgevallen

het is een groot talent maar hij zal wel vaker moeten opstaan in de grote wedstrijden. niet alleen tegen een Sturm Graz of FC Utrecht

29 januari 2019 om 17:27

Maar waarin moet hij opvallen? Het percentage geslaagde passes, rushes door het middenveld heen? Daarin blinkt hij namelijk uit. Sinds wanneer verwachten we rendement van een verdedigende middenvelder (spelverdeler)? Die rol heeft hij namelijk momenteel. Dan kunnen we bij wijze van spreken ook maar beter een stuk kritischer gaan kijken naar Iniesta, want hij had nou ook niet bepaald een geweldig rendement, of Busquets.

29 januari 2019 om 18:31

@sirius

ik heb het nergens over rendement maar over een bepalende rol hebben op het middenveld en je team op sleeptouw nemen. Busquets domineert het middenveld en bepaald het ritme bij Barcelona. die blinkt wel degelijk uit in zijn linie

29 januari 2019 om 19:07

De Jong is ook niet het type speler die je heel veel ziet tijdens een wedstrijd.. hij is een uitermate belangrijke verbindings speler.. geen goaltjesdief, of een assistkanon.. als je zijn kwaliteiten wilt zien, zul je specifiek op hem moeten letten..

“hij komt in een geweldig team, zelfs op de training kan hij daar al heel veel leren. En het is daar helemaal niet erg als hij de eerste maanden nog niet meteen alle wedstrijden speelt. Bij Paris Saint-Germain loop je veel meer het risico dat je als aankoop meteen in het team wordt gegooid, dat je je moeilijker aanpast, en dat ze dan opeens weer een ander halen.”

misschien heeft hij een punt maar het zijn vreemde argumenten om deze keuze toe te lichten van Sneijder. alsof je bij Barca wel oneindig het krediet krijgt als je niet goed speelt. kijk naar Coutinho die nu de bank warm houd en over de 100 miljoen heeft gekost. verder lijkt het me dat je op de trainingen bij PSG ook wel wat kan leren van spelers als Neymar, Mbappe, Draxler, Cavani en Di Maria. dat zijn geen koekenbakkers natuurlijk

een voordeel bij PSG was wel geweest dat je in de Franse competitie nog wel eens een mindere wedstrijd kan spelen. bij Barca zal je 9 van de 10 keer top moeten zijn want de Spaanse competitie is ijzersterk. je moet er echt meteen staan op dat niveau

29 januari 2019 om 14:32

Coutinho komt redelijk vaak aan de bak. Vergis je niet dat Barcelona echt veel wedstrijden moet spelen. De keren dat Coutinho niet meedeed was omdat er werd gerouleerd. Coutinho zit gewoon in een vormdip. Ooit komt hij er wel uit en anders zal hij inderdaad verkocht worden, maar het is ook niet zo dat je na 3 slechte wedstrijden of zelfs een slecht seizoen klaar bent bij Barcelona. Zelfs André gomes heeft nog 2 seizoenen mogen blijven aanmodderen.

29 januari 2019 om 14:44

@ajax/barca2014

ik hoop het en anders hoop ik dat Coutinho naar PSG gaat. die speelde samen met Neymar vaak weergaloos in het Braziliaanse elftal

29 januari 2019 om 15:45

@ Japie_krekel

"kijk naar Coutinho die nu de bank warm houd en over de 100 miljoen heeft gekost."

Ik denk dat je beide transfers niet met elkaar kunt vergelijken, de Jong word duidelijk voor de toekomst gehaald en volgens mij werd van Coutinho verwacht dat hij er meteen of er heel snel zou staan. Ik ben benieuwd, het zou wel weer eens onwijs gaaf zijn als een Nederlandse/ajacied weer eens slaagt bij zo´n grote club. Hopelijk krijgt Nederland eindelijk weer eens een internationale voetbal ster zoals Bergkamp, Robben, Rijkaard, Seedorf, van Persie etc etc.

29 januari 2019 om 18:34

@F-18/TACP

dat hoop ik ook en daarom hoop ik dat hij ook uitblinkt in de grote wedstrijden. bij Barcelona ligt het niveau een stuk hoger dus je moet nu wel naar dat niveau gaan toegroeien. het talent heeft hij wel maar hij moet constanter zijn topniveau gaan demonstreren

Denk dat het twee kanten op kan gaan deze keus. Aan de ene kant is zou hij in Parijs meer kans op een basisplaats hebben, maar zoals aangegeven, meer kans om ook te verzuipen gelijk, Barca geeft hem meer tijd om rustig te wennen waarschijnlijk, maar zal die dat niveau aan kunnen? Ik denk persoonlijk op dit moment nog niet, maar we zullen zien!
Vind het overigens ook apart om te zien dat elke post reacties over Feyenoord - Ajax heeft de laatste dagen...

Hij dient met zijn hart te besluiten. Wij hebben daar niks over te zeggen. Als hij zich beter voelde bij de plannen bij PSG, hadden wij dat ook moeten respecteren.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren