Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Schimmenspel’ rond crash bolide Ziyech; politie kan géén camerabeelden zien

Laatste update:

Er is veel onduidelijkheid rond het ongeluk met de auto van Hakim Ziyech, zo blijkt des te meer uit de getuigenverklaringen die De Telegraaf woensdag publiceert. Zondagavond crashte de Rolls-Royce van de aanvaller van Chelsea in Amsterdam en hij bleek, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, in de buurt van het ongeluk te zijn geweest. Nu vertellen sommige getuigen dat Ziyech mogelijk met de bestuurder van plek is gewisseld, terwijl anderen het verhaal ontkrachten. De politie vertelt in gesprek met het dagblad dat Ziyech op dit moment niet aangemerkt kan worden als verdachte in de zaak.

Het incident vond plaats op zondagavond. Er vond toen een aanrijding plaats tussen twee auto's op de Willem Schoutenstraat in Amsterdam. In de buurt van het Rembrandtpark heeft de Rolls-Royce ‘zeer veel schade veroorzaakt’. Na de botsing reed de Rolls-Royce over een vol fietsenrek heen. Wat de totale schade precies is, is vooralsnog onduidelijk. Er is verder niemand gewond geraakt bij het ongeluk. Een buurtbewoner laat in gesprek met het Amsterdamse medium weten dat hij een 'harde klap' hoorde. De Telegraaf spreekt van een 'schimmenspel'.

Een woordvoerder van de Amsterdamse politie laat weten ter plaatse een persoon te hebben aangetroffen die aangaf de auto te hebben bestuurd. “Deze persoon is op verdenking van rijden onder invloed meegenomen voor verhoor en geldt als verdachte in deze zaak.” Vervolgens is de politie in gesprek gegaan met meerdere getuigen, die vooralsnog geen honderd procent duidelijkheid geven.

“Eén van hen verklaart dat hij na de aanrijding heeft gezien dat iemand bij de Rolls-Royce wegrende”, vervolgt de woordvoerder. “Ook lezen wij – op voornamelijk sociale media – allerlei verhalen waarin een andere bestuurder wordt gesuggereerd. De verklaring van de getuige en de suggesties geven ons op dit moment niet voldoende gronden om iemand anders aan te merken als verdachte.”

“Als er sprake zou zijn geweest van een andere bestuurder, kan deze persoon worden verdacht van het verlaten van de plaats van het ongeval. Dit strafbare feit in deze specifieke zaak, met alleen materiële schade, geeft de politie alleen niet de bevoegdheid om camerabeelden te vorderen. De opsporingsmiddelen zijn op basis van het gepleegde strafbare feit beperkt.”

De politie roept meerdere getuigen op zich te melden. “Zodra in het onderzoek nieuwe personen naar voren komen die mogelijk getuige zijn geweest, geïdentificeerd kunnen worden en duidelijk wordt dat zij nog niet met de politie gesproken hebben, dan worden ze uitgenodigd voor verhoor. Als mensen concrete informatie hebben, of camerabeelden, van een mogelijke andere bestuurder, roepen wij ze op zich te melden”, aldus de autoriteiten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb foto's gezien dat die na de crash uit de auto stapte, volgens mij wel gewoon passagierskant

2 augustus 2023 om 20:24

Ja als ie een beetje slim is wisselt ie binnen de auto natuurlijk van positie. Ruimte zat in zo'n bak.

2 augustus 2023 om 20:27

Ach, zolang die andere niet bekent, is de schade en eventuele boetes alsnog voor de eigenaar van de auto.

2 augustus 2023 om 20:27

Ja precies dat sowieso, valt alleen niet te ontkennen dat hij erbij was

2 augustus 2023 om 20:30

Case closed lijkt me, dan dankzij kieftenbeld 👌

2 augustus 2023 om 21:50

NEC, maar als de ware bestuurder nou bv dronken was?!

2 augustus 2023 om 21:00

Zegt helaas nog niet zoveel.

3 augustus 2023 om 09:27

@Kieftenbeld: wat ik afvraag aan de hand van jouw reactie is het volgende: hoe kun je wel kennelijk met zekerheid zeggen dat Ziyech uit de auto stapte, maar niet met zekerheid zeggen aan welke kant hij uitstapte?

3 augustus 2023 om 09:37

Dan kunnen ze wel gewisseld hebben van plek.

Je krijgt toch een beetje een Rai Vloet gevoel. Gelukkig zijn de gevolgen minder erg maar ook daar was er veel onduidelijkheid over wie de bestuurder was.

Ik begrijp er niks van dat de politie de beelden niet mag opvragen omdat het alleen materiële schade betreft. Als de toedracht (en mogelijk strafbaar feit) uit beelden kan blijken, moet dat toch gewoon mogelijk zijn?

2 augustus 2023 om 23:59

Jij wilt dat de politie iedere dag beelden van zo'n 120 ongelukken wil bekijken omdat er een mogelijk strafbaar feit op beeld staat? Daar heeft de politie nooit de tijd voor. Mede omdat ze daar geen tijd voor hebben en zij zich beter kunnen bezig houden met andere zaken bepalen zij (of wordt voor hun bepaald) wanneer zij wel of geen beelden mogen bekijken. Op deze manier houdt de politie ook nog wat tijd over voor zaken zoals drugscriminaliteit, verkrachtingen, moordzaken en dergelijke. (ook al hoor je genoeg mensen klagen dat ze daar niet genoeg mee bezig zijn)

3 augustus 2023 om 00:24

Je argumentatie is best sterk en ben het ermee eens. Dit heeft alleen met bevoegdheid te maken en die heeft de politie pas als er sprake is van een misdrijf (vernieling is bijv. alleen maar een overtreding). Achterliggende gedachte is dat als de politie altijd camerabeelden zou kunnen opvragen, we zo'n beetje het recht op privacy uit onze grondwet kunnen halen.

3 augustus 2023 om 01:05

Cash geld word langzaam aan aan banden gelegd. Pinautomaten sluiten om 23:00 en verdwijnen massaal. Transacties boven de 3000 euro moeten verplicht geregistreerd worden. In de supermarkt of elders gaat alles richting digitaal betalen. Betaald parkeren massaal invoeren en scanauto’s langs laten rijden met “slimme” camera’s aan boord wat totaal niks te maken heeft met betaald parkeren. Heel het land zit onder de camera’s en ANPR’s. Een simpel nietszeggend artikeltje lezen op het AD vereist tegenwoordig al een account. En zo kan ik nog een eeuw doorgaan met voorbeelden typen. Nee, geloof gerust dat het met onze privacy een geweldige kant op gaat.

3 augustus 2023 om 09:35

Als er nog mensen zijn die denken dat privacy nog bestaat dan wil ik ze wel uit de droom helpen.
Privacy heeft 10 jaar geleden zijn laatste stuiptrekkingen gehad, tegenwoordig moet je je gewoon bewust zijn van het feit dat als je onder een vergrootglas komt er geen privacy is. En daarom ook wat je wel en niet online doet.
Vooral als je geboren bent in het internet tijdperk hebben ze vrijwel al je data van geboorte af aan. Vanaf je eerste mobiel en Google zoekopdracht tot wat voor vieze plaatjes je gekeken hebt, wat je uitgeeft en waar je was en met wie..

3 augustus 2023 om 09:33

@Boyonline: er moet altijd een afweging gemaakt worden van de proportionaliteit van het opvragen van beelden versus de inbreuk op iemands privacy. Een inbreuk op iemands privacy kan gerechtvaardigd zijn, mits het feit waarvan iemand verdacht wordt ernstig genoeg is. En is het doel niet te halen met minder ingrijpende middelen? Ik kan mij voorstellen dat het niet proportioneel is om camerabeelden op te vragen bij blikschade. Dit zal normaalgesproken verzekeringswerk zijn.

3 augustus 2023 om 12:51

Ik ben een keer aangereden, notabene op een zebrapad! De auto stopte voor 3 sec & reed vervolgens gewoon weg! Een hit & run dus.
Omdat ik met mijn domme hoofd opstond omdat ik de pijn door adrenaline wel kon “handelen”, konden ze dus niks meer doen. Grappige was nog dat er overduidelijke beeldmateriaal aanwezig was omdat er een camera van de Benu Apotheek gericht was op het zebra pad, maar zij geen beelden mochten delen met me..
De regels omtrent dat soort dingen zijn enorm krom!
Bij de eerst volgende keer, al is het minimale pijn of schade, doe ik alsof het 10 keer zo erg is & wacht ik totdat Politie & Ambu komen opdagen!

Ach ja, nu kan zijn maatje Promes de rollen omdraaien en Ziyech nu steun geven via instagram. Al denk ik niet dat dit het type voorval is wat leidt tot een transfer naar Spartak Moskou.

3 augustus 2023 om 12:37

Ziyech heeft die steun helemaal niet nodig. Die pint vriendelijk het complete schadebedrag bij de gemeente Amsterdam en alle benadeelde partijen en case closed.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren