Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Salihamidzic haalt uit naar Lewandowski: ‘Nul komma nul begrip’

Laatste update:

Hasan Salihamidzic heeft in een interview met Die Zeit hard uitgehaald naar Robert Lewandowski. De sportief directeur van Bayern München heeft geen begrip voor de vertrekwens die Lewandowski meermaals publiekelijk heeft uitgesproken, terwijl hij nog een contract had tot medio 2023 in München. Salihamidzic is van mening dat de waardering vanuit Lewandowski naar Bayern toe ontbreekt.

“Of ik begrip kan opbrengen voor het feit dat Lewandowski wilde vertrekken? Nee. Werkelijk nul komma nul. En dat zeg ik niet alleen omdat ik zelf altijd mijn contracten heb uitgediend als speler”, aldus Salihamidzic. De Bosniër speelde in zijn loopbaan als speler als vleugelmiddenvelder voor Hamburger SV, Bayern, Juventus en VFL Wolfsburg. Daarnaast speelde hij 42 interlands waarin hij 6 doelpunten maakte.

Het publiekelijk maken van een vertrekwens vindt Salihamidzic niet netjes. “Het voetbal kan een moeilijke business zijn, maar ik zou dat binnenskamers en met mezelf hebben afgehandeld. Ik zou m'n contract hebben uitgediend. Waardering is geen eenrichtingsverkeer.” Uiteindelijk kwam de transfer naar Barcelona na vele gesprekken alsnog rond. Bayern ontvangt een bedrag van 45 miljoen euro plus 5 miljoen aan variabelen voor Lewandowski. Vorige week werd de Pool officieel gepresenteerd bij de Catalaanse club.

Lewandowski speelde in totaal zo’n acht jaar voor de Beierse club. De Pool arriveerde in juli 2014 nadat zijn contract bij Borussia Dortmund afliep. Lewandowski speelde in totaal 384 officiële wedstrijden voor Bayern waarin hij bizarre statistieken liet noteren. Hij maakte 312 doelpunten en gaf daarnaast 75 assists. Lewandowski werd acht keer landskampioen met Bayern en wist daarnaast een keer de Champions League te winnen (2019/20). Daarnaast won de superster diverse binnenlandse bekers met de club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Reacties

Lewa had nooit op de persco van Polen moeten beginnen over het willen vertrekken. Gewoon netjes afwachten tot de clubs eruit waren als hij echt zo graag wou.

21 juli 2022 om 11:51

Het is allemaal bewust strategie geweest. Als Lewandowski niets had gezegd had Bayern gewoon met de pet gegooid naar de onderhandelingen. Dit was de enige manier. Niet netjes, maar hij wilde dit echt heel erg.

21 juli 2022 om 11:59

Serieus, kan iemand mij uitleggen wat er dan precies is gebeurd waardoor het niet netjes van Lewa is geweest? Ken deze situatie niet. Wat heeft hij dan gedaan. Krijg het idee alsof die Kahn en Salihamidzic heeft bedreigd met een zwaard.

21 juli 2022 om 12:07

Bleek een AK te zijn achteraf

21 juli 2022 om 12:19

Lewandowski heeft zich keurig gedragen. Bayern gedraagt zich zeer kinderachtig en topclub onwaardig. Je haalt een speler transfervrij op bij je rivaal, hij schiet nationaal en internationaal alles aan flarden en gaat dan zeiken als hij weg wil terwijl hij je 50 miljoen oplevert. Dan ben je als club ineens heel klein

21 juli 2022 om 12:37

Precies Jacco. Dus omdat Salihamidzic zelf al zijn contracten heeft uitgediend moet Lewa dat ook doen? En omdat hij nooit in het openbaar een vertrekwens zou uitspreken mag niemand dat doen? Deze Salihamidzic is dus overal gratis de deur uitgelopen? Hoe vaak gebeurd het niet dat spelers een vertrek wens uitspreken. Clubs geven het toch ook aan als ze het niet meer zien zitten in een speler. En wat betreft die persconferentie in Polen, Lewa is toen een vraag gesteld. Hij kon zeggen geen commentaar maar is het nou zo'n ramp dat hij eerlijk zegt wat hij denkt? Tot slot Bayern heeft Lewa ook gek gemaakt en gratis weg gehaald bij Dortmund al die jaren geleden. Niks voor hem betaald, enorm veel succes gehad en nu vangen ze nog 50 miljoen met 1 jaar contract en dan nog lopen ze te janken?

21 juli 2022 om 12:45

@jacco89; weet je, als hij op een persconferentie heeft gezegd graag te willen vertrekken… so what? We streven naar transparantie in de maatschappij en dan is het weer niet goed? Kijk ik ben voorzichtig, want ik wil eerst weten wat hij dus daadwerkelijk niet netjes heeft gedaan, maar als dit het verhaal is dan krijg ik een hersenspinsel dat velen leden van VZ elkaar maar beetje napraten en het voor Bayern opnemen omdat Bayern die club is met dat fantastische beleid. Daarbij ken ik het hele verhaal van Lewa zelf niet. Misschien is ie door meneer Salihamidzic in een hoek geduwd en was het op een harde toon binnenskamers. Maarja dat is ook gissen.

21 juli 2022 om 12:50

@janter, Op 30 mei heeft Lewa het volgende gezegd op een perco bij het nationale team van Polen: "my era at Bayern is over. I don’t see any possibility to continue playing for this club anymore. Bayern’s a serious club, and I believe they won’t keep me. I don’t want to play there anymore. A transfer is the best solution. I hope they don’t stop me because only they can do it."
Dit is een week nadat Barcelona een 1e bod had gedaan van 32 miljoen euro.

21 juli 2022 om 13:00

@Punati; heldere taal in ieder geval. Ik vind dat er te moeilijk wordt gedaan. Wie weet is Lewa al een paar keer netjes bij het bestuur van Bayern geweest met de vraag of die aub mag vertrekken, omdat Barca voor hem aanvoelt als een buitenkans. Als Bayern duidelijk naar hem was om niet mee te werken, al dan niet op een harde toon zou ik ook dikke scheit hebben na zoveel succesvolle jaren.

Moddergooien na afloop is ook niet netjes. Laten we gewoon koesteren dat hij jaren veel goals heeft gemaakt. Het einde bij Bayern had zeker sjieker gekund maar het is de voetbalwereld. Soms loopt dat nu eenmaal zo

21 juli 2022 om 11:27

Ik vind dit eerlijk gezegd meevallen en geen sprake van "modder gooien"
Ik ben het ook met hem eens, hij had het gewoon intern moeten aangeven te willen vertrekken en niet tijdens zo'n interland pers moment of in de media. Kijk hoe Mané bijvoorbeeld is weggegaan bij Liverpool, zonder negativiteit waardoor jouw trouwe dienstjaren en invloed ook niet snel vergeten zal worden.

21 juli 2022 om 11:37

Wie zegt dat hij het intern niet heeft aangegeven? Misschien dat ze bij Bayern toen ook zeiden van dat hij niet mocht vertrekken, iemand gaat niet zomaar direct naar pers lijkt me. Spelers mogen geen vertrek forceren maar clubs staan altijd in hun recht om dat andersom wel te doen… Lewa heeft Bayern natuurlijk ook heel veel gebracht en als iemand met zo’n staat van dienst weg wil kan je ook tot een oplossing komen en het hoeft niet voor een vriendenprijs natuurlijk maar wel anders dan nu is gegaan. Overmars vond ik hier fantastisch in.

21 juli 2022 om 11:51

Het is ook een stukje zelfreflectie denk ik. Als je als club een speler contracteert die uiteindelijk niet het niveau heeft, dan wil je ook de bereidwilligheid van de speler om zo snel mogelijk afscheid te nemen. Datzelfde geldt ook vice versa. Soms kan een speler ergens anders meer verdienen of een nieuw avontuur aangaan en mag je je daar ook wat soepeler in opstellen.

Geven en nemen. Natuurlijk helemaal afhankelijk van de situatie waar je je in bevindt.

21 juli 2022 om 11:54

Hoe kom je erbij dat clubs andersom wel in hun recht staan om een vertrek te forceren? Je hebt van beide kanten een contract getekend en dan is het niet echt netjes om publiekelijk bekend te maken dat je liever weg wilt. Geef dan intern aan dat je onder geen beding je volgend jaar aflopende contract gaat verlengen of zo. Voor mij geldt nog steeds dat als je een contract hebt dat je niet meer zint je dat intern oplost en niet de media gaat opzoeken om druk op te voeren, of dit nu een speler of een club is.

Lewa heeft Bayern inderdaad veel gebracht, die opmerking hoor je tegenwoordig vaak (een speler heeft veel gebracht dus gun het hem etc), maar die Lewa is daar de laatste acht jaar ook rijkelijk voor beloond met zijn salaris en bonussen. Hij staat niet voor een appel en een ei te ballen natuurlijk.

21 juli 2022 om 12:41

Kom op, supporters vinden het altijd prima wanneer een club een speler naar de uitgang pest maar O wee als een speler aangeeft dat hij weg wil dan heeft hij het contract getekend en moet hij zich er aan houden. Dat hoor je en lees je ook heel veel terug op VZ, tenzij het om NL spelers gaat.

En nogmaals wie zegt dat hij dit niet al meerdere malen intern heeft gezegd voordat hij het naar buiten bracht? Lijkt mij daarnaast ook dat je het naar buiten brengt wanneer dingen niet lopen zoals je het zou willen zien. Of denk je echt dat hij van de een op andere dag zonder enige communicatie naar Bayern dacht, ik ga het gewoon lekker zeggen. Om zoiets intern op te lossen zijn twee partijen nodig en als een partij niet wil dan wordt het lastig en gaan spelers naar de media.

Sorry maar geld en salarissen staat in schril contrast met wat een Bayern aan hem heeft verdiend. En bij een verkoop wordt Bayern ook nog eens beloond toch terwijl ze hem gewoon transfervrij hebben opgepikt bij Dortmund. Dus zo heel veel geld zijn ze niet aan hem kwijt geweest.

21 juli 2022 om 13:34

Dat iets nu eenmaal zo loopt vind ik slecht gezegd. Als iemand afval op straat gooit is dat niet netjes, maar dan zou je het wegwuiven door de zeggen, dat gebeurt wel vaker? Bijzondere logica

Terecht. Bayern stond totaal in zijn recht om een transfersom te eisen en hoe lewandowski in de media een overstap probeerde te forceren verdient zeker niet de schoonheidsprijs.

21 juli 2022 om 11:30

Zeker waar, Lewa had dit niet via de media moeten doen. Al moet ik zeggen dat Bayern, op het gebied van transfer, ook niet altijd netjes handelt door alle belangrijke spelers bij de concurrenten weg te kopen. Daarmee haal je alle spanning weg in Duitsland.

21 juli 2022 om 11:32

Dat doen Dortmund en Leverkusen nog meer dan dat Bayern het doet..

21 juli 2022 om 11:49

Het is toch op geen enkele manier de verantwoordelijkheid van Bayern om de competitie spannend te houden? Wat is daar nou niet netjes aan? Ajax haalt berghuis en als PSV het zou accepteren, zouden ze zo Gakpo halen. Maar andersom heeft Feyenoord door een vrij slinkse actie van Vermeer en zijn zaakwaarnemer, ook bij Ajax geshopt. PSV deed hetzelfde met Wijnaldum en Fer toen ze even de kans hadden.

21 juli 2022 om 12:15

Hoe was de transfer van Vermeer 'slinks'. Vermeer had gewoon een contract. Feyenoord heeft één miljoen betaald.

21 juli 2022 om 12:39

Die een miljoen was geen afspraak in zn contract maar een mondelinge indicatie van de gewenste transfersom

21 juli 2022 om 12:40

Toen Lewa uit z'n contract liep en gratis van Dortmund naar Bayern ging dat was pas smerig..

21 juli 2022 om 12:54

Fer heeft nooit bij PSV gevoetbald, maar okee daar gaat het nu even niet om. Ik kan zelf niet begrijpen dat je elkaars beste spelers wilt weghalen. Sterke concurrenten maken jou als club ook beter en je blijft sportief uitgedaagd. Wat is de waarde van het winnen van de Bundesliga wanneer je al 10x achter elkaar kampioen wordt?

21 juli 2022 om 11:43

Vind lewa sws overkomen als een vervelende gast. Hoor hem, al dan niet via zijn zaakwaarnemer, al jaren publiek over vertrek praten. Wel een geweldige spits. En trouwens ook een geweldige deal voor bayern. Zo'n bedrag voor een speler van die leeftijd met nog een jaar op zijn contract.

21 juli 2022 om 15:36

Ja precies dit. Ik snap er ook niets van.
Ik weet wel dat hij al jaren mekkert dat hij zich ondergewaardeerd voelt, al zie ik dat ook niet echt, maar dan nog lijken er zoveel betere opties.

21 juli 2022 om 17:01

Dan zie je toch weer een barca fan opgefokt roepen dat Lewandowski die gratis van Dortmund naar Bayern ging, dat dit smerig was. Wat een giller. # Pierre-Emerick Aubameyang, # Andreas Cristensen, # Frank Kessie

Ik vind het persoonlijk altijd naar als spelers stennis schoppen bij hun club om verkocht te worden. Als afspraken niet nagekomen worden kan ik het nog begrijpen, maar in principe tekent een speler met zijn volste verstand een langlopend contract bij een club die zijn salaris betaald.

21 juli 2022 om 11:42

Hahaha, ik moet wel lachen om deze reactie in combinatie met je schermnaam.

21 juli 2022 om 11:49

Ik ben een grote hypocriet als het gaat om mijn jeugdheld. Aardige heisa die arbitragezaak toen. Objectief gezien ook misselijk natuurlijk.

21 juli 2022 om 11:45

In deze situatie ben ik het met je eens. Wanneer spelers zichzelf sportief en/of financieel extreem kunnen verbeteren kan ik het soms wel begrijpen. Zelfs als er een paar jaar eerder met de kennis van toen op een dag een handtekening op een papiertje gezet is.

Zeker met hem eens, want Lewa had nog een contract voor een jaar. Maar op het moment dat de speler graag weg wil en Bayern zich (terecht) heel hard opstelt kan de speler eigenlijk niks anders doen dan óf zijn contract respecteren óf herrie gaan schoppen. Lewandowski wilde blijkbaar dusdanig graag vertekken dat hij voor het tweede ging. Ben er van overtuigd dat als dit binnen de club was besproken, en dus niet publiekelijk, ze er ook heus wel uit waren gekomen. Zonde dat deze twee zo uit elkaar moeten gaan.

Was natuurlijk niet netjes om het via de media te spelen. Maar om deze onzin te verkondigen slaat ook nergens op ze wouden gewoon een goed bedrag verdienen aan hem. Hebben ze nu gedaan hoofdstuk afgesloten. Imo wil Salihamidzic ook heel graag in de schijnwerpers staan.

Het is natuurlijk Lewandowski’s goed recht om te willen vertrekken, als Barcelona dat contract afkoopt hoef je natuurlijk dat contract helemaal niet af te maken. Dat is de normaalste zaak van de wereld. Ik vind deze TD een beetje een eng mannetje, hij heeft een beetje het probleem wat veel clubmensen hebben: ze denken dat hun club het be all and end all is.

Als je ziet hoe andere spelers zich gedragen als ze een vertrekwens hebben dan denk ik dat je van Lewandowski niet meer kunt vragen dan dit. Hij heeft gezegd dat hij wil vertrekken maar is ook gewoon op komen dagen voor de training. Dat is tegenwoordig al bijna een uitzondering geworden!

21 juli 2022 om 11:29

De wens om te vertrekken dient binnenskamers te gebeuren en niet publiekelijk.

21 juli 2022 om 11:41

Beetje gemakkelijk scoren zo. Je weet vermoedelijk maar een deel van het verhaal en je maakt daarbij al de volledige conclusie.

Voor hetzelfde geld heeft Lewandowski het ook intern meegedeeld maar wou Bayern niet meegaan in het verhaal ondanks dat hij (1) destijds gratis naar hun is vertrokken; (2) enorm veel heeft betekend voor de club; (3) steeds een rolmodel is geweest; (4) en er op het einde heel weinig respect geweest is richting Lewandowsi waardoor hij de noodzaak voelde om het met de buitenwereld te delen en de druk wat te verhogen.

21 juli 2022 om 11:48

zijn vertrekwens naar Barcelona maakte het gewoon extra moeilijk alleen vanwege het financieel wanhebeer van die club.
Een contract heeft nu eenmaal veel waarde. Hij had beter moeten bijtekenen tot 2022 ipv 2023.

21 juli 2022 om 11:49

Alle punten die je opnoemt verdwijnen door dat Bayern Lewandowski een forse salaris betaalde en nog steeds een contract had voor een jaar.

21 juli 2022 om 11:57

Hoe verdwijnen ze? Lewandowski is niet in eigendom van Bayern.. Hij heeft ook gewoon zijn persoonlijke ambities. Heeft daarnaast om een transfer gevraagd, niet om een transfervrije uittocht. Hij presteerde fantastisch en werd daarvoor gecompenseerd. Bayern kon aan zijn contract nog verdienen, terwijl hij de gewenste overstap kon maken.

21 juli 2022 om 12:09

@ Superbuli @ Bbayern1990

Geen probleem als jullie aangeven dat een contract een contract is. Maar ik veronderstel dan dat jullie ook boos zijn als Bayern aangeeft tegenover een speler dat hij mag vertrekken ondanks dat hij nog een lopend contract heeft?

Of meten we plots met 2 maten en 2 gewichten?

21 juli 2022 om 12:10

@ Superbuli @ Bbayern1990

Geen probleem als jullie aangeven dat een contract een contract is. Maar ik veronderstel dan dat jullie ook boos zijn als Bayern aangeeft tegenover een speler dat hij mag vertrekken ondanks dat hij nog een lopend contract heeft?

Of meten we plots met 2 maten en 2 gewichten?

21 juli 2022 om 12:12

@ Regulator
dan vrees ik dat u de waarde van een contract niet begrijpt. Lewandowski mag zelfs blij zijn dat hij zijn salaris nog kreeg tijdens de interlands met Polen vorige maand. Eigenlijk had hij beboet moeten worden voor zulke uitlatingen.
Bijkomend probleem is dat hij enkel naar Barcelona wilde gezien Barça financieel niet al te best voorstaat.

21 juli 2022 om 13:52

el_dude
Bayern fungeert meestal niet als verkoopclub. Ze hebben wel een luisterend oor van zodra een speler die weinig aan spelen toekomt wenst te vertrekken.
Bayern kijkt naar gewoon naar het sportieve luik en niet naar het financiële.

21 juli 2022 om 14:12

@ Bbayern1990

Dat is geen antwoord op mijn vraag. Het is heel simpel. Als jouw redenering is dat een contract een contract is dan veronderstel ik dat dit een mes is die aan beide kanten snijdt. Als Bayern zich dus niet houdt aan het contract en aangeeft aan een speler dat hij mag vertrekken (desondanks dat hij een contract heeft) dan veronderstel ik dat je ook Bayern veroordeelt?

Of is het toch 2 maten ; 2 gewichten?

21 juli 2022 om 15:13

maar Bayern doet hier gewoon niks verkeerd als de speler onder het contract ligt. Een contractverbreking zonder vergoeding heeft weinig kans tot slagen.
Waarom zou ik boos zijn? De spelers en zaakwaarnemers moeten dringend weten wat de regels zijn.

21 juli 2022 om 16:18

@BBayern1990

Je bent dus zo hypocriet tot en met.

Als een speler aangeeft dat hij wil vertrekken bij Bayern is het moord en brand want de speler heeft nog immers een contract.

Maar als Bayern aangeeft dat een speler moet vertrekken is het niet meer dan normaal ondanks dat de speler nog een contract heeft met Bayern.

Hypocriet!

21 juli 2022 om 11:30

Niet om vervelend te doen hoor. Maar de beste man begon bij een persconferentie van Polen over vertrekken en niet meer willen blijven. Als je gewoon je kaken op elkaar houdt in de media en dat netjes intern meldt doet Bayern wellicht een stuk makkelijker. Gevalletje Kroos bijvoorbeeld…

21 juli 2022 om 12:34

Hoe weet jij dat bayern makkelijker zou doen? Ze staan er niet bekend om. Ze staan eerder bekend als enorm lastige partij wanneer het om transfers gaat.

21 juli 2022 om 13:06

Met langlopende contracten ja. Bij spelers als Kroos en Thiago die met korte contracten op een normale manier communiceerden graag en volgende stap te willen zetten, deed Bayern heel schappelijk en was een overgang zo gepiept. Gevalletje wederzijds respect noemen we dat.

21 juli 2022 om 15:14

@ Geeninspiratie
klopt
Kroos, Thiago en Alaba hebben allemaal het lopende contract gerespecteerd in tegenstelling tot Lewandowski.

21 juli 2022 om 11:29

omdat anders de sfeer verziekt zou zijn en er een stoorzender is. Nu versta ik zelfs de slechte match van Bayern op het veld van Villarreal.

Ze moeten er gewoon over ophouden, dat die kerel een andere uitdaging wilt, is terecht. Dat Bayern zijn ster wilt behouden is ook terecht. Maar wegen kunnen nu eenmaal scheiden en Bayern heeft op deze manier wel even 50 miljoen aan hem overgehouden. Dus van beide kanten is iets te zeggen en ze moeten niet zo zeuren.

De manier waarop verdient geen schoonheidsprijs. Maar ik denk dat Salihamidizic nu ook beter z'n mond kan houden, het is nu toch al gebeurd. Ze vangen nu ook nog eens 50 miljoen voor een spits van 33 die volgend jaar gratis de deur uit was gelopen.

Wie in een glazen huis woont, moet niet met stenen gooien. Is dit niet diezelfde Hasan die met meerdere personen in de clinch lag binnen de club, waaronder Hans Flick? Natuurlijk is het jammer dat het op zo''n manier loopt, want Robert was misschien wel de belangrijkste speler van de laatste paar jaar. Schoot lekker alles wat los en vast zat voor Bayern. Deze trap na geven via media is eveneens niet erg volwassen te noemen. Ga er bovenstaan en wens elkaar succes met hun verdere carriere.

Het is nu oorlog tussen Bayern/salihamidzic en zaakwaarnemer Pini Zahavi. Imo heeft Lewa zijn vertrekwens gewoon publiekelijk gemaakt onder druk van de Israëlische zot. Ik vind het zelf grappig dat Lewa moet inleveren op salaris terwijl Pini 20 miljoen opstrijkt.
In dat geval is een contract een contract als Bayern niks verkeerd doet.

Ik dacht dat Bayern een chique club was. Nou die Hasan is toch totaal ongeschikt voor deze rol. Lewadowski heeft alle records aan diggelen geschoten maar die wordt geen transfer gegund aan het einde van zijn carrière. Dan hebben ze die catweazel van een Kahn die tegenwoordig directeur is van het bedrijf Bayern. Sorry maar dit zijn jongens die je in een B boevenfilm zet maar geen directeurenfuncties bij een voetbalbedrijf.

Zelf wel bijvoorbeeld het hoofd van Gravenberch op hoop brengen om hem met een eenjarig contract lekker goedkoop op te kunnen halen. Eerst Liverpool een appel en een ei bieden in eenzelfde situatie.

Maar oh nee, wanneer een speler bij Bayern weg wilt is het de grootste ramp aller tijden. Joh, die gast heeft zoveel voor die club betekent. Heeft nog een eenjarig contract en wilde voor een prima transfersom eens iets anders gaan doen. Dan moet je dat ook gewoon faciliteren en je netjes opstellen.

Bayern is gewoon een club vol narcisten die hun eigen competitie alsmaar saboteren door spelers via lelijke strategieën goedkoop of voor niks weg te plukken bij de concurrentie. Maar het niet kunnen verkroppen wanneer iemand eens weg wilt na jaren doelpunt na doelpunt gemaakt te hebben. Eng clubje.

21 juli 2022 om 11:43

Het tis toch normaal dat een club zo weinig mogelijk wil uitgeven voor een speler.
Bayern handelt in eerste instantie niet als verkoopclub omdat ze niet op geld zijn aangewezen via het verkopen van een speler.
Lewa had zich maar netjes moeten opstellen door niks publiekelijks te zeggen. Alaba hield zich aan zijn contract en Kroos deed ook geen negatieve uitlatingen toen hij onder contract lag.
De laatste alinea is het toppunt wat bewijst dat u weinig afweet. er is maar 1 club die de Bundesliga geheel heeft 'leeggekocht' de afgelopen jaren, zijnde Borussia Dortmund dat ook bestuurd wordt door een 'narcist'.

21 juli 2022 om 12:10

Ah Martijn, vandaar dat ze Ajax het Bayern van Nederland noemen..😁😜😜

21 juli 2022 om 14:37

Volgens mij klagen weinig clubs over de handelswijze van Bayern. Dat ze binnen eigen competitie spelers kopen is geheel terecht en helemaal niks mis mee, er zijn geen regels dat het niet mag en die slachtoffer rol siert niemand.

Clubs als Bayern en Dortmund hebben wel recht van klagen als spelers aan werkweigering gaan doen (dembele) of publiekelijk spreken over transfers (lewandowski)

Liverpool is totaal niet geergerd over de transfer van Mane, dat ging gewoon goed. Ook Juventus hoor je niet klagen over de Ligt.

Op het zakelijke is Bayern precies volgens de regels en als ze een speler goed vinden en hij heeft een contract dan doe je hem niet weg voor een habbekrats omdat Barca of de speler dat nou eenmaal graag wil.

Ik deel je mening dus totaal niet.

21 juli 2022 om 15:16

@ schop1989
Velen vergeten dat Dortmund het meest spelers koopt in eigen competitie. Hoe hypocriet om Bayern te beschuldigen.

21 juli 2022 om 17:10

Omdat ze verder niks afweten van de Bundesliga, Bbayern1990. Leverkusen doet ook een aardige duit in het zakje van wegkopen bij concurrenten, maar nooit hoor je iemand daarover.

Eens dat Lewa zijn vertrek wens binnenskamers had moeten houden. Maar verder moet Salihamidzic niet janken. Als Lewa niet zou presteren had Bayern hem veel eerder willen verkopen maar wel verwachten dat hij zijn contract uitdient? Tevens hebben ze 50 miljoen gekregen voor een speler van ver boven de 30.

Ik denk dat hypocriet München beter zijn mond kan houden. Iedereen smeken coulant te zijn en huilen als er hoge transfersommen worden gevraagd, zie Gravenberch. Maar vervolgens wel de hoofdprijs vragen en alle beste spelers van de concurrentie transfervrij inlijven….

Dus Hasan Salihamidzic klaagt in de media dat Lewandowski niet professioneel is omdat hij zijn vertrekken niet binnenskamers heeft gehouden. Beetje hypocriet niet?

En toen Lewandowski destijds duidelijk maakte dat hij naar Bayern wou vertrekken hoorde ik niemand van Bayern klagen dat dit niet professioneel genoeg was.


Beetje het principe: de schoen aandoen die past.

Het is beter om een legende gewoon te koesteren en te stoppen met moddergooien. Ik begrijp ook werkelijk niet waarom je zo zou janken over het vertrek van een bijna 34-jarige speler die in acht jaar tijd 300+ doelpunten voor je club heeft gemaakt voor 45 miljoen.

Ik vind het willen vasthouden aan het contract niet erg blijken van waardering en begrijp dat Lewandowski de druk moest opvoeren als hij nog een keer een stap wil maken terwijl hij nog een redelijk niveau heeft.

Hij is toch ook op een soort gelijke manier weggegaan bij Dortmund om bij Bayern te kunnen spelen. Hoevaak ligt er een speler dwars bij een Duitse club om naar Bayern te gaan. Is niet netjes maar gaat twee kanten op

Je hebt 50 miljoen verdiend aan iemand die gratis naar je club is gekomen. Heeft je zoveel gegeven. En dan mag hij niet nog een avontuur aan willen gaan? Had hij weer gratis weg moeten lopen? Dan was het ook weer niet goed geweest. Wees blij met dat geld.

21 juli 2022 om 11:44

het is nog afwachten wanneer de 50 miljoen betaald wordt. Bayern is gewoon niet happig dat enkel Barça in aanmerking komt, nota bene een club die eigenlijk al lang failliet moet verklaard worden.

21 juli 2022 om 12:38

Alleen heeft bayern daar weinig over te zeggen he.

wat een ongelooflijke eikel deze jongen. Huile huile.
Wees een man en accepteer je verlies met als snoepje €50.000,=
Hij zegt eigenlijk twee dingen
1) ik was te slecht, clubs wilden mij niet en daarom diende ik in the good old times mijn contract uit
2) spelers moeten altijd hun contract uitdienen. Bayern is dus in zijn ogen walgelijk bezig, als zij spelers benaderen en daarna al dan niet kopen.
Heeft Bayern dit recentelijk gedaan??
Bah zo'n figuur

21 juli 2022 om 11:46

Een contract heeft eenmaal een waarde. Lewandowski had maar tot 2022 moeten tekenen ipv 2023.
FC Barcelona en Pini Zahavi, dat zijn pas walgelijke mensen. Een club met totaal financieel wanbeheer en een louche zaakwaarnemer die een aanklacht kreeg van het Belgisch parket

21 juli 2022 om 11:55

En hoe zit het dan met de aankopen van Bayern, zoals
de Ligt, Gravenberch, Sane, Lewandowski zelf een aantal jaren geleden.
Dat was alles behalve netjes.
Bayern had gewoon moeten wachten totdat hun contract afliep.
EN dat moeten ze voortaan altijd doen.
Of dom of naïef van deze jongen

21 juli 2022 om 12:05

de Ligt, Gravenberch en Sané hielden zich aan hun contract bij hun oude werkgever vóór de overstap naar Bayern. Lewandowski deed het helaas niet met de publiekelijke verklaringen

21 juli 2022 om 16:13

de spelers hadden nog een contract en hielden zich aan hun contract, maar bayern niet!!

21 juli 2022 om 15:48

Exact haha, wat een hypocriete gehuil zeg! Huilen om Lewa en roepen dat hij beter zn contract had moeten uitdienen maar zelf kopen wel spelers die nog een contract hebben. En dan huilen dat Lewa het beter binnenskamet had moeten houden. Uhh had dit dan ook binnenskamer gehouden en Lewa direct bericht. Wat een gehuil zeg. Nagelsmann ook laatst, nu Sali. Sneu gedrag!

Lewa kwam transfervrij, heeft ze veel gegeven. Wil nu een nieuwe uitdagig aangaan in een andere comp. Is inmiddels 33 jaar dus tijd begon ook te dringen maar nee hoor, Bayern stelt zich kinderachtig op. Hou toch op zeg. En ondertussen kopen ze Leipzig leeg en Dortmund voorheen. Lachwekkend!

En als Bayern erin geslaagd was om Haaland aan te trekken dan hadden ze zelf Lewandoswki op de transferlijst gezet. Groot gelijk overigens om rond te kijken voor vervanging, maar goed dan moet je ook niet gaan zeuren als je huidige spits daardoor ontevreden van wordt.

Is een bekende strategie van zijn zakenwaarnemer Zahavi, die tevens de zakenwaarnemer is van Alaba. Soortgelijks gebeurde ook bij Alaba. Had het alleen nooit verwacht van Lewandowski omdat die jongen altijd op en top prof was binnen en buiten het veld.

Als je niet eens meer mag uitspreken wat je wens is. Waar gaat het nog over. Volgens mij heeft Lewa genoeg gedaan voor Bayern.

Waarschijnlijk communicatie advies van Laporta gehad 🤣

Wat een gejank, man. Welkom in de grote wereld. Welkom bij hoe Dortmund, Leverkusen, Schalke en Leipzig zich voelen zodra Bayern weer een speler van ze weg snatched.

Lewandowski is nu speler van Barcelona, focus je op het halen van een vervanger, Hasan. Je gaat 50 goals moeten binnenhalen.

Dat Salihamidzic zelf altijd zijn contract uitdiende zal hem ook niet altijd in dank zijn afgenomen, al doet hij nu voorkomen alsof dat wel zo is. Laat Bayern vooral blij zijn. Ze haalden Lewa immers voor niks naar Munchen en vangen nu kennelijk nog z'n 40 a 50 miljoen voor zijn overgang naar Barcelona. Lewa heeft al die jaren als geen ander geleverd. Het zegt meer over Salihamidzic dan over Lewandowski dat er nu alsnog door eerstgenoemde met modder wordt gegooid.

21 juli 2022 om 11:59

Je leest ook zijn frustratie door het vertekken van z'n topschutter.lewa heeft de druk opgevoerd dat had misschien anders gekund. Aan de andere kant vang je nu nog een mooi berag. Win win

Mijn gevoel zegt dat als hij het intern had gehouden Bayern hem niet zou laten gaan, maar dat zullen we nooit zeker weten. In die situatie begrijp ik dat Lewa het op die manier heeft gespeeld. Idealiter ga als je vrienden uit elkaar, maar soms kan het niet netjes.

Onderhandelen met salihamidzic is bijna niet te doen. Bayern had goud in handen met Flick. Vraag maar eens aan Flick waarom hij is vertrokken terwijl hij er nog maar net was en nog een lang contract had. Waarom zit Alaba nu bij Real terwijl hij eigenlijk gewoon wilde blijven?

Iedereen in dit verhaal heeft een beetje boter op het hoofd. Alsof Bayern altijd zo netjes contracten respecteert en nooit de media gebruikt. Maar ik begrijp het vooral niet van Lewandowski, even afgezien van hoe netjes het is. Je vergooit je legacy bij de club en waarvoor? Om bij een piepend en krakend Barcelona te gaan spelen? Daar gaat hij nooit in de buurt komen van de prestaties bij Bayern. Ik denk dat hij hier na zijn actieve carrière wel spijt van gaat krijgen.

Wat een onzin. Lewa heeft altijd alles gegeven in het Bayern shirt meerdere records verbroken enig respect zou op zijn plaats zijn geweest.
Dat Lewa op zijn 33ste ook het nog eens wil proberen in Spanje kun je hem niet ontnemen lijkt mij. Liverpool heeft Mane ook laten gaan terwijl die bij Liverpool ook alles had.
Maar dat heeft te maken met de sympathie en waardering van een club in een speler.

Ik vind het wel meevallen. Een 33 jarige speler die 8 jaar bij de club heeft gespeeld en de records aaneen heeft geregen, zich altijd voorbeeldig heeft gedragen en nog een contract voor een seizoen heeft. Als je dan zegt dat je weg wilt, vind ik niet zo heel erg. Natuurlijk is het niet heel netjes verlopen, maar gezien bovenstaande zou ik er niet zo'n big deal van maken. Schud elkaar de hand, bedank elkaar voor de jarenlange bewezen diensten en wens elkaar geluk. Niet echt nodig om een sneer uit te delen.

Lewa heeft altijd goed verdient en nooit iets te klagen gehad, dus had hij dit ook anders kunnen regelen met Bayern. Wat ik niet begrijp is dat een club met zulke schulden gewoon kan blijven inkopen.

Naja als er 1 club voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten, dan is het Bayern wel. Loop de transfers maar eens na! Ze stellen zich altijd zeer hard op, nu doet Lewa dat, en dan is het natuurlijk een kwal. Ik vind het te makkelijk.

Wat zeurt ie nou. Enorme bak geld voor iemand van zijn leeftijd, anders was hij transfervrij.
En hoezo moet je altijd je contract uitdienen.... dat hebben gravenberch, de ligt en sane ook niet gedaan en die zijn welkom in München

Het voetbal bij een vreemde business als je je contract uit dient en transfer vertrekt ben je een profiteur als niet bijtekent wordt je buiten de selectie gehouden.

En dat moet Bayern zeggen die al jaren de beste spelers wegrukt bij concurrenten in de Bundesliga 🤔 ook al heeft een speler dan een contract hij moet en zal bij Bayern moeten komen voetballen. Modder gooien als hij al vertrokken is pffff

BM kan door gaan met verjongen terwij de gemiddelde leeftijd Barcelona een stuk omhoog is gegaan.

21 juli 2022 om 23:32

Gemiddelde leeftijd omhoog gegaan? Alleen Lewandowski is dit seizoen een 30+ aankoop. Kessie, Christensen en Raphina zijn allemaal 25 of 26 jaar. Daar tegenover heb je Pedri, Gavi, Ansu Fati, Ez Abde, Nico, Balde, die allemaal 20 jaar of jonger zijn. Barcelona is juist aan het verjongen. Barcelona heeft er nog maar 4 van het dreamteam over. Die heb je echt wel nodig voor de nodige ervaring en het klaarstomen van de jonkies voor de toekomst. En zeg nou zelf, als jij de kans krijgt om de topscorer van de Bundesliga van de afgelopen jaren aan te trekken, die laat jij toch ook niet liggen?

Wat een zeikerd zeg. Contracten zijn er niet alleen om uitgediend te worden. Contracten dienen ook, of juist met name om afgekocht te worden. Waarom zou je anders als club een contract van je beste spelers willen verlengen? Juist, om er nog wat aan te verdienen. Bayern heeft nu zelf toch ook de Ligt afgekocht omdat de Ligt de vertrekwens had om naar Bayern te gaan? Beetje hypocriete reactie van de SPORTIEF directeur. Heeft hij hier dan ook 0,0 begrip voor? Nee daar hoor je hem niet over, want het is in het voordeel van Bayern. Dan had Bayern moeten zeggen; Nee Matthijs, dien eerst je contract uit bij Juventus en kom dan pas naar ons toe. Maar nee hoor, dan doen ze dan niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren