Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald Koeman geeft Frenkie de Jong kleine draai om de oren

Laatste update:

Ronald Koeman kreeg zondag voor het eerst dit seizoen te maken met een opponent van formaat. Sevilla legde Barcelona het vuur na aan de schenen en verliet het Camp Nou met een punt: 1-1. Ofschoon de Catalanen amper vijf weken in training zijn én pas drie duels achter de rug hebben, viel het op dat de spelers van Koeman al snel moeite hadden om spel op te bouwen zodra Sevilla druk zette én bovendien nauwelijks doordachte aanvalspogingen konden creëren. “Sevilla zette goed druk en het probleem was ons spel aan de bal. We leden balverlies en op dat gebied scoorden we een onvoldoende”, beaamde Koeman. “Op die manier is het onmogelijk om te spelen zoals je wil.”

“We waren niet het energieke Barcelona uit de eerste twee competitiewedstrijden, maar dat had ook met de tegenstander te maken”, benadrukte de Nederlander na afloop in het Camp Nou. “Sevilla heeft voetballers die fysiek heel sterk zijn.” Hij kijkt overall met een tevreden gevoel terug op de eerste drie wedstrijden die in slechts zeven dagen tijd plaatsvonden. “Ja, ik ben tevreden. Zeven punten in drie duels in slechts een week. Dat is om tevreden te zijn. Zeker omdat we niet zo lange tijd geleden begonnen zijn. Maar is er nog voldoende tijd om beter te worden.”

“In de slotfase trad de vermoeidheid op bij beide ploegen. Wij hebben zelf een wedstrijd achter de rug waarin veel gestreden werd, waarin we veel hebben gegeven”, doelde Koeman op het uitduel met Celta de Vigo (0-3) van donderdagavond. “Dat zal ongetwijfeld van invloed op onze frisheid zijn geweest. Nu hoop ik alleen dat mijn spelers goed terugkeren van hun interlandverplichtingen.” In de extra tijd leek Barcelona een strafschop te krijgen na een ogenschijnlijk duidelijke overtreding van Diego Carlos op Lionel Messi. “Ik heb het moment zelf niet kunnen terugzien, maar ik heb van de media vernomen dat het geen strafschop was. Ik hoorde van de vierde arbiter dat de VAR de situatie niet nader wilde bekijken. Ik wil het daar verder niet over hebben”, benadrukte de Nederlander.

De eerste actie van Sergiño Dest bij FC Barcelona is héérlijk ??

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 4 oktober 2020

Frenkie de Jong kreeg een kleine draai om de oren. “Hij heeft te veel balverlies geleden”, erkende Koeman. “Veel meer dan we van hem gewend zijn. Hij was onnauwkeurig, al gold dat ook voor enkele andere spelers.” Net als in Vigo kreeg Ousmane Dembélé opnieuw geen speeltijd van Koeman. De aanvaller wordt nog altijd met Manchester United in verband gebracht. Het vertrek van de Fransman zou de enige manier zijn om Memphis Depay in extremis naar het Camp Nou te kunnen halen. “Of Dembélé blijft of vertrekt? Zekerheid heb je nooit. Er kan altijd van alles gebeuren. Vandaag koos ik liever voor andere spelers, voor Miralem Pjanic, Trincao, Pedri. Meer kan ik niet zeggen.”

Complimenten waren er voor Ronald Araujo, die als vervanger van de geschorste Clément Lenglet op uitstekende wijze een duo met Gerard Piqué vormde. “Hij heeft een goede wedstrijd gespeeld. Hij heeft zelfvertrouwen, hij is fysiek sterk en hij ontwikkelt zich.” Koeman houdt ook vertrouwen in Griezmann, die donderdag in de rust naar de kant werd gehaald en zondag als eerste werd gewisseld. “In Vigo was het een tactische wissel vanwege de ondertalsituatie. Vandaag heeft Griezmann zijn momenten gehad, met twee goede kansen. Het zijn beslissingen die ik als trainer moet nemen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond Pjanic echt verschrikkelijk invallen. Ongelofelijk dat Barca zich heeft laten verleiden door Juve om hem binnen te halen, terwijl hij gewoon brandhout is. Voor een ordinaire zak geld had ik Arthur ook wel laten vertrekken (+- 60 miljoen was geen overbodige luxe), maar 20 miljoen + pjanic?! Lachwekkend. En die zit nu Puig ook in de weg. Voor de rest wel goed dat Pedri en Trincao structureel minuten krijgen, dat zijn nog jonge, frisse gasten. Dest deed het ook leuk in de minuten dat hij mocht meedoen. Dat moet de koers zijn die Barca gaat varen de komende tijd, en geen afdankertjes van Juve.

5 oktober 2020 om 04:07

ze hadden beter Bentancur gehaald want die is tenminste nog jong en heeft potentie , Pjanic is 5 jaar over tijd om bij Barca nog een rol van betekenis te hebben . Barca had met Xavi en Iniesta 2 topchirurgen op het middenveld , zij hebben de lat zeer hoog gelegd en er zijn weinig financieel haalbare spelers die Barca kunnen kopen met Puig hebben ze een ruw diamant maar ja die krijgt de tijd en kans niet dat was destijds in de beginjaren bij iniesta en xavi ook het geval ze dreigden zelf verkocht te worden

5 oktober 2020 om 12:49

Koeman lijkt me wel een correcte kerel. Als hij ziet dat die andere middenvelders niet voldoen gaat Puig echt nog wel zijn kans krijgen. Koeman is ook de eerste coach die een talent als Fati meteen structureel in de basis zet en die Coutinho ook weer een eerlijke kans heeft gegeven op een cruciale positie in het elftal

5 oktober 2020 om 18:26

Koeman komt niet enkel aan op een zeer moeilijk moment maar hij is ook gekozen door een president die tijdens corona tijden meer dan twintig duizend stemmen tegen hem heeft weten te verzamelen. ik vindt Koeman een deftig coach maar ik betwijfel of hij mee kan tegen de allerbeste coaches want tijdens Sevilla heeft hij wel spelers gewisseld wat positief is maar er was geen tactische ingreep toen er in het middenveld teveel balverlies was , hij liet mij even denken aan Setien tegen Bayern toen bleef hij ook maar toekijken terwijl ze overrompeld werden ! tegen Sevilla ging het niet zo'n vaart maar ze raakten wel gemakkelijk aan de zestien van Barca ,

5 oktober 2020 om 07:19

Serieus? Pjanic is een paar keer ingevallen en wordt al afgebrand?
Geef hem eens wat langer de tijd om te worden beoordeeld!
Lijkt me een prima aankoop, zeker als frenkie blijft tegenvallen

5 oktober 2020 om 07:27

Dus je gaat Pjanic beoordelen op 2 invalbeurten, lachwekkend. Want volgens jou beredenering kunnen we Frenkie ook bij het oud ijzer dumpen want die was pas slecht. En Busquets mag ook weg want de eerste wedstrijd was hij me toch een partij slecht. Pjanic is een hele goede speler die van een blessure terug komt. Die moet je nog een paar wedstrijden de tijd geven. Dan pas kan je oordelen.

6 oktober 2020 om 01:30

Er kwam pas controle toen Pjanic inviel. Of had je dat niet door? Frenkie kon dieper en scoorde zelfs bijna en de ruimtes waren korter waardoor Barca wel aan het voetballen kwam. Goed kijken de volgende keer.

Zo zie je maar dat het niks te maken heeft met de positie van FdJ. Hij speelt absoluut niet veel beter als voorheen. Speelt hetzelfde, weinig risico. Balletjes breed. De nieuwe Busquets wordt hij nooit van zijn leven. Lijkt een voetballer te worden die snel vergeten wordt.

5 oktober 2020 om 06:40

Eens en daarbij heb ik altijd gezegd, zet je de Jong onder druk dan is het bij hem al gauw 50% minder. Geef je hem de ruimte en vrijheid tja dan oogt het allemaal leuk op eigen helft met hem met al dat gekap, gedraai en balletje breed en af en toe naar voren. Daarom lijkt het mij niet moeilijk als coach van de tegenpartij: iemand zetten die continu volop de Jong zit.

5 oktober 2020 om 06:45

Nou prima laat hem maar weer terugkomen naar Ajax dan. Kan hij weer lekker het spelletje spelen waar hij zo goed in was en uitblinken.

5 oktober 2020 om 07:34

Huh wacht je nou echt tot een mindere wedstrijd om deze (zeer overdreven) tekst neer te kwakken? Tegen Villarreal en Celta speelde ie uitstekend, dan hoor je jou niet. Vervolgens een mindere wedstrijd en gelijk 'voetballer die snel vergeten wordt'? Don't get me wrong, om de nieuwe Busquets te worden heeft hij nog een lange weg te gaan, Sergio was namelijk jaren aan een stuk de beste controleur ter wereld. Maar jij overdrijft ook weer stevig hoor. De waarheid ligt, zoals zovaak, ergens in het midden.

5 oktober 2020 om 12:52

@Sanderk91 als het Depay was die zo een wedstrijd speelt was hij finaal de grond in geboord maar als Frenkie al een jaar voornamelijk anoniem speelt bij Barca mag er geen kritiek zijn?

5 oktober 2020 om 12:56

Ik zeg toch helemaal niet dat er geen kritiek mag zijn, hoe kom je daarbij? Ik zeg enkel dat het een overtrokken reactie is Glossiandzozo. Wat Memphis hier mee te maken heeft en waarom je nota bene daarop aanspreekt (terwijl ik zelden kritisch ben op zijn spel - vind het namelijk een uitstekende speler) is me helemaal een raadsel.. Over het spel van De Jong: hij heeft vorig jaar aardig wat anonieme potten gespeeld, eens. Maar ik heb hem zelden tot nooit door de ondergrens zien zakken. Dit seizoen ook gewoon prima begonnen weer (naast Busi ditmaal) en nu een vrij zwakke pot tegen Sevilla, zoals zovelen bij Barca. Ben het er alleen niet mee eens dat het een voetballer is die snel vergeten wordt, vind hem juist wel een bijzondere flair hebben.

5 oktober 2020 om 13:16

@sanderk91 jij dan niet maar een hoop mensen die zijn best wel extreem in hun oordeel over Memphis na een mindere wedstrijd. ik verwacht ook niet dat Frenkie een vergeten voetballer wordt en Koeman gaat hem wel aan de praat krijgen maar hij heeft meer in zijn mars als wat hij tot nu toe laat zien. ik zie nog niet de Frenkie van Ajax die met flair en bluf speelde. hij speelt een beetje met de handrem op bij Barca

5 oktober 2020 om 07:43

Top mooi hem ook verkopen, kunnen we door. Messi ook maar weg doen? Speelde ook niet fantastisch vanavond toch?

6 oktober 2020 om 08:47

Dat vind ik een gek argument. Busi heeft balletjes breed bijna uitgevonden. Wat hem zo fantastisch maakt is zijn positioneel inzicht. Staat altijd juist, zowel in balbezit als balverlies. Dat is ook een kwaliteit die fdj heeft imo. Al is die uiteraard nog net iets minder ontwikkeld. Ik denk dus dat hij wel een nieuwe busquets kan worden

6 oktober 2020 om 17:30

Mwaa Busquets speelde niet in een dubbele 6 formatie. Busi speelde als enige 6. Daarom was zijn taak enkel om de bal af te leveren bij Xavi. Frenkie heeft nooit als enige 6 gespeeld, maar altijd in de dubbele 6 formatie. Bij Ajax naast Shöne, nu naast Busi. Dit is alweer het tweede seizoen van Frenkie he. Eerste seizoen bekijken we door de vingers ivm acclimatiseren etc. Maar het lijkt erop dat Frenkie doorgaat waar hij vorig seizoen was gebleven. Geen enkele vooruitgang of verbetering. Ik denk dat de Barcelona fans in Spanje ook zoiets hebben van tja, was dit nou die 90(of 80) miljoen waard? Ik bedoel had je een Thiago daar neergezet dan zou je echt zien hoe een speler van de buitencategorie speelt. Spitsen in 1 op 1 situaties brengen, splijtende passen, lange ballen, dribbels. Spelintelligentie. Ik bedoel Frenkie is geen slechte voetballer, maar ik vind hem echt niet speciaal. Hij is bijvoorbeeld niet per se beter dan Marc Roca of een Sander Berge. Gewoon een goeie speler, maar zal nooit herinnerd worden als Pirlo, Xabi Alonso of Modric.

Barcelona speelt leuk. Maar als bij balbezit rond de 16, 5 man in de 16 staat niemand breed staat en niemand beweegt wordt het lastig.

5 oktober 2020 om 10:13

Zat anders veel beweging in. Maar sevilla
Sloot de ruimtes gewoon goed

Je moet het ook allemaal niet overdrijven. 1-1 bij Sevilla is gewoon ok. Dat kan. Deze wedstrijd was misschien iets minder dan verwacht. Maar die verwachtingen kwamen ook door de vorige wedstrijden. Overall gezien gaat het best prima. Tegen de winterstop kun je pas echt conclusies trekken over spelers en spelwijzen.

5 oktober 2020 om 10:32

Barca speelde gewoon thuis hoor. En als Barca zijnde hoor je thuis te winnen van Sevilla.

5 oktober 2020 om 11:20

Het is een hele lastige wedstrijd. Sevilla maakte het bayern lastig die barca 8-2 om de oren gaf. Wat we kunne afleiden is dat barca onder koeman wel vooruit is gegaan. Het is afwachten hoe goed ze kunnen worden.

Voor de liefde van voetbal geef puig nou een kans. Een speler die altijd aanspeelbaar is en de bal in het team kan houden en vanuit daar het spel verdelen kwam barca wel te kort op het middenveld tegen sevilla. Vond het heel gek dat coutinho eruit werd gehaald en niet frenkie of busquets die in de tweede helft beiden beneden maats waren.

Misschien ook artikeltje over Luuk doen? Je weet wel, die van die goal? Ook een Nederlander? Speelde geen rukwedstrijd?

Ronald Araujo. Een fysiek zeer sterke verdediger. Straalt rust uit en schuwt geen duel. En hij is ook groot voor een verdediger, wat ook wel belangrijk is. Wat mij betreft gaat Clement Lenglet nog langer banken. Die speelt zo enorm wisselvallig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren