Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ronaldo komt Spaanse fiscus tegemoet en rekent miljoenen af’

Laatste update:

Cristiano Ronaldo wil een einde maken aan alle ophef rondom zijn persoon aangaande de belastingfraude. Volgens de Spaanse televisiezender TVE is de Portugees bereid 14,7 miljoen euro te betalen aan de Spaanse fiscus. Voor dat bedrag zou de sterspeler van Real Madrid tussen 2011 en 2014 de belastingdienst hebben opgelicht. De betaling moet volgens het genoemde medium niet worden gezien als een schuldbekentenis.

Ronaldo moet zich op 31 juli verantwoorden voor de rechtbank van het Madrileense Pozuelo de Alarcón. Hij is dan van plan om te verklaren dat hij zijn verplichtingen tegenover de belastingdienst is nagekomen. Toch zal hij de miljoenen betalen.

Vlak nadat de aanklacht tegen Ronaldo werd ingediend, zou de Portugees bij de clubleiding van Real Madrid hebben aangegeven te willen vertrekken. Hij zou zich niet voldoende gesteund voelen door de Koninklijke. Op dat besluit is hij nu teruggekomen, zo lijkt het. Voorzitter Florentino Pérez zou hem van gedachte hebben doen veranderen, meldden Spaanse media woensdagochtend.

Cristiano Ronaldo speelt volgend seizoen gewoon bij Real Madrid

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het moet niet gezien worden als schuldbekentenis? Wat is het anders? Maar ja, hij heeft het geprobeerd, het is mislukt, betaalt het af en daar is de kous mee af.

21 juni 2017 om 21:20

Hahahahaha het eerste wat ik dacht. "Het moet niet gezien worden als een schuldbekentenis", want Ronaldo doneert graag even een paar miljoen aan de belastingsdienst 😂.

21 juni 2017 om 21:25

"daar mee is de kou af" met deze bekentenis moet hij gewoon veroordeeld worden. Ik ken niemand die 15 miljoen lapt om er maar vanaf te zijn. Een bank beroven en vervolgens de spullen terug brengen doet niks af aan het feit dat je een misdaad hebt begaan.

21 juni 2017 om 21:33

Belastingfraude is dan ook geen misdaad he. Hier in NL moet je een bedrag van de belasting ook gewoon betalen, ook als je vind dat het bedrag onterecht is. Is een lang proces om te bewijzen dat je in je recht staat maar in de tussentijd moet je of een betalingsregeling treffen of het hele bedrag storten. Nou ken ik Ronaldos saldo niet, maar denk dat hij die miljoenen binnen een paar weken terug hebt.

21 juni 2017 om 21:34

Het lijkt me logischer dat Real dit bedrag ophoest om van het gezeur rond Ronalo af te zijn. Dan moet hij wel blijven, en he wat gek ineens wil meneer blijven.

21 juni 2017 om 21:37

Edit: dacht dat je misdrijf typte...

21 juni 2017 om 21:42

Belastingfraude kan zeker wel een misdaad zijn ennhangt er vanaf of er opzet ij het spel is, wat er gedaan is en hoe vaak. Als jij een paar jaar opnrij bewust je inkomen in het buitenland niet opgeeft dan kom je er niet met een boete vanaf. Ronaldo en zijn adviseurs zullen wel tot de conclusie gekomen zijn dat er inderdaad te weinig is afgedragen maar hiermee zegt hij niet dat dit ook bewust gedaan is. Want bewust of onbewust, als je te weinig belasting betaald hebt zul je dat alsnog moeten betalen

21 juni 2017 om 21:44

@afca0cbs Ook een beetje een een rare vergelijking, hoor. Waarom nog veroordeeld worden als hij met de fiscus een regeling kan vinden? We weten er het fijne nog niet van, of hij echt belastingen heeft ontdoken of hij ze heeft ontweken. Het zal er ergens wel tussenin zitten, maar hij betaalt gewoon het bedrag dat hij de afgelopen jaren niet heeft betaald met een extra boete nog bij. Beide partijen kunnen zich hier in vinden, het is niet dat hij zoiets slecht heeft gedaan dat hij niet meer in de maatschappij kan rondlopen ofzo he...

21 juni 2017 om 21:46

Ooit wel eens aan gedacht dat Real dit gewoon betaald. Ronaldo blij die heeft geen gezeik meer.
Real blij omdat Ronaldo blijft door de schuld die zij hebben betaald.

21 juni 2017 om 21:53

Haha over wat heb jij het afc0cb? .
Waar heeft CR dit heel verhaal uberhaupt bevestigd?
En volgensmij heeft hij tot de dag van vandaag nog niks gerept toch over dit onderwerp?
Behalve dan met een tweet.. hush ?
OF heb ik wat gemist ?

Daarnaast lijkt het me sterk dat je het zo kan " afkopen" , volgensmij is onderzoek nog gaande dus schuldig bevonden is nog nieteens het geval toch?

Grappig ook weer hoe vz het zo als een feit lijkt te brengen..en dat AD nieuws vaak nog sneller is met dergelijke verhalen.

21 juni 2017 om 22:20


Geen enkel persoon doet dat? Sterker nog dit gebeurt jaarlijks honderden, misschien wel duizenden keren. Deze kwestie gaat niet alleen om het wel of niet schuldig zijn of het wel of niet willen voldoen aan belasting verplichtingen. Dit gaat ook over imagoschade. De imagoschade en daarmee waarschijnlijk lange termijn, grotere financiele schade kunnen beperkt worden door nu de belastingdienst tegemoet te komen.

Ook is dit op geen enkele manier een bekentenis van schuld.

In dit geval, snap ik de hele zaak niet, aangezien Ronaldo al sinds 2009 open kaart speelt met de fiscus.

21 juni 2017 om 23:31

Belastingfraude is geen misdrijf?
Elke fraude is een misdrijf, dus ook belastingfraude.
Van welke planeet kom jij om fraude geen misdrijf te noemen?
Ik denk dat meneer Ronaldo niet weg komt met die € 14000000.- de Spaanse fiscus kan het dubbele aan boete eisen.

21 juni 2017 om 23:32

@ dordt078 Ik vind t een beetje raar, als Real nou het maar ff betaald, want dan blijft Ronaldo bij de club. Waarom zou Real t betalen? Als goedmakertje omdat ze onvoldoende steun zouden hebben gegeven, toen hij werd aangeklaagd? Omdat meneer t zelf niet zou kunnen betalen?

Het is iets tussen Ronaldo en de belasting, niet tussen Real en de belasting.

Als Ronaldo echt weg zou willen, wat ik betwijfel, gaat ie ook wel weg als Real de boete zou betalen.

22 juni 2017 om 00:18

Niet elke vorm van fraude is een misdrijf. Er bestaat in de wet een verschil tussen een overtreding en een misdrijf. Dus zolang we niks weten wat er werkelijk speelt, kunnen we hoog en laag springen , maar weten we niet waar we over praten.

22 juni 2017 om 11:40

Als de belastingdienst wil dat je betaald dan ga je dat vroeg of laat ook gewoon doen op welke manier dan ook, of het terecht is of niet maakt ze totaal niks uit.
De belastingdienst heeft de rechtbank allang in z'n zak, hier in Nederland maar al helemaal in Spanje.
Als een doorsnee persoon dit flikt zit hij een maand later in de gevangenis.
Maar een persoon als Messi en Ronaldo kunnen gewoon blijven doen wat ze willen want ze kopen de boel gewoon af, zo simpel is het.
Gerechtigheid is op deze wereld allang ver te zoeken.

21 juni 2017 om 22:06

Gaat hier toch ook niet om schuld of onschuld, het gaat erom hoeveel en waar moet een voetballer belasting betalen over de reclame deals die hij sluit met internationale bedrijven.

Hetzelfde als we zien met bedrijven. Door slimme constructies op te tuigen, kan een speler of bedrijf profiteren van belastingverdragen tussen landen en zo minder belasting betalen. Het is gewoon toegestaan om een bedrijf ergens ter wereld op te richten en daar je portretrechten onder te brengen. De discussie die je dan vaak hebt, is het een echt bedrijf of is het een brievenbus firma? Dat is waar de rechter zich over al moeten buigen.

21 juni 2017 om 23:17

Bizar dat een verzonnen verhaal door A Bola en tal van anderen "bronnen" zoveel mensen dingen laat geloven. Echt bizar.

Ronaldo heeft nooit gezegd weg te willen. Op dit moment is er alleen een onderzoek bezig. Ronaldo heeft ook niet aangegeven dat hij het gaag betalen mocht hij fout zitten.

En Voetbalzone sinds wanneer is belastingontwijking fraude? Met creatieve constructies is het niet strafbaar.

21 juni 2017 om 23:52

Ok, en waar haal jij de informatie vandaan dat dit alles niet waar Is? Onderzoek is bevestigd dus een feit. Uitkomst staat echt in alle kranten en ook kwaliteitskranten. En niemand maar ook echt niemand gaat 14 miljoen betalen als hij denkt in zijn gelijk te staan. Of het strafbaar is laat ik in het midden maar het is iig fout en schandalig.

22 juni 2017 om 00:17

Gozer,

Ik weet niet of jij bekend bent met speculeren, maar dat is hier wel het geval. Vanaf het moment dat duidelijk was dat er een onderzoek gaande was kwam A Bola al met een speculatie dat Ronaldo weg wou. Ik volg Braziliaans/Portugees voetbal dus ik weet dat A Bola een onzin krant is die je kan vergelijken met de Daily Mirror. Al die "kwaliteitskranten" waar je het over hebt kopieerden het verhaal en nam A Bola als hun bron aan.

Ronaldo heeft in al die tijd zich niks van die verzonnen verhalen aangetrokken en heeft tot se dag van vandaag er niks over verteld. Nu Perez in een interview kenbaar heeft gemaakt dat Ronaldo nooit heeft gezegd dat hij weg wilt en dat ze elkaar niet hebben gesproken, komt Voetbalzone met dit verhaal op de proppen. Zovan sorry voor de verzonnen spamberichten die we over Ronaldo hebben verzonnen.

Maargoed jij gelooft al dat Ronaldo geld verschuldigd is puur omdat je het leest op Voetbalzone..

En mij gaat het niet om dat hij geld verschuldigd is dat betaald hij dan gewoon af 15 mil is niks voor hem. Mij gaat het om het feit dat de media weer eens het jaarlijkse "verhalen verzinnen over Cristiano" heeft gehouden.

22 juni 2017 om 11:42

Dit probeer ik dus ook al elke transferperiode duidelijk te maken, hij zal gewoon blijven bij Real.
De Media verspreid de grootste onzin.

22 juni 2017 om 00:12

Het stuk van Fan6742 vind ik anders heel redelijk klinken. Als het idd zo is, dan heeft de spaanse overheid ook niet helemaal zijn werk gedaan door de regels niet duidelijk te maken.

Waarom betalen als je onschuldig bent? Kan mij niet voorstellen dat hij de Belastingdienst bewust heeft opgelicht, maar 14 miljoen betalen als een soort " statement ", want zo komt het nu op mij over, daar geloof ik niet zo in.

21 juni 2017 om 21:23

Schuldig zijn betekent dat je bewust te weinig belasting hebt betaald en wetten hebt omzeilt. Ik ken de details niet en weet niet precies waar het om gaat maar het kan bijvoorbeeld een grijs gebied in de wet zijn waarvan nu duidelijk is dat er meer belasting betaald had moeten worden. Het is niet zo dat je omdat je te weinig betaald hebt dat automatisch ook bewust gedaan hebt.

21 juni 2017 om 21:34

Geloof ook zeker niet dat hij er weet van had. Misschien een " handigheidje " van een van zijn adviseurs? Denk namelijk niet dat hij het zelf doet allemaal. Maar 14 miljoen betalen, weet of geen weer, lijkt bijna wel te betekenen dat er, op zijn zachtst gezegd, iets niet helemaal goed is gegaan.

21 juni 2017 om 21:41

Vaak zijn er van die mensen die dan een maas in de wet vinden en het dan ook niet helemaal duidelijk in de wet staat wat wel en wat niet mag. Misschien is dit niet een bekentenis, maar meer iets in de trant van "wist niet dat het strafbaar was, gezien het niet duidelijk in de wet stond, maar wil wel laten zien dat ik het wil afbetalen". Zou dus zomaar kunnen betekenen dat hij hierdoor een lagere straf kan krijgen, dan waar vanuit werd gegaan; Misschien een advies van zijn adviseurs/advocaten.

22 juni 2017 om 05:15

Het zal waarschijnlijk over een grijze zone gaan zoals Dammie zegt. Zijn adviseurs hebben hem waarschijnlijk de raad gegeven onder het mom ''dit is niet illegaal''. Tot justitie achter je aan komt, dan kan het plots wel illegaal worden. Recht heeft veel te maken met interpretatie van de context en de woordenschat. Het is geen wetenschap met 1 juist antwoord. Zelfs als het niet letterlijk verboden is, zou je veroordeeld kunnen worden als ze bepaalde andere regels ruimer gaan interpreteren.

Wel slim. Bij Messi heeft het een hele tijd geduurd, met zeer veel negatieve publiciteit en die moest uiteindelijk ook gewoon aftikken. Kun je maar beter gewoon betalen en het achter je laten.

21 juni 2017 om 23:14

Messi heeft dat ook een tijd geleden betaald, en toch heeft hij nog moeten voorkomen en is gestraft geweest.
Met die bedrag te betalen los je niks op.

De kranten blijven maar dingen roepen, tot nu toe is deze soap geheel door kranten verzonnen en heeft Ronaldo zelf nog niets laten weten. Nog dommer is hoe serieus mensen het nemen en hun mening al klaar hebben terwijl er nog niks gezegd of bewezen is.

21 juni 2017 om 21:36

Dat er een onderzoek naar Ronaldo wordt gedaan en hij naar de rechtbank moet is verzonnen? Uh, nee?

21 juni 2017 om 22:02

Zijn vertrekwens is verzonnen, dat hij ineens wel wil blijven is verzonnen, dat hij die miljoenen gaat ophoesten is verzonnen. Moet ik doorgaan?

21 juni 2017 om 23:37

Waarop baseer je dat het verzonnen is?

22 juni 2017 om 04:19

Haha ben je serieus? Ronaldo heeft helemaal niks zelf gezegd. Het enige wat ik lees is 'Volgens a A bola/Spaanse media' Iedereen praat elkaar maar na. Wijs mij maar aan waar hij zelf iets bevestigd.

22 juni 2017 om 08:38

Wellicht heeft iemand iets uit zijn omgeving iets tegen een journalist gezegd. Ik zeg niet dat het waar is, maar roepen dat het onzin is, puur omdat jij het niet weet, slaat ook nergens op.

21 juni 2017 om 21:39

Het verhaal over zijn vertrekwens zal vast ergens wel aangedikt zijn om krantjes en blaadjes te verkopen , maar kan mij haast niet voorstellen dat dit gedoe met belastingen allemaal een grote leugen is.

21 juni 2017 om 21:47

Denk dat dat allemaal gewoon een groot afleidingsmanoeuvre is geweest om de aandacht van deze zaak te houden. Het komt toch elk jaar opnieuw op dat Ronaldo zogezegd weg wilt, dit jaar is er gewoon handig gebruik van gemaakt.

Mijn god wat een onzin verhaal is dit zeg. Even erbuiten gelaten of hij schuldig is of niet.
Geen enkel onschuldig persoon maakt niet uit hoe rijk, zou het geld betalen als hij/zij onschuldig is.

Daarnaast is hij nu al aangeklaagd, het heeft geen enkele zin om nu het bedrag te betalen want daar is hij te laat mee. Anders kan iedereen wel de belastingdienst oplichten, hopen dat ze het niet merken. Merken ze het toch, ach dan betaal ik het nu toch weer terug. Niet geschoten altijd mis idee. Zo werkt het niet.

Ik kan me enkel voorstellen dat ze eventueel tot een schikking buiten de rechtzaal komen. Maar ik kan me niet voorstellen dat de fiscus een afbetaling zonder verdere straf accepteerd zonder een bekentenis van schuld.

Wederom met het bovenstaande wil ik absoluut niet zeggen dat Ronaldo schuldig is, ik wil enkel aangeven hoe belachelijk onzin dit hele bericht is.

21 juni 2017 om 23:05

Als je er geen verstand van hebt kun je beter niet zo hoog van de toren blazen.

Schikken in complexe zaken is helemaal niet vreemd.

21 juni 2017 om 23:15

Dat zeg ik toch ook, ze kunnen schikken. Maar dat kan enkel alleen nadat de rechtzaak is gestart. Tevens moet dit worden goedgekeurd door de rechter. Ook in spanje werkt dit zo.

Dus dat even snel afbetalen om van het gezeur af te zijn is echt 100% bullshit, zo werkt het totaal niet.

22 juni 2017 om 08:39

Alleen kunnen schikken nadat de rechtszaak gestart is? Hoe kom je daarbij? Partijen mogen op elk moment schikken. Niet voor niets ontvangen wij burgers soms een schikkingsvoorstel van de officier van justitie. Om iets af te handelen zonder rechtszaak.

Even over de laatste alinea, Ronaldo is nooit van zijn besluit teruggekomen, hij heeft 't besluit nooit genomen weg te gaan. Kranten moeten iets verkopen, en wat verkoopt nou beter dan roddels over Ronaldo?

Ontopic: hiermee geeft hij natuurlijk wel toe dat hij zn belasting heeft ontdoken, maar vraag me af wat Jorge Mendes hiermee te maken heeft aangezien het z'n zoveelste client met belastingproblemen is.. Misschien een slechte accountant?

21 juni 2017 om 22:18

Nee gegokt dat ze er mee weg zouden komen. Ook voor bedrijven zijn er dit soort illegale constructies. Zolang niet gepakt, niets aan de hand. Gewoon witte boorden criminaliteit. En helemaal belachelijk dat iedereen die gepakt wordt heel toevallig minder als 2 jaar cel krijgt zodat ze niet hoeven te zitten.. Het is gewoon een corrupte bende.

21 juni 2017 om 22:24

Was sarcastisch over die accountant haha, ja is een grote corrupte bende daar. En zoals je zegt, ook genoeg bedrijven die dit doen indd

22 juni 2017 om 08:23

Ronaldo had 6 weken geleden Sir Alex al op de hoogte gebracht van zijn vertrek las ik ergens ...waar halen die dergelijke info vandaan en mag dat zomaar begin ik mij af te vragen ?

Heb niet het idee dat een ronaldo of messi hun geld zaken zelf regelen.
Vaak Is het een accountant die een beetje sneaky geld wegzet en dat mensen daar vaak niks van weten.
Denk dat ronaldo dit niet wist en daarom nu het ook aftikt

Ik heb me er een beetje in verdiept en wat ik er nu van begrijp zit het als volgt.

In Spanje had je de Beckham-regel waarbij spelers in Spanje de belasting over inkomsten buiten Spanje konden afkopen door een hoger belastingpercentage te betalen over het inkomen binnen Spanje. Ronaldo heeft daar sinds 2009 gebruik van gemaakt. Hij had in de tijd in Engeland al een constructie opgezet voor zijn imagerechten met buitenlandse firma. Hij is daar gebruik van blijven maken.

De discussie gaat nu over het deel van de imagerechten dat toe te rekenen is aan Spanje. Ronaldo heeft altijd in openheid de constructie gehanteerd en daarbij 10 aan Spanje toegerekend en 90 aan de rest van de wereld. Toen er gedoe kwam omdat de Spaanse fiscus strenger op de percentages ging letten, heeft Ronaldo het aandeel Spanje vrijwillig verhoogt naar 20 en extra belasting betaald. Daarom is hij ook zo kwaad dat hij nu als een crimineel wordt weggezet die de fiscus heeft opgelicht.

De Spaanse fiscus stelt zich nu op het standpunt dat zelfs die 20 te laag is. Omdat Ronaldo imagerechten heeft van honderden miljoenen euro's kom je dan al snel op een bedrag van 15 miljoen.

Een rechtszaak kan heel lang duren en heeft voor Ronaldo ook het nadeel dat het continu in de aandacht blijft. Daarom wil hij er nu vanaf door te betalen. Omdat hij vindt dat hij altijd open en eerlijk zijn aangiften heeft gedaan en er nu enkel een discussie is over het percentage dat hij aan Spanje moet toerekenen, ziet hij dit niet als een schuldbekentenis. Je hebt ook mensen die heel bewust de boel oplichten. Dit is meer een interpretatiekwestie.

22 juni 2017 om 00:13

Er is hier dus sprake van belastingontwijking. Ik ken het onderwerp goed en er zijn enorm veel multinationals die hier aan doen, en topsporters dus ook. Dit lijkt een interpretatie kwestie, maar dat is het echt niet. Ronaldo's mannetjes weten heel goed waar ze de royalty's (imagerechten) moeten betalen, namelijk waar die minder belast worden. Er ontstaat steeds meer ophef over belastingontwijking, dus het is zeker niet gek dat ook Ronaldo's zaak aan het licht komt.

22 juni 2017 om 00:45

En toch begrijp je het probleem niet helemaal. Natuurlijk weten de mensen van Ronaldo waar de tarieven het laagst zijn. Het punt is ook dat dit terecht is, want een groot deel van de imagerechten hebben hun waarde buiten Spanje. Dit erkent de Spaanse fiscus ook. Jarenlang hebben ze een bepaald deel geaccepteerd. Ze willen nu alleen een groter deel van de taart. Dus wel degelijk interpretatie. Het zou echt anders zijn als Ronaldo sinds kort een constructie heeft opgezet.

22 juni 2017 om 08:47

Ja en zelfs als hij het recent opgezet had, zie ik dit niet automatisch als oplichting. Ik begrijp ook niet waarom de spanjaarden er zo agressief ingaan in deze zaken. Waarschijnlijk omdat het lekker high profile is. Het is zoals je zegt interpretatie. Daar praat je normaliter gewoon over, om vervolgens te betalen als dat de uitkomst is. Meestal zelfs zonder boete.

'Ronaldo zou', 'Volgens *insert krantje*' man man man heeft hij zelf überhaupt iets gezegd of moeten we al het giswerk maar slikken? En dan te bedenken dat driekwart van de leden hierop reageren alsof hij het zelf heeft gezegd. 'Wat een jankbal die Ronaldo! Eerst wilde hij weg en nu blijft hij!' 'Heyy hij wilt betalen ! Schuldbekentenis!!' Het houd niet op zeg.

Ik snap wel dat hij wil betalen. Ben je direct van het gezeur af dat maanden- of jarenlang aan kan houden, zoals bij Messi.
Maar ik betwijfel of dat wel veel nut heeft. Anderen dachten hier ook voldoende aan te hebben, maar werden vervolgens alsnog berechtigd.

En met anderen doel ik op voetballers van buitenlandse afkomst. Als je spaans bent, maakt het allemaal wat minder uit. En als je dan van het koningshuis bent, dan kun je er zogenaamd niets aan doen.
Bananenrepubliekje.

Ik geloof de basis van het verhaal op zich wel van dit artikel. Maar al dat gemekker en onzin details dat erbij verzonnen wordt, im not buying it.

Nu pas nadat Perez in het nieuws is gekomen dan zal het zeer waarschijnlijk dat Real voor hem betaalt.

Het vreemde aan heel die zaak is , als je honderden miljoenen op je rekening hebt en weet dat er daar nog heel wat bijkomen waarom maak je je dan zo druk om een paar miljoenen ! De belasting zal je niet lastigvallen als je niks misdaan hebt zo simpel is dat !

Een natte droom voor de Ronaldo haters dit.
Feite is dat 2 weken geleden AS toelichte dat de zaak Ronaldo anders is dan die met bv Messi , Neymar en Mascherano.

Ronaldo heeft geen brievenbus firma opgezet om de Spaanse fiscus te ontwijken. Hij had een in Engeland volledige legale constructie waarbij hij slechts 10% belasting hoefde te betalen over zijn image rechten.
Daar had de Spaanse fiscus in 2009 tot 2014 geen probleem mee. In 2014 moest Ronaldo 6 miljoen afdragen wegens gewijzigde belastingregels en nu vragen zij nog bijna 15.
Er is helemaal geen sprake van een delict.

En 2014, advertido de que su montaje previo no colaba aquí, hizo por regularizar su situación, pagando seis millones. Y ahora le piden otros 15.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren