Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ruud wilde een paar clausules die ik niet kan en mag geven’

Laatste update:
/

Ruud Gullit was in beeld om Dick Advocaat op te volgen als assistent van Danny Blind bij het Nederlands elftal, maar zal niet op de bank plaatsnemen naast de bondscoach. Volgens Hans van Breukelen, technisch directeur bij de KNVB, kon de Nederlandse voetbalbond Gullit de gevraagde clausules in zijn contract niet geven.

Na het tussentijdse vertrek van Advocaat naar Fenerbahçe, wilde de KNVB niet nog een keer met de mond vol tanden staan. “Het was absoluut geen geldkwestie, maar Ruud wilde een paar clausules en die zekerheden kan en mag ik niet geven”, legt Van Breukelen uit aan Voetbal International. “Hij wilde kunnen doorschuiven bij wijzigingen in de technische staf en hij wilde tussentijds weg kunnen. We hebben net het akkefietje met Advocaat gehad, dus dat doen we niet meer.”

Ook de werkzaamheden van Gullit als analist hadden niets te doen met het afketsen van de deal. “We hebben juist volop rekening gehouden met de andere activiteiten van Ruud. Veel werkzaamheden als assistent-coach hadden we geskipt, zoals het scouten, wedstrijden bekijken en de vergaderingen in Zeist zodat hij zijn andere activiteiten kon voortzetten. Hij zou vooral rond wedstrijden actief zijn bij de staf. Maar helaas zijn we er niet uitgekomen.”

Hans van Breukelen heeft gelijk door niet in te stemmen met de wensen van Ruud Gullit

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een zooitje bij de Knvb ik zit eigenlijk te wachten tot ze bij Maurice Hendriks aankloppen om het allemaal op te lossen. Past wel een beetje in de lijn der verwachtingen met de groep mensen die al dit wanbeleid maken.

26 augustus 2016 om 14:50

Wat kan de Knvb eraan doen dat Gullit deze rare eisen stelt? Dat ze die clausule in het contract van Advocaat zetten, was een fout. Maar daarom juist goed dat ze het nu niet meer willen doen. En Gullit die wil doorschuiven? Dan bakt Oranje er straks niets van en moet heel de staf weg behalve Gullit want die wordt bondscoach. Ik vind dit niet de schuld van de Knvb hoor dat Gullit niet komt.

26 augustus 2016 om 15:03

De fout van de KNVB blijft het links laten liggen van Koeman toen het kon. Van die beslissing zitten we nog steeds te worstelen met de gevolgen. Nu een gemist EK en ik verwacht ook niet veel van de komende kwalificatie met deze bondscoach.

26 augustus 2016 om 15:13

Er is geen enkele zekerheid dat het met Koeman anders gelopen was en zelfs dan nog is dat nu niet relevant voor deze situatie.

26 augustus 2016 om 15:41

Eens, Koeman had er voor het sprookje in Southampton ook niets van gebakken (internationaal). Zou ook een risico zijn geweest

26 augustus 2016 om 16:03

Koeman heeft in ieder geval meer bereikt dan Blind. Hij was op elk vlak de beste optie en beschikbaar. Alleen de KNVB kan dan voor iemand met een half jaartje ervaring als hoofdtrainer gaan... Die man spreekt zichzelf tegen met belachelijke keuzes, Ziyech niet oproepen omdat hij meer als tweede spits dan als nummer tien speelt en een andere pot Riedewald linksback zetten en BMI centraal, terwijl ze het weekend daarvoor bij hun clubs precies andersom stonden. En dit is maar een van de vele voorbeelden. Die vent is een grap.

26 augustus 2016 om 15:02

Juist klasse van Hans van Breukelen! Deze man was de stille kracht de laatste jaren bij Psv. Niet alleen Brands verdiend die credits. Je kunt Hans als mens misschien niet mogen, maar het is een echte winnaar en iemand met kennis van zaken. Ja, Johan Derksen mag hem niet, maar die kan dat niet onderbouwen verder. Hans handelt hier helemaal juist!

26 augustus 2016 om 15:34

De meest ideale situatie in Zeist zou zijn: Louis van Gaal als technisch man. Hij zet het beleid uit. Ontwikkel een masterplan voor de jeugd. Geen gelul met van die klote werkgroepen, want dat werkt zo traag als dikke strond. Dat is de enige die de boel in zijn geheel in het gareel kan krijgen en die vrij is. Koeman gaat het niet doen en verder heb je geen sterke coaches die het vermogen hebben om het te gaan doen. Rijkaard is allang niet meer de man van wie je kan verwachten dat hij de boel gaat leiden. Die heeft er in mijn ogen ook niet de juiste vaardigheden voor. En anders is het de rit uitzitten totdat Koeman het stokje van Blind over gaat nemen. Daarna komen mannen als Cocu en De Boer pas kijken.

Mocht dit waar zijn is het logisch dat de Knvb niet in zee gaat met Ruud Gullit, hoezo doorschuiven? klinkt als ordinair jagen op het baantje van Blind, zou niet echt bevorderlijk zijn geweest voor de sfeer.

Niet dat ik Blind een goede bondscoach vind, in tegendeel maar Gullit, Blind en van Basten is toch 1 pot nat. Allemaal ongeschikt.

26 augustus 2016 om 15:15

Nou ja, zo gek gedacht is het niet, Blind had als assistent die garantie immers wel. Maar goed, prima dat ze zulke afspraken nu niet meer maken, ze hebben geleerd van hun fouten.

Gelukkig is het geen Ruud Gullit geworden. Zou het wat zijn om John v/d Brom en/of Philip Cocu eens aan te stellen als assistent, of zeg ik nu iets vreemds?

26 augustus 2016 om 14:48

Je zegt iets geks, alsof ze dat willen. Vooral cocu .... van psv naar assistent van die ongein

26 augustus 2016 om 14:55

Hij doelt waarschijnlijk op een dubbelfunctie. Maar die trainers gaan niet onder blind werken natuurlijk.

26 augustus 2016 om 14:55

haha, heb de afgelopen dagen mijn geel/zwart zonnebril niet op gehad, dus de kans is aanwezig dat ik last heb van een zonnesteek. Maar ik krijg ook het gevoel dat onze top coaches uit Nederland ook steeds schaarser worden?

26 augustus 2016 om 14:56

Volgens mij was Cocu al eens assistent (meen dat het samen met Frank de Boer was).

26 augustus 2016 om 15:06

Klopt, heb het even opgezocht, alleen was toen Bert van Marwijk Bondscoach. excuus!

26 augustus 2016 om 15:16

Philip en Frank waren beide assistent bondscoach, dus dubbel excuus!

Verstandige keuze van van Breukelen, maar het is toch wel weer jammer dat dit allemaal in de media komt. Dit maakt het invullen van de vacature er niet gemakkelijker op. Nu zul je ook nog zien dat Gullit er een andere lezing op na houdt (aha, ondertussen is die al) en daar begint het geouwehoer dan weer. Dit soort zaken hoort gewoon achter gesloten deuren te blijven. Voor iedereen beter.

26 augustus 2016 om 15:13

@ Sneekpsv

Dit brengen ze bewust zo opzichtig naar buiten om te doen voorkomen dat ze geleerd hebben van de eerder gemaakte fouten. Zo van "kijk ons eens goed bezig zijn". Het is ook het beste als een aantal mensen bij de Knvb de eer aan zichzelf houden, maar zoals het altijd met bestuurders gaat; weet je dat de kans daartoe nihil is.

De naam van de Knvb is aardig door het slijk gehaald door de huidige bestuurders, waarbij bij tijd en wijlen ook nog eens liet zien dat zij niet te vertrouwen waren. Vanuit dat standpunt gezien snap ik wel dat mensen meer zekerheden op papier willen vastleggen. Het is hoog tijd voor een grote schoonmaak in Zeist, het probleem is echter dat alle organen elkaar dekken dus het wanbeleid zal ben ik bang nog wel even doorgaan.

26 augustus 2016 om 17:39

Wat ik mis bij Knvb zijn stalen ballen, keer op keer maken ze verkeerde keuzen omdat ze bang zijn om fouten te maken!

De Knvb wilt de controle behouden en zijn daarvoor bereid om hun eigen handen af te hakken...

Waar juist de buren het niveau omhoog halen, haalt de Knvb het niveau omlaag puur omdat ze de controle willen behouden en dat de centjes naar hun zakken toe rollen!

Ik baal hier erg van, ik zie het niet graag maar hoe de werkwijze nu is moeten we toch rekening houden dat de Nederlandse voetbal over 10 jaar niet meer relevant is..

26 augustus 2016 om 15:04

Ehhh, over 10 jaar? We stellen nu al weinig meer voor. Het is hopen op de doorbraak van een nieuwe generatie talenten, maar degene die we nu hebben stellen toch redelijk weinig voor vergeleken met de Europese top.

Ramselaar ben ik erg gecharmeerd van, maar toen ik laatst de foto's van de medische keuring wordt meteen pijnlijk duidelijk wat er (o.a.) aan scheelt. Ramselaar is zo breed als een breinaald. Vergelijk dat eens met bijvoorbeeld de twee jaar jongere Renato Sanchez van Portugal.

We hebben geen supertalenten meer die het puur op hun talent kunnen doen en zolang wij het fysieke aspect van het spel niet de aandacht geven die het anno 2016 nodig heeft zullen we jarenlang pas op de plaats blijven maken.

26 augustus 2016 om 17:22

Het maakt niet uit al zal je ramselaar elke dag 3 uur laten gewichtheffen krijg je niet opeens een andere bouw van, je spieren worden trager en zwaarder(kijk naar depay) waardoor je snelheid verliest.

26 augustus 2016 om 17:43

Nederlandse elftal heeft uitstekende spelers maar de probleem was altijd het motivatie.

Door de vuur gaan voor je teamgenoten, elke bal achterna en met plezier spelen.
Gebrek aan motivatie heeft de nederlandse elftal de nek omgedraaid bij de ek kwalificatie.

Ze hadden ook nooit bij Gullit aan moeten kloppen. Ook niet bij Advocaat, want al heb ik Dick als speler en coach hoog staan, hij is er intussen wel heel erg vaak voor wat extra centjes tussenuit gekropen.

Als de Knvb Blind wat omhoog wil schoppen, moeten ze een ervaren, gelouterde pensionado naast zetten. Foppe, Co, Aad, of doe eens gek en neem een buitenlander.

26 augustus 2016 om 15:04

De volgende bondscoach zou ook eens een buitenlander moeten zijn. Een frisse en andere kijk op de Nederlandse voetbalorganisatie zou helemaal niet verkeerd zijn. Dit heeft destijds bij de Belgen (advocaat) ook gewerkt. Maar het zal wel weer vloeken in de kerk zijn bij de conservatieven.

Ditzelfde geldt overigens ook voor de clubs in NL. We kunnen nog heel veel leren van het buitenland op het gebied van fysieke / mentale / eigenlijk alle trainingssoorten.

26 augustus 2016 om 15:06

Er komt zeker een ervaren man bij. Let maar op. Ik ben blij dat Hans van Breukelen er zit. Die gaat zorgen voor tegengewicht aan dat stelletje amateurs bij de knvb. En Blind heeft Gullit gevraagd he, niet Hans.

26 augustus 2016 om 15:17

Foppe de Haan zou een prima keus zijn!

Iedereen moet weg daar bij de KNVB. Alles moet worden opgeruimd. Ook de technische staf mag ophoepelen. En wat van Breukelen betreft, ik dacht dacht eerst dat het een grap was maar die man werkt daar gewoon echt. Word steeds maar lachwekkender daar. Doet ergens wel pijn dit want je wilt toch dat het goed gaat met het Nederlandse voetbal. Maar dit kan zo niet langer. Dalijk worden we een derderangs land.

26 augustus 2016 om 15:22

Ik respecteer je mening, maar ik hoop wel dat deze mening ook echt van jou is en niet die van ene J. Derksen. Dat je soms de kriebels krijgt van hem kan ik best begrijpen, maar hij heeft bij PSV uitstekend werk verricht. Ik denk dat hij eerst nadenkt voor hij iets roeptoetert, dit in tegenstelling tot die andere hansworsten daar in Zeist. Sterker nog, ik vind dat hij de einige is daar die daar op z'n plek is.
En wat betreft dat derderangs land. Face it! Dat zijn we al.

En anders gaan Danny en Marco samen verder. Peppie en Kokkie. Hoe is het godsnaam mogelijk dat 2 gasten die werkelijk niets gepresteerd hebben als trainer (en in andere functies) aan de touwtjes mogen trekken...

Wat een wazig gedoe zeg. Ze zoeken dus iemand die er een beetje bij hangt tijdens de wedstrijden, maar mochten ze niemand vinden, redden Blind en Van Basten het met zijn tweeën ook wel? Oftewel er zijn niet echt duidelijke taken die ingevuld moeten worden, maar voor de gein een derde man erbij zou wel leuk zijn, of het nou Advocaat of Gullit is (beide met totaal andere persoonlijkheid en achtergrond) maakt niet zoveel uit.

Het komt allemaal zo visieloos over. En zo'n Gullit ook, waarom wil hij er nou weer op voorhand al tussentijds tussenuit kunnen knijpen, begin er dan gewoon niet aan flapdrol, zeker aangezien je ''voorganger'' ook al op een dergelijke manier is vertrokken en je zelf toch ook wel kunt verwachten dat de Knvb liever niet weer ziet.

Man man man man man, wat een droevigheid ten top allemaal. In wat voor boze droom zijn we beland met het Nederlands voetbal?

Blijkbaar wilde Gullit er niet vol voor gaan, maar het als schnabbeltje erbij doen. En bij de eerste de beste betere aanbieding meteen kunnen vertrekken.

Ik kan me ook gewoon moeilijk voorstellen dat er een ervaren coach is die onder Blind wil staan in de rangorde. Denk dat het nog wel eens lang kan duren voor er een opvolger voor Advocaat is gevonden.

Het lijkt wel een vakantiebaantje, dat werken als assistent-coach bij Oranje. Goed dat Van Breukelen niet hierop is ingegaan. Verder is een tweede assistent naar mijn mening overbodig, maar als er toch voor iemand moet worden gekozen zou ik misschien Seedorf of Davids polsen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren