Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ronaldo is natuurlijk een stuk completer dan Messi'

Laatste update:

Real Madrid gaat zaterdagmiddag op bezoek bij Villarreal en Marcelino, coach van el Submarino Amarillo, weet heel goed op wie zijn spelers extra moeten letten. Cristiano Ronaldo verkeert weer in bloedvorm: afgelopen dinsdag maakte hij nog vier doelpunten in de 5-1 overwinning op Elche en in totaal staat de teller na vier competitieduels al op negen goals.

/

In de aanloop naar het treffen in El Madrigal bracht Marcelino de discussie 'wie is er beter, Ronaldo of Messi?' maar weer eens op gang. "Als je naar het totaalplaatje kijkt, is Ronaldo de beste speler van de wereld", zei de coach van Villarreal. "Ronaldo is natuurlijk een stuk completer dan Messi. Hij is meer tweebenig en veel sterker met het hoofd."

"Ronaldo kan op meerdere manieren voor gevaar zorgen, omdat hij met beide benen makkelijk scoort en geweldig kan koppen", vervolgde Marcelino. "Messi heeft meer moeite met het afmaken met zijn rechtervoet en omdat hij kleiner is, is hij niet zo dominant in de lucht. We moeten goed op Ronaldo letten, maar dat wisten we natuurlijk al." In vier uitwedstrijden bij Villarreal scoorde Ronaldo tot dusver vijf keer.

Denk je dat Cristiano Ronaldo dit jaar opnieuw de Ballon d'Or wint?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onzin, dit zegt hij gewoon als mindgame. Ronaldo is een doelpuntenmaker pur sang, een hele goede, maar hij kan niet het spel maken en verdelen.

27 september 2014 om 13:32

Gotze, Muller, Reus kunnen dribbelen, scoren, het spel maken zijn zij de beste? Kom op man elk mens ziet dat ronaldo al 2 jaar de beste ter wereld is

27 september 2014 om 13:37

Wie zegt dan dat zij dat zijn? Het gaat hier om compleetheid als voetballer... dus ik weet niet waarom jij off-topic gaat.

27 september 2014 om 13:41

Ronaldo beter dan Messi laat me niet lachen zijn naam is al nep want de echte Ronaldo is er maar een en dat is die Braziliaan!!!

27 september 2014 om 13:44

Niemand op dit aardbol is completer dan Muller. En dan komt Ronaldo, Messi is geweldig maar niet compleet.

27 september 2014 om 14:04

@gooner for eva

Ronaldo is ook beter en completer. Want jij ging off topic. De trainer begon over wie completer is en dat is ronaldo. En ik vind ronaldo ook s werelds beste

27 september 2014 om 14:18

En scoren zij 40 tot 70 goals

27 september 2014 om 14:53

Ronaldo heeft ook records verbroken die Messi weer niet heeft. Dus zo kunnen we jarenlang doorgaan met zulke discussies.

Laten we gewoon genieten van de twee beste voetballers van deze tijd.

27 september 2014 om 14:57

2 Jaar ? nee. Alleen dit jaar hij heeft geluk gehad dat messi een rotjaar achter zich had

27 september 2014 om 15:09

@donmadridista

Ik heb geen voorkeur tussen Messi of Ronaldo of Real of Barca, maar een blinde ziet nog dat Messi op zijn top de beste is, het laatste 1,5 jaar was Ronaldo de betere. (bemerk: op zijn top)
Er zijn er zo enorm veel die dat ook vinden. Wenger, Villas-Boas, Pep, Heynckens, Buffon, Arda Turan, Klopp, R9, Zlatan, Herrera... en ex-ploegmaats van Ronaldo zoals Rooney, Vidic en Ferdinand uit mijn hoofd die al hebben gezegd dat Messi de beste is.

Ronaldo is een fantastische speler, de ultieme doelpuntenmachine. Hij is fysiek een monster en waarschijnlijk de meest complete voetballer op deze aardbol. Enorm veel respect voor zijn ongeziene honger en werklust.

Maar Messi is pure porno. In zijn beste periode 'gleed' hij langs tegenstanders in de CL alsof hij tegen 10-jarigen speelde. Messi is gewoon nog beter ook al blinkt hij op minder aspecten uit, hij is niet alleen een ultieme doelpuntenmaker maar ook een spelverdeler.

27 september 2014 om 15:10

Mag weg. 2x gepost

27 september 2014 om 15:10

Nee hij vindt Ronaldo n completere afmaker geen completere voetballer. En completer betekent niet gelijk beter. Robnalo is gevaarlijker omdat hij Veel dreigender is door de lucht. Messi is gevaarlijker omdat hij Veel zuiverder is en omdat hij minder afhankelijk is van assists.

27 september 2014 om 15:36

Donmadridsta ahahahahahahahaahhhaha Muller

27 september 2014 om 16:02

Haha Alexis Chino! Wat een verhaal joh over betere aanvaller of voetballer. Er is er maar 1 die beter op alle posities op het veld uit de voeten kan gezien zijn snelheid, kracht en werklust. En das niet dat kleine luie (overigens fantastische) voetballertje van Barca. Ronaldo is denk zelfs op de goal beter. Je weet ook dat Ronaldo dit seizoen ook vaak op rechts en in de spits zijn goals maakt?

Dus zowel op het middenveld als achterin en op goal zal Ronaldo beter zijn dan Messi. Alleen al vanwege zijn verdedigende koppen. Verder vind Ronaldo het niet erg om wat vuil werk op te knappen en te verdedigen. Die woorden kent Messi niet eens. je kan zeggen dat hij een betere aanvaller is maar zeker niet een betere voetballer in het algemeen.

Het zal mij verder een worst zijn wie men de beste vind. Al zijn deze spelers niet te vergelijken als type. Wel qua goals. Dus wat dat betreft is Ronaldo nu de beste.

27 september 2014 om 16:34

Ronaldo heeft ook weer records bij Real die Messi ook niet heeft. En ja Messi is in de kleine ruimte beter dan Ronaldo. Klinkt vrij logisch want Ronaldo is 20 cm groter en een groot stuk breder, wat hem minder flexibel maakt. Ronaldo is beter in koppen dan Messi en ja dat is ook logisch want hij is 20 cm groter.

Zo hebben ze allebei andere kwaliteiten.

Messi is ongeëvenaard in dribbelen in combinatie met scoren.
En Ronaldo is ongeëvenaard in op elke mogelijke wijze jaar in en jaar uit blijven scoren en presteren.

27 september 2014 om 16:57

@belgunner: Messi "spuit" ook doelpunten hea

27 september 2014 om 17:15

Hoezo is Messi niet compleet.
Sterke punten van messi:
1.dribbelen
2.versnelling
3.afmaken(met de voet)
4.geweldige pass
5.overzicht
Sterke punten ronaldo:
1. Snelheid
2. Kracht
3. Koppen
4. Afmaken
5. Gedrevenheid

Ik zou zeggen dat dit ongeveer de beste eigenschappen zijn van beide spelers(als je er meer hebt zeg het me dan).

Ronaldo zou nooit zulke dribbels hebben als die van Messi, en Messi kan nooit koppen zoals Ronaldo, maar ik denk dat ze in compleetheid gelijk zijn.

29 september 2014 om 02:51

@gooner4eva
Als jij zo voetbal expert bent, moet je ook leren logisch na te denken.
CR7 is een aanvaller geen 10 of middenvelder, dus hoeft hij het spel niet te maken.
CR7 is de meeste complete speler omdat hij alles heeft als Aanvaller !
Hij scoort met links, rechts en zijn hoofd. Hij kan ook voorzetten geven !
In linie waar CR7 speelt is hij gewoon completer en de afgelopen 2-3 jaar de beste speler ter wereld.
Messi is heel goed en zijn linker voet maakt bijna alles goed omdat bijna niks met rechts kan.

27 september 2014 om 13:32

Vind je Messi wel spelverdeler dan? Misschien iets meer dan Ronaldo, maar echt een stuk meer zeker niet.

27 september 2014 om 13:34

Messi kan die rol gewoon op zich nemen ja, hij heeft een geweldige pass, overzicht, inzicht en techniek. Hij is meer dan een doelpuntenmaker, en daardoor completer.

27 september 2014 om 13:35

Messi kan wel het spel verdelen, zijn steekpass zijn overzicht, daar kan ronaldo alleen van dromen

27 september 2014 om 13:39

Jan Wander

Je hebt zojuist de meest duffe opmerking gemaakt van de dag hier op Voetbalzone. Hij is misschien iets meer een spelverdeler dan Ronaldo??? Messi is 3 klasses beter in het spel verdelen dan Ronaldo. Maar snap dat je tot die conclusie komt als je nooit wedstrijden kijkt.

27 september 2014 om 13:40

Ja. Dat is wat hij al het hele seizen bij Barcelona doet en bij Argentinië op het WK ook. En niet iets meer, behoorlijk wat meer.

27 september 2014 om 14:00

Haha! Nou laat ik het dan anders formuleren:

Inderdaad is Messi misschien wel drie keer beter in het spelverdelen dan Ronaldo. Misschien is Messi ook wel completer dan Ronaldo. Alleen gaat het natuurlijk wel ten koste van elkaar. Als Messi zich meer bezig houdt met spelverdelen, zal hij logischerwijs minder gaan scoren, omdat hij minder voor de goal komt. Waarom scoort Ronaldo zoveel? Omdat hij zich focust op het punt waar zijn kwaliteiten het best tot zijn recht komen, namelijk voor de goal. In het totale voetbal is Messi completer, maar puur voor de goal is naar mijn mening Ronaldo beter.

27 september 2014 om 14:43

Messi en spelvetdelen wat een lachertje. Zie alleen maar balverlies lijden en balletjes breed kan mijn oma nog wel geven..

27 september 2014 om 14:43

Spelverdelen*

27 september 2014 om 15:17

Weinig kijk op het spelletje als je dit soort dingen zegt

27 september 2014 om 15:33

Dat zijn feiten. Zeg dan Xavi...

27 september 2014 om 16:16

Feiten... Ik weet natuurlijk niet hoe goed jouw oma is in voetbal, maar het is een feit dat Messi menig aanval die hij afrondt ook zelf opzet. Is dat dan geen spelverdelen?

27 september 2014 om 20:38

Als jouw oma zo kan voetballen is het een geweldige speler!

29 september 2014 om 07:00

speelster*

27 september 2014 om 13:33

Waaaaaaaarom zou een linksbuiten het spel moeten verdelen??? Hou toch eens op daarmee haha lachwekkend

27 september 2014 om 13:38

Daar gaat deze topic niet over.

27 september 2014 om 13:47

Nee maa ik reageer op een reactie, dat ik ergens anders wordt toegewezen is niet mijn probleem

27 september 2014 om 13:57

Meneer Ronaldo laat zich anders de laatste wedstrijden zich vaak terugzakken op de nr. 10 positie om het spel een beetje te willen maken. Echter gaat dat nog niet zo best en kan hij dat veel beter overlaten aan zijn teamgenoten die dat vele malen beter beheersen. Ronaldo moet zich gewoon opstellen in de spits of als linksbuiten, maar niet achter Benzema.

27 september 2014 om 14:23

Ja goh, dan kun je ook zeggen dat Ronaldo geen goede verdediger is. Het topic gaat of Ronaldo compleet is. Als je kijkt naar zijn positie dan beheerst hij gewoon alles goed.

27 september 2014 om 14:38

Tmmo jij kijkt duidelijk niet naar Real madrid, ronaldo staat daar letterlijk nooit hijs is altijd te vinden op de links en rechts buiten positsie of in de spits maar hij maakt nooit het spel dus lul niet

28 september 2014 om 21:13

Crarsenal. Ik baseer mijn reactie op de wedstrijden die ik gezien heb. Hij doet het niet de hele wedstrijd lang, maar hij 'probeert' het een aantal momenten. Ik weet wat ik zie.

27 september 2014 om 13:34

hoeft die ook niet te doen scoren en scoren voor zijn club. Hij is in mijn ogen en natuurlijk persoonlijk gevoel de beste van de twee, want hij kan in bijna iedere club gezet worden en speelt gewoon verder, Messi daarin tegen minder, ondanks zijn geweldige gevoel voor de goals en acties.

27 september 2014 om 13:37

Dat is niet relevant, het gaat hier om compleetheid als voetballer.

27 september 2014 om 13:44

Hoe weet je dat Messi dat niet kan? Dat weet je pas als het daadwerkelijk gebeurd. En dat is nog niet het geval geweest.

27 september 2014 om 13:55

kijk eens hoe hij doet bij zijn land, niks tot weinig. En dit gebeurde niet alleen nu bij die wedstrijden

27 september 2014 om 13:56

gooner4eva, niet relevant, ben daar het iet eens mee, doordat hij completer is dan Messi, is het wel relevant. Maar zoals je kan lezen is het ook mijn persoonlijke voorkeur naar CR7 toe.

27 september 2014 om 15:34

Grapjas. Messi heeft Argentinie naar de finale geschoten. Ronaldo hielp tientallen mogelijkheden/kansen volledig om zeep.

27 september 2014 om 18:15

da wel ja, maar hoe liep hij erbij en dat zien die lui niet met de bril op, ondanks dat portugal eruit vloog, was CR7 meer aanwezig dan messi. Messi deed wat hij moest doen scoren, maar als de bal terug ging liep hij te sjokken over het veld.
Maar nogmaals, het gaat bij mij om de persoonlijke smaak en die ligt bij CR7 en niet dat Messi niet goed zou zijn, samen met CR7 de beste ter wereld

27 september 2014 om 13:38

Ik denk niet dat dit een mindgame is. Er zijn genoeg coaches die hebben gezegd dat Cr7 completer is. Alleen, term 'completer' kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. En niemand heeft gelijk of ongelijk vind ik.

Cr7 is completer, want hij kan koppen, is tweebenig,
Messi is completer, want hij kan als spelverdeler en als spits uit de voeten.

27 september 2014 om 14:04

Completer is niet persee betet

27 september 2014 om 14:24

Klopt. En de Messi fans vinden van wel.

27 september 2014 om 14:34

Completer hoeft niet per se beter te zijn inderdaad, maar ik vind Messi wel gewoon veel completer dan Ronaldo, puur omdat hij niet beperkt is op één positie, en in meerdere rollen van waarde kan zijn.

27 september 2014 om 14:48

Veel completer? Omdat? Ronaldo is geen spelverdeler, maar zal, wanneer hij zich daar op zal focussen, echt wel een dikke voldoende halen.

Echte grote zwaktes heeft Ronaldo niet, terwijl Messi het compleet aan fysieke kracht ontbreekt. Ronaldo is een athleet pur sang, kan keihard schieten en koppen. Messi niet, Messi doet alles op souplesse en talent.

Ronaldo kan in iedere competitie zijn absolute top halen, dat zie ik Messi, wegens het gebrek aan een fatsoenlijk fysiek, ook niet doen.

27 september 2014 om 14:52

Jij hebt volgens mij nog steeds niet begrepen dat beide spelers compleet zijn, echter op hun eigen positie.

27 september 2014 om 15:22

@arsenaladdict
Messi zou het zeker redden in alle competities. Hij is fysiek veel sterker dan je denkt.
Herinner je je de 4-1 tegen Arsenal nog? Vast wel.
Oke, Arsenal is geen Stoke, maar Messi zou het in de PL even goed doen.

27 september 2014 om 16:40

Dus het is belangrijk dat een spits ook als keeper kab figureren?? Bekijk het is even vanuit hun eigen positie, hun favo positie oordeel dan, mijn voor keur gaat uit naar ronaldo, puur vanwegen inzet messi oogt af en toe een beetje een luie voetballer. Ronaldo heeft veel meer moeten doen om te komen waar die nu staat, messi heeft het talent. En ronaldo heet af getrainde geperfectioneerde trap spring loop en kop techniek. Puur hard werken, en dat verdient bij mij meer credits dan talent

27 september 2014 om 13:55

Een aanvaller hoeft t spel niet te verdelen.. daar heb je middenvelders voor.. ik denk dat je volgende keer komt met ronaldo die kan niet keepen.. excuus zoeken is een kunst..

27 september 2014 om 13:57

Dat is een goede, daar heb ik nog niet bij stilgestaan.

27 september 2014 om 14:43

Ronaldo is echt wel completer hoor. Messi is de meest getalenteerde, maar Ronaldo is een machine.

27 september 2014 om 15:17

't is moeilijk om te bepalen wie completer is. Ronaldo is tweevoetiger, kan beter koppen... (een machine, zoals je zegt, op fysieke aspecten blinkt hij uit).
Messi heeft meer inzicht, is een betere spelverdeler...

27 september 2014 om 15:19

Helemaal mee eens, Messi heeft meer talent, maar door Ronaldo zijn bouw is hij gewoon een machine..

27 september 2014 om 15:30

Wie is dan het compleetst als voetballer? Yaya Toure lijkt me dan het dichtst in de buurt te komen

Ik geef ze beiden nog max drie jaar als beste spelers van de wereld. Daarna zijn ze over hun top jammergenoeg..

27 september 2014 om 13:58

Eens stopt dat ook ja en het is zeker jammer, maar dan zijn er weer nieuwe sterren, waarvan men kan genieten, of ze zo goed zijn, ja dat is de vraag van dan.

Wat een onzin. Gouden bal zou ook echt niet terecht zijn, meer opgedragen door de media. Als mensen het over Ronaldo hebben vallen er altijd vage termen als 'fenomeen' en 'compleet', maar als je vraagt wie een betere voetballer is gaat het er toch om wat diegene met de bal aan de voet kan? Messi is oprecht 10 klassen beter dan Ronaldo, snap niet wat er mis is met het merendeel van de voetbalvolgers.

27 september 2014 om 13:38

Aan de bal is Messi de allerbeste van de wereld.. Ronaldo wordt momenteel geweldig gebruikt door zijn teamgenoten bij Messi ging het tegen Malaga wat minder en direct laait de discussie weer op. Ronaldo heeft gescoord tegen 2 zwakke La Liga teams... kan niet wachten op el classico waar hij niet zo passief wordt verdedigt als tegen deze teams...

27 september 2014 om 14:02

Ronaldo scoort anders behoorlijk vaak in el clasicos, dus weet niet zo goed waar jij op doelt..

27 september 2014 om 15:26

Bij lange na niet zo vaak als Messi hoor.

27 september 2014 om 16:44

Floyd misschien omdat messi er meer heeft gespeeld?

27 september 2014 om 13:40

Messi mag ronaldos veters niet eens strikken.

Kan alleen dribbels maken en vanaf 11 meter inschieten.

Ronaldo scoort op alle manieren die er zijn

27 september 2014 om 13:44

Haha jij hebt duidelijk niet veel verstand van het spelletje.

27 september 2014 om 13:50

"Alleen dribbels maken" daar doe je het af alsof de dribbels die hij maakt niks voorstellen, terwijl dat misschien wel het moeilijkste onderdeel van voetbal is. Trouwens, Messi heeft over zijn carriere meer gescoord van buiten de 16 dan Ronaldo, en dat met minder doelpogingen.

Ronaldo is een fantastische speler, een atleet, de meest complete afmaker van dit moment. Hij kan geweldig koppen, schieten met beide benen en is ijzersterk van binnen de 16. Messi daarentegen is de meest complete voetballer van dit moment, misschien wel ooit. Heb nog nooit iemand gezien die het spel zo goed kon verdelen, het spel openbreken met zijn dribbels en ook nog eens geweldig kan afmaken. Het is een kwestie van smaak, ze zijn allebei geweldig, maar mijn voorkeur ligt duidelijk bij Messi.

27 september 2014 om 14:02

hans013, met alleen dribbels kom je niet aan de top te staan, daar is wel meer voor nodig en messi heeft het gewoon in de gene zitten, al is hij de laatste tijd wat minder, wat ook kan gebeuren. maar CR7 is een completer voetballer en daar ligt mijn voorkeur, samen met suarez zijn het mijn spelers, waarvan ik kan genieten en voordat men weer een disscussie over het gedrag van suarez begint, ik geniet van zijn mentaliteit op het voetbal gebeuren en niet van het gedrag die hij zo nu en dan eens laat zien, wat erg jammer is.

27 september 2014 om 13:44

Nou het gaat niet alleen om wat een speler met de bal aan de voet kan he, voetbal bestaat uit wat meer aspecten dan dat. Persoonlijk ben ik meer een fan van Messi omdat ik het mooier vind om naar te kijken maar om nou te zeggen dat Messi veel beter is dan Ronaldo vind ik te ver gaan.

27 september 2014 om 13:53

ga jij een eindje fietsen ....

27 september 2014 om 14:42

ach.... verdien je de gouden bal als de keeper meer loopt als messi zelf? haha ronaldo werkt 10x harder dan messi..... en het is maar waar je van houdt...... ronaldo met zijn explosiviteit... of messi met zijn dribbels... en ik kan ook zeggen ronaldo's schot is 10x beter hij kan 10x beter koppen haha gooi jezelf weg

Ronaldo is completer, Messi is beter! Een geboren voetbalgod

27 september 2014 om 13:36

Waarom laat Messi dat dan al tijden niet meer zien? Ronaldo heeft dit niveau gewoon al 10 jaar, terwijl Messi 4 jaar echt gepiekt heeft. Ik vind Messi op dit moment echt niet beter dan een Reus, Hazard of Aguero hoor.

27 september 2014 om 13:39

Dan snap jij niks van voetbal of ga je puur af op de laatste paar wedstrijden.

27 september 2014 om 13:41

Messi is ook niet beter dan een muller of hazard of reus. Is dat misschien 2 jaar geweest, daarna niet meer.

27 september 2014 om 13:50

In welk universum?

Messi is 10xx de voetballer die zij bij elkaar zijn, vooral houten klaas Müller of mooi weer voetballer Hazard vergelijken met Messi.
Je hebt mazzel dat ik geen moderator ben anders had ik je een ban gegeven wegens domheid.

27 september 2014 om 13:58

Oke, Hazard niet nee die vind ik eigenlijk ook niet eens zo heel erg goed. Maar Muller een houten klaas? Muller is zo'n onderschatte voetballer dat is niet normaal. De meest complete voetballer die er rond loopt. En ja Reus of Di Maria zijn ook gewoon beter als je het mij vraagt. Ik kan dit niet goed beargumenteren want dit is een bepaalde kijk die je erop hebt en het hangt ook af van waar je het liefst naar kijkt. Ronaldo is voor mij de nr1

27 september 2014 om 14:01

Ronaldo wordt een beetje gehyped de laatste tijd en niet zo'n beetje ook. Ronaldo scoort 4 doelpunten in 1 wedstrijd en is de god van het voetbal. Messi speelt 1 slechte wedstrijd en hij is de slechtste die er rondloopt. Ik vind de mensen op deze site zo veranderlijk als het weer en kunnen bijna niets in perspectief plaatsen. Jammer!

27 september 2014 om 14:04

Nou, catalonia, erg veel snappen hoef je het niet, wanneer je ziet dat het messi niet meer zo makkelijk afgaat, lijkt me, waarom een speler als suarez er bij halen dan.

27 september 2014 om 14:16

Die tijd dat Messi gehypet werd is 3 jaar terug en laat dat nou juist het moment zijn dat hij de beste van de wereld was. Als je de beste bent, gaat het gewoon aldoor over je. Messi speelt niet 1 slechte wedstrijd, maar sinds PSG 2 jaar terug heb ik de oude vorm van Messi niet meer gezien. Op het wk viel hij ook vies tegen. En ja, Ronaldo ook, maar die was geblesseerd, heeft een klote en team en had even daarvoor zijn team la decima bezorgd.

Hahahaha, ja natuurlijk, veel completer. Ronaldo is een betere kopper klopt, is sneller zonder bal, en kan beter schieten met zijn verkeerde been. Messi is sneller met bal, kan beter dribbelen, kan veel makkelijk tegenstanders passeren, heeft een betere aanname, beter overzicht, heeft een veel beter rendement schot/goal ratio, schiet technisch beter (plaatst bijna altijd de bal) heeft een betere pass, kan beter combineren, is veel creatiever, kan zijn medespelers vanuit het niets vrij voor de keeper zetten, is minder afhankelijk van zijn medespelers doordat veel meer zijn eigen kansen creëert ja hoor, Maar Ronaldo is veel completer.,

Moet dit nu? Zo nutteloos dit.

Altijd dit non-argument. Wat maakt die tweebenigheid van Ronaldo uit als Messi met zogenaamd alleen zijn linker er net zo veel, zo niet meer maakt? En dat Messi met een minder hard schot preciezer is?

27 september 2014 om 13:40

Haha ongelooflijk, het ergste is dat de coach van Villareal het zelf nog ter sprake brengt.
Volgens mij scoorde Messi vorige week nog met zijn 'verkeerde been' een heerlijke lob tegen Levante. Or naah?

27 september 2014 om 13:41

Haha ongelooflijk, het ergste is dat de coach van Villareal het zelf nog ter sprake brengt.
Volgens mij scoorde Messi vorige week nog met zijn 'verkeerde been' een heerlijke lob tegen Levante. Or naah?

Altijd zwak gehad voor complete voetballers zoals Pele, Zidane en Cristiano Ronaldo. Die kunnen werkelijk alles. Messi Ronaldo Ronaldinho Maradona zijn misschien technisch superieur, maar kunnen niet koppen, zijn eenbenig en niet atletisch.

Oke, Ronaldo is een complete aanvaller geen complete voetballer.

27 september 2014 om 13:44

Is het maar goed dat het een aanvaller is, en dus compleet is

27 september 2014 om 13:45

Ik denk dat je Messi al helemaal niet moet laten keepen gezien zijn lengte. Op Ronaldo's positie kan je niet completer zijn dan Ronaldo is. Wie van de 2 beter is laat ik in het midden, wie van de 2 het afgelopen jaar het beste gepresteerd heeft, dan zeg ik Ronaldo.

Nog iemand die het zegt. Tja Ronaldo is completer, Ronaldo krijg je niet zomaar uit de wedstrijd. Messi is de laatste tijden enorm lui en wanneer hij ziet dat de tegenstander kort op hem zit en de bus parkeert heeft hij er geen zin meer in, Messi is makkelijker af te stoppen en is al 2 jaar sinds PSG hopeloos uit vorm. Jammer want nu is er geen directe concurrentie voor Ronaldo

27 september 2014 om 14:13

Wacht maar af, als Reus de stap gaat maken naar een grote club volgend jaar, heeft Ronaldo directe concurrentie. Reus gaat die bal nog een keer winnen die man is zo verschrikkelijk goed.

Jaaa en Messi kan beter dribbelen en heeft een beter inzicht en overzicht. En hij heeft nog zoveel meer dingen die in het voordeel spreken van Messi. Ronaldo scoort 7x in 2 wedstrijden tegen de lammen en blinden van La Liga en meteen is hij weer het compleetste. Er is geen completere voetballer dan Messi. Spel verdelen, het tempo bepalen in een wedstrijd. scoren, assist geven. Waarom moet Messi kunnen koppen als Ronaldo en moet hij tweebenig zijn zoals Ronaldo. Ronaldo schiet ook 150x per jaar meer op goal wat totaal niet effectief is maar voor het oog het er gevaarlijk uit ziet.... Messi schiet alleen als hij echt zeker weet dat die op goal gaat. Messi heeft de mooiste goals die hij gemaakt heeft in zijn carriere gemaakt met zijn rechter voet!!!!!!!!!!!

Maar goed ieder heeft zijn mening maar een stuk completer dan snapt de coach van Villareal er echt niks van!!!!!

27 september 2014 om 13:43

Schattig hoor. Messi heeft toch ook tegen de zelfde tegenstanders gespeeld waarom prikte hij er ook niet zoveel?

27 september 2014 om 13:47

Messi schiet inderdaad alleen vanaf binnen de 16. Ronaldo vanuit alle hoeken en standen. Met links of rechts. Zelfs koppen. Dus je zegt zelf al dat ronaldo veel completer is.

Ronaldo is op heel hrt veld een gevaar voor de keeper. Messi alleen in de 16. Maarja, welke aanvaller is niet gevaarlijk binnen de 16?

27 september 2014 om 13:50

Je hebt deels gelijk hoor, alleen ben ik van mening dat je niet kunt stellen dat al die schoten op doel niet effectief zijn. Je mist 100 procent van de schoten die je niet schiet. Ronaldo probeert het vaak vanuit een positie die helemaal niet gunstig is om vanuit te schieten, maar sommige ballen zoals die gaan er toch in.

Wel raad ik je aan om die uitroeptekens weg te laten, dan zullen mensen je wat serieuzer nemen.

Completer is hij sowieso niet. Momenteel wel iets beter in vorm.

27 september 2014 om 13:48

Momenteel? Je kan gerust zeggen al 2 jaar.

27 september 2014 om 14:12

Ik vind van wel... Ronaldo is alles in een machine die niet breekt...

27 september 2014 om 15:29

Toch gebruikte Real fans het excuus dat "de machine niet werkte" (geblesseerd) toen hij een tijdje slecht speelde.

Voor de duizendste keer:

Ronaldo is de complete atleet en de complete aanvaller.
Messi is de complete voetballer.

Onthou dit, iedereen kent ze weet waar ze goed in zijn en waarin niet en het klopt precies.
Hoeven we niet meer keer op keer dezelfde onzinnige discussie te voeren.
Dat komt wel weer met de miljoen ballon d'or topics over een poosje.

27 september 2014 om 14:10

Je kan nu niet ontkennen dat Ronaldo de laatste 2 jaar ver boven Messi uitsteekt. Als je dat durft te ontkennen dan weet je het hoop ik stiekem wel van binnen, zo niet dan heb je hoge koorts.

27 september 2014 om 14:12

Hij steekt helemaal niet boven hem uit, zelfs nu niet, ja qua goals maar als voetballer niet.
Ik zie Ronaldo zo vaak kut spelen, maar zodra hij scoort vergeet iedereen dat en gaat het alleen over zijn statistieken.

27 september 2014 om 14:36

hij steekt er 100 wel nu boven uit en ik heb het gevoel dat alleen barca fans dit niet zien. hij speelt laatste tijd juist heel goed, als je kijkt naar zijn passing waar iedereen over zeurt dan heeft die maar 1 a 2 keer balverlies per wedstrijd reken dat eens om met het aantal kansen dat hij creëert en het aantal goals dat die maakt. nee 1 ding is zeker en dat is dat ronaldo ver boven messi op dit moment uitsteekt. messi die tegen sterke ploegen niks in te brengen heeft, alleen maar denkt aan wandelen en als het niet loopt begint te zeuren en irritante trekjes te vertonen, in plaats van je team op sleeptouw te nemen.

27 september 2014 om 14:26

Oja, want wat jij zegt is de waarheid. Jij bent ook absoluut objectief in deze discussie.

Hoezo is Messi de complete voetballer en Ronaldo de complete aanvaller? Dus Messi kan ook verdedigen en keepen? Nou, gezien zijn wandelgangetje als zijn team geen balbezit heeft trek ik dat zeer in twijfel.

Ikzelf kan van zowel Lionel Messi als Cristiano Ronaldo genieten, maar ik vind niet dat je ze met elkaar kan vergelijken.

Messi had het talent in zich toen hij nog jong was. Hij was technisch erg goed, kon z'n tegenstanders erg makkelijk voorbij dribbelen en was/is daarmee een ware plaag voor zowel elke verdediging.

Ronaldo was dan ook een talentvolle speler, maar is niet te vergelijken met Messi. Ronaldo heeft in zichzelf geïnvesteerd, maar dan ook echt gewoon in bijna alles.

Hij oefent bijvoorbeeld erg veel op kopballen, vrije trappen en schoten van afstand, maar hij investeert ook veel tijd in het fysieke gedeelte en ook qua dribbelen met de bal heeft hij ook in zichzelf geïnvesteerd.

Er is maar een punt waar je zowel Messi als Ronaldo mee kan vergelijken: Messi en Ronaldo scoren per seizoen ontiegelijk veel. Over het algemeen halen deze twee spelers makkelijk veertig goals in alleen al de nationale competitie en als je de Champions League en nationale beker er ook nog bijtelt, dan halen deze spelers makkelijk rond of meer dan zestig goals per seizoen.

Ze zijn natuurlijk allebei spelers van de buitencategorie, maar op hun scorend vermogen na, kan je ze niet met elkaar vergelijken en is het, naar mijn mening, meer van wat voor type speler je houdt.

Ikzelf hou zowel van de type speler Ronaldo als Messi. Ronaldo vanwege zijn werklust om het maximale eruit te halen, Messi vanwege zijn techniek en het gemak waarmee hij alles kan doen.

27 september 2014 om 13:41

Goede post Rochester, dit klopt inderdaad allemaal en uiteindelijk komt het aan op persoonlijke voorkeur.

Dat is meer een completere afmaker, niet een completere speler. Een complete speler kan min of meer alles even goed. Ik zie Ronaldo bijvoorbeeld niet als spelverdeler fungeren. En hij neemt ook te vaak de verkeerde beslissing door te schieten in plaats van af te spelen.

Er komt veel meer kijken bij een complete speler dan enkel 2 benig zijn en goed kunnen koppen.

De 'Messi-Ronaldo' 'discussies' (waren het maar discussies) tussen puberale pseudo voetbalkenners heeft geen kans om aan een natuurlijke dood te sterven. Vz houd deze kost het wat kost kunstmatig in leven. Dit beademingsapparaat heeft inmiddels zijn investering al dubbel en dwars terug verdient. (dat is ook de reden waarom deze post niet een lang leven zal hebben. Het apparaat heeft een selectief en een corrupt mechanisme, toeval of een gevalletje 'blatter' of misschien wel 'platini' ?

27 september 2014 om 13:54

Logisch vz weet ook, Messi/ronaldo discussies staan garant voor 150+ posts.
Hoeveel zijn er de afgelopen 5/6 jaren niet geweest?
Alleen jammer dat ze dan moralistisch met het vingertje wijzen en je reacties verwijderen.

27 september 2014 om 14:06

En toch mag je een post aangeven omdat het een 'eindeloze club/speler discussie' zal zijn. Lachwekkend.

27 september 2014 om 14:11

Haha ja is hypocriet.

27 september 2014 om 20:14

Dat klopt, het is natuurlijk niet serieus te nemen maar dat zal hen een worst wesen, Messi en Ronaldo, Barcelona, Real Madrid en Mourinho zorgen voor de inkomsten

Thomas Muller, meeste complete speler. Qua uitstraling/bekendheid tipt hij niet aan Ronaldo of Messi, maar Muller is wel meeste complete speler op dit moment. Zelfs na het winnen van de Duitse titel, beker, super cup, Champions League, Wereldbeker en Wereldkampioen met Duitsland oogt hij nog steeds hongerig

27 september 2014 om 14:06

I beg to differ. Onze eigen Drikus Kuyt is natuurlijk by far de meest complete speler ter wereld. Die kan je links achter, op de goal en zelfs als materiaal man opstellen.

Ronaldo zat 2 jaar geleden op hetzelfde niveau als Messi maar is nu gewoon een niveau beter als Messi dat moet iedereen kunnen toegeven

27 september 2014 om 14:13

Inderdaad Ronaldo is beter dan Messi. Dat is duidelijk...

27 september 2014 om 14:16

ben ik niet mee eens. doelpunten niveau wel.
maar als je de hele wedstrijd kijkt wat messi laat zien (qua aktie). Nou dat is echt van een ander niveau.

27 september 2014 om 14:42

Messi laat niet zien laayste 2 jaar.. Ja hij kan goed wandelen, maar Ronaldo is beter...

In mijn ogen is Ronaldo beter en completer dan Messi.... Messi is een goede 2 de..... Ronaldo is completer kan beter koppen en schieten penalty,s... Kan krachtig dribbels fysiek sterk snellet...

goed van die marcelinho.. misschien word messi hongerig nu voor goals vanavond.

Ronaldo en Messi we mogen blij zijn dat we van deze 2 kunnen genieten. Als er op dit moment een betere is, is het overduidelijk Ronaldo wel. Als we naar 3 jaar geleden keken dan was het Messi. Ze zitten nu dus op gelijke niveau, maar ik denk toch dat wanneer ze uiteindelijk gestopt zijn Ronaldo als een betere speler word gezien. Puur, omdat hij al een hele lange tijd op een heel hoog niveau uitblinkt met alles.

27 september 2014 om 14:37

In je dromen ja beste in wandelvierdaagse...

27 september 2014 om 14:39

Volgens de Barca fans wel maar volgens de rest van de wereld niet. Ik hoorde het Rene van de Gijp gisteren zelfs zeggen dat Ronaldo nu superieur aan iedereen is en hij die altijd een grote Barca voorkeur heeft.

Cr7 en Messi hebben 2 verschillende rollen, dus het is normaal dat ze verschillende eigenschappen hebben. Cr7 heeft zich ontwikkeld van een spelmaker/winger naar een eindstation. Hij heeft zich verdiept in de vaardigheden die daar van pas komen (schot/kopkracht sprongkracht/tweebenigheid/etc.), waar Messi eigenlijk een spelmaker is. Cr7 was ook aardig bekwaam in de kleine ruimtes en had ook aardige dribbels (hoewel hij TE frivool was), maar hij heeft die zaken laten varen (ik zeg niet dat hij het helemaal niet meer kan, maar niet zo goed als voorheen). Messi is verder gegaan en is heer en meester in de kleine ruimte. Een echte combinatievoetballer die ook nog eens fantastisch kan afmaken.

Dus, 2 verschillende types. Welke is completer? Wss Cr7 als je afgaat op het feit dat hij ooit ook in de kleine ruimtes heerste. Maar dat is theoretisch gezien. Messi dan? Ik twijfel. Hij is een teamspeler en dat is wat mij hem twee streepjes voorgeeft. Maar zijn fysiek maakt het lastig. In luchtduels is het voor hem een stuk lastiger dan voor Cr7.

Ik kom tot de conclusie dat wat betreft compleet zijn ze beiden even hoog staan. Mijn algemene voorkeur gaat wel naar Messi, of hij wel of geen ideale schoonzoon is. Ik heb hem nog niet betrapt op minachtzaamheid tegenover andere voetballers en andere snobistische gedragingen die ik bij Cr7 wel heb bespeurd. In het veld bedoel ik he, daarbuiten zal Cr7 vast het nodige doen voor de mensheid, dus ik beoordeel Alleen de voetballer Cr7, niet de mens. Ook het feit dat Cr7 een voetballer is die echt op eigen succes gefocust is en Messi een teamspeler sluit niet aan bij mijn persoonlijke visie over voetbal.

Edit: spelfoutjes

Niet omdat je beter kan koppen en wat met je rechts kan doen ben je beter grootste onzin cr7 gaat bij 2 man al liggen 4 5 man hangen aan Messi en toch zie je hem door bikkelen vechter mentaliteit geef mij dat liever dan iemand die kopsterk is Messi verdeelt het spel met steekpaasjes waar iniesta en xavi af en toe wakker van schrikken over dribbelen ga ik het niet eens hebben vrije trappen is hij een meester in geworden Messi kan elk moment een wedstrijd bepalen of hij het nou zelf doet of zijn team genoot 1 op 1 zet met de keeper Cr7 is een goeie speler hij komt zeker na Messi
Cr7 is een sterke afmaker (koppen schoten)Meer niet Messi heeft wat een speler moet hebben afmaker spelverdeler spelbepaler vertel me nu wie completer is

27 september 2014 om 14:49

Alle vaardigheden die je Messi toedient vallen onder "spelmaker/afmaker" zoals ik al eerder aangaf.
Tweebenig zijn en kopvaardigheid zijn eigenschappen die iemand echt wel completer maken. Voorbeeld: Patrick Kluivert wordt gezien als een complete spits. Of hij tweebenig is, weet ik niet, maar hij beschikte wel over heel veel vaardigheden die andere spitsen niet beheersten. Kluivert kon uitstekend koppen, maar hij kon ook kaatsen. Dribbelen was hij goed in. Langzaam was hij ook niet. Etc. Maar verwar compleet zijn niet met beter zijn. HIj werd niet gezien als de beste, wel als 1 van de beste.

Ik heb een duidelijke voorkeur voor Messi boven Cr7, maar laten we wel objectief proberen te blijven

Het moet echt ophouden , ik kan me echt mateloos irriteren aan zulke vergelijkingen , we moeten juist blij zijn met die twee fenomenen en plezier beleven van hun spel , want over paar jaar krijg je we weer zo'n misselijke oorlog hoe het nu tussen Maradona en Pelé is , ik ben fan van allebei en geniet elke x als ik zie spelen

Altijd maar weer die discussie over C. Ronaldo en Messi. Wees gewoon blij dat we ze allebei mogen meemaken in dezelfde periode! Vind wel dat er maar één echte Ronaldo is en dat is R9.

27 september 2014 om 14:50

+1 voor je laatste zin

27 september 2014 om 15:36

Ja leuk provocerem het zijn 2 echte Ronaldos.....

Ronaldo kan kopduels winnen in de 16 en hij krijgt veel onterechte penalties. Daarin is hij beter dan Messi, en verder niets.

Vroeger vond ik het nog leuk om dit soort discussies te voeren. Maar na 4-5 jaar is het ondertussen wel vermoeiend geworden zeg.

Ik was eerst meer fan van Messi. Maar de laatste jaar ben ik meer fan geworden van Ronaldo. Ronaldo geeft 150% in een wedstrijd. En Messi ik weet niet wat er met hem is maar hij geeft niet zoveel meer in een wedstrijd.

Vergelijk die 2 een keer niet met elkaar, maar geniet gewoon van ze!

Damn...beide spelers zijn geweldig, Ronaldo is de laatste tijd gewoon beter in vorm. Is tochniet zo moeilijk te zien gezien de successen op clubniveau en persoonlijke accolades. Messien Ronaldo waren echt niet geweldig tijdens het wk. Vond Di Maria meer toevoegen dan Messi en Ronaldo viel gewoon zwaar tegen samen met heel Portugal.

27 september 2014 om 16:15

Messi is de beste 3 goals en 5 assisten vind ik wel fantastisch voor een speler in de spits als messi ronaldo kan meer assiten zorgen maar doet dat niet pikt alleen eigen goaltjes mee

Ronaldo is voetbaltechnisch completer dan Messi is. Messi is daarentegen een betere voetballer dan Ronaldo. Neemt niet weg dat ik ze beiden geweldig vind in hoe ze hun eigen spel spelen. Het is eigenlijk maar net van wat voor type speler je houdt. Zelf heb ik geen voorkeur wat deze fenomenen betreft.

De discussie barst weer los. Voor mij is het na het WK duidelijk: Messi is de allerbeste ooit. Nee, hij speelde niet op zijn top. Toch was hij hier van doorslaggevend belang in bijna elke wedstrijd. Velen zeiden dat Messi eerst Argentinië naar de WK-titel of finale moest leiden voordat hij de beste ooit zou zijn, dat is gebeurd.

Over "completer" kun je qua mening flink verschillen. Ronaldo kan beter koppen, Messi zou weer een veel betere spelverdeler kunnen zijn met zijn steekpassjes. Volgens vallen trouwens zowel de goals als gegeven assists statistieken beiden in het voordeel van Messi, dit terwijl hij 2 jaar jonger is.

27 september 2014 om 17:31

Deze WK was wel de bevesteging dat Messi absoluut de beste is.
Hij stond wel in de finale van de WK terwijl ik Argentinie helemaal geen mooie ploeg vond om naar te kijken. Ik had alleen Argentinie de beker gegund omdat Messi daar speelt maar Duitsland was veruit de beste. Messi kan altijd over 4 jaar weer proberen met Argentinie te pakken. Hij is nog steeds heel jong en kan nog 2 WKs in zijn carriere meemaken.

@yusufcesin: Duitsland was inderdaad superieur aan alle landen, hoewel ik Argentinië goed weerstand vond bieden in de finale.

Soms is het jammer hoe negatief mensen spreken over Messi zijn WK optreden. Ik heb veel momenten teruggekeken. Wat mij opviel is dat Messi bijna altijd aan de bal was met veel tegenstanders voor hem, wat het in mijn opinie des te knapper maakt hoe beslissend hij was. In vergelijking met Robben die vaak de bal kreeg met veel tegenstanders achter hem, zie goals tegen Spanje, Australië, assist tegen Chili en de actie voorafgaand aan de penalty tegen Brazilië. Met het 532 were gewoon optimaal gebruik gemaakt van zijn snelheid. Robben was natuurlijk geweldig, maar in mijn opinie had Messi veel meer "tegenstand" en dit zien velen niet.

Toch leuk dat Messi dan nu met het hoofd en met z'n rechtervoet scoort.

Dat is gewoon niet waar.
Ronaldo maakt het spel niet en strooit niet met assists zoals Messi. Ook vind ik Messi een betere dribbelaar met betere passes, combinaties en spelinzicht.
Dat typeert in mijn optiek 'completer', en niet dat iemand met zijn hoofd of qua lichaamsbouw sterker is
En Messi scoort genoeg doelpunten met zijn rechterbeen. Het zijn allebei ijskoude afmakers.
Je kan stellen dat Ronaldo de afgelopen 2 jaar gewoon beter in vorm is geweest, maar completer? Vind ik niet.

het artikel '' Messi is impossible'' is echt een aanrader voor eenieder die een goede vergelijking van die twee wil zien.

Iedereen die zegt dat Cristiano beter dan Messi is, heeft naar mijn mening geen verstand van voetbal. Serieus, kijken die mensen wel ooit naar Messi? 9 van de 10 keer niet durf ik te wedden. Wat Messi op het veld doet is ongelovelijk.

@Belgunner

Je zegt dat messi het in elke competitie goed zou doen, en of iemand de 4-1 tegen arsenal nog weet. Herinner jij de 3-0 en 4-0 verlies tegen bayern munchen nog?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren