Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Salah schrijft geschiedenis en vernedert Van Bronckhorst met Liverpool

Laatste update:

Mohamed Salah heeft woensdagavond geschiedenis geschreven in de Champions League. De aanvaller maakte binnen zes minuten een hattrick voor Liverpool op bezoek bij het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst en schoot zijn ploeg naar een 1-7 (!) overwinning. Liverpool staat door de zege nu zes punten los van nummer drie Ajax, maar nog drie punten achter op koploper Napoli.

Jürgen Klopp miste onder anderen Trent Alexander-Arnold en Luis Díaz wegens blessures en besloot daarom om Joe Gomez op de rechterflank van de defensie te posteren. Darwin Núñez, die een vrij teleurstellende start van zijn Liverpool-carrière beleeft, was de aanvalspartner van Roberto Firmino omdat Salah op de bank begon. Andrew Robertson moest het ook doen met een rol als wisselspeler. De linksback miste de laatste zes wedstrijden wegens een blessure, maar keerde woensdagavond dus weer terug in de wedstrijdselectie.

Rangers kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong tegen Liverpool. Jongeling Fábio Carvalho werd de bal op de flank ontnomen waarna Ryan Jack via snel combinatievoetbal Scott Arfield bereikte. De Canadees schoot laag langs Alisson Becker en zette Rangers op 1-0. Ibrox Stadium, dat gevuld was met ruim vijftigduizend supporters, ontplofte na de openingstreffer, maar viel zeven minuten later stil na de gelijkmaker van Firmino. De Braziliaan kopte een hoekschop van Konstantinos Tsimikas, die een verleden heeft bij Willem II, bij de eerste paal binnen: 1-1.

De cijfers van het eerste bedrijf waren veelzeggend. Hoewel Liverpool het grootste gedeelte van het balbezit had, was het Rangers dat de meeste kansen creëerde. De Engelsen voerden het tempo aan het begin van de tweede helft wat op, maar de eerste pogingen vlogen allemaal tientallen meters over. Totdat Gomez besloot om een grote afstand te overbruggen op de rechterflank en met een knappe en lage voorzet Firmino bereikte. De aanvaller, die daarmee zijn tweede doelpunt van de avond maakte, schoof tussen de benen van Rangers-doelman Allan McGregor door binnen: 1-2. Ruim tien minuten later besliste Núñez de wedstrijd. De Uruguayaan schoot de bal beheerst binnen na een prachtige assist van Firmino, die Núñez met een bal achter zijn standbeen in stelling bracht: 1-3.

Salah, die in de zeventigste minuut inviel, nam de volgende Engelse treffer voor zijn rekening. De aanvaller passeerde McGregor met de buitenkant van zijn schoen vanuit een moeilijke hoek: 1-4. Daarna ging de Egyptenaar vrolijk verder met het maken van doelpunten. Salah werkte de bal na snel combinatievoetbal achter McGregor en maakte nog geen minuut later zijn derde treffer van de avond. De aanvaller voltooide daardoor binnen zes minuten zijn hattrick en dat is een nieuw record. Nooit eerder scoorde een speler in de Champions League sneller drie keer dan Salah woensdagavond in Schotland deed. Harvey Elliot maakte het in de slotfase nóg erger voor Van Bronckhorst door de 1-7 eindstand op het bord te zetten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een weergaloze overwinning en ongelofelijk knap om zo hard uit te halen na enorm lastige weken. Man of the match Firmino, hoe hij zich dit seizoen heeft opgericht, waar het kan het team op sleeptouw neemt en belangrijk is met doelpunten verdient niet meers dan enorm veel lof. Bovendien een voorbeeldprof, nooit klagen, maar blijven werken en vechten voor speelminuten.

Ook prachtig dat Salah nog even een hattrick maakt in zeven minuten. Hopelijk boost dat zijn zelfvertrouwen, want het waren ook nog eens knappe doelpunten.

12 oktober 2022 om 23:04

Dat mag ik toch hope ja dat het zijn zelfvertrouwen een boost geeft!!! Is podverdorie de grote man, maar laat niks zien. Ik vind het weer typisch dat hij zoiets laat zien op een moment waarop het eigenlijk geen nut meer had.

Firmino de grote steunpilaar dit seizoen dusver, de magie druipt weer van zijn schoenen af. Wat een tovenaar kan die man zijn!

Hopelijk voor hem een keerpunt in zijn seizoen. Want een goede Salah maakt de PL toch veel aantrekkelijker.

12 oktober 2022 om 23:02

hij kan de PL nog aantrekkelijker maken als ie niet zo egoïstisch zou zijn..

12 oktober 2022 om 23:11

Moet gewoon iets negatiefs zeggen.. ongelofelijk..

12 oktober 2022 om 23:02

Salah heeft al zoveel laten zien al raakt ie dit seizoen geen knikker noch een Liverpool Legend en 1 van de beste spelers ooit van de PL.

12 oktober 2022 om 23:27

Mee eens, maar je wilt zo'n speler natuurlijk niet ten onder zien gaan aan vormgebrek. Maar goed, Salah is sowieso te goed om een seizoen lang uit vorm te blijven. Die komt er in de komende weken wel weer bovenop. Zeker als de ziekenboeg minder wordt.

Rangers stelt dus helemaal niets voor. Schandalig dat PSV door hen is uitgeschakeld. Het next level voetbal van Ajax tegen Rangers kunnen we nu ook in een ander perspectief plaatsen. Tot slot heeft Ajax zich op het verkeerde been laten zetten door het incidentele EL succes van Rangers vorig seizoen door de hoofdprijs te betalen voor wat nu een zeer matige verdediger blijkt te zijn (bassey).

12 oktober 2022 om 23:05

Kun je nagaan wat het niveau van PSV is

12 oktober 2022 om 23:43

Makkelijk praten want Guus Til scoorde een hattrick tegen Ajax, ohhhh kunnen we nu nagaan hoe slecht Ajax is?! Jonge jonge

13 oktober 2022 om 00:38

Laat me raden, zijn directe tegenstander was blind?

13 oktober 2022 om 06:27

Whahaha… hij zal in iig in z’n buurt hebben gestaan op moment van scoren

12 oktober 2022 om 23:06

Bassey is geen matige verdediger, hij is gewoon een totaal ander type dan Martinez. Je hebt hem nodig als laatste man en niet als voorstopper. Hij moest vandaag nota bene een halfuur als een soort naar binnen komende rechtsback spelen. Hij heeft fysieke kracht, kopkracht en een goede tackle, maar hij kan niet voetballen. Martinez was een voetballende verdediger pur sang. Maar in plaats van dat het spel daarop aangepast wordt, wat je bij een aankoop van 23 miljoen moet verwachten, krijgt Bassey gewoon simpelweg de rol van Martinez. Het is absurd.

12 oktober 2022 om 23:17

Bassey doet me beetje denken aan VD Hoorn. Kennen we die nog? Was daar zo ontzettend fan van. Beide ontzettend groot, ontzettend sterk, redelijk kopsterk. Alles wat ik een pre vind als CV, maar allebei voetballend matig en matig spelinzicht. Waardoor de eerste 3 dingen die ik opnoemen er al niet meer toe doen. Daar heb je namelijk niets meer als je de bal verspeeld of op de verkeerde plek staat. Soms vergeet ik dat nog wel eens. Daarom kan ik genieten van prime Van Dijk bijv. Ook groot sterk maar kan ook voetballen en heeft inzicht. En ik zeg prime van Dijk, want momenteel is hij in mindere vorm

12 oktober 2022 om 23:23

Hou toch op zeg. Zou Van der Hoorn die voorzet vandaag geven op Klaassen? Of zoek eens de assist van Bassey op bij de 4-0 van Ajax tegen Cambuur. Volgens mij had Ajax ook een compilatie gemaakt van slimme Timber-achtige lichaambewegingen in duels tegen Rangers en Heerenveen. Dat is spelinzicht. Op de helft van de tegenstander zakt hij echt niet door de mand en doet hij ondanks zijn Dijksachtige voorkomen prima mee. In tegenstelling tot jouw vriend Van der Hoorn heeft hij een hele behoorlijke lange trap waarmee hij in zijn eerste zes wedstrijden opviel door soms te openen. Zijn handelingssnelheid ligt gewoon te laag en daarom deelt hij mee in de malaise, zeker als hij onder druk gezet wordt. Maar Alvarez en ook Martinez hebben laten zien dat handelingssnelheid met de tijd tot op zekere hoogte verkregen kan worden. Als je als potentiele LCV dan ook nog eens bijna een helft RA moet spelen tegen een waanzinnig toptalent...

12 oktober 2022 om 23:26

Waar Van Dijk in Schotland aan inhoud, duelkracht en onverschrokkenheid won bovenop zijn al bestaande kwaliteiten als voetballer kan Bassey in Nederland zich voetballend en positioneel verbeteren.

Ik denk dat het er zeker in zit dat hij een top (centrale) verdediger wordt. Ik respecteer de mening van degene die dat niet denkt maar het zou wel fair zijn om hem een kans te geven.

12 oktober 2022 om 23:29

Bassey is fysiek ijzersterk, maar hij kan niet goed voetballen en is ook niet goed in het verdedigen van ruimte. Dan kun je gerust spreken van matig. Dat soort verdedigers zie je in het rechter rijtje van de Premier League. Die rendeert enkel als het verdedigend compact staat.

12 oktober 2022 om 23:38

Ik lees de hele tijd dat Bassey niet kan goed voetballen. Ik vraag me dan twee dingen af. 1: is Martinez de maatstaf? Want die is hard op weg om een internationale topper te worden. 2: wordt voetballend vermogen niet verward met handelingssnelheid in de eerste fase? Want Bassey heeft een goeie traptechniek en voelt zich op de helft van de tegenstander als een vis in het water, ondanks zijn lompe voorkomen (zie assist op 4-0 Kudus tegen Cambuur, assist op Klaassen vandaag, mooie lichaamsbewegingen en crosspasses tegen Rangers em Heerenveen). Hij heeft moeite met pressie en moet duidelijk wennen aan een nieuw type spel, maar maakt hem dat direct een soort houthakker?

13 oktober 2022 om 00:38

Dan zou ik als ik Bassey was snel naar het rechterrijtje van de Premier League verhuizen, dat is een serieuze promotie voor die knul.

12 oktober 2022 om 23:07

Rangers kan een bassey goed gebruiken nu. Die jongen is jong man. Geef hem ff de tijd. Het is niet makkelijk met een prutser als blind naast je en een coach die je zelfs op rb laat spelen puur om de prutser erin te houden

12 oktober 2022 om 23:09

Grappigste is eerst werd Martinez ook afgekraakt. Alvarez idem. Geef spelers de tijd. Bassey is dit seizoen de beste verdediger van Ajax en dat zegt zat over de rest. Nee hij heeft geen timber rush. Zo? Alsof timber zo speelt tegen betere landen. Gegarandeerd balverlies dan. Bassey rost de bal gewoon weg net als stam destijds

12 oktober 2022 om 23:41

Verklaar me ook voor gek: maar ik vind Bassey voetballend prima. Hij heeft een mooie crosspass in de benen die hij nog kan bijschaven en is prima op de helft van de tegenstander in de passing en positionering. Wat hij moet verbeteren, is de opbouw in de eerste fase; onder druk heeft hij het dan lastig omdat zijn handelingssnelheid te laag ligt. Maar dat is toch ook niet zo gek na een transfer richting een club met een hele andere speelwijze?

13 oktober 2022 om 00:01

Ik vind dat ze Schreuder ook nog even de tijd moeten geven. Waarom zouden ze hem anders behandelen als Bassey. Ze moeten beiden gewoon wennen.

12 oktober 2022 om 23:22

Je moet Rangers niet het spel laten spelen en afwachten (wat PSV heeft gedaan). Gewoon vol erop gaan en blijven aanvallen, dan kraakt de verdediging van Rangers wel.

12 oktober 2022 om 23:58

Dat deed PSV uit nog wel, maar thuis hing de CL plaatsing als een steen om ieders nek. Ajax speelde thuis hun eerste wedstrijd poulefase. Totaal niet te vergelijken

13 oktober 2022 om 00:29

Ach ik schrijf Bassey zeker nog niet af na een paar potjes. Bedenk wel dat zijn partner aan de linkerzijde, Blind, verdedigend helemaal niets doet dit seizoen en ook Taylor liever rond de middenlijn blijft en niet zo ver terug kwam als Gravenberch altijd deed. Daardoor is de zone die zowel Bassey als Alvarez moeten bespelen veel groter, en ook die komt dit seizoen nog niet echt uit de verf. Daar houd ik toch Schreuder voor verantwoordelijk. We zijn inmiddels een wedstrijd of 15 verder en er worden nog steeds dezelfde fouten gemaakt, omdat de tactiek met name in de omschakeling gewoon niet werkt. In de eredivisie is het ook nog geen moment denderend geweest en zijn de meeste tegenstanders op individuele kwaliteiten geklopt. Hoewel ik iemand echt wel de tijd gun om het naar zijn hand te zetten, zie ik bij Schreuder simpelweg helemaal niets dat houvast biedt.

13 oktober 2022 om 02:06

Ajax stelt dan ook niks voor na die 6-1 nederlaag tegen Napoli die zelfs nog een bal op de lat schoten als je het zo bekijkt

13 oktober 2022 om 08:23

Zolang we maar de beste van Nederland blijven!

13 oktober 2022 om 07:06

Ah het ‘machtige’ Rangers… Ik werd haast weggehoond toen nog maar durfde stellen dat Rangers een ploeg is van EL niveau. Wat was ik de prestatie van Ajax toch ‘ naar beneden’ aan het praten. Nou nou… Rangers iskwalitatief van EL niveau.

13 oktober 2022 om 08:56

Ajax kon ook makkelijk met zulke cijfers verliezen op anfield. Soms heb je gewoon dat elke kans een goal is

Ik denk dat Ajax dit gat nog wel dichttrekt.

12 oktober 2022 om 23:06

Moeten ze dus met min 2 goals verschil Winne van Liverpool want heb nie gevoel dat ze het doelsaldo wat 10 goals scheelt nog gaan goed maken..

12 oktober 2022 om 23:17

Dat gevoel heb ik ook niet Arnino

Ajax en Rangers toch wel de kleuters tussen de groep 8'ers, wat is poule A toch een groep van uitersten.

12 oktober 2022 om 23:44

Want? Dit is toch gewoon zo? Beide teams zijn kinderlijk aan de kant gezet door Napoli en Liverpool.

13 oktober 2022 om 00:37

realgoat, waarom zie ik overal berichten van jou waarin je "moderators?" typed? Is er iets mis met je?

13 oktober 2022 om 01:13

Ajax maakt een ver verval mee idd. Zal me niks verbazen als ze het kampioenschap mis lopen uiteindelijk.

13 oktober 2022 om 08:24

Kan je nagaan hoe het met de rest van de eredivisie is.

13 oktober 2022 om 17:19

Ik had vantevoren wel verwacht dat ajax een matig liverpool en napoli best wel wat tegengas kon bieden. Maar niets wat minder waar, schreuder heeft in 2 maanden tijd van ajax van gerespecteerde europese tegenstander een lachertje gemaakt. Daarbij speelt dit napoli op dit moment (zeker qua statistieken) misschien wel samen met city het beste voetbal van de CL. Als napoli deze vorm kan vasthouden kunnen ze zomaar verrassen. Ben erg benieuwd waar ze na de poulefase staan tegen clubs als bayern/real etc. iig succes. Wel ben ik er van overtuigd dat het algehele niveau niet zo verschrikkelijk ver uit elkaar hoort te liggen dan het afgelopen weken leek, maarja dat is voetbal. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd

Zo blijkt een 1-6 nederlaag zo slecht nog niet

12 oktober 2022 om 23:09

Rustig aan, Liverpool moet nog naar de Arena. Ik denk daar een 1-8 voor liverpool.

12 oktober 2022 om 23:12

Na het vervolg van de 9-0 tegen Bournemouth zou ik mijn geld de komende weken niet op Liverpool inzetten. Daar verandert vanavond niks aan, al hoop ik natuurlijk wel dat het de ommekeer is.

12 oktober 2022 om 23:30

Vervelend dat ze Salah zo vrij hebben laten hollen. Dat zal nu in de PL wel weer de welbekende lastpak gaan worden.



Stel Ajax ontslaat Schreuder en wint op mirakuleuze wijze van Liverpool met 2-0 en van Rangers met 0-1, dan zijn ze door in de Champions League toch?

Mits Napoli van Liverpool wint...

12 oktober 2022 om 23:19

Liverpool - Napoli wordt een gelijkspelletje, beide door.

12 oktober 2022 om 23:47

Droom lekker verder.

Rangers waren de eerste helft nog beter ook, hoe het kan keren in de rust zeg..

Rangers hebben niets te zoeken in de Cl.
Echt jammer dat Union zich de kaas van het brood heeft laten eten door dit stelletje houthakkers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren