Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sensationeel: Daley Blind maakt verrassende overstap naar Bayern München

Laatste update:

Daley Blind is op weg naar Bayern München, schrijft De Telegraaf. De verdediger annex middenvelder, die kort voor de jaarwisseling zijn contract bij Ajax ontbonden zag worden, vliegt donderdag naar der Rekordmeister om de laatste details af te ronden. Volgens het dagblad tekent Blind tot het einde van het seizoen met een optie op een extra jaar. BILD meldt dat er geen sprake is van een optie en beide partijen in de zomer opnieuw met elkaar om de tafel moeten indien ze langer door willen. Alleen de medische keuring kan nog roet in het eten gooien voor de 99-voudig Oranje-international.

De interesse van Bayern is opvallend te noemen, daar het Royal Antwerp FC van Marc Overmars en Mark van Bommel lange tijd de beste papieren leek te hebben. Ook Real Sociedad hengelde naar de diensten van Blind. Bij Bayern willen ze echter haast maken met de komst van de Nederlander. Als alle formaliteiten zijn afgerond, moet Blind nog vrijdag in het vliegtuig stappen voor een trainingskamp. Zaakwaarnemer Kees Vos, die eerder een belangrijke rol speelde bij de transfer van Cody Gakpo naar Liverpool, wordt door De Telegraaf genoemd als belangrijke schakel bij de opvallende move.

Vos zocht contact met sportief directeur Hasan Salihamidzic nadat tijdens het WK met Lucas Hernández een belangrijke schakel was uitgevallen aan de linkerkant bij Bayern. De Fransman raakte in de openingswedstrijd tegen Australië zwaar geblesseerd aan zijn knie en ligt nog maanden in de lappenmand. Salihamidzic en technisch directeur Marco Neppe verkenden daarop de markt en kwamen via Vos bij Blind uit. Tussen kerst en oud en nieuw kwam de zaak in een stroomversnelling terecht, waarna in de nacht van woensdag op donderdag een doorbraak werd geforceerd.

Blind is donderdagochtend rond 7.00 uur in het vliegtuig naar München gestapt om daar de laatste details af te ronden. Donderdagmiddag staat de medische keuring op de planning, waarna Blind een contract tekent voor een halfjaar met de optie op een extra seizoen. Het wordt voor de Oranje-International zijn vierde club in zijn loopbaan. Blind begon zijn carrière bij Ajax, werd in 2010 verhuurd aan FC Groningen en maakte in 2014 de overstap naar Manchester United. In 2018 keerde hij terug bij de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Na onenigheid met hoofdtrainer Alfred Schreuder was er voor Blind geen heil meer bij Ajax.

Vorige week dinsdag liet Ajax in een officieel persbericht weten dat de arbeidsovereenkomst van Blind met wederzijdse goedkeuring is ontbonden. De verbintenis liep daardoor op 31 december 2022 af, terwijl de routinier eigenlijk nog vast lag tot 30 juni 2023. De Amsterdamse club laat Blind transfervrij vertrekken vanwege zijn bewezen diensten. De 99-voudig international van Oranje speelde in totaal 333 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor dertien treffers en 21 assists. Tijdens het WK in Qatar was hij in alle wedstrijden basisspeler. Tegen de Verenigde Staten nam hij zijn derde interlandgoal voor zijn rekening. Veertien keer was hij aangever.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
5 januari 2023 om 10:02

Eigenlijk omdat er geen betere vervanger is bij oranje en ajax. Zelfde vervanger namelijk en die valt toch een beetje tegen net als Malacia tegenvalt voorlopig

Daar wil hij wel 2e of 3e viool spelen?

5 januari 2023 om 07:47

Opvallend , die hebben met Davies al een soortgelijke speler

5 januari 2023 om 07:49

Een soortgelijke speler???

5 januari 2023 om 07:50

Alleen blind heeft wel iets meer snelheid

5 januari 2023 om 07:51

Totaal niet. Davies is met zijn snelheid en fysiek een totaal andere back. Blind is vooral opbouwend/voetballend sterk.

5 januari 2023 om 07:53

Sarcasme blijft helaas lastig te herkennen voor sommigen. Heb je nog niet ontbeten dat je gelijk zo lekker hapt?

5 januari 2023 om 07:55

Ik wilde net aan m'n broodje beginnen. Goedemorgen! Haha

5 januari 2023 om 09:21

Precies wat mijn 1ste gedachte ook was. Ik meende dat hij niet bij ajax als 2de viool wilde spelen en daar de onenigheid met schreuder heeft opgebouwd. Nu is zijn contract ontbonden en duikt hij waarschijnlijk op bij bayern waar hij sls 2de of 3de viool zal fungeren. Begrijp me niet verkeerd, ik geloof wel dat hij een echte ajaxied is maar dit vind ik wel opmerkelijk en in mijn ogen ben je dan niet zo ajaxied dan de meeste beweren. Dan had je je principes overboord gegooid en zou je de concurrentie aangaan met wijndal.

5 januari 2023 om 09:33

Blind kwam op voor zichzelf en de club. Schreuder die is koekoek en accepteerd niks. Die heeft ruzie lopen maken en doet zo kleinzerig. Er is momenteel maar 1 probleem in Ajax en dat is Schreuder. Een trainer die overal als hoofdtrainer is geflopt

5 januari 2023 om 10:32

Matthewole. Johan Cruijff ging destijds bij Feijenoord spelen. Maar bleef toch een echte Ajaxied

5 januari 2023 om 10:33

Ajacied* niet Ajaxied. Reacties worden weleens verwijderd omwille van zulke verbasteringen.

Groetjes aan de voetjes.

5 januari 2023 om 09:41

@jeron

Als een van de grootste en succesvolste clubs ter wereld Bayern Munchen voor je komt dan ga je.
Hernandez is geblesseerd en Davies kan niet alles spelen. Ik zie dat hij ook in korte tijd 3x is uitgevallen met een blessure.

Ik ga ervan uit dat de mensen bij Bayern meer verstand van voetbal hebben dan wij. Zijn al jaren succesvol dus die weten wat ze doen. En Blind is gewoon weggepest door passant Schreuder. Dan is zijn transfer naar Bayern een dikke middelvinger naar deze incapabele trainer. Ik gun Blind deze transfer echt van harte. Hij verdiende het niet om zo via de achterdeur te vertrekken.

Bayern speelt ook zo als Ten hag deed met Ajax; de backs staan hoog en worden ondersteund door de centrale verdedigers en verdedigende middenvelders. Beide elftallen zetten hoog druk en hebben meestal de bal. Bij balverlies is de restverdediging op orde en wordt de bal snel heroverd. De backs zijn steeds een extra wapen.

Helaas begrijpt Schreuder dit niet en speelt Ajax zonder een plan. Dan zie je dat zelfs tegen ploegen als Emmen je problemen krijgt. De verdediging staat constant onder druk en de backs komen niet aan opbouwen/aanvallen toe.

Het is niet voor niks dat alle bondscoaches en trainers Blind steeds opstelden; van Guus Hiddink, Advocaat, Louis van Gaal, Koeman tot Mourinho. Allemaal zien zij dat Blind heel goed kan opbouwen en strakke passes kan geven over de grond en lang via de lucht. Blijkbaar ziet Bayern nu dit ook en daarom halen zij hem ipv iemand anders die vooral 'snelheid' heeft.

5 januari 2023 om 10:36

Marc 433. Jij slaat helemaal de spijker op zijn kop.
Bayern gaat Blind op zijn kwaliteiten gebruiken.
Ik kan het niet beter als jij verwoorden.
Complimenten voor je teks.

5 januari 2023 om 18:38

Beste reactie van de dag Marc 433! Pirlo was voor Milan ook over the hill en zou bij Ajax ook te traag zijn bevonden, speelde nog 2 topjaren in zijn kracht bij Juve vervolgens. Blind is nog steeds gewoon een wapen op zijn kwaliteiten, al is het beste er wel echt vanaf. Bovendien kan hij straks wellicht nog een CL bijschrijven! Bij Bayern tot iig einde seizoen nog even de problemen oplossen om vervolgens bij goed presteren 1 jaar te verlengen en zo niet alsnog naar een Antwerp gaan. Geweldige coup dit.

Hoe baas is dit haha. Het is je gegund pik!

5 januari 2023 om 08:03

Ik heb hardop gelachen. Ik doe dat nog steeds zelfs. Wat een stap is dit. Geen idee wat hij daar doen moet, maar ja

5 januari 2023 om 08:38

Gewoon blijven lachen joh , bij Bayern zullen ze er wel geen verstand van hebben denk je niet ?

5 januari 2023 om 08:44

Dus alles wat Bayern aankoopt is een schot in de roos? Ik gok ook nog steeds dat Gravenberch z'n tijd aan het verdoen is in München, ze hebben nou eenmaal meer dan 11 spelers nodig.

5 januari 2023 om 09:00

Nee, niet alles. Wel relatief veel.
Gravenberch nu al afschrijven is lachwekkend. Ze zijn juist realistisch bij Bayern en gunnen zo een speler de tijd om zich aan te passen.

5 januari 2023 om 09:20

Ik schrijf hem niet af, maar ik denk niet dat hij genoeg is voor de absolute top. Daar is helemaal niets lachwekkends aan, dat is relatief logisch als je kijkt naar zijn kwaliteiten.

5 januari 2023 om 09:22

Gravenberch snap ik nog. Dat is een talent. Net als Mazraoui. Die kan het niveau ook halen. Blind is een lachertje. Echt een lachertje. En ja, daar moet ik dan weer hardop om lachen. Maar leuk voor Blind hoor. Mooi wonen daar denk ik.

5 januari 2023 om 09:35

@redishcolour: Want jij hebt elke wedstrijd van hem gezien dat hij speelde? Schei toch uit. Gravenberch is 1 van de grootste talenten van Nederland en kan uitgroeien tot een van de sterkste en beste middenvelders ter wereld. Die potentie heeft hij zeker. Wat jij logisch vindt is dat als je naar zn kwaliteiten kijkt hij niet tot de absolute top behoort? Terwijl als je kijkt naar hoe hij 2 jaar lang zich super goed staande hield in de CL wedstrijden ik vind dat hij wel zich kan ontwikkelen tot een absolute topspeler.

5 januari 2023 om 09:42

Ballen oppompen tassen dragen, bidons brengen. Genoeg functies voor blind.

5 januari 2023 om 10:07

Ik vind dat hij in de CL zelden heeft uitgeblonken, hij was vaak bij één van de mindere. Zn handelingssnelheid is te langzaam en hij straalt totaal geen onoverwinnelijkheid uit. We zien het duidelijk anders, maar ik denk dat hij daar niet veel aan spelen gaat toekomen.

5 januari 2023 om 08:20

Baas? Hij gaat gewoon bankzitten daar. Hoop dat ze goede jassen met capuchons hebben daarbij München….kuch

5 januari 2023 om 08:33

Stel je niet zo aan… net of Blind dat niet weet of inziet? Hij is hier letterlijk weggepest door Schreuder en een deel van het publiek

5 januari 2023 om 08:55

Haha weggepest? Hij loopt te ballen als een veteraan en loopt net zo snel terug met zn tegenstander als de koffiejuffrouw van Ajax

5 januari 2023 om 09:43

Dan heb jij Jannie nog nooit een sprint naar het koffiezetapparaat zien trekken..

5 januari 2023 om 10:15

Weggepest? Dan zit je hoofd wel erg diep in het zand zeg. Hij speelt toch gewoon waardeloos?

Dit is toch een geweldige stap voor hem, gegund na het schreuder debacle.Zal als Back-up zijn, maar dat is een rol die daar te accepteren valt. Zou wat zijn als Bayern Nico haalt dan hebben ze de defensie van het succes jaar van ajax compleet overgenomen

5 januari 2023 om 07:49

Gun het 'm qua naam. Kan die met opgeheven hoofd weg. Maar of het een stap is vraag ik me af. Een stap naar de bank verwacht ik. Zodra hij daar het eerste trainingspartijtje een sprintje moet trekken is de rest al douchen 🤣🤣🤣

5 januari 2023 om 07:52

Topgozer blind maar sprintje straks tegen Coman uuuhhh 😅

5 januari 2023 om 08:05

Als Bayern het wel gewoon goed heeft staan hoeft Blind geen sprintjes te trekken. Hoe moeilijk is dat te begrijpen na de laatste 4 jaar Ajax.

5 januari 2023 om 08:06

Hoeveel jaren horen we dat al over 'dat sprintje'. Maar hoeveel toppers heeft hij intussen al in de broekzak gehad? Puur op snelheid wint hij het natuurlijk niet, maar als je het tactisch goed neerzet, hoeft dat ook niet.

5 januari 2023 om 08:32

Je hebt 't niet altijd goed staan, Ajax van toen niet en Bayer ook niet. Is gewoon een aanfluiting zijn snelheid, vaak genoeg gezien bij Ajax. Maar dan moet je wel hebben gekeken...

5 januari 2023 om 08:36

En hoeveel middelmaat hebben Blind al in hun zak gehad omdat hij een draai cirkel van een vrachtwagen heeft en zo sloom is als een slak? Genoeg, maar dat laat je voor het gemak er buiten @RonZon

5 januari 2023 om 08:40

@myvision Tja, als Ten Hag het goed neerzet dan hoeft Maguire niet mee te voetballen en dan was hij niet op de bank beland. Zo kan je overal een leuke draai aan geven

5 januari 2023 om 08:50

Huh, niet meevoetballen en dan niet op de bank belanden?! Geniaal!

Net zo geniaal als het opstellen van Lucca als linksbuiten

5 januari 2023 om 08:57

Dat is toch zo? Maguire valt door de mand op het moment dat hij moet meevoetballen. Dan levert hij alles in bij de tegenstander en geeft hij goals weg. Blind valt door de mand op het moment dat hij een sprintje moet trekken. Die lukt het alleen nog om alles in wandelpas te doen

5 januari 2023 om 08:57

Nou ja Japie, Maguire heeft deze week weer eens gespeeld en volgens mij niet eens zo slecht. Dus wie weet zet EtH het zo neer dat als de nood aan man komt, dat Maguire gewoon ingepast kan worden. Geef het even tijd....

5 januari 2023 om 09:02

Het spelletje heet voetbal en niet sprinten of verdedigen

5 januari 2023 om 09:03

Ja dat kan, maar Maguire zal voor mij nooit een hoogvlieger worden. Blind heeft best een goede periode gehad bij Ajax, maar hij is imo al een jaar of twee passe. Hij heeft een prima pass in de benen, maar verdedigend gezien kan het echt niet meer. Ook op het WK ging het weer geregeld mis

5 januari 2023 om 09:05

@ajgangstar Goed dat ik dat nu weet. Ik zal vanaf nu nooit meer kritiek hebben op een verdediger die onnodige tegengoals inleidt. Verdedigen is oets wat natuurlijk totaal niet relevant is in het voetbal. Gewoon lekker je man laten lopen. Niks mis mee

5 januari 2023 om 09:18

Een jaar of twee passe. Hou toch op zeg. In 20/21 was hij een van de belangrijkste spelers en gaf hij nog een masterclass tegen de kampioen van Frankrijk. Ajax eindigde op 88 punten en haalde een Europese kwartfinale en werd daarin uitgeschakeld toen Blind geblesseerd raakte. In 21/22 draaide hij een geweldige eerste seizoenshelft bij een Ajax dat Europees hoge ogen gooide. Hij kende daarna, net als bijna heel Ajax, een minder periode, maar was in de slotwedstrijden weer cruciaal. Jij kijkt nul wedstrijden van Ajax. Echt nul.

5 januari 2023 om 09:23

Moet ik dit nou echt uitleggen? Volgens mij proberen meerdere mensen dit over te brengen, zie bijvoorbeeld de comments hieronder van Myvision. Maar als het niet bij je binnenkomt en je er ook niet inhoudelijk kan en wil reageren dan bespaar ik liever de
moeite

5 januari 2023 om 09:33

@ronzon Ik ben benieuwd wie dat waren de laatste tijd? Mooie overstap voor 'm, verrassend ook, maar de kritiek het afgelopen half jaar was toch gewoon terecht? Het was toch ook gewoon niet goed genoeg? Hoe Ajax en Blind uiteindelijk de situatie hebben afgehandeld valt veel over te zeggen. Ajax had hem een waardiger afscheid kunnen, misschien wel moeten geven. Blind had zich professioneler op kunnen stellen (als ik de verhalen zo lees). Eindstand is dat hij een mooie transfer te pakken heeft, maar we moeten nu niet net doen of Blind de beste verdediger van Europa is en dit continu laat zien. Bayern heeft snel een back-up nodig en dit is snelle, goedkope optie, zonder al te veel risico

5 januari 2023 om 09:49

Suarez 7

21/22 hoge ogen gooide ? Denk dat Darwin Nunez daar anders over denkt en Rafa ook. Ik zie in de comments ook iedereen die wedstrijd van 6 a 7 jaar geleden tegen real madrid terug halen hahaha.. praat aub over blind zijn recente prestaties want dat weerspiegelt zijn niveau van nu.

Ben wel blij met dit nieuws Hernandez en Davies speelt hij er nooit uit dus we hoeven hem ook niet meer in een oranje shirt te zien.

5 januari 2023 om 09:57

Jij gaat Daley absoluut nog een x in het Nederlands elftal zien spelen, al is het alleen maar om hem de 100e interland te gunnen en terecht....

5 januari 2023 om 10:00

Ik zei in de eerste seizoenshelft. Beter lezen. Met 4-0 winnen van Dortmund met een goal en een assist zie ik wel als indruk maken.

5 januari 2023 om 13:28

@daviddc Dit mag je best een stap noemen toch. zelfs als hij als backup daar heen gaat.
Iedereen had het over afbouwen bij antwerp of een andere, lager ingeschaalde competities zoals de Mls.
En dan kan hij in plaats daarvan op zijn 33ste nog aan de slag, zij het als backup, bij een van de absolute topclubs.

5 januari 2023 om 07:50

"Het Schreuder debacle"....alles wat Schreuder heeft gedaan wordt nu negatief benaderd, maar je kunt vanalles van Schreuder vinden, maar dat Blind ondertussen terecht reserve speler was iig niet. Op live meepraten wilden 80% van de Ajacieden Blind ondertussen naar de bank hebben. Heeft ook niks bij Bayern te zoeken

5 januari 2023 om 07:52

Hou toch op. Voetbalzone-leden in een Live Meepraten zijn echt niet representatief. Kijk eens naar Ajax-fansites. Het is een schande dat Blind is vertrokken en vooral hoe. En tuurlijk hoort hij nog in de basis. Heb je Wijndal zien spelen? Heb je gezien hoe dramatisch onze opbouw is zonder rustpunt achterin? De beste man heeft in zijn eentje meer passes richting de gevaarlijke zones dan alle andere verdedigers bij elkaar.

5 januari 2023 om 07:54

Fr010frdam. Kan zeker wel. Bij Blind, maar ook Tadic , en zelfs Timber is het verval tov vorig seizoen zo groot dat het lijkt alsof ze ineens nooit meer op voetbal hebben gezeten. Kan me niet voorstellen dat je ineens zo erg als een pudding ineen kan storten en kan me dus niet anders dan aan de indruk onttrekken dat de manier van leidinggeven door Schreuder ermee te maken heeft. Bij Bayern hebben ze volgens mij wel redelijk voetbal inzicht en zien ze, zoals Suarez7 al zegt, wel dat Blind enorm belangrijk kan zijn in de opbouw. Gelukkig speelt Bayern 9 vd 10 wedstrijden in de Bundesliga ver op de helft van de tegenstander , dan is een speler die van achteruit de passing midden in de gevaarlijk zones kan verzorgen toch best waardevol.

5 januari 2023 om 07:55

Jammer dat hij weg is, had jullie nog veel punten gekost met zijn traagheid

5 januari 2023 om 07:57

Zelfs Timber, een toptalent, heeft ons dit seizoen meer dan eens punten gekost. Niet alles is Blinds schuld. Verre van.

5 januari 2023 om 07:57

Blind was geen terechte reserve. Types als jij kijken alleen naar verdedigende aspect daar waar Ajax dient aan te vallen en toevallig blijkt uit cijfers dat Blind aanvallend veel meer bijdraagt dan verdedigend steken laat vallen. Het waren vooral cornuiten van andere clubs die steeds met dezelfde irrelevante kritiek op Blind kwamen.

5 januari 2023 om 08:03

@susrez, dat de ene punten kost, wil niet zeggen dat de andere dat niet doet.

5 januari 2023 om 08:14

@myvision, de cijfers wezen anders uit dat hij aanvallend bar weinig toevoegde. Zijn passingspetcentage was niet geweldig en het aantal keypasses, assists en het creëeren van grote kansen was minder dan Malacia, die volgens velen voetballend te kort komt. Dan vraag ik me af in welke statistieken naar voren komt dat Blind voetballend zo goed is. Als hij risico in zijn spel had gelegd had hij meer rendement gehad, als hij degelijk was dan was zijn passingspercentage wel hoger geweest. Het spel van Blind wordt door jullie geromantiseerd. Voegde bij oranje ook al geen ruk toe

5 januari 2023 om 08:17

@fr010frdam Zit je te stoken hier?: Als er een verdediging staat die klopt, Ajax de pannen van het dak speelt dan heb je niets te zeggen. Maar een coach die falende spelers laat staan, speler tegen zich krijgt doet het niet goed. Nee dan Slot, die laat Feyenoord met minimale middelen (vergeleken met Ajax) goed voetballen. Dat is het verschil. Blind werd niet meer gepruimd door Schreuder maar ook niet door de Ajax aanhang overigens. Misselijkmakend en oliedom. Nu wordt in hoogtempo de oorlogskas van Overmars er doorheen gejaagd. Ben als Ajax fan klaar met alles bij Ajax. Laat Feyenoord of PSV maar kampioen worden.

5 januari 2023 om 08:17

@myvision Jouw argument is hetzelfde als een keeper die geen bal tegen houdt niet slecht te noemen omdat hij af en toe een goede uittrap in huis heeft

5 januari 2023 om 08:17

@fr wat suarez bedoelt is dat het door pipo schreuder komt, die zet de boel niet goed neer.
Daardoor komen de zwaktes van spelers aan het licht ipv hun sterke kanten.

Kijk wat een ten hag nu met de verloren talenten rashford en shaw doet

5 januari 2023 om 08:31

En kijk hoe Ten Hag met verloren talent Maguire omgaat. Dat zal ook wel een topper zijn omdat hij door United is gehaald. Van Gaal zette het natuurlijk ook niet goed neer aangezien Blind tegen de VS bijna twee tegengoals inleidde en hij tegen Argentinie weer eens liep te slapen waardoor Molina kon scoren. Echt een koekenbakker die Van Gaal. Zo iemand is niet waardig om een klasbak als Daley Blind te coachen

5 januari 2023 om 08:39

Het verschil tussen Maguire en Blind, is dat Blind 4,5 seizoen een sterkhouder is geweest did cruciaal was in onze successen. Word je niet moe van de valse vergelijkingen?

5 januari 2023 om 08:39

Myvision

Een verdediger dient goed te kunnen verdedigen. Period. Aanvallen heb je 7 anderen voor waarbij aanvallende back een pluspunt is. Maar eerst verdedigen.

5 januari 2023 om 08:45

@Suarez Op Eredivisie niveau ja. Bij United was Blind echt geen sterkhouder

5 januari 2023 om 09:10

@willempiedebok,

Dit is precies waar Blind voor waarschuwde. Nu moeten fans opstaan ipv afhaken. Niet een paar gekken de club laten verkloten. Dat moment is nu, het beter ten halve gekeerd. Sar heeft genoeg kansen gehad en werkelijk waar elke keer was het dramatisch. Gedoe jonk, gedoe Bosz, gedoe Bergkamp, gedoe Overmars. Op geen enkel can die momenten toonde hij aan leiderschapskwaliteiten te bezitten. De keuze Schreuder is dezelfde als de keuze Keizer. Belachelijke keuzes gebaseerd op niets. Overmars kwam met Bosz en Ten Hag aanzetten, daar zat een bepaald idee achter. Bepaalde kwaliteiten die zichtbaar waren. Keizer was vooral alles bij hetzelfde willen houden en dat is Schreuder ook.

5 januari 2023 om 09:19

@geeninspiratie

Een verdediger dient niet goed te kunnen verdedigen, niet perse. Zeker niet nu de backs juist meer halve middenvelders zijn in het hedendaagse tijdperk. Als je denkt dat een verdediger alleen nog behoort te verdedigen dan heb je een stukje evolutie van het voetbal gemist.

Of dacht je dat Dani Alves, Jordy Alba, Philip Lahm, Marcelo, Cancelo, Walker, Shaw, Carrvajal, Mendy etc om zo eens een flink aantal back spelers te noemen allemaal top verdedigers waren?

Juist, you get the point, deze waren verdedigend ook allemaal geen toppers. Voetballend en aanvallend daarentegen...

5 januari 2023 om 09:20

Eens ninjakai. Dat was de crux van de tekst, laat Ajax toch Ajax blijven.

5 januari 2023 om 09:23

@japie_krekel

4 seizoenen Manchester United, 141 wedstrijden gespeeld. Gemiddeld 35 wedstrijden per seizoen.
waarvan 56 in de laatste twee seizoenen onder Jose Mourinho.

Misschien geen absolute sterkhouder, maar toch in 80% van de wedstrijden mee gedaan per seizoen...

Dat kan je ook geen bankzitter noemen.

5 januari 2023 om 09:43

@suarez 7 En nu doe jij precies hetzelfde bij Wijndal als wat jij VZ-leden verwijt met betrekking tot Blind. Hoe Blind is vertrokken is inderdaad niet netjes, maar hoe Blind zich opstelde na het kwijtraken van zijn basisplaats was ook niet erg professioneel. Daarnaast zit Wijndal nog geen half jaar bij Ajax en was hij daarvan geruime tijd geblesseerd. Wijndal nu al afbranden is net zo makkelijk als Blind iedere wedstrijd als zondebok aanwijzen.

5 januari 2023 om 09:49

@D-Bergkamp Denk dat de periode van Blind vooral door het gebrek aan succes van United niet herinnerd zal worden als succesvolle periode. Blind speelde in die tijd toch echt gemiddeld 84 a 85 minuten per wedstrijd en was slechts dertien van de 141 keer invaller. De overige 128 duels stond hij gewoon basis.

5 januari 2023 om 09:54

D-Bergkamp

De namen die jij noemt zijn een hele andere categorie en stuk voor stuk sneller verdedigers. Heeft niks met het missen van evolutie te maken, maar met de basisprincipes van het voetbal en haar posities. Anders is een aanvaller die wel druk zet maar geen pepernoot scoort ook goed genoeg. Of een leuke meevoetballende keeper zonder reflexen ook goed genoeg.

5 januari 2023 om 11:37

@bergkamp, al die verdedigers die je noemt konden aanvallend hun steentje bijdragen, maar waren of zijn ook allemaal enorm snel, waardoor ze verdedigend niet constant een zorg zijn.

5 januari 2023 om 07:51

Haha, dat laatste is enorm onwaarschijnlijk. Maar inderdaad een prachtige stap, waarschijnlijk als back-up, ik denk ook voor meerdere posities. Ik denk dat Japie Krekel en Boccherief en zoveel leden denken dat Danny Blind weer eens gepusht heeft voor deze transfer, want Blind kan er toch niks van en hoort in de KKD thuis?

5 januari 2023 om 08:00

Suarez 7,

Er zullen er wel een paar op dit forum zijn die hun woorden heel hard in moeten gaan slikken. Of Blind daar nu wissel is ja of nee, hij gaat van Ajax naar Bayern op 32 jarige leeftijd. That is all that matter..

5 januari 2023 om 08:01

Niemand gaat zijn woorden intrekken. Danny Blind heeft dit gedaan hoor.

5 januari 2023 om 08:11

Waarom moet ik mijn woorden inslikken? Als Schreuder volgende week opeens coach wordt van Barcelona dan zaten jullie er allemaal ook opeens naast? Blind komt niet eens meer vooruit. Leuk dat Bayern hem nu haalt, maar imo kan hij echt niet meer op topniveau

5 januari 2023 om 08:27

@Japie,

Gelukkig weten Ten Hag, Koeman, van Gaal en de scouting van Bayern meer van voetbal dan jij… als je niet weet waar je naar moet kijken zul je het ook niet zien.

5 januari 2023 om 08:29

Helaas is er op het internet te weinig ruimte om alle redenen op te schrijven waarom jij je woorden in moet slikken Japie. Dit is toch wel het summum van je ongelijk bewezen krijgen, jouw negatieve houding tov Daley is al jaren lachwekkend te noemen, inmiddels heeft de lach plaats gemaakt voor weemoed. Je zal er toch maar zo lang naast zitten en elke keer weer jezelf dieper je kuil in graven. En dit in het volle zicht van ieder op Voetbalzone. Het zal je maar gebeuren.
OT: Het zal me niet verbazen als Daley straks perfect blijkt te passen in de wedstrijden die hij krijgt.

5 januari 2023 om 08:31

Dit is toch hilarisch. Na Cruijff en Swart de meeste kampioenschappen voor de nummer 1 club van Nederland. Geweldige run gehad in de EL en CL, 7(8) kampioenschappen behaald terwijl Ajax 15 jaar geleden dood en begraven was. Blind is 1 van de 5 spelers die nog nooit een wedstrijd heeft verloren op een WK. (Minimaal 10 wedstrijden) en kwam zelfs voorbij in het team van het toernooi met spelers als Mbappe en Messi.Verguisd door vz lid Japie Krekel, die nog steeds beweerd dat het allemaal niet meer kan en dan op 32 jarige leeftijd de stap maken naar topclub Bayern. Man wat zet je je eigen voor lul.

5 januari 2023 om 08:34

@Rix Je hebt helemaal gelijk. Iedereen die kritiek had op Braithwait en Andy Carroll die hebben er nul verstand van. Anders speel je natuurlijk niet bij een Barca of Liverpool

5 januari 2023 om 08:40

Nogmaals. Want een Barca dat in armoede verschrikkelijke spelers koopt en sowieso een dramatisch transferbeleid heeft, is te vergelijken met een Bayern dat deep pockets heeft en een geweldig transferbeleid heeft. De scouts van Bayern en coach Nagelsmann zullen iets in Blind zien. Net als Koeman, Van Gaal, Ten Hag en zelfs Mourinho deden.

5 januari 2023 om 08:41

@japie je moet niet vergeten dat Blind juist bij Bayern in zijn element kan zijn, dat ze vaak zelf aan het aanvallen zijn he. Bayern heeft geen Schreuder die Blind in zijn zwaktes laat komen.

5 januari 2023 om 08:43

Onder Mourinho ook 56 wedstrijden, meestal als basispeler. Dat hadden er meer geweest als hij er in zijn 2e seizoen (onder Mou) niet 10 weken met een blessure had uit gelegen...

Leuke transfer voor Daley, het is hem gegund hoewel ik hem liever bij Ajax had zien afsluiten. Ik denk dat enkele critici de mond nog wel word gesnoerd....🙃

5 januari 2023 om 08:49

@Suarez Liverpool heeft jarenlang bekend gestaan om een goed aankoopbeleid dus Andy Carroll zal ook wel een onbegrepe topper zijn. Maguire werd ook door iedere coach opgesteld, ook een topper natuurlijk. Had Ten Hag het beter neergezet had Maguire niet hoeven mee te voetballen en dan zat hij nu oo de bank. Akthans, volgens jullie theorie dat als een coach het goed neerzet Daley Blind niet hoeft te rennen als emige voetballer in Europa. In het internationale topvoetbal kan je ook prima functioneren in een wandelpas natuurlijk

5 januari 2023 om 08:52

@Arends Ik wil best in veel dingen meegaan, maar Blind viel verdedigend ook weer door de mand op het WK onder Van Gaal. Hij komt totaal niet meer vooruit. Daar kan Schreuder pok weinig aan doen, want elke linksback ter wereld komt wel eens 1 op 1 te staan. Daar kom je niet onderuit

5 januari 2023 om 09:02

Maguire stond gewoon basis eergisteren. Moest even pas op de plaats maken omdat er met Varane (wereldtopper) en Martinez (vertrouwd door Ten Hag) 2 goede spelers op zijn plek stonden. Die pas op de plaats hebben Wan Bisaka, Malacia, Sancho, Shaw, McTominay ook allemaal gehad en als je een beetje logisch naar het spelletje kijkt komt ie er ook binnekort aan voor Antony. Heel normaal imo wanneer je in een mindere fase zit. Daarnaast zullen Varane en Martinez ook de 2 spelers zijn waar Ten Hag het meeste op zal leunen, maar dat wil niet zeggen dat Maguire geen onderdeel meer is van het team. Die gaat nog redelijk wat wedstrijdjes spelen dit jaar, door dat bomvolle schema. Heeft ook bewezen een prima verdediger te kunnen zijn.

5 januari 2023 om 09:08

Ja, dat klopt maar Schreuder heeft Blind ook echt enorm veel krediet gegeven. Zelfs zoveel dat de eigen aanhang zich tegen Schreuder keerde toen hij Blind bleef opstellen

5 januari 2023 om 09:25

Hou toch op Japie. Wat een onzin vertel jij. Het publiek heeft een keer in een Klassieker dit jaar zich tegen Blind gekeerd (onder Ten Hag) en tegen Napoli keerde het zich tegen de hele ploeg. Maar heb je Ajax-Vitesse gezien? Na afloop en in de laatste twintig minuten werd Blind luidkeels toegezongen en schalde het Schreuder, rot op van de tribunes. Na afloop merkte de commentator op dat het publiek zijn mening had laten weten: Blind in en Schreuder out. Ik zit elke week in het stadion en dan verkondig jij dit soort quatsch. Schaam je jezelf niet voor fake news verspreiden?

5 januari 2023 om 09:26

De Ajacieden die ik spreek zijn tegen Schreuder vanwege het lekker naar de media (verleden), heeft imo ook 0,0 uitstraling en we zijn nu een half jaar onderweg en er zit totaal geen lijn in het spel. Wanneer dat laatste niet lukt bij een club met zoveel kwaliteiten, dan wordt het langzamerhand tijd om te kijken naar een opvolger.

5 januari 2023 om 09:36

@japie: om eerlijk te zijn vond ik Blind verdedigend niet eens zo dramatisch dit WK. Komt waarschijnlijk mede doordat Ake uitstekende rugdekking gaf. Ik vond hem juist in balbezit bijzonder weinig brengen. Of dat nou het gevolg is van een zwakke prestatie van hemzelf of door het systeem laat ik in het midden. Maar puntje bij paaltje moet Ake dus dubbel werk verrichten om Blind in diens kracht te krijgen en die kracht komt dan niet tot uiting. Dat maakt voor mij de keuze voor Blind gewoon een foute keuze.

5 januari 2023 om 09:49

Klopt @Ijsmuts. Dat gevoel heb ik ook met Bassey. Die moet iedere keer zijn eigen man plus Blind zijn man opvangen

5 januari 2023 om 11:31

Dat is natuurlijk dramatisch in een 433 systeem. Dan wordt je centrum uit elkaar getrokken. Bij een 532 is dat verdedigend met 3 centrale mensen beter op te vangen.

Als het werkelijk zo is ben ik benieuwd hoeveel hij aan spelen toe komt daar

Dan verlaat ie de bank bij Ajax om waarschijnlijk voor minder bij Bayern op de bank te gaan zitten? Dan heeft Schreuder het wel heel erg verpest.

5 januari 2023 om 07:51

Die zal zeker niet achteruit gaan, in tegendeel. Transfervrij ook dus hij zal van Bayern flink wat tekengeld kunnen krijgen. Antwerp heeft simpelweg het geld niet voor beiden. Voor Bayern is het wisselgeld voor een international met ervaring en ze zullen hem waarschijnlijk voor zijn passing gebruiken tegen de kleintjes, zoals het zou moeten..

5 januari 2023 om 08:40

Dat laatste is ook precies zoals Ajax hem had moeten gebruiken. Dat hij tegen het absolute geweld niet meer meekan zien we allemaal, maar we hadden hem gewoon moeten behouden voor de Eredivisie. Met Blind zijn we, met een trainer die het goed neerzet, zoveel meer dominant. Maargoed deze stap naar Bayern gun ik hem enorm.

Heerlijke transfer. Dit tekent het pure voetbalinzicht van Schreuder en een hoop forumleden hier.

5 januari 2023 om 07:48

Miskopen komen bij Bayern niet vaak voor, dus vertrouw hun scouting meer als het voetbal intellect van menig leden hier.

5 januari 2023 om 07:51

Ik vertrouwde al op een Van Gaal en Ten Hag en hun vertrouwen in Blind werd ook keer op keer uitbetaald in meer aanvallende resultaten dan verdedigende fouten alleen is dat hier vechten tegen de bierkaai.

5 januari 2023 om 07:50

Myvision. Want Blind gaat van toegevoegde waarde zijn bij Bayern?

5 januari 2023 om 07:52

Aanvallend gaat hij bij vrijwel ieder team dat op een dergelijke manier voetbalt als Ajax en Bayern van toegevoegde waarde zijn. Fout 1 is dat mensen hem zien als pure verdediger. Ik denk dat hij voetballende impulsen gaat geven en bij Bayern hebben ze dat waarschijnlijk wel goed gezien.

5 januari 2023 om 07:55

Ik denk dat hij er vrij weinig gaat spelen. Voor wie zou hij moeten spelen? En ik zie hem niet als pure verdediger, maar als een verdediger want hij staat in de verdediging? Is toch geen hogere wiskunde? Een keeper die goed mee kan voetballen maar geen ballen kan tegenhouden mag je dus niet beoordelen op zijn keeperskunsten?

5 januari 2023 om 08:00

Durf ik ook niet te zeggen. Zou kunnen dat hij als 12e man komt inderdaad maar hij is op verschillende plekken in te zetten. Dat durfde vriend Schreuder helaas ook zelden aan. Oh je hebt je reactie aangepast: hele slechte vergelijking met die keeper. Want achter de keeper kan je geen backups opstellen. Ten Hag deed dat met succes, Louis deed dat met succes. Schreuder snapt er alleen geen hout van.

5 januari 2023 om 08:21

Louis deed dat met succes? Buitenspelval opgegeven dat resulteerde in een 100% kans voor de VS en over Argentinië hoeven wij het niet te hebben. Maar inderdaad met 'succes'. En wat betreft de keeper vergelijking, ik vind het geen slechte. In mijn beleving staat een verdediger in het veld met als kerntaak: verdedigen. Je staat namelijk in de verdediging. Dan kan je nog zoveel passes hebben die helemaal tot niks leiden, maar als je dan nog ergens bij de middenlijn staat te sjokken bij een counter? Tja dan stoor ik mij daaraan ja.

5 januari 2023 om 08:23

Helemaal geen slechte vergelijking wat betreft die keeper. Er ontstaan ook situaties in het veld waar de linksback moet ingrijpen, maar dan ben je gezien met Blind. Dat gebeurde ook vaak genoeg bij Oranje en Ajax, maar dan was het nooit Blind zijn schuld zogenaamd. Dat lag dan zogenaamd opeens aan andere spelers die hun mannetje lieten lopen. Laat Blind echter zijn man lipen, dan mogen we het hem vooral niet kwalijk nemen en dan ligt het nog steeds aan andere spelers

5 januari 2023 om 08:26

Blind is gewoon een van de redenen dat Nederland uitgeschakeld was. Dus bepaald een succes zou ik het niet noemen.

5 januari 2023 om 10:07

En ook een van de redenen dat Nederland door ging tegen de VS anders lag je er al eerder uit. Tegen Argentinië heeft Nederland als geheel gefaald buiten Weghorst om. Dumfries met een lompe overtreding waar een penalty uitkomt. Berghuis en van Dijk die hun penalty’s missen. Maar dat kwam ook door Blind toch?

5 januari 2023 om 07:53

Hahah komt Myvision dadelijk weer aan met "de beste passer van Europa", wat Malacia dan blijkbaar ook is, want die had vorig seizoen betere stats op het gebied van passing dan Blind

5 januari 2023 om 07:56

Hier hadden we het ooit al over gehad. Blind bereikt dezelfde percentages met een stuk meer passes. Als ik in 10 wedstrijden 5 goals scoor is dat knap, maar als ik in 20 wedstrijden 10 goals scoor is dat knapper en beter. En als ik in 10 wedstrijden van de 100 passes er 80 goed geef, is dat knapper dan van de 60 passes er 48 goed geven.

5 januari 2023 om 08:00

Met meer passes minder assists, minder keypasses en minder grote kansen gecreëerd in een elftal dat makkelijker voetbalde en scoorde.....juist ja, knapper en beter van de beste passer haha

5 januari 2023 om 08:02

Blind bereikt na oa Kroos en Messi als 6e in Europa het meest de voorste linie in progressieve passes van heel de CL. Zelfs in dit waardeloze seizoen. Dus waar hebben we het over.

5 januari 2023 om 08:15

Linkje naar die statistiek? Want in de competitie viel dat ruim tegen. En in 433 waar je als back de opbouw mag verzorgen en dus steeds de bal krijgt om feitelijk de buitenspeler of aanbiedende 10 in te spelen is het de vraag of dat de cijfers zijn om iemand de beste passer van Europa te noemen. Keypasses tellen veel harder mee

5 januari 2023 om 08:56

@fr10: De website fbref.com defineert hun progressive passes als volgt: "completed passes that move the ball to the opponent's goal at least 10 yards from its furthest point in the last 6 passes OR any completed pass into the opponent's penalty area. Passes from the defending 40 percent of the pitch are excluded". In deze statistiek staat Daley Blind in het CL seizoen inderdaad op een 6e plaats met 34 stuks, na Kroos (45), Neymar (42), Kovacic (39), Betancur en Messi (beiden 36). Ook als je het afzet per 90 speelminuten vinden we Blind zelfs op plek 4 (van de mensen die meer dan 3 volledige wedstrijden hebben gespeeld) omdat hij Messi en Betancur voorbij is gestoken. Kijken we naar het aantal passes to final 1/3 of the pitch staat hij op een gedeelde 12e plek.

Key-passes waren dit seizoen niet bijzonder veel van Blind. Maar goed, hij geeft ook niet heel vaak de bal direct aan degene die gaat aanleggen voor een schot natuurlijk (definitie rbref voor een key-pass is immers: pass that directly leads to a shot). Sowieso is Ajax naar mijn mening veel te weinig aan schieten (en scoren) toegekomen dit CL seizoen, maar dat terzijde

5 januari 2023 om 09:09

Sander. Maar zo'n statistiek zegt toch ook vrij weinig? Als ik de statistiek zo lees kan het ook een balletje zijn over 2 meter waar geen gevaar uitkomt?

5 januari 2023 om 10:01

" Als ik de statistiek zo lees kan het ook een balletje zijn over 2 meter waar geen gevaar uitkomt?" Dan zou ik nog een keer lezen want er staat gewoon duidelijk genoemd dat het een voorwaartse pass over minimaal 10 meter is in de laatste 6 passes voorafgaand aan een kans (of een pass de 16-meter in). Hoe kom je er nou bij dat dat een balletje over 2 meter kan zijn? Dan lees je toch gewoon niet?

Verder verbind ik helemaal geen verdere conclusies aan het verhaal, ik reageer enkel op Fr010frdam die vraagt om een bron voor de door myvision genoemde statistiek. En natuurlijk zeggen zulke statistieken niet alles, maar het toont wel aan (wat je met je eigen ogen ook wel kunt zien neem ik aan?) dat Blind de bal altijd naar voren wil spelen. Er is geen enkele verdediger actief in de CL dit seizoen die meer progressieve passes geeft of meer passes naar het 'final 1/3' van het veld. Dan moeten de aanvallende middenvelders / aanvallers daar alsnog wat mee doen of het daadwerkelijk om te zetten in daadwerkelijke doelpogingen natuurlijk. Dat laatste viel dit seizoen voor Ajax natuurlijk niet mee want in vier duels tegen Liverpool en Napoli hadden we grote delen weinig in te brengen in aanvallend opzicht.

5 januari 2023 om 13:29

Sander 'of een pass de 16 meter in'. Dat kan dus een balletje over 2 meter zijn. Wie leest er niet van de twee vraag ik mij dan af? En ik lees over Blind allemaal mooie statistieken, waarvan de 1 nog mooier opgeschreven is dan de ander, maar ik kijk gewoon en daar bepaal ik mijn mening op? Uiteindelijk kan je voor elke speler wel een statistiek vinden die in zijn straatje past. Wil nog niet zeggen dat die goede westrijden aflevert?

5 januari 2023 om 15:28

Een kleine minderheid van die ballen zou "over 2 meter" kunnen zijn in dat geval ja, maar de meerderheid uiteraard niet. Want aangezien jij gewoon kijkt en daarop je mening bepaalt zul je ook wel concluderen dat Blind (logisch vanaf de linksbackpositie) zelden een bal direct de 16 inspeelt. Ik durf wel te stellen dat minstens 90 procent van die progressieve passes 'gewoon' voorwaardse passes tussen de linies zijn, dat is namelijk de kwaliteit van Blind. Die enkele bal de 16 in (of dat nou over 2 of 20 meter is) levert dan in veel gevallen ook uiteindelijk een kans op natuurlijk.

5 januari 2023 om 15:42

In veel gevallen een kans op? Dat kan, maar hoeft ook niet. Tja. Laten wij het er maar op houden dat statistieken iets zeggen, maar niet alles. Je zou pas kunnen concluderen hoe goed het allemaal is alle 36 ballen in een overzicht verwerkt waren met beeldmateriaal. Nu zegt mij het eigenlijk gewoon helemaal niks.

Hahaha geweldig toch. Lb of op het middenveld is er gewoon ruimte voor hem

Neeeee dan blijft hij waarschijnlijk ook nog een vaste waarde in het NL elftal…

5 januari 2023 om 08:05

Geen paniek. Misschien dat hij in het begin een minuutje of 5 pakt, maar daar stopt het wel bij. En dan kan je hem niet opstellen. Dit niveau kan hij natuurlijk in de verste verte niet aan

5 januari 2023 om 08:22

Denk ik ook niet,is een gevalletje Depay vind je ook niet?

5 januari 2023 om 08:24

Totaal niet te vergelijken. Het zijn inderdaad twee spelers die het niveau van Bayern niet hebben, maar bij de één is het veelal door blessures en de ander leeftijd/hart. Feitje is wel dat zij beiden geen minuten zouden maken bij Bayern. Daar waar Depay daar wel meer kans op zou hebben, gezien Bayern geen spits heeft

5 januari 2023 om 09:17

Ik denk dat ze beide wel minuten zouden maken. Rouleren toch redelijk daar in Munchen en zoals je zegt, geen spits en blessure gevallen achterin. Voor NL is Blind wel verleden tijd. Al geldt dat ook voor Klaassen, De Roon, De Vrij, Luukinho, Pasveer, Hateboer. Tijd voor nieuwe kansen voor nieuwe namen. Talent genoeg.

Dat zou een stunt zijn zeg!! Ik zie hem niet Hernandez vervangen, ooit. Maar dan zit er wel een mooie Ajax enclave bij Bayern, de club waarmee mijn club altijd vergeleken werd. Helaas is de voorspelling voorlopig nog niet uitgekomen, integendeel het tegenoverstelde zou waar kunnen zijn......

Niet het Bayern van Nederland worden, maar het Ajax van Duitsland!

Had dit in de verste verte niet verwacht. Is hem gegund, prachtige stap en een van de mooiste clubs ter wereld. Hopen dat hij daar zijn carrière kan afsluiten.

Niet op de bank willen bij Ajax maar wel in München?

5 januari 2023 om 07:52

Ik denk dat we duidelijk is dat het gewoon op persoonlijk vlak niet meer ging met Schreuder/Ajax. Ook pappie is uiteindelijk maar weggebleven. Daar is heel wat voor nodig...

Advies of blind keuze is snel gemaakt ..
Davies kom maar naar PSV
Je gaat niet veel spelen 🙃🙃🙃

Blind kon in Nederland t al nauwelijks meer bijhouden op fysiek vlak, hoe moet dat in Duitsland gaan dan? Daar zijn ze nog sneller en sterker. Anyway, mooie stap voor hem, wens m veel geluk toe

Ajax, United, Bayern. Schitterende carriere. De connecties van pa en de nauwe band met Louis zullen meespelen, maar evengoed toch prachtig voor zo'n jongen

Mooie stap, ipv bij Ajax de bank warm houden, bij Bayern de bank warm houden. Hij zal in ieder geval zijn salaris wel terug kunnen verdienen.

Ik denk dat ze de namen verwisseld hebben en dat Danny Blind naar Bayern gaat.

Mooie stap en een goeie zet van Bayern. Als 80% van je wedstrijden alleen de muur van de tegenstander moet beslechten dan is verdedigen een bijzaak. Jammer dat die droeftoeter van een Schreuder en veel ajax toeschouwers dat niet snappen.

Wat goed dit. Dikke middelvinger naar alle mensen die hem de afgelopen twee jaar naar beneden gepraat hebben

Hernández ligt er natuurlijk even uit. Maar wel bijzonder. Als je de bal veel hebt is het natuurlijk een bruikbare jongen ook op dat niveau. CV ziet er wel leuk uit

Over wie binnen Bayern heeft hij een sappig verhaal wat niet naar buiten mag komen?

Dit is wel een hele opvallende move, prachtige club om je carrière bij af te mogen sluiten. Voor het sportieve aspect hoeft hij natuurlijk niet naar Bayern, want hij is op zeker minder dan wat er nu speelt. Achja, lekker naast Gravenberch op het bankje plaatsnemen en cashen is ook zo slecht niet toch?

Straks lekker vanaf t bordes aan de marienplatz met de cl beker naar schreuder zwaaien.
Hoe fijn is dat

5 januari 2023 om 08:26

Naar schreuder zwaaien? Want schreuder mocht hem niet wisselen? Moest zijn verwende gedrag maar accepteren? Blind heeft meer te zeggen dan z’n baas? Blind hoeft z’n baas niet te respecteren? Ik denk dat schreuder hem met alle liefde een appje stuurt om hem te feliciteren en blij is dat die stoorzender weg is.

5 januari 2023 om 09:31

Niet alleen zwaaien, ook nog eens een dikke middelvinger naar van der Sar. Aangezien die ook een zeer kwalijke rol heeft gespeeld in Blind zijn vertrek. Maar goed, daar zijn mensen zoals jij toch niet van op de hoogte.....

Want op de bank zitten bij Bayern is wel leuk? Ik wens de trainer daar veel succes

5 januari 2023 om 08:19

Lol. Waarschijnlijk was de eerste vraag van Hasan aan Blind of hij back-up wilt spelen van Lucas Hernandez aangezien Blind ook op LCV en LB kan. Tuurlijk zegt Blind geen nee. Bayern is in alles een grotere club als Ajax en ook nog eens een reeele kans op minuten en en cup met de grote oren.

5 januari 2023 om 09:32

Bij een trainer en club die jou wel waarderen? Ja hoor.

5 januari 2023 om 10:11

Jij hebt ook echt een bord voor je kop. De werk relatie met Schreuder was niet meer goed. Logisch dus dat die het ergens anders gaat proberen. Een Wijndal die te dik is of bassie die niet weet of die links of rechts is doen het ook niet beter.

Blind denkt nu echt: in your face!
Heel trots op deze baas. Succes!

5 januari 2023 om 08:23

In your face? En waarom dan? Van de bank in Amsterdam naar de bank in München. Wij zijn een verwend nest kwijt. Bayern krijgt er een bij.

5 januari 2023 om 08:47

(Soccerfan )Iemand die zoveel betekent heeft voor onze club verdiend iets meer respect vriend , lekkere supporter ben jij om een clubman als Blind zo neer te zetten .

5 januari 2023 om 09:43

Ja ook ik heb respect voor blind gehad maar ook kritiek. Zoals velen. Dat mag namelijk gewoon. En als je je zo respectloos gaat gedragen binnen een club als de trainer je wisselt of op de bank zet dan is het voor mij echt helemaal klaar. Blind is geen slachtoffer. Weet je wie een echte clubman is? Klaassen. Die baalt als een stekker maar zeurt nooit. Geeft altijd alles als hij invalt. Blind gaat meteen als een kleuter te keer als hij er eens terecht naast komt te staan en daar heb ik totaal geen respect voor. En daar blijf ik bij. Wat een ander daar ook van vindt. Punt!
Meteen weg willen als je baas je verteld dat je er wel eens naast kan staan. Wat een clubman ben je dan…..

5 januari 2023 om 09:59

Mee eens, respect is wat anders dan realiteitszin

5 januari 2023 om 10:26

Als het goed is praat je als trainer met een speler alvorens je hem op de bank zet. Afhankelijk van het karakter van de betreffende speler bepaal je de aanpak. Doe je dat goed, dan zou de speler in principe de keuze moeten accepteren en respecteren. Dus óf er is niet effectief gecommuniceerd, of Blind leek de beslissing te accepteren maar komt daar op terug. In dat laatste geval moet je ook streng kunnen zijn en hem bijvoorbeeld als sanctie een wedstrijd buiten de selectie laten (zie de aanpak van Ten Hag bij Ronaldo). Wat er nu met Blind is gebeurd, lijkt te duiden op een nogal halfslachtige aanpak of slechte uitvoering. In het slechtste geval is Blind écht een eikel, maar dat kan ik gelet op de afgelopen jaren moeilijk geloven.

Het zij je gegund Daley....laat iedereen die je afgeschreven hadden, nog maar even zien dat ze het verkeerd hadden.
Een prachtige loopbaan voor een mooie en prachtige speler, krijgt een vervolg bij wederom een grote club....waar menigeen dacht dat je zou tekenen bij een mindere en kleine club omdat je niet meer goed genoeg zou zijn!!

Het ga je goed ...laat Alfred en Edwin het maar eens goed voelen

5 januari 2023 om 09:41

Wat heeft Alfred verkeerd gedaan? Hij speelde bagger. Dan mag je ook een blind wisselen toch? Dat blind zich niet kan gedragen ligt niet aan schreuder of Edwin.

Verassend! Niet perse slecht, zou qua voetbal wel passen in Duitsland, zal vooral als bank/basis schipperen gok ik.

Toch maar 4 clubs. Waar zie je dat nog op die leeftijd.

Lekker voor die Guy. Even mooi afsluiten die carrière.

Krijg ik geen roemvol afscheid bij Ajax, maak ik er maar zelf een van moet die gedacht hebben.

Geweldig toch en het is hem gegund! Bayern heeft een slimme trainer en is zelf altibd dominant in een wedstrijd, dus voetbalt Blind vol in zijn kracht. Bij Schreuder kwam die altijd in zijn zwaktes terecht en voetbalt iedereen ruk!

Het is je gegund Daley, laat nog maar even zien wat je kan!

Fantastisch voor Daley, gefeliciteerd en het is hem van harte gegund

Onverwachts nog wel een mooi avontuur. Die zal wel vooral als back-up gaan fungeren en heeft het niveau voor een club als Bayern eigenlijk niet, maar anderzijds is Bayern wel behoorlijk dominant betreft het veldspel. Dan komen z'n sterke punten nog wel bovendrijven.

5 januari 2023 om 09:15

Maar voor een slechte bankzitter is het opmerkelijk dat hij een rol al back up. Accepteert. Davies speelt hij er nooit uit net als het koppel de Ligt-Upamecano

5 januari 2023 om 15:36

Het is wel Bayern Munchen. Een betere club gaat hij niet krijgen. Ik snap ook niet helemaal waarom Bayern hem in godsnaam haalt. Die hebben genoeg centen en het is onvermijdelijk dat Blind fouten gaat maken. Maar goed, daar komen ze vanzelf wel achter. De transfers van Bayern pakken de laatste jaren sowieso niet allemaal even goed uit, al is het onderaan de streep nog steeds wel aardig goed.

Gaaf hoor wat een schitterende club voor Blind. Al speelt hij maar een paar potten, heel tof.

Blind wordt sinds dag en nacht afgekraakt door zowel ajax als non ajax fans
En nu opeens doet iedereen alsof we een GOD(zoon)verliezen

Leuk deze overstap meer niet

5 januari 2023 om 09:39

Nee hoor. Sommige blijven hun standpunt over blind behouden want anderen er ook van vinden. Zeker na z’n gedrag richting schreuder.

Even lezen hoe mensen dit nu aan Ajax relateren. Want zat natuurlijk in oranje vanwege ajax

Deze keuze snap ik totaal niet. Iedereen weet dat Blind een slechte bankzitter is. Dan moet je vooral naar Bayern gaan. Davies gaat hij er nooit uitspelen en centraal speelt Nagelsmann met Upamecano en De Ligt terwijl Pavard er ook nog is en met Stanicic een groot talent. Blind gaat niet veel spelen.

Ik ben geen Blind fan maar ik hoop dat ie het helemaal gaat maken in München. Dat hij in het elftal past en de aanvalsopzet gaat leiden.

Ik hoop nog meer dat hij het zó geweldig goed gaat doen dat de eikels die het beleid voeren in de Arena zich nog achter de oren gaan krabben...
De manier waarop Blind aan de kant is geschoven is beschamend.

5 januari 2023 om 09:36

En de manier waarop blind zich gedroeg is natuurlijk zo professioneel als wat…..

Het is 'm van harte gegund!
Denk niet dat hij er direct veel speelminuten zal maken in z'n huidige vorm en met de concurrentie daar, maar een mooie stap is het wel. Leuke stad en club, en gezellig bij nous en ryan. Ik hoop zo dat 'ie iedereen de mond gaat snoeren

Auch bei Bayern sind sie verruckt geworden. Wat een bizarre transfer is dit. Daley Blind heeft keer op keer aangetoond dat hij verdedigend totaal niet voldoet. Dekt verkeerd door en wordt dan simpel omspeeld, het is allemaal een groot drama. Op het WK begon de ellende tegen Argentinie nadat hij Molina liet lopen. Hebben ze bij Bayern zo veel vertrouwen in Upamecano, de Ligt en de andere Cv's, dat ze hem maar lekker willen laten schutteren? Bizarste nieuws dat ik de afgelopen tijd heb gelezen.

5 januari 2023 om 09:35

Als Bayern slim is gebruiken ze hem als verdedigende middenvelder. Zijn pasing is wel goed en spelinzicht. Bayern heeft goede verdedigers zat.

5 januari 2023 om 09:48

Man City. Als verdedigende middenvelder? Dus je wil eigenlijk het middenveld gewoon opengooien? Zorgt er alleen maar voor dat de verdediging meer onder druk komt te staan. Het heet niet voor niets een 'verdedigende middenvelder'.

5 januari 2023 om 10:26

Blind mag de veters van Kimmich niet eens strikken. Hij heeft totaal de (handelings)snelheid voor dit niveau niet. Bij Ajax was Blind op CVM ook geen succes, laat staan dat ze dat op een hoger niveau gaan proberen.

8 januari 2023 om 09:53

Alles is beter dan in de verdediging , dan ben je echt lost

5 januari 2023 om 09:45

FCB_Catalunya, dit is een tijdelijke goedkope back-up voor Lucas. Blind kan als LCV en LA uit de voeten. Bij Bayern zullen zijn verdedigende kwaliteiten niet tot nauwelijks op de proef worden gesteld aangezien hij waarschijnlijk alleen speelt tegen de kleinere Bundesliga ploegen. Upamecano en De Ligt zullen voornamelijk centraal staan en daarachter heb je nog Pavard die hoger staat aangeschreven. Ik denk met de voetballende kwaliteiten en ervaring van Blind dat hij nog wel wat zou kunnen toevoegen. Denk dat hij bij Bayern wel vrede heeft met een 2e en 4e back-up plek.

5 januari 2023 om 10:25

Ik vind het vooral raar dat Blind dan nu ineens wel genoegen kan nemen met een plek op de bank. Daarnaast begrijp ik je argument, maar we hebben gezien op het WK dat hij gewoon het niveau niet meer heeft, ook liet hij zich dit jaar tegen bijvoorbeeld FC Utrecht wegspelen door oliedom door te dekken. Bayern krijgt dit jaar zat doelpunten tegen en ik schat de mindere goden van de Bundesliga toch echt hoger in dan Utrecht. Nee, ik heb er geen vertrouwen in.

Lekker Daley! Het is je van harte gegund.. Laat die zuurpruimen in Nederland maar lekker schuimbekkend naar wedstrijden van Bayern kijken als jij weer eens een wedstrijd open weet te breken met een van jouw diepte passes..

Helaas moeten wij het doen met onze toppers Bassey en Wijndal..... En Schreudertje met zijn Duitse assistentje niet te vergeten... Al duurt dat laatste niet meer zo lang....

5 januari 2023 om 11:17

Messi vs Blind in de CL. Word idd leuk voor de zuurpruimen in Nederland.

Hahaha goeie zaakwaarnemer.
Bye bye Schreuder.
Wat een grap dit.

Daar gaat ie veel banken, zal zijn salaris het dan nu goed maken , of gaat ie weer muiten bij de trainer. Bij bayern is het dan snel afgelopen

Tuurlijk heeft blind tekortkomingen maar ik zou het geweldig vinden als hij dit jaar zo goed speelt dat iedereen er stil van wordt.

Gun het hem van harte, de kritiek in Nederland was vaak over the top.ben echt benieuwd hoe hij het daar gaat doen.

Ik gun dit Blind heel erg! Wat een lange neus naar de beleidsbepalers van Ajax! Ik ben Ajacied maar wat maakt mijn cluppie er een puinzooi van zeg! Schreuder moet eruit, technische beleid H&H faalt keihard en moet er ook uit. Hoe is het toch mogelijk dat jarenlang zeer goed beleid zo in elkaar is gestort met het, noodgedwongen, vertrek van Overmars?

Velen doen hier alsof het zo is dat Blind tegen Argentinie een sprintduel verloor. Kijk dan nog maar een keer goed naar de beelden. Oranje had balbezit en wat was dan de bedoeling ? De wingbacks, Dumfries en Blind zouden in die situatie wijd naar voren gaan. Nederland had in die situatie drie centrale verdedigers om op de winkel te letten. Helaas leed Oranje onverwacht/dom balverlies en in die situatie was Blind te ver weg om verdedigend nog wat e kunnen doen. Maar ga maar eens kijken waar die drie centrale verdedigers op dat moment stonden.
Overigens gun ik Daley Blind deze verrassende stap van harte. Hij zal naar mijn verwachting geen basisplaats veroveren, maar wel regelmatig aan zijn minuten komen. En natuurlijk is het mooi als hij in de herfst van zijn loopbaan nog even een Duits kampioenschap mee pakt.

haha dit is toch mooi. Dikke l*l naar Schreuder en de mensen binnen Ajax. Blind is niet meer de speler van een paar jaar terug, maar op momenten een prima speler nog voor Ajax. Prima als het dan niet meer gaat, maar ga met wat meer respect om met een speler die zo lang belangrijk is geweest voor de club.

Pappa de nieuwe TD daar? Zonder dollen, wel tof voor hem, maar wat moeten ze er in godsnaam mee.

Blind kan niet mee bij Bayern. Ik vind hem te traag



Gaat ie Neuer vervangen?
Op die positie hoef je in ieder geval niet te sprinten..
En als keeper kun je nog met gemak tot je 40e door.

Sensationeel? We doen net alsof Blind er helemaal niets van kan. Een goede voetballer aan de bal. Een meerwaarde voor een team bij balbezit. Alleen verdedigend en bij omschakeling naar balverlies heeft ie het vaak lastig.

Had hem liever bij PSV of Feyenoord gezien. Maar deze had ik totaal niet aan zien komen, fantastisch.

"Volgens de Telegraaf " , heeft hij al getekend dan? Normaal wordt, alles wat de Telegraaf brengt, helemaal afgebrand en nu als waarheid geaccepteerd. Vreemd!

5 januari 2023 om 10:48

Niet alleen de Telegraaf, ook verschillende Duitse en Engelse media melden het, Gazzetta della Sport ook. Net als bijvoorbeeld Fabrizio Romano die meldt dat de medische keuring al ingepland staat en dat Blind onderweg is naar Munchen.

Bundesliga is over het algemeen een fysieke competitie. Er wordt harder in duels gegaan, meer power in het spel, qua fitheid moet je er ook meteen staan.
Alle respect voor Blind, komt wel te kort denk ik.
Aan de andere kant, als Bayern domineert en rouleert dan komt die wel aan zijn minuten. Daarnaast heb je het tweede elftal nog.

Weet iemand hoe het zit met blessures bij Bayern, misschien is het een tijdelijke versterking omdat er een paar geblesseerd zijn.

Al zou het als vaste back-up zijn. Dit is voor hem persoonlijk toch geniaal!? Ik zou het prachtig vinden.

Kan dan zomaar zijn dat Daley aan het eind van dit seizoen de CL beker omhoog houdt! En heel veel mensen terecht uitlacht

Contract blijkt dus maar tot de zomer te zijn. Zonder een extra optie voor nog een jaar. Puur om tijdelijk goedkoop een blessuregeval op te vangen dus. Ik snap dat van Daley zelf dan niet. Daar laat je je toch niet voor lenen dan als je overtuigd bent nog zo goed te zijn. Als die club in Spanje concreet was dan had ik daar altijd voor gekozen. Lekker weer, lekker eten en meer vastigheid qua contract

5 januari 2023 om 10:57

Het is wel een mooie manier om te cashen en een extra landstitel (en geweldige club) op je wikipedia pagina te kunnen zetten. Dat jouw aandeel marginaal is kijkt niemand verder naar.
2x een transfervrije overstap doet het goed voor tekenbonussen.

5 januari 2023 om 11:22

Ik denk niet dat hij een grote teken bonus gaat krijgen voor 4 maandjes backup spelen. Dat zou vanuit de club ook niet echt slim zijn. Die club en landstitel op je cv snap ik vanuit blind wel maar qua vastigheid niet. Die teken bonus zal in de zomer wel meer zijn als de volgende club aan de deur komt kloppen.

5 januari 2023 om 11:44

Hoe is het met je? Dit voelt als een harde klap zeker? Iedere keer bij een Blind post ongelijk krijgen en nu dit weer.

5 januari 2023 om 12:10

met mij gaat het goed Ajgangtar, attent dat je ernaar vraagt. Ik denk verder dat je wat users door elkaar haalt want ik herken mij niet in wat je verder zegt

5 januari 2023 om 19:09

Haha my bad. Ik zal volgende x @ gebruiken, had het tegen soccerfan :-) die namelijk vrij emotioneel als je de berichten hierboven leest, dus ik dacht ik doe even een check-in

Als noodoplossing gehaald, een kans dat je eigenlijk vrijwel geen minuten krijgt aangezien Nagelsmann niet de makkelijkste trainer is qua tactiek/spelopvatting. Vreemde keuze wanneer je niet bij Ajax op de bank wilt zitten, dan was dat blijkbaar niet het probleem maar toch echt Schreuder.

5 januari 2023 om 11:14

Zit wel een groot verschil in om bij Bayern of Ajax op de bank te zitten

Wel gezelliger daar op de bank met wat oud collega’s en de kans om met een kleinere rol misschien een grotere prijs te pakken. Lijkt me een grappig avontuur. En hij zal er wat meer in de luwte zijn dan bij Ajax en dat lijkt me ook wel fijn

5 januari 2023 om 10:59

en kan met Gravenberch en Mazroui lekker Nederlands op de bank praten

Heb in interviews met o.a. vd Vaart en Van Bommel veel gehoord dat er op trainingen in Duitsland heel veel wordt getraind op lopen. Dat zou niet verkeerd zijn voor Blind als die daar wat beter in wordt.

Pijnlijk voor de fans van Bayern dan ben je Davies gewend die over die flank dendert en als linksback en linksbuiten tegelijk speelt. En dan zou Blind invallen en over dat veld sjokken. Men is bij Bayern ontevreden over Pavard omdat hij als rechtsback en centrale verdediger tekort komt. En dan ga je Blind halen die nog minder is dan Pavard. Rare keuze.

Pfoh Daley Blind gewoon naar Bayern. Dat heb ik totaal niet zien aankomen. Leuk voor die jongen om nog zo’n ervaring te mogen meemaken. Hij zit ook nog is weer bij De Ligt, Gravenberch en Mazraoui. Dus denk dat dat ook een enorme rol heeft gespeeld.

Bayern Munchen wordt steeds gemakkelijk/aantrekkelijk gemaakt voor mij om een wedstrijd te kijken. Sinds Robben is gestopt bij Bayern, nooit een wedstrijd gevolgd daarna, tot dat Nous kwam in de basis. Nu Blind mij favoriete speler. Die moet altijd spelen naar mij mening. Al geef ik weinig kans als iedereen fit is. Voor een trainer komt het wel goed uit. Kan nu een ander systeem/tactiek dan alleen fysiek en snelheid (davies).

Niet goed genoeg voor Schreuder , hoop echt dat hij het meer dan goed gaat doen bij Bayern.
Wel een geluksvogel die Daley

5 januari 2023 om 15:56

Nee hij is gewoon een hele goeie speler, maar als je ruzie hebt met een trainer en je laat vallen, tja dan ben je snel uitgerangeerd. Hij kan prima functioneren bij BM met met Alaba achter zich, dat hij niet nel is hoeft bij BM geen problem te zijn want die hebben een top team, ik durf te wedden dat hij het goed gaat doen,en dat meen ik echt.
Fijne dag allemaal.

Mooi voor Daley. Lekker voor alle haters, voornamelijk voor Ajax, die hebben hem simpelweg in de steek gelaten.

Prachtig, wat ik al zei, Antwerpen mooi , maar ff wachten , misschien komt er iets uit De hoge hoed, en ziedaar , daar is BAYERN opeens.

Het was echt een haat liefde verhouding tussen blind en de fans. Al seizoenen lang. Wel beter dat hij gaat. Wordt het was rustiger op dit forum over t als maar doorgaande geklaag over blind.

Mooie en terechte transfer. Zoals gebruikelijk in Nederland worden legendes niet gerespecteerd. Nu krijgt Blind alsnog een mooi einde aan zijn carrière. Bedankt voor wat je het Nederlands voetbal hebt gebracht, vooral met die fantastische assist op Van Persie tegen Spanje, het ga je goed!

Dit is geweldig. Echt geweldig. Ik hoop dat Bayern de CL wint dit jaar. Hopelijk kan Blind z'n wedstrijdjes meepakken. Wordt een mooi clubje zo, met al die Ajax spelers. Heel leuk om te zien. Het past ook gewoon goed allemaal. Succes Daley!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren