Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronaldo wijst moeilijkste tegenstander aan: ‘Hij gaf je geen seconde’

Laatste update:

Cristiano Ronaldo kwam in zijn carrière een hoop verdedigers tegen en slaagde er vaak ook nog eens in om te scoren tegen die tegenstanders. Met een aantal spelers had de Portugees echter meer moeite dan met anderen en hij heeft nu de opponent aangewezen waar hij het meeste moeite mee had.

/

“Over de jaren heen heb ik een aantal geweldige veldslagen uitgevochten met Ashley Cole, hij geeft je geen seconde om weer op adem te komen. Hij was zo’n vasthoudende verdediger toen hij op zijn top was, snel, een stevige tackle. Je wist dat van tevoren al dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden”, vertelt hij aan Coach over de linksback die hij vaak tegenkwam als Manchester United tegen Arsenal of Chelsea speelde.

Ronaldo sprak ook over zijn relatie met Sir Alex Ferguson: “Ik zie hem als een vaderfiguur. Al mijn coaches zijn belangrijk geweest, maar toen ik bij Real Madrid kwam was ik een man, toen ik bij Manchester United kwam was ik een jongen. Opeens zit je bij een van de grootste clubs ter wereld en op dat moment had ik iemand als Sir Alex nodig.”

Zie jij Ashley Cole als een van de beste verdedigers van het afgelopen decennium?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij heeft hem wel een keer de banansplit laten doen met een schijnbeweging in 2003. Cole heeft wel goede wedstrijden gespeeld tegen Ronaldo, vroeger was het moeilijker om hem te verdedigen in vergelijking met nu.

28 oktober 2016 om 11:29

Hij maakt ruim 50 goals per seizoen. Die maakte hij toen niet. Als ik er logica op los moet laten dan zou ik denken dat hij nu moeilijker te verdedigen is. Verdedigen is niet alleen op de bal, maar ook zonder. Dat napraten wordt steeds hardnekkiger.

28 oktober 2016 om 11:46

Ik ben nog steeds van mening dat het makkelijker scoren is in La Liga dan in de Premier League. Ander type voetbal, mindere tegenstanders (vooral de onderste 10) en opportunistischer spel. Daardoor vallen er meer doelpunten per wedstrijd in vergelijking met de PL.

28 oktober 2016 om 11:50

Ronaldo speelde in de PL in een andere rol en United heeft in de competitie veel meer weerstand.

28 oktober 2016 om 11:54

Zou het misschien zo zijn, dat hij toen een van de 11 was. En dat alles nu om hem draait

28 oktober 2016 om 11:54

Opportunistischer voetbal? Zoals de teams tegen Barca, Real en nu ook tegen Atleti inzakken, dat zie je nooit in de bpl. Tegen teams uit de bpl zie ik Real Madrid en Barca nog vaker scoren omdat ze tactisch zoveel minder zijn en zoveel minder balvast. De hoeveelheid foutieve passes bij Engelse topclubs is enorm relatief gezien. Laat staan bij de teams uit de onderste regionen. De hoeveelheid doelpunten die Ronaldo, Messi, Suarez etc maken heeft vooral te maken met hun eigen kwaliteit en de kwaliteit om hen heen, niet de kwaliteit van de tegenstander. Vervang City en Liverpool met Barca en Real en ze scoren nog meer denk ik. Al komen daar ook zel meer blessures ed bij. En dat maakt ze misschien wel minder dominant in de cl vanwege de intensiteit in de Engelse competitie

28 oktober 2016 om 12:59

Haha real8madrid.

Relatief gezien enorm? Barca en Real zitten op een passingspercentage van ongeveer 87. De Engelse topclubs zitten op ongeveer 85%. Zoveel verschil is dat niet. Atletico zit daar nog onder.

En in de onderste regionen scoren juist de Engelse clubs beter.

Sterker nog als je de competities naast elkaar zet dan scoren alleen de eerste 2 clubs uit Spanje beter. Plaats 3 is gelijk, En vanaf dan scoren de Engelse clubs constant beter. Tot de nummer laatst.

In de PL is het gemiddelde passingspercentage van alle teams 78,8%.

In Spanje is dat 77,3%

Voortaan even onderzoek doen en niet je onderbuik laten spreken.

28 oktober 2016 om 13:00

Hier moet ik me deels bij aansluiten. Maar het is nou eenmaal makkelijker 50x te scoren in Spanje in vergelijking met 50x scoren in Engeland.

28 oktober 2016 om 14:15

Het is alleen makkelijker scoren in La Liga als je van buitencategorie bent. Als, met alle respect, Kane er 30 kan scoren in 1 seizoen. Dan kunnen spelers als Messi, C. Ronaldo en Suarez dat makkelijk evenaren of verbeteren.

Dat de onderste 10 van de een of van de andere competitie sterker is, is slechts een aanname. Dat de Spaanse top en subtop sterker is, is wel duidelijk. Als je kijkt naar de onderlinge resultaten en prijzen in de CL en EL.

28 oktober 2016 om 14:15

Als je logica gebruikt dan had je ook moeten weten dat Ronaldo vroeger zelf veel acties maakte en nu word hij gewoon goals gevoerd. Ja hij maakt er veel maar zulke goede goals als bij man u maakt hij al lang niet meer.

28 oktober 2016 om 14:17

Ja en krijgen de Spaanse laagvliegers 100 mil per seizoen van televisie geld? Denk het niet hea. Wat een domme vergelijking. Als de liga zoveel geld opleverde en spelers niet zoveel salaris moesten inleveren was de bpl al lang kapot. Bpl heeft alles te danken aan geld. Hun voetbal stelt niks voor zonder geld.

28 oktober 2016 om 15:35

Ohja want Suarez speelde niet nog kort geleden in Engeland?

31 oktober 2016 om 14:20

Rekik je bent van mening dat het makkelijker scoren is in La Liga dan in de Premier League? 2 nederlandse voorbeelden die gemiddeld net zoveel scoorden als in de Premier League als in de Primera Division, van Nistelrooy en Hasselbaink.

Verder is het interresant om te weten hoeveel de anderen buiten Ronaldo en Messi scoren. Want die zijn echt van de buitencategorie. Die presteren het jaar in jaar uit om de beste te zijn in deze wereld. Niet slechts een seizoen uitblinken, maar jaren achterelkaar. Deze twee in de Premier League zouden ook daar alle records breken.

Geweldig om te horen hoe hij ashley cole waardeerde als tegenstander.
Had de hoop dat hij ooit nog naar united terug zou keren, maar zonder sir alex was dat vervlogen.

Ik denk eerder dat Ronaldo maar wat graag zn debacles tegen Dani Alves wil vergeten, hij was sommige matchen gewoon nergens en kreeg zelfs meerdere panna's er bovenop (2012-2013). Waarschijnlijk wil hij die genante momenten zo snel mogelijk vergeten en daarom dat hij Cole vernoemt.

28 oktober 2016 om 15:48

Hij heeft Alves vaak genoeg alle hoeken van het veld laten zien hoor.

Dat gezeur over ''het is makkelijker scoren in La Liga", laat dan cijfers zien...
Ik kom hier op uit:

2015/2016 1026 PL -
2015/2016 1043 La Liga

Scheelt dus maar een marginale hoeveelheid. Een verschil dat kan worden teruggevoerd naar het pure aanvallende geweld in Spanje, zoals Messi, Ronaldo Griezmann etc etc.

Conclusie: Het valt niet te zeggen of je in Engeland moeilijker scoort dan in Spanje.

OT: Cole was een geweldige verdediger

28 oktober 2016 om 14:15

Barcelona en Real Madrid hadden 222 doelpunten voor hun rekening genomen. Zij scoren dus gemiddeld drie doelpunten per wedstrijd. Zoveel doelpunten had de top 3 van de Premier League niet eens bij elkaar gescoord (202). Kortom: De topclubs in Spanje hebben minder weerstand. Maar in Engeland zijn er meer teams die vaker scoren. Als topclub in Spanje is het doodsimpel makkelijker scoren dan wanneer je een Engelse topclub bent. Puur vanwege het feit dat het niveau in Engeland dichter bij elkaar zit

28 oktober 2016 om 15:20

Oftewel de topclubs in Spanje zijn veel en veel beter dan in Engeland. Dit betekent dus dat ze niet minder weerstand krijgen, maar dat ze veel beter zijn dan de Engelse top waardoor het lijkt alsof ze meer weerstand krijgen.

31 oktober 2016 om 14:25

De topclubs in Spanje (barca en Real) zijn ook veel beter dan alle clubs in Engeland. Beter dan elke club in de wereld denk ik. Dat is helaas het verhaal van de afgelopen 10 a 15 jaar.

Er zal wel weer een tijd aanbreken dat er andere clubs de lakens gaan uitdelen, maar voorlopig denk ik dat het zo blijft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren