Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Royal Antwerp blijft maar winnen; Janssen topscorer door goal met hak

Laatste update:

Royal Antwerp heeft vrijdagavond voor de negende keer op rij gewonnen in de Pro League. Op eigen veld was de Belgische koploper met 2-1 te sterk voor laagvlieger Seraing. Vincent Janssen, door Louis van Gaal opgenomen in de definitieve Oranje-selectie, scoorde opnieuw en is daardoor voorlopig alleen topscorer met zes doelpunten. Het openingsdoelpunt kwam op naam van verdediger Toby Alderweireld. Seraing bracht de spanning kort voor rust terug in Antwerpen, maar een comeback in de tweede helft bleef desondanks uit.

Antwerp kende de ideale start tegen Seraing, want in de zevende minuut kopte de geheel vrijstaande Alderweireld raak uit een afgemeten hoekschop van Calvin Stengs. De voormalig centrumverdediger van Ajax en Tottenham Hotspur liep gelijk in de richting van zijn Nederlandse ploeggenoot om hem te bedanken. Het was het sein voor Antwerp om gelijk door te drukken. De pressing van de thuisclub resulteerde na twintig minuten spelen in een verdubbeling van de voorsprong, met ditmaal Janssen als doelpuntenmaker.

Een lange bal van achteruit van Alderweireld werd door de alerte Janssen teruggekopt richting middenvelder Pieter Gerkens, die van net buiten het strafschopgebied op doel schoot. Zijn schot verdween via de hak van Janssen langs de kansloze doelman Guillaume Dietsch in het net: 2-0. De vreugde was andermaal groot bij de spelers en supporters van Antwerp. Seraing incasseerde tot twee keer toe tegenslag in de slotfase, maar de bezoekers gaven niet op. Men kwam in minuut 33 nog wel goed weg toen een vrije trap van Jurgen Ekkelenkamp de lat trof. Twee minuten voor het rustsignaal was het Antoine Bernier die de aansluitingstreffer produceerde voor Seraing.

Na 65 minuten spelen in Antwerpen bracht trainer Mark van Bommel drie frisse krachten in het veld: Radja Nainggolan, Viktor Fischer en Ritchie De Laet. Nainggolan leek in minuut 79 de maker van de 3-1, maar zijn doelpunt werd geannuleerd wegens eerder buitenspel van Janssen. Antwerp hield redelijk makkelijk stand in de slotfase en na het laatste fluitsignaal kon alweer de negende competitiezege worden bijgeschreven. De formatie van Van Bommel vervolgt de titelstrijd na de interlandbreak tegen KV Kortrijk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het Van Bommel effect. Hopelijk blijven ze winnen en is het niet hetzelfde verhaaltje als bij Wolfsburg en met name PSV.

17 september 2022 om 00:33

Overmars heeft gewoon een gouden pik. Jammer dat niemand dat wilde zien.

17 september 2022 om 00:43

Moet ie er ook niet zo te koop mee lopen

17 september 2022 om 07:39

Beetje lullige opmerking😉

17 september 2022 om 09:27

Jullie hebben duidelijk de pik op Overmars

Toch wel grappig dat van Bommel het nu zo goed doet. Nu nog even wat langer volhouden.

16 september 2022 om 22:55

Met dit elftal wat er nu staat, dien je ook van iedereen op misschien Club Brugge na probleemloos te winnen. Met dit elftal zouden jij en ik ook bovenaan staan.

16 september 2022 om 23:02

Geen idee. Volg de Belgische competitie helemaal niet. Maar, weet jij of Antwerp een rol van betekenis speelde? Zo niet, dan blijft het knap. Op papier is het namelijk makkelijk winnen.

16 september 2022 om 23:09

@martijn R. Zo makkelijk weer he. Ekkelenkamp werd hier verguisd, doet het uitstekend. "slappe hap" Stengs speelt weer een goede wedstrijd. Dan heeft ie nog een uitgerangeerde Alderweireld en opa "probleemkind" Naingolan onder zn hoede. Dan heeft ie nog een afgekeurde Jappener die in alle vrijheid voetbalt. Met Janssen kreeg ie een spits die goed was voor 3 doelpunten in 27 wedstrijden. Gewoon een geweldige prestatie van Van Bommel en ik denk dat bijna geen enkele trainer hem dit na had gedaan.

16 september 2022 om 23:51

Je onderstreept alleen mijn punt... De Belgische competitie is compleet niveauloos, zeg maar nog ver onder onze Eredivisie. Dan hoor je met dat soort namen gewoon makkelijk in de top mee te doen. Het zijn allemaal geen toppers, maar alsof er veel beters rondloopt bij Club Brugge - wat toch wel de maatstaf is aldaar...

16 september 2022 om 23:57

Tegen Genk zullen ze het toch ook niet zo makkelijk hebben, integendeel.

17 september 2022 om 00:44

Van Bommel heeft het geluk dat alle Belgische concurrenten Europees spelen, waar Antwerp in faalde. Zeggen dat de Belgische competitie ver onder de Eredivisie zit, getuigt ook van serieuze onderschatting. Beide competities zijn even niveauloos. Enkel kent België minder topclubs de laatste 5 jaar door het verval van Anderlecht (en Standard), waar enkel Brugge kon van profiteren.

17 september 2022 om 08:28

Onderschatting? De eredivisie is duidelijk de sterkere competitie. Dat het beide geen topcompetities zijn, maakt ze niet beide even niveauloos.

17 september 2022 om 09:04

@jimmmmm, laat de 'kenners' maar praten. Jij en ik weten dat Club en Genk dit Antwerp oprollen. Laat Antwerp eerst weten winnen van een Basaksehir i.p.v. een Club dat Porto opvreet of een Genk met momenteel het beste voetbal.

17 september 2022 om 09:30

Met de top meedoen of voor het kampioenschap gaan, zijn wel teee verschillende zaken. Wat Mark op dit moment neerzet is gewoon knap, het is niet vanzelfsprekend om zomaar even van een groep goede spelers een voetballend geheel te maken. Hopelijk zet hij door en schenkt hij de stad het kampioenschap, de weg is nog lang maar het ziet er tot nu toe goed uit! Come on Ântwârpe!

17 september 2022 om 09:41

De eredivisie is duidelijk sterker ? Waar uit blijkt dat precies dan?

17 september 2022 om 10:45

@JuventusPuglia ben je serieus? Dat blijkt namelijk uit erg veel dingen. Te beginnen met de officiële stand, waar België 9e staat en Nederland bijna over Frankrijk heen gaat met bijna dubbel zoveel punten als België. Verder het niveau van de spelers, ik bedoel Vincent Janssen zou bij ons geen topscorer zijn hoor. Heeft België trouwens ooit een speler voor 100 miljoen verkocht? Misschien moeilijk accepteren maar de Belgische competitie stelt echt geen reet voor.

17 september 2022 om 11:07

Vincent Jansen geen topscorer? In nl kan zelfs een speler van NEC topscorer worden. Jansen blijkbaar wel goed genoeg voor het nl elftal

17 september 2022 om 12:18

Inderdaad. Ik denk dat de relatief kleine marges meer het van Bommel effect zijn. Aan de andere kant had Schreuder al een selectie waar de rest van de Belgische clubs alleen maar van konden dromen en die werd met hangen en wurgen kampioen. Dus wel respect voor van Bommel.

17 september 2022 om 12:39

Even niveauloos? En op welk niveau speel jij dan? Eredivisie en pro league zijn gewoon prima competities. Geen pl niveau ofzo maar zeker beter dan een heleboel Andere europese competities.

17 september 2022 om 12:40

De coëfficiënten zegt niks over de competitie. Dat zegt iets over de topclubs. Onderste helft is kwalitatiever. Wat logisch is aangezien ze veel meer betalen.

19 september 2022 om 11:51

ik denk dat onderin de Belgische en Nederandse competities nagenoeg gelijkwaardig zijn. Nederland echter een sterkere top-4. België een iets sterkere plek 6-8 maar die leveren weinig op in Europa

Overmars is zonder meer één van de beste technische directeur ooit. Bijzonder hoe hij in een korte tijd zo een sterk team en technische staf samenstelt.

16 september 2022 om 23:52

Zo bijzonder is het niet als je zo'n enorme zak geld mag spenderen in de Belgische competitie. Een promovendus eindigde vorig jaar bovenaan (even afgezien van de playoffs) dus gooi er geld tegenaan en je doet mee bovenin.

17 september 2022 om 01:05

Er zijn rijkere clubs en rijkere eigenaren in de JPL dan Antwerp. Dus ik denk dat een goede TD echt wel verschil maakt.

Fc Antwerp al bezig met de titel lijkt mij, 27 uit 9 is een bliksemstart.
Hoelang zou dit feest gaan duren?
De verantwoordelijke man die de spelers heeft ingekocht , kan hier geschiedenis gaan schrijven!

17 september 2022 om 07:41

Tot dat de playoffs weer beginnen, was afgelopen jaar ook zo... daar worden de punten toch gehalveerd?Rare opzet is dat en lullig voor degene die toen op 1 stond en niet de titel pakte.Edit... union toen 1e met 77 punten en Brugge met 72.En na de kampioensronde Brugge 50 en Union 46. Dan speel je 34 rondes geweldig en verdiend 1e om het daarna in 6 potjes weg te gooien door zo opzet.

Ik zit even de reacties te lezen onder het artikel dat Antwerp Janssen aantrekt, erg vermakelijk moet ik zeggen. "te veel betaald" "zal niks klaar spelen" "miskoop"

16 september 2022 om 23:53

In de Belgische competitie ja. Eerste beste tegenstand ga je hem niet zien. Blijft een matige speler.

17 september 2022 om 08:52

Vatros

En de Mexicaanse competitie is zo geweldig? Die worden ook leeggekocht zodra daar iemand opvalt. Janssen presteerde daar niks. En opeens roepen Van gaal en Overmars hem. Is gewoon knap gezien.

17 september 2022 om 00:02

Laten we eerlijk zijn, niets wees erop dat hij dit zou doen. Na AZ weinig meer gespresteerd. Als je dit wel had verwacht, neem ik aan dat je carrière maakt als paragnost?

17 september 2022 om 00:13

Op basis van kwaliteiten, want die heeft hij zeker. Sterk aanspeelpunt met neusje voor de goal. Speelt weer dicht bij NL, onder Van Bommel die hem vertrouwen geeft en liet bij NL zien zeker wat te kunnen toevoegen. Zie niet in waarom hij zou moeten mislukken op basis van 2 seizoenen van hem die niemand heeft bekeken.

17 september 2022 om 07:10

Wil mezelf ook niet teveel op de borst kloppen, maar stiekem had ik dit ook wel beetje verwacht.

17 september 2022 om 09:05

ja ik ook.. en verwacht ook dat hij heel belangrijk gaat zijn voor oranje

Waar zijn de van Bommel haters nu?
Hij gaat Antwerp fluitend kampioen maken dit jaar
Zijn beetje hautaine karakter kan je tegen staan,maar ben blij voor hem dat er monden worden gesnoerd van misgunners

17 september 2022 om 08:56

Geen idee, maar Bommel heeft het hiervoor slecht gedaan, en zijn karakter is ook niet altijd aanstekelijk. Ik misgun verder niemand wat. Een Frank de Boer heeft inmiddels ook 3 keer gefaald, maar als die opeens toch gaat presteren, prima. Maar dan hoeven we nu niet te doen alsof hij een toptrainer is.

17 september 2022 om 09:06

dus van bommel heeft geleerd van zijn fout en en doet het nu slimmer en beter ?
de boer bleef altijd het zelfde doen .

17 september 2022 om 17:24

Geen idee. Bij PSV ging er het nodige mis, in Duitsland weet ik er niet zoveel van, heeft ook weinig tijd gehad. Kan ook zijn omdat hij nu een superieure selectie heeft. Maar kan ook zijn dat hij beter is geworden.

Ja De Boer heeft er nooit meer wat van gebakken. Ben benieuwd of hij nog ergens gaat trainen.

17 september 2022 om 09:05

Club Brugge en Genk zijn beter.

17 september 2022 om 10:51

Deze gaan we even opslaan "hij gaat Antwerp fluitend kampioen maken dit jaar" ...

Er is een goeie vibe bij Antwerp, en ze winnen ook de zwakkere matchen, regelmaat maakt veel. Ze hebben wel flink geïnvesteerd (al jaren eigenlijk) en draaien rode cijfers. Club Brugge investeerde nog meer en maakt dan nog steeds 10m winst. Ook nu al 26m uit de CL. Dus, zoals het vorig seizoen liet zien, heeft club Brugge de financiële schaalgrootte om ook in de wintertransfermarkt flink te investeren indien nodig, terwijl Antwerp nog wel beperkter is om potentiële tekortkomingen mid seizoen op te vangen. Dat is wat Union genekt heeft vorig seizoen. Te kleine vleugels. Tegen maart-april moeten we een klaar zicht hebben op wie meespeelt voor de titel.

Ziet het er voetbal technisch een beetje leuk uit, is het waard een wedstrijd van ze mee te pikken?

17 september 2022 om 11:10

Voorlopig niet, veel zakelijke overwinningen. Soms draait het wel heel lekker maar het is niet de standaard.

Gisteren, na een goede start, eigenlijk ook weer. Eigenlijk hadden ze met een nulletje of 5 moeten oprollen.

Viktor Fisher.
Was m even vergeten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren