Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sinisterra: ‘Ik had contact met hem, maar nu zit hij wéér bij de rivaal, haha'

Laatste update:

Luis Sinisterra kijkt nog altijd met veel passie naar wedstrijden van Feyenoord. De 23-jarige vleugelaanvaller maakte begin juli voor circa 25 miljoen euro de overstap naar Leeds United, waar hij inmiddels een basisplek heeft veroverd. Voetbalzone zocht de Colombiaans international op in Leeds om onder meer te spreken over zijn fraaie jaren in Rotterdam, zijn verstandhoudingen met voormalig clubgenoten én over zijn eerste rode kaart ooit.

Door Mart van Mourik

“Of ik Feyenoord mis? Jazeker”, vertelt Sinisterra. “Ik ben alleen naar Leeds gegaan omdat het een droom was om in de Premier League te voetballen, maar ik mis iedereen bij Feyenoord. De fans zijn fantastisch en ook binnen de club zijn de mensen geweldig. Ik heb nog steeds contact met sommige stafleden en oud-ploeggenoten. Van de spelers spreek ik Ofir Marciano bijvoorbeeld regelmatig, al heb ik met de meeste oud-teamgenoten nog steeds wel contact via social media. Ik kijk hier ook bijna iedere wedstrijd van Feyenoord. Als ik zelf geen duel heb, dan kijk ik sowieso en het is heel leuk om te zien hoe de club het doet in de Europa League.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Sinisterra is zeer positief over de wijze waarop hij ontvangen is in De Kuip, waar hij in de zomer van 2018 uit de helikopter stapte. Vooral Frank Arnesen, voormalig technisch directeur bij Feyenoord, was verantwoordelijk voor het warme welkom. “Van de directieleden spreek ik Frank Arnesen nog. Hij was overigens niet degene die me opgehaald heeft bij Once Caldas. Destijds was het Martin van Geel die naar Colombia kwam en mij kwam bekijken met de scout, Steven Aptroot. Zij hebben me ruim anderhalf jaar gevolgd. Na het zien van vele wedstrijden besloten ze mij naar Feyenoord te halen. Het was een zeer bijzondere stap voor mij. Uiteindelijk leerde ik ook Frank kennen. Dat was prettig, want hij spreekt Spaans en we konden een goede verstandhouding opbouwen.”

In de beginfase van zijn periode in Rotterdam werd Sinisterra vooral op sleeptouw genomen door andere latinos binnen de club. “Renato Tapia en Eric Botteghin hebben me destijds erg geholpen met het integreren binnen de club. In die tijd sprak ik nog geen woord Engels, dus zij waren erg belangrijk voor me. Mede dankzij hen voelde ik me erg snel thuis bij Feyenoord. Ik kon ook goed met de Nederlanders hoor, maar gesprekken voeren was in het begin nog een beetje lastig. Na een tijdje heb ik goede vrienden gemaakt, al is de relatie altijd anders dan met de latinos. In Nederland is men toch iets afstandelijker.” De linksbuiten geeft aan dat hij uiteindelijk goed bevriend raakte met Marcos Senesi, die zich een jaar later bij Feyenoord voegde en afgelopen zomer eveneens de stap naar de Premier League maakte.

“Ik ben nog altijd zeer goed bevriend met Marcos. We hebben nog steeds veel contact. Hij speelt nu natuurlijk bij Bournemouth, dus iedere keer als we allebei een vrije dag hebben en het past in de planning, dan spreken we ergens af. Vaak treffen we elkaar in Londen bijvoorbeeld. In Nederland hadden we ook wel eens contact met Martínez, al sprak Marcos hem vaker omdat het natuurlijk landgenoten zijn. Ik heb ook wel een aantal keer met hem afgesproken, hoor. Nu zit Lisandro hier en is hij wéér mijn rivaal”, lacht Sinisterra. “Hoewel Martínez in de buurt woont, heb ik hem hier nog niet gezien. Wel houden we elkaar op de hoogte van de ontwikkelingen bij de clubs en spreken we elkaar via social media.”

Hoewel hij Feyenoord mist en nog bijna op dagelijkse basis in gedachten bezig is met zijn oude werkgever, heeft Sinisterra het erg naar zijn zin in Leeds. Tot dusver kwam de linksbuiten in acht Premier League-optredens tot twee goals en bovendien heeft hij inmiddels een basisplek veroverd bij the Whites. “Het gaat heel erg goed met me. Het welkom hier in Leeds was erg warm en de manager (Jesse Marsch, red.) heeft ook meteen zijn vertrouwen in mij uitgesproken. Het voelde hier meteen als thuis. Ik heb mijn plek zowel bij Leeds als in de nationale ploeg gevonden. Ik heb meer vertrouwen gekregen, waardoor ik automatisch beter ben gaan spelen”, aldus Sini, die eind september driemaal trefzeker was in de interlands tegen Mexico (3-2 winst) en Guatemala (4-1 winst).

In Nederland worden je duels bij Leeds door velen bekeken. Zeker als je scoort... of rood pakt.
Sinisterra werd begin oktober in de 48ste speelminuut met een rode kaart van het veld gestuurd in duel met Aston Villa (0-0). In de eerste helft kreeg hij geel vanwege het onderbreken van een veelbelovende aanval. Enkele minuten na rust ging de Colombiaanse vleugelspeler te dicht bij Jacob Ramsey staan om een vrije trap te blokkeren. Scheidsrechter Stuart Attwell was vervolgens onverbiddelijk en besloot Sinisterra met een tweede gele prent van het veld te sturen. Het was zijn eerste rode kaart ooit, maar toch lijkt Sinisterra zich enigszins te schamen. “Haha, dat gaat niet meer gebeuren. Rood pakken dan. Ik weet niet precies wat er gebeurde en het was geen actie uit frustratie. Het was een onbewust moment. Maar om eerlijk te zijn werd zowel de eerste gele kaart als de tweede wel makkelijk gegeven. Voor mij was de rode kaart in ieder geval onverwacht. De tegenstander was veel aan het tijdrekken en er ging veel tijd verloren, waardoor ik ze een beetje wilde opjagen. Maar uiteraard respecteer ik de beslissing van de scheidsrechter.”

Sinisterra is gelukkig bij Leeds en hoopt uiteraard een sleutelrol te gaan vervullen in de ploeg van Marsch. Hij benadrukt veel geleerd te hebben in zijn periode bij Feyenoord en ziet dat tijdperk als een kickstart van zijn carrière. Er was één speler die hem in het bijzonder veel geleerd heeft. “Ik zeg altijd dat Robin van Persie zonder enige twijfel de beste speler was met wie ik gespeeld heb bij Feyenoord. Ik heb ongeveer anderhalf jaar met hem in het team gezeten. Ondanks dat hij al in de herfst van zijn carrière zat, had hij zó veel kwaliteiten. Het was heel mooi om hem te zien spelen. Ik heb veel geleerd van zijn balaanname en zijn beweging zonder bal: hij staat altijd op de juiste plek”, besluit Sinisterra.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Doet het toch leuk en is gewoon een super leuke kerel. Je ziet zo trouwens wel dat het voor 'vreemden' wel erg prettig is als spelers/ management de taal spreekt dan de nieuwkomer. Is toch wel erg belangrijk voor de inburgering in zon team (en land).

Hij doet het geweldig bij Leeds! Erg goede stap geweest. Zie hem de absolute top ook nog wel halen over een paar jaar.

Heerlijke speler die uit het niets iets kan creëren. Sini missen we in mijn ogen nog het meest van alle vertrokken spelers. Een stapje omhoog zit er zeker in voor hem

21 oktober 2022 om 12:15

Degene die we het meest missen is in mijn ogen toch echt Aursnes. Die hadden we nooit moeten laten gaan. Sinisterra is echt een pareltje gebleken. Mooi ventje die bewijst dat je wat kan bereiken als je geduld hebt. Die heeft ook 2 jaar ofzo rondgelopen zonder ongeduldig te worden.

21 oktober 2022 om 12:36

Eens. Aursnes wordt denk ik ook het meest gemist, al kon Feyenoord ook gewoonweg geen nee zeggen tegen 13 (toch?) miljoen.

21 oktober 2022 om 13:21

In mijn ogen mis je nu juist meer een buitenspeler die je blindelings op kunt stellen. We hebben geen vaste basisspelers aan de buitenkant. Dat nekt je aanvallend af en toe wel hoor. Het middenveld vind ik wel goed staan met Geertruida-Kokcu-Timber

21 oktober 2022 om 13:38

Ben ook van mening dat er door Sini een gat is achter gelaten wat nog niet is opgevuld. Logisch ook, hij is echt een klasse speler, die vervang je niet zomaar.

Het gaat mij meer om de intentie. Er is namelijk goed geanticipeerd op het vertrek van Sini, met het binnen halen van diverse buitenspelers. Dat het nog niet direct super uitpakt, kan ik dan mee leven. Aursnes aan de andere kant was al een tijd bezig met een transfer; met andere woorden, je zag het aankomen. Slot zei nog met 'zekerheid' dat er een directe vervanger voor zou komen en dat is helaas uit gebleven. Geert vind ik het beste vanaf Rechtsback, dus hoop dat er snel alsnog een 6 komt. Zal wel volgende zomer worden ivm woekerprijzen in de winterwindow.

21 oktober 2022 om 23:25

Helemaal mee eens. Aursnes ook maar Sini was de man imo.

Ik kijk al z'n wedstrijden bij Leeds, echt top om te zien hoe makkelijk hij zich heeft aangepast.

mooie speler! zit goeie kop op 😇

Leuk om te lezen, Rotterdam mist Sini ook nog! Nadat ik dit lees, vraag ik me nog steeds af of Arnesen ook niet gemist gaat worden. Blijft vreemd dat ie ineens weg moest

Helaas heeft Leeds een trainer die absoluut niet kan tippen aan de kwaliteiten van Arne Slot. Gisteravond was het weer dramatisch tegen Leicester, terwijl er veel meer te halen zou zijn uit deze selectie. Als het zo doorgaat is Sini gedoemd tot het spelen van degradatievoetbal. Zo zonde, want Leeds is in potentie een grote club (4e stad van Engeland) met een grote trouwe aanhang.

22 oktober 2022 om 14:28

Dat is de PL natuurlijk he. Tegen Arsenal (en eerder Chelsea) haalden ze echt een onwijs hoog niveau en zetten ze de hele wedstrijd vol druk. March is een goeie coach dus ik denk wel dat ze het goed gaan doen. Sini zie ik best een stap omhoog maken.

Als Sini aan de bal kwam ging je als Feyenoorder altijd op de puntje van je stoel zitten, der kwam altijd dreiging van hem af en vooral vorig seizoen heeft ie dat gecombineerd met doelpunten. 1 van me favoriete spelers bij Feyenoord de afgelopen jaren. Leuk om te zien dat hij het ook bij Leeds goed doet, en ook Leeds is niet zijn plafond.

Sinisterra is echt een hele goede speler. Vorig seizoen megastappen onder Slot bij Feyenoord gezet, terwijl het in de jaren daarvoor er nooit echt uitkwam bij Feyenoord. Had vorig seizoen bij Feyenoord met 49 wedstrijden, 23 goals en 14 assists ook gewoon geweldige statistieken bij Feyenoord en is ook prima bij Leeds United begonnen.

Jammer van die rode kaart die hij een paar weken terug kreeg. Maar verder presteert hij gewoon naar behoren en ik zie hem in de toekomst echt nog wel een stap omhoog maken. Pas 23-jaar en over 1 of 2 seizoenen zie ik hem vanaf Leeds wel een stap omhoog maken richting een club als Manchester United, Arsenal of Liverpool.

Ik heb zelfs als Ajax fan Sinisterra altijd een mooie voetballer gevonden om naar te kijken in zijn tijd bij Feyenoord. Die kan nog wel een stap hogerop aan denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren