Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sky: Transfervrije Luis Suárez aangeboden bij Borussia Dortmund

Laatste update:

Luis Suárez is door zijn management aangeboden bij Borussia Dortmund, zo weet Sky Deutschland woensdag te melden. De inmiddels 35-jarige aanvaller uit Uruguay is transfervrij op te halen na zijn recente vertrek bij Atlético Madrid. De leiding van Dortmund zoekt naar versterking voor de spitspositie, nu Sébastien Haller vanwege een tumor in de teelballen voorlopig niet inzetbaar is voor de Duitsers.

Volgens Sky Deutschland is Suárez een serieuze optie voor Dortmund en wordt in de komende dagen bekeken of de komst van de clubloze aanvaller wenselijk is. Het is echter nog niet duidelijk of de bij Atlético vertrokken routinier oren heeft naar een dienstverband in de Bundesliga. Suárez lijkt in ieder geval de nodige opties te hebben op de zomerse transfermarkt. Hij schermt met interesse van talloze clubs, maar heeft de lijst tevens teruggebracht naar drie serieuze opties voor aankomend seizoen.

Volgens Referí, sportrubriek in de Uruguayaanse krant El Observador bevinden zich die in Spanje, Italië én Nederland. Suárez heeft naar verluidt zelf gevraagd om de namen van de clubs nog geheim te houden. Vele clubs probeerden de routinier al te strikken en vele kregen al nul op het rekest. Het Argentijnse River Plate was dicht bij een stunt, maar Suárez liet een overgang afketsen vanwege de uitschakeling in de Copa Libertadores. "De transfer gaat niet door, aangezien ze nu niet meer in de Copa zitten en ik wilde juist graag een Zuid-Amerikaanse beker winnen", liet de goalgetter optekenen door Ovación. Ook het Mexicaanse Cruz Azul en Toluca - dat afgelopen maand nog in de markt was voor Luuk de Jong - kregen een pertinent 'nee' te horen.

Er zijn volgens Referí nog drie serieuze opties die worden overwogen door Suárez. Een daarvan bevindt zich in Spanje, de andere in Italië en Nederland. Journalist Alfredo Pedullà schreef vorige week vrijdag al dat Monza El Pistolero benaderd zou hebben voor een overstap, waarmee een van de gegadigden bekend lijkt. Ook Juventus en Atalanta worden in Italiaanse media echter nog altijd genoemd als potentiële bestemming. Gegeven het riante salaris van Suárez lijkt de kans groot dat de Nederlandse kandidaat zijn voormalige club Ajax betreft, waar hij tussen 2007 en 2011 actief was.

Dortmund nam na het slechte nieuws over Haller al maatregelen. De pas negentienjarige Bradley Fink reisde namelijk af naar het Zwitserse Bad Ragaz voor het trainingskamp aldaar. Daarnaast beschikt trainer Edin Terzic voor de spitspositie over Youssoufa Moukoko en Karim Adeyemi. De coach van Dortmund liet zich dinsdag kort uit over de situatie die is ontstaan na het wegvallen van Haller: "Over de sportieve gevolgen van het wegvallen van Haller hebben we nog niet nagedacht. Maar op één of andere manier zullen we actie moeten ondernemen", zo klonk het in gesprek met het clubkanaal van BVB.

Zie jij Luis Suárez naar Borussia Dortmund vertrekken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
20 juli 2022 om 16:20

Zeker doen! 1 jaartje Suarez kan geen kwaad.

20 juli 2022 om 17:44

En dan lekker Brobbey a 20 miljoen op de bank. Lijkt me hartstikke handig! Of Suarez op de bank zetten, ook altijd goed voor de sfeer!

Suarez nog erbij halen zou echt het stomste zijn dat Ajax nu kan doen.

20 juli 2022 om 18:29

Ehh... waar de hell zie jij Ajax genoemd worden?

20 juli 2022 om 18:53

Als je het artikel leest zie je dat er 1 serieuze optie is in Nederland. Dat kan toch bijna niet iets anders dan Ajax zijn???

20 juli 2022 om 19:18

Ik reageer op een persoon met BVB in zijn naam. Dan kun je je wel voorstellen welke club ik dan bedoel..

Als je die zonder tekengeld aan je selectie kan toevoegen moet je het altijd doen lijkt me.
Ik geloof alleen niet dat Suarez voor alleen 10 miljoen bruto per jaar een jaartje komt ballen in een ander land.

20 juli 2022 om 15:19

Gaat natuurlijk om het hele plaatje. Met Ajax of Dortmund speel je wel Champions League. Ajax is een ambitieuze club met een enigszins stijgende lijn (in tegenstelling tot een Juventus). Het is duidelijk dat Suarez nog echt een jaar wil knallen, ook op het WK. Hij kan na volgend jaar nog makkelijk een paar jaar harken in de MLS of Midden-Oosten.

20 juli 2022 om 15:49

Nee, voor dat salaris zou ik mijn bed ook niet voor uitkomen.

Prima optie voor één jaar en dan mag die lekker gaan afbouwen bij FC Groningen. Lijkt mij dat hij Europees nog wel wat kan toevoegen aan een team als Dortmund. 35 wedstrijden 11 goals in een toch sterkere competitie. Ik zie alleen maar winnaars.

20 juli 2022 om 14:45

Ik denk dat een jaar Dortmund zeker niet verkeerd is voor beiden. Zal meer toevoegen dan Haller in de punt denk ik

20 juli 2022 om 15:01

Dat idee heb ik ook. Suarez is veel meer gif dan Haller.

20 juli 2022 om 16:33

Suarez scoort amper een goal in Europees verband de laatste 5-6 jaar. Dat hij in de Duitse competitie er een paar schiet zal niemand verbazen want er zijn heel wat mindere spelers hem voor gegaan die dat ook konden als Uth of Weghorst

20 juli 2022 om 19:05

@Tijger-wit,

De afgelopen twee seizoenen bij Atletico heeft Suarez weinig gescoord in de champions league inderdaad. Maar laten we niet vergeten dat in 20/21 bijvoorbeeld Atletico met een doelsaldo van -1 door de groepsfase heen kwam (bizar eigenlijk). De gehele speelwijze van Atletico in de Champions league is absoluut niet het systeem waar in Suarez zou renderen.

Laatste seizoen barca CL: 7 wedstrijden, 5 goals, 3 assists
1 na laatste barca CL: 10 wedstrijden, 1 goal en 5 assists

20 juli 2022 om 20:15

Volgens mij scoorde hij al jaren niet meer in de ko fase van de CL

20 juli 2022 om 22:32

Als ik het goed heb had hij een reeks van rond de 20 uitwedstrijden in de CL niet gescoord op een rij. Dat was zelfs nog in zijn goede periode toen hij nog bij Barca zat.

Ik zie Suarez graag bij Ajax. Nu Brobbey terugkomt, heb je een ervaren spits nodig zoals Suarez.
Suarez kan zeker van meerwaarde zijn voor Ajax. Niet alleen qua goals en assists, maar ook Brobbey bij de hand nemen.

Mocht hij niet komen dan is Dortmund natuurlijk ook een prachtige club voor hem. Gezien het uitvallen van Haller en de wens van Suarez om veel minuten te maken ivm het WK, zou het een win-win zijn.

20 juli 2022 om 14:53

Brobbey Tadic Antony Berghuis Bergwijn Conceicao Ihatarren en nog wat jeugd.

Antony gaat er niet uit. Tadic normaliter ook niet… dan zet je met brobbey en Bergwijn even 45 miljoen op t bankie en berghuis ook nog.

Helaas net als met vd vaart en Vertonghen… geen ruimte!

20 juli 2022 om 14:58

Eh nee, want Suarez zou een Huntelaar-rol krijgen. Denk dat je eerder met Brobbey en Bergwijn/antony/tadic gewoon speelt.

20 juli 2022 om 15:20

Precies, er is echt geen ruimte voor hem.je remt hier de ontwikkeling van Brobbey ook mee.

20 juli 2022 om 15:21

Vind toch dat Ajax een echte nr 1 spits mist. Brobbey is wel een talent maar gaat echt niet een heel jaar constant op Champions League niveau spelen. Suarez kan dat wel, en kan Brobbey nog heel wat leren. Flanken en middenveld zijn inderdaad drukbezet, maar goed het jaar is lang en er zal best wat gerouleerd kunnen worden.

20 juli 2022 om 17:22

Mocht Antony blijven is een voorhoede met Bergwijn-Tadic-Antony toch ook niet verkeerd. Lijkt me beter dan de tijden met Sana, Boerrigter en Sigthorsson.

20 juli 2022 om 18:10

Suarez is op zoek naar een leuke club waar hij eerste spits kan zijn, die komt toch niet voor een Huntelaar rol

20 juli 2022 om 18:59

@london Calling,

Bij Dortmund is hij gegarandeerd ook geen eerste spits met Haller en Adekami als gehaalde spitsen en Moukoko nog als talent. Bij Juventus is er net in de winter Vlahovic gehaald die de onbetwiste nummer 1 spits zal zijn. Bij Ajax zou hij met Brobbey moeten concurreren om de spits positie.

Persoonlijk weet ik wel waar de grootste kans op speel minuten is als ik het bovenstaande zie.

20 juli 2022 om 19:40

Nou, bij Dortmund is het alleen wel afwachten hoelang Haller er uit ligt natuurlijk. Ik zou hem graag naar Ajax zien gaan hoor. Een helftje lekker stormen in vooral de internationale wedstrijden zie ik wel zitten met Suarez.

21 juli 2022 om 01:41

En suarez wilt die rol ook? Of bepaal jij dat gewoon even.

20 juli 2022 om 14:59

Brobbey heeft geen handje meer nodig hoor bij Ajax.

20 juli 2022 om 15:00

Dit zou echt geweldig zijn, ik zie in Suarez ook echt de ideale mentor voor Brobbey, kan hem een soort gif en doelgerichtheid mee geven wat hij nog een beetje mist.

20 juli 2022 om 15:21

Suarez wil nog gewoon wekelijks spelen denk ik. Die zit nog niet te wachten op een mentor rol nu

20 juli 2022 om 15:05

Niet iedereen hoeft naar Ajax. Letterlijk elke speler moet naar Ajax. Wordt je moedeloos van.

20 juli 2022 om 15:16

Ach zit niet zo te huilen man. Het is toch bekend dat Nederland een serieuze optie is. Dan is er maar 1 club die aan de eisen voldoet en dat is Ajax. Dus het is gewoon logisch dat dit benoemt wordt.

20 juli 2022 om 15:19

@ Derkaiser123

Niet elke speler, maar Suarez wel natuurlijk gezien zijn verleden bij Ajax. Het staat ook in het artikel; Suarez heeft 3 serieuze opties in Italie, Spanje en Nederland. Gezien zijn salarispakket zie ik alleen Ajax dat betalen in NL.

20 juli 2022 om 15:21

Ajax zoekt een spits, Suarez is een ex-speler van Ajax die in het verleden meermaals heeft aangegeven nog terug te willen keren bij Ajax. Suarez is nu op de leeftijd (plus transfervrij) dat het ook daadwerkelijk zou kunnen. Je kunt ook overdrijven hoor, zo raar is deze suggestie helemaal niet, post van Marc 433 is ook gewoon on-topic want er wordt nota bene in het artikel over geschreven. Wat is precies je probleem?

20 juli 2022 om 15:25

Suarez is te duur voor een mentor rol, Brobbey heeft teveel gekost om op de bank te zetten als 2de spits. Daarnaast moet Brobbey zo veel mogelijk spelen, zowel voor zijn ontwikkeling als voor potentieel verkoopprijs in de toekomst. Als er nog een spits wordt aangetrokken moet deze 100% akkoord gaan met een reserve rol.

20 juli 2022 om 19:01

@jordyb,

Brobbey is nog nooit langer dan 10 wedstrijden op rij fit geweest, is 20 jaar oud en krijgt zo de enorme druk van o.a. het moeten presteren op zijn schouders. Hoe lekker is het (voor beiden) als daar een Suarez naast staat die hem kan ontlasten en kan begeleiden?

20 juli 2022 om 18:21

Had hem liever zien komen in plaats van Brobbey, als overgangsjaar. En dan rustig uitkijken naar een andere spits

Sjah als noodverband zeker doen. Als het ook niet te veel moet kosten... Jammer dat Moukoko er nog niet 100% klaar voor is.

naar ajax halen en dan brobeast op de bank zetten haha

Huntelaar rol voor Suarez zou ik wel mooi vinden.

Ik verwacht niet dat Suarez dat gaat goed vinden + zijn salaris is ook nog een dingetje.

BVB top club en dan nog één keer vlammen op het WK.

Ik zou Suarez nog steeds graag naar Aston Villa zien gaan. Hereniging met Gerrard, Coutinho en Ings. Zou daar nog heel belangrijk kunnen zijn

21 juli 2022 om 12:13

Denk dat hij bete rpast in Duitsland dan in Engeland. Dortmund lijkt een prima optie

Suarez naar Ajax gaat denk ik niet gebeuren. Veel te veel salaris/tekengeld en wilt denk ik gewoon nog voldoende spelen.

Bij BvB kan hij, hoe cru het ook klinkt, tijdelijk Haller opvolgen voor een jaartje.
Hoop natuurlijk dat het niet nodig is en Sebastian zo snel mogelijk weer gezond is!

Als nood is hij geen slechte optie. Met alleen Adeyemi en Malen ga je het niet redden. Ligt er wel aan wat hij voor salaris zal vragen. Als het niet teveel is zou ik het gewoon doen als Dortmund zijnde.

legt r zeker nog 20 in bij dortmund

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren